bratu romeo Postat Martie 13, 2011 Autor Partajează Postat Martie 13, 2011 (editat) Re: probleme cu ambreiajul la freelander Salut, Este normal ca ambreiajul la freelander td4 2002 sa "tina" foarte jos. Al meu avea discul nou cand l-am luat si pleca de pe loc imediat. Acum, trebuie s ail schimb pentru ca patineaza daca ii dau putina talpa. Pana pleaca de pe loc trebuie sa ridic cursa pe la jumatate , si nu e din cauza patinarii ci din cauza ca distanta dintre disc si placa de presiune/ volanta s-a marit prin uzura discului. Chestia cu schimbarea obligatorie a volantei este o nebunie , nu scrie nicaieri nici in rave asa ceva. Acum despre problema ta. Si eu am avut aceiasi problema, uneori nu intra in viteza alteori ramanea pedala jos si trebuia sa o ridic cu varful pantofului. La reprezentanata ( da , am fost si la reprezentanta, prima si ultima data in viata mea,) mi-au spus ca nu au gasit nimic si sa le las masina cateva zile sa o bage in probe. Era in garantie schimbarea discului asa ca nu m-a costat nimic decat excursia pana la Bucuresti. In cele din urma am ramas cu ea pe coclauri, am scris intr-un thread pe aici. Care era problema la mine. Cand au schimbat kitul de ambreiaj nu au aerisit corect si bine instalatia. Am descoperit asta bagand degetul in borcanul pompei principale si am descoperit ca lichid nu prea era. Dupa ce am completat cu lichid si am aerisit de la aerisitorul acela imposibil care iese din cutia de viteze totul a mers perfect pana am pierdut din nou lichidul pe la aerisitor. Si acum este la fel, il completez din cand in cand dar niciodata de atunci nu am mai avut probleme sa nu intre in viteze sau sa raman pedala jos. Semnul ca lichidul din pompa e "pe gata" mi-l da faptul ca intra putin mai greu in prima treapta si in marsariere. Daca te duci la mecanic intai o sa iti spuna ca la freelander nu se aeriseste circuitul de ambreiaj. Asa este dar pentru benzinare. TD4 are aerisitor, iese din cutia de viteze pe langa conducta care intra in cutia de viteze catre rulmentul de presiune. Verifica nivelul si mai fa o aerisire a circuitului. Verifica si cursa pedalei de ambreiaj adica uitat-te ca pedala de ambreiaj sa fie la acelasi nivel cu pedala de frana. Daca este mai jos, cursa este mai mica. Vezi care este cauza. Verifica daca atunci cand apesi pedala de ambreiaj se misca pompa principala. Daca se misca nu este ok prinsa sau e rupt suportul si remediaza aceasta problema. Eu cred ca e problema de aerisire nu vreau sa ma gandesc la pompa. Bafta ! Am o rugaminte. Scrie aici cum ai desfacut conectorul conductei de tur , cel de culoare galbena verde, dintre pompa principala si conducta rulmentului de presiune. Verifica daca ai remontat-o corect si daca nu scapa presiune pe acolo. Verifica daca ai strans bine aerisitorul, vezi ca iti trebuiesc doua chei, una de 10 si un a de 8 daca imi aimtesc bine. Inca ceva, cum ai centrat discul si placa de presiune inainte de a monta cutia la loc ? Editat Martie 13, 2011 de bratu romeo 1 Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Re: probleme cu ambreiajul la freelander Buna ziua.Sunt cu ochii pe voi si astept cu nerabdare sa se intample MINUNEA- aceea ca ambreiajele voastre sa functioneze mult timp corect in urma INOVATIILOR pe care le sustineti. OBSERVATIE- oare de ce toti cei care aveti probleme la ambreiaj ati lucrat la el si totusi nu functioneaza corect sau merge o perioada scurta ? Este cineva care a inlocuit KIT-ul complect de ambreiaj? PE CURAND. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Re: probleme cu ambreiajul la freelander minunea e ca inca mai prostesti oamenii pe criza asta. ambreiajul meu functioneaza corect de 20000 km si o sa mai ai de asteptat ceva pana se va strica. Nu suntem "meseriasi" si mai gresim, dar pana la urma, cu ambitie le-am dat de cap 1 Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Re: probleme cu ambreiajul la freelander Salut. Tu te lauzi cu 20000 km ? In acest caz eu nu mai am ce sa spun ,cred ca noi avem o discutie contradictorie intre PROFESIONAL si AMATOR. ADIO,dar o sa urmaresc in tacere rezultatul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Re: probleme cu ambreiajul la freelander nu, e o discutie intre tepar si cel care s-a prins. cum ma poti contrazice, cand volanta mea a tinut atatea schimburi de disc,si inca mai merge? Iar tu sustii ca tine numai un schimb...Si placa de presiune la fel, e ca si cum ai schimba discurile de frana de fiecare data cand schimbi placutele. Oricum, asta e tara noastra, si incredere nu poti sa ai in nimeni. 1 Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
slough Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Re: probleme cu ambreiajul la freelander Freelanderul meu 1.8 intra greu in viteza intai si caraia la marshalier (de fiecare data trebuia sa opresc motoru ca ma durea sufletu). Intrucat aveam suportul (tabla pe care vine montat) pistonului dinspre cutie crapat am inceput prin a-l suda crezand ca rezolv problema. Cum nu a fost decat o f usoara imbunatatire si cum tot sistemul hidraulic dadea semne de uzura, sfatuit fiind si de niste experti mecanici de la un service pe care prefer sa nu-l amintesc, am cumparat un set nou (de pe ekay uk). Dupa schimbarea lui din nou a fost un pic mai bine dar tot nu rezolvasem mare lucru, asa ca am trecut la ultima faza : kit-ul de ambreiaj (tot ebay). Pt asta m-am dus la Ciolpani la Dl Ganescu care a l-a schimbat intr-o zi si de atunci intra in viteza absolut perfect :h5. Cost distractie : piese cam 800 lei (ebay) + 200 lei (Ro uleiuri si alte maruntisuri) + 520 lei manopera (TVA inclus) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Aprilie 20, 2011 Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Re: probleme cu ambreiajul la freelander Dupa cati kilometri ati inceput sa aveti probleme cu ambreiajul? Ma refer la cei ce posed td4.? Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Iunie 9, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2011 (editat) Am schimbat placa si discul ( under construction ) Salut, Impreuna cu Bebe, prietenul meu, meserias in masini italienesti ne-am incumetat sa schimbam discul si placa de ambreiaj Am reusit sa fac si cateva poze cu telefonul Ordinea a fost cam asa: Am demontat capacul de plastic al motorului Am demontat traseul de aer si intercooler Am demontat bateria si suportul Am demontat electromotorul, numai cele doua suruburi care il prind pe carcasa cutiei, cablurile au ramas si l-am impins pe motor unde a stat foarte linistit Am desfacut toate suruburile de la cutie accesibile de deasupra. Am desfacut mufa rapida dintre pompa principala de ambreiaj si cilindrul din cutie Am desfacut un suport care tine furtunul care intra in cabina pe cutia de viteze Am ridicat masina cu elevatorul Am scos scutul Am scos o parte din lichidul de racire prin ceea mai joasa conducta cea de sub radiator, de la imbinarea furtunului de cauciuc cu conducta metalica Am scos uleiul din cutie si din IRD. Verifcati busoanele de golire daca au depuneri de orice fel. Am dat jos jugul cu tot cu bascule si bara antiruliu Am scos planetarele din cutie si IRD si le-am, legat in poz orizontala...aproximativ Am sprijinit pe suporti motorul si cutia Am desfacut cardanul dupa ce i-am facut semne ca sa-l punem in aceiasi pozitie si l-am legat de evacuare. Semnele sa le faceti prin poansonare altfel se pot sterge, mai ales cele de pe IRD in timpul manevrelor de scoatere din cutie. Am desfacut cele doua conducte de racire pentru IRD. Curge lichid la greu asa ca pregatiti ligheanul. Intai se scoate racordul de cauciuc mai gros, si o sa vedeti ca o s acurga lichid si prin racord, de sus si prin teava care vine din IRD , asta inseamna ca nu este infundat radiatorul IRD. Puteti verifica asta si dupa ce il dati jos, sufland pe una dintre cele doua tevi. Nu e nevoie sa notati pozitia la furtune pentru ca sunt diferite la diametru si anu aveti cum sa gresiti la montaj. Colierele se desfac cam greu, e pozitia nasoala. Am desfacut aerisirea IRD, o teava amarata care este prinsa de blocul motor sus de tot. Am desfacut suporturile de la IRD cele dinspre roata dreapta fata, cele care prind IRD pe blocul motor. Am desfacut suruburile care prind IRD de cutie, 4 bucati este unul greu de desfacut, desupra IRD inspre blocul motor. Se vad locasurile in foto cu cutia . Am scos IRD cu grija sa nu stricam semeringul, pe care bineinteles nu-l aveam, asa cum nu am avut nici semeringurile d ela planetare Am desfacut tijele de la timonerie, doua bucati Am desfacut si ultimul surub care tinea cutia de blocul motor care nu se poate desface decat DUPA ce dai IRD deoparte. Mai este un surub care tine distantierul dintre bloc si cutie strans pe cutie si care nu se vede pana nu dai jos IRD si este deasupra surubului de mai sus. Am scos din nucile de pe cutie cele doua tije de la timonerie Se poate scoate splintul de la timonerie si este mai usor de scos dar nu aveam splint de inlocuit. Am inclinat cutia spre spate putin cu tot cu motor, am miscat dreapta stanga pana a iesit priza din volanta si am rotitin plan orizontal cutia coborand-o treptat cu suportul hidraulic ca sa poata sa treaca timoneria de lonjeron. Am scos cutia Am desfacut placa si am scos discul uzat. Am vazut placa cu pete albastrui si cu crapaturi fine Am vazut volanta cu pete albastrui fara crapaturi Am inlocuit placa si discul, am uns priza cu vaselina care era in cutia kitului Am plecat acasa pentru ca se facuse noapte:ha: Pe langa kitul de ambreiaj ar trebui sa aveti pregatit si sa schimbati cand montati la loc cutia si IRD. _doua semeringuri planetare _doua sigurante pentru planetare _un semering pentru pinionul de atac IRD _cheie dinamometrica pentru strans suruburile de la cardan _ulei pentru cutie si ird la reprezentanta costa 100 ron 1 litru pentru cutie si 200 pentru ird =)) puteti verifica si eventula schimba ( daca le aveti ) la electromotor, starea contactelor fixe si a celui mobil PS cand scoateti cutia o sa vedeti ca rulmentul de presiune "atarna" pe priza impins de un arc. De asemenea cilindrul secundar, cel cu tevile care ies din cutie, una se conecteaza la pompa principala a ambreiajului cealalta are la capat aerisitorul, se misca in locasul lui. Nu va speriati ca mine , asa este nromal desi din cazua mizeriei el pare prins de carcasa intr-o flansa cu suruburi. Cand am miscat de el si am vazut ca se desprinde am inghetat, deoarece nu aveam cilindru secundar de schimb. La montaj, impingeti rulmentul si arcul inapoi pe priza si vedeti ca pe cilindru sunt doua gheare, care agata carcasa de plastic a rulmentului tinand astfel arcul presat. Este o singura pozitie care face ca rulemntul sa tina arcul presat. Dupa montaj, la prima apasare a pedalei de ambreiaj, rulmentul scapa din cele doua ghiare si se centreaza cu gulerul de tabla pe soarele placii de presiune , fiind presat de arcul din spatele lui. Imi pare rau ca nu am facut o fotografie ca sa fie totul mai clar dar nu e nimic complicat, este evidenta treaba dupa ce o sa vedeti cutia si cu rulmentul de presiune. Editat Iunie 15, 2011 de bratu romeo Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Iunie 11, 2011 Partajează Postat Iunie 11, 2011 Re: Am schimbat placa si discul Multumiri ptr detaliere,daca mai intervi si la altele,nu ezita sa ne prezinti pas cu pas. Mult succes ! Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NELU B Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: Am schimbat placa si discul te salut romeo este cel mai tare multumesc pentru toata explicatia, este la fix. daca ai mai facut si altele, nu ezita. cu stima NELU B Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Iunie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2011 (editat) Re: Am schimbat placa si discul Salut, BEBE a fost prima mana , eu doar ajutorul :) Cu ocazia asta am descoperit ca imi curge ulei pe la semeringul din fata, de la fulie. Acum vreo 10 luni am schimbat fulia care este de aceea cu amortizare dupa ce am mers cu ea asa rupta si troncanind cam 150 km. Cand am schimbat-o nu erau scurgeri de ulei. Sper sa schimb semeringul dupa 20 iunie, desi ar trebui un dispozitiv special de scos si bagat la loc , cred ca se poate scoate si fara. Daca cineva a facut chestia asta ar fi frumos sa ne spuna si noua cum Editat Iunie 15, 2011 de bratu romeo Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ursulici Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 Re: Am schimbat placa si discul Am si eu urmatoarea problema legata de schimbatul ambreiajului. Am avut o problema cu masina, mai exact am spart blocul motor, am cumparat alt motor, in fine. Odata cu asta am luat si alt ambreiaj pe care l-a schimbat mecanicul, si mi-a inlocuit si lichidul ala care actioneaza pompa pt ambreiaj. Problema e cam in felul urmator: la rece (adica cu masina neincalzita, fara sa fi rulat) schimba bine vitezele, dar pe masura ce masina se incalzeste nu debraiaza cum trebuie si in treptele 1 si 2 intra foarte greu, iar in marsarier e aproape imposibil sa o bagi. Insa daca ii faci pedala la ambreiaj cum faceam la batrana Dacie cand nu tinea frana debraiaza bine si intra usor in viteze. Deci cum ar veni simptom ca si cum nu ar fi aerisita instalatia, dar mecanicul zice ca nu are nicaieri pe unde ar putea sa o aeriseasca. Aveti ceva idei cum pot rezolva treaba asta? LR Freelander Xedi S-Wagon 2.0D '99 :ca Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 Re: Am schimbat placa si discul Am si eu urmatoarea problema legata de schimbatul ambreiajului. Am avut o problema cu masina, mai exact am spart blocul motor, am cumparat alt motor, in fine. Odata cu asta am luat si alt ambreiaj pe care l-a schimbat mecanicul, si mi-a inlocuit si lichidul ala care actioneaza pompa pt ambreiaj. Problema e cam in felul urmator: la rece (adica cu masina neincalzita, fara sa fi rulat) schimba bine vitezele, dar pe masura ce masina se incalzeste nu debraiaza cum trebuie si in treptele 1 si 2 intra foarte greu, iar in marsarier e aproape imposibil sa o bagi. Insa daca ii faci pedala la ambreiaj cum faceam la batrana Dacie cand nu tinea frana debraiaza bine si intra usor in viteze. Deci cum ar veni simptom ca si cum nu ar fi aerisita instalatia, dar mecanicul zice ca nu are nicaieri pe unde ar putea sa o aeriseasca. Aveti ceva idei cum pot rezolva treaba asta? rulmentul de presiune. am patit si eu acelasi lucru si am schimbat rulmentul de presiune si a mers ca uns.:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ursulici Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 Re: Am schimbat placa si discul Da, numai ca eu am schimbat si rulmentul de presiune... :( LR Freelander Xedi S-Wagon 2.0D '99 :ca Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 Re: Am schimbat placa si discul Da, numai ca eu am schimbat si rulmentul de presiune... :( uita-te la volanta. nu stiu ce sa-ti spun. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mozo Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 Re: Am schimbat placa si discul Am si eu urmatoarea problema legata de schimbatul ambreiajului. Am avut o problema cu masina, mai exact am spart blocul motor, am cumparat alt motor, in fine. Odata cu asta am luat si alt ambreiaj pe care l-a schimbat mecanicul, si mi-a inlocuit si lichidul ala care actioneaza pompa pt ambreiaj. Problema e cam in felul urmator: la rece (adica cu masina neincalzita, fara sa fi rulat) schimba bine vitezele, dar pe masura ce masina se incalzeste nu debraiaza cum trebuie si in treptele 1 si 2 intra foarte greu, iar in marsarier e aproape imposibil sa o bagi. Insa daca ii faci pedala la ambreiaj cum faceam la batrana Dacie cand nu tinea frana debraiaza bine si intra usor in viteze. Deci cum ar veni simptom ca si cum nu ar fi aerisita instalatia, dar mecanicul zice ca nu are nicaieri pe unde ar putea sa o aeriseasca. Aveti ceva idei cum pot rezolva treaba asta? Daca ai 2.0 td 4 cilindrul de ambreiaj are aerisitorul pe cutie, daca ai 1.8 benzina nu ai aerisitor si e normal sa patesti asa... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 (editat) Re: Am schimbat placa si discul Da, numai ca eu am schimbat si rulmentul de presiune... :( Atunci parerea mea e sa schimbi si partea hidraulica(pompa si cilindrul receptor).. nu te-ai uitat la lichidul pe care ti l-a schimbat? daca era inchis tare la culoare atunci e clar ca garniturile din pompa sunt varza... Daca sunt obosite garniturile din cilindrul receptor si el vine miscat din loc cand se schimba kitul de ambreiaj atunci acestea se deplaseaza cumva si nu mai lucreaza ca lumea. Daca si dupa asta intra greu in viteze atunci inseamna ca ambreiajul nou pe care l-ai pus e de proasta calitate(cu toate ca daca spui ca pompezi dupa aia intra usor nu cred). E o smecherie pe care poti s-o incerci in loc de aerisire: propteste seara pedala de ambraiaj cu un lemn ceva sa stea apasata total si las-o toata noaptea. La mine a functionat..... totusi daca se desurubeaza racordul de la cilindrul receptor( nu de tot doar pana curge...pedala...strans la loc ...lasat pedala ...si tot asa de vreo cateva ori asta ar fi un fel de aerisire....doar pe acolo se poate. Editat Iulie 8, 2011 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ursulici Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Re: Am schimbat placa si discul Daca ai 2.0 td 4 cilindrul de ambreiaj are aerisitorul pe cutie, daca ai 1.8 benzina nu ai aerisitor si e normal sa patesti asa... Nu am nici 2.0 Td4, nici 1.8 benzina, am motorul 2.0 D, ala de Rover... Am sa incerc si cum zice sierrafery, cu proptitul ala cu o bucata de lemn, daca nu o sa schimb partea hidraulica... Multumesc de sfaturi :wink: LR Freelander Xedi S-Wagon 2.0D '99 :ca Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Iulie 10, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2011 (editat) Re: Am schimbat placa si discul Salut La TD4 exista aerisitor. Eu n-am aerist dupa schimbarea ambreiajului si mai ramane pedala jos cateodata. Deocamdata mi-e lene sa aerisesc :ha: Nu m-am uitat in rave sa vad daca la varianta cu motor diesel LR este aerisitor. Oricum, in perioada cand imi curgea aerisitorul , (am scris pe aici pe undeva), ramaneam fara lichid in instalatie, (am scris si de spre asta), simptomul care imi spunea ca se termina lichidul si trebuie sa completez era: Intra greu in treapta intai si in marsarier. Daca faceam doua trei pedale, se rezolva. In cele din urma scurgerea de licihid a incetat de la sine si dupa ce am aerisit nu am mai avut nici o problema. Parerea mea este ca nu ai suficent lichid in instalatia ambreiajului si ai aer in instalatie. Fa si tu cateva sute de pedale, in felul asta bulele de aer pot urca inapoi in pompa principala . Faci cinci sase pedale, apoi pauza 1 minutapoi reiei ciclul. Asta daca nu are aerisitor. Si metoda cu lemnul este buna. La 1,8 mi se pare ca ciclidrul secundar de ambreiaj este in afara cutiei , verifica mufa de conectare daca nu are scapari de lichid. pe unde scapa, trage si aer. Ce scrie sierra este corect, trebuiesc doi oameni pentru operatiunea asta, daca nu cumva este mufa rapida ca la td4. Toata vorbaria mea inseamna de fapt un singur lucru. PANA NU ESTI ABSOLUT SIGUR CA INSTALATIA ESTE AERISITA NU DA DIN NOU JOS CUTIA Editat August 12, 2011 de bratu romeo Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ursulici Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 Re: Am schimbat placa si discul Pana la urma se pare ca la mine problema este tot circuitul ala hidraulic, l-am cumparat de pe ebay si astept sa-mi vina LR Freelander Xedi S-Wagon 2.0D '99 :ca Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat August 11, 2011 Autor Partajează Postat August 11, 2011 Re: Am schimbat placa si discul Pana la urma ce a fost ? ai rezolvat problema ? Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat August 12, 2011 Partajează Postat August 12, 2011 Re: Am schimbat placa si discul salut ! Fa si tu cateva sute de pedale, pe loc cu mororul pornit in felul asta bulele de aer pot urca inapoi in pompa principala . Faci cinci sase pedale, apoi pauza 1 minutapoi reiei ciclul. Ce treaba are motorul pornit ?? Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat August 12, 2011 Autor Partajează Postat August 12, 2011 Re: Am schimbat placa si discul Nici o treaba Sunt reminiscente de pe vremea cand facem pedale la Dacie =)) O s acorecetez, multumesc Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mircea Postat August 22, 2011 Partajează Postat August 22, 2011 cilindru receptor ambreiaj M-a lasat cilindru ambreiaj si suportul pe care se monteaza .As vrea sa stiu daca se poate inlocui numai aceste componente sau trebuie sa cumpar tot kit-ul :pompa conducta si cilindru ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 22, 2011 Partajează Postat August 22, 2011 Re: cilindru receptor ambreiaj http://www.myrangerover.co.uk/MyRangeRover/RAVE.html descarca RAVE 1 si vezi ce zice acolo. Alte idei n-am, poate alti colegi de forum care s-au lovit de problema asta. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate