Max Postat Octombrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2011 (editat) Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Dupa indelungi taieri si modificari, am hotarat ca masina va primi un set de punti de Nissan Patrol Y60 Avantajele acestei modificari: 1. Oricum doream sa incep conversia pe arcuri elicoidale. Puntile de Patrol au deja tot ce trebuie pt elicoidale, asta ma scuteste de milioane de suporti sudati pe punte. 2. Rapoarte in diferential mult mai bune. Puntile de Toyota au 3,75 iar cele de Patrol au 4,5. Rotile de 37" pe care le am se vor putea invartii mult mai usor. 3. Puntile de Patrol au diferential blocabil pe spate. 4. Cred (sau sper) ca prinderea pivotilor de la Patrol este mai rezistenta decat cea de la Toyota 5. Scap de problema capetelor de arc in fata care lovesc primele in orice si imi micsoreaza unghiul de atac. Editat Octombrie 14, 2011 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Buna ziua. Ma ofer sa te ajut cu ce pot (si pot multe) ........ALIN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Dupa indelungi taieri si modificari, am hotarat ca masina va primi un set de punti de Nissan Patrol Y60 ....................... Blasfemie !!! :s Toyotisti din toate tarile, uniti-va si opriti acest sacrilegiu !!! :av Sa i se taie capul blasfemiatorului :sht, sa i se confiste Toyotele :ce si sa fie banat :ban pe toate forumurile de Toyota !!! ........................ :ha::ha::ha::ha::ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Nu gasim pe nimeni care sa ii dea un BAN lui Astral? :eslp Bai Astrale, e pentru o cauza nobila. :grin: Alin, multumesc pentru suport. Sper sa ma descurc aici cu ce am. :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Buna ziua Cum stai cu lucrarea ? Pot sa arunc si eu un ,,ochi" la ce si cum se lucreaza? Alin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Buna ziua Cum stai cu lucrarea ? Pot sa arunc si eu un ,,ochi" la ce si cum se lucreaza? Alin Pe naiba. :( Inca nu am reusit sa aduc puntile de la Timisoara. Nu am prins inca o ocazie. Sper ca saptamana asta sa rezolv ca sa ma pot apuca de treaba. Oricum, cand incep lucrarea voi pune poze aici. Daca o sa ai drum prin Baia Mare, te invit pana la mine la o poveste si un gratar. :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Cu puntile de Y61 ( aproape similare cu Y60 ) eu am facut-o asa . N-am nici un regret ca m-am complicat pe spate ( desi nici fata n-a fost simpla ).Fara panhard , fara probleme pina acum , si n-am menajat-o . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Buna ziua ! @ cos: Cum se simte directia si socurile luate in puntea fata in configuratia actuala, adica cu triangulatie si fara Panhard pe fata ? Se povesteste ca fenomenul de bump steer se accentueaza, si m-ar fi tentat sa scap si eu de Panhard pe fata la Cherokee, odata cu conversia de punti, daca efectele secundare nu sunt negative. Mersi pentru feedback. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 (editat) Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Triangulatie am doar pe spate . Pe fata am pastrat panhardul , dar am facut un compromis temporar , lasindu-l nealiniat perfect cu bara de directie ( urmeaza highsteer , si va fi totul corect ) .Am urmarit ca puntul de acrosare a barei panhard pe sasiu sa aiba cea mai convenabila pozitie , cu cel mai mic brat de coborire de la sasiu .Am ales varianta cu panhard , desi aveam la dispozitie o traversa care este perfecta pentru triangulatia pe fata .A trebuit sa am in vedere si timpul alocat , asa ca am ales varianta cea mai putin singeroasa . Este prezent un oarecare efect bumpsteer , dar numai daca esti in cunostinta de cauza . Chiar si asa , e peste asteptarile mele .Asta discutind de fata .Deci pe fata nu-ti pot da o concluzie privind triangulatia , desprinsa din experienta , cel putin pina acum . Pe spate , efectul de bumpsteer este evident numai la incrucisari mari , comparabile cu inaltimea rotii .La coborirea de pe obstacol se redreseaza spatele masinii pe traiectorie , mult mai evident fata de suspensia stock de Patrol . Insa nici nu se poate compara posibilitatea de abordare in termeni de flexare , viteza de abordare - inca n-am atins limita , datorita suspensiei fata ( desi cred ca limita e data doar de instinctul de conservare propriu ) , inclinarea caroseriei -mult mai mica , coborirea de pe obstacol de inaltimea rotii ( 31) poate fi facuta in accelerare fara ca masina sa topaie sau sa oscileze .In aceleasi conditii probabil ca la Patrol stock scoteai apa din volan , si trebuia sa fii lipit de scaun cu mult superglue . Editat Octombrie 31, 2011 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Buna ziua ! Am inteles ideea. Eu intentionez sa fac pe spate dubla triangulatie inversata suprapusa, cand ma scap de vechile punti si suspensia pe foi. Pentru ca o sa am spirale si n-am chef de Panhard pe spate, acest tip de triangulatie e solutia aleasa de mine, ca nici de Watt nu am chef. Pe fata am deasemenea intentia sa scap de Panhard, dar ramane de vazut cat loc o sa am sa triangulez bratele superioare sub baia de ulei a viitorului motor, care o sa incerc sa-l montez cat mai in spate, pentru a mai echilibra masina. Ma intereseaza in continuare efectul de bump steer pe fata, si daca vreodata te vei decide sa triangulezi simplu si fata inainte de a apuca eu s-o fac, tine-ma la curent cu efectele secundare, te rog. Multumesc. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Probabil ca nu voi mai face altceva la actuala masina , ci la alta trancanica , gen animal salbatic . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex Focsa Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Am o intrebare, desi sunt offtopic, oarecum se potriveste cu discutia voastra. Pe al meu YJ ( foi de arc ) am dat jos panhardul pt ca aveam niste probleme cu el. Dar odata rezolvate nu l-am mai pus deoarece mi s-a parut ok asa. Risc ceva daca merg fara el ? Ar fi indicat sa il pun la loc ? Mentinez ca masina este strict pt off-road. :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Buna seara ! In cazul suspensiei cu foi, Panhard-ul ajuta la micsorarea tensiunii care apare pe pachetele de arcuri cand sunt solicitari laterale. Pentru ca, in lipsa lui, puntea sta centrata sub masina exclusiv datorita centrului bulon din fiecare pachet de foi, deci sunt sanse mai mari de a-l rupe, mai ales daca U-Bolt-urile sunt slabite. Deci, in functie de utilizarea masinii, lipsa unui Panhard poate deranja sau nu. Ca idee, Cherokee, cu foi pe spate, nu a avut niciodata Panhard. Si sunt multe alte masini suspendate pe foi care nu au nici pe fata, pentru ca s-a considerat ca nu e nevoie. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Aprilie 21, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2012 (editat) Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Cu pasi marunti dar siguri, lucrez si eu la conversia de punti si suspensie. Pregatiri pt scos puntea fata de Toyota de sub masina Puntea de Toyota este afara Am pus puntea de Patrol pe pozitie Urmeaza ca sa construiesc suportii pt tiranti, bara panhard, talerele de arc superioare. E posibil ca sa trebuiasca sa mut caseta de directie mai in fata pe sasiu. Nu prea imi place manevra deoarece e de lucru la gaurit, sudat tuburi in gauri etc... dar va trebui ca sa o fac deoarece ma incurca la talerul superior de pe partea stanga. Editat Aprilie 21, 2012 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Atentie la fata plana pentru asezarea bazei casetei de directie - daca nu e plana se rup urechile de la caseta . Eu am folosit in o rasina de mare compresibilitate care a copiat planitatea de pe caseta . Dupa ce s-a intarit si maturat rasina , pe scaunul astfel format am strins caseta cu suruburi noi ( 12,9 / 12 x 1 ) . Dupa sudura bucselor interioare s-a dus planitatea de la sasiu - daca cumva a fost plana in zona respectiva . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Aprilie 21, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Atentie la fata plana pentru asezarea bazei casetei de directie - daca nu e plana se rup urechile de la caseta . Eu am folosit in o rasina de mare compresibilitate care a copiat planitatea de pe caseta . Dupa ce s-a intarit si maturat rasina , pe scaunul astfel format am strins caseta cu suruburi noi ( 12,9 / 12 x 1 ) . Dupa sudura bucselor interioare s-a dus planitatea de la sasiu - daca cumva a fost plana in zona respectiva . Voi fi atent la acest aspect. Multumesc. :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Mai 1, 2012 Autor Partajează Postat Mai 1, 2012 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Se pare ca va trebui ca sa construiesc alte brate pe fata deoarece cele de Patrol, chiar daca am pus in ele bucsi caster OME excentrice, tot ajunge prea jos sub sasiu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Buna seara Ce faci cu puntile de Toyota ? Alin :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale De ce nu modificate prinderile pe punte ? Nu-s chiar asa greu de rotit , si e mai putin de lucru . Bratele sint printre cele mai solide , singurul lucru care li se poate reprosa este ca soliditatea vine la pachet cu marimea . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Mai 1, 2012 Autor Partajează Postat Mai 1, 2012 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Buna seara Ce faci cu puntile de Toyota ? Alin :h5 Vad ca exista interes pt ele. :grin: Le-a mai solicitat cineva. Deocamdata nu m-am hotarat ce voi face cu ele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Mai 3, 2012 Autor Partajează Postat Mai 3, 2012 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale De ce nu modificate prinderile pe punte ? Nu-s chiar asa greu de rotit , si e mai putin de lucru . Bratele sint printre cele mai solide , singurul lucru care li se poate reprosa este ca soliditatea vine la pachet cu marimea . Problema e ca trebuie sa fac brate mai lungi deoarece capatul bratului ajunge exact in dreptul traversei de la cutia de viteza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Desi e mai mult de lucru , nu m-as da inapoi sa le fac tip snake , ansamblu sudat , din piese decupate la plasma , cu nervuri , in sectiune H . Sudate ingrijit , cu bucsa de trecere pentru bucsa poli prin care sa treaca bara stabi etc ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Mai 23, 2012 Autor Partajează Postat Mai 23, 2012 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Am gasit o solutie interesanta pentru repozitionarea bratelor. Solutie care nu implica suduri pe punte deci este reversibila. Se construiesc niste suporti seciali prinsi in gaurile de care erau prinse initial bratele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale Cel mai bine ti le faci singur daca te pricepi putin. Recomand fier beton de 14 modelat la diametrul si lungimea necesara, apoi incins bine la :fr2 pana se roseste (preferabil lemn de fag) si racit brusc in ulei 2T mineral (ca tot se vorbeste despre asta in ultimele zile). :g @MAX E gata conversia? "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate