Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme motor 3.0CRD grand cherokee 2007- se opreste

ioan_m

Postări Recomandate

Re: Probleme motor 3.0CRD grand cherokee 2007- se opreste

Nu stiu daca mie mi-ai adresat mesajul sau lui "ungurionut", pentru ca mesajul lui nu-l stiu ca e sters pe motiv de neprezentare. Dar eu nu cred ca am probleme cu timoneria, vede vitezele si pe manual, nu are joc, se comporta foarte bine. Cred ca daca era vreo problema de timonerie nu trebuia sa mi se opreasca motorul si in P si N.

Iar problema cu opritul motorului ma dispera deja, am fost iaras in service pentru alte teste si tot nimic. Si consumul e enorm fata de cat a fost nu-mi explic de la ce a crescut la peste 20 L

Cred ca am sa-l vand ca-mi scoate peri albi deja. La drum merge, nu face probleme in mers dar cu consum mare.

Editat de ioan_m
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 108
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna ziua !

User-ul ungurionut nu binevoieste a face ce se cuvine pentru a intra cu drepturi depline in aceasta comunitate, si ca atare, pana la reglementarea situației, posturile sale vor fi sterse. Cu tine, ioan_m, nimeni nu are nimic, poate doar Jeep-ul tau, ca pare tare incapațanat...

Referitor la problema cu Jeep-ul ta, poate ar trebui sa faci vreo legatura intre actuala situatie si vreo operatie facuta la masina, sau cu vreun eveniment/situatie/sunet intamplate, in urma carora a inceput stresul.

Sunt sanse ca tendinta de oprire la plecarea de pe loc si consumul mare sa fie consecinte ale aceluiasi defect, poate se leaga una de alta.

Oricum, presupunand ca vei rezolva chestia, sunt curios daca problema e de origine electrica sau mecanica. La mine in oras este un Grand din 2005/2006 cu aceeasi motorizare si cutie, si are peste 230000 km fara alt stres in afara de consumabile.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Ai dreptate e ceva fenomen ca orice i-am facut pana acuma nu s-a remediat deloc problema. Si eu cred ca problema opritului si consumul sunt legate una de alta. Lucrari la masina nu am avut in perioada cand a aparut problema decat ca am reincarcat instalatia de aer conditionat. Dar am verificat si acolo senzorii de pe conducte, am scos releu de pe compresor ca sa nu se alimenteze, verificat butonul din interior de pe consola. Am dat drumul la motor cand era rece fara cureau de agregate si acelasi lucru, cand dai sa accelerezi intrerupe / are tendinta turometrul sa mearga in jos si dupa aceea urca / cand vrei sa pleci pica-n nas / are tendinta sa se opreasca. Binenteles ca fara curea nu se mai orpeste atat de usor pentru ca nu are atata sarcina, trebuie sa-l muncesti putin.

Link spre comentariu

Salut,

ma bag si eu in problema, desi, nu am masina ca si a ta.

Am patit-o cu un VW passat, masina am luat-o la un pret suspect de ieftin, desi am dus-o la tester si era totul ok,iar in proba pe strada a parut totul ok. Buba am descoperit-o abia la primul drum lung pe autostrada, cum ajungeam la 140 de km parca se termina motorina, desi o calcam in blana peste 140 nu vroia nicicum. Pana la viteza aia masina mergea brici, accelera super, la 140 nu mai vroia...

Am dus-o la reprezentanta in italia (locuiam acolo pe-atunci), aceleasi discursuri de senzori, injectoare,pompa, calculator samd... mii de euroi. Am refuzat, resemnandu-ma sa folosesc masina asa cum era, zicandu-mi ca nu merita enshpe mii de euro ca sa-i dau 200 la ora :old

Intr-o zi, i-am schimbat casetofonul, ca aveam unul de-al meu care-mi placea mai mult: surpriza, la primul drum in autostrada accelerez ca sa ajung la 140, dintr-un foc ajung la 200 ! :ha:

Am tinut masina 4 ani, n-a mai facut nici o figura, degeaba le-am spus la aia de la reprezentanta ca masina s-a modificat dupa ce am schimbat casetofonul, mi-au zis ca vorbesc prostii... Treaba lor. Consider ca vechiul proprietar a pus casetofonul care influenta cumva computerul de bord. Nu ma pricep, dar asta am patit-o pe propria piele, asta o povestesc :h5

Bun, ce vroiam sa spun e sa te gandesti daca n-ai facut ceva modificari gen amplificator, casetofon sau alarma in perioada cand au inceput necazurile...

Cine stie?

Bafta!

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu

Salut.

Totu-i original pe masina la sistemul de sonorizare sau instalatia electrica.

Eu am parctronic (cu camera video pe marsalier) cu navigatie si magazie CD in partea din fata (toate intr-una), si (VES) DVD player central pentru pasagerii din spate (rear video entertainment system).

Am incercat si varianta aceasta pentru a elimina posibilele cauze electrice aparute de la bord, am demontat consola centrala cu butoane (pt ca nu cumva sa fie vreun buton topit sau sa aiba ceva), cu navigatie cu tot, dar masina sa comportat la fel si fara. Am deconectat si VES-ul, la fel nici o schimbare.

Iar Florin_t ca sa-ti putem citi postarile ar fi bine totusi sa te prezinti prima data la: Forum - Prezentarea membrilor - Topic de prezentare a membrilor

Editat de ioan_m
Link spre comentariu

Salut din descrierile tale am inteles ca ai avut masina in reprezentanta la teste am o curiozitate nu au vazut nici macar ca ai deconectat diverse de exemplu debitmetru ?

- mai spuneai in alt post ca atunci cind este rece si merge socul adica sta turata nu face sau am inteles gresit ?

Link spre comentariu

Salut,

da fiindca am deconectat pe rand mufele de la : debitmetru, turbo, egr, cutie, senzori, am avut cand s-a conectat testerul 29 de erori.

Dar erorile le-am resetat cu cateva zile inainte de a merge cu masina pe la autoitalia de nu au gasit erori. De atunci am fost din nou la mercedes ultima data sapt trecuta joi-vineri si nu a aparut nici un mesaj de eroare, decat cateva bujii arse.

Referitor la turatie sau soc, ai dereptate, pana este rece motorul si sta mai turat, nu face probleme, nu se opreste si nu are tendinta de a se opri.

Editat de ioan_m
Link spre comentariu

Salut cred ca ai putea sa ii rogi pe cei de la mercedes sa incerce sa resofteze engine control unit (ECU ) sau sa faca test in mers cu testarul pe masina sa urmareasca toti parametri de lucru ( daca nu au facut asta pina acum) nasol cu bujiile dar asta nu este o problema grava

Link spre comentariu

Te referi la calculatorul motor? calculatorul l-am schimbat cu altul de proba si facea la fel.

Dar,

m-am hotarat imi vand jeepuletul, si inca ieftin la 11000 ma gandesc sa-l dau cu toate dotarile pe care le are.

Editat de ioan_m
Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare