Vizitator patrol4x4 Postat Iulie 4, 2010 Partajează Postat Iulie 4, 2010 Dragi prieteni, Tocmai am achizitionat un Nissan Patrol y61 varianta scurta 3.0 dti (160 cai) intercooler din 2001 si am nevoie de niste sfaturi.Am cutie automata. Stiu ca motoarele in acea perioada au avut ceva probleme dar pana la 220000 de km cat are masina acum cred ca s-au rezolvat. Vreau la inceput sa fac partea mecanica si dupa ma apuc de preparare. Am cumparat un kit cu toate semeringurile si rulmentii (pivoti) pentru axa fata si i-am schimbat.(aveam o scurgere la roata dreapta pe la sfera) Sasiul a fost curatat pe unde avea rugina si urmeaza sa fie dat cu o vopsea cauciucata. Am nevoie de urmatoarele informatii pentru partea mecanica: -ce ulei sa folosesc pentru grupuri -uleiul in cutia automata se schimba sau se completeaza.Ce ulei sa cumpar? -cu ce substante pot sa tratez sasiul de rugina in urma curatarii mecanice? -ce ulei sa folosesc la motor si cati litri intra? Info despre preparare: -Vreau sa pun roti de 35 si jante cu negativ cat mai mare.Trebuie sa tai din aripi? sunt bune acestea ? 8JJx15", ET -20, 6 gauri, 139,7/5,5" l -Ce kit de suspensie imi recomandati si ce inaltime? Voi pune bari metalice fata spate si as dorii sa stiu si ca tarie imi recomndati la arcuri .Nu vreau ca masina sa topaie dar nici sa nu aiba suspensia prea moale. -ce troliu imi recomandati ieftin si bun? -ce latime ar trebui sa aiba overfenderele? Multumesc mult si astept cu interes sfaturile voastre eventual si info de unde pot sa cumpar si accesoriile. Va atasez si poze cu masina. Tot ce dau jos dupa ea este de vanzare ...roti originale,bari -fata si spate etc ,dar asta va face obiectul unei listari in alta parte a forumului. Masina este cu numere de Austria si oscilez pentru o incercare de inmatriculare pe Romania( dau statul in judecata pentru taxa) sau Bulgaria. :tk:tk:tk:tk:tk:tk:tk:tk:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bobinator Postat Iulie 4, 2010 Partajează Postat Iulie 4, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Legat de inmatricualre , te sfatueisc sa o faci in Bulgaria deoarece la noi s-a facut impozitul cat casa pentru astfel de masini .Eu am un Patrol de 2.8 si dupa socotelile mele ar trebui sa dau 24 de milioane pe an impozit ! B.B.B. -BIG BAD BUG! T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator patrol4x4 Postat Iulie 4, 2010 Partajează Postat Iulie 4, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Am un avocat care mi-a zis ca are sanse de 50 % sa poata inmatricula fara sa platesc taxa. Incerc asa ,daca nu reusesc ma orientez spre bulgaria. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bobinator Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Omule , citeste bine ce am scris !Eu ma refeream la impozitul anual care i-al platesti mereu nu la taxa aceea de poluare! B.B.B. -BIG BAD BUG! T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Dragi prieteni, Tocmai am achizitionat un Nissan Patrol y61 varianta scurta 3.0 dti (160 cai) intercooler din 2001 si am nevoie de niste sfaturi. Vreau la inceput sa fac partea mecanica si dupa ma apuc de preparare. Prima operatiune inainte de orice preparare de offroad: sa aduci masina in mintile ei si sa remediezi toate problemele pe care le are si in special sa acorzi o atentie deosebita directiei si franelor ... -ce ulei sa folosesc pentru grupuri fata: TDL 75w90, GL5 75w90 sau GL 5 80w90 -necesar 5.4 litri -verificare 20.000km sau 12 luni -schimb 60.000 km sau 36 luni spatele TDL 75w90, GL5 75w90 sau GL5 80w90 -necesar 2.1 litri -verificare 20.000km sau 12 luni -schimb 60.000 km sau 36 luni -uleiul in cutia automata se schimba sau se completeaza.Ce ulei sa cumpar? -se recomanda schimbare totala ca nu stii cat a stat masina sau in ce conditii a fost folosita (MaxLife ATF) -necesar 11.8 litri -verificare 30.000 km sau 12 luni -cu ce substante pot sa tratez sasiul de rugina in urma curatarii mecanice? -se recomanda sablare si dupa aia vopsire sau tratament cu un inhibitor de rugina -ce ulei sa folosesc la motor si cati litri intra? -necesar 6.4 litri din care 0.6 litri in filtru -schimb la 5000, 10000 sau 15000 km in functie de ce faci cu masina -vara mai gros (15w40), iarna mai subtire (5w30) Fabricantul recomanda Valvoline dar fiecare pune ce considera. Important este sa respecti specificatiile si cantitatile. -Vreau sa pun roti de 35 si jante cu negativ cat mai mare.Trebuie sa tai din aripi? sunt bune acestea ? 8JJx15", ET -20, 6 gauri, 139,7/5,5" l Rotile sunt ultima chestie pe care ar trebui sa o faci ca upgrade la masina ...Sunt inainte multe altele ...In urma formei finale a masinii si a greutatii alegi dimensiunea corecta de guma! -Ce kit de suspensie imi recomandati si ce inaltime? Voi pune bari metalice fata spate si as dorii sa stiu si ca tarie imi recomndati la arcuri .Nu vreau ca masina sa topaie dar nici sa nu aiba suspensia prea moale. Avand in vedere ca Y61 face parte din categoria masinilor foarte grele (in urma upgradeurilor) se recomanda o suspensie cat mai elastica soft fata / medium spate! Ai mai multe variante la suspensie: TrailMaster, Procomp, OME, Skyjackere samd ... -ce troliu imi recomandati ieftin si bun? Notiunea de ieftin si bun NU EXISTA! Asa cum de acest hobby se leaga multi bani si implicit poate in unele cazuri viata ti-ar putea fi periclitata intr-un fel sau altul eu zic sa-ti scoti din vocabular "ieftin si bun"! :grin: Cauti bun si cat mai sigur ...parerea mea! Iti trebuie un troliu de minim 11.000 lbs ... -ce latime ar trebui sa aiba overfenderele? In functie de cat iesi cu rotile in afara ...dar asta la final ...mai e drum lung pana acolo! Masina este cu numere de Austria si oscilez pentru o incercare de inmatriculare pe Romania( dau statul in judecata pentru taxa) sau Bulgaria. Sugerez varianta a doua din urmatoarele motive: -exonerare batai de cap si cheltuieli mari la inmatriculare indiferent daca ai gastiga sau nu procesul cu statul -taxe ulterioare mari (impozite astronomice) - urmareste pe forum este un topic deschis in acest sens -simplificare "exploatare" ulterioara Ar fi bine sa folositi functia de cautare a forumului. In acest sens au mai fost dechise inca N topicuri ... E mai usor ptr cei care doresc sa va raspunda si e de asemenea mai usor ptr cei care cauta aceste informatii pe forum! :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad vand in vedere ca Y61 face parte din categoria masinilor foarte grele (in urma upgradeurilor) se recomanda o suspensie cat mai elastica soft fata / medium spate! Imi permit sa exprim o parere contrara: tocmai pentru ca pe fata masina va fi ingreunata si mai mult eu am vazut ca majoritatea isi pun suspensie heavy pe fata si medium pe spate. Pe specificatiile arcurilor OME zice: arcurile de fata HD sunt pentru +100 kg pe puntea fata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Pai Watchere ...daca stai bine cu rinichii da, ...pui HD! Suspensia HD este mai rigida ...in general! Si cum Y61 e o masina grea o sa simti toate gropile in stomac! :grin: La inceput am crezut ca m-am intepat punandu-mi preparatorul de masini suspensie soft pe fata ...dar odata cu trecerea timpului coastele si organele interne mi-au trimis multe scrisori de multumire ... si am constatat ca sunt o alegere buna! :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bobinator Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Intrebare Yonutz/Watcher :- suspensia HD/medium/soft vine doar ca vreu eu comfort si pun soft sau vreu eu rigiditate si pun HD sau vine de fapt din cauza kg in plus (un troliu 40 kg+ bara tip bullbar de metal + eventual o a doua baterie + aport de la portbagaj de deasupra cu ce o fi pe el )? E foarte importanta intrebarea si eu am intrebat pe cineva si tot asa mi-a recomandat ca Watcher Hd fata/medium spate(kit suspensie +50 mm) !Cum e , pana la urma( pentru ca dupa rezolvarea problemelor de natura mecanica si alegerea a tot cam ce ar trebui sa puna pe masina , urmeaza alegerea suspensiei)? B.B.B. -BIG BAD BUG! T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Continui sa nu fiu de acord :-) Avand un arc cu aceeasi tarie (HD), o greutate mai mare va apasa mai tare, si va fi mai greu de ridicat de catre arc, comparativ cu o greutate mai mica, care va fi mai usor de impins in sus. Argumentatia mea duce la concluzia ca o masina grea va topai mai putin decat una mai usoara, cu un arc de aceeasi tarie. De asemenea, statistic vorbind jimny topaie mai tare ca patrolul :-) Acum revenind la problema enuntata de initiatorul topicului: din cate stiu eu, suspensia soft de la OME este +2cm pt fata, iar medium si HD sunt +5. De asemenea, in catalog scrie ca pt greutate aditionala de 100kg este necesar HDul. Cred ca oricine a mers cu mine pe undeva a observat ca nu topai :-) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 (editat) Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Watchere nu ma contrazic cu tine ...Avem amandoi Y61 ...fiecare o stie pe a lui! A ta e lunga, a mea e scurta (asta e viata ...shit hapen's! :ha:) Insa dupa catalog zice asa: La SWB (varianta scurta) sunt urmatoarele combinatii: suspensia fata: -soft -medium suspensie spate: -light (soft) -medium -constant (HD) Lift (inaltare estimata) 4cm, + 0.5 cm sau 1cm din trimpackere (inaltatoare) La LWB (varianta lunga de masina) sunt urmatoarele combinatii: suspensia fata: -soft -medium-soft (+2cm) -medium suspensie spate: -light (soft) -medium -medium (HD) (+3cm) Lift (inaltare estimata) 5cm, + 0.5 cm sau 1cm din trimpackere (inaltatoare) Acilea se vb de una scurta ... :grin: din cate imi amintesc ... :wink: Am mers cu a mea si ouale stau bine pe scaun ...Am mers cu una cu medium fata / hd spate de am facut riduri pe oua ... :ha: Mai cunosc specimene care si-au pus suspensie de 4.2 pe 2.8...dar aia deja au oule crapate! :ha: Concluzia: fiecare isi pune ce considera ... Vrei bataturi la buci ... pui HD, vrei sa te dai cu masina precum Titanicul (mai putin partea cu scufundatul) pui o suspensie elastica ... :ha: Editat Iulie 5, 2010 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maurizio Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Salutare, fiecare "pilot" are felul lui de a simti masina! fiecare "pilot" are nevoie de o masina facuta dupa gustul lui sa conduca cat mai bine sau sa nu fi prea greu de condus...... eu personal ar pune niste intrebari, indiferent de OME sau alta firma producatoare de suspensiun lift: care este prioritatea TA? sa mergi in Off Road fara sa te sare dinti din gura? si fara pretentie ca masina sa stea pe asfalt ca la un go kart! sa mergi in Off Road si sa poti sa mergi in asfalt cu o tenuta de sosea destul de buna? ce genu de off road vrei sa faci cu masina? numai niste ture cu prieteni? concursuri , mai soft sau mai hard? te folosesti de masina numai la off road sau este si masina de familia? DUPA aceste intrebari cred ca poti sa primesti mai multe raspunsuri... si MAI IMPORTANT sa stii ca metoda cela mai buna este sa probezi macar o masina deja pregatita cu un sospension lift oricare.... si vezi cu te se pare: prea moale , prea tare... asa ai o base de plecare pt problema ta. roga uno dintre prieteni din forum sa te lase sa faci o tura cu el si vezi. tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator patrol4x4 Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Prima operatiune inainte de orice preparare de offroad: sa aduci masina in mintile ei si sa remediezi toate problemele pe care le are si in special sa acorzi o atentie deosebita directiei si franelor ... fata: TDL 75w90, GL5 75w90 sau GL 5 80w90 -necesar 5.4 litri -verificare 20.000km sau 12 luni -schimb 60.000 km sau 36 luni spatele TDL 75w90, GL5 75w90 sau GL5 80w90 -necesar 2.1 litri -verificare 20.000km sau 12 luni -schimb 60.000 km sau 36 luni -se recomanda schimbare totala ca nu stii cat a stat masina sau in ce conditii a fost folosita (MaxLife ATF) -necesar 11.8 litri -verificare 30.000 km sau 12 luni -se recomanda sablare si dupa aia vopsire sau tratament cu un inhibitor de rugina -necesar 6.4 litri din care 0.6 litri in filtru -schimb la 5000, 10000 sau 15000 km in functie de ce faci cu masina -vara mai gros (15w40), iarna mai subtire (5w30) Fabricantul recomanda Valvoline dar fiecare pune ce considera. Important este sa respecti specificatiile si cantitatile. Rotile sunt ultima chestie pe care ar trebui sa o faci ca upgrade la masina ...Sunt inainte multe altele ...In urma formei finale a masinii si a greutatii alegi dimensiunea corecta de guma! Avand in vedere ca Y61 face parte din categoria masinilor foarte grele (in urma upgradeurilor) se recomanda o suspensie cat mai elastica soft fata / medium spate! Ai mai multe variante la suspensie: TrailMaster, Procomp, OME, Skyjackere samd ... Notiunea de ieftin si bun NU EXISTA! Asa cum de acest hobby se leaga multi bani si implicit poate in unele cazuri viata ti-ar putea fi periclitata intr-un fel sau altul eu zic sa-ti scoti din vocabular "ieftin si bun"! :grin: Cauti bun si cat mai sigur ...parerea mea! Iti trebuie un troliu de minim 11.000 lbs ... In functie de cat iesi cu rotile in afara ...dar asta la final ...mai e drum lung pana acolo! Sugerez varianta a doua din urmatoarele motive: -exonerare batai de cap si cheltuieli mari la inmatriculare indiferent daca ai gastiga sau nu procesul cu statul -taxe ulterioare mari (impozite astronomice) - urmareste pe forum este un topic deschis in acest sens -simplificare "exploatare" ulterioara Ar fi bine sa folositi functia de cautare a forumului. In acest sens au mai fost dechise inca N topicuri ... E mai usor ptr cei care doresc sa va raspunda si e de asemenea mai usor ptr cei care cauta aceste informatii pe forum! :h5 MULTUMESC MULT PENTRU TOATE DETALIILE YONUTZ!! Chiar se vede ca esti profesionist....poti sa-mi spui unde gasesc tratament cu un inhibitor de rugina>?? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator patrol4x4 Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Salutare, fiecare "pilot" are felul lui de a simti masina! fiecare "pilot" are nevoie de o masina facuta dupa gustul lui sa conduca cat mai bine sau sa nu fi prea greu de condus...... eu personal ar pune niste intrebari, indiferent de OME sau alta firma producatoare de suspensiun lift: care este prioritatea TA? sa mergi in Off Road fara sa te sare dinti din gura? si fara pretentie ca masina sa stea pe asfalt ca la un go kart! sa mergi in Off Road si sa poti sa mergi in asfalt cu o tenuta de sosea destul de buna? ce genu de off road vrei sa faci cu masina? numai niste ture cu prieteni? concursuri , mai soft sau mai hard? te folosesti de masina numai la off road sau este si masina de familia? DUPA aceste intrebari cred ca poti sa primesti mai multe raspunsuri... si MAI IMPORTANT sa stii ca metoda cela mai buna este sa probezi macar o masina deja pregatita cu un sospension lift oricare.... si vezi cu te se pare: prea moale , prea tare... asa ai o base de plecare pt problema ta. roga uno dintre prieteni din forum sa te lase sa faci o tura cu el si vezi. Voi folosi masina si pe sosea dar foarte putin cam 10-15 km pe zi ,in rest off road. Mai am o masina pentru sosea asa ca nu-i problema. Patrolul il voi folosi pentru plimbari,expeditii, etc . Nu-l voi folosi pentru ofroad extrem... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator patrol4x4 Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Omule , citeste bine ce am scris !Eu ma refeream la impozitul anual care i-al platesti mereu nu la taxa aceea de poluare! Dap ..scuze Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Fabricantul recomanda Valvoline dar fiecare pune ce considera. Important este sa respecti specificatiile si cantitatile. Salut! Imi poti indica sursa informatiei, legat de recomandarea Valvoline? Stiam la un moment dat ca Nissan recomanda Castrol, apoi de ceva ani incoace Badsi folosea Mobil. Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Nu sunt nici pe departe profesionist ...mai degraba un amator pasionat! :grin: Cauta posturile lui nea Luigi (nissan4x4) aici pe forum ...un doctorand in Nissan! Cuvantul lui e mai presus decat orice recomandare ...:grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator patrol4x4 Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad GATA am terminat ... Am inmatriculat-o in bulgaria.... Singurul ulei care nu l-am schimbat a fost la cutie. Duminica am scos-o in padure.... am rupt overfenderele...imi trebuie unele serioase..... Va pun ceva poze sa va dati cu parerea.:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vetu Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Poti sa pui cele mai "serioase" overfendere pe care le vei gasi, tot degeaba! Problema ta e ca la incrucisari "maxime" iti ating 35'-urile in aripile spate si cu ocazia asta iti smulge overfenderele. Pana nu ai sa mai inalti masina minim 3 cm din suspensie/body-lift sau nu ai sa decupezi aripile (daca iti permite, si stiu ca la y61 scurt nu prea permite) problema va ramane. In ce priveste overfenderele smulse acestea se pot reconditiona si prinde la loc (ca sa ai ce smulge data viitoare:h5) sau se poate renunta total la ele! Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Ca sa nu deschid un topic ce probabil va dubla oarecum o parte din cele ce s-au discutat aici, indraznesc, cu permisiunea voastra, sa cer niste pareri/sfaturi/informatii despre Nissan Patrol Y61, varianta LWB. De catva timp, "mi s-a pus pata" sa achizitionez o astfel de masina, cu destinatia masina de toate zilele. Astfel, urmeaza sa folosesc masina zilnic (in jur de 15-20 km/zi), dar si la deplasari mai lungi, unde mi-ar trebui o viteza de deplasare ceva mai ridicata. De asemenea, mi-ar prinde bine o masina "de expeditie", drumetiile offroad fiind in acceptiunea mea modul de a practica acest hobby. Aici intervine problema : daca as dota o masina LWB cu o bara decenta, troliu, un kit de suspensie si roti ceva mai mari ( ma gandeam la OME +5 si niste 35'uri ), care ar mai fi gradul de comfort si viteza obtinuta pe strada? Mentionez ca m-as multumi cu un 130 - 140 km/h, dar nu stiu daca va fi posibil si de asemenea, nu stiu cam ce consum ar mai avea masina. In cazul in care cu 35 -uri nu as obtine o viteza atat de mare, imi va ramane sa optez pentru 33-uri, in speranta ca voi rezolva problema. Am uitat sa mentionez ca urmatoarea achizitie va fi un 3.0, cu cutie automata. O ultima rugamine : scormonind pe net, am aflat despre suspensia de la OME + 4inch ( asta ar insemna 10cm lift ). Se gaseste asa ceva si pe la noi? Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Tavi ...suspensia de care vb sunt L-urile de la OME, o suspensie foarte rara si destul de scumpa. Y61 LWB in opinia mea este FOARTE stabila ca masina atat pe asfalt cat si in teren. Indiferent de ce gume pui pe Y61, masina iti va oferi confort prin definitia setupului initial... si aici vb de spatiu interior, amortizarea socurilor, etanseitate habitaclu , clima samd Singurul inconvenient la Y61 este faptul ca este greu ...poate prea greu. O masina preparata cu de toate ajunge probabil undeva la 3to ... Rotile de noroi pe care merge cel mai bine acest model este in opinia mea 35 x 10. 5 x 16 cu jante cat mai iesite in exterior (ET negativ) ... Ptr cele de asfalt as opta ptr standardul 265 x 75 x 16! Eu cu una similara scurta cu roti mari (35-uri A/T) cu full option de fiare merg lejer cu 120km/h dar trebuie sa iei in calcul ca masina va pleca mai greu de pe loc (demaraj slab) din cauza extragreutatii ... In rest ca motorizare as merge (e doar o parere personala nu sariti pe mine) pe motorul de 2.8 in 6 pe anii de fabricatie 98-2000, motor rezistent la stres si la apucaturile sinucigase ale stapanului ... Sau pe motorul de 3 litri dupa 2005. In perioada 2000-2004 motoarele in 4 de 3 litri au avut ceva probleme (dar nu toate)... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad @Yonutz...multumesc pentru raspunsul prompt si pertinent. Am citit foarte mult pe forum despre problema de ungere existenta la motoarele 2000-2002 (2004?). Sincer sa fiu, imi fac cu ochiul si Nm in plus, ca si caii putere mai multi. Pe de alta parte, am sesizat ca masinile fabricate dupa 2000 sunt ceva mai dotate si la interior. In alta ordine de idei ... daca tinem seama ca motorul de 2.8 a scapat intre timp, odata cu aparitia lui Y61 de cunoscuta problema cu incalzitul in sarcina si "bubuirea" chiulasei pe care o prezenta pe Y60, de asemenea daca luam inconsiderare si pretul mai scazut de achizitie, un "6 in linie" n-ar fi deloc de lepadat. Oricum, modelul ramane pe primul loc in optiunea mea la achizitia viitoarei masini, surclasand Mitsubishi Pajero si Jeep Grand Cherokee. L200 m-a slujit cu credinta, dar simt nevoia de ceva "mai altfel" pe asfalt, in primul rand, decat arcurile lamelare pe spate. In legatura cu suspensia pe care tu o numesti "L", am aflat de curand despre ea, citind forumurile straineze si intrebam mai mult ca sa ma aflu in treaba. La capitolul roti, cred ca am sa aleg 33-uri, caci de cand m-a prins acest hobby, nu prea mai simt nevoia de a "da liniute" la semafor, deci demarajul mai greoi n-ar fi o problema in acceptiunea mea. Intr-adevar, din cate am citit ulterior postarii mele, 35-uri pe Patrol cu rapoarte stock ar fi cam exagerat, mai ales daca optez pentru motorul de 2800 cmc. Multumesc inca o data, iar cand va aparea "haftobuzul", probabil voi crea un nou topic in care sa va sacai cu intrebari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Tavi, Am inteles ca deabia incepand cu 2004 (modelul de Y61 nou) lucrurile s-au remediat ... Ce e de remarcat la Y61 pe 35-uri (cel putin la mine) ...La niste gume 35x10.5x16 in 2x4 este greoaie dar in 4x4 low merge de rupe ... Inca o chestie ... avand in vedere greutatea mare a masinii am mers intotdeauna cu presiune in roti 1.6+ ptr a nu dejanta ... Pe asfalt 2.2-2.5 ... Ai un plus la tractiune nemaifiind nevoie sa lasi presiunea jos (0.8-0.9) prin greutatea mare pe roata ... si nu trebuie sa-ti faci griji ca vei dejanta ...Singurul pericol, risc sau cum vrei sa-l numesti ...sunt aschiiile de lemn care mai intra intre janta si anvelopa ...dar asta e prezent la toate marcile ... :grin: Ca si confort ...sincer, facand o comparatie cu un S-line de la Audi 2006... nici o diferenta, ba chiar mai confortabil in Nissan din urmatoarele motive: pozitia la volan (mai sus decat in alta masina si foarte spatios), prin suspensie care amortizeaza f bine socurile (pur si simplu nu simti acele socuri) Ce nu as face la un Y61: -bodylift (caroseria e grea iar in teren contorsionarile nu ii fac bine) -suspension lift mai mare de 2 inci (5cm) - acelasi motiv de sus -roti mai mari de 35 ...suprasoliciti transmisia si motorul (la 35-uri si suspensie de 5cm+ am decupat putin din aripi, cca 3cm ptr ca in flexari atingea in praguri si in pasajele spate) -overfendere de fibra, cand o pui pe o parte le spargi instant si achizitia lor e destul de scumpa ... -sa-i pui troliu mai mic de 11.000 Ce mi se pare nereusit la Y61 ...In ciuda volantei masa-dubla care amortizeaza destul de bine socurile ambreiajul este subdimensionat (diametru 240) si in multe cazuri reprezinta un fel de "piesa nelipsita la revizie ...Noroc ca nu e foarte scump un astfel de kit ... cca 600 RON (disc-placa-rulment) Toate aceste chestii le-am constatat pe propria mea piele ... Cu siguranta mai sunt si altii cu experienta care au ceva de spus in aceasta privinta ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Tavi, din ce am vazut eu viteza maxima depinde foarte mult si de anvelope, pe siemx fiind mult mai greu sa mergi repede. Are Drujba o teorie foarte interesanta despre de ce se intampla asta. La mine ca sa incapa 33-urile de la ziarelli a fost nevoie sa tai din aripi. La Koala la fel, BFurile de 33 cu ET negativ mare ating in aripi. Pentru 35 trebuie sa tai mai mult din aripi, iar la LWB este ceva mai greu din cauza ca ai destul de putin pana la usa spate. Dupa 1.5 ani de studii si de urmarit pe la altii, am ajuns la concluzia ca nu voi trece de 33 pe patrolul LWB. Acuma, te intreb : ce buget ai? :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad @Yonutz, @Watcher - multam fain inca o data. E musai sa iau masina, abia dupa putand sa ridic probleme reale. Voiam doar sa ma informez cat de cat asupra modelului si sa vad ce planuri imi fac. Asa cum scriam mai sus, nu se va pune problema de anvelope de extrem. Masina o voi folosi preponderent pe strada, cu o minima echipare pentru eventualele expeditii. In ultimul timp am simtit nevoia unei masini lungi ( cand spun lunga, ma refer la o masina in 5 usi, nu cu 4 usi si oblon :wink: ). Avand in vedere cele spuse, cred ca niste 33-uri MT vor fi suficiente. Pentru "joaca", cred ca va ramane K160 -ul pe care-l am deja...nu prea ma indur sa ma despart de el. @watcher, cred ca voi opta tot ptr varianta "volan pe invers". Am vazut ca pe la 5000 lire pot gasi ceva care sa ma avantajeze. Adusa acasa, cu MOT, asigurare, road tax, drum, cred ca nu va sari de 8000 euro. Cel putin asa-mi fac planul... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 Re: Reconditionare patrol y61 +preparare offroad Tavi, Vezi ca gasesti pe Germania masinete care nu depasesc 6000-6500 de euroi ...distanta e insa mult mai mica ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate