cos Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Bineinteles ca daca bagi mina in mod frecvent in metanol , stai cu hainele zemuinde , inspiri cu nesat aroma de prune spirtoase , te stergi la ochi cu mina umeda de metanol ...vei fi un pacient sigur . Daca te si apuci sa gusti , vei fi un client sigur .La echipa popa-dascal-gropar . Nici grasimile uzate nu sint absolut inofensive . In mod sigur , nici din astea nu ma vad gustind , de asemenea nici din motorina , benzina ,biodiesel . Inofensiv nu e nici aerul din capitala . Probabil nici cel din Galati nu e mai prejos . E necesar si suficient bunul simt ...si mai putin de 10 Ron investitie in echipament de protectie . E riscant si sa stai acasa , si de asemenea sa conduci o masina .Dar sa nu absolutizam riscul pina la fanatisme . Revenim . De unde luam ulei pentru conversie ? La ce pret ? Cu ce regularitate se poate face colectarea ? Ar fi indicat sa fie colectorul acoperit cu un minim de avize legale ( o avizare incetosata ....dupa vremurile in care traim ...cel mai indicat ar fi o activitate de cercetare , marunta pina la nesemnificativa - gen conservarea aerului la PET ) ? Sau se merge tiris pe burta , nederanjind pe nimeni si bucurindu-se singur-singurel de roadele muncii sale uleioase ? Virful de pret al produsului finit ar trebui sa fie de 50% din pretul motorinei de vara . Bineinteles ca nu se considera investitia initiala in utilaje , daca asa se pot intitula bidoanele de plastic , butoaiele de tabla , rezervoarele cub de polietilena , furtunele , robinetii , pilnia de tabla din tirg si sitele de plasa metalica ....si virful de gama la activitatea de 'cercetare ' = agitatoarele cu motor electric . De un separator centrifugal nu se aminteste acum , ci numai dupa vreo citeva luni de ' cercetare ' in domeniu . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RALLYMAN Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Bravo @cos :g Toyota Hilux Surf 3.0 TD SSR-X Limited 1994 Audi A6 Avant Quattro 2.5TDI 2003 Volkswagen Polo 1.4 TDI 2003 De mic mi-a plăcut volanu / Şi nu am iubit ghiozdanu, / Copiii-nvăţau engleză / Şi eu să bag în viteză Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacosul Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Am prins tirziu aceasta discutie.Eu merg din aprilie si pina in noiembrie(cel tirziu) cu ulei de floarea soarelui de la market.Am doua masini.Toyota si VW syncro.Nu folosesc nici un fel de amestec cu motorina sau altceva.Folosesc acest combustibil de la inceputul anilor 90 pe cind locuiam in Austria si apoi l-am folosit si in Anglia.Am avut multe masini diesel de-a lungul anilor si toate au mers cu ,,Bunica".Acum am un Peugeot 308 care pina in vara a mers tot cu ulei insa de cind sa facut 5,3 lei litru nu mai merita. Incalzitoare,amestecuri,metanol,tot felul de teorii sunt numai prostii. BAGATI ULEI DE FLOAREA SOARELUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristi69 Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Ai avut probleme cu furtunele sau cu pompa de injectie? Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacosul Posted December 31, 2010 Share Posted December 31, 2010 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Nu.Daca e racoare dimineata se simte un miros ciudat pina se incalzeste Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted December 31, 2010 Share Posted December 31, 2010 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal dupa ce am citit aseara topicul asta, am zis ca ma apuc de produs biodiesel, insa dupa ce am si gugalit putin, m-am prins ca nu renteaza, sunt deja multe afaceri cu biodiesel puse pe butuci de legislatia romaneasca... :( pacat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RALLYMAN Posted December 31, 2010 Share Posted December 31, 2010 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Eu as face numai pentru folosinta proprie, dar nu gasesc metanol in cantitate suficienta si la pret bun ... sa fabrici in regim industrial nu renteaza din cauza legislatiei tampite si mai ales reticentei oamenilor de a baga asa ceva in rezervor ... cred ca mai putin de 1 din 10 proprietari de diesel ar baga biodiesel in rezervor ... si ca sa-l vinzi la producatorii de motorina sa-l amestece cu motorina trebuie sa ai cantitati de mii de tone. Toyota Hilux Surf 3.0 TD SSR-X Limited 1994 Audi A6 Avant Quattro 2.5TDI 2003 Volkswagen Polo 1.4 TDI 2003 De mic mi-a plăcut volanu / Şi nu am iubit ghiozdanu, / Copiii-nvăţau engleză / Şi eu să bag în viteză Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionutt daniel Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Reticenta va disparea pe parcurs din cauza pretului... Hyundai Terracan 2.9crdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
RALLYMAN Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Deocamdata, chiar daca pretul la motorina este din ce in ce mai mare, oricum nu gasesti biodiesel B100 (adica 100%) pe piata la pompa ... in Germania auzeam ca exista la pompa direct ... nu se gaseste nimeni la noi sa bage si la pompa? PS: La noi, biodieselul din import are taxe antidumping de aprox. 500 Euro/tona ... sa nu cumva sa faca vreunul concurenta hotului suprem ... STATUL. Toyota Hilux Surf 3.0 TD SSR-X Limited 1994 Audi A6 Avant Quattro 2.5TDI 2003 Volkswagen Polo 1.4 TDI 2003 De mic mi-a plăcut volanu / Şi nu am iubit ghiozdanu, / Copiii-nvăţau engleză / Şi eu să bag în viteză Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sorin Priboi Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 (edited) Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Eu merg din aprilie si pina in noiembrie(cel tirziu) cu ulei de floarea soarelui de la market.Am doua masini.Toyota si VW syncro. Incalzitoare,amestecuri,metanol,tot felul de teorii sunt numai prostii. BAGATI ULEI DE FLOAREA SOARELUI Si la ce pret iei uleiul, ca din cate am inteles de la a mea nevasta uleiul de floarea soarelui costa de la 5,3 lei la 8 lei litrul.Si atunci unde ar fi economia? Daca ar fi mai ieftin , undeva la 3 lei, 3 lei si un pic ar fi ceva.Asa nu renteaza absolut deloc. Edited January 5, 2011 by Astral Sorin Priboi, aproape pieton .... ________________________________________________________________________________________________________ Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson Link to comment Share on other sites More sharing options...
koais Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal nu-l iei la litru, il iei la butoi de 200+ Nu bagi "bunica", bagi si tu, marca 1 :h5 Nemo me impune lacessit ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_pajero Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal E riscant si sa stai acasa , si de asemenea sa conduci o masina .Dar sa nu absolutizam riscul pina la fanatisme . Revenim . De unde luam ulei pentru conversie ? La ce pret ? Cu ce regularitate se poate face colectarea ? Ar fi indicat sa fie colectorul acoperit cu un minim de avize legale ( o avizare incetosata ....dupa vremurile in care traim ...cel mai indicat ar fi o activitate de cercetare , marunta pina la nesemnificativa - gen conservarea aerului la PET ) ? Sau se merge tiris pe burta , nederanjind pe nimeni si bucurindu-se singur-singurel de roadele muncii sale uleioase ? Virful de pret al produsului finit ar trebui sa fie de 50% din pretul motorinei de vara . Bineinteles ca nu se considera investitia initiala in utilaje , daca asa se pot intitula bidoanele de plastic , butoaiele de tabla , rezervoarele cub de polietilena , furtunele , robinetii , pilnia de tabla din tirg si sitele de plasa metalica ....si virful de gama la activitatea de 'cercetare ' = agitatoarele cu motor electric . De un separator centrifugal nu se aminteste acum , ci numai dupa vreo citeva luni de ' cercetare ' in domeniu . da asa este COS cam are dreptate asa cum zice el, nu inteleg de ce multi se feresc sa impartaseasca si celorlalti descoperirile facute de ei sau de ce nu greselile pe care le-au facut, ca sa stie toata lumea cum poate sa devina cu un lucru mai putin dependenta fata de ,,bunurile,, pe care ni le vand strainii (luk oil, omv, mol, et c). Pe unele site-uri care vand chituri de conversie iti spun ,,clar,, sa nu folosesti biodiesel in proportie mai mare de nustiu cat la suta ca se strica masina si te pun sa dai o caruta de bani pe marele lor chit in schimb vin colegi care spun ca ei merg si cu biodiesel pur sau chiar cu ulei direct ceea ce am auzit si eu de la cativa oameni mai in varsta care merita tot respectul. Concluzia mea este urmatoarea, ca nu se vrea inlocuirea motorinei cu biodiesel (valabil si pentru benzina cu etanol) cu toate ca, costurile de productie sunt mai mici, terenuri in agricultura sunt f multe nefolosite, biodieselul este biodegradabil, iar biodiselul am putea sa-l afacem la noi aici made in Romania, dar... asta ar insemna sa nu mai depindem de cei care ne conduc cu adevarat nu?... asa ca nu va mai luati dupa ei si apucati-va si faceti-va propriul biodiesel ca nu-i cu nimic mai complicat decat sapunul de casa de exemplu. Eu unul sunt hotarat sa-mi fac biodiesel si am sa scriu si pe aici cum si se am facut cu toate ca la 2.5 meu cred ca am sa incerc cu ulei cu putin dilunt, cam 3-4 la suta. App stiati ca la Lehliu ( chiar in dreptul podului pe autostrada se vad niste recipiente uriase argintii) firma Prio fabrica zeci de mii de tone de biodiesel pe an, biodiesel care ne este vandut doar amestecat in motorina din peco-uri, chiar atat de indispensabila sa fie motorina asta ??? De ce oare nu ne vinde si noua oamenilor de rand biodiesel pur??? probabil il considera mai periculos decat etnobotanicele??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RALLYMAN Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal De ce oare nu ne vinde si noua oamenilor de rand biodiesel pur??? probabil il considera mai periculos decat etnobotanicele??? Biodieselul este produs ACCIZABIL cu acciza mica (in trecut era zero, acum nu mai stiu) ... deci statul nu incaseaza mare lucru. Producatorii interni de Biodiesel nu fac fata cererii rafinariilor de pe piata interna, drept pentru care se importa din Canada pentru completare ... rafinariile il amesteca cu motorina conform normelor europene (4-6% biodiesel) ... deci ei prefera sa vanda cantitati uriase odata decat sa ste cu taraita la pompa ... cand o sa avem supraproductie poate gasim si pe piata. Toyota Hilux Surf 3.0 TD SSR-X Limited 1994 Audi A6 Avant Quattro 2.5TDI 2003 Volkswagen Polo 1.4 TDI 2003 De mic mi-a plăcut volanu / Şi nu am iubit ghiozdanu, / Copiii-nvăţau engleză / Şi eu să bag în viteză Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sorin Priboi Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal nu-l iei la litru, il iei la butoi de 200+ Nu bagi "bunica", bagi si tu, marca 1 :h5 Apropo, unde gasim la vanzare ulei de floarea soarelui la bidon de 200 litri si cat ar fi litrul? La al meu Pajero poate sa strice ceva?(MKII motor 4M40 din 95) :h5 Sorin Priboi, aproape pieton .... ________________________________________________________________________________________________________ Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson Link to comment Share on other sites More sharing options...
armand18us Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal eu am cautat prin metro si m-am lasat pagubas...era la acelasi pret cu motorina. Daca stie cineva unde gasim mai ieftin... Pajero Sport 2004 2.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacosul Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal acum nu mai merita pentru ca e mai scump decat motorina dar un avantaj tot exista.Trage MULT mai bine si consuma cu 15% mai putin.Am probat si la Toyota.In germania se vinde la pompele pt. camioane dar la kg. nu la litru Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_pajero Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal acum nu mai merita pentru ca e mai scump decat motorina dar un avantaj tot exista.trage mult mai bine si consuma cu 15% mai putin.am probat si la toyota.in germania se vinde la pompele pt. Camioane dar la kg. Nu la litru te referi la ulei ulei sau la biodiesel fiindca colegii de mai sus vorbeau despre ulei. Unul m-am interesat...pe la restaurante nu prea gasesti fiindca il dau colectorilor autorizati asa ca am o pista si zilele aste tre sa ajung la un baiat care se ocupa de asa ceva(colectare ulei uzat) si am sa revin cu detalii despre pret Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Chiar asa....ce naiba se intampla cu uleiul ala de la restaurante ? Firmele care il colecteaza ce fac cu el ? Il distrug sau ce ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
koais Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Il revand, insa la cine...vom afla Nemo me impune lacessit ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Il revand, insa la cine...vom afla La pariu ca astia il revand la marile rafinarii, ceea ce ar insemna ca masinile noastre merg deja cu o motorina care il are in ea !!! :ha: Si asa s-ar explica si de ce masinile noastre merg mai bine cu motorina pusa de afara......:wink: Hai sa vedem totusi daca aflam circuitul acestui ulei alimentar uzat sau cum s-o chema..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sefulik Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 (edited) Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Unde gasesc ulei vegetal crud,nerafinat? Am inteles ca ar fi mult mai ieftin decat cel alimentar din magazine. Vreau sa incerc sa fac biodiesel. Un experiment la scara mica dupa care un test pe un Mitsu 4D55. Edited January 11, 2011 by Sefulik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marse Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Chiar asa....ce naiba se intampla cu uleiul ala de la restaurante ? Firmele care il colecteaza ce fac cu el ? Il distrug sau ce ? Firmele colectoare il vand la incineratoarele de reziduri biologice, fix pe post de combustibil :grin:. Deci se pare ca avem concurenta :x. Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_pajero Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Nu se pune problema doar de concurenta, ba mai mult de atat pe nicaieri nimeni nu-ti explica nimik concret despre cum ai putea sa nu mai poluezi cu masina ta diesel, cum ai devenii independent de marile companii petroliere si mai ales cat de simplu ar fi sa faci fiindca de terenuri agricole pe care putem cultiva floarea soarelui, rapita,etc nu ducem lipsa in schimb ducem lipsa de informatii, de exemplu acest articol http://www.imparte.ro/Stiri-si-evenimente-caritabile/95/Importanta-colectarii-uleiului-vegetal.html care ne explica noua ce bine ar fi sa nu mai aruncam uleiul uzat la intamplare fiindca-i periculos (dar doar in apa in schimb pe sol se biodegradeaza in 87 zile) si sa-l predam colectorilor autorizatii dar nimeni nu-ti spune cat de pretios este si cum ar putea sa ne reduca dependenta de produsele petroliere iar daca va intrebati de ce micile fabricute de biodiesel nu sunt asa de cunoscute cred ca le este frica sa nu aibe aceeasi soarta cu a francezilor care daca sunt prinsi cu altceva in rezervor in afara de motorina, benzina respectiv gpl iau o amenda de ,,x,,euro/litru in functie de capacitatea rezervorului indiferent daca acesta este doar un sfert plin. In fine colectorii autorizati sunt firme de reciclare care vand sau fac chiar ei biodiesel, glicerina pt companiile farmaceutice, ba chiar am auzit ca uleiul uzat se recicleaza si se revinde ca ulei pentru gatit. Ideea este ca daca s-ar aduna 500.000 de grupuri in toata romania a cativa prieteni 5-6 de ex si si-ar face cate o ,,fabricuta,, de biodiesel imaginati-va de ce scaderi ar avea parte vanzarile de motorina,dar daca in toata lumea s-ar intampla asta deci nimeni dintre ,,smecherii de sus,, nu ar vrea sa se intample asta, nu? Asa ca traiasca google-ul caci fara el nu cred ca am fi aflat noi despre toate astea si si asa destul de greu. Un post mai sus am spus ca am sa revin cu detalii despre unde a-ti putea sa luati ulei uzat (pentru cei din bucuresti si imprejurimi) dar nu am vb inca cu persoana respectiva dar revin. Pana una alta va prezint o reteta in 3 parti: 1- 2- 3- reteta nu-i grea dar trebuie sa dedici putin timp si spatiu pentru ea, din aceasta rezultand un biobiesel ceva mai curat si mai filtrat banuiesc ca pentru masini ceva mai sofisticate, sau pentru folosirea lui la temperaturi mai scazute fiindca este nult mai fluid,fata de tractoarele noastre care cred ca ar merge cu un real succes si cu asa ceva: Eu unul am sa ma apuc cat de curand sa folosesc asa ceva, asa ca sper sa ne mai intalnim pe aici sa facem schimb de experienta. Succesuri, ca sa zic asa :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sefulik Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal Deci,unde gasesc metanol si ulei vegetal brut? Pot sa folosesc ulei de motor uzat in loc de ulei vegetal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal poti ca si eu folosesc....pana merge nu stiu dar de mers merge bine insa trebuie o centrifuga pt filtrare daca gasesti o sursa sau pe cineva care are habar cum se poate face una da-mi de stire ca si eu vreau eu pun ulei de motor uzat pana la 50 % combinat cu motorina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts