Popix Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 (editat) Re: Aburire parbriz + geamuri Am un Freelander din 1998, benzinar si am bineinteles aceeasi problema cu dezaburirea; volanul a fost mutat. In prima faza am schimbat filtrele, dupa o temeinica citire a forumului, ventilatorul merge doar in pozitia 3 si 4, in 1 si 2 nu se aude nimic, iar caldura baga bine cu atentionarea ca in pozitia 3 si 4 desi zgomotul ventilatorului este destul de enervant, vine caldura, dar nu baga aer cu putere...adica in pozitia 4 abia simti la mana aerul in directia parbrizului. Cred ca daca ar baga aer mai tare atunci nu as avea probleme cu aburirea. Pe geamurile din spate- laterale este mai rau ca la parbriz ca si la cele laterale din fata. Primul lucru care trebuie sa-l faci este sa verifici daca nu cumva iti este blocata clapeta pe recirculare... La mine asa a fost. Am blocat-o pe deschis si nici o problema nu mai e cu aburirea indiferent de viteza pe care este ventilatorul. Editat Octombrie 28, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator iulidiv Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri Nu am AC si nu cred ca am clapeta la recirculare, daca stii ca ar fii clapeta si la modelele fara aer conditionat te rog sa imi specifici unde e acea clapeta si cum o deschid ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Popix Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri Nu am AC si nu cred ca am clapeta la recirculare, daca stii ca ar fii clapeta si la modelele fara aer conditionat te rog sa imi specifici unde e acea clapeta si cum o deschid ? Toate masinile au clapeta de recirculare, indiferent daca au sau nu AC (inclusiv Loganul fara nici o dotare). Nu stiu exact cum o gasesti. La mine a fost in partea dreapta, sub bord, dar operatiunea a facut-o baiatul care mi-a schimbat volanul. Nu am vazut ce a facut el cu mainile sub bord, desi eram langa masina si dicutam cu el in timp ce a deschis clapeta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri când butonul ăla e apăsat, aerul e pus pe recirculare - nu intră nimic de afară http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Popix Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri Mai e ceva. Prin mutarea volanului pe stanga, mie mi s-a spus de la inceput ca nu va mai functiona butonul de recirculare... adica modificarile facute la instalatia de incalzire duc la anularea butonului de recirculare... ori e apasat ori nu, clapeta ramane in aceeasi pozitie (in care a ramas la schimbul de volan). Ar trebui sa intrebi pe cei care ti-au schimbat volanul si sa verifice pozitia clapetei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Micha Postat Noiembrie 21, 2013 Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 (editat) Re: Aburire parbriz + geamuri Dezaburire lunetă Cu siguranță îmi vine curent de la butonul de la bord, deci tot circuitul până la lunetă funcționează deoarece am măsurat. Dar luneta nu se dezaburește. Știu că am vreo 2 trasee întrerupte, dar m-aș fi așteptat ca celelalte care nu sunt întrerupte să funcționeze adică să dezaburească măcar zona pe care eu nu o văd întreruptă. Să zicem că un traseu arată impecabil pentru mine, dar el e întrerupt. Cum se află dacă este întrerupt? Editat Noiembrie 21, 2013 de Micha Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Noiembrie 21, 2013 Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri Dezaburire lunetă Cu siguranță îmi vine curent de la butonul de la bord, deci tot circuitul până la lunetă funcționează deoarece am măsurat. Dar luneta nu se dezaburește. Știu că am vreo 2 trasee întrerupte, dar m-aș fi așteptat ca celelalte care nu sunt întrerupte să funcționeze adică să dezaburească măcar zona pe care eu nu o văd întreruptă. Să zicem că un traseu arată impecabil pentru mine, dar el e întrerupt. Cum se află dacă este întrerupt? Cu un multimetru pe pozitia ohmi x 1k sau x 1000 pui testerele de masura in capetele pe unde se alimenteaza circuitul de incalzire al lunetei Daca afisajul iti arata cifra 1 in partea din stanga atunci circuitul are valoare rezistentei mai mare decat 1000 de ohmi si probabil este intrerupt. Daca iti arata o valaore din doua sau trei cifre atunci circuitul este continuu numarul respectiv reprezentand valoare ain ohmi a rezistentei circuitului respectiv. Se mai poate masura cu un bec auto legat in serie cu circuitul respectiv. Un capat al circuitului il pui la + sau la _ si celalat capat il legi la un contact al becului. Celalt contact al becului il legi la semnul opus celui la care ai legat capatul circuitului adica daca ai pus circuitul la + becul il pui la masa, adica ai legat in serie becul cu circuitul. Daca se aprinde becul, circuitul este bun. Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Micha Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri OK, mulțumesc. Din măsurători înțeleg (și chiar se vedea cu ochiul liber) că 3 circuite sunt întrerupte (cele de sus de tot), dar cele de jos par bune și la măsurători. Eu nu înțeleg de ce totuși nu își fac efectul cele de jos. Instalația pare că funcționează deoarece după un timp (probabil când s-au încălzit destul), butonul de dezaburire se deconectează singur. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri butonul acționează un releu de timp, care face deconectarea releul primește comanda de la buton și-și face treaba dacă mai departe de releu ai un scurt, atunci nu ai dezaburire un electrician știe mai bine cum să te rezolve :wink: http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 (editat) Re: Aburire parbriz + geamuri Dezaburire lunetă Cu siguranță îmi vine curent de la butonul de la bord, deci tot circuitul până la lunetă funcționează deoarece am măsurat. Dar luneta nu se dezaburește. Știu că am vreo 2 trasee întrerupte, dar m-aș fi așteptat ca celelalte care nu sunt întrerupte să funcționeze adică să dezaburească măcar zona pe care eu nu o văd întreruptă. Să zicem că un traseu arată impecabil pentru mine, dar el e întrerupt. Cum se află dacă este întrerupt? cum ai masurat sa vezi daca ai tensiune? ... cu dezaburirea conectata sau ai scos mufa si ai masurat in ea?, asta-i important de stiut ... in functie de raspuns mai vorbim:wink: EDIT: dupa ce stabilim cum e cu alimentarea poti folosi asa ceva sa repari http://www.okazii.ro/catalog/auto-moto/piese-auto/parbrize/kit-reparatie-rezistenta-dezaburire-luneta-a52870667 sau asta (iese mai scump) http://www.ebay.co.uk/itm/REAR-SCREEN-DEMISTER-REPAIR-FIX-for-FREELANDER-/250789920187 de obicei la orice magazin cu piese auto mai rasarit au pe stoc chestii de astea, sunt multe feluri, chiar si mai ieftine dar alea nu prea tin Editat Noiembrie 24, 2013 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Micha Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri În ușa din spate vin 2 mufe care sunt înfipte în 2 papuci care sunt lipiți direct pe rezistența (sau cum s-o numi ea) de dezaburire. Cu mufele înfipte am măsurat și aveam 12V când apăsam butonul de la bord. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri atunci e clar ca daca nu dezabureste deloc mai e o lipsa de contact undeva...analizeaza bine acolo unde sunt papucii aia daca face contact cu rezistenta... problema e acolo, la rezistenta ca ar trebui sa dezabureasca alea care nu-s intrerupte NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri OK, mulțumesc. Din măsurători înțeleg (și chiar se vedea cu ochiul liber) că 3 circuite sunt întrerupte (cele de sus de tot), dar cele de jos par bune și la măsurători. Eu nu înțeleg de ce totuși nu își fac efectul cele de jos. Instalația pare că funcționează deoarece după un timp (probabil când s-au încălzit destul), butonul de dezaburire se deconectează singur. Eu cred ca tot circuitul de pe geamul spate este alimentat din doi papuci, unul minus, unul plus Daca se vad cu ochiul liber doua serpentine intrerupte nu are cum sa functioneze. Practic tot circuitul este intrerupt. Degeaba ai tensiune la bornele lui, nu se dezbureste nimic Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 (editat) Re: Aburire parbriz + geamuri e un plus pe o parte si un minus pe cealalta care alimenteraza cele doua 'linii' vericale, 'liniile' orizontale sunt toate in paralel alimentate din cele verticale...pot fi intrerupte toate in afara de una si aia una trebuie sa mearga...cel putin asa e la toate masinile pe care le-am vazut eu...nu cred ca la Freelander sa fie in serie ca o 'serpentina', nu are nici o logica...doar daca e intrerupt cave si la una din partile verticale Editat Noiembrie 26, 2013 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Micha Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri Încă n-am ajuns cu mașina la un electrician, dar vreau să vă mai întreb ceva: Pe unde anume, din afară în caroserie, intră aerul în sistemul de ventilație? Eu mă aștept să fie pe undeva un fel de gaură pe unde este tras aerul. Întreb asta deoarece simt că îmi intră miros de gaze în mașinp, dar și mai rău, miros de la GPL. La un moment dat mă ustură gâtul iarna pentru că trebuie să dau drumul la căldură și să țin geamurile închise. Mă gândesc că dacă este pe undeva vreo gaură, să montez un tub, ceva, să tragă aer din altă zona. Sper că nu am scris tâmpenii prea mari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 (editat) Re: Aburire parbriz + geamuri majoritatea aerului intra prin acel 'inlet duct' la 'rastelul' ala din fata parbrizului...dar daca ai scurgeri de gaz nu asta e solutia ca mirosul va intra oricum...nu e submarin:wink: ...mai bine vezi pe unde scapa gaz si repara asta si din motive de securitate...nu e de joaca Editat Noiembrie 26, 2013 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri Încă n-am ajuns cu mașina la un electrician, dar vreau să vă mai întreb ceva: Pe unde anume, din afară în caroserie, intră aerul în sistemul de ventilație? Eu mă aștept să fie pe undeva un fel de gaură pe unde este tras aerul. Întreb asta deoarece simt că îmi intră miros de gaze în mașinp, dar și mai rău, miros de la GPL. La un moment dat mă ustură gâtul iarna pentru că trebuie să dau drumul la căldură și să țin geamurile închise. Mă gândesc că dacă este pe undeva vreo gaură, să montez un tub, ceva, să tragă aer din altă zona. Sper că nu am scris tâmpenii prea mari. Comuta pe recirculare activa si nu mai intra nimic de afara:wink: If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri Comuta pe recirculare activa si nu mai intra nimic de afara:wink: tu asa ai face daca ai avea scapari de gaz pe undeva? ... in cazul asta o sa recircule mirosul de gaz care intra oricum in masina... la o abordare de genul asta eu zic mai bine sa conduca cu masca de gaze pe figura:wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri Pe unde anume, din afară în caroserie, intră aerul în sistemul de ventilație? Eu mă aștept să fie pe undeva un fel de gaură pe unde este tras aerul. Întreb asta deoarece simt că îmi intră miros de gaze în mașinp, dar și mai rău, miros de la GPL. La un moment dat mă ustură gâtul iarna pentru că trebuie să dau drumul la căldură și să țin geamurile închise. Mă gândesc că dacă este pe undeva vreo gaură, să montez un tub, ceva, să tragă aer din altă zona. In afara de gura de admisie situata in dreapta, sub rama parbrizului, mai exista 2 treceri prin panoul despartitor (pedalier), 1 stanga si 1 dreapta tot sub parbriz dar aproape de stalpi. Daca s-au dus "garniturile" prin care trec cablurile electrice intra miros din compartimentul motor. Daca se intampla doar stationar verifica aerisirea din contraaripa stanga spate si/sau etanseitatea ramei de la lacasul pentru cric, prinderea pe caroserie. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri oamnei buni, eu nu mai inteleg nimic...voi invatati omul cum sa nu mai simta miros de gaz de la o scapare de GPL? ...nu mai bine sa elimine sursa? ...mercaptanul ala e foarte volatil si nu o sa poti etansa o masina care are scapari de gaz intr-atat incat sa nu se mai simta deloc sau daca o faci o sa te sufoci dupa aia din lipsa de oxigen...mai ganditi-va putin NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri Fery, eu i-am spus doar pe unde ar mai putea intra miros de gaze in masina, ca masina ar putea avea probleme la instalatia GPL e alta problema care ar fi trebuit rezolvata inainte de toate.:old Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Micha Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri Am fost la vreo 3-5 mecanici să îmi verifice scăpările de gaz. Toți mi-au zis că nu îmi scapă pe nicăieri. Au dat cu spumă. Probabil că la o instalație de gaz, atunci când nu arde niște complet gaz din diferite motive cum ar fi o accelerație prea rapidă acesta fiind nears, se degajă el pe undeva. Nu asta e faza importantă acum ci faptul că gazul are un miros foarte puternic și e persistent. Am într-o pungă într-o magazie niște garnituri care au fost în contact cu gazul și când desfac punga aia miroase foarte tare a gaz. Cred că dacă erau de benzină nu mai miroseau de mult. Am scris prima dată că simt uneori și miros de gaze nearse, referindu-mă la cele de la benzină. Mi s-a verificat și toată evacuarea și mi s-a spus că nu scapă pe nicăieri. Cu toate astea eu mai simt uneori miros de gaz de eșapament în mașină. Probabil că și cu benzina se întâmplă ceva uneori și mai degajă un miros din cauza nearderii complete. Mulțumesc de răspunsuri. Până descopăr (deși nu mai cred în miracole) o să pun pe recirculare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri Daca o pui pe recilculare pe vremea asta in masina va fi ca in pestera ..... toate geamurile vor fi aburite !!!:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri In zona indicata de sageata rosie, adica contraaripa stg. spate, eu am gasit o garnitura de etansare pentru trecere a cablelor electrice prin podea sarita din locul ei. Nu am simtit miros de gaze arse dar am gasit mult noroi uscat sub mocheta in zona respectiva. Asta inseamna ca intra ceva apa pe acolo si cum zona aceea e in dreptul esapamentului e posibil sa intre si gaze. Mai mult, panoul din plastic care acopera zona aia are niste mici fante de ventilatie care vor permite gazelor sa-ti intre usor in cabina. E o posibilitate. Doc1.doc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Re: Aburire parbriz + geamuri Prin zona indicata de tine se trece cablajul pentru carlig, care in mod normal vine invelit intr-un tampon de cauciuc. Incearca daca nu ai cairlig, sa faci un dop din ceva mastic. Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate