Max Postat Ianuarie 8, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Nu seamana cu ceea ce iti indica un teratrip? banuiesc ca ptr "amatorii" de-o aventura poate inlocui Ozi cu succes un teratrip dedicat. Se poate folosi cu succes si ca terratrip. E mai greu cand e vorba de distante mai mici decat precizia aparatului GPS in acel moment dar daca iti merge mintea, intelegi despre ce e vorba si descoperi puntele de RB fiind o iesire gen "trophy", de descoperire, aventura, eu as interzice teratrip-ul si GPS...harta si busola doar, o lista de repere (ca sa te verifici ca nu mergi chiar aiurea)....old school, aventura adevarata care sa solicite simturile, sa oblige oamenii se comunice intre ei, sa se sfatuiasca, sa relationeze....nu doar intre om si un aparat (GPS, teratrip & shit...) Problema se pune in felul urmator: Daca se intampla ceva urat in traseu? Accident, masini defecte etc. Cum ii transmiti organizatorului pozitia in care esti? Ii spui ca esti langa copacul cazut de langa o poiana verde? Nu. Trebuie sa ii dai punctul GPS sau pozitia de Roadbook (daca ai asa ceva) pt ca masina de interventie sau echipa medicala sa stie unde sa ajunga si pe unde sa ajunga cat mai rapid. Ce spui tu legat de old school se poate face cu mare succes la o tura privata cu cateva masini, tura care sa nu implice organizatori, competitie, autoritati. Noi trebuie sa gasim aici o cale de mijloc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 8, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Oricum, ideea de baza este ca nu am stabilit inca toate detaliile. Cine are incredere in noi si se aventureaza pana aici, sunt convins ca va aprecia ceea ce facem. Avem 5 ani in spate in care am aratat cum suntem si ce facem. Am avut curajul ca sa schimbam formatul evenimentului pe care l-am facut pana acum tocmai ca sa venim in intampinarea dorintelor a multora din pasionatii de offroad. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Problema cu Terratripul o au mai multi. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Problema cu Terratripul o au mai multi. Neeee............noua nu trebe` !!! Ne descurcam cu odometrul masinii ! :ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 (editat) Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Neeee............noua nu trebe` !!! Ne descurcam cu odometrul masinii ! :ha: Ca deh, nu degeaba am fost la cursuri asta vara ! :grin: S-auzim de bine Editat Ianuarie 8, 2012 de Astral :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lszabi Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august La multi Ani! Va rog sa treceti si pe mine pe lista.:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Cu balize GPS montate pe masina. Max partea cu balizele este una foarte sensibila... te pot induce in eroare, mai ales daca vrei sa vezi "track-ul", iar daca zona e "salbatica" nu stiu cat de mult te vor ajuta, din lipsa de GSM, aspect care ar trebui verificat inainte de competitie. De asemenea trebuie sa iei in considerare faptul ca bateria balizelelor avute de noi anul acesta nu tinea 2 zile. A doua chestie: Problema se pune in felul urmator: Daca se intampla ceva urat in traseu? Accident, masini defecte etc. Cum ii transmiti organizatorului pozitia in care esti? Ii spui ca esti langa copacul cazut de langa o poiana verde? Nu. Trebuie sa ii dai punctul GPS sau pozitia de Roadbook (daca ai asa ceva) pt ca masina de interventie sau echipa medicala sa stie unde sa ajunga si pe unde sa ajunga cat mai rapid. Pai exista balize pe masini, care in 90% din cazuri au buton de panica pe ele, sau carora le poti vedea pozitia (daca exista semnal GSM). Pe de alta parte ar trebui sa existe statii pe masini (CB-uri) si in zona ar fi bine sa vorbesti cu un radioamator sa te ajute cu un repertor pentru canalul 19, astfel rezolvand problema comunicatiilor... Daca ai nevoie de ajutor la partea cu balizele da un semn, caci anul asta m-am tot batut cu cateva. GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 (editat) Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Mai exista un aspect. Dorim sa avem contrulul traseelor deoarece nu acceptam ideea ca fiecare sa treaca pe unde vrea el calcand eventuale proprietati private sau rezervatii sensibile. Competitia se desfasoare cu toate autorizatiile necesare. In Maramures sunt multe rezervatii naturale si nu doresc ca sa incalcam intelegerile cu autoritatiile si sa compromitem desfasurarea competitiei. Tu cum ai vedea desfasurarea competitiei? QUOTE] Pai ca la Arad. Ai Holux-ul sigilat pe masina si la sfirsit "vezi" pe unde, cit si cind a umblat fiecare. Daca te-ai abatut de la "coridor"-penalizare. Ai ramas pe traseu si ai luat CP-uri-puncte. Eu vin si fara teratrip, numai sa fie voie fara, sa nu vin degeaba pina acolo Editat Ianuarie 9, 2012 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august @Vio : Iti spun sigur ca foarte multi din cei care vin acolo, nu vor avea Terratrip......sau in orice caz, cam 60-70% nu vor avea asa ceva......... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august @Vio : Iti spun sigur ca foarte multi din cei care vin acolo, nu vor avea Terratrip......sau in orice caz, cam 60-70% nu vor avea asa ceva......... Eu vreau sa vin de placere si nu ma intereseaza sa cistig cupe si lopeti Fiskars:grin:. Imi faceam insa griji ca ajung in MM si aflu ca nu am voie sa particip pt. ca n-am aparatul. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 (editat) Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Eu vreau sa vin de placere si nu ma intereseaza sa cistig cupe si lopeti Fiskars:grin:. Imi faceam insa griji ca ajung in MM si aflu ca nu am voie sa particip pt. ca n-am aparatul. Asta e si ideea : fun si relaxare !!! Max va tine cont de chestia asta si nu va face un "capat de tara" din terratrip-ul ala !!! PS - Am auzit de la Max, absolut confidential, ca doar echipajele care nu au macar 1 bucata cort de plafon de masina, vor fi descalificate.........:ha::ha::ha: Editat Ianuarie 9, 2012 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 9, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 (editat) Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Asa cum spune IWA si are dreptate, balizele nu functioneaza peste tot decat unde exista semnal GSM. In aceste conditii, in zonele unde nu exista semnal GSM, si sunt destule, mai trebuie o masura de siguranta pt a stii ca sunteti pe track si anume roadbook-ul. Pt asta nu ei neaparat nevoie de terratrip. Mu m-am dat intr-un concurs cu odometrul masinii care nici macar nu indica corect pt ca aveam 35"-uri pe masina. :grin: Poti folosi GPS-ul. Majoritatea au optiunea de masurare distante. Terratripul probabil ca este cel mai precis dar nu absolut necesar. La Arad a exista roadbook si harta. Pe harta erau marcate doar pozitiile CP-urilor si descrierea lor dar FARA coordonate. Tu probabil ca ai folosit doar harta fara roadbook si ai bajbait dupa CP-uri. :grin: Oricum, si in varianta gandita de mine, concurentii vor primi o harta pe care vor fi marcate diverse puncte de interes respectiv locatii de cazare, de masa, benzinarii, vulcanizari, service-uri auto etc Editat Ianuarie 9, 2012 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august PS - Am auzit de la Max, absolut confidential, ca doar echipajele care nu au macar 1 bucata cort de plafon de masina, vor fi descalificate.........:ha::ha::ha: Atunci pot sa te rog sa-mi dai si mie o bucata din cortul tau? :h5Ca sa nu risc descalificarea:grin::grin::grin: :ha::ha::ha: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 (editat) Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Asa cum spune IWA si are dreptate, balizele nu functioneaza peste tot decat unde exista semnal GSM. In aceste conditii, in zonele unde nu exista semnal GSM, si sunt destule, mai trebuie o masura de siguranta pt a stii ca sunteti pe track si anume roadbook-ul. Pt asta nu ei neaparat nevoie de terratrip. Mu m-am dat intr-un concurs cu odometrul masinii care nici macar nu indica corect pt ca aveam 35"-uri pe masina. :grin: Poti folosi GPS-ul. Majoritatea au optiunea de masurare distante. Terratripul probabil ca este cel mai precis dar nu absolut necesar. La Arad a exista roadbook si harta. Pe harta erau marcate doar pozitiile CP-urilor si descrierea lor dar FARA coordonate. Tu probabil ca ai folosit doar harta fara roadbook si ai bajbait dupa CP-uri. :grin: Oricum, si in varianta gandita de mine, concurentii vor primi o harta pe care vor fi marcate diverse puncte de interes respectiv locatii de cazare, de masa, benzinarii, vulcanizari, service-uri auto etc Nu vreau sa contrazic pe nimeni dar cred ca e o neintelegere la mijloc. E vorba de GPS si nu GSM, si ala e peste tot :wink:. GSM-ul stiam ca-i pt. telefon. Si ala nu e necesar ca doar avem statii. Nu stiu la ce spui "baliza", dar la Arad se merge cu "track-ere" GPS (Holux m-241 Logger). Si nu se bijbiie dupa CP-uri ci se navigheaza. Tu trebuie sa gasesti (calculezi) punctul in functie de azimut si distanta. Nu exista road-book. Doar azimut, distanta, si o mica descriere a CP-ului. Primesti o harta cu CP-urile, dar are marginile taiate pt. a nu putea vedea coordonatele. La Arad 2011 s-au sigilat pe masina pt. ca in 2010 au fost concurenti care nevoind sa riste un pasaj mai "grav", au parcurs pe jos, cu track-erul in mina portiunea respectiva.:grin: La MM Trophy, monitorizarea traseului se poate face si dupa GPS-ul personal al fiecaruia, fara a fi nevoie de track-ere suplimentare, pt. ca fiind o "tura" continuua, nu v-a pleca precis nimeni pe jos lasind masina. Editat Ianuarie 9, 2012 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august PS - Am auzit de la Max, absolut confidential, ca doar echipajele care nu au macar 1 bucata cort de plafon de masina, vor fi descalificate.........:ha::ha::ha: Asta-i ce-a mai mica problema. Mai am destule bucati din cortul cu care s-a rasturnat Miron. @teddybear: Poti sa ai si tu o bucata. MOCA!:h5 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Asta-i ce-a mai mica problema. Mai am destule bucati din cortul cu care s-a rasturnat Miron. @teddybear: Poti sa ai si tu o bucata. MOCA!:h5 Multumesc de oferta! Ar fi fost mult mai frumos sa-mi dea Astralu' o bucata din cortul lui nou-nout:ha::ha::ha: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 (editat) Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Va faceti griji ca nu vor avea multi terratrip, dar foarte multi din cei multi nici nu stiu sa-l foloseasca... si acum vorbim de azimuturi.. Parerea mea este ca la asa traseu lung si "unidirectional" :ha: nu vor fi distante pe RB la 0,01 km si se poate merge lejer cu odometrul masinii sau dupa ochi. In plus de asta sunt cel putin 4 perechi de ochi care sa dicteze volanul :ha: Bineinteles ca daca mi-am bagat coada aici inseamna ca vreau sa vin... :h5 Anul asta in loc sa-mi organizez expeditia, il las pe Max sa o faca.. :ha: Dulceanule, ma auzi?? Editat Ianuarie 9, 2012 de doctoru' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Va rog sa ma scuzati daca ma bag si io in sama! Sunt ceva oameni inclusiv pe aci care se descurca si fara aceste instrumente de navigatie si coordonare pe care multi le considera obligatorii(pentru ei). Pentru altii sunt numai instrumente de confirmare a navigatiei si masurare a distantei intre 2 pozitii de RB si contorizare a RB pe distante adaugata (asa ar fi normal). TP te ajuta foarte mult(la calcule de RB) in situatia in care ai gresit traseul si trebuie sa te intorci in pozitie RB cunoscuta. Marele avantaj este ca poti seta TP ul tau pentru cursa respectiva,,Km etalon,,!! Poate diferi mult fata de ceea ce e de fapt 1 Km. Si atunci apar diferente daca te joci cu sisteme GPS. GPS poti sa il uiti in padure,,inclusiv transpondere GPS,stii unde a intrat, mai ai niste ferestre unde a patruns bine soarele in rest,,PA! La azimut!! ,,pa TP,,pa GPS,,traiascabusola si peneleindianului ,,TP intra in coordonate cand ajungi in pozitia finala de azimut,,restul,,,penele indianului!!! miros,montagnard,offroder(cu O ca i si pentru cei pe picioare),gume,pa aci i mai bine,noroc,orientare,multa orientare,sa ai busolele cu tine(in mana,cap si masina) si sa stii in si unde te afli. Daca iei coordonatele de la punctul de plecare, folosesti busola esti geolog,padurar,alpinist,atlet, e bine (ai azimut DOARA) te descurci. Pui pe GPS track numa cat sa stii sa te intorci la punctul cunoscut,daca poti! In rest RB i lege si biblie pentru tine. Poate fi gresit ca orice lege,da atunci incerci sa te descurci(orientezi)i in situatia data. OK !?? Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 (editat) Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august @Patrolator - Balizele GPS sunt niste jucarii care iau pozitia GPS si o trimit catre un server prin GSM, De pe acel server cu ajutorul unui softulet o pui pe o harta si vezi unde e masina in timp real. Nu stiu ce model de holux a fost folosit la TAT, daca stiu sau nu de GSM, dar poti arunca un oki la link-ul asta. Practic jucariile de genul asta il ajuta pe MAX si pe cei din secretariat sa stie unde esti la orice ora din zi sau noapte, cu mentiunea ca ele transmit date via GSM (GPRS ca sa fim mai exacti). @pepsi - eu sunt tare curios cum iei tu cu busola un azimut de 5grade si 1,5km. Editat Ianuarie 9, 2012 de iwa GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august @pepsi - eu sunt tare curios cum iei tu cu busola un azimut de 5grade si 1,5km. Daca la mine te raportezi!! Foarte simplu, 5 grade si 1500 metri inainte. Am avut undeva in ceva concurs(cred ca Bucur i vinovatul) azimut 0 cu 3000 m. I spectacol! 1 Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august iwa apropo de balizele minune: la etapa de la iasi am intrebat la un moment dat unde este nasu mare, tu din receptie monitorizind concurentii ai raspuns ca este la 2,3 km de finish. am sunat si surprise!!!!! nasu mare era la hotel de mult timp. poate dai tu o explicatie de it. ca eu nu le am cu asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august nenea pepsi, pepi ,sau cum vrei tu , off-road-ul a evoluat ,multi nu stiu a folosi busola dar folosesc gps-uri.ei nu stiu ca in padure gps-ul are si nu are semnal si atunci se duc la gara. te salut nenea PEPSI hi hi hi frumos nume. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Bre nea "Pepsi" ... pe vremea matale foloseau ai' batrani busola, acu pe vremea lui iha asta ...folosesc pusola sau pipiesu ...si in caz ca te ratacesti sa stai linistit, te gasesc organizatorii cu paliza pipies ... sau cel tarziu in primavara urmatoare ...asta in caz ca nu vine la tine intre timp propietaru' padurii sa-ti taie factura pe chirie si utilitati ... :ha: Singura mea dilema legata de azimut care n-am inteleso niciodata ...cate grade te poti abate legal dintr-o sticla de Jack ? :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Scuze de de deranj nea fane(de la telefoane cumva?) Da viatza i scurta si padurea-padurita i mare si pe GPS! E! Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Pt Y,,busola me i in jinars de pruna vero-di-vero,,si nu mi o cazut din jeb(buzunar)in limbaj academik!,,nici o data,indiferent unde am fost si ce am facut ! Lasa-l pa Jack in umbra lui de cow-boy statut,care da cu fise de stejar in butoi! E! Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate