Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Samurai Camo

dandoru

Postări Recomandate

Am achizitionat un Samurai din 97' pe elicoidale care imi place mai mult decat Jimny care l-am avut inainte, este mai spartan mai brut. Vreau sa fac urmatoarele modificari : tinichigerie completa, vopsit camuflaj, bari fata spate, kit suspensie(care am inteles ca nu prea se gaseste) si gume in prima faza si poate cu masina asta am noroc sa o duc si eu pe coclauri, ca cu Jimny nu am avut noroc. Deci, azi am dus Samu la tinichigiu si la bani ca ia luat sa jurat pe carne de porc ca nu o sa am probleme zece ani. Cateva poze inainte de a da jos tot dupa el. Editat de dandoru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 102
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Re: Samurai Camo

Acum trebe sa ma gindesc la ce bari pun si ce model de camo sa fac. Am gasit o bara de spate ca imi place si mi se pare accesibila dar nu stiu daca merge pe Samu cu elicoidale(daca are acelasi prinderi). Bara fata vorbisem cu Costin sa o faca dar ma dus la groapa cu lei(rechini):shrk tinichigeria si vopsitul si o sa caut ceva mai ieftin. Camuflajul imi place cel dupa Toyota colegului de forum. Pun cateva poze sa vedeti ce am in plan:tr. Orice sugestie este de ajutor.:tk

Link spre comentariu

scuze dar poate n-am inteles....

n-ai reusit cu jimny ?:ha:

ce ???

si app.... kit-uri de inaltare se gasesc, cauta mai intens

Nu am reusit = nu am avut timp, nu m-am exprimat cum trebuie. De aproximativ doi ani nu am "reusit" sa ies din Bucuresti. Ce dor imi este de :cort

Link spre comentariu

daca vrei idei de camuflaj am eu o colectie intreaga adunata in timp

domnilor io incep sa imi schimb parerea total despre noi ca natie

vad aici ca toata lumea recomanda pe cineva

ia bara de la ala de la altu de la x de la y

da noi singuri nu mai facem nimic?incet incet devenim doar cumparatori?

un flex e 60 de lei la metro ...pt 2 bari 100% tine . o coala de tabla e la bani de tigari

cum ar fi daca ne-am implica direct .... sa incercam macar?

ne mira la un moment dat ca pe forum infloresc comerciantii si aducatorii de piese din cataloage ....sa ma scuzati dar eu credeam ca sa iti prepari/modifici masina presupune mai mult decat sa comanzi la telefon piese si sa tragi cu cardul la service-ul unde un nene in salopeta ti le monteaza pana mai rasfoiesti tu la cafea in catalogul arb....:hw

Link spre comentariu

un flex e 60 de lei la metro ...pt 2 bari 100% tine . o coala de tabla e la bani de tigari

ne mira la un moment dat ca pe forum infloresc comerciantii si aducatorii de piese din cataloage ....sa ma scuzati dar eu credeam ca sa iti prepari/modifici masina presupune mai mult decat sa comanzi la telefon piese si sa tragi cu cardul la service-ul unde un nene in salopeta ti le monteaza pana mai rasfoiesti tu la cafea in catalogul arb....:hw

Zici bine, dar in apartament nu se poate face multe sau in spatele blocului si trebuie pe langa vointa si pricepere. Eu sunt de acord cu lucrurile facute de profesionisti. Cand am urmarit topicul tau despre Toyota ma gandeam ca tare bine este sa ai o curte, un garaj, unde sa te desfasori si sa iti pui in aplicatie ideile. Pana sa duc masina la tinichigiu tot am cautat un garaj, o curte pe la prieteni sa pot sa fac eu ce ma pricep. Era cu totul alta satisfactie.

Te rog daca mai ai poze cu camulaj sa mi le dai si mie.

Editat de dandoru
Link spre comentariu

no offence ,dar as vrea eu sa vad cum indoi tu tabla de 4 - 5 mm grosime fara abkant si cum o sudezi fara un aparat de sudura cata de cat mai bun care nu cred ca costa putin

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

no offence ,dar as vrea eu sa vad cum indoi tu tabla de 4 - 5 mm grosime fara abkant si cum o sudezi fara un aparat de sudura cata de cat mai bun care nu cred ca costa putin

Uita-te la masina mea care are barele facute fara abkant, din tabla de 4, 6 si 8mm.

Aparatul de sudura e unul de la Metro, iar flexul e drept ca nu era tocmai de 60 Ron dar cam de 50-60 Euro.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

corect

si masina lui atar si inca 4-5 bari facute pe forum sunt facute din bucati fara sa fie indoite la ab-kant unele arata excelent altele arata stangaci insa toate au in comun acelasi lucru ....pasiune si ambitie

cand o sa ai ab-kantul o sa imi zici ca nu ai plasama pt taiat cand o sa le ai pe toate o sa zici ca nu mai ai varsta,pasiunea sau interesul...motive vor fi intotdeauna si la fel de adevarat vor fi si oameni care sa le caute.

am vazut pe forum snorkel-e facute din tuburi si racorduri pvc care arata ca porcu insa i-am aplaudat pe oameni pt faptul ca s-au implicat si au demonstrat ca se poate. adevarat ca nu profi nu conform cataloagelor .insa imi place sa cred ca nu trebuie sa judecam oamenii dupa puterea lor de cumparare ci dupa implicare si pasiune

am vazut si masini tipla super lucitoare si ornate numai cu accesorii de firma, a caror proprietari stiu absolut totul ce tine de teoria off road-ului insa care habar nu au sa isi lege troliul pe direct in padure daca pateste ceva un releu

eh daca odata in viata asta o sa am nevoie de ajutor in padure eu o sa il prefer pe ala care e in stare sa imi lege cu sarma masina si sa o faca sa mearga mai departe in locul celui care o sa imi poata recita ce solutie mareata are la problema mea firma x din australia

ca sa nu distrugem topicul omului parerea mea e sa ne implicam direct , sa incercam sa punem mana pt ca satisfactia unei bari strambe facuta de tine e mai mare decat luciul cartii de credit care plateste ARB-ul ala perfect .indoit la ab-kantul cu comanda numerica...

Link spre comentariu

tai 3mm adancime cu flexu unde vrei sa indoi,o indoi cu mana si pe urma snur de sudura

Link spre comentariu

Mai fratilor haideti sa ne intelegem o bara facuta de un meserias este una si o bara facuta in curte sau pe balcon este alta.

Trebuie sa ai timp, rabdare , indemanare, mai multi bani (ca-i pierzi pe aia de lucru) si asa mai departe.

Ia priviti ce face un meserias.....

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=55174

Acum vreau sa vad comparatie cu una facuta in casa de un om care are de munca pana la 18-20 de ore pe zi:old dupa care vine acasa si se apuca de treaba la masina.

Ce ziceti?

Link spre comentariu

Un kit de suspensie si alte piese pentru modelul tau de Suzuki gasesti pe ebay in Australia la adresa http://shop.ebay.com.au/?_from=R40&_trksid=m570&_nkw=sj80 . Preturile sunt rezonabile. Modelul s-a vandut in Australia sub codul SJ80. Poti incerca si alte cautari pe google.com.au.

Daca stai bine cu finantele, vei gasi un adevarat depozit de piese pentru acelasi model de masina, si nu numai, pe cel mai mare site de vanzari din Japonia, rakuten.com, aici http://search.borderless.rakuten.com/borderless/search.action?k=jb32&tl=101126&sm=1&vm=2&sid=&l=en&fs=1&pf=&pt= . In Japonia modelul a avut codul jb32. Oricum, tine-te bine de scaun cand vei calcula pretul final. Ca sa transformi in lei, adauga 10% taxe vamale, cheltuielile de transport si inmulteste suma totala in yeni cu 0,0385.

Succes cu proiectul tau

Link spre comentariu

Man, sa stii ca unii mai locuiesc si la bloc, au job-uri de 10 ore pe zi, copii de crescut, neveste disperate, salarii de mizerie. In plus pe langa flex iti mai trebuie si-un aparat de sudura, trebuie sa stii sa sudezi, apoi trebuie sa vopsesti de multe ori nu cu spray-ul, mai trebuie un elevator din cand in cand, niste scule mai speciale... si nu in ultimul rand PRICEPERE. Eu unul daca ii bag nevesti-mii si un aparat de sudura in cei 35 de metri patrati in care locuiesc cu ea si copilul... sigur ma asteapta o viata outdoor. Definitiv :cort:x.

Sper ca nu te-ai suparat dar asta e crunta realitate pentru unii dintre noi. :hw

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

daca voiam un topic despre mizerie durere si salarii mici deschideam un alt topic unde fiecare sa isi planga viata trista si inghesuita

aici era vorba strict despre implicarea personala in locul luatului de-a gata sau mura in gura depinde care iti place mai mult

nu am zis sa te apuci sa modifici axe cu came la tine pe balcon

priceperea vine in timp dar numai daca ii dai ocazia si pt asta trebuie sa incerci ,incepi cu lucruri mici nimeni nu s-a nascut invatat

cel mai usor lucru pe care il facem ,majoritatea dintre noi este resemnarea , aud zilnic de cateva ori ....asa este.... si atunci nu pot decat sa ma gandesc ...asta meriti...

Link spre comentariu

Ce zici de rectificat supape + scaune in fata blocului? eu pana acolo am ajuns.... dar eram mai tanar si aveam mai mult timp. Ai dreptate, trebuie sa ne implicam 100% atat cat ne permit spatiul si timpul. :h5

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

offtopic, sa fiu iertat

daca voiam un topic despre mizerie durere si salarii mici deschideam un alt topic unde fiecare sa isi planga viata trista si inghesuita

.... si atunci nu pot decat sa ma gandesc ...asta meriti...

Sa nu te superi pe mine, Gil e baiat fain si nu ti-a raspuns, dar ai fost prea dur cu el ... Nu cred ca s-a plans, doar a explicat de ce nu poate realiza anumite lucruri :h5 Numai faptul ca iesim la tranta cu noroaiele ne scoate din categoria oamenilor comozi, cred eu.

DAR, ai dreptate cu resemnarea, este cel mai periculos lucru ce ti se poate intampla in evolutia vietii tale!

Link spre comentariu

nu vreau sa supar pe nimeni in postul asta dar deja vad ca patineaza pe o panta destul de sensibila ( cu unele jigniri ) ,unele lucrari se pot face chiar si in padure dar sunt multe lucrari pe care unii nu le pot face nici chiar avand cel mai dotat service va dau un exemplu:cu multi ani in urma am avut un asociat care statea in Germania de profesie inginer proiectant auto care prin anii 82-88 a proiectat foarte multe elemente pentru firma Opel ata la motor cat si la caroserie,tipul era doxa in proiectare dar practic era bota (de alun)si anume cand il vedeam cu surubelnita in mana gandesti ca tinea un par si ii gata sa-ti dea cu el in moalele capului,deci un om care avea foarte foarte multe in comun cu tot ce inseamna un automobil dar deloc practic,daca punea mana pe o cheie sigur rupea ceva ,ori cheia ori surubul ori ceva din jurul surubului,de aceea vreau sa va spun ca noi aici vorbim de tot felul de chestii si anomalii,noi romanii suntem "ezermester" se vice pe la noi adica ne pricepem la toate dar nimic nu facem bine,si vreau sa va intreb pe voi care va faceti tot la masina,adica bari , kituri de inaltare etc.... ati facut un calcul economic daca merita investitia pentru o bara sa cumperi flex,aparat de sudura,masina de gaurit,menghina etc plus consumabile (acum veti spune ca aceste scule le vei folosi si la alte lucrari,binenteles daca aveti loc de depozitare pentru ele).Ajungem acum la capitolul pricepere,sudorii invata ani buni sa sudeze bine,adica cordon de sudura corect ,aici ma refer la chestii incepand cu reglajul aparatului,pana la "mana"care se formeaza in timp.Dupa aceea trebuie sa cumperi o coala intreaga de tabla ca nimeni nu-ti vinde bucati cat ai tu nevoie,si una peste alta se ajung la costuri mai mari decat ai lua o bara facuta de profesionisti care arata si bine,sudurile sunt facute corect si are si un aspect frumos (micile detalii ne omoara ).

Dupa ce s-a luat o coala intrega de tabla de sa zicem 4-5 mm grosime ce faci cu restul de tabla care iti ramane? Veti spune ca vei mai face aceeasi bara la 2-3 prieteni care au aceeasi masina sau alta si atunci deja intervine problema depozitarii de materii prime si produs finit,scule si cate si mai cate iar nu in ultimul rand chestia cu bara facuta de tine(ma refer la barile facute pentru altii din materialul ramas ).Sunt multe de spus aici si chiar nu cred ca trebuie sa ne jignim reciproc asa cum a fost jignit Gil cu mentiunea ca nu l-am vazut niciodata la fata ,am vorbit de cateva ori la telefon si mi-am dat seama ca este un om simtit si la locul lui ( asta pentru carcotasii care vor zice ca este prietenul meu ).

In final poate va iesi o bara bruta fara prea multe finisari pentru ca ne piere cheful de atatea slefuiri sau mai crunt ,dupa ce se monteaza bara iesi in teren si lovesti din greseala un copac sau ce-o mai fi pe acolo si din cauza sudurii de incepator si a slefuirii "sa fie frumoasa" se fisureaza sudura si nu mai protejeaza caroseria (motivul principal pentru care a fost executata acea bara ) si veti avea de cheltuit mai mult cu indreptatul aripii,poate ceva faruru sau stopuri sparte etc

Inca odata specific ca nu vreau sa supar pe nimeni dar sunt unele lucrari carechiar nu se fac in fata blocului,si de ce sa nu recunoastem majoritatea stati la bloc

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

Domnilor ...

Nu e cazul sa va inflamati.

Un flex bun costa de la 150e in plus iar un aparat de sudura bun care sa mai si sudeze, undeva de la 500e in sus ...Sa nu mai vb. de materialele care se strica la "formarea mainii"! Nu se merita investitia ptr o singura bara...

O surubareala o mai faci cum o mai faci dar o bara custom mai greu ...

Pe de o parte il inteleg pe domnul din acest topic, care inteleg ca are timpul si spatiul limitat dar si pe pasionati care condamna faptul ca am devenit o natie de cumparatori ...Fiecare are dreptate in felul lui ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare