teddybear Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Oricum trebuie sa gasesc un Freelander acelasi model ca al meu dar cu volanul pe stanga ca sa pot lua seria de sasiu sau seria de la caseta de directie (pentru comanda). Nu ai nevoie neaparat de VIN (seria de sasiu) ca sa gasesti codul unei piese. Poti intra aici: http://lrparts.ru/engl/ sau aici: http://www.allbrit.de/UGCtree.cfm?Sprache=EN si, cu putina rabdare poti identifica codul piesei de care ai nevoie. Insa, din ce am vazut eu, caseta de directie LHD e livrabila doar sub forma de kit (caseta, bara de directie, furtune, etc) si are codul QAB102374. Seara buna! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ravy82 Postat Februarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Nu ai nevoie neaparat de VIN (seria de sasiu) ca sa gasesti codul unei piese. Poti intra aici: http://lrparts.ru/engl/ sau aici: http://www.allbrit.de/UGCtree.cfm?Sprache=EN si, cu putina rabdare poti identifica codul piesei de care ai nevoie. Insa, din ce am vazut eu, caseta de directie LHD e livrabila doar sub forma de kit (caseta, bara de directie, furtune, etc) si are codul QAB102374. Seara buna! Deci codul dat de tine se potriveste pentru caseta care ar trebui sa o cumpar eu? Land Rover Freelander TD4 2000cmc, an 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Deci codul dat de tine se potriveste pentru caseta care ar trebui sa o cumpar eu? Verifica si aici: http://www.modelandrover.com/categories/steering-various-3?page=2 It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Guest Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Caseta de directie pentru Freelander LHD nu se mai poate comanda decat varianta reconditionata fie varianta originala fie pe aftermarket ,de obicei TRW ,iar ultimul cod este QAB000314E .Orice varianta vrei sa comanzi trebuie sa achiti taxa pentru piesa veche la schimb daca ei nu pot sa o reintroduca in circuit pe cea pe care le-o predai. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ravy82 Postat Februarie 4, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2012 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Multumesc teddybear. Pai nu stiu cine accepta sa primeasca la schimb o caseta de directie de pe o masina cu volan pe dreapta, in schimbul uneia pentru volan stanga. La firma unde am sunat mi-au spus ca accepta si la schimb + diferenta de bani aferenta desigur, dar cand le-am spus ca am volanul pe dreapta si ca vreau sa cumpar caseta pentru volan stanga au spus ca n-au ce face cu ea. Oamenii accepta numai o caseta veche care are o problema, o refac si o includ in circuitul de vanzare, dar doar o caseta de acelasi tip (stanga-stanga nu dreapta-stanga cum am vrut eu sa le ofer). Land Rover Freelander TD4 2000cmc, an 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
freeman Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Te costa 500 E cu piese cu tot fara AC si in 3-4 zile ii gata masinuta daca te intereseaza pot sa las un nr. de tel. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Te costa 500 E cu piese cu tot fara AC si in 3-4 zile ii gata masinuta daca te intereseaza pot sa las un nr. de tel. Asta este pretul pentru conversie? Daca da piesele care se schimba sunt SH sau cum? S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 (editat) Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Te costa 500 E cu piese cu tot fara AC si in 3-4 zile ii gata masinuta daca te intereseaza pot sa las un nr. de tel. In pret intra si : -schimbatul mecanismului de stergatoare fata? -schimbatul casetei de directie cu una pt LHD? -schimbatul farurilor pentru circulatie pe dreapta? -schimbatul incuietorii pe partea stanga? Ventilatia si recircularea aerului din habitaclu vor fi functionale? Editat Februarie 17, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eda Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Buna ziua. As avea si eu o intrebare, deoarece doresc sa fac si eu un schimb de volan de pe dreapte pe stanga. Unitatea de climatizare AC se potriveste pt montare de pe un freelander de 1, 8 benzina, pe unul td. 4? va multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Este acelasi tip/model. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
firekeeper Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 (editat) Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Din pacate nu este identica, cea de td4 are filtru de polen incorporat, 1.8 nu are, la td4 conductele ies pe orizontala la 1.8 pe verticala, cea de 1.8 este mai mica si mai aplatizata in partea de jos (ceea ce nu e rau). Sper sa fi inteles corect - cutia ce vine la picioarele pasagerului si se leaga cu aeroterma. Sper sa mearga adaptata pt ca si eu sunt in aceeasi situatie ca dvs, am deja cea de 1.8 si am studiat-o atent - cred ca merge adaptata cu exceptia filtrului de polen care ma gandeam sa-i incropesc o carcasa pe la motor pe undeva eventual sub grila de stergatoare sa vad de la ce masina s-ar potrivi daca nu gasesc original LHD-td4 :cl Editat Februarie 28, 2012 de firekeeper firekeeper Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 (editat) Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Cauta in RAVE > Air Conditioning > Description and Operation. Cel putin din 2001 este acelasi pe 1.8, Td4 si KV6 1.8 benzinar s-a produs pina in 2005, inclusiv cu facelift. Editat Februarie 28, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
motard_x Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander am schimbat si eu la un td4 din 2003 dar cine mi-a trimis piesele a luat de pe un td4 facelift din 2004 si in loc de cauciucurile de pe bord mi-a trimis bordul complet de facelift lhd. am nevoie de cele 3 piese de cauciuc . daca cineva este interesat de un schimb poate sa ma contacteze. pot oferi informatii despre conversie. opel calibra ducati hypermotard 1100 yamaha xt 600 yamaha xj 600 diversion buggy 600 (construit manual) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BlackLord Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander adica... vrei bord de pana in 2003 si dai bord de 2004 din acela negru? Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) - Silver Edition MY01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Popix Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander am schimbat si eu la un td4 din 2003 dar cine mi-a trimis piesele a luat de pe un td4 facelift din 2004 si in loc de cauciucurile de pe bord mi-a trimis bordul complet de facelift lhd. am nevoie de cele 3 piese de cauciuc . daca cineva este interesat de un schimb poate sa ma contacteze. pot oferi informatii despre conversie. Daca nu resusesti sa faci schimb, vezi ca poti comanda cauciucurile alea 3 noi la Land Atelier si sunt vreo 3 mil daca tin bine minte... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
h2oxtreme Postat Septembrie 23, 2012 Partajează Postat Septembrie 23, 2012 Re: Mutare volan pe stanga la Freelander TD4 Zilele acestea lucrez la un Freelander 1 face-lift sa-i mut volanul pe partea stanga. In cazul in care ai un Freelander 1 fara face-lift lista cu piesele necesare este urmatoarea : -mecanism stergatoare cu tot cu tijele care tin stergatoarele de parbriz -parbriz ( in cazul in care cel de pe masina nu scapa intreg dupa demontare ) - caseta de directie cu tot cu tevile de la caseta la pompa -tevile de frana de la pompa de frana la unitatea de ABS 2 bucati si teava de la unitatea de ABS pana la roata stanga fata ( are alta forma ) -furtunul de la pompa de ambreiaj la cilindrul de ambreiaj -furtunul de vaccum de la pompa de frana -un capac de tabla de la caseta de directie ( vine sudat pe tabla dintre motor si habitaclu ) -paslele de pe ambele fete ale tablei dintre motor si habitaclu -elicea ventilatorului de la climatizare ( are palele pe partea cealalta ) -tevile de la aerul conditionat -unitatea de aer conditionat din masina completa -instalatie electrica ( partea de sub bord si cea din bord ) -vasul de lichid de frana ( la cea cu volanul pe dreapta este montat pe caroserie, iar la cea cu volanul pe stanga este pe pompa de frana Daca ai Freelander 1 face-lift iti mai trebuie in plus fata de ce am scris mai sus : -plansa de bord ( plasticul nu mai este simetric ca la varianta fara face-lift ) -airbag-ul din dreapta fata -fetele de usi de la usile din fata complete cu butoane si instalatiile electrice din usi ( comenzile de la geamuri sunt pe partea cealalta ) Toate aceste piese sunt pentru cazul in cazul in care vrei sa obtii o masina sigura si 100 % functionala, daca nu, mai tai dupa caz:ha:. Salut, De curand am schimbat volanul la un Freelander Td4 din 2003 si am ceva probleme cu caseta de directie, cred ca nu a fost bine fixata. Te mai ocupi de service? Ma poti ajuta? Am vazut ca esti din Ploiesti, mi-ar fi usor sa vin la tine. Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iordacheanu Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 (editat) Zilele acestea lucrez la un Freelander 1 face-lift sa-i mut volanul pe partea stanga. In cazul in care ai un Freelander 1 fara face-lift lista cu piesele necesare este urmatoarea : -mecanism stergatoare cu tot cu tijele care tin stergatoarele de parbriz -parbriz ( in cazul in care cel de pe masina nu scapa intreg dupa demontare ) - caseta de directie cu tot cu tevile de la caseta la pompa -tevile de frana de la pompa de frana la unitatea de ABS 2 bucati si teava de la unitatea de ABS pana la roata stanga fata ( are alta forma ) -furtunul de la pompa de ambreiaj la cilindrul de ambreiaj -furtunul de vaccum de la pompa de frana -un capac de tabla de la caseta de directie ( vine sudat pe tabla dintre motor si habitaclu ) -paslele de pe ambele fete ale tablei dintre motor si habitaclu -elicea ventilatorului de la climatizare ( are palele pe partea cealalta ) -tevile de la aerul conditionat -unitatea de aer conditionat din masina completa -instalatie electrica ( partea de sub bord si cea din bord ) -vasul de lichid de frana ( la cea cu volanul pe dreapta este montat pe caroserie, iar la cea cu volanul pe stanga este pe pompa de frana Daca ai Freelander 1 face-lift iti mai trebuie in plus fata de ce am scris mai sus : -plansa de bord ( plasticul nu mai este simetric ca la varianta fara face-lift ) -airbag-ul din dreapta fata -fetele de usi de la usile din fata complete cu butoane si instalatiile electrice din usi ( comenzile de la geamuri sunt pe partea cealalta ) Toate aceste piese sunt pentru cazul in cazul in care vrei sa obtii o masina sigura si 100 % functionala, daca nu, mai tai dupa caz:ha:. Salut.Scuze ptr deranj.Am un freelander adus de mine din Anglia.Poti te rog sa ma ajuti si pe mine cu mutarea volanului,sunt tot din Ploiesti.Astept un raspuns cu un nr de tel.Multumesc. Salut andrei popescu.Te rog poti sa ma ajuti si pe mine sa mut volanul la un freelander din 99.Iti multumesc si astept un mesaj cu numarul tau de telefon.O zi placuta tuturor. Editat Noiembrie 20, 2012 de mariusg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Tesa Postat Iulie 12, 2013 Partajează Postat Iulie 12, 2013 Re: Mutare volan pe stanga la Freelander TD4 Zilele acestea lucrez la un Freelander 1 face-lift sa-i mut volanul pe partea stanga. In cazul in care ai un Freelander 1 fara face-lift lista cu piesele necesare este urmatoarea : -mecanism stergatoare cu tot cu tijele care tin stergatoarele de parbriz -parbriz ( in cazul in care cel de pe masina nu scapa intreg dupa demontare ) - caseta de directie cu tot cu tevile de la caseta la pompa -tevile de frana de la pompa de frana la unitatea de ABS 2 bucati si teava de la unitatea de ABS pana la roata stanga fata ( are alta forma ) -furtunul de la pompa de ambreiaj la cilindrul de ambreiaj -furtunul de vaccum de la pompa de frana -un capac de tabla de la caseta de directie ( vine sudat pe tabla dintre motor si habitaclu ) -paslele de pe ambele fete ale tablei dintre motor si habitaclu -elicea ventilatorului de la climatizare ( are palele pe partea cealalta ) -tevile de la aerul conditionat -unitatea de aer conditionat din masina completa -instalatie electrica ( partea de sub bord si cea din bord ) -vasul de lichid de frana ( la cea cu volanul pe dreapta este montat pe caroserie, iar la cea cu volanul pe stanga este pe pompa de frana Daca ai Freelander 1 face-lift iti mai trebuie in plus fata de ce am scris mai sus : -plansa de bord ( plasticul nu mai este simetric ca la varianta fara face-lift ) -airbag-ul din dreapta fata -fetele de usi de la usile din fata complete cu butoane si instalatiile electrice din usi ( comenzile de la geamuri sunt pe partea cealalta ) Toate aceste piese sunt pentru cazul in cazul in care vrei sa obtii o masina sigura si 100 % functionala, daca nu, mai tai dupa caz:ha:. sal, unde pot gasi sa cumpar cele 3 plstice din bord , am incercat la dezmembrari dar majoritatea au cu volan pe dr ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Popix Postat Iulie 12, 2013 Partajează Postat Iulie 12, 2013 (editat) Re: Mutare volan pe stanga la Freelander TD4 sal, unde pot gasi sa cumpar cele 3 plstice din bord , am incercat la dezmembrari dar majoritatea au cu volan pe dr ... Eu unul le-am comandat de la XXXXX dureaza cateva zile pana le aduc din UK, nu cred sa aiba pe stoc. Ale mele au costat aprox 350 RON, daca imi aduc bine aminte, dar sunt noi si merita puse. Bafta! Rog sa nu mai faceti trimiteri la firme care nu au banere pe acest forum. Conform regulamentului se considera reclama mascata. Multumesc. Mariusg, Editat Iulie 15, 2013 de mariusg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Tesa Postat Iulie 12, 2013 Partajează Postat Iulie 12, 2013 (editat) Re: Mutare volan pe stanga la Freelander TD4 Eu unul le-am comandat de la Landatelier dureaza cateva zile pana le aduc din UK, nu cred sa aiba pe stoc. Ale mele au costat aprox 350 RON, daca imi aduc bine aminte, dar sunt noi si merita puse. Bafta! sunt cam scumpe , caut la sh ... poate gasesc Editat Iulie 12, 2013 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Popix Postat Iulie 12, 2013 Partajează Postat Iulie 12, 2013 (editat) Re: Mutare volan pe stanga la Freelander TD4 sunt cam scumpe , caut la sh ... poate gasesc Mult succes. Poate ai noroc sa gasesti una LHD lovita pe undeva. Poti cere oferta si pe XXXXX daca nu ai facut-o deja... Editat Iulie 15, 2013 de mariusg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Iulie 13, 2013 Partajează Postat Iulie 13, 2013 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Salut! Am nevoie de o informaţie pentru "cultura mea". Azi am avut ceva tb. la maşină şi din vorbă în vorbă cu cineva, mă întreabă dacă în cartea maşinii este trecută cu "monopost cu volan pe partea dreaptă". Răspund că da, la care-mi zice că dacă schimb volanul şi mă opreşte garcea în trafic, îmi saltă certificatul că nu am făcut modificarea legal (service autorizat+scriere in cartea maşinii). Este adevărat sau mă lua la mişto?!?!? Nu intenţionez să-i schimb volanul, dar la un moment dat pe la noi circula zvonul că vor să dea lege să nu mai circule pe drumurile publice maşinile cu volan pe dreapta (iar dacă se înatâmplă aşa, va fi vai de noi.......) Să fiţi sănătoşi şi înţelepţi!.... Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Iulie 13, 2013 Partajează Postat Iulie 13, 2013 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Pe mine , cei de la RAR m-au sfatuit sa fac schimbarea volanului inaintea eliberarii cartii de identitate; astfel, ei iau in considerare masina venita ca si LHD. Daca vii RHD, faci cartea si apoi o faci LHD, la ITP, sau cine stie cand, se poate sa-ti ceara factura de la service autorizat si altele... In Romania te poti astepta la orice in privinta masinilor, e un loc de unde se vor mulge tot timpul bani de la proprietari. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Popix Postat Iulie 16, 2013 Partajează Postat Iulie 16, 2013 Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander Salut! Am nevoie de o informaţie pentru "cultura mea". Azi am avut ceva tb. la maşină şi din vorbă în vorbă cu cineva, mă întreabă dacă în cartea maşinii este trecută cu "monopost cu volan pe partea dreaptă". Răspund că da, la care-mi zice că dacă schimb volanul şi mă opreşte garcea în trafic, îmi saltă certificatul că nu am făcut modificarea legal (service autorizat+scriere in cartea maşinii). Este adevărat sau mă lua la mişto?!?!? Cand esti in trafic, nu trebuie sa ai cartea de identitate a masini la tine, doar certificatul de inmatriculare. Este trecuta mentiunea in certificat? Ar trebui sa intrebi la RAR detalii despre asta. Este absurd sa dea o astfel de lege. Si in UK circula masini cu volan pe stanga. Gandeste-te la turisti... Nu lua in calcul toate zvonurile... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Popix Postat Iulie 16, 2013 Partajează Postat Iulie 16, 2013 Re: Mutare volan pe stanga la Freelander TD4 Rog sa nu mai faceti trimiteri la firme care nu au banere pe acest forum. Conform regulamentului se considera reclama mascata. Multumesc. Mariusg, Ok, scuze. Nu am fost atent ca nu au banner. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate