Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale

Max

Postări Recomandate

• Răspunsuri 147
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...

poate s-a mai scris, n-am citit tot , dar pentru Landrover serie au aparut arcuri foi parabolice cu doar 2 foi in fata si 2 pina la 4 in spate, foarte elastice si confortabile. tot la landrover serie am vazut scoase din foile de la arcul original si agugate elicoidale, in cazul asta foile ramase folosind ca brate/suport pentru punti,suspensia propriuzisa fiind pe arcul elicoidal.

si trebuie sa spun ca le-am vazut in teren si articuleaza perfect.modificarea e simpa si cred ca merge la orice masina

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

poate s-a mai scris, n-am citit tot , dar pentru Landrover serie au aparut arcuri foi parabolice cu doar 2 foi in fata si 2 pina la 4 in spate, foarte elastice si confortabile. ...

Chiar Alex, cel a caruia e masina de mai sus a avut asemenea arcuri. Dar nu sunt bune in offroad.

Link spre comentariu

Chiar Alex, cel a caruia e masina de mai sus a avut asemenea arcuri. Dar nu sunt bune in offroad.

nu sunt de acord

lamelarele sunt mai bune in teren deoarece ai o aderenta mai buna spre deosebire de elicoidale care au confort

da intradevar ai dreptate :hi

Link spre comentariu

nu sunt de acord

lamelarele sunt mai bune in teren deoarece ai o aderenta mai buna spre deosebire de elicoidale care au confort

Eu nu am facut comparatie intre arcuri lamelare si arcuri elicoidale.

Te-ai referit la arcurile acelea "parabolice" (toate foile lungi din capat in capat si cu distanta intre ele). Ziceam ca Alex a avut asa ceva si nu a fost multumit de ele in offroad.

Link spre comentariu

nu sunt de acord

Cum adica ai aderanta mai buna?

Dimpotriva,masina topaia prea tare si pierzi aderenta!!

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

in noroi nu prea topai. la drum cu pietre probabil ca de la o anumita viteza mergi ca iepurele.

io ma gandesc prin analogie ca toate supensiile la masinile de raliu is foarte tari si topaie si ele pe drum, probabi nu ca un samurai dar pe aproape.

un arc lamelar si un telescop bun imping roata mai bine pe sol fate de elicoidale. ca in concurs le rupi sau topai e alta poveste.

putem dezvolta subiectul :grin:

asta e parerea mea :wink:

Link spre comentariu

cand a facut D-zeu masinile pe pamant.... le-a pus arcuri lamelare .....facute dupa chipul si asemanarea masinii lui ...

la un moment dat a venit Sfantu Petru si i-a spus:

Doamne..nu mai sunt arcuri ! ce facem cu restul de masini?

- da-le elicoidale... a raspuns D-zeu ...

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

Testul a constat intr-o expeditie de 12000Km Bucuresti-Lisabona-Maroc. Sosea ( 120Km/h - macadam 60km/h, nisip ...km/h ). Masina s-a comportat excelent. Confort maxim, aderenta mai buna. Comanda pentru suspensie a fost " cat mai soft", din acest motiv Sorin a pus pe spate arcuri foarte moi. Dupa pregatirea pentru expeditie masina a primit in plus cca. 500-700kg. Prima problema a aparut la Ploiesti cand gropile de pe centura au facut ca arcurile sa se comprime la maxim, problema rezolvata cu aproape tot stocul de mingi de tenis de la Metro, 16 buc. pt. fiecare arc - marca Wilson. A doua problema a inceput sa fie deranjanta la intoarcere, in Spania, am umflat rotile pe fata la aceeasi presiune ( pana atunci am mers cu o roata care se dezumfla regulat). In acel moment nu am mai putut stapani "fiara", puntea pe fata intra intr-un fel de oscilatie necontrolabila. Dupa dese opriri si sedinte am ajuns la concluzia ca bucsile romanesti de la tiranti s-au inmuiat si unghiul de caster nu mai era ok. Am rezolvat si aceasta problema cu o "Bojicarie" vorba lui Robert: am dezumflat o roata pe fata cu 0.2 atmosfere si a revenit totul la normal.

Initial am crezut ca o sa fie foarte instabila din cauza inaltimii si greutatii suplimentare de pe portbagaj dar s-a comportat foarte bine. Sincer, m-am asteptam la lucruri mult mai grave. Recomand cu toata sinceritatea suspensia "Deceneu". Singura modificare pe care o am de facut este sa schimb bucsile cu unele mai tari. In rest este super. Poate in viitor, o bara stabilizatoare pe spate, pentru raid.

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Re: Conversie arcuri cu foi -> arcuri elicoidale

Test

wow. alex, acum poti spune ca flexeaza! :1 btw, mai ai kitul U-bolt flip pentru lamelare?

in alta ordine de idei: tuparu are dreptate. daca apuci sa topai e naspa, mai ales la coborire.

masinile modificate au mai multe probleme, e dificil de gasit o configuratie ideala a suspensiei. pentru fiecare traseu ar trebui setata suspensia altfel, asa ca se merge pe compromis.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Test

wow. alex, acum poti spune ca flexeaza! :1 btw, mai ai kitul U-bolt flip pentru lamelare?

in alta ordine de idei: tuparu are dreptate. daca apuci sa topai e naspa, mai ales la coborire.

masinile modificate au mai multe probleme, e dificil de gasit o configuratie ideala a suspensiei. pentru fiecare traseu ar trebui setata suspensia altfel, asa ca se merge pe compromis.

de acord si f bine exprimata ideea

doar ca suspensia pe elicoidale este muult mai evoluata, si nu a fost facuta pentru confort ci pt ca are toate avantajele inafara de simplitate

nu se compara cu arcurile foi, care sunt depasite si care, asa cum sa mai spus, au singurul avantaj ca sunt mai usor de intretinut

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
Vizitator koala

Nello......lasa vrajeala si pune poze

Am vazut masina ......si arata de nu-i adevarat

Iegzact ! ... vrem poze, ca de vorbe suntem satui ! :ha: :ha: :ha: ...

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Entuziasmat de titlu gasit cu serch, fiind interesat de o lucrare cu final fericit, constat ca sunt multi laudarosi :uameninimic la concret.

Astfel de lucrari sunt sub emblema drept de autor :wink::wink:. Lumea se fereste de taxe probabil- scuze daca off:ooo

Asta pentru revitalizare, o iesi totusi ceva de la prof....i, cel putin la un Samurai:rsp:rsp:rsp

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare