cfantana Postat Iunie 20, 2007 Partajează Postat Iunie 20, 2007 Fericitule te duci la TAT :D Da mergem doua masini din Bucovina, sper sa ma tina fierul ca e cam crunta treaba la TAT :twisted: Va tin pumnii 8) Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iunie 20, 2007 Partajează Postat Iunie 20, 2007 Fericitule te duci la TAT :D Da mergem doua masini din Bucovina, sper sa ma tina fierul ca e cam crunta treaba la TAT :twisted: nu e chiar asa.multa atentie, ponderatie si binenteles bafta :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 24, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2007 Am inceput studiul pentru conversia pe elicoidale Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 Studiaza si pt mine , caci cred ca am sa trec si eu pe elicoidale. Am trecut puntea pe sub foi si am ajuns la concluzia ca nu e bine. Deci sa nu mai faceti ca mine! Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 daca o ti tot asa la sb vi convertit :lol: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 Studiaza si pt mine , caci cred ca am sa trec si eu pe elicoidale. Am trecut puntea pe sub foi si am ajuns la concluzia ca nu e bine. Deci sa nu mai faceti ca mine! incet,incet ,ajungi la vorbele mele :twisted: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 24, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2007 Am stat azi doua ore sub masina si am studiat problema. In principiu cam stiu ce am de facut dar am doua dubii: 1. Sa pun arcurile tip coil over adica cu telescopul prin arc sau sa il pun asa ca in poza (bineinteles sa ii construiesc talere si ghidaj) 2. Pozitia de prindere a barii panchard si lungimea ei. O sa ma ajute Sorin Covaliu dupa TAT. Am facut un test si am pus un arc de Toyota HDJ 80 intre punte si sasiu si asa am facut pozele. Masina sa inaltat super ca lumea. Se vede si in poze cat de ridicata e stanga fata de dreapta unde nu am umblat inca. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 Studiaza si pt mine , caci cred ca am sa trec si eu pe elicoidale. Am trecut puntea pe sub foi si am ajuns la concluzia ca nu e bine. Deci sa nu mai faceti ca mine! incet,incet ,ajungi la vorbele mele :twisted:Sau la puntea care o am de la tine :lol: Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 24, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2007 daca o ti tot asa la sb vi convertit :lol: Ma tenteaza sa ma apuc de pe acum dar mi-e teama ca nu o termin pana la Sibiu. Asa ca am dat jos arcul rupt si ma duc mane sa imi fac o alta foaie. Foaia noua va intarzia asa ca o sa fac una pe aici. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 Pai tine cont ca se mai inalta si din suportii arcurilor. Bara panhard e un mizilic de facut, aia la urma. Ia si te gandeste bine la ce tiranti pui , cum , ce lungime, bucse.... Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 Am stat azi doua ore sub masina si am studiat problema. In principiu cam stiu ce am de facut dar am doua dubii: 1. Sa pun arcurile tip coil over adica cu telescopul prin arc sau sa il pun asa ca in poza (bineinteles sa ii construiesc talere si ghidaj) 2. Pozitia de prindere a barii panchard si lungimea ei. O sa ma ajute Sorin Covaliu dupa TAT. Am facut un test si am pus un arc de Toyota HDJ 80 intre punte si sasiu si asa am facut pozele. Masina sa inaltat super ca lumea. Se vede si in poze cat de ridicata e stanga fata de dreapta unde nu am umblat inca. sa stai 2 ore in fiecare zi si sigur termini pina la sb. depinde ca arcuri si amortizoare vrei sa pui.sint unele cum are si gabi nicolae dar daca pui 4 buc dublezi valoarea masini :twisted: :lol: :lol: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 Pt raid e mai bine telescopul prin arc. Pt off road cred ca arcul trebuie sa fie separat de telescop. Acum depinde si cum pui si restul acaretelor pe acolo si cum te incadrezi in spatiu. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 24, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2007 Nu mai cumpar piese de figuri. Imi bag picioarele in ele. Bucsi de Raba, Tirantii ii construiesc eu Heavvy Dutty Telescoape , aici mai am de studiat. Am gasit niste telescoape de camion MAN de pe fata care sunt foarte interesante si ca lungimi inchis/deschis. Arcuri...poate o sa le folosesc astea de HDJ 80 sau de Mercedes cobra. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 24, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2007 Pt raid e mai bine telescopul prin arc. Pt off road cred ca arcul trebuie sa fie separat de telescop. Acum depinde si cum pui si restul acaretelor pe acolo si cum te incadrezi in spatiu. Si eu inclin mai mult sa pun arcul pe langa telescop. Loc am pentru ambele variante. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 Nu mai cumpar piese de figuri. Imi bag picioarele in ele. Bucsi de Raba, Tirantii ii construiesc eu Heavvy Dutty Telescoape , aici mai am de studiat. Am gasit niste telescoape de camion MAN de pe fata care sunt foarte interesante si ca lungimi inchis/deschis. Arcuri...poate o sa le folosesc astea de HDJ 80 sau de Mercedes cobra. atentie la amortizoare ,trebuie sa impinga tot timpul. ca marimi sa pot modifica suporti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Iunie 25, 2007 Partajează Postat Iunie 25, 2007 Cu telescoiape te pot ajuta eu. Sunt pro comp pt Range Rover+ 10 cm. Super telescoape super pret. :id Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 25, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2007 Cu telescoiape te pot ajuta eu. Sunt pro comp pt Range Rover+ 10 cm. Super telescoape super pret. :id Poti afla ce lungime au inchise si deschise? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Iunie 25, 2007 Partajează Postat Iunie 25, 2007 Pai le am montate si eu pe spate. Am sa sun sa mi le masoare. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Deceneu Postat Iunie 26, 2007 Partajează Postat Iunie 26, 2007 Salut Maxule! Vad ca te joci de zor cu arcurile, pune mana si studiaza problema ca tot cum iti spun eu o sa faci :grin: Deci sa recapitulam un pic: la Toyota ta obligatoriu va veni coilover, acum magandesc la cate brate s-o facem: la trei sau la cinci? P.S. Mergi pe mana mea :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 27, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2007 Salut Maxule! Vad ca te joci de zor cu arcurile, pune mana si studiaza problema ca tot cum iti spun eu o sa faci :grin: Deci sa recapitulam un pic: la Toyota ta obligatoriu va veni coilover, acum magandesc la cate brate s-o facem: la trei sau la cinci? P.S. Mergi pe mana mea :wink: Te rog sa ti cont de faptul ca masina trebuie facuta pentru offroad nu pentru rallyraid. Fata ma gandesc sa o fac la 3 barate iar daca o sa ajung sa fac si spatele, ala va fi cu 5 brate. Trebuie neaparat coilover? Daca o fac cu arcul intre sasiu si punte si telescop separat e mare problema? Pare mai simplu asa. Nu am neaparat nevoie de cursa extrem de mare la suspensie, cred. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 27, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2007 Tocmai am terminat lucrul la masina. Am pus foaie noua real HeavyDutty de 10mm grosime. Sper sa nu o mai rup si asta pana la Sibiu. :grin: Desi , cand am mai avut arcuri cu prima foaie de 10 mm grosime, nu am rupt-o indiferent ce am facut cu masina. Am mai gresat bucsile, capetele de bara, planetarele. SFAT: NU NEGLIJATI GRESAREA LOCURILOR UNDE AVETI POSIBILITATEA. (CAPETE DE BARA, BUCSI, CRUCI CARDANICE, PLANETARE ETC...) NU VA FACETI CA UITATI DE ELE. O PIESA BINE GRESATA TINE DE CATEVA ORI MAI MULT DECAT UNA PE CARE NU O GRESATI. Sfat legat de decalimetru (pompa de gresare): Nu dati banii pe pompa de gresare de la Draper, cea cu actionare cu aer. E o porcarie si nu e buna de nimic. In schimb o recomand cu caldura pe cea de la Wurth cea cu actionare mecanica. e super beton. Maine mai schimb telescopul de la directie pt ca l-am indoit. Daca imi permite timpul, inlocuiesc caseta de directie cu toata coloana volan. Am niste scurgeri de ulei la caseta si bu vreau sa o las asa. La coloana volan , am un joc maricel la una din articulatii. Asa ca pe weekend masina va fi full functionala. :grin: :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Iunie 28, 2007 Partajează Postat Iunie 28, 2007 coilover-ul permite o cursa suspensiei mult mai mare, dar are dezavantajul ca se fut mai repede. si rock crawlerele folosesc coilover. si masinile de formula 1 la fel. daca pui arcul linga amortizor, vei avea nevoie de cite 2 amortizoare, nu uita ca masina ta cintareste ceva. eu zic s-o lasi pe lamelare, e cel mai bine pentru ea. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 28, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2007 eu zic s-o lasi pe lamelare, e cel mai bine pentru ea. E mai bine daca ramane masina pentru tura. M-am saturat de arcuri cu foi din mai multe considerente: 1) Se rup des si m-am saturat sa tot vin din varf de munte cu puntea legata cu cablul de la troliu si cu alte cabluri. Am dat o gramada de bani pe kit-ul de OME tocmai ca sa rezolv problema dar am indoit un arc la prima iesire , arc care ulterior s-a rupt bineinteles. 2) Sunt incomode 3) M-am saturat de placa de jos si capatele de bride cu care lovesc tot timpul si ma agat. La fel si cu prinderea de jos a telescopului care e permanent lovita , saiba e tot timpul indoita. U-bolturi indoite. 4) Fiind inaltata masina si din shackle-uri (cerceii de arc), in partea din fata arcurile sunt mai jos si timpul lovesc cu arcul in pamant sau in bolovani. Imi micsoreaza unghiul de atac Intre SPOA si arcuri elicoidale , am ales ultima varianta deoarece la SPOA ideea de a taia puntea ca sa rasucesc capetele pentru a alinia diferentialul, nu imi surade deloc. Acum masina e inaltata (pe langa bodyliftul de 5cm) din arcurile OME 5cm si din shackle-uri inca 8 cm. Din punctul de vedere a inaltimii e ok dar masina a devenit mai instabila decat oricand. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Iunie 28, 2007 Partajează Postat Iunie 28, 2007 shackle-reverse si spoa e mai select decat bodylift si shackle mai lungi de ce tre sa tai puntea pt. spoa :roll: :?: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 28, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2007 shackle-reverse si spoa e mai select decat bodylift si shackle mai lungi de ce tre sa tai puntea pt. spoa :roll: :?: Pentru ca trebuie sa ridici diferentialul ca sa il aliniezi cu cardanul. Si daca o faci fara sa tai capetele puntii sa le rasucesti inapoi, directia pivotilor nu va mai fi perpendiculara pe planul orizontal. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate