Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cumparatorul nu transcrie masina ce se intimpla ?

marinionescu
 Share

Recommended Posts

Re: Cumparatorul nu transcrie masina ce se intimpla ?

dar tu ai dat in judecata CNADR-ul si nu pe cumparator... deci cheltuielile de judecata tre sa le plateasca CNADR-ul , inclusiv amenda daca ai patit-o tu, trebuie restituita.... tu ai fost vanzator de buna credinta si tre sa-ti iei banutii inapoi... ce treaba are dupa aia CNADR-ul cu cumparatorul nu e treba ta atata timp cat ti ai CV incheiat la finante...

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

• 2 weeks later...
  • Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

dar tu ai dat in judecata CNADR-ul si nu pe cumparator... deci cheltuielile de judecata tre sa le plateasca CNADR-ul , inclusiv amenda daca ai patit-o tu, trebuie restituita.... tu ai fost vanzator de buna credinta si tre sa-ti iei banutii inapoi... ce treaba are dupa aia CNADR-ul cu cumparatorul nu e treba ta atata timp cat ti ai CV incheiat la finante...

sa va spun cum am procedat eu ...am aflat de la doamna care se ocupa cu cotractele de vanzare cumparare ca : se merge la prefectura , sa formuleaza o cerere , pe care o trimit ei la politie si se trece in baza de date a POLITIEI langa numele tau , numele si adresa celui care a cumparat masina de la tine...In caz ca face nereguli inm trafic si primeste amenda , politia nu iti mai trimite tie amenda ci celui care ai declarat tu ca ai vandut masina (bineinteles in baza contractului de vanzare cumparare) ...Bun a doua zi a mers la prefectura Cluj si ajutat de doamna de la ghiseu am complectat 2 cereri in care am mentionat ca din cauze necunoscute mie masinile nu au fost radiate de pe numele meu etc., deoarece vandusem 2 masini anul acesta . Am platit o taxa extrajudiciara de 2 lei pentru fiecare masina , am depus cereeile la ghiseul prefecturii insotite de copiile buletinelor cumparatorilor + copie contract vanzare , dupa care mi-a venit raspuns oficial din partea celor de la inmatriculari cum ca una din masini e radiata , iar pt cealalta a fost luat noul proprietar conform contractului de vanzare in evidenta..:)

daca cel care a cumparat-o de la mine o vinde mai departe va avea surprize in caz de ceva....legat de amenzile de rovinieta am prieten care a pierdut in instanta pe motiv ca era de datoria lui sa se intereseze daca noul proprietar circula cu rovinieta platita sau nu

daca va mai pot ajuta cu alte detalii rog sa ma contactati

p.s. odata depusa documentatia respectiva nu te mai poate chema nimeni in instanta , deoarece apare in baza de date a politiei noul proprietar care raspunde pentru tot ce se intampla cu acea masina de la data cumpararii

Edited by timberland0910
  • Like 1
Natural Disaster Response Operations

Este obligatia vanzatorului sa completeze in talon numele noului proprietar . Daca nu , aveti explicatia .

Ba mai mult , in cazul in care nu s-a facut aceasta formalitate , vanzatorul ( ala de buna credinta ) poate fi invinuit de complicitate la neplata catre statul roman a taxelor aferente schimbarii de proprietate.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

Este obligatia vanzatorului sa completeze in talon numele noului proprietar . Daca nu , aveti explicatia .

Ba mai mult , in cazul in care nu s-a facut aceasta formalitate , vanzatorul ( ala de buna credinta ) poate fi invinuit de complicitate la neplata catre statul roman a taxelor aferente schimbarii de proprietate.

se poate sa ai dreptate , dar daca urmezi pasii indicati de mine esti absolvit de orice vina , deoarece tu instiintezi organele competente cine este noul proprietar conform contractului de vanzare cumparare si de acolo se descurca ei cu cumparatorul

atasez si documentele necesare :

... si de unde mai i-au eu copie dupa buletinul cumparatorului ...

Ce porcarie ... sa mai mergi si la prefectura sa declari vanzarea ... de ce nu si la compania de electricitate, la compania de apa si canal, la posta romana, la administratorul blocului etc. :uameni

4x4MANIA is where we are !!!

... si de unde mai i-au eu copie dupa buletinul cumparatorului ...

Ce porcarie ... sa mai mergi si la prefectura sa declari vanzarea ... de ce nu si la compania de electricitate, la compania de apa si canal, la posta romana, la administratorul blocului etc. :uameni

pai asa am zis si eu , dar decat sa alerg pe la tribuNALE MAI BINE O DATA LA PREFECTURA SI GATA....normal ar putea declara cei de la firma care se ocupa de contracte auto , dar...

La rovignieta nu am platit nici amenda si nici vreo taxa pt contestatie.

La al doilea proces, nu am dat in judecata CNADNR, ci pe istetul care a cumparat masina. Am chemat ca parte in proces si DRPCIV, in ideea ca instanta ii va obliga, dupa constatarea vanzarii sa faca mentiunea in baza de date. Procesul s-a desfasurat in lipsa paratului, dar instanta mi-a dat castig de cauza, a constatat vanzarea, insa a exclus obligarea DRPCIV sa faca mentiunea, in ideea ca e obligat in maxim 30 de zile de la sentinta sa inmatriculeze paratul masina. Care parat nu a fost de gasit. Deci nu o va inmatricula. Insa nu ma mai priveste acum, daca mai vin amenzi si CNADNR vine tot la mine, sa fie sanatosi, vanzarea e constata de instanta. Urmeaza sa mai trimit o notificare, cu copie dupa sentinta, catre DRCPIV ca sa faca modificarea in baza de date. Insa cheltuielile de judecata nu le mai vad, din moment ce paratul nu e de gasit.

Interesanta ideea aia cu prefectura, desi nu apare nicaieri cadrul legal pentru acea cerere. Exista prevederile din Codul Rutier si un Ordin de Ministru (mentionat anterior) in care se mentioneaza ca trebuie sa notifici DRPCIV si nu prefectura. Dar nu ma mai mira nimic, fiecare institutie din tara asta face cum o taie capul, emite ordine, decrete, etc.

Edited by abunea

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

La rovignieta nu am platit nici amenda si nici vreo taxa pt contestatie.

La al doilea proces, nu am dat in judecata CNADNR, ci pe istetul care a cumparat masina. Am chemat ca parte in proces si DRPCIV, in ideea ca instanta ii va obliga, dupa constatarea vanzarii sa faca mentiunea in baza de date. Procesul s-a desfasurat in lipsa paratului, dar instanta mi-a dat castig de cauza, a constatat vanzarea, insa a exclus obligarea DRPCIV sa faca mentiunea, in ideea ca e obligat in maxim 30 de zile de la sentinta sa inmatriculeze paratul masina. Care parat nu a fost de gasit. Deci nu o va inmatricula. Insa nu ma mai priveste acum, daca mai vin amenzi si CNADNR vine tot la mine, sa fie sanatosi, vanzarea e constata de instanta. Urmeaza sa mai trimit o notificare, cu copie dupa sentinta, catre DRCPIV ca sa faca modificarea in baza de date. Insa cheltuielile de judecata nu le mai vad, din moment ce paratul nu e de gasit.

Interesanta ideea aia cu prefectura, desi nu apare nicaieri cadrul legal pentru acea cerere. Exista prevederile din Codul Rutier si un Ordin de Ministru (mentionat anterior) in care se mentioneaza ca trebuie sa notifici DRPCIV si nu prefectura. Dar nu ma mai mira nimic, fiecare institutie din tara asta face cum o taie capul, emite ordine, decrete, etc.

da , si eu asta am intrebat cu notificarea si mi s-a raspuns ca drpciv este in subordinea prefectului , deci la prefectura trebuie depusa cererea si ei inainteaza spre drpciv...mie cam in 15 zile m-a venit raspunsul acasa in legatura cu masinile vandute : una e radiata de pe mine si una nu :)

• 1 year later...

nu stiu exact cum e prin alte localitati, dar concret in bucuresti.

cum am avut suspiciunile mele cand am vandut Jeep-ul, suspiciuni adeverite acum cand a aparut pe net de vanzare cu numerele mele cu provenienta germania, carte de service and all things nice, mi-am luat si eu masurile mele (cumparatorul cred ca e membru si aici pe forum :wink:).

primul lucru cand am radiat de la fisc masina am cerut sa imi inscrie contractul de vanzare-cumparare in registrul unic al autovehiculelor.

mi-au dat raspuns in scris ca inca nu se poate fiind nevoie de ordinul comun al nu stiu cati ministrii pt formular.

asa ca m-am dus la pipera la inmatriculari si am facut notificare ca am vandut masina, adica mentionare de instrainare in sistemul informatic.

copie dupa buletine vanzator-cumparator, procesul de radiere de la fisc si contract de vanzare-cumparare.

am completat doua mini formulare date de la ghiseu. in ele se specifica, ca nu se face transcriere prin acest procedeu si ca dureaza 5 zile sa se faca mentiunea.

dupa spusele celor de la ghiseu, practic desi masina nu se transcrie si ramane pe numerele mele pana cand cumparatorul va face transcrierea, dupa 30 de zile masina este data in urmarire iar amenzile vin pe numele cumparatorului din moemntul mentiunii.

urmarirea nu inseamna ca se apuca ei sa faca razii, dar daca va fi oprita in trafic va ramane fara talon si fara numere cand politistul o va verifica in sistem, iar in functie de actiunile politiei poate fi chiar "vanata" cand se fac astfel de actiuni.

erau si altii la coada care faceau acelasi lucru.

Adrian, daca pastrai numerele nu era mai bine, sau cumparatorul nu a dorit?

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Cand se vinde o masina, se completeaza pe spatele certificatului ca este instrainat catre cumparator si data. Daca este oprit de un politist si au trecut 30 de zile, va primi amenta si i se va ridica talonul.

Eu asa am facut de fiecare data si nu am avut probleme.

Din cate stiu esti obligat din punct de vedere legal sa completezi pe certificat instrainarea.

Adevarat dar x il cunoaste pe y si ''hai frate ca uite maine o inscriu'' mai ales daca masina este ok, are itp, asigurare, te mai iarta domnul agent, mai faci si tu economie ca nu trebuie sa faci alta asigurare.Deci si cu scrisul pe talon tot poti avea probleme

Dacia Duster 4x4

Din cate stiu esti obligat din punct de vedere legal sa completezi pe certificat instrainarea.

Am vandut o masina (unui prieten) si am uitat sa scriu instrainarea pe certificat (talon) si l-au refuzat pe om la inmatriculare, l-au trimis la mine.

Am pus omu pe drumuri... Dupa ce am scris pe talon, mi-a zis ca politistu de la ghiseu a verificat atent semnaturile de pe talon si contract. Nici nu era cine stie ce masina.

@Caphonne, se putea, dar nu mi se pare corect sa pleci cu platforma cu o masina care are totul in regula.

@Phantom, poti sa scrii tu pe talon ce vrei, sa faci si desene.

cand polististul il opreste, cine stie cand, spune ca a uitat talonul si prezinta o "copie" xerox, ca deh, tine in masina mereu copii in caz de ceva. sau "fabrica" cu ajuoturl indienilor de langa inmatriculari orice, inclusiv CIV. :wink:

politistul daca verifica baza de date, nu poate afla ca masina a fost instrainata, aici e marea problema. daca e mai experimentat si pus pe treaba, gaseste ceva sa il agate.

scrisul pe talon e fix pix, inventie de hartogarie romaneasca, polististul trebuie sa afle din baza de date ce si cum e cu masina, e irelevant ce ii zice/da soferul.

d-asta acum sta lumea la coada la inmatriculari sa notifice instrainarea. iar fara ea, amenzile curg la cine e in baza de date a politie.

statul era obligat sa creeze registrul unic al autovehiculelor, atunci cand se radia masina de la impozit automat afla si politia si etc. la inmatriculare oricum ei verifica in baza de date de la impozite daca masina a fost radiata si apare luata in evidenta noului proprietar. toate hartiile plimbate sunt fix nule in sec 21.

sunt masini trecute prin nu stiu cate maini, care circula bine mersi si nu mai stie nimeni exact cine e proprietar in acte.

Deci cea mai buna solutie este notificarea instrainarii, ok mersi.

Dacia Duster 4x4

nu neaparat cea mai buna, dar cea mai simpla. cea mai buna e actionarea in judecata dupa 30 de zile sau pastrarea numerelor la vanzarea masinii.

sunt si masini care circula cu procura din cauza taxei... o alta "scuza" prezentabila organului in lipsa notificarii in baza de date.

in principiu amenzile cam vin de la lipsa rovinietei, daca nu are asigurare/itp (care nu sunt verificate automat acum) ramane oricum instant fara talon sau numere.

la viteza daca trimit prin posta trebuie intai sa spui cine a fost la volan.

recomandarea de notificare a fost facuta si de cnadr:

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/CNADR+Ce+sa+faci+daca+ti-ai+vandut+masina+dar+primesti+amenzi+pe

link-ul de pe site-ul cnadr:

http://www.cnadnr.ro/docs/comunicate/Comunicat%20CNADNR%20SA%2005.02.2015%20ref.pdf

ps: screenshot la pdf-ul cnadr (in caz ca nu mai merge link-ul, daca nu e ok, o sterge domnul Astral):

notif.thumb.png.7824fcfe5112fed332dd1e5fd49ccc6b.png

Edited by adrianfd

Vinovati de circulatia masinilor ''pe numele altora'' sunt si cei care fac asigurari RCA.Oare cum este posibil sa se emita o polita RCA pe un nume care nu mai este (numele de fata al sotiei) sau cu o copie al unui buletin care a fost schimbat, probabil se folseste CNP-ul.Respectivul daca loveste pe altcineva sau ii este retinut talonul o sa-si traga masina pe dreapta probabil.

Dacia Duster 4x4

Vinovati de circulatia masinilor ''pe numele altora'' sunt si cei care fac asigurari RCA.Oare cum este posibil sa se emita o polita RCA pe un nume care nu mai este (numele de fata al sotiei) sau cu o copie al unui buletin care a fost schimbat, probabil se folseste CNP-ul.Respectivul daca loveste pe altcineva sau ii este retinut talonul o sa-si traga masina pe dreapta probabil.

s-au facut asigurari si pe numele unor persoane decedate ...

4x4MANIA is where we are !!!

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use