abrudila Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal stai putin ca nu ma intelegi ..... solutia intra intr-un peugeot 306, nu are catalizator, cred ca este non-euro, nu are turbo , e diesel simplu. scoate ceva fum , nu zic nu, dar si cu motorina , fara nici un fel de amestec tot mai iese ceva fum pe la codita, iar diferenta de putere nu se simte, merge la fel, iar motorul este, intr-adevar mai silentios ... ma enerveaza tare faptul ca nu pot sa simplific procedeul de filtrare a uleiului de restaurant. deocamdata , pana vine vara, merg pe ulei de motor. si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 (editat) Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal aaaa 306....eu nu stiu de unde am anteles ca e 307...scuze Mda iar la tine cu motorasul ala nu prea face fum , dar la mine cu motor de 4000 daca o calc se face ceata in spatele meu , cateodata imi e si rusine sa merg pe strada cu ea.In prima faza am sa redirectionez potin conducta de alimentare,adica am sa intrerup circuitul de alimentare si am sa pun o alta conducta de cupru care sa faca 2-3 spirale pe teava de evacuare apoi sa mearga la pompa de motorina.Ma gandesc ca scoate fum pentru ca este gros amestecul si injectoarele nu mai pulverizeaza in parametri.Sper ca cele 2-3 spirale sa incalzeasca suficient de mult incat sa subtieze tot acel amestec.Daca tot va scoate fum am scad procentul de ulei. Editat Aprilie 7, 2011 de Alin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Hmm ma apuc sa strang ulei ars si asa sunt eu contra uleiului aruncat la chiuveta cum obisnuiesc multi mereu ma cert cu nevasta pe motivul asta. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ida Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal aaaa 306....eu nu stiu de unde am anteles ca e 307...scuze Mda iar la tine cu motorasul ala nu prea face fum , dar la mine cu motor de 4000 daca o calc se face ceata in spatele meu , cateodata imi e si rusine sa merg pe strada cu ea.In prima faza am sa redirectionez potin conducta de alimentare,adica am sa intrerup circuitul de alimentare si am sa pun o alta conducta de cupru care sa faca 2-3 spirale pe teava de evacuare apoi sa mearga la pompa de motorina.Ma gandesc ca scoate fum pentru ca este gros amestecul si injectoarele nu mai pulverizeaza in parametri.Sper ca cele 2-3 spirale sa incalzeasca suficient de mult incat sa subtieze tot acel amestec.Daca tot va scoate fum am scad procentul de ulei. Frate spune-mi si mie de unde atata rusine? de unde atata jena pentru ca scoate fum? si a mea scoate mult dar sunt mandru ca am o micuta uzina sovietica (1600 cmc) si imi place sa afum pe toata lumea ce plm? nu so culcat mama cu bill gates sa imi iau Audi S8 asa ca circul cu toata mandria din lume cu al meu golf 1 :X e vis ma simt atat de bine cand stau si ma gandesc cate intelesuri as putea da cuvantului GRATIS... gratis domnule :)) sunt mai presus de orcine ... adica nah nu chiar gratis... dar... fac plinul 40 litri cu uimitoarea si mareata suna de ... atentie 51 RONI ... pe cand altii dau 240:)) sa nu fiu mandru? ajung undeva la 1.10 bani pe litru ma CAC pe legile lor si pe motorina si benzina lor scumpa ... pe taxele de solidaritate pentru bancorex pe impozitele lor si pe taxa lor de drum in rovinieta... si DA spre bucuria MEA personala umblu si fara rovinieta cel putin de 2 luni de cand a expirat cea veche ... si da.. nu vine nimic acasa de ce? pentru ca sunt Roman si stiu sa ma descurc! ROMANIA TE IUBESC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Frate spune-mi si mie de unde atata rusine? de unde atata jena pentru ca scoate fum? si a mea scoate mult dar sunt mandru ca am o micuta uzina sovietica (1600 cmc) si imi place sa afum pe toata lumea ce plm? nu so culcat mama cu bill gates sa imi iau Audi S8 asa ca circul cu toata mandria din lume cu al meu golf 1 :X e vis ma simt atat de bine cand stau si ma gandesc cate intelesuri as putea da cuvantului GRATIS... gratis domnule :)) sunt mai presus de orcine ... adica nah nu chiar gratis... dar... fac plinul 40 litri cu uimitoarea si mareata suna de ... atentie 51 RONI ... pe cand altii dau 240:)) sa nu fiu mandru? ajung undeva la 1.10 bani pe litru ma CAC pe legile lor si pe motorina si benzina lor scumpa ... pe taxele de solidaritate pentru bancorex pe impozitele lor si pe taxa lor de drum in rovinieta... si DA spre bucuria MEA personala umblu si fara rovinieta cel putin de 2 luni de cand a expirat cea veche ... si da.. nu vine nimic acasa de ce? pentru ca sunt Roman si stiu sa ma descurc! ROMANIA TE IUBESC Fraticule,eu umblu fara rovineta de cand s-a inventat,adica de cand a intrat in vigoare cred ca am facut-o de maxim 10 ori si asta numai pe cea mai scurta perioada , dar...pe de alta parte ma pun si in situatia aluia care merge in spatele meu si nu poate respira pentru ca cazanul meu il umple de fum si plus ca imi place sa cred ca am o oarecare urma de ecologist in firea mea plus ca am pe masina autocolantele cu :cl iar cei pe care ii umplu de fum or sa gandeasca "uite ba nenorocitii astia cu cotetzele lor de teren , cu 4x4 , ce rele fac , nu putem respira aer curat din cauza lor iar ei se dau mari iubitori de natura". Sa iubesti natura nu inseamna sa iesi saptamanal in natura cu masina proprie 4x4,sa iubesti natura inseamna sa o si protejezi si sa o poluezi cat mai putin.Degeaba ma dau eu mare iubitor de natura si de fiecare data cand ies undeva , la padure , la munte , la un peste , adun gunoaiele lasate de altii si le bag la mine in masina pentru a le deversa in locuri special amenajate daca eu poluez de 10 ori mai mult decat strang.Pana la coada asta este singurul motiv pentru care imi fac griji in privinta fumului pe care il imprastii in atmosfera. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Cind voi filtra ulei ars de motor voi folosi probabil si un filtru mai fin dar pina atunci pe cel de palmier il voi trece doar prin cel de motorina pentru ca dupa ce il strecor nu cred ca contine mai multe impuritati decit motorina de la pompa(rugina din rezervoarele pompei,din cisterne si cine stie ce alte mizerii). Si oricum daca filtru masini permite sa treaca partilule de 30-40 microni inseamna ca doar particule peste aceasta granulatie poate dauna sistemului de injectie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ida Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Fraticule,eu umblu fara rovineta de cand s-a inventat,adica de cand a intrat in vigoare cred ca am facut-o de maxim 10 ori si asta numai pe cea mai scurta perioada , dar...pe de alta parte ma pun si in situatia aluia care merge in spatele meu si nu poate respira pentru ca cazanul meu il umple de fum si plus ca imi place sa cred ca am o oarecare urma de ecologist in firea mea plus ca am pe masina autocolantele cu :cl iar cei pe care ii umplu de fum or sa gandeasca "uite ba nenorocitii astia cu cotetzele lor de teren , cu 4x4 , ce rele fac , nu putem respira aer curat din cauza lor iar ei se dau mari iubitori de natura". Sa iubesti natura nu inseamna sa iesi saptamanal in natura cu masina proprie 4x4,sa iubesti natura inseamna sa o si protejezi si sa o poluezi cat mai putin.Degeaba ma dau eu mare iubitor de natura si de fiecare data cand ies undeva , la padure , la munte , la un peste , adun gunoaiele lasate de altii si le bag la mine in masina pentru a le deversa in locuri special amenajate daca eu poluez de 10 ori mai mult decat strang.Pana la coada asta este singurul motiv pentru care imi fac griji in privinta fumului pe care il imprastii in atmosfera. Frumos din partea ta... sincer... dar degeaba daca 90 % din populatie is "tiganii" si ii doare in cur de natura:P Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Frumos din partea ta... sincer... dar degeaba daca 90 % din populatie is "tiganii" si ii doare in cur de natura:P ...si 90% +/- polueaza totusi industria si alte forme adiacente nu taranii care de nevoie ara cu tractoare vechi de 4-5 generatii...iar pe ideea ta nu te supara inseamna ca mergem pe ''asta e - ce daca mai poluez si eu''...ti se pare ok...? Sau iti place cand in padure sau pe munte masina ta e singura din grup care fumega in draci?....stim toti ca nu se face primavara cu o floare ...dar cu mai multe vine vara...:sp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ida Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal ...si 90% +/- polueaza totusi industria si alte forme adiacente nu taranii care de nevoie ara cu tractoare vechi de 4-5 generatii...iar pe ideea ta nu te supara inseamna ca mergem pe ''asta e - ce daca mai poluez si eu''...ti se pare ok...? Sau iti place cand in padure sau pe munte masina ta e singura din grup care fumega in draci?....stim toti ca nu se face primavara cu o floare ...dar cu mai multe vine vara...:sp revinoti... fi realist traim intro tara in care se fura si se astupa orice miselie... se fura lemnele si le ducem la nemti dupa care cumparam mobila de la ei la X20 pret... fi realist omule si bucurate de ce ai nu mai visa ca nu vei face nimica singur ... sau nimic mai mult decat a sta pe net si a vb-ii... este de natura noastra sa fim asa SUNTEM ROMANII si nu trebuie sa ne fie rusine... degeaba domle pe net ne dam marii iubitori de natura dar... daca e sa mergem la peco nu mergem sa luam motorina ca bagam ulei ars de motor si nu o luam pentru ca nu ne-am permite poate ci pentru ca e foarte scumpa mult prea scumpa... avem motorina la acelasi pret cu neamtu ce pnm? e normal? degeaba te cacai sa nu faci fum si sa nu poluezi cand boc incheie afaceri murdare cu marii maharii si aia is deverseaza cianurile si tate magariile in dunare... nu mai fi copil ca esti mai mare ca mine si nu ar trebui sa iti deschid eu ochii cu toate ca poate mai exagerez si eu ... dar asta e astia suntem si aici traim... inca odata ROMANIA TE IUBESC;) O seara buna va doresc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal In mare parte vorbim aceiasi limba...dar daca unul face gunoi/polueaza trebuie sa fac si eu?...e vorba si de respectul de sine aici...daca mai marii nostri nu il au sau nu il inteleg eu ca persoana trebuie sa ii imit?...e drept ca de la cap se impute pestele ... dar daca pot sa evit sa ma imput si eu atunci o fac ... La partea cu folosirea uleiului in loc de motorina sau in diferite proportii in combinatie cu motorina as face-o din ratiuni pur economice totusi dar nu cu ulei ars din motor (nu am incredere ca se pot filtra si particulele metalice din acest tip de ulei); nu am facut-o pana acuma datorita unor probleme tehnice pe care le avea masina - respectiv coloana de retur avea scapari de diesel...insa sunt decis sa incerc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal pe mine chiar ma doare cand aud/citesc "asa suntem noi romanii, de cacat". complet fals, dar din pacate foarte multi "romani" pun botul la tampenia asta... problema principala este sistemul, care permite si incurajeaza acest gen de comportamente aberante, si in plus manipuleaza prin massmedia si induce aceasta idee cretina ca "asa suntem noi romanii". daca nu va treziti urgent, in curand pe teritoriul acesta limba oficiala va fi alta, va las pe voi sa ghiciti care ;) dupa ce au falimentat tara, au facut in asa fel incat tinerii capabili, atat intelectual cat si fizic, sa plece sa sclavageasca pe afara, au cumparat cea mai mare parte a terenurilor agricole pt a le lasa in paragina, dar inducand teoria cretina ca "nu suntem noi in stare s afacem agricultura". pai unde puii mei sa facem agricultura daca nu mai avem terenuri, au crescut pretul carburantilor, iar subventiile si asa ridicol de mici intarzie de fiecare data exagerat de mult, astfel incat blocheaza intentionat orice intentie de productie agricola? si de fiecare data este de vina "poporul"! doar asa, pt ca "asa este el de cacat"! sa va exemplific cu o patanie personala: merg cu masina, si in fata mea, un cretinopat dintr-un microbuz, arunca pur si simplu pe fereastra lui, pe contrasens, un PET de 2L gol. claxonez tare si ma iau dupa el, il ajung la primul semafor, si ii zic: ce faci mah, nu ti-e rusine? de ce arunci sticla pe strada? el: cine eu? eu: da mah, te-am vazut acum 2 minute. la care el, cretinopatul, ranjind: lasa ma, ca doar nu suntem in Germania aici, suntem in Romania, asa e aici... ha, ha, ha... si s-a facut verde la semafor... intelegeti acum? daca ar fi existat legi, ca in Germania, si l-ar fi vazut militianul sau il reclamam io + poza cu telefonul, si ala platea vreo 20 de milioane pt faza aia, va asigur ca in maxim 2 saptamani nu mai arunca nimeni nimic aiurea decat la cosul de gunoi, ba chiar separand gunoaiele pe tipul lor :wink: dar pt ca in Romania nu exista legi, si nu se respecta nici alea care mai sunt, tot prin grija guvernantilor, lucrurile merg in felul acesta, si se incurajeaza chiar comportamentul grobian. astfel ca io ca simplu cetatean pot doar sa ma uit la idiotii de genul ala si atat. mai am si varianta in care ma duc si ii rup capu', dar dupa aia fac puscarie ca fraierul, deci nu ma pasioneaza solutia asta. asa ca va rog terminati cu vrajeli ca "asa-s romanii" pt ca si eu sunt roman dar nu fac ce fac cretinopatii, si sigur sunt milioane de romani care isi vad de treaba lor, dar pe aia nu-i arata la TV, decat pe cei cativa cretinopati si apoi va netezesc voua neuronii sa acceptati ca asa suntem toti. daca voi vreti sa credeti asta, va priveste. dar tineti pt voi acest "mare adevar". :grin: din pacate, se obisnuieste sa se dezbata doar "varfurile" problemelor, neluand in calcul fundamentul preoblemelor, de aceea nu se ajunge niciodata la nici un rezultat. este forma cea mai simpla de manipulare si de tinere a mintilor amortite. revenind la carburanti, motorina este cea mai pacatoasa, nu doar ca pute ca ... dar este foarte nociva pt mediu. mi-am calcat pe inima si mi-am luat prima masina cu motor diesel, din anumite considerente. faptul ca pot trece pe ulei vegetal este un plus, si sper sa o fac cat de curand. as putea zice ca motorul diesel este unul de viitor, si cred ca o sa vina o vreme in care nu se vor mai folosi carburanti fosili la autovehicule, mai ales ca este foarte simpla conversia pe ulei vegetal. trebuie doar sa eliminam speculantii si sa se poata produce ulei vegetal ieftin. dupa care scadem si accizele statului pt ca nu mai polueaza nimeni, si uite-asa, ne vom da intr-o veselie pe coclauri. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal ...lasand deoparte offtopicurile despre etica ca riscam niscaiva avertismente si trecand la subiectul topicului am o nelamurire : e vreo diferenta intre uleiul ars (filtrat desigur) si uleiul proaspat...mai exact sunt diferente de vascozitate si alte proprietati care pot diferentia arderea astfel incat cu un tip de ulei sa obtii performante mai bune decat cu alt tip? Intreb deoarece uleiul folosit are un pret mic (atunci cand costa ceva) pe cand cel proaspat are un pret specific iar daca diferentele nu sunt majore e clar ca prefer reciclarea celui folosit. LE. aici ma refer si la alte ingrediande folosite la diverse preparate din cel ars care ar putea afecta in timp componente ale sistemului de alimentare/injectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Este o diferenta mare intre cele 2 uleiuri...ala folosit e putin mai subtire si ce este cel mai important e.......moka Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal cel folosit are in el foarte multa calamina si particule de metal fin totodata, aditivii din el sunt distrusi sau redusi ca si actiune, de aceea nu mai este bun la ce a fost desinat (motor, transmisie hidraulic etc) pe alte vremuri, uleiul ars era reciclat si refiltrat si aditivat..si revandut deci se poate si asta pentru ardere...clar ca nu mai ai nevoie de aditivi spcefici de ungere, racire,compresie, etc forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Este o diferenta mare intre cele 2 uleiuri...ala folosit e putin mai subtire si ce este cel mai important e.......moka :ha: deci daca e moka e mai ok ?glumeam... sau faptul ca fiind mai subtire circula mai bine?...ideea e si care ofera un raport vascozitate/compresie mai bun si daca eventualele reziiduri din cel ars afecteaza cumva motorul...(stiu eu...eventuale saruri,condimente,grasimi etc...) Oricum saptamana viitoare o sa probez cu ulei ars in diferite rapoarte cu motorina dar si ''sec'' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ida Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Eu deocamdata fac asa mai ales ca e cald. 10 litri de motorina 30 de ulei ars de motor care il filtrez printr-un ciorap de a lu mama... acuma ca avantaje la combinatia asta ar fi motor mai silentios si costul unui litru de 1,10- 1,19 roni in comparatie cu motorina care e 5.23 roni. Pe partea opusa ar mai fi de mentionat ca scoate mai mult fum nu exagerat dar scoate, si unpicut mai puturoasa masina nu mult dar e oleaca:) cum a spus cineva mai sus ca ar fi pilitura de fier si alte cele in ulei au dupa umila mea parere cred ca nu ar putea afecta motorul in sine singurul lucru cel putin la mine ce ar putea fi afectat sunt injectoarele care cu un cost de 50 lei le desfund sau dupa caz le schimb... si in cat timp sa se intample asta? 1 an ? 2 ani ? a pai cum merg eu fac plinul la 10 zile 15 maxim deci intr-un an ar fi 24 de plinuri cu 52,30 lei/plinu aia vine 1460 lei pe an ... fata de 5040 lei cat as plati normal intr-un an deci atentie 3840 lei inseamna economia anuala pai domnilor in cazu asta eu imi mai iau 3 golfuri de banii aia si har domnului daca chiar e sa se defecteze ceva il repari si nu te doare inima ca sti ca ai facut o economie uriasa :) deci ? ce ziceti e sau nu economic sa circulati asa? poate voi faceti mai mult ca mine si acuma... la un 1000 1200 euro eu cred ca gasiti si ceva jeepane cu volan pe dreapta sau lovite... nu stiu ce sa zic :) o zi buna va urez Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal buna ziua. eu merg de aproape 3 luni cu amestec 50-50 motorina-ulei palmier si cind o sa imi permita temperaturile voi mari procentajul uleiului pina la un 30-70ulei. motorul este clar mai silentios,pierdere de putere nu am sesizat dar la cum merg eu nic nu cred ca este sesizabila in caz ca exista diminuarea puterii. in schimb am patit-o acum 2 saptamani,aveam acasa 2 bidoane de 10l de ulei deja filtrat urmind sa il amestec cu motorina si sa o pun in rezervor,la un moment data se aprinde becul si ma opresc la peco "rompetrol" sa pun motorina peste uleiul din bidonul din portbagaj. ajung la pompa si ai spun tipului sa imi umple bidonul cu motorina,era el cam nedumerit dece bag eu motorina peste acel lichid maroniu inchis,dupa care a belit ochii de tot cind a vazut ca dupa 2 invirteli pt amestecare am varsat bidonul in rezervor,si atunci ma intreaba"bai nene ce bagi tu in rezervor" eu ai raspund ca in masina mea bag ce vreau eu chiar si picioarele,iar el imi raspunde "a nu de asta normal ca bagi ce vrei matale dar eram curios"si atunci i-am explicat in ce consta acel amestec si el foarte nedumerit aproape neincrezator imi spine"pai si merge asa,cum nene cu ulei de prajit?" iar eu mindru ai raspund ca merge de nare aer dupa care plec. parcurg 2km si imi moare motorul si instantaneu incep sa il injur pe tip"sa ai fac sa ai dreg ca numai ala sa mirat "si mia murit jucaria fix in intersectie,din inertie trag pe dreapta si ma uit la filtrul de motorina care are un paharel de plastic in partea de jos unde este si o rezistenta care incalzeste motorina si ce sa vad acolo,era un lichid fix prcis de culoare borsului,ceea ce pina acum nu sa intamplat. nu prea aveam ce sa ai fac acolo instrada asa ca am tractat-o acasa dupa care am fost sa ai iau filtru de motorina si bine inteles ca la masinica mea nu gasesti mai nimic(de aceea ma bate gindul sa o marit) si dau comanda la filtru. demontaz eu filtul si ce sa vezi,plin de apa. atit de multa incit am crezut ca aceasta apa s-a produs prin amestecul motorinei cu uleiul de palmier pt ca era imposibil sa fie atita apa doar de la peco. in masina mai aveam o sticla de 1,5l de motorina la care m-am uitat atent si nu avea apa asa ca ma duc in casa si iau ulei si amestec din nou,astept putin dupa care il controlez si nici urma de apa. am fost sa iau o solutie de eliminat apa din motorina am mai completat cu ceva motorina,am spalat bine cit am putut filtrul de motorina remontat totul si merg de aproape 30km fara probleme. deci benzinariile cauzeaza masinilor noastre nicidecum asa zisele improvizati al noastre care nici nu sunt improvizati ci doar un remake de acum citiva zeci de ani. eu la ulei nu ai fac decit sa il incalzesc bine dupa care am dezbracat nevasta:topde 2 perechi de ciorapi pe post de filtru si ail amestec cu motorina,si nu scoate nici pic de fum nici macar cit motorina lor extramegaeurodraci sa ai piptene cu japca lor. referitor la discutiile anterioare parerea mea este ca trebuie sa fim responsabili fata de mediul incojurator dar si ida are dreptate,eu unul o fac din motive financiare si atunci art trebuii sa imi iau de la gura eu si sa le pun lor in farfurie doar ca sa nu poluez eu cind ei sa ingarse si din ecologia mea si mai grav din poluarea lor,si atunci ajungi sa ai dai dreptate lui ida. sa vedem in viitor nu are rost sa ma strofoc eu toata viata ca copilul meu sa traiasca mai bine pt ca si pe vremea lui va fi la fel si se vor gasii alti si in acele timpuri sa isi bata joc si atunci hai sa traimi bine si sa ne doar in cot si pe noi. sincer imi este rusine sa gindesc in acest fel si nu face parte din mine acesta judecata dar asta este adevarul,suntem romani si asa suntem,chiar daca pe net sau la o bere mutam muntii in realitate noi si ei cei mai de sus cu totii suntem romani,si nimic nu se va schimba niciodata,trist dar istoria nu minte,niciodata nu am fost in stare sa facem noi pt noi ceva bun,doar daca interesul altora a concordat cu al nostru. scuze pt postul lung. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal buna ziua. eu merg de aproape 3 luni cu amestec 50-50 motorina-ulei palmier si cind o sa imi permita temperaturile voi mari procentajul uleiului pina la un 30-70ulei. motorul este clar mai silentios,pierdere de putere nu am sesizat dar la cum merg eu nici nu cred ca este sesizabila in caz ca exista diminuarea puterii. in schimb am patit-o acum 2 saptamani,aveam acasa 2 bidoane de 10l de ulei deja filtrat urmind sa il amestec cu motorina si sa o pun in rezervor,la un moment dat se aprinde becul si ma opresc la peco "rompetrol" sa pun motorina peste uleiul din bidonul din portbagaj. ajung la pompa si ai spun tipului sa imi umple bidonul cu motorina,era el cam nedumerit dece bag eu motorina peste acel lichid maroniu inchis,dupa care a belit ochii de tot cind a vazut ca dupa 2 invirteli pt amestecare am varsat bidonul in rezervor,si atunci ma intreaba"bai nene ce bagi tu in rezervor" eu ai raspund ca in masina mea bag ce vreau eu chiar si picioarele,iar el imi raspunde "a nu de asta normal ca bagi ce vrei matale dar eram curios"si atunci i-am explicat in ce consta acel amestec si el foarte nedumerit aproape neincrezator imi spine"pai si merge asa,cum nene cu ulei de prajit?" iar eu mindru ai raspund ca merge de nare aer dupa care plec. parcurg 2km si imi moare motorul si instantaneu incep sa il injur pe tip"sa ai fac sa ai dreg ca numai ala sa mirat "si mia murit jucaria:uameni fix in intersectie,din inertie trag pe dreapta si ma uit la filtrul de motorina care are un paharel de plastic in partea de jos unde este si o rezistenta care incalzeste motorina si ce sa vad acolo,era un lichid fix precis de culoare borsului,ceea ce pina acum nu sa intamplat. nu prea aveam ce sa ai fac acolo instrada asa ca am tractat-o acasa dupa care am fost sa ai iau filtru de motorina si bine inteles ca la masinica mea nu gasesti mai nimic(de aceea ma bate gindul sa o marit) si dau comanda la filtru. demontez eu filtul si ce sa vezi,plin de apa. atit de multa incit am crezut ca aceasta apa s-a produs prin amestecul motorinei cu uleiul de palmier pt ca era imposibil sa fie atita apa doar de la peco,practic am alimentat doar cu apa. in masina mai aveam o sticla de 1,5l de motorina la care m-am uitat atent si nu avea apa asa ca ma duc in casa si iau ulei si amestec din nou,astept putin dupa care il controlez si nici urma de apa. am fost sa iau o solutie de eliminat apa din motorina am mai completat cu ceva motorina,am spalat bine cit am putut filtrul de motorina remontat totul si merg de aproape 300km fara probleme. deci benzinariile cauzeaza masinilor noastre nicidecum asa zisele improvizati al noastre care nici nu sunt improvizati ci doar un remake de acum citiva zeci de ani,poate si mai bine. eu la ulei nu ai fac decit sa il incalzesc bine dupa care imi dezbrac nevasta:topde 2 perechi de ciorapi pe post de filtru si il amestec cu motorina,si nu scoate nici pic de fum nici macar cit motorina lor extra-mega-euro-draci sa ai piptene cu japca lor. referitor la discutiile anterioare parerea mea este ca trebuie sa fim responsabili fata de mediul incojurator dar si ida are dreptate,eu unul o fac din motive financiare si atunci ar trebuii sa imi iau de la gura eu si sa le pun lor in farfurie doar ca sa nu poluez eu cind ei sa ingarse si din ecologia mea si mai grav din poluarea lor,si atunci ajungi sa ai dai dreptate lui ida. sa vedem in viitor nu are rost sa fac eu foamea toata viata ca copilul meu sa traiasca mai bine pt ca si pe vremea lui va fi la fel si se vor gasii alti si in acele timpuri sa isi bata joc si atunci hai sa traimi bine si sa ne doar in cot si pe noi. sincer imi este rusine sa gindesc in acest fel si nu face parte din mine acesta judecata dar asta este adevarul,suntem romani si asa suntem,chiar daca pe net sau la o bere mutam muntii in realitate noi si ei cei mai de sus cu totii suntem romani,si nimic nu se va schimba niciodata,trist dar si istoria confirma caci lucrurile la noi au stat mereu asa,niciodata nu am fost in stare sa facem noi pt noi ceva bun,doar daca interesul altora a concordat cu al nostru. scuze pt postul lung. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Astazi am probat un 50/50 ulei/motorina si e ok...nu prea e diferenta intre ele...sau cel putin nu am sesizat la procentul asta... Verdict:o sa folosesc asa ceva ... :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ida Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Astazi am probat un 50/50 ulei/motorina si e ok...nu prea e diferenta intre ele...sau cel putin nu am sesizat la procentul asta... Verdict:o sa folosesc asa ceva ... :grin: eu folosesc asa... 30 ulei 10 motorina si merge minunat insa scoate oleaca fum si cand e rece afara porneste mai greut... in rest e ok:X eu zic ca merita:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abrudila Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal daca mergi pe combinatia asta, pune contactul de doua ori si apoi porneste. de saptamana asta intentionez sa schimb si eu amestecul... trecem la categoria 2l ulei + 1l motorina mentionez inca odata ca motorul este un 1.8 d ( simplu ) si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ida Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal daca mergi pe combinatia asta, pune contactul de doua ori si apoi porneste. de saptamana asta intentionez sa schimb si eu amestecul... trecem la categoria 2l ulei + 1l motorina mentionez inca odata ca motorul este un 1.8 d ( simplu ) deci tot stau si ma gandesc ... pnm chiar nu afecteaza motoru combinatiile astea mirifice? ce spuneti? adica wtf... e raiu pe pamant:) nu ar fi prb ca is piesele scumpe dar... ma gandesc sa nu ma lase cand e lumea mai draga pe la bucuresti sau pnm... vreau saptamana aste sa plec la mare voi ce ziceti ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal La mine nu trebuie 2x contact ...am comanda bujiilor la buton...ramane sa-i gasesc timpul optim de pornire desi si pe diesel las cca.35-45 secunde si dupa pornire cca.10-20 depinde cat e de rece :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alecsandru Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Salutare, Desi nu fac parte din club4x4, va citesc, iar pe subiectul cu ulei vegetal pot spune si eu cateceva din experienta. In primul rand experienta mea cu combustibilul alternativ(ulei vegetal folosit si motorina) a fost realizata pe un nissan - motor diesel 2.8 clasic. Confirm cele posttate pe forum iar in ceea ce priveste dezavantajele unei astfel de incercari pot spune ca: 1) filtrele se imbacsesc mai repede - eu a trebuit sa pun un alt filtru iefttin - ex cel de RABA, 2) Cu cat este mai putin filtrat, mai ales daca este de palmier, trage prost, porneste greu, probleme remediate prin marirea cantitatii de motorina, problema la uleiul de palmier este ca poate face figuri chiar si la temperaturi de 10 grade. Asta vara am fost la mare am avut in portbagaj o sticla cu "aditiv" pe baza de ulei de palmier si o mai verificam din cand in cand (depuneri etc) dupa care am plecat la munte - Balea - dimineata 6 grade, posirca se cam gelatinizase...adica deasupra motorina si la baza uleiul - de pornit a pornit dar greu, am mai completat cu motorina si nu au fost probleme) In combinatia de 30%motorina restul ulei am mers mai mult de 30.000 fara problema, dar doar vara, in toamna am schimbat filtru si am facut un plin de motorina...a mers si merge perfect si acum. Cel mai bun ulei este cel de floarea soarelui, cel putin al meu diesel functioneaza perfect cu asa ceva...si da...se observa ca este muuult mai silentios. Voi de unde faceti rost de ulei...in afara de reciclatul acasa, ideea este ca pe unde am intrebat mi-au zis ca exista firme care il colecteaza, acestea au si de vanzare??? Nu stiu cat de viabila este solutia cu uleiul de motor desi unii au folosit cu incredere si asta.... Toate bune! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Normal ca e ideal sa pui ulei de floarea soarelui sau de rapita sau alte tipuri de ulei vegetal cit mai fluid . Dar uleiul de palmier uzat se gaseste mai repede si mai ieftin. Eu unu merg si voi merge cu o combinatie de 50%ulei de palmier cu 50% motorina si uneori mai adaug si putina benzina, asta pina gasesc alt tip de ulei si pot modifica procentul de amestec. Chiar asa cu motorina ulei juma-juma ies la-un consum de 5% in afara (asta raportat la cost). Adica motorina simpla consuma 10% afara iar uleiul fiind aproare gratis bani cheltuiti/ km sint la jumatate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate