Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Blocant pe spate la Jimny!

Forte
 Share

Recommended Posts

De cand am vazut ce face un blocant pe spate ... Niva are grupul spate sudat ... in loc sa tureze masina si sa mearga numai in span ... merge relaxat si urca fara probleme!

[YOUTUBE]h2KUv99rW9s[/YOUTUBE]

Mi-am dat seama ca Jimny cu blocant pe spate ar fi o masina imbatabila! Discutii lungi pe tema aceasta au tot fost, dar acum in 2011 ... poate s-au mai schimbat datele problemei. Poate au aparut producatori, furnizori la preturi mai decente!

Aveti blocant pe spate? De unde? Cat a costat? Cum se comporta masina!

P.S. Ar merge si un auto-blocant ... dar prefer un blocant la buton!

Va arat un Jimny incredibil: http://www.bigjimny.com/index.php?option=com_content&view=article&id=255:120210-maciejs-jimny&catid=46:other-jimnys&Itemid=30

Eu as dori doar blocant spate!

-----------------

Din lista de mai jos:

764582465_arbsuzuki.jpg.c41fa52ed8effbb5c7533e7db625399e.jpg

Sursa: http://arb.com.au/media/products/air-lockers/application_chart.pdf

... inteleg ca este un singur model care se potriveste atat la Samurai cat si la Jimny! Asa este?!

Edited by Astral
Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Re: Blocant pe spate la Jimny!

Dar ti-a zis ce urat vireaza in scurt cu grupul sudat? Ti-a zis ce nasol e pe serpentine? Asta cu blocantu sudat se poarta la masinile de concurs si la cele de drift, pe care le duci cu platforma... Cat despre blocant la jimny...... pana acum nu i-am simtit lipsa deloc. Atata timp cat ai Simex si troliu pe jimny,e suficient,iesi de oriunde pt ca e mic.

Dar ti-a zis ce urat vireaza in scurt cu grupul sudat? Ti-a zis ce nasol e pe serpentine? Asta cu blocantu sudat se poarta la masinile de concurs si la cele de drift' date=' pe care le duci cu platforma... Cat despre blocant la jimny...... pana acum nu i-am simtit lipsa deloc. Atata timp cat ai Simex si troliu pe jimny,e suficient,iesi de oriunde pt ca e mic.[/quote']

Grupul sudat a rezistat doar o singura tura ... s-a rupt! Natasha este masina de EXTREM ... nu o foloseste la altceva! Si eu cred ... ca te descurci doar cu mult span, dar sper sa avem o impresie si de la cineva care are blocant si ne poate spune daca chiar il ajuta!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Grupul sudat a rezistat doar o singura tura ... s-a rupt!

:ha::ha: E bine. Inseamna ca ori nu a fost sudura de calitate(depinde ce s-a rupt in grup) ori e prea slab grupul de Lada.

:ha::ha: E bine. Inseamna ca ori nu a fost sudura de calitate(depinde ce s-a rupt in grup) ori e prea slab grupul de Lada.

A fost sudat provizoriu ...

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Salut.

Ideea blocantului ma framanta si pe mine in ultima vreme. Nu ca am intalnit prea multe situatii in care as fi avut nevoie de asa ceva cu disperare dar mai degraba as vrea sa imi satisfac si acest moft :grin:

Blocantul pe care il vizez eu nu este ARB, mi se pare din anumite puncte de vedere mai simplu de operat (nu si de instalat!) si vine la pachet cu planetare HD si rulmenti

Baga un ochi aici:

http://www.kamdiffs.com/suzuki.php?l=KAM_Difflock&link=Suzuki_Diff_Lock672

Si aici un review pe iZook:

http://www2.izook.com/?page_id=277

http://www2.izook.com/?page_id=278

LE Am uitat sa precizez ca sunt mai ieftini decat ARB, au experienta vreo 20 de ani si au participat si la TAT cu ceva LandRover parca :wink:

Va salut !

Sau autodeblocant

Sau Lockright. Am vazut cum functioneste si mi-a placut.

Il are instalat colegul nostru yknot pe samurai http://forum.club4x4.ro/showthread.php?45879-si-eu.../page8

Am vazut filmulete cu el in evolutie si mi s-a parut foarte eficient.

Conteaza mult ca este usor, simplu, doar mecanic, nu ai compresor, cabluri, componente electronice, nimic.

Dar, eu vb doar din cititie si vazute, intrebat-l, sigur are mai multe de povestit :h5

mai multe aici http://www.richmondgear.com/powertrax/lockright.html

Nemo me impune lacessit !

Chiar merita la 525+tva

Aceasta este informatia de care aveam nevoie, o firma OK la un pret mai bun! Multumesc Omoroka!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Aceasta este informatia de care aveam nevoie, o firma OK la un pret mai bun! Multumesc Omoroka!

Partea nasoala la acest blocant este montajul.

Am intrebat un service 4x4 acum doua saptamani cam cat mi-ar lua pentru montarea acestui blocant si cand au auzit ca trebuie sa-mi decupeze oala de la diferential si sa-mi sudeze o flansa acolo care trebuie aliniata perfect, apoi sa-mi decupeze un pic si din punte au inceput sa o dea cotita ca cica acolo e si fonta e si fier si trebuie un sudor bun care sa sudeze asa ceva, etc, etc

Dar mai sapam :grin:

Va salut !

Partea nasoala la acest blocant este montajul.

Am intrebat un service 4x4 acum doua saptamani cam cat mi-ar lua pentru montarea acestui blocant si cand au auzit ca trebuie sa-mi decupeze oala de la diferential si sa-mi sudeze o flansa acolo care trebuie aliniata perfect, apoi sa-mi decupeze un pic si din punte au inceput sa o dea cotita ca cica acolo e si fonta e si fier si trebuie un sudor bun care sa sudeze asa ceva, etc, etc

Dar mai sapam :grin:

Cand nu mai ai pe cine sa intrebi vi la noi si ti-l montam :grin:

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Cand nu mai ai pe cine sa intrebi vi la noi si ti-l montam :grin:

Adevaru e ca asta cred ca ar fi o lucrare pe placul tau :wink:

Pai as veni dar stiu ca voi sunteti tot timpu ocupati cu indoit tevaraie la "birou". As mai avea si altele de facut, tot specialitatea voastra, si am tot zis ca va fac o vizita de curtoazie dar uite ca nu am avut timp. :wink:

Va salut !

Parerea mea!Nu stiu cit de buna este, dar este formata de la ARB-ul care il am pe Samurai si LockRightul care il are un prieten pe Jimny-ul lui.Oricum ma refer doar la pricipiile fiecaruia de functionare si de utilizare nu si la firme, calitate, preturi, etc:

Blocant cu comanda la buton(electric, aer comprimat,etc):

-il poti folosi in ce secunda si moment doresti:grin:

-destul de scump si cu multe anexe, lucru care atrage dupa sine costuri mai mari de motaj, intretinere (compresor, tubulatura de inalta presiune, releu si buton de comanda)

-probabilitate mai mare de a se defecta(din cauza anexelor) si sa nu il poti folosi exact cind ti-e lumea mai draga

-poti uita sa il cuplezi cind ai nevoie, sau mai rau sa il uiti cuplat si atunci iti poate distruge grup, planetare si ce mai e pe acolo

Autoblocant:

-mai ieftin ca achizitie si nu necesita nici un fel de intretinere pentru ca nu are nici un fel de anexe

-cupleaza singur cind este nevoie(simte ca una din roti nu mai are cuplu)

-trebuie un pic de acomodare cu el( daca accelerezi in curbe are tendinta sa cupleze)

Asadar in ambele variante ai si avantaje si dezavantaje.Trageti voi alte concluzii daca mai stiti.Vreti ceva ieftin si comod care sa il folositi cind si cind, mergeti pe autoblocant. Aveti nevoie de finetzuri..blocant cu comanda la buton.

Edited by PYZ

Adevaru e ca asta cred ca ar fi o lucrare pe placul tau :wink:

Pai as veni dar stiu ca voi sunteti tot timpu ocupati cu indoit tevaraie la "birou". As mai avea si altele de facut, tot specialitatea voastra, si am tot zis ca va fac o vizita de curtoazie dar uite ca nu am avut timp. :wink:

Acum ne-am marit serviceul si putem evectua repede toate operatiunile mecanice si de intretinere,nu mai dureaza :grin:

Deci te astept cu ce lucrari ai de facut.

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Eu folosesc autoblocant, Lockright si nu am avut nici o problema. La acest autoblocant ai avantajul ca nu trebuie sa-l cuplezi tu de la buton, el se cupleaza singur in momentul in care ii cresti cuplul la intrare(Accelerare), sau ii scazi cuplul(decelerare). Este foarte bun in concurs, cu rezerva trialului, unde te poate incurca daca nu esti atent.

Pe sosea daca este cald afara, asfaltul este uscat, exista posibilitatea daca accelerezi sa auzi o troznitura usoara si o repozitionare a masinii in curba.

Din punct de vedere calitate/pret il recomand cu caldura.

Eu l-am cumparat de la DG Tuning la pretul de 284Euro.

Montajul este foarte usor, dar trebuie sa il faceti cu maxim de atentie.

Sa zbori nu este periculos! Periculos este atunci cand te prabusesti!

Jimny 1,3 16v M13A 4x4

Eu folosesc autoblocant, Lockright

Ai un film demo facut de tine sa vedem cum se comporta in teren?

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Ai un film demo facut de tine sa vedem cum se comporta in teren?

Este un Jimny alb pe la jumatatea filmuletului, inaintea unui Samurai ce a avut accident, la Suzuki Fest.

Edited by scrind

Sa zbori nu este periculos! Periculos este atunci cand te prabusesti!

Jimny 1,3 16v M13A 4x4

Mda... e cam clar ca asta e optiune de off-road only. Uite aici un Jimny cu Lockright pe gheata:

Sincer nu ma vad luind curbele ca la raliu :grin: Uitati-va la Niva aia care se misca natural, ca sa zic asa.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Dupa mine cel mai frumos se misca jimny:ha:. Ce frumos intra in drift si il controleaza:gr1.Exact ca un "ursulet" cu lsd si 3.14 in grup. Cine isi mai cumpara lockright la jimny?:grin:

Mda... e cam clar ca asta e optiune de off-road only. Uite aici un Jimny cu Lockright pe gheata:

Sincer nu ma vad luind curbele ca la raliu :grin: Uitati-va la Niva aia care se misca natural, ca sa zic asa.

In film jimny foloseste numai tractiunea spate. :wink:

4x4

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use