Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

schimbare volan dreapta-stanga freelander

ravy82

Postări Recomandate

Re: schimbare volan freelander

mai vezi si aici

http://forum.landrovernet.com/showthread.php/127861-change-a-freelander-(1999)-from-RHD-to-LHD

http://www.landyzone.co.uk/lz/f9/freelander-rhd-lhd-conversion-103404.html

baietii is cam de aceeasi parere: ca nu merita

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 252
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: schimbare volan freelander

Pana in 2001......mai bine descarca un RAVE din linkul de sus si vezi despre ce-i vorba.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander

vreau sa-mi iau un freelander 1999-2001 fabricatie cu volan pe dreapta

am auzit ca se schimba f usor (se inverseaza bordul) si este nevoie de schimbarea casetei

astept pareri si raspunsuri

multumesc

Cum ai rezolvat ?

A dus cineva acesta operatie la final- cu succes ?

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Nu recomand schimbarea volanului, sunt o groaza de probleme ce trebuiesc rezolvate dupa. Si chiar cu piese originale si cu un meserias bun tot nu iese ca din fabrica...

Invata regulile, apoi incalca vreo cateva.
Link spre comentariu

Nu recomand schimbarea volanului, sunt o groaza de probleme ce trebuiesc rezolvate dupa. Si chiar cu piese originale si cu un meserias bun tot nu iese ca din fabrica...

Poate ne povestesti ....mai concret,ce te-a nemultumit?

Link spre comentariu

Am mai scris pe tema asta pe aici pe undeva. Am modificat dreapta-stanga 2 freelander. La primul nu s-a cumparat decat caseta, restul s-au "potcovit". La al 2-lea am avut o masina completa lovita la jumate in stalp. Poate prietenul Popescu mai are ceva poze. Pe scurt ai cam asa:

Conducte de frana costa noi 80 eur bucata, daca crezi ca te joci ruleta ruseasca le alamesti (sudezi);

Instalatia de aer cond. trebuie de la masina cu volan stg, partea centrala care face cald o poti pastra, partea de rece nu, poti deschide geamul;

La instalatia electrica aferenta bordului trebuie prelungite firele;

Pt a avea loc sa sudezi noul suport al coloanei volanului trebuie scos parbrizul si pus la loc, s-ar putea sa pui unul nou la loc, depinde de bafta;

Pompa de ambreiaj e cu totul cu conducta de plastic si cilindrul receptor la motoarele pe benzina, conducta devine ff.lunga si o "bobinezi" pe sub capota.

Cam asta ar fi in mare, chestii legate de siguranta sunt cele despre conductele de frana si sudura coloanei de directie, in rest sunt chestii de confort sau buget.

Link spre comentariu

Am mai scris pe tema asta pe aici pe undeva. Am modificat dreapta-stanga 2 freelander. La primul nu s-a cumparat decat caseta, restul s-au "potcovit". La al 2-lea am avut o masina completa lovita la jumate in stalp. Poate prietenul Popescu mai are ceva poze. Pe scurt ai cam asa:

Conducte de frana costa noi 80 eur bucata, daca crezi ca te joci ruleta ruseasca le alamesti (sudezi);

Instalatia de aer cond. trebuie de la masina cu volan stg, partea centrala care face cald o poti pastra, partea de rece nu, poti deschide geamul;

La instalatia electrica aferenta bordului trebuie prelungite firele;

Pt a avea loc sa sudezi noul suport al coloanei volanului trebuie scos parbrizul si pus la loc, s-ar putea sa pui unul nou la loc, depinde de bafta;

Pompa de ambreiaj e cu totul cu conducta de plastic si cilindrul receptor la motoarele pe benzina, conducta devine ff.lunga si o "bobinezi" pe sub capota.

Cam asta ar fi in mare, chestii legate de siguranta sunt cele despre conductele de frana si sudura coloanei de directie, in rest sunt chestii de confort sau buget.

Nu e chiar asa, parbrizul nu se da jos ! Ac-ul se pastreaza dar numai la masinile dupa 2001, caseta merge ori originala ori de pe vectra a sau calibra cu ceva modificari, ansamblu de stergatoare ori il schimbi ori se face :) estimativ cu tot cu piese intre 400 si 950 e

Link spre comentariu

Ramane de vazut daca pretul masinii in Anglia + drumul (include asigurare, feryboat, etc) + intre 450-900eur + taxa inmatriculare nu ajunge undeva unde sa merite sa o iei direct de aici inscrisa in Bg dar aici e o discutie tehnica si deja divaghez. Ar mai trebui mentionat ca legal ar trebui schimbate si farurile si becul de ceata de pe dr pe stg si mai pui bani vreo 200, dar nu cred ca acest aspect gadila pe cineva la constiinta.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Ramane de vazut daca pretul masinii in Anglia + drumul (include asigurare, feryboat, etc) + intre 450-900eur + taxa inmatriculare nu ajunge undeva unde sa merite sa o iei direct de aici inscrisa in Bg dar aici e o discutie tehnica si deja divaghez. Ar mai trebui mentionat ca legal ar trebui schimbate si farurile si becul de ceata de pe dr pe stg si mai pui bani vreo 200, dar nu cred ca acest aspect gadila pe cineva la constiinta.

In normativele RAR se spune doar despre faruri, nu ai nici o treaba cu lampa de ceata din spate care oricum la masinuta mea care e cu volan dreapta se aprind ambele, nu doar intr-o parte, si am mai vazut si la alte masini treaba asta, deci nu vad care ar fi treaba.

In alta ordine de idei am auzit de persoane care si-au facut respectiva modificare fara probleme, daca iti iei toate componentele originale trebuie sa-ti iasa ca din fabrica, Freelander 1 e fabricat la interior modular, componentele sunt interschimbabile, iar in rest ar trebui sa aibe toate prinderile pentru restul de componente gata pregatite, sunt foarte putine repere la Freelander care difera in functie de partea pe care e postul de conducere, si asta au facut din motive economice, pt a nu mari inutil numarul de repere.

LR Freelander Xedi S-Wagon 2.0D '99

:ca

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Stiu pe unul care se plangea ca nu a mai reusit sa puna la loc compresorul de aer conditionat in urma schimbarii de pe dreapta pe stanga.

Tel: 0724998458
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Are cineva poze(sau daca stiti undeva) de la un freelander care are dat jos bordul ?

-Multumesc !

Editat de Astral
Link spre comentariu

Are cineva poze(sau daca stiti undeva) de la un freelander care are dat jos bordul ?

-Multumesc !

Doar de la un KV6 RHD.

29062011261.thumb.jpg.45b548f75aae96af64cd7bcd776c77b2.jpg

720750826_bordRHD.thumb.jpg.ef9e028083a3a35e2d9ed32d1e2a226e.jpg

Editat de Astral

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Doar de la un KV6 RHD.

Multumesc !

Daca ai motorul dat jos ,vreau si din fata planseului pedalier (la caseta)si te rog daca se poate trimite-mi prin email(se vad altfel)

-Am dat- p.m.!

Editat de Astral
Link spre comentariu

Re: Mutare volan pe stanga la Freelander TD4

dap, sigur ca da eu la ei imi fac masina , 0764876615 nr de tel, din cate stiu eu au ceva experienta, cand eram eu cu masina acolo venisa un om de la tg jiu cu 2 freelanderu-ri la modificat si dupa cate am inteles ies foarte bine masinile, cel mai bine sunati si vorbiti cu omul, are atelierul in craiova

Am inteles ca acum faci tu modificarile?

-Daca nu ma insel si sigur NU....ce preturi ?

A..... si in cat timp ?

Link spre comentariu

Stiu pe unul care se plangea ca nu a mai reusit sa puna la loc compresorul de aer conditionat in urma schimbarii de pe dreapta pe stanga.

Compresorul de aer nu ar fi trebuit sa-i faca probleme, poate tulumba aia care vine la picioarele pasagerului nu a reusit sa o rezolve, aia iti trebuie musai de pe masina ca volan stanga, daca nu trebuie sa bricoleze pe acolo si ramai fara functia de recirculare daca tin eu bine minte si incalzirea care si asa nu exceleaza la masinutele astea are si ea de suferit, in sensul ca dupa modificare fara sa schimbi minunea aia se incalzaste si mai greu habitaclul masinii

LR Freelander Xedi S-Wagon 2.0D '99

:ca

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Compresorul de aer nu ar fi trebuit sa-i faca probleme, poate tulumba aia care vine la picioarele pasagerului nu a reusit sa o rezolve, aia iti trebuie musai de pe masina ca volan stanga, daca nu trebuie sa bricoleze pe acolo si ramai fara functia de recirculare daca tin eu bine minte si incalzirea care si asa nu exceleaza la masinutele astea are si ea de suferit, in sensul ca dupa modificare fara sa schimbi minunea aia se incalzaste si mai greu habitaclul masinii

Cu aceasta problema ma confrunt eu - o ditamai hardughia de cutie de tabla la picioarele pasagerului si recircularea in aer - incalzirea merge de rupe nu stiu ce e acolo ca inca n-am desfacut dar tare as vrea sa stiu ce trebuie facut sa scap de cutia de tabla din dreapta - poate are cineva piesa cu pricina - carcasa aia cu filtrul de polen...

firekeeper
Link spre comentariu

Re: Schimbare volan dreapta-stanga la Freelander TD4

Eu am facut asa ceva si m-au costat 1000 lei manopera, 1600 lei caseta de directie si restul aproximativ 1000 lei (inclusiv elicea de la incalzitor). Sunt multumit de masina acum. Singura problema este ca la mine pe gura de aerisire din stanga volanului nu da acum deloc aer (caldura sau aer conditionat). Daca mai aveti careva din zona nevoie de informatii, va stau la dispozitie.

Toate bune!

Link spre comentariu

Carcasa aerotermei este decupata simetric, trebuie mutat ventilatorul de pe dreapta pe stanga si tubulatura gofrata de plastic de la AC pe dreapta. Carcasa AC-ului poate fi si ea adaptata, schimbandu-i prinderile, este simetrica, exceptand prinderile pe planseu si decupajul pe unde ies tevile de la radiatorul intern al AC, caruia trebuie sa-i modifici tevile de legatura.

Singura problema este ca la mine pe gura de aerisire din stanga volanului nu da acum deloc aer (caldura sau aer conditionat).

Probabil nu au montat tubulatura de acolo sau nu e pusa la pozitie.

- carcasa aia cu filtrul de polen...

Carcasa aia contine radiatorul intern de la AC.

Editat de DKW

Link spre comentariu

In cazul meu mi s-a spus de catre mecanic ca nu va functiona aerisirea pe partea stanga. Nu am cumparat si tubulatura necesara, si la drept vorbind nici nu am cautat prea mult acele tuburi, deci... suport consecintele dar nu ma deranjeaza.

Link spre comentariu

In cazul meu mi s-a spus de catre mecanic ca nu va functiona aerisirea pe partea stanga. Nu am cumparat si tubulatura necesara, si la drept vorbind nici nu am cautat prea mult acele tuburi, deci... suport consecintele dar nu ma deranjeaza.

Nu trebuia sa cumperi nimic, ramanea cea originala.

Link spre comentariu

Inseamna ca tipul nu a stiut, sau nu a reusit sa o faca sa mearga. Are rost sa mai incerc si la altcineva? Crezi ca s-a putut strica ceva si acum sa se mai potriveasca?

Inca ceva, nici recircularea aerului nu mai este functionala (mi-a spus si asta de la bun inceput mecanicul).

Mersi

Link spre comentariu

Freelander-ul este facut sa poata fi adaptat dreapta-stanga foarte usor, din fabrica. sunt putine repere care trebuiesc schimbate conform pozitiei. Recircularea se face prin intermediul ventilatorului si a unei clapete interioare din aeroterma. De exemplu, la varianta fara AC se muta ventilatorul de pe dreapta pe stanga (intotdeauna este situat langa pedale) si se monteaza capacul de blindare pt AC pe partea cealalta.

555957658_bordRHD.thumb.jpg.d8a9d397eab4ffe026d9a7fc64145e93.jpg

1821273172_aerotermaRHD.thumb.jpg.938f60e52f62aab557ba809bc103a7db.jpg

Link spre comentariu

Al meu are AC. Tipul mai schimbase vreo cateva inainte de al meu, dar probabil nu s-a descurcat nici la celalalte. Nu stiu daca ar avea rost sa mai desfac acum bordul. Oricum mersi de poze (eu nu l-am vazut cand a lucrat la el)

:tk

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare