nomad Postat Septembrie 9, 2013 Partajează Postat Septembrie 9, 2013 (editat) Re: Rosia Montana De urmarit filmul!Am aflat despre el in aceasta seara,in cadrul emisiunii "Ora de business" de pe TVR1. Newmont Mining Corp. a devenit, cu aproape 20% din pachetul de actiuni al Gabriel Resources, cel mai mare actionar al firmei canadiene care are la randul ei 80% din Rosia Montana Gold Corporation [video=youtube;-7GzwjwEsQE] Editat Septembrie 9, 2013 de nomad Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 9, 2013 Partajează Postat Septembrie 9, 2013 Re: Rosia Montana ......urmaresc Antena 3...deja rosienii (sau minerii!) au trecut la amenintari......chestii de genul "veniti sa vedeti ce greu traim!!.....nu se mai intelege nimic....unii vor alba ,altii vor neagra....urmariti si voi....chestii degenul "vreti razboi ,voi cei de la bucuresti?!?!? Oamenii de acolo traiesc greu ptr ca NU MUNCESC! Adica pe romaneste, nu le place sa munceasca! Nu e vina lor ca sunt asa ...ani de-a randul au fost indobitociti cu ideea ca doar "mineritul ultramodern cu cianura" ii poate scoate din foame. Prin prisma unui incident, pot sa va spun ca la psihic stau foarte, foarte prost. Mai aveau putin si infigeau cutitele in noi ...o vorba parca si azi imi trece prin fata ochilor "sunteti in Abrud, bai miticilor si nu scapati voi asa usor!" Si noi ...mergem pe strada si le sustinem sanatatea si de ce nu dreptul la viata copiilor lor si copiilor nostri ... Ceea ce nu se stie sau nu se spune, sunt oameni care traiesc decent din turism, din cresterea oilor, vacilor samd...dar e o mica mare diferenta ...AIA MUNCESC! Restul, astia care plang ca o duc greu, stau pe margine, sparg seminte ... si consuma alcool! In cele 5-6 zile cat am stat in Apuseni, n-am auzit oameni din mediu rural (atentie, la sate!!!) care sa se planga ca o duc greu ... Anuntul lui Ponta e facut intrun moment cheie al protestelor. Adica momentul cand tot mai multi oameni au inceput sa creada in telul acestui protest si sa inteleaga de ce au iesit in strada ...Sper sa ma insel ... dar in istoria acestor revolte a maselor , cel putin in Romania postdecembrista...intodeauna ne-am lovit de aceasta schema ...cu ursul care merge si cainii care latra ... Scriam mai sus ...ceva de sclavagism ...ei bine, nu suntem nababi, nu suntem nici macar cersetori ...ci ne indreptam spre ceea ce stramosii nostrii urau cel mai mult ...adica sa fim sclavi pe propriul nostru pamant! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AndreiBizzy Postat Septembrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2013 (editat) Re: Rosia Montana e interesant de citit http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/marea-minciuna-cu-despagubirile-pentru-rosia-montana-si-procedura-de-urgenta-cum-a-reactionat-bursa-protestele-continua-97952.html Editat Septembrie 9, 2013 de Max Jeep Cherokee XJ 2.5TDI Lift: RUBICON EXPRESS,3.5-inch Super-Flex Yamaha Grizzly 550, Honda xr 400,Yamaha wr 450 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Septembrie 9, 2013 Partajează Postat Septembrie 9, 2013 (editat) Re: Rosia Montana .........editare post....am vrut sa zic ceva dar mai bine tac :) Editat Septembrie 9, 2013 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi ratiu Postat Septembrie 9, 2013 Partajează Postat Septembrie 9, 2013 Re: Rosia Montana @Yonutz eu nu sunt de acord cu tine ca nu vor sa munceasca si eu am umblat prin apuseni mai mult timp unii vor dar chiar nu au iar ei nu sunt de vina gandeste un primar sau mai multi la baga in cap chestii de genul ,,daca incepe exploatarea castigatii multi bani et. ,, nu toti au capacitatea sa inteleaga diferenta dinte ce este bine si rau sau urmarile unei exploatarii pana la urma nu ei sunt de vina ci politicieni si oamenii care au un pic de scoala si nu s-au facut intelesi acolo se pot face si alte investitii cum ar fii turism sunt izvoare de apa etc. dar nu sa vrut din acest motiv am citit mai demult o carte despre marile manipularii ale lumii unde scria clar cu cat un popor este format din mai multi dobitocii si lipsit de intelectualii cu atat il conduci mai usor. Mitsubishi Pajero 3500 v6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 9, 2013 Partajează Postat Septembrie 9, 2013 Re: Rosia Montana Un altfel de abordare.... http://www.tvrplus.ro/editie-biziday-130060 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nikepatrol Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 Re: Rosia Montana Aseara. Daca nu aveti rabdare, sariti la 4:48 La secunda 38 " l-am vazut pe Svek :br Cretinul cu Audi a avut noroc .In alta tara intr-un minut era dezmembrata :dr3 "Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 (editat) Re: Rosia Montana Oare ce alte conditii de cacat au mai semnat politicienii nostrii pt. intrarea romaniei in NATO si UE..pana acum din cate s-a aflat: NATO: - contractul de cumparare a celor 2 vedete second hand pt armata de la englezi ( bune de aruncat la fier vechi) - contractele de achizitii de avioane F16 vai de mama lor la peste pretul de noi.... - contractul Bectel - contractul de extractie al minereurilor din Marea Neagra UE: - privatizarea PETROM - OMV - privatizarea Electrica catre ENEL si restul - privatizarea Apanova - privatizarea BCR ... CFR marfa....si multe altele.... ...niste nenorociti de politicieni spagari pe care nu ii intereseaza decat spaga care intra in buzunarul lor ...iar noi prostii sa tot tragem de peste 2000 de ani intr-o tara bogata pe care ne-o fura altii bucatica cu bucatica cu girul celor pe care i-am votat sa o / ne protejeze... RUSINE ! "Tara asta aur poarta, noi cersim din poarta-n poarta !" Editat Septembrie 10, 2013 de worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 Re: Rosia Montana Vreau sa multumesc si aici colegului meu din echipa de la darts, Valters Melderis. :banana Acesta a vorbit in direct la stirile de dimineata ,pe postul national de televiziune din Letonia, despre ceea ce se intampla zilele astea in Bucuresti. Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 Re: Rosia Montana La secunda 38 " l-am vazut pe Svek :br Intradevar, era si Svejk, acolo. Este filmat de un coleg de-al nostru, de pe forum, al carui user name nu-l stiu (eu am luat filmuletul de pe Facebook). Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nikepatrol Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 Re: Rosia Montana Intradevar, era si Svejk, acolo. Este filmat de un coleg de-al nostru, de pe forum, al carui user name nu-l stiu (eu am luat filmuletul de pe Facebook). Filmat de Sorinake. Am vorbit azi cu Svek si mi-a spus c ala cu Audi nu o sa scape usor.O sa apara si filmarea cu momentele cand este luat la intrebari de autoritati. Era un cocalar cu o pitipoanca,masina cu nr de Anglia. "Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
armand18us Postat Septembrie 11, 2013 Partajează Postat Septembrie 11, 2013 Re: Rosia Montana http://capitalismpepaine.ro/2013/09/10/planul-secret-pentru-rosia-montana/ Pajero Sport 2004 2.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Septembrie 11, 2013 Partajează Postat Septembrie 11, 2013 Re: Rosia Montana http://capitalismpepaine.ro/2013/09/10/planul-secret-pentru-rosia-montana/ As completa cu punctul 15...mai stufos Odata ce proiectul de lege va trece, incep cu adevarat marile probleme ale Romaniei: -strada cu siguranta va exploda si va lua amploare fenomenul de violenta. -RMGC indiferent daca acest proiect va incepe sau nu va lua cateva miliarde de dolari.Daca renunta statul roman, miliardele de dolari vor fi date din BANI PUBLICI. Inca o data politicul cu mita, poporul cu M**A. -daca incepe exploatarea cu adevarat , se va merge pe un jaf si pe o distrugere a zonei in timp scurt,oamenii de acolo care au rezistat pana in ultima clipa vor pierde tot peste noapte si vor fi stramutati cine stie unde si cine stie cum. -RMGC va castiga enorm la bursa odata cu trecerea legii si inceperea exploatarii.Momentan sunt tranzactionate decat 30 % din actiuni. -CEL MAI IMPORTANT ,aspect care nu stiu de ce nu se dezbate in presa INCA! Odata ce grosul va fi luat, RMGC fie va face o tranzactie BOMBA si va vinde toate actiunile unei companii care ulterior va da faliment...sau chiar ei vor intra in faliment. GHICI CINE va plati in acest caz sute de milioane de euro,daca nu miliarde de euro, anual pentru protectia mediului si a barajelor de cianura ? EXACT, STATUL ROMAN !!! Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
armand18us Postat Septembrie 11, 2013 Partajează Postat Septembrie 11, 2013 Re: Rosia Montana http://www.realitatea.net/ponta-arunca-bomba-toti-ministrii-si-au-dat-acordul-pentru-proiectul-rosia-montana_1267301.html Pajero Sport 2004 2.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
armand18us Postat Septembrie 11, 2013 Partajează Postat Septembrie 11, 2013 Re: Rosia Montana http://www.business24.ro/macroeconomie/industria/documentarul-pe-care-investitorii-de-la-rosia-montana-n-ar-vrea-sa-l-vada-vreodata-romanii-1535144 [video=youtube;-7GzwjwEsQE] Pajero Sport 2004 2.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Septembrie 11, 2013 Partajează Postat Septembrie 11, 2013 Re: Rosia Montana Pentru cei care nu se descurca in engleza, a aparut si varianta subtitrata, la Open Pit Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 11, 2013 Partajează Postat Septembrie 11, 2013 Re: Rosia Montana http://www.youtube.com/watch?v=iDtWvI6_7tw&feature=youtu.be REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Re: Rosia Montana Ma uitam la stirile TVR si realizez ca Ponta si ai lui nu au de gand sa inceteze. Trebuie sa fi luat niste sume colosale de sunt in stare sa lupta pana la ultima (noastra) suflare pentru statiunea balneo-cianurica Muntii Apuseni. Schizzo Ponta azi renunta la proiect, maine se razgandeste, poimaine reconsidera iar, si toata joaca asta e menita doar ca sa adoarma protestele si sa o traga pe la spate. Iar presa a revenit la ignorarea totala a fenomenului, ca are de ispasit in fata RMGC zilele in care au fost constransi sa transmita totusi ceva. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Re: Rosia Montana Vad ca aia platiti de RMGC au inceput sa agreseze diversi oameni in zona. Poate e timpul sa facem niste offroad la RM. Strict informativ, asa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Re: Rosia Montana @f_zoltan Atat imbecilul de Ponta, nenorocitul de Basescu, sau orice factor decizional in proiectul asta, sunt doar niste mici scursuri politice intr-un paienjenis politic infect dirijat de afara . Citeam aici: http://www.realitatea.net/rosia-montana-lobby-canadian-si-american-la-nivel-de-ambasadori-pentru-gabriel-resources_1269172.html Daca s-a ajuns pana aici ,e clar ca pe langa lista aia lunga si valoroasa de metale rare ce s-au gasit acolo , sunt si alte interese majore despre care vom afla ca de fiecare data,PREA TARZIU. Intre timp, chiar daca e offtopic, baietii astia destepti si nesimtiti au mai dat o lovitura majora in Bucuresti profitand de abaterea atentiei cu ajutorul problemelor de la Rosia si a cainilor maidanezi... http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-15565851-doua-srl-uri-fara-angajati-preluat-producatorul-pompe-aversa-tot-terenul-10-hectare-care-detine-mijlocul-bucurestiului-pentru-17-3-milioane-euro.htm Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Re: Rosia Montana Va salut La cum arata lucrurile sunt 80% convins ca se va aproba! Doar o miscare masiva din partea populatiei (sau nici aia) ii pot face sa amane.Au inceput si RMCG sa faca actiuni de genu :vrem sa lucram ,nu avem cu ce trai si alte cele de vreo saptamana si ceva iar acum a aparut Ponta sa lamuresca si sa calmeze situatia ....numai ca Ponta este cam slobod la gura si uita ce a vorbit cu ceva timp inainte.Eu as vrea sa vad cate cazuri de cancer vor fi in zona peste cativa ani si sa-i vad atunci ce parere au cu copii si parinti bolnavi.Banii trec dar sanatatea nu o poti cumpara.Socrul meu a fost angajat la mina Baita Bihor ca si strungar (lucra afara).Toti colegii lui sunt morti de cel putin 5-10 ani (el are 67) sau unii chiar mai mult.Soacra mea este operata de cancer de 2 ori,fiul ei a murit anul trecut de cancer la 36 de ani, 90% din cei care mor in zona au cancer!!!!. Guvernul ar putea declara zona favorizata Rosia Montana si ar veni investitori mult mai usor (ca tot nu stiu ei cum sa-i atraga). Spunea aseara Ponta ca statul avea rdeventa 2% si in urma negocierilor a urcat la 6% dar se obliga la alte cele.Pe alt post directorul RMCG a declarat ca statul a avut 4% si ulterior 6% :id .Deci care nu stie ,minte sau exagereaza! Zicea Ponta aseara ca ne costa 1,9 Miliarde de euro sa incepem noi(statul ) exploatarea dar ca nu avem banii.....pai de ce mama lor de nenorociti nu au inceput cu banii de la FMI??? . Cam atat momentan ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 (editat) Re: Rosia Montana Aud tot mai multa lume in societate (sau pe forum uneori :grin: )ca se exprima la modul: " Nu as vrea sa inceapa exploatarea, dar stiu eu ca totusi vor incepe...". Asta inseamna resemnare si abandon. Asta inseamna sa pierzi lupta inainte sa o incepi. Oameni buni, macar fiti consecventi cu voi insiva. Si daca alungati aceasta amareala atoatestiutoare, veti deveni cu adevarat pozitivi. Numai asa putem fi indreptatiti sa asteptam schimbari, incepand cu noi insine. Si chiar daca nu se vor trezi destui oameni ca sa se produca schimbarea care o asteptam multi (si nenorocitii din guvern dau drumul proiectului), individual vom ramane cu constiinta curata stiind ca nu pe noi ne-au infrant, ci pe cei neinteresati, apatici, resemnati sau inconstienti si dementi. Asa ii simt pe cei care ne-au fost inaintasi, care au luptat pentru tara asta. Eventual urmariti filmul din link, macar de la minutul 50' la 51': http://www.youtube.com/watch?v=HQOijvucerA "Prostul este nefericit si in rai, Inteleptul este fericit si in iad" Editat Septembrie 12, 2013 de crisguide "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Re: Rosia Montana pare locul ideal unde sa pui pe fund deseuri toxice... nu se apropie nici dracu de lac, zona e terminata ecologic pe o suprafata mare... :roll: asta ar explica si alte chestii auzite in timp... cianuri parca nu se mai produc la noi (se produceau la Arpechim Pitesti - culmea, legata de Oltchim, una fara alta nu puteau trai), deci vin in butoaie, oricum marcate cu capul de mort si toxic si etc... conspirationista treaba, nu-i asa? :fk The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Septembrie 13, 2013 Partajează Postat Septembrie 13, 2013 Re: Rosia Montana Un orădean demonstrează că Roşia Montană ar câştiga mai bine din culturi de afine decât din exploatări de aur Unul din orădenii care protestează deschis faţă de demararea exploatărilor cu cianuri la Roşia Montană, Cătălin Popa, a demonstrat, joi, în faţa jurnaliştilor orădeni, de ce proiectul companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) ar aduce numai pagube. Afine... de aur Pentru început, Popa a arătat că RMGC ar urma să creeze doar 880 de locuri de muncă, nu 3.600, cum susţine compania. "Cifrele pe care eu vi le dau sunt luate din raportul pe 2012 al Gabriel LTD Canada, raport care este publicat pentru bursa din Toronto. Dacă în România ni se poate spune la televizor, în reclame, tot ce se doreşte, cu ajutorul politicienilor, pentru o bursă raportul trebuie să fie serios, pentru că are implicaţii financiare directe şi imediate", a precizat orădeanul. Potrivit lui Popa, locurile de muncă ar fi create cu preţul demolării a 4 munţi, săpării a 1.258 de hectare, adică echivalentul a circa 1750 de terenuri de fotbal, folosirea a 13.000 de tone de cianuri pe an (în condiţiile în care media europenă este de 1.000 de tone/an), din care ar rezulta 215 milioane meri cubi de apă cu cianuri şi metale grele toxice, înmagazinate în baraje uriaşe, care ar trebui întreţinute "pentru eternitate". Comparând, însă, cu ce s-a întâmplat deja la Roşia Poieni, localitate vecină Roşiei Montane, orădeanul a subliniat că, de fapt ar fi distruse nu mai puţin de 11.120 de hectare de teren (adică de aproape 10 ori mai mult decât se susţine), pentru următorii 400 de ani, iar timpul necesar neutralizării soluţiilor chimice folosite în extragerea aurului cu cianuri. Folosind date din acelaşi raport, Popa a mai arătat că, din redevenţă, statul român ar avea un profit de 3 miliarde de dolari şi încă 146 de milioane de dolari pentru ecologizarea zonei. "Fie, deci, 3,2 miliarde de dolari profit, adică 287.169 de dolari/hectar/400 de ani, adică 719 dolari pe hectarha în fiecare an", a precizat Cătălin Popa. Orădeanul a şi găsit o soluţie ca un hectar din Roşia Montană să valoreze mai mult! "Dacă s-ar fi făcut o cultură de afin cu o productivitate mică, soiul Collins, de 4,72 tone/ha/an, şi s-ar vinde la preţul pieţei de 12 lei/kg, s-ar câştiga 16.810 dolari pe an, adică de vreo 24 de ori mai mult decât din aur! Afinul e adevăratul aur!", a spus Popa. Acesta a mai arătat şi că cele 3.600 de locuri de muncă ale RMGC ar înseamna 0,32 locuri de muncă la hectar timp de 15 ani, în timp ce afinul ar da de lucru mai multor oameni. "Iar munţii ar fi tot acolo, riscul ecologic nu ar fi prezent", a completat el. Deodată cu Popa, în faţa jurnaliştilor locali a venit şi avocatul orădean Cristian Rusu,care a arătat că proiectul de lege supus dezbaterii Parlamentului şi care ar stabili o excepţie la Legea minelor, astfel încât exploatările de aur de la Roşia Montană să aibă undă verde, încalcă peste 22 de alte legi, inclusiv Constituţia şi Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, o dovadă fiind şi refuzul de aviz dat de ministrul Justiţiei. "Mi se pare că acest proiect fie a fost făcut pe genunchi, într-o mare grabă, fie de un student în anul II", a declarat avocatul, arătând că dacă "ar fi existat seriozitate", proiectul de lege nu ar fi avut semnătura primului ministru. "O improvizaţie juridică" din proiect exemplificată de Rusu este cea privind exproprierile. Conform documentului, RMGC ar urma să facă exproprierile în locul statului, iar ulterior România ar urma să plătească companiei valoarea lor. Gravitatea acestei situaţii, a precizat el, este că ar putea crea un precedent, iar pe viitor şi alte companii să expropieze românii, fără niciun control din partea statului. Articolul aici:http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/un-oradean-demonstreaza-ca-rosia-montana-ar-castiga-mai-bine-din-culturi-de-afine-decat-din-exploatari-de-aur-110438.html Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Septembrie 13, 2013 Partajează Postat Septembrie 13, 2013 (editat) Re: Rosia Montana Exista o masina campanie de dezinformare de ambele parti : - proiectul este inceput de mult timp si nimeni nu a plans pana acum ; - este adevarat ca s-au facut investitii majore in zona de catre firma care a castigat licenta de exploatare si nimeni nu s-a oripilat pana acum - este ciudat ca nimeni din guvern nu vrea sa mearga la fata locului; - este ciudat ca brusc i-a apucat protestatul pe toti desi activitati legate de rosia Montana sunt vechi de acum 4 guverne . - este ciudat ca nimeni nu realizeaza ca traim in capitalism . Toti abereaza ca " noi " ( cine naiba este acest " noi " nimeni nu vrea sa zica ) trebuie sa ne exploatam aurul. Intr-o tara in care s-au privatizat toate , unii vor sa se implice ...tara ( aici ar trebui sesizata aberatia ) in exploatare. Nu se mai infiinteaza regii de stat . Statul iese ( daca inca nu a iesit ) din toate participatiile la companii strategice. Deci , cine sa exploateze ? - nu exista alta metoda de extragere a aurului decat aceea cu cianuri. Este si unica metoda aprobata de UE . Asa se extrage si in alte tari europene mult mai dezvoltate . Suntem o tara de imbecili. Nu atac pe nimeni dar toata lumea isi da cu presupusul fara a cunoaste nimic despre obiectele discutiilor. Indiferent ca este vorba de caini maidanezi , cianuri , transporturi sau fotbal , toti au ceva de comentat si toti au cate un sfat de dat. Nimeni nu isi vede lungul nasului si nici un expert in domeni nu este ascultat. Am ajuns sa ne pricepem la absolut totul si suntem saraci lipiti pamentului. Suntem destepti si inventivi , mai ales cand vine vorba sa ne pacalim unii pe altii. Eu nu stiu daca trebuie sau nu exploatat aurul de la Rosia Montana. Dar stiu ca de cateva saptamani , romania este impartita in doua categorii , indeferent de ce problema se discuta. Hotararile se iau in functie de ce categorie este mai numeroasa. Politicienii nu isi asuma nimic , opozitia ataca tot ce face puterea ...si puterea infiereaza tot ce iese din gura opozitiei. Ca in Bhantustan . Auzeam ieri seara o moderatoare de la B1 TV ,care era oripilata, de spusele lui Iliescu care a indraznit sa afirme ca intr-o democratie reala , directiile de dezvoltare sunt date de secialisti. Nu-s PSD-ist si nu agreez nici un partid politic , dar mie nu-mi place sa traiesc intr-o tara in care gloata conduce. Aceasta este capcana asazisei democratii. Cea mai mare parte din Romani icare voteaza au nivel de inteligenta subunitar. Romania inseamna sate de tarani imbecili , orase de muncitori cu 6 clase si resedinte de judet ( chiar capitala ) pline de cocalari si manelisti. Vreti sa fiti condusi dupa conceptiile acestor retarzi ? Asta-i democratia pe care o propovaduiesc cei mai multi romani. Eu nu vreau sa fiu operat de unul care stie medicina cat mine. Vreau sa ma opereze unul mai destept si mai informat decat mine in domeniul medicinei. Nu vreau sa merg intr-o masina construita de mine. Habar nu am sa construiesc masini. Vreau sa merg intr-o masina gandita de niste ingineri germani . Asta nu inseamna ca sunt prost. Asta inseamna ca-s realist si imi cunosc limitele. Taranii si muncitorii neintruiti , cocalarii ...si jartelele de prezentatoare de emisiuni TV sunt convinsi ca ei ar fi niste antrenori mai buni ai echipei nationale , niste medici mai grozavi , niste primari mai performanti. Dar nu este asa ...din pacate. sunt doar niste cretini care induc celor slabi de inger ideea ca taranul roman este inteligent ca Einstein , strungarul cu 7 clase este un medic la fel de bun ca Arafat , cocalarul este un antrenor mai bun decat Mircea Lucescu. Asta-i semnul prostiei . Prostul nu are dubii. Stie tot si ii lamureste si pe altii la fel de prosti ca si el. Nu va simtit manipulati de oameni mai prosti ca si voi ? Un edit de actualitate : Stau in living si butonez ...si am TV-ul pe Canal D la ACTUAL . Prezentatorul tocmai prezinta situatia inundatiilor cam asa : ... Dumnezeu stie ce pacate au avut locuitorii din ...( nu am retinut localitatea ) ...de au fost potopiti de ape .... Deci ...ala voteaza. Imbecilul ala e moderator si stie si el ceva despre psihologia cainilor maidanezi , Rosia Montana si echipa de fotbal a Turciei . Voi va dati seama pe cine ascultam noi ? Deci , inundatiile sunt pedeapsa divina . Editat Septembrie 13, 2013 de JurasikMan 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate