oresti Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . Pai asta zic. Un pic de standard. Eu stiu ce ai acolo si am vazut si potentialul incredibil pentru ceva mai usor dar inedit pentru incepatori. Cu inchirierea nu cred ca e asa de grav. Poti sa abuzezi o masinuta daca are minimum de pregatiri. Stiu de la ale mele ...ma minunez cum de rezista ..... Daca cine e cu ei pe traseu...spune ...pune troliul pentru ca nu mai merge atunci clientul pune troliul si nu da span sa rupa planetare si grupuri...vorba aceea : si masinile de extrem se troliaza ...nu e o rusine......ha-ha-ha ...poate pentru unii este ...adica o experienta completa ....cu trolieri, limite, traseu, si celelalte. O platforma ar fi buna...si o masina sa te recupereze din traseu ...mare lucru sa ai siguranta ca o sa te scoata cineva din traseu si poti sa ajungi acasa cu masina daca te lasa pe acolo... Eu vorbeam de masini super ieftine ...neinmatriculate...panarame care daca o rupi nu te doare pentru ca si-a scos banii... Platforme am 2. Una chiar basculabila. Masina de extras din teren? Pai ar fi Mr.Kaiser Sir si Dodge'ul ce il fac pe 47'uri. Panarame am si eu 4 acum; un Chevy s10 4.3, un grand 5.2, un cherokee 4.0 si o vitara manca-oar mama.:ha: Deci aici suntem okkkkkk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oresti Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . Bre Oresti ...n-ai inteles ...oamenii vor sa fie cronometrati si ulteriori pusi intr-un clasament. Cronometru inseamna adenalina mai multa decat "la liber"...chiar daca se da pe acelasi traseu si de ce nu si "miza" jocului! Practic ii intereseaza mai putin trasa si tehnica de abordare ...ptr ei drumul cel mai scurt din punctul A pana in punctul B ...e cel mai rapid timp...indiferent de cele doua elemente care ar trebui sa conteze. Din pacate cronometrul e cel care favorizeaza stricatul masinilor ... :grin: dar sunt unii care asa inteleg ei offroadul "contra timp"...si trebuie sa le respecti si lor punctul de vedere ... :wink: Un alt serviciu care da omului siguranta in traseu ...sa ai pe undeva o platforma ... :grin: de acord cu tine , si de unde si miza de 500e si 1000e la extrem. Acestea vor fi numai la timpi. Treaba la liber este pt cei ce vor sa invete una alta nu pt cei ce STIU TOT:ha: (precum distrusul unei masini in sub 10 minute) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihaiB Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . Am vazut ca au fost multe raspunsuri care comentau diverse cifre din cele mentionate de tine. Banuiesc ca cifrele erau exemplificative, asa ca nu o sa le comentez in nici un fel. Referitor la intrebarea ta: DA, cred ca ar fi util. Chiar foarte util. Ce mi-ar placea mie personal pe langa ceea ce ai mentionat tu (unele poate sunt usor off-topic): - sa pot sa inchiriez o masina si sa fac traseul respectiv. Bineinteles, poti sa incluzi clauze cum ca daca stric ceva la masina, platesc. - eventual sa pot sa "inchiriez" un loc in dreapta intr-o masina condusa de un pilot de-al casei. Asta pentru cei care nu se pricep, sa poata experimenta senzatia. - poate ar fi interesant sa se poata face si cu ATV-ul. - cursuri de ATV (nu prea am auzit de asa ceva in Romania, cred ca ar fi util, ti-am si scris un mail despre asta mai demult....) - sustin propunerea cu traseu adaptat si pentru Standard, chiar daca mai scurt si ... altul decat cel de extrem :) - pentru mine partea de "learning" e importanta, mi-ar placea sa pot sa achizitionez o sesiune de training de exemplu de 1-2 ore in care un instructor sa mearga cu mine pe traseu si sa imi explice ce ar trebui sa fac. Asta i-ar atrage pe cei mai putin experimentati, care probabil nu vor vrea sa vina de 10 ori pentru a face acelasi traseu. Mi se pare foarte buna si ideea cu timpii care se pastreaza - e "challenging" sa ajungi acolo si sa vezi ca tu faci traseul in 90 de minute si X l-a facut acum 2 luni in 35... Singura problema e ca daca schimbi periodic traseul, comparatiile cu timpii de acum mai mult timp isi pierd din valoare. Dar sigur se poate gasi o formula interesanta. Sper ca feedback-ul a fost constructiv :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
oresti Posted August 3, 2011 Author Share Posted August 3, 2011 Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . Am vazut ca au fost multe raspunsuri care comentau diverse cifre din cele mentionate de tine. Banuiesc ca cifrele erau exemplificative, asa ca nu o sa le comentez in nici un fel. Referitor la intrebarea ta: DA, cred ca ar fi util. Chiar foarte util. Ce mi-ar placea mie personal pe langa ceea ce ai mentionat tu (unele poate sunt usor off-topic): - sa pot sa inchiriez o masina si sa fac traseul respectiv. Bineinteles, poti sa incluzi clauze cum ca daca stric ceva la masina, platesc. - eventual sa pot sa "inchiriez" un loc in dreapta intr-o masina condusa de un pilot de-al casei. Asta pentru cei care nu se pricep, sa poata experimenta senzatia. - poate ar fi interesant sa se poata face si cu ATV-ul. - cursuri de ATV (nu prea am auzit de asa ceva in Romania, cred ca ar fi util, ti-am si scris un mail despre asta mai demult....) - sustin propunerea cu traseu adaptat si pentru Standard, chiar daca mai scurt si ... altul decat cel de extrem :) - pentru mine partea de "learning" e importanta, mi-ar placea sa pot sa achizitionez o sesiune de training de exemplu de 1-2 ore in care un instructor sa mearga cu mine pe traseu si sa imi explice ce ar trebui sa fac. Asta i-ar atrage pe cei mai putin experimentati, care probabil nu vor vrea sa vina de 10 ori pentru a face acelasi traseu. Mi se pare foarte buna si ideea cu timpii care se pastreaza - e "challenging" sa ajungi acolo si sa vezi ca tu faci traseul in 90 de minute si X l-a facut acum 2 luni in 35... Singura problema e ca daca schimbi periodic traseul, comparatiile cu timpii de acum mai mult timp isi pierd din valoare. Dar sigur se poate gasi o formula interesanta. Sper ca feedback-ul a fost constructiv :) Multumesc. Treaba cu trainerul si incepatorul pe locul copilotului sutn idei f bune, la fel ca si cea cu atv'urile. Nici una dintre acestea nu va fi exclusa in clipa in care traseul este cat de cat amenajat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MirceaMS Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . Oresti, daca faci asa ceva eu ma abonez de pe acum. LAND ROVER FREELANDER 2,0 TD4 - de toata ziua. TOYOTA LANDCRUISER 95 3.0 D-4D - de ture. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oresti Posted August 3, 2011 Author Share Posted August 3, 2011 Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . Oresti, daca faci asa ceva eu ma abonez de pe acum. :h5 Ok, in cazul asta , ma pun pe treaba. Traseul este deja in gps , o mare parte din obstacolele smechere sunt schitate. Am de dat jos cativa zeci de pomi si ma bag pe senilate. :wink: Daca avem cluburi interesate in acest traseu , putem sta la masa si discuta o eventuala colaborare . Caut idei pt a construi diverse obstacole si cu cat mai multe idei cu atat mai bine , cu atat mai misto si diversificat va fi traseul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marse Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . :grin:Unde se depun CV-urile pentru personalul auxiliar? :tk Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oresti Posted August 3, 2011 Author Share Posted August 3, 2011 Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . :grin:Unde se depun CV-urile pentru personalul auxiliar? :tk Ar fi nemaipomenit daca am avea ajutor. Momentan suntem 6 persoane care suntem dispusi sa lucram cate 2 weekenduri pe luna la traseu . Cei din 4x4Mania sunt implicati si in luna martie au ajutat in a curata 100ml de parau , traseu se contine cele 3 cascade care vor fi amenajate. Sunt dispusi a se intoarce oricand sa ajute. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarzy Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 (edited) Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . Eu din pacate nu am cum sa ma ofer pentru pus umarul la ajutat ptr ca pe urmatorii 8 ani prin Romaniao sa fiu doar turist. Dar iti pot garanta de pe acum ca voi veni de minim 3 ori pe an (daca as locui in tara ar fi minim 1 data pe luna, dar nu e cazul). Referitor la chestiile auxiliare cum ar fi mancare si cazare ... mai gandestete o data .... treaba asta e samanta de scandal, ca asa suntem noi romanii .... sigur o sa gasim ca la tine berea e mai scumpa iar mici mai naspa decat la Sell Gros .... in afara de amenajarea a cateva mese si eventual locuri speciale de facut gratarul (eu unul prefer ptr gratar alte locatii, dar la asa ceva mai vii cu "spectatori" fata de care te dai rotund si sa le dai cat de cat ceva de facut pana-ti vine randul sa intrii in traseu) eu nu as investii nimic in aceasta directie .... ramai "focusat" pe poligon si activitatile legate direct (traineri, suport tehnic, etc) lasa alimentatia si cazarea ptr altii. O data proiectul demarat si asigurarea unor conditii minime nu exista sa nu aiba succes, trebuie insa vazut si pus pe hartie ce implica dpdv financiar, ca asfel de proiecte se amortizeaza in minim 10 ani la un grad de utilizare de 60% (nu cred ca o sa ajungi sa-l depasesti). O sa ai pbe la dimensionare .... daca-l faci sa zicem ptr 5 masini simultan in traseu o sa ai perioade de varf cand acest numar e insuficient ..... si perioade de relas. Edited August 3, 2011 by tarzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabitzu Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . Eu zic ca e cel mai important sa-ti calculezi target-ul. Nu cred ca in toata tara sunt mai mult de 100 masini care se dau in campionat, cupe, etape. E clar ca nu pentru ei faci afacerea asta, ca ai pierde din start. Plus ca pe ei n-ai ce sa-i mai inveti (sau poate ai, dar nu recunosc ei:grin:) Deci un target mult mai bun sunt majoritatea celor de pe forumul asta, cei cu masini preparate sa zicem, de OPEN (niscaiva inaltare, simexuri si troliu). Deci astia-s o gramada, daca vine fiecare de 2 ori (ca daca se plictiseste, etc), tot e ceva. Dar mai e o masa imensa la care poate merita sa te gandesti. Cei cu masini nemodificate, si SUV-uri. Stiu ca parerea generala e ca astia de la standard tre sa faca un fel de alergatura pe macadam, ceea ce e o tampenie. Doar la majoritatea iesiriloir mai soft participa masini nemodificate, si se mai si descurca. Deci gandeste-te ca ai concepe un traseu pt SUV-uri, care sa nu fie greu, dar sa PARA asa. Astia n-au treaba cu hobby-ul,sau cu offroad-ul. Asa cum bine zicea cineva mai sus, daca omul vine cu un Nissan X-trail sau te miri ce alta masina "de teren", se da prin noroi (cu adancime bine stabilita, sa nu puna probleme :grin:), urca niscaiva pante pe care el oricum nu credea ca masina poate asta, face o tona de poza si e erou cateva saptamani. Si ma gandesc ca ar da bani pt asta mai multi decat cei cu masini modificate. Cat despre masini, ma gandesc ca 5-10 Samuraie luate pe mai nimic de dincolo, sunt suficient de fiabile si usor de reparat ca sa se suie si omul fara masina sa dea o tura. Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link to comment Share on other sites More sharing options...
razvanutza Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . Eu zic ca e cel mai important sa-ti calculezi target-ul. Nu cred ca in toata tara sunt mai mult de 100 masini care se dau in campionat, cupe, etape. E clar ca nu pentru ei faci afacerea asta, ca ai pierde din start. Plus ca pe ei n-ai ce sa-i mai inveti (sau poate ai, dar nu recunosc ei:grin:) Deci un target mult mai bun sunt majoritatea celor de pe forumul asta, cei cu masini preparate sa zicem, de OPEN (niscaiva inaltare, simexuri si troliu). Deci astia-s o gramada, daca vine fiecare de 2 ori (ca daca se plictiseste, etc), tot e ceva. Dar mai e o masa imensa la care poate merita sa te gandesti. Cei cu masini nemodificate, si SUV-uri. Stiu ca parerea generala e ca astia de la standard tre sa faca un fel de alergatura pe macadam, ceea ce e o tampenie. Doar la majoritatea iesiriloir mai soft participa masini nemodificate, si se mai si descurca. Deci gandeste-te ca ai concepe un traseu pt SUV-uri, care sa nu fie greu, dar sa PARA asa. Astia n-au treaba cu hobby-ul,sau cu offroad-ul. Asa cum bine zicea cineva mai sus, daca omul vine cu un Nissan X-trail sau te miri ce alta masina "de teren", se da prin noroi (cu adancime bine stabilita, sa nu puna probleme :grin:), urca niscaiva pante pe care el oricum nu credea ca masina poate asta, face o tona de poza si e erou cateva saptamani. Si ma gandesc ca ar da bani pt asta mai multi decat cei cu masini modificate. Cat despre masini, ma gandesc ca 5-10 Samuraie luate pe mai nimic de dincolo, sunt suficient de fiabile si usor de reparat ca sa se suie si omul fara masina sa dea o tura. Foarte bine punctat. Eu am inceput "offroadul" cu X-Trailul la Peris pe traseul de standard. Ma bufneste rasul cand ma gandesc la traseu (un fel de traseu de karting cu ceva noroi), dar acolo m-a luat microbul. Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link to comment Share on other sites More sharing options...
cobrra Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . Foarte bine punctat. Eu am inceput "offroadul" cu X-Trailul la Peris pe traseul de standard. Ma bufneste rasul cand ma gandesc la traseu (un fel de traseu de karting cu ceva noroi), dar acolo m-a luat microbul. este extraordinar de frumos traseul de la peris !!!! :brmare pacat ca nu se mai face.:uameni Prahova 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oresti Posted August 4, 2011 Author Share Posted August 4, 2011 (edited) Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . Interesant. In primul rand vreau sa multumesc celor ce sau implicat in aceasta discutie, conteaza mult pt mine in a lua o decizie corecta. Mai departe, realizez ca standardul este de fapt viitorul Romaniei si ca numai acestia au un oarecare interes in cea ce se discuta aici. Edited August 16, 2011 by oresti Link to comment Share on other sites More sharing options...
oresti Posted August 16, 2011 Author Share Posted August 16, 2011 Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . Doin' the deed: Incepem munca la traseul de extrem .Ce apare in poze e partea soft a extremului . Cel standart va fi gata si deschis incepand cu luna sept 2011. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan ionescu Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . este extraordinar de frumos traseul de la peris !!!! :brmare pacat ca nu se mai face.:uameni semaco, tin minte ca aici m-a furat prima data conspiratia mondiala impotriva mea ( cred ca e dirijata din umbra de younoutztz) . Tin minte si-acu ca am scos 4:30 in mansa 1 si 4:03 in mansa 2 dar n-aveam voie sa ies pe podium ca nu eram din tabara corecta :ha::ha::ha::ha: ce vremuri...:old acu sa revenim la subiect. Accu pe bune, ion este o valoare pentru noi toti :grin: Ioane, iti multumim ca esti contemporan cu noi!!! p.s: ne place sau nu, ce nu-l darama pe ion il face mai puternic. ca tot nu prea da el pe la sala :ha:. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adikamikaze Posted August 17, 2011 Share Posted August 17, 2011 Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . De ce toata lumea crede ca daca mergi in campionat nu ti-ar mai place sa vii cu prietenii la un antrenament sau o distractie? Eu cu siguranta voi veni vel putin o data pe luna ( si cu siguranta nu singur) Cand nu esti contra cronometru, poti experimenta diferite abordari, pana gasesti trasa ideala, in concurs iei o decizie si speri ca este cea mai buna Deci, parerea mea este ca vei avea destui participanti (asta nu inseamna ca investitia va fi amortizata prea curand) Fara antrenament nimeni nu va merge direct intr-o competitie si momentan esti singurul care are si teren si disponibilitatea sa faca ceva pt viitorul offroad-ului in Romania ( nu glumesc) :br:br:br KAMIKAZE OFFROAD CLUB Link to comment Share on other sites More sharing options...
oresti Posted August 18, 2011 Author Share Posted August 18, 2011 Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . De ce toata lumea crede ca daca mergi in campionat nu ti-ar mai place sa vii cu prietenii la un antrenament sau o distractie? Eu cu siguranta voi veni vel putin o data pe luna ( si cu siguranta nu singur) Cand nu esti contra cronometru, poti experimenta diferite abordari, pana gasesti trasa ideala, in concurs iei o decizie si speri ca este cea mai buna Deci, parerea mea este ca vei avea destui participanti (asta nu inseamna ca investitia va fi amortizata prea curand) Fara antrenament nimeni nu va merge direct intr-o competitie si momentan esti singurul care are si teren si disponibilitatea sa faca ceva pt viitorul offroad-ului in Romania ( nu glumesc) :br:br:br multumesc Adi.:wink: E un inceput. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doc_tyby Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . la off road sunt novice, dar super entuziast. ideea e super pentru ca inseamna distractie. si noua ne lipsesc locurile de distractie. aceeasi idee transplantata in oras in curtea unui mall, adresata publicului larg, categoria standard si open (nu neaparat extrem, dar nu-l excludem), cu refacerea traseului o data pe luna, cu taxe de maxim 100 ron, cu 2 zile pe saptamana(weekend evident), in una masini si in alta atv/moto, in pretul biletului sa intre si spalatoria de dupa mociorleala,spalatoria fiind chiar akolo langa, deci disconfort minim, premii mai mult sau mai putin simbolice, eventual de la sponsori, totul cronometrat profesionist , aprobari, autorizatii , supraveghere, ambulanta, etc, legal si profesionist organizat. cum suna? mai mult fantezia unui impatimit dar un pic naiva, sau un proiect care ar avea un dram de realism. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spike Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . eu doar am visat ca pot face un poligon pt off road,dar tu oresti chiar poti,dc pot sa ajut vin cu placere,sa ma dau cu patrolul ma inscriu saptamanal.am vazut(cu un ochi ce-i drept)ce fain a iesit sambata la cheia si eu unul n-am avut nevoie de mai mult sa ma conving.dc vrei o parere despre cum sa faci eu cred ca asa cum ai gandit-o la inceput ar fi cel mai bine -pt toata lumea care are un 4x4.mie imi place zona si as veni f des.rock'n'roll. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcmihai Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Re: Traseu TRIAL privat ??? Da sau BA . Da, sunt intru totul de acord cu Ady , te poti da intr-un cadru organizat poti testa masina si poti experimenta multe Mishu 0729 963 330 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts