Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale

Max

Postări Recomandate

As dori sa stiu cine a facut si poate sa ne dea informatii utile in acest sens.

Suntem catva interesati de asemenea conversie si vrem sa ne documentam cat mai mult. De preferabil de la cei care au facut asa ceva.

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 147
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da si eu studiez de mult probema.Pentru samurai am gasit ceva siteuri si documentatie.

Ne-ar fi foarte folositoare sfaturile celor care au facut deja conversia :D

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

As dori sa stiu cine a facut si poate sa ne dea informatii utile in acest sens

Nissan Motor Co pt modelul Patrol :lol: ... atata ca e greu cu informatiile :lol: .....( joking, nu ma bagati in seama)

Link spre comentariu

la modelele vechi de land rover, IMS cerceii sunt in spate unde apare si tensiunea in arcuri; sa fie o solutie?

o conversie implica totusi muuult de munca la masina nu doar poze de pe net.

pot fi folosite piese de la modelele de masini care au elicoidale , cred io..

:roll:

Link spre comentariu

Saptamana trecuta am montat pe un samurai chitul Calmini de 3.5 inch cu shakle reverse (adica cu cerceii mutati in spate)

Nu am apucat sa ma dau cu ea in teren da pe sosea se comporta foarte misto.

Problema majora la foile de arc nu e ca nu lucreaza cat ne-am astepta noi in teren ci ca le rupi repede daca le folosesti in regim de concurs sau trasee hard-extrem :(

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Saptamana trecuta am montat pe un samurai chitul Calmini de 3.5 inch cu shakle reverse (adica cu cerceii mutati in spate)

Nu am apucat sa ma dau cu ea in teren da pe sosea se comporta foarte misto.

Problema majora la foile de arc nu e ca nu lucreaza cat ne-am astepta noi in teren ci ca le rupi repede daca le folosesti in regim de concurs sau trasee hard-extrem :(

ai grija :!: poate puntea se va deplasa in spate la denivelari,adica sigur :lol: :lol: :lol: daca nu ai destul loc intre roata si aripa =problem

Link spre comentariu

Vizitator Deceneu
Daca cineva are de gind sa faca conversia pe elicoidale, nu ezitati sa ma sunati 0746 10 20 30. Sint foarte multe chestii aparent banale, care trebuiesc luate in calcul, credeti-ma am trecut prin ele si n-as vrea sa va chinuiti inutil.
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
intrebarea care se pune este mai poti merge cu masina pe strada? la directie ma refer??

Ionut, am un arc pe stanga fata rupt. puntea e deplasata inspre spate, Am legat-o cu un cablu de otel inspre spate si cu cablul de la troliu inspre fata.

Ei bine, in stadiul asta pot sa ma duc cu masina cu 80 la ora si pot sa iau mainile de pe volan si masina merge drept. :))

Si inca ceva. Inainte de Gura Humorului am schimbat un cap de bara si am reglat dupa ochi. Ca nu am mai avut timp sa ma duc cu masina la reglaj directie.

Parerea mea e ca directia e cea mai mica problema la conversia asta. Daca tirantii sunt facuti exact la fel stanga /dreapta , nu ai problema cu directia.

Problemele de directie se pun la modificarile masinilor cu bascule pe fata , nu la cele cu punte fixa.

Link spre comentariu

chiar si cu un arc rupt ai 3 puncte fixe care tin caroseria de punte si inplicit de drum. pe elicoidale daca este si ceva lift adica arcuri mai lungi, exista (cel putin asa am citit eu) posibilitatea ca masina sa devina instabila pe drum. la ce viteza insa, nu comentez. eu personal la daca ajung la 100 dau mare chef :lol:
Link spre comentariu

Vizitator Deceneu
Nu vad nici o legatura intre liftatul suspensiei si directia razna, cred ca ai alte probleme, capete de bara, bucsi la tiranti, bara panhard, caseta de directie, asta bineinteles daca liftarea e facuta cu cap.
Link spre comentariu

Vizitator Deceneu
Se pare ca foaia mea rupta va intarzia mai mult si cred ca voi fi nevoit sa ma apuc mai repede de conversia pe elicoidale.

Daca ai nitica rabdare, adica pina dupa 8 iulie, adica dupa ce vin de la TAT iti fac eu conversia si bara fata. Eu zic sa mai rezisti pe foi un pic sau daca te plictisesti poti sa te dai cu dihania aia de honda ca-ti sade bine cu ea 8)

Link spre comentariu

Se pare ca foaia mea rupta va intarzia mai mult si cred ca voi fi nevoit sa ma apuc mai repede de conversia pe elicoidale.

Daca ai nitica rabdare, adica pina dupa 8 iulie, adica dupa ce vin de la TAT iti fac eu conversia si bara fata. Eu zic sa mai rezisti pe foi un pic sau daca te plictisesti poti sa te dai cu dihania aia de honda ca-ti sade bine cu ea 8)

In cazul asta imi fac o foaie noua "home made" ca sa ma pot duce la Sibiu cu masina. Nu mai stau dupa OME.

Bafta la TAT.

Abia astept sa ma vad pe elicoidale. :lol:

Link spre comentariu

Vizitator Deceneu
Fericitule te duci la TAT :D

Da mergem doua masini din Bucovina, sper sa ma tina fierul ca e cam crunta treaba la TAT :twisted:

Link spre comentariu

Vizitator Deceneu
Apropo de bafta, "sa fie", apropo de conversie te-ai gindit foarte bine cu foaia home made, apropo de Sibiu ne intilnim acolo, cred ca dupa TAT las Nissanul la Gabi in Sibiu, n-are rost sa-l mai aduc acasa pt o saptamina
Link spre comentariu

Vizitator Deceneu
Sa te ajute sa-l lasi cu rezultate cat mai bune :D :D :D

Mersi, mersi asa sa fie :lol: :lol: :lol: (nu gasesc alte"iconite emotive" :wink: )

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare