Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Topic unificat despre ambreiaj Freelander

bratu romeo

Postări Recomandate

Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander

NU se gaseste separat, doar impreuna cu pompa STC000171

Si daca cumpăr pompa cu totul de la dezmembrari sau chiar nouă se poate schimba doar conducta să păstrez pompa de pe masină?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 429
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

buna ziua, mergand pe drum am auzit la schibatul vitezelor mari, 3 si 4 ca se aude un carait. acasa am tras frana de mana si cu ambreiajul sus, se aude ca freaca ceva. el intra perfect in viteze, merge perfect doar ca se aude freacatul ala. sa fie discul de ambriaj? sa patineze? astept raspunsuri de la cei care au mai patit asa ceva. va multumesc

Land rover freelander diesel an 1999
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

salut

problema ambreiaj treapta 1 si 2

daca plec incet nu face nimic

daca plec mai in forta oscileaza, nu vibreaza , oscileaza

3 4 si 5 nu au probleme :)

am uitat 1.8 benzina 2002

ms, am incercat sa o iau de la capat dar sunt 35 de pagini

ms

ms

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Salut si la multi ani !

Am si eu urm. Problema : in viteza a cincea, nu se tureaza motorul peste 2800 de ture, si masina nu trece peste 110 km/h. In viteza a patra se duce acul pana pe la 3500 de ture si viteza la fel 110km/h.

De curand am schimbat kitul ambreiaj si intercoolerul.

Solutii ???

Multumesc.

TD4 2003

Editat de mandibula
Link spre comentariu

ideal ar fi sa mergi la un tester...... Dar problema cu "limitarea" de viteza la 110 este binecunoscuta.... Verifica partea de turbo......, daca pe acolo s-a umblat. Eventual MAF, EGR, poate ceva a scapat nepus la locul sau......

Editat de alin75

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Cei de la Atelier au spus ca nu au avut treaba cu turbina cand au schimbat ambreiajul.

Oricum tb sa ajung zilele astea la ei.

Ps: ce inseamna MAF ???

Editat de mandibula
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Ambreiaj Freelander TD 4

Buna ziua,

Am Freelander TD 4 din 2001. De curand ambreiajul a inceput sa patineze. Problema este ca ambreiajul nu are mai mult de 10 mii km. Este un kit de ambreiaj Luk. De masina am tras putin cand am fost la joaca dar nu cred ca atat de tare incat sa se duca asa de repde. Este cineva care a avut o problema asemanatoare si ce anume a putut sa o cauzeze ( probabile errori de montaj, utilizare necorespunzatoare, e.t.c ) pentru a putea evita pe viitor alte neplaceri.

Va multumesc anticipat.

Cu stima

Link spre comentariu

Re: Ambreiaj Freelander TD 4

Daca "la joaca" l-ai incins bine de tot, adica a scos fum sau a mirosit puternic este de ajuns. Ai copt ferodoul si l-ai lustruit.

Nu apar erori de montaj dupa 10k km. Utilizare becorespunzatoare, DA

Freelanderul nu are un ambreiaj cine stie ce fiabil, dupa mine este subdimensionat. Daca te mai si apuci sa faci smecherii cu masina, asta se intampla

Ar mai fi posibilitatea sa se fi contaminat cu lichid DOT4 din cilindrul secundar.

La dacie se rezolva cu un pumn de nisip pe gaura de semn de pe volanta.

La freelander nu.

Editat de bratu romeo
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

patineaza sau ai simtit miros de ambreiaj si ai dedus ca patineaza? Cand ai schimbat kitul ai schimbat si rulmentul ?

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

patineaza sau ai simtit miros de ambreiaj si ai dedus ca patineaza? Cand ai schimbat kitul ai schimbat si rulmentul ?

Salut Andrei,

Cand am luat masina nu puteam sa urc nici macar o bordura fara sa simt miros de ambreiaj. Am schimbat tot kitul, placa rulment si disc( asta aprox 10 mii km). Cu ambreiajul nou inca mai simteam miros de ferodou cand incercam sa urc un deal mai abrupt dar am considerat ca trebuie sa se pasuiasca, dupa o vreme mirosul a inceput sa dispara. Ciudat este ca o data cu noul ambreiaj am mai simtit o vreme o trepidatie la plecarea de pe loc. Cat despre patinat la acceleratii bruste tiratia creste dar masina nu se deplaseaza mai repede

Link spre comentariu

Salut Andrei,

Cand am luat masina nu puteam sa urc nici macar o bordura fara sa simt miros de ambreiaj. Am schimbat tot kitul, placa rulment si disc( asta aprox 10 mii km). Cu ambreiajul nou inca mai simteam miros de ferodou cand incercam sa urc un deal mai abrupt dar am considerat ca trebuie sa se pasuiasca, dupa o vreme mirosul a inceput sa dispara. Ciudat este ca o data cu noul ambreiaj am mai simtit o vreme o trepidatie la plecarea de pe loc. Cat despre patinat la acceleratii bruste tiratia creste dar masina nu se deplaseaza mai repede

greseala de montaj iese din discutie nu faceai 10.000 daca nu era montat cum trebuie! dupa toata operatiunea asta ai aerisit sistemul de ambreiaj? Verifica si rezervorul de lichid sa vezi daca nu lipseste din el , ar fi o indicatie ca ai pierderi !

Volanta a fost verificata? Daca cumva este necesar sa schimbi din nou kitul de ambreiaj poti linistit sa iei AP(automotive parts parca) distribuit de delphi e echiparea originala a masinii si mai ieftin mi se pare ca si Luk

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

greseala de montaj iese din discutie nu faceai 10.000 daca nu era montat cum trebuie! dupa toata operatiunea asta ai aerisit sistemul de ambreiaj? Verifica si rezervorul de lichid sa vezi daca nu lipseste din el , ar fi o indicatie ca ai pierderi !

Volanta a fost verificata? Daca cumva este necesar sa schimbi din nou kitul de ambreiaj poti linistit sa iei AP(automotive parts parca) distribuit de delphi e echiparea originala a masinii si mai ieftin mi se pare ca si Luk

Mi-au spus cei de la service ca volanta era ok. Azi am verificat si nu mai era deloc lichid in pompa de ambreiaj. am completat cu lichid dar nu s-rezolvat nimic. Am comandat un kit de ambreiaj nou si o pompa noua de ambreiaj ca sa elimin si aceasta cauza ( pierderi )

Link spre comentariu

Ma cam depaseste treaba asta insa nu cred ca e treaba de rachete ... Tind sa cred ca se poate !

Problema e daca lichidul s-a dus pe disc sau pur si simplu nu e bine aerisit !

Link spre comentariu

Salut

La Freelanderul Td4 este o problema destul de comuna "friptul" de ambreiaj.

Pot spune ca si eu personal am remarcat aceasta problema, la 3 masini identice ca si motorizare (Freelander Td4, al unor prieteni)

Nici una nu a trecut de 10.000 de km, dupa inlocuirea kitului si la cate o "joaca" mai necorespunzatoare, ambreiajul s-a dus :wink:

Daca te-ai jucat cu el "un pic" sau un pic mai mult si ai patinat ambreiajul, de acolo vine problema.

Daca e problema de hidraulica si a ajuns lichid pe disc, placa etc, ar trebui sa nu mai ai nici pedala foarte buna (ar trebui sa fie pedala moale, sau deloc)

La contaminarea discului cu lichid de frana, te sfatuiesc sa inlocuiesti discul/kitul

Link spre comentariu

Nu comanda pompa principala degeaba. daca a urs lichid a curs din cilidrul secundar care este in cutia de viteze impruena cu rulmentul de presiune.

Nu stiu daca e nevoie sa comanzi tot kit-ul, placa de presiune ar trebui sa fie in regula

Daca tot ai talpa grea cauta un disc heavy duty, gasesti codul pe net si discul in Anglia

http://www.ebay.co.uk/itm/LANDROVER-FREELANDER-TD4-SOLID-FLYWHEEL-CARBON-KEVLAR-HEAVY-DUTY-CLUTCH-CSC-/280808029729?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4161767e21

Asta e scump pentru ac are si volanta

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Salutare!

Azi am schimbat kitul de ambreiaj plus pompa de presiune ca sa fiu sigur. Asa arata cel prajit image.thumb.jpg.e5a98cca36e8aa592ff5e792700d7954.jpgimage.thumb.jpg.edcbd6bf8fbeb7a1c8b5ae2bba032f91.jpgimage.thumb.jpg.dcfaa7ee19f7b8a9accb9e3d3097c4a3.jpg

Am dat o tura pe sosea si totul a fost ok, apoi pe un deal suficient de abrupt une rotile au putut patina si la fel totul ok. Insa in fata blocului an urcat masina pe o bordura cu ambreiajul usor patinat si atunci s-a simtit mirosul de ferodou. Acuma cred ca r fi normal sa miroasa putin cat se pasuieste?

Link spre comentariu

Atat timp cat il tii patinat e normal sa simti miros...nu conteaza ca e nou sau mai tocit.

Land Rover Freelander 2.0Di, 2000

Mercedes Benz W211 E220, 2005

Rescue 4x4

Link spre comentariu

@Octavian Talpes rulmentul de presiune este din kit, sau a fost luat separat? Colegul nostru mariusb, a postat un filmulet in care prezinta clar diferenta intre rulmenti! Posibil ca nici aerisirea pompei sa nu fie facuta corect. Revenind, daca urci cu ambreajul "putin patinat" este normal mirosul. Daca utilizezi masina ok, posibil partea hidraulica sa nu lucreze tocmai ok!

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

@Octavian Talpes rulmentul de presiune este din kit, sau a fost luat separat? Colegul nostru mariusb, a postat un filmulet in care prezinta clar diferenta intre rulmenti! Posibil ca nici aerisirea pompei sa nu fie facuta corect. Revenind, daca urci cu ambreajul "putin patinat" este normal mirosul. Daca utilizezi masina ok, posibil partea hidraulica sa nu lucreze tocmai ok!

Salut Alin,

Pompa e noua si s-a facut aerisirea, am sa mai verific daca mai e lichid. Borduri sa stii ca am mai urcat si cu alte masini care nu au pretentii de SUV si nu au mirosit deloc a ferodou. Se pare ca freelanderu asta e mai special :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare