dan chiperi Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 (editat) Re: Lada Niva 1.7 i multipunct ...@CatalinU, de asta am si "reinviat" spiritul Nivei lui Karol: ...in primul rand de a o proteja pe Natasha(niva neagra), ca la iesirea nivarilor, dupa mine una open curat, am avut ca pagube un cap planetara dinspre grup pe stanga(ce troncane), ceea ce e surprinzator tinand cont ca roata dreapta a fost data peste cap si unde nu am nimic. Mai e un tendon mare punte spate indoit de la un pietroi(unde a trosnit la Hermano spatele), si aripa dreapta infundata(unde m-am troliat vertical de copac). ...si in al doilea rand, pentru a nu lasa acest "spirit liber":grin: (ti-a placut asta cu spiritul Karol?:wink:), prada "vulturilor si hienelor" care vanau piese de pe ea, rod a catorva ani de pasiune a nivarului Karol. Fapt pentru care, in amintirea nivei, a pus si pe patrol (ferm convins ca, cat o fi el de patrol tot se urca apa),ventilator de niva:grin:) ...in ceea ce priveste intratul in competitie, mai intai s-o pregatresc, asa cum am in minte deja proiectul, apoi pe toamna cu siguranta o vom baga la standard(nu neaparat sa testam masina cat sa ne rodam noi pilot-copilot, si daca o sa vedem ca o sa tot castigam in repetate randuri locul intai la standard in campionat :ha:, vom trece usor usor la open apoi la extrem :grin::grin::grin::grin:) ... si apropo, Catalin, inca totul e la faza in care ai vazut in poza, si deja nu pot sa redau in cuvinte cam ce inseamna pentru mine ideea de a avea in batatura amandoua dihaniile:BLACK & WHITE RUSSIAN GIRLS :wink: Editat Iulie 9, 2014 de dan chiperi :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big Daddy Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct ... nu ca ar avea ceva defectiuni masina[ATTACH=CONFIG]219378[/ATTACH],........ si nici vreo reeditare a intalnirii nivarilor nu-i [ATTACH=CONFIG]219379[/ATTACH] pur si simplu a ajuns masina lui Karol la destinatie :grin: Imi place mult botul negresei, aveti idee daca face cineva prin Bucuresti asa ceva sau un model tip arb cu suport de troliu, si bineinteles in ce suma se incadreaza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct alb si negru sunt culorile mele!!noah hai cu continuarea proiectului Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 10, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct bara aia e model facut de Dan la mine troliul a fost pus pe placa de wrangler care a fost adaptata pe prinderile originale intarite ale masinii legat de ARB model pentru niva,nu se face asa ceva doar custom daca vrei,iar de stiut stiu eu pe cineva care poate face asa ceva,stiu ca lucreaza bine dar nu stiu cat de ieftin sau de scump este ca stii cum e :) relativ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 10, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct apropo de ce spunea Dan cu spiritul nivei :) pai eu tot nivar voi fi chiar daca fara masina tot asta e prima masina de care m-am ocupat si cu care pot sa spun ca am descoperit o gramada de satisfactii si limite,ale mele si ale fierului. si da :) o parte din niva va fi mereu cu mine mereu in Patrol :) ventilatorul electric nu mai spun de proiectoare,led bar,troliu,sufe,ocheti si restul,statii teratrip si alte cele:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 10, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct ce va propun eu daca sunte-ti deacord desigur si in special lui Dan,este sa continuam topicul cu masina aici pentru a avea toate informatiile si tot istoricul tuturor modificarilor intr-un singur loc asa si peste ani cineva va putea vedea totul de la cap la coada sa spun asa nu doar franturi si etape separate cu modificari si istoric al masinii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct ...din punctul meu de vedere cu siguranta v-a ramane acelasi post, deoarece cred ca pe sectiunea Niva e unul dintre cele mai elocvente posturi cu un fier rusesc, atat tehnic cat si pareri pro si contra, suficient de edificator pentru potentialii viitori posesori. Spun asta motivat mai mult de faptul ca pe vremea noastra :old aproape ca nu prea gaseai informatii(vorbesc de anii 2010). ... voi pastra postul Natashei negre, chiar daca e mai sarac in numarul de pagini(nu neaparat mai slab in informatii tehnice),dar asta se datoreaza strict faptului ca utilizatorul a avut un picut mai multa grija :grin: si desigur sa nu subestimam si mecanicii din Chisinau (nu ca mecanica lui Karol nu ar sta in picioare :wink:) ...daca se poate vedea in semnatura profilului meu am pus deja link-uri cu cele 2 posturi ale nivelor pentru o accesare mai usoara a doritorilor :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct @Dan,acum ca ai ajuns in posesia ei,sa o stapanesti sanatos,dar spune-ne ce planuri ai cu ea,ce/daca vrei sa modifici ceva la ea,sa-i mai pui una alta....etc... Cu "negresa" ce mai faci? Sa ma anunti cand mai faci achizitii de piese de la vecini,sa ma combin si eu cu tine la inaltatoarele de la arcuri:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 11, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct @Dan,acum ca ai ajuns in posesia ei,sa o stapanesti sanatos,dar spune-ne ce planuri ai cu ea,ce/daca vrei sa modifici ceva la ea,sa-i mai pui una alta....etc... Cu "negresa" ce mai faci? Sa ma anunti cand mai faci achizitii de piese de la vecini,sa ma combin si eu cu tine la inaltatoarele de la arcuri:wink: la ce iti trebuie tie inaltatoare cand nu vrei sa arunci plasticele de pe masina? :) ai rezolvat cu alternatorul? si zimi daca mai tin bordul ala sau il arunc? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Iulie 11, 2014 Partajează Postat Iulie 11, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct la ce iti trebuie tie inaltatoare cand nu vrei sa arunci plasticele de pe masina? :) ai rezolvat cu alternatorul? si zimi daca mai tin bordul ala sau il arunc? Inaltatoare am la masina,vroiam niste tampoane de se baga in spirele la arcuri ca nu-mi mai rupa ornamentul ala de la roata. Masina e in service,o iau azi.A trebuit sa schmb si cureaua de A/C si garniturile la etrier,ca mergea infranata roata stanga. Daca te referi la ceasuri,da, le vreau,ne intalnim noi cumva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 11, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct nu vrei sa adopti varianta mai ieftina :) bagi si tu cum facem noi in teren mingi de tenis :) iar ca sa rezolvi definitiv problema cu atingerea protectiei de plastic :) o dai jos :) si decupezi si cu flexul putin din ea :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Iulie 11, 2014 Partajează Postat Iulie 11, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct :no1nu vrei sa adopti varianta mai ieftina :) bagi si tu cum facem noi in teren mingi de tenis :) iar ca sa rezolvi definitiv problema cu atingerea protectiei de plastic :) o dai jos :) si decupezi si cu flexul putin din ea :) Tampoanele care le are Dan, sunt de-a lungul unei spire intregi. Costa vreo 60 de lei setul din ce-mi amintesc,deci nu e o avere. Aia cu flexul sa faci tu la Patrol, lasa bijuteria mea!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 11, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct :no1 Tampoanele care le are Dan, sunt de-a lungul unei spire intregi. Costa vreo 60 de lei setul din ce-mi amintesc,deci nu e o avere. Aia cu flexul sa faci tu la Patrol, lasa bijuteria mea!:grin: adevarul e ca una mai incarcata ca a ta nu stiu :) si iara una mai jumulita ca asta care a fost a mea iara nu stiu :) sa ma anunti cand vrei sa ne vedem cu ceasurile sa ma scap de ele sa fac ordine in garaj ca imi ocupa loc degeaba Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Iulie 11, 2014 Partajează Postat Iulie 11, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct Ar mai fi varianta inlocuirii arcurilor originale cu unele de pe o Niva mai veche, pe carburator. Sunt cu mult mai rigide fata de cele montate pe masinile noi pe injectie si asta ti-o spun pentru ca acum fac comparatia "noua" Niva din 93 la care arcurile nu s-au tasat vizibil nici dupa 20 de ani, si anterioara din 2003 la care arcurile erau mult mai comfortabile, dar care dupa vreo patru ani "cazuse" de bot din cauza tasarii arcurilor. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Iulie 11, 2014 Partajează Postat Iulie 11, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct Ar mai fi varianta inlocuirii arcurilor originale cu unele de pe o Niva mai veche, pe carburator. Sunt cu mult mai rigide fata de cele montate pe masinile noi pe injectie si asta ti-o spun pentru ca acum fac comparatia "noua" Niva din 93 la care arcurile nu s-au tasat vizibil nici dupa 20 de ani, si anterioara din 2003 la care arcurile erau mult mai comfortabile, dar care dupa vreo patru ani "cazuse" de bot din cauza tasarii arcurilor. Eu nu am probleme cu arcurile.Se intampla sa atinga doar cand am greutate mare pe spate, sau in teren pe inclinari laterale.Am si inaltatoare la arcuri. De atins, atinge pt ca jantele sunt cu et- si roata nu mai intra in oala,cum era normal si se opreste in aripa,unde am ornamentul,care e prins cu un surub.O sa-l lipesc cu silicon,sa pot elimina surubul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Iulie 11, 2014 Partajează Postat Iulie 11, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct adevarul e ca una mai incarcata ca a ta nu stiu :) si iara una mai jumulita ca asta care a fost a mea iara nu stiu :) sa ma anunti cand vrei sa ne vedem cu ceasurile sa ma scap de ele sa fac ordine in garaj ca imi ocupa loc degeaba A venit masina din service si la o prima inspectie ochiometrica,am observat ca fulia pompei de apa are oscilatii destul de pronuntate in opinia mea.Cred ca ma pregatesc sa schimb pompa de apa. Nu stiu daca din cauza aia s-a rupt cureaua.Mai degraba suspectez ca a fost mai scurta decat trebuia si in timp a cedat. Acum am luat una mai lunga si am putut regla si alternatorul.Inainte era jos la maxim,iar cureaua cred ca a fost bagata cu japca.:uameni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Iulie 13, 2014 Partajează Postat Iulie 13, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct @Dan,acum ca ai ajuns in posesia ei,sa o stapanesti sanatos,dar spune-ne ce planuri ai cu ea,ce/daca vrei sa modifici ceva la ea,sa-i mai pui una alta....etc... Cu "negresa" ce mai faci? Sa ma anunti cand mai faci achizitii de piese de la vecini,sa ma combin si eu cu tine la inaltatoarele de la arcuri:wink: ...deocamdata sa ne "revenim" de pe drum:wink:, am in plan urmatoarele lucrari in ceea ce priveste rusoaica alba: - in primul rand tre sa ii gasim un nume de botez, asa cum merita(Karol prea a tratat-o ca pe o piesa si cine stie poate de asta se si suparase pe el de tot i se strica in exces :grin:(no offence)) - apoi ca tot e mult mai cheala atat in interior(neavand in afara de volan, ceasuri si manete), cat si la motor(neavand gaz), vreau sa-i aplicam un tratament anticoroziv(perie de sarma, apoi un antifon pensonabil ca in vremurile de demult). asta atat la interior cat si pe dedesubt, dupa ce ii voi desface scuturile pe care le voi mai indrepta si bijuteri eventual daca e cazul, sau chiar imbunatati ceva daca voi avea senzatia ca trebuie(desi la prima vedere cred ca Karol a facut treaba buna, poate un pic profilele pe care se tine scutul reductorului ar trebui ceva mai groase) - evident un rollcage mixt(combinat) interior exterior, pentru o mai buna siguranta a echipajului dar si a masinii pe parcursul exploatarii in concursuri - si evident o tinichigerie usoara(pentru a mai reduce din zgaraieturile si loviturile anterioare), si evident o vopsire - masina mai are nevoie de : 1.scaune pilot-copilot(pe original, cred ca le va primi donatie de la sora-sa Natasha, pe care o vom inzestra cu scaune noi) 2.centuri in 3 sau 4 puncte in functie de bugetul final 3.teratrip+GPS+casti emisie receptie pilot copilot 4.2 proiectoare led 27w pe care nu le voi mai pune pe rusoaica neagra 5.ar necesita un troliu cu plasma(daca nu va fi buget voi face transfer de pe una pe alta a troliului existent) 6.iar partea din spatele scaunelor fata va fi amenajata cu suporti pentru 1 sau 2 roti de rezerva si diverse cutii pentru depozitarea pieselor si SDV-urilor necesare in cazul reparatiilor adhoc, evident ca neavand gaz, va fi loc si de o canistra de benzina cam atat imi vine acum in minte acum, daca or mai fi chestii ivite pe parcurs, le voi aminti la momentul respectiv :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Iulie 13, 2014 Partajează Postat Iulie 13, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct ...deocamdata sa ne "revenim" de pe drum:wink:, am in plan urmatoarele lucrari in ceea ce priveste rusoaica alba: - in primul rand tre sa ii gasim un nume de botez, asa cum merita(Karol prea a tratat-o ca pe o piesa si cine stie poate de asta se si suparase pe el de tot i se strica in exces :grin:(no offence)) - apoi ca tot e mult mai cheala atat in interior(neavand in afara de volan, ceasuri si manete), cat si la motor(neavand gaz), vreau sa-i aplicam un tratament anticoroziv(perie de sarma, apoi un antifon pensonabil ca in vremurile de demult). asta atat la interior cat si pe dedesubt, dupa ce ii voi desface scuturile pe care le voi mai indrepta si bijuteri eventual daca e cazul, sau chiar imbunatati ceva daca voi avea senzatia ca trebuie(desi la prima vedere cred ca Karol a facut treaba buna, poate un pic profilele pe care se tine scutul reductorului ar trebui ceva mai groase) - evident un rollcage mixt(combinat) interior exterior, pentru o mai buna siguranta a echipajului dar si a masinii pe parcursul exploatarii in concursuri - si evident o tinichigerie usoara(pentru a mai reduce din zgaraieturile si loviturile anterioare), si evident o vopsire - masina mai are nevoie de : 1.scaune pilot-copilot(pe original, cred ca le va primi donatie de la sora-sa Natasha, pe care o vom inzestra cu scaune noi) 2.centuri in 3 sau 4 puncte in functie de bugetul final 3.teratrip+GPS+casti emisie receptie pilot copilot 4.2 proiectoare led 27w pe care nu le voi mai pune pe rusoaica neagra 5.ar necesita un troliu cu plasma(daca nu va fi buget voi face transfer de pe una pe alta a troliului existent) 6.iar partea din spatele scaunelor fata va fi amenajata cu suporti pentru 1 sau 2 roti de rezerva si diverse cutii pentru depozitarea pieselor si SDV-urilor necesare in cazul reparatiilor adhoc, evident ca neavand gaz, va fi loc si de o canistra de benzina cam atat imi vine acum in minte acum, daca or mai fi chestii ivite pe parcurs, le voi aminti la momentul respectiv sal, felicitari inca o data pentru achizitie, de cand am citit ca "albeata" a ajuns in Iasi ma gandesc necontenit ce imbunatatiri ar mai merge, spor:2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 14, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct :) ma bucur tare ca deja ti-ai desenat in minte planul de bataie initial,e drept ca pe parcurs se poate sa il mai si schimbi dar asta vei vedea :) intradevar legat de antifonari si alte cele nu ma pot pronunta :) tu stii mai bine ce necesita si ce nu :) pentru mine nu era nevoie :) legat de suportii de la scutul care protejeaza cutia de transfer intradevar trebuie schimbat si imbunatatit mai ales dupa ultima iesire la intalnirea nivistilor :) unde si-a facut treaba din plin si asa urat si empiric cum e el ma protejat de cand il am pe mine si cutia de taransfer foarte bine. tot asa legat de ce mai trebuie facut, recomand niste faruri noi dar nu de niva,pentru ca nu sunt etanse si intra apa in ele,Dan poate confirma ca unul din faruri este curat si frumos iar celalalt e inundat tot :) ce am inteles ca se potriveste este far de golf II si de Toyota 70 asa spun cunoscatorii,eu nu stiu, eu as face altceva,as lua farul de niva as pastra oglinda,as monta in interior xenoane cu lupa si apoi peste o sticla clara si gata :) surubul de la evacuare la prima flansa care e sudat l-as taia jos si as pune acolo surub de trecere direct plus o garnitura din kligherit deala cu insertie metalica in rest zemurile schimbate de pus un set de ventilatoare si span :):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Iulie 16, 2014 Partajează Postat Iulie 16, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct ... a mers fara antifon la tine si a mers si la a mea pana acum, dar incep sa mai apara din cate am vazut pete de rugina si e bine de luat treaba din timp k sa nu iti iasa picioarele prin pedalier :) :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 17, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct aseara cand faceam ordine in garaj am descoperit motorasul de stergator spate asa ca daca Dan il vrea il trimit daca nu il dau cuiva si da si el o zeama acolo :):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 28, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct nimic? nu msi zice nimeni nimic? ce sa mai intamplat cu masina?:D cred ca daca inca era la mine pana acum mai schimbam o planetara eventual vreun grup ceva :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Iulie 28, 2014 Partajează Postat Iulie 28, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct @Karol, pai tocmai asta e... nu mai e la tine si de aia nu mai are nevoie deocamdata de schimbat nimic, pt ca nu s-a mai rupt nimic :ha: ...lasand gluma la o parte, inca nu am facut nimic la ea , am avut mintea si timpul ocupat cu alte chestii ...dar cat de curand ma apuc... si ca apropo masina trebuie sa fie gata pana la etapa GTG, unde sper sa facem botezul cu noul echipaj:grin: si noul look :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 30, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct aha deci va tine-ti de prostii :) pai atunci sa fie cum se spune multa bafta :D:D:D abia astept sa va vad la etapa in pricipiu eu la asta nu pot participa dar voi veni asistenta :D:D:D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 30, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2014 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct si pentru ca discutiile pe topicul omului de dincolo au degenerat in asa hal incat i-am facut omului praf topicul,sper sa ne ierte am venit sa scriu aici iar eventualele discutii suplimentare cu acordul tuturor le vom purta aici pentru a nu polua zona :D eventual daca e cineva,vreun moderator poate muta toate discutiile care nu sunt la obiect pe topicul cu niva pickup sa le mute aici pe topicul meu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate