Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

schimbare volan dreapta-stanga freelander

ravy82

Postări Recomandate

Re: schimbare volan de pe dreapta pe stanga

din cate stiu caseta de directie costa cam 400 de euro. Cei care schimba de pe dreapta pe stanga folosesc caseta de directie de opel astra care e mai scurta cu 1 cm

Vireaza mai mult pe stangadecat pe dreapta si are raza de bracaj marita

multumesc pentru informatie ii bine de stiut ce tise pune pe masina daca nu ai cunostinta ca dupa te trezesti ca nu vireaza si nu stii dece mersi ,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 5 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 252
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: schimbare volan dreapta-stanga freelander

Salut,

Sunt posesorul unui freelander td4 2001,masina de Anglia,pe care am cumparat-o din RO cu volanul mutat pe stanga.(carpeala..)

Recent am desfacut bordul (nu eu,cineva mai "priceput" decat mine) si am constatat ca, cutia aceea mare (care nici pana acum nu stiu cum se numeste) de la A.C este sparta si modificata in asa fel incat sa "intre".

Problema mea este ca nu functioneaza A.C (nici nu ar avea cum,tamburusul acela de condens este catre interior si nu catre capota/motor , cum am inteles ca ar trebui sa fie). Toata lumea isi da cu parerea, in schimb nu am gasit acel om care sa imi spuna exact ce trebuie sa cumpar incat sa mearga.Unii spun ca trebuie alta cutie de masina cu volan pe stanga din fabrica,altii spun ca trebuie cutia cu tot ce e in interiorul ei(calorifer sau radiator..ce are ea acolo),altii spun ca merge si cu cea de pe dreapta,altii mai vin cu o varianta ca ar mai fi un motoras de schimbat pe nu stiu unde..

Astept pareri,un pic de ajutor,o persoana care a mai mutat (din Bucuresti sau imprejurimi),orice...ca stau cu bordul desfacut si nu am nici o solutie.

Multumesc anticipat!!

Link spre comentariu

in cutia minune se afla un radiator, motorasul este de la recirculare si actioneaza clapetii din interiorul cutiei magice, tumburusul sau cum ii spui tu este pt scurgerea apei formate din condens si categoric trebuie sa dea afara spre compartimentul motor.

Solutia e doar una cutie cu totul cu radiator cu motorasul de recirculare de pe o masina LHD din fabrica. Exista 2 modele pt LR o cutie mai mica fara filtru de polen si cea de pe td4 cu filtru de polen si ceva mai mare cca 3-4 cm nu mai mult. Forma constructiva difera insa inta perfect ambele acolo in dreapta sub bord asta daca ai mutat panoul de sigurante la locul lui in stanga, daca nu ai panoul de sigurante in stanga ia-ti gandul de la ac.

In fine diferenta dintre ce 2 modele de cutii care se potrivesc este in afara de filtru de polen asezarea tevilor de la ac ce ies din cutie si dau spre motor la cea mica sunt pe verticala la cealalta pe orizontala una langa alta. Vezi cum ai gaurile in caroserie sa stii ce cauti. Daca nu le ai (ex meu) cauta ce cutie gasesti tipla si faci gaurile dupa cutie.

Nu incerca combinatii intre cele 2 tipuri ca nu merg, forma radiatoarelor din interior difera complet precum si sistemul de clapet de recirculare. Motorasul se potriveste si la prindere si la parghii pe ambele cutii trebuie ceva modificat in mufa plus cu masa sau masa cu comanda nu mai stiu dar ideea e ca eu am pus motorasul meu td4 pe o cutie mica fara f.polen de benzina v6 parca era cutia minune oricum primele modele 98 ceva...

Aici problema nu e cutia minune ca aia o gasesti, scum dar este, problema e mutatul cutiei de sigurante care e treaba migaloasa si se face cu materiale scumpe, prelungit fire cu mufe speciale pe culori pe grosimi de cablu etc, am descris operatiunea aici pe forum undeva.

Concluzia: da costa, da se face da merge brici fara emotii cu instalatia modificata , nu nu se merita financiar efortul (materiale, manopera, timp, nervi, etc)

firekeeper
Link spre comentariu

Re: schimbare volan de pe dreapta pe stanga

va sal si numai bine!

Cine poate sa ma indrum,e de unde sa iau o caseta de directie pe stinga la frilander TD4 ?

momentan masina pe dreapta si vreau sa-i schimb volanul pe stinga ,

multumesc

....si inca ceva ii ok. daca schimbi volanul ?

O schimbare facuta bine inseamna 2000eur in piese originale nu de opel sau mai stiu eu ce minuni. Caura pe forum si vezi lista completa de repere ce trebuiesc inlocuite is vreo 20 sau mai mult de la stergatore pana la instalatie electrica, ac si modificarea prizei de aer din exterior - decupat caroseria in dreapta sub grila de stergatoare - nu e usor nu se face de oricine si mai ales nu se face ieftin!

• Like 1
firekeeper
Link spre comentariu

in cutia minune se afla un radiator, motorasul este de la recirculare si actioneaza clapetii din interiorul cutiei magice, tumburusul sau cum ii spui tu este pt scurgerea apei formate din condens si categoric trebuie sa dea afara spre compartimentul motor.

Solutia e doar una cutie cu totul cu radiator cu motorasul de recirculare de pe o masina LHD din fabrica. Exista 2 modele pt LR o cutie mai mica fara filtru de polen si cea de pe td4 cu filtru de polen si ceva mai mare cca 3-4 cm nu mai mult. Forma constructiva difera insa inta perfect ambele acolo in dreapta sub bord asta daca ai mutat panoul de sigurante la locul lui in stanga, daca nu ai panoul de sigurante in stanga ia-ti gandul de la ac.

In fine diferenta dintre ce 2 modele de cutii care se potrivesc este in afara de filtru de polen asezarea tevilor de la ac ce ies din cutie si dau spre motor la cea mica sunt pe verticala la cealalta pe orizontala una langa alta. Vezi cum ai gaurile in caroserie sa stii ce cauti. Daca nu le ai (ex meu) cauta ce cutie gasesti tipla si faci gaurile dupa cutie.

Nu incerca combinatii intre cele 2 tipuri ca nu merg, forma radiatoarelor din interior difera complet precum si sistemul de clapet de recirculare. Motorasul se potriveste si la prindere si la parghii pe ambele cutii trebuie ceva modificat in mufa plus cu masa sau masa cu comanda nu mai stiu dar ideea e ca eu am pus motorasul meu td4 pe o cutie mica fara f.polen de benzina v6 parca era cutia minune oricum primele modele 98 ceva...

Aici problema nu e cutia minune ca aia o gasesti, scum dar este, problema e mutatul cutiei de sigurante care e treaba migaloasa si se face cu materiale scumpe, prelungit fire cu mufe speciale pe culori pe grosimi de cablu etc, am descris operatiunea aici pe forum undeva.

Concluzia: da costa, da se face da merge brici fara emotii cu instalatia modificata , nu nu se merita financiar efortul (materiale, manopera, timp, nervi, etc)

Ok,deci ar trebui sa o cam las asa...ma interesez totusi sa vedem ce costuri implica treaba,as vrea totusi sa o fac!!

Multam de info !!

Link spre comentariu

Iti spun de pe acum ce vei gasi foarte greu, faruri, caseta de directie si unitatea AC interna, toate de LHD. Mai degraba cauta pe la polonezi un LHD dauna totala si iti iei tot ce ai nevoie de pe el.:grin:

Cum trebuie sa arate AC-ul (cod JQB500060 )

871813759_ACunit.thumb.jpg.f8599fcb249abb19fa67409c1bf10928.jpg

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut, am si eu un Freelander, lucrez la el sa-i schimb volanul. Sunt aproape de final, dar nu stiu unde sa asez cutia de sigurante ca am cutia aceea de AC...

Editat de DKW
Link spre comentariu

nu stiu unde sa asez cutia de sigurante ca am cutia aceea de AC...

In torpedo-ul din stanga, dar trebuie sa prelungesti tot cablajul...

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Cumpar aeroterma+tubulatura freelander volan stanga din fabricatie

Daca are cineva un freelander dauna sau stie vreun centru de dezmembrari freelander,va rog ajutati-ma cu un numar de telefon.

Ma intereseaza aeroterma(ideal cu ce e in ea) si toata tubulatura.

Va rog, AJUTOR !!!! :al

Link spre comentariu

Re: Cumpar aeroterma+tubulatura freelander volan stanga din fabricatie

Te intereseaza aeroterma sau partea de AC interna?

Link spre comentariu

Aeroterma in sine este aceeasi pentru ambele variante, trebuie inlocuit ventilatorul cu unul LHD si montat pe partea stanga a aerotermei. Ai nevoie de unitatea AC interna, tubul gofrat de legatura dintre aeroterma si AC, eventual si tubulatura din bord.

Link spre comentariu

Daca are cineva un freelander dauna sau stie vreun centru de dezmembrari freelander,va rog ajutati-ma cu un numar de telefon.

Ma intereseaza aeroterma(ideal cu ce e in ea) si toata tubulatura.

Va rog, AJUTOR !!!! :al

Doamne, internetul e rege acum.

Un exemplu mai jos. Daca nu gasesti pe loc verifica periodic ce mai apare la casare.

http://www.pieseauto.ro/piese-auto-land-rover/freelander/

Daca cauti gasesti mult mai multe.

• Like 1
Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

Salutare tuturor, am tot rasfoit topicul asta inca nu prea m-am lamurit, am gasit sa achizitionez un land rover fl 2.0d 2006 varianta sport , cu volanul pe partea dreapta si m-ar tenta sa il iau sa ii mut volanul, din ce am citit nu pare nici simplu nici foarte complicat, intrebarea este gasesc pe cineva gen persoana sau service care contra-cost sa faca toata modificarea, sa fie functional inclusiv ac, daca stiti v-as ruga sa ma ajutati cu un link ceva sau pm, merci. ( am gasit un anunt cu o firma din craiova care se lauda cu sute de masini carora le-au facut transferul, stie cineva ceva de ei? )

Editat de DKW
Fara prescurtari tip mIRC.
Link spre comentariu

Am sunat la firma din craiova care are anunt pe olx si mi s-a comunicat pretul ptr mutatul volanului cu tot cu piese, plansa de bord si manopera 450e si dureaza o zi toata treaba, am intrebat daca cu tot cu tubulatura modificata la ac sa fie functional si a zis ca da, ce parere aveti ca mie mi se pare super ok pretul

Editat de DKW
Link spre comentariu

V-as ruga daca a facut cineva modificarea la service-ul din craiova si poate sa-mi dea detalii.

La ce te referi cand zici de calitatea lucrarii... sincer in banii astia vreau sa fie facuta bine partea de mecanica, nu am pretentii sa imi mute si iala de pe usa si sunt constient ca o sa imi puna caseta de directie de opel sau de cielo, important e sa fie facuta tubulatura la ac sa mearga corespunzator, restul detaliilor daca o fi sa fac pasul asta le upgradez pe parcurs in functie de cat de tare imi place masina ;)

Editat de DKW
Link spre comentariu

In afara de plansa de bord si sa zicem caseta de directie de Opel/etc, toate piesele trebuie sa provina de pe un LHD nativ. Altfel vei avea tot felul de probleme. AC functional o sa fie doar pe recirculare, atat.

Cat despre cei din Craiova, decizi pe banii tai.

Link spre comentariu

exceptind cazul in care primesti masina rhd gratis, nu cred ca merita sa muti volanul. sadai banii pe rhd, sa mai dai banii si pe mutare + omologare sau ce naiba o mai fi, cred ca iesi in aceeasi bani cu un lhd nativ.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Am sunat la firma din craiova care are anunt pe olx si mi s-a comunicat pretul ptr mutatul volanului cu tot cu piese, plansa de bord si manopera 450e si dureaza o zi toata treaba, am intrebat daca cu tot cu tubulatura modificata la ac sa fie functional si a zis ca da, ce parere aveti ca mie mi se pare super ok pretul

Salut,

am tot rasfoit topicul mai mult din curiozitate pentru ca am modificat si eu una la baietii de la Craiova acum 2 ani , adusa din anglia personal 1.8 benzina si va pot povesti urmatoarele:

Aventura a inceput la ora 8 cand am ajuns la craiova , intr-un cartier mai hmm... in fine baietii pareau ca stiu tot despre problema si sa-u apucat de taiat si desfacut de ma rugam la doamne doamne sa mai plec cu ea intreaga

au schimbat : -furtunele de la servodirectie care trebuiau prelungite (sertizate la o firma specializate locala)

-caseta de directie de la un parc de dezmembrari luata de la un cielo cred (DAR CARE NU S-A POTRIVIT EXACT PE CELE DOUA SURUBURI SI A FOST FIXATA NUMAI IN COLIERE) ceea ce a rezultat la un zgomot ulterior la virat rapid stanga dreapta ai multi morcovi de calitate pentru mine .....

- conductele de frana care le-au cumparat de la un magazin auto si le au "ciocanit" pe loc si cu nenumarate incercari si scurgeri am reusit sa am frana

-toate legaturile electrice prelungite tot cu fire luate de la vestitul parc de dezmembrari inodate si date cu banda si atat

-la aerul conditionat din cauza ca nu se mai potriveste cutia au taiat-o cu flexul (rezultat oribil ) plus ca toata apa rezultata din condens se scurge pe pres

- stergatoarele le-au mutat cu ajutorul unor piulite folosite ca distantiere si cu un ciocan care sa strambe bratele sa se potriveasca invers

- cadrul de fier al volanului taiat la buza bordului fara prelungirea de rezistenta si sudat in partea cealalta la ochi

- gaura pentru pedalier tot la nimereala si cu multe incercari si cu distantiere s a reusit cumva sa mearga acceptabil dar la fiecare apasare de pedala se simtea cum flambeaza tabla

-vechiul locas unde vine pedalierul a fost astupat cu niste burete si vospit cu negru si cu bitum

Am platit acum 2 ani fix 1200 lei si am plecat la ora 12 noaptea de acolo...

Si ca sa iti faci o idee au anunt acum pe OLX st cei cu 199-299E , am recunoscut peisajul din poze si atelierul.

Ca si concluzie NU as mai face asta niciodata , fara piese originale LHD si niste oameni care respecta viata clientilor lor. In acelasi timp oamenii aia au muncit 16 ore pentru maxim 800 lei 4 oameni restul fiind piese (la mai mult nu poti spera la banii aia)

Masina am vandut-o dupa o luna , la o doamna care a facut rost de factura si a inscris-o destul de rapid in circulatie .

Editat de asderian
Link spre comentariu

In completare la ce a scris @asderian: am avut un KV6 RHD ca donator de piese, exceptand motorul si transmisia toata masina a fost desfacuta de mine si am vazut ''live'' care sunt diferentele. Daca restul caroseriei este aceeasi pentru LHD si RHD, pedalierul si partea de jos a ramei parbrizului sunt elemente cu forme si puncte de prindere specifice, desi in mare par a fi aceleasi piese. Electrica vine cablata nativ cu diferente LHD si RHD, este o munca inutila sa desfaci cablajul si sa-l reconfigurezi pentru ca tot vor exista fire care necesita prelungire.

In concluzie, cea mai buna variana de conversie ar fi sa existe un LHD luat pe bani putini (de ex. vehicul dauna totala) si transplantarea tuturor reperelor necesare pe un RHD.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare