sierrafery Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: schimbare volan freelander mai vezi si aici http://forum.landrovernet.com/showthread.php/127861-change-a-freelander-(1999)-from-RHD-to-LHD http://www.landyzone.co.uk/lz/f9/freelander-rhd-lhd-conversion-103404.html baietii is cam de aceeasi parere: ca nu merita NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kamena Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: schimbare volan freelander am inteles atunci o sa ramana cu volan pe dreapta ma intereseaza cat este de fiabila varianta diesel si benzina optez intre freelander si mitsubishi pinin benzina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kamena Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: schimbare volan freelander inca o intrebare modelul 1999 pana in ce an este fabricat si daca stie cineva daca motorul de 1.8 b este euro 3 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: schimbare volan freelander Pana in 2001......mai bine descarca un RAVE din linkul de sus si vezi despre ce-i vorba. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander vreau sa-mi iau un freelander 1999-2001 fabricatie cu volan pe dreapta am auzit ca se schimba f usor (se inverseaza bordul) si este nevoie de schimbarea casetei astept pareri si raspunsuri multumesc Cum ai rezolvat ? A dus cineva acesta operatie la final- cu succes ? Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
catalin.A Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Nu recomand schimbarea volanului, sunt o groaza de probleme ce trebuiesc rezolvate dupa. Si chiar cu piese originale si cu un meserias bun tot nu iese ca din fabrica... Invata regulile, apoi incalca vreo cateva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Nu recomand schimbarea volanului, sunt o groaza de probleme ce trebuiesc rezolvate dupa. Si chiar cu piese originale si cu un meserias bun tot nu iese ca din fabrica... Poate ne povestesti ....mai concret,ce te-a nemultumit? Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Plitz Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Am mai scris pe tema asta pe aici pe undeva. Am modificat dreapta-stanga 2 freelander. La primul nu s-a cumparat decat caseta, restul s-au "potcovit". La al 2-lea am avut o masina completa lovita la jumate in stalp. Poate prietenul Popescu mai are ceva poze. Pe scurt ai cam asa: Conducte de frana costa noi 80 eur bucata, daca crezi ca te joci ruleta ruseasca le alamesti (sudezi); Instalatia de aer cond. trebuie de la masina cu volan stg, partea centrala care face cald o poti pastra, partea de rece nu, poti deschide geamul; La instalatia electrica aferenta bordului trebuie prelungite firele; Pt a avea loc sa sudezi noul suport al coloanei volanului trebuie scos parbrizul si pus la loc, s-ar putea sa pui unul nou la loc, depinde de bafta; Pompa de ambreiaj e cu totul cu conducta de plastic si cilindrul receptor la motoarele pe benzina, conducta devine ff.lunga si o "bobinezi" pe sub capota. Cam asta ar fi in mare, chestii legate de siguranta sunt cele despre conductele de frana si sudura coloanei de directie, in rest sunt chestii de confort sau buget. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mozo Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Am mai scris pe tema asta pe aici pe undeva. Am modificat dreapta-stanga 2 freelander. La primul nu s-a cumparat decat caseta, restul s-au "potcovit". La al 2-lea am avut o masina completa lovita la jumate in stalp. Poate prietenul Popescu mai are ceva poze. Pe scurt ai cam asa: Conducte de frana costa noi 80 eur bucata, daca crezi ca te joci ruleta ruseasca le alamesti (sudezi); Instalatia de aer cond. trebuie de la masina cu volan stg, partea centrala care face cald o poti pastra, partea de rece nu, poti deschide geamul; La instalatia electrica aferenta bordului trebuie prelungite firele; Pt a avea loc sa sudezi noul suport al coloanei volanului trebuie scos parbrizul si pus la loc, s-ar putea sa pui unul nou la loc, depinde de bafta; Pompa de ambreiaj e cu totul cu conducta de plastic si cilindrul receptor la motoarele pe benzina, conducta devine ff.lunga si o "bobinezi" pe sub capota. Cam asta ar fi in mare, chestii legate de siguranta sunt cele despre conductele de frana si sudura coloanei de directie, in rest sunt chestii de confort sau buget. Nu e chiar asa, parbrizul nu se da jos ! Ac-ul se pastreaza dar numai la masinile dupa 2001, caseta merge ori originala ori de pe vectra a sau calibra cu ceva modificari, ansamblu de stergatoare ori il schimbi ori se face :) estimativ cu tot cu piese intre 400 si 950 e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Plitz Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Ramane de vazut daca pretul masinii in Anglia + drumul (include asigurare, feryboat, etc) + intre 450-900eur + taxa inmatriculare nu ajunge undeva unde sa merite sa o iei direct de aici inscrisa in Bg dar aici e o discutie tehnica si deja divaghez. Ar mai trebui mentionat ca legal ar trebui schimbate si farurile si becul de ceata de pe dr pe stg si mai pui bani vreo 200, dar nu cred ca acest aspect gadila pe cineva la constiinta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ursulici Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Ramane de vazut daca pretul masinii in Anglia + drumul (include asigurare, feryboat, etc) + intre 450-900eur + taxa inmatriculare nu ajunge undeva unde sa merite sa o iei direct de aici inscrisa in Bg dar aici e o discutie tehnica si deja divaghez. Ar mai trebui mentionat ca legal ar trebui schimbate si farurile si becul de ceata de pe dr pe stg si mai pui bani vreo 200, dar nu cred ca acest aspect gadila pe cineva la constiinta. In normativele RAR se spune doar despre faruri, nu ai nici o treaba cu lampa de ceata din spate care oricum la masinuta mea care e cu volan dreapta se aprind ambele, nu doar intr-o parte, si am mai vazut si la alte masini treaba asta, deci nu vad care ar fi treaba. In alta ordine de idei am auzit de persoane care si-au facut respectiva modificare fara probleme, daca iti iei toate componentele originale trebuie sa-ti iasa ca din fabrica, Freelander 1 e fabricat la interior modular, componentele sunt interschimbabile, iar in rest ar trebui sa aibe toate prinderile pentru restul de componente gata pregatite, sunt foarte putine repere la Freelander care difera in functie de partea pe care e postul de conducere, si asta au facut din motive economice, pt a nu mari inutil numarul de repere. LR Freelander Xedi S-Wagon 2.0D '99 :ca Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PietriJero Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Stiu pe unul care se plangea ca nu a mai reusit sa puna la loc compresorul de aer conditionat in urma schimbarii de pe dreapta pe stanga. Tel: 0724998458 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 (editat) Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Are cineva poze(sau daca stiti undeva) de la un freelander care are dat jos bordul ? -Multumesc ! Editat Septembrie 18, 2013 de Astral Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 (editat) Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Are cineva poze(sau daca stiti undeva) de la un freelander care are dat jos bordul ? -Multumesc ! Doar de la un KV6 RHD. Editat Septembrie 18, 2013 de Astral Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 (editat) Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Doar de la un KV6 RHD. Multumesc ! Daca ai motorul dat jos ,vreau si din fata planseului pedalier (la caseta)si te rog daca se poate trimite-mi prin email(se vad altfel) -Am dat- p.m.! Editat Septembrie 18, 2013 de Astral Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Iulie 29, 2011 Partajează Postat Iulie 29, 2011 Re: Mutare volan pe stanga la Freelander TD4 dap, sigur ca da eu la ei imi fac masina , 0764876615 nr de tel, din cate stiu eu au ceva experienta, cand eram eu cu masina acolo venisa un om de la tg jiu cu 2 freelanderu-ri la modificat si dupa cate am inteles ies foarte bine masinile, cel mai bine sunati si vorbiti cu omul, are atelierul in craiova Am inteles ca acum faci tu modificarile? -Daca nu ma insel si sigur NU....ce preturi ? A..... si in cat timp ? Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ursulici Postat Iulie 30, 2011 Partajează Postat Iulie 30, 2011 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Stiu pe unul care se plangea ca nu a mai reusit sa puna la loc compresorul de aer conditionat in urma schimbarii de pe dreapta pe stanga. Compresorul de aer nu ar fi trebuit sa-i faca probleme, poate tulumba aia care vine la picioarele pasagerului nu a reusit sa o rezolve, aia iti trebuie musai de pe masina ca volan stanga, daca nu trebuie sa bricoleze pe acolo si ramai fara functia de recirculare daca tin eu bine minte si incalzirea care si asa nu exceleaza la masinutele astea are si ea de suferit, in sensul ca dupa modificare fara sa schimbi minunea aia se incalzaste si mai greu habitaclul masinii LR Freelander Xedi S-Wagon 2.0D '99 :ca Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
firekeeper Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Compresorul de aer nu ar fi trebuit sa-i faca probleme, poate tulumba aia care vine la picioarele pasagerului nu a reusit sa o rezolve, aia iti trebuie musai de pe masina ca volan stanga, daca nu trebuie sa bricoleze pe acolo si ramai fara functia de recirculare daca tin eu bine minte si incalzirea care si asa nu exceleaza la masinutele astea are si ea de suferit, in sensul ca dupa modificare fara sa schimbi minunea aia se incalzaste si mai greu habitaclul masinii Cu aceasta problema ma confrunt eu - o ditamai hardughia de cutie de tabla la picioarele pasagerului si recircularea in aer - incalzirea merge de rupe nu stiu ce e acolo ca inca n-am desfacut dar tare as vrea sa stiu ce trebuie facut sa scap de cutia de tabla din dreapta - poate are cineva piesa cu pricina - carcasa aia cu filtrul de polen... firekeeper Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Popix Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Re: Schimbare volan dreapta-stanga la Freelander TD4 Eu am facut asa ceva si m-au costat 1000 lei manopera, 1600 lei caseta de directie si restul aproximativ 1000 lei (inclusiv elicea de la incalzitor). Sunt multumit de masina acum. Singura problema este ca la mine pe gura de aerisire din stanga volanului nu da acum deloc aer (caldura sau aer conditionat). Daca mai aveti careva din zona nevoie de informatii, va stau la dispozitie. Toate bune! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 (editat) Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Compresorul de aer nu ar fi trebuit sa-i faca probleme, poate tulumba aia care vine la picioarele pasagerului nu a reusit sa o rezolve, aia iti trebuie musai de pe masina ca volan stanga, daca nu trebuie sa bricoleze pe acolo si ramai fara functia de recirculare daca tin eu bine minte si incalzirea care si asa nu exceleaza la masinutele astea are si ea de suferit, in sensul ca dupa modificare fara sa schimbi minunea aia se incalzaste si mai greu habitaclul masinii Carcasa aerotermei este decupata simetric, trebuie mutat ventilatorul de pe dreapta pe stanga si tubulatura gofrata de plastic de la AC pe dreapta. Carcasa AC-ului poate fi si ea adaptata, schimbandu-i prinderile, este simetrica, exceptand prinderile pe planseu si decupajul pe unde ies tevile de la radiatorul intern al AC, caruia trebuie sa-i modifici tevile de legatura. Singura problema este ca la mine pe gura de aerisire din stanga volanului nu da acum deloc aer (caldura sau aer conditionat). Probabil nu au montat tubulatura de acolo sau nu e pusa la pozitie. - carcasa aia cu filtrul de polen... Carcasa aia contine radiatorul intern de la AC. Editat Octombrie 10, 2011 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Popix Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander In cazul meu mi s-a spus de catre mecanic ca nu va functiona aerisirea pe partea stanga. Nu am cumparat si tubulatura necesara, si la drept vorbind nici nu am cautat prea mult acele tuburi, deci... suport consecintele dar nu ma deranjeaza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander In cazul meu mi s-a spus de catre mecanic ca nu va functiona aerisirea pe partea stanga. Nu am cumparat si tubulatura necesara, si la drept vorbind nici nu am cautat prea mult acele tuburi, deci... suport consecintele dar nu ma deranjeaza. Nu trebuia sa cumperi nimic, ramanea cea originala. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Popix Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Inseamna ca tipul nu a stiut, sau nu a reusit sa o faca sa mearga. Are rost sa mai incerc si la altcineva? Crezi ca s-a putut strica ceva si acum sa se mai potriveasca? Inca ceva, nici recircularea aerului nu mai este functionala (mi-a spus si asta de la bun inceput mecanicul). Mersi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Freelander-ul este facut sa poata fi adaptat dreapta-stanga foarte usor, din fabrica. sunt putine repere care trebuiesc schimbate conform pozitiei. Recircularea se face prin intermediul ventilatorului si a unei clapete interioare din aeroterma. De exemplu, la varianta fara AC se muta ventilatorul de pe dreapta pe stanga (intotdeauna este situat langa pedale) si se monteaza capacul de blindare pt AC pe partea cealalta. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Popix Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Al meu are AC. Tipul mai schimbase vreo cateva inainte de al meu, dar probabil nu s-a descurcat nici la celalalte. Nu stiu daca ar avea rost sa mai desfac acum bordul. Oricum mersi de poze (eu nu l-am vazut cand a lucrat la el) :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate