Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lada Niva 1.7 i multipunct

KAROLOKW

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 717
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Lada Niva 1.7 i multipunct

... daca i se parea cuiva, ca pe segmentul LADA NIVA, nu se mai intampla nimic, se inseala. Altii pleaca prin concediu, mini vacante, dar posesorii de Niva sunt mereu la lucru :ha:

... dar timpul este scurt, mai sunt 53 de zile pana la "ziua Z", asa ca e mult de lucru...

... dupa cum a mai spus(si dupa cum spunea catalin poze nu vorbe), ne-am apuca de treaba("ne-am apucat", adica impreuna cu copilotul). Cele necesare? Una bucata niva(white, ce trebuie revizuita), un hi-lift, ceva chingi, un copac si una bucata troliu(atasat la niva neagra:grin:), si multe chei fixe si tubulare...era sa uit si de spray deblocant, ca e rugina pe suruburi la greu

001.thumb.JPG.c8db5b55197b4748d4ba761b9c83a075.JPG002.thumb.JPG.7f9ca0b0d2687a11dbc4934c5bce6390.JPG003.thumb.JPG.1929d27d45fbb7b42706156808e88d86.JPG004.thumb.JPG.1f303a63943e154d33352116e148cfac.JPG

... masina sta bine, nu prezinta rugina decat pe la la zonele clasice, in schimb trebuie umblat la capitolul suportilor (ranforsarilor) scuturilor. Dupa parerea mea, slabi dimensionati si pusi oricum nefiresc in raport cu sectiunea care lucreaza la impact.(no offence Karol , dar banuiesc ca ai vazut ca la impact scutul din tabla rezista in schimb ranforsarile sunt chiar fisurate)006.thumb.JPG.159e7a9d96112218c4d81efce833acbc.JPG011.thumb.JPG.3ba2862656f914ef7b01f39581ebe3b4.JPG012.thumb.JPG.565663904552c3c7da5ee250b8f42d32.JPG018.thumb.JPG.b521bf5927fe04232c42dd4b81046f6d.JPG, ultima poza reprezinta traversa de prindere intre scuturi, si fiind din platband nu asigura rigiditate ceea ce se si vede, ca scutul loveste in catalizator010.thumb.JPG.3838656e8490ddb82f75395436ea7b9a.JPG

Editat de dan chiperi
:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

... ce ar mai fi la prima vedere:

- grupul spate scapa ulei pe la garnitura capacului, ceea ce e nasol, pentru ca trebuie scoase si planetarele pentru a fi schimbata, de aceea cred ca voi incerca cu un pic de silicon007.thumb.JPG.c2bc9e0469df7afea59a4eb783762a44.JPG

- bucsele la tendoanele mici, punte spate, sunt duse(dar am noi de schimb de la Karol)

- bucsele la tendoanele mari, punte spate, prezinta crapaturi dar mai merg. In schimb s-a rupt un surub la defacere 007.thumb.JPG.c2bc9e0469df7afea59a4eb783762a44.JPG008.thumb.JPG.982e7bd9b04968127877aef15de9c9ef.JPG022.thumb.JPG.ba36fc6f65909365fab6c22d88a73a70.JPG022.thumb.JPG.ba36fc6f65909365fab6c22d88a73a70.JPG

- reductorul e patat, si cuplajul elastic prezinta imbatranire, dar mai merg deocamdata013.thumb.JPG.9ecf42a361f41ce296524744174f6176.JPG

- pivotii inferiori stanga-dreapta dusi, bucsele de la bratele inferioare, cat si cele de la bara stabilizatoare duse

014.thumb.JPG.3ca25a60c5937de4ab2a691143c87d4b.JPG016.thumb.JPG.437e71795fd88a04df336121c6be4576.JPG

...deocamdata atat la partea de dedesubt ce urmeaza a fi desfacuta toata si curatata, grunduita si antifonata

...la desfacerea arcului spate bucsa din cauciuc am observat ca nu mai are tinuta normala si trebuie inlocuite, deoarece sunt rupte tare si gulerele din tabla, arcurile prezinta exfoliere si rugina dar vor fi reconditionate prin curatare, grund si vopsea019.thumb.JPG.ab1ea3f29fad9b7c3787d28e2e96507a.JPG020.thumb.JPG.8372fb991665c6f9533ac6e70937d04a.JPG021.thumb.JPG.adf69fdd2c0d0e3c60d5111c31b6303c.JPG023.thumb.JPG.ba0b3acbbafe168e9a1000664d10d874.JPG

Editat de dan chiperi
:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

foarte frumos domnu Dan :D

apropo am ramas fara baterie la telefon si nici ecranul nu mai merge asa ca imi e greu sa vad cine ma suna doar daca ma nimeresc cand suna raspund :D

legat de grupul spate nu te stresa e de la garnitura,pentru ca am pus garnitura originala care e subtire tare nu ajunge sa stranga suficient si sa etanseze calumea,nu te stresa pierderea de lichid este infima,eu am pierdut la iesirea noastra de la cheia undeva la 30-50ml asa ca nu te complica cu silicon si alte cele,las-o asa si cand va fi sa o desfaci ii faci o garnitura din carton de cutie de pantofi de la ikeea am eu sablonul deja facut in plastic:D inca ceva vezi ca un surub se invarte putin in gol adica mi-a fost lene in multiplele mele demontari sa ii trag o sudura la o piulita in interior sa nu mai faca asa dar poti sa faci tu asta :D

legat de scuturi...aici e o intreaga poveste,cand le-am facut asta am avut la dispozitie si cu ele m-am descurcat dar intradevar sunt cam firave prinderile.oricum sunt convins sa adaptarile mele plus finitia ta va da un scut super fain:)

legat de rugina pe suruburi ...:) pai nu au fost desfacute deloc ,pardon ba au fost desfacute de mine doar o data cand am schimbat bucsile si atat:)

in ce priveste pivotii aici te contrazic,daca pui mana pe roata vei vedea ca nu ai pic de joc dar cauciucul lor e de tot kkt-ul si sa facut cum sa facut,o sa vezi pe topic ca au fost schimbati in octombrie pivotii si astia sunt dupa mai putin de 2000km un cauciuc de rahat.

reductorul...aici e o intreaga poveste:D

daca poti si ai chef schimba simeringurile:) ai prin portbagaj o gramada ca stiu sigur ca ti-am pus acolo :) mie mi-a fos lene sa le schimb,de acolo provine umezeala lui in rest e ok,iar cuplajul elastic e cel original de cand a iesit din fabrica adica de 9 ani:D eu sunt bucuros ca ma tinut atat timp si cred ca te va mai tine si pe tine inca :)

continua cu ce faci ca imi place si nu ezita sa ma suni daca e cev a pentru detalii:)

Link spre comentariu

@ Karol, nu era nimic de critica... dar daca tot a fost vorba sa mentinem viu acest topic, nu putem minti publicul ca nu am gasit nimic dedesubt si ca fata a fost virgina si ca s-a patat cearceaful:ha:

... ce ai facut tu pe dedesubt a fot minunat, imi e mult mai usor ca pe adaptarea ta, sa vad ce nu a mers, si sa aduc imbunatatiri(pt ca in timp s-a vazut ce anume a cedat)

... pivotii nu i-am incercat adevarat, am tras concluzii dupa burduf, dar daca e asa ii voi mai lasa pana crapa :grin:

... cat despre pierderile de ulei pe la reductor si grup spate nu ma complic momentan pentru ca nu mai e f mult timp pana la Buzau

Editat de dan chiperi
Link spre comentariu

nu vorbi de virgine ca e alt topic:)

nu ma supar stai linistit eu ma bucur sa vad ca misca treaba si ca te implici serios pentru etapa

legat de pivoti intradevar asa este dar ca sa fii tu sigur convins trage maine de ei sa vezi ca eu asa am facut dupa ce ti-am pus gumele si nu misca nimic

inafara de pivoti restul toate bucsile sunt cele originale:) nimeni nu a desfacut nici macar suruburile:)

sper sa nu se rupa la demontare:)

Link spre comentariu

Dane vorbeste cu Atila la Brasov pentru burdufuri de cauciuc la pivoti. Eu am luat de la el in urma cu trei ani, iar in primavara cind am vindut masina aratau impecabil, parca erau noi, nu prezentau nici macar o crapatura cit de mica. Mai mult de atit, m-a surprins placut faptul ca, desi prin zona noastra argila este din belsug, aceasta nu adera deloc la acel cauciuc. Chiar au meritat acele burdufuri iar pretul a fost foarte bun.

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

la cat costa si cat tin nici nu cred ca merita sa te stresezi de burdufele respective.

oricum tin pivotii chiar si cu burdufele sparte,eu am mers 2 ani cu burduful de planetara rupt si fara vaselina in el si dupa cand l-am schimbat,si nu pentru ca sa rupt ci pentru ca am luat planetare noi cu totul , avea joc si atat,cred ca daca ma stresez poate chiar o mai gasesc :)

Link spre comentariu

... ca tot a fost un pic de timp liber am mai scos ce se putea de pe la masina. S-au mai constatat pe langa cele mentionate data trecuta burdufurile de pe dreapta crapate si cap planetar dreapta dinspre roata dus( e crapata nuca ce tine bilele).... plus multe suruburi ruginite ce s-au rupt:wink:

...s-a mai indreptat cste ceva de pe dedesubtul caroseriei, indepartat rugina si zonele de antifon decojit pana la luciul metalic, apoi dat cu grund pt ca se lasa cu ploaie si sa nu rugineasca iar :grin:......urmeaza antifonul, apoi montatul001.thumb.JPG.af61e18ad20f025ec18b1d1c472c9fd2.JPG003.thumb.JPG.5344037ad6692a9c25b9fe6988cb7fb6.JPG004.thumb.JPG.56bb619b5a3b8f792238f0bff3004dae.JPG005.thumb.JPG.0b0889a0a080accfe01bd4351fa92001.JPG006.thumb.JPG.98c803a7fe11bcbd78149020363aad54.JPG001.thumb.JPG.fce7abe508b2a43393c562e0ae034d56.JPG002.thumb.JPG.03e7241af68fd6ae377efa3f61e9d25d.JPG

Editat de dan chiperi
Link spre comentariu

foarte frumos vad ca totusi sa tinut bine tabla in atata timp,

legat de capul de planetara inseamna ca a suferit si el saracul si probabil ca a crapat dupa ce am desfacut si taiat burduful la intoarcerea spre casa:):):)

Link spre comentariu

...domnu' Karol, da ce parere aveti despre intaritura lonjeronului pentru a nu se mai indoi la loviturile din scut?:wink:(zona incercuita cu rosu, e prinderea intermediara dintre scuturi, intarita in zona prinderii chiar cu platband-ul filetat existent sudat de cornierele ce flancheaza lonjeronul)

0051.thumb.jpg.cb7cc2068197055d0f7ecd12f75c5274.jpg006.thumb.JPG.9a92f132d30232cbd74f7f48e5489d8c.JPG

...s-a mai ingreunat cu 3 kg(greutatea a 3ml de cornier) :ha:

Editat de dan chiperi
Link spre comentariu

Ideea e mareata , am pus-o in practica la un Jeep ., aproape identic ... S-a rupt lonjeronul unde s-a terminat ranforsarea , am prelungit ranforsarea inca 30 cm , s-a rupt iarasi de la aia 30 cm , urmarea logica fu pusa in practica fara multa ezitare - l-am ranforsat pe tot . Nu s-a mai rupt lonjeronul ... dar nici n-a prea mai avut timp de verificat ca masina a daramat un perete si gata cu ea , a urmat alta identica cu motor muult mai mare , dar s-a tavalit si aia intr-o frumosa zi de primavara ajutata fiind de LSD-ul de pe fata si spate care facea masina la fel de controlabila ca o cioara beata pe asfalt usor acoperit , imediat ce trecea de 20 kmh ....

... scuze de divagatie , am incercat sa indulcesc anuntul ca mai ai sangeros de mult de munca ...

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

... am ranforsat doar zona unde era prinderea scuturilor,prinderi care fiind mult mai rigide decat lonjeronul(tabla de 1 sau max 1,5), s-a indoit ala mai slab, adica lonjeronul:wink:, acum sper sa mut zona deformare in urechile scutului care vor putea fi inlocuite mult mai usor daca se vor deforma

Link spre comentariu

Ce-i drept , eu am ranforsat la Jeep in principal pentru a reloca tendoanele , solicitarile sunt cu totul altele .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cos :)

Niva e masina nu ca jeep-ul :):):)

eu am mers asa cum a descris-o Dan cam 2 ani si nu a avut nimic lonjeronul doar scutul si in special prinderile scutului care erau facute pe genunchi sa spunem cedau dar cu un ciocan mai mare se rezolvau repede,

oricum acele zone sunt solicitate doar la impact cand dai cu scutul de ceva sau cand ramai pe burta sa preia din greutate ceea ce pot face lejer fara probleme

da domnu Dan sa ingreunat masina cu 3 kg dar sa schimbat echipajul asa ca se compenseaza :)

eu cu al meu copilot Iwa faceam amandoi peste 200 de kg :) pe cand tu cu copilotul sigur nu trece-ti de 160 :) asa ca mai ai loc sa sudezi :D:D:D

Link spre comentariu

:ha:, ai cuvantul meu ca exact la asta m-am gadit :grin:, sper sa ma incadrez in diferenta de cantar dintre echipaje:ha:, care estimez ca e de vreo 45 chiar, dar poate se mai mareste pana la Buzau:ha:(o sa trecem la cura)

... mi-am propus sa nu depasesc100kg fata de cum a fost masina(asta cu tot cu rollcage)

Editat de dan chiperi
Link spre comentariu

... ca tot a fost un pic de timp liber am mai scos ce se putea de pe la masina. S-au mai constatat pe langa cele mentionate data trecuta burdufurile de pe dreapta crapate si cap planetar dreapta dinspre roata dus( e crapata nuca ce tine bilele).... plus multe suruburi ruginite ce s-au rupt:wink:

...s-a mai indreptat cste ceva de pe dedesubtul caroseriei, indepartat rugina si zonele de antifon decojit pana la luciul metalic, apoi dat cu grund pt ca se lasa cu ploaie si sa nu rugineasca iar :grin:......urmeaza antifonul, apoi montatul[ATTACH=CONFIG]222186[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]222187[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]222188[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]222189[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]222190[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]222191[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]222192[/ATTACH]

Salut,

Si eu am inceput sa fac ceva asemanator insa eram curios daca ai dat cu un simplu grund sau ceva mai special? Eu am curatat si am dat cu spray sprizkit. Dar daca tot ajung sa curat mai incolo macar sa fiu sigur ca dau cu ceea ce trebuie. Din cate stiu grund-ul e maro dar nu prea am incredere in ceea ce se gaseste uzual...

Merci

Link spre comentariu

...fata de acum ceva ani au aparut grunduri de diferite culori, in functie de ce vopsea dai dupa, daca vopsesti cu alb nu are rost sa dai cu grund negru, este grund gri, samd. Acum nu stiu nici eu ce sa spun, poate fiecare o fi bun la cate ceva, fiind diferit ca pigment, eu am folosit un grund negru atata timp cat antifonul are culoare neagra:wink:

Link spre comentariu

...fata de acum ceva ani au aparut grunduri de diferite culori, in functie de ce vopsea dai dupa, daca vopsesti cu alb nu are rost sa dai cu grund negru, este grund gri, samd. Acum nu stiu nici eu ce sa spun, poate fiecare o fi bun la cate ceva, fiind diferit ca pigment, eu am folosit un grund negru atata timp cat antifonul are culoare neagra:wink:

Am inteles. Credeam ca e ceva foarte special...Eu pe unde dau cu grund, parca pe acolo iese mai bine rugina. Si e curatat bine de tot inainte...Imi spusese un prieten ca ar exista ceva care se da peste rugina si aceasta se transforma intr-un strat protector. Ati folosit ceva similar? Ca nu ar fi rau sa pot da direct peste rugina sa nu mai curat insistent. Daca imi amintesc bine, cam cum era feruginolul inainte dar stiu ca acesta inhiba rugina sa nu inainteze, insa numai pentru o perioada ca mai tarziu aparea din nou...

Editat de Astral
Link spre comentariu

Eu am dat pe caroserie cu o vopsea 3 in 1 care prinde foarte bine si daca nu e curatata tabla la luciu metalic ( desi ar fi recomandat).

Este 3 in 1 pentru ca se lauda ca o poti da si peste piese ruginite si stopeaza rugina, protejeaza si mai are si un aspect finisat in final.

Am dat peste cu antifon si gata. Vopseaua se gaseste in diferite culori, nu prea multe, dar eu folosind-o pe post de grund este mai putin important acest aspect. E putin cam scumpa in raport cu grundul obisnuit, dar mie imi convine ce face. Am descoperit intamplator ca tine si la temperatura, adica facand niste gratii din platbanda in prealabil vopsite cu aceasta vopsea, nu s-a exfoliat/stricat mai mult de 1-1,5 cm de la sudura..restul ramanand ok.

A nu se intelege din laudele mele ca ii fac reclama sau sunt angajat la vreo firma care vinde astfel de produs. Vopseaua se numeste Protecta si este produsa de Policolor.

Subliniez ca nu ii fac reclama, sunt pure constatari personale referitoare la calitatile acestei vopsele.

4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

...eu nu m-am incurcat cu de astea, am incercat cele mai ieftine dar in acelasi timp si bune solutii

...am terminat treaba cu antifonatul si pusul la loc pe partea dreapta002.thumb.JPG.3b2e0069b894b8cd3865daed9895994c.JPG

chitul de inaltare si cardanul have duty de la "home made":ha:

001.thumb.JPG.9f44428756f684082bc95c11f939e23f.JPG

am constatat ca s-a mai inaltat un pic pe dreapta white russians:grin:001.thumb.JPG.19291e058aae8b0f6a9511035fb3f5ad.JPG003.thumb.JPG.c23aa5d1e319c1dbf32ffa72eb6257f4.JPG

Editat de dan chiperi
Link spre comentariu

Frumos.

da sa stii ca pe fata am impresia ca pe fata era inaltata cu 2,5cm din tampon dr amortizoarele nu sunt mici si nici nu iti raman mici sa stii :)

atata timp cat le-ai verificat si lucreaza poti sa le lasi linistit ca vor lucra foarte ok :) eu cand le-am luat de la Cluj le-am luat pentru inaltarea din tampoane:)

eu in starea cum era masina nu am ajuns niciodata cu ele sa bata in cap nici macar atunci cand am sarit cu masina peste santuri :):):)

Link spre comentariu

... apai domnu Karol, nu stiu ce ti-o vandut aia la cluj da halatu e mic tare:ha:, masina sta asa ca nu are prinse amortizoarele ca s-o tina incorsetata, si ca sa vezi ca nu vorbesc prostii uite mai atent la poza002.thumb.JPG.10cf02509c197e72ee3fd50a3bb11de9.JPG, amortizorul e intins la maxim si mai lipsesc vreo 3cm pana sa pot baga surubul, deci ca sa fie cursa ok, ar trebui sa fie mai lung cu cel putin 15cm

Editat de dan chiperi
Link spre comentariu

deja ma enervez :) pai cu alte cuvinte eu puteam sa am cursa mai buna la suspensie dar ma limitau amortizoarele? :)

din poza de la tine asta rezulta cel putin iar asta ma cam enerveaza,dar mai e ceva la mine in interior incarcatura era destul de importanta,undeva la vreo 80 de kg toate,adica roata de rezerva ,canistra,sufe,ocheti,trusa de scule,cric hidraulic si piese de schimb,poate daca iei in calcul si incarcatura asta atunci sigur mai coboara amortizorul:)

oricum e bine dar trebuie sa iei altele ca sa folosesti la maxim travelul aferent.

vezi ca si bratele te limiteaza ca spatele e sistem 4 link cu bara panhard fixa si daca umbli la suspensie e posibil sa trebuiasca schimbata bara cu una reglabila :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare