Yonutz Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 (editat) Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august @pepi Injep sa disting injet, injet tainele jipiesului ... PS ...ar putea astia sa ne aresteze ca folosim jdemii de ori de jauri .. :ha: Vii la Maramu? ca sa ne initiem impreuna in tainele jaurilor aistea cu problema...Jack, Jin, JB, Joni Walcheru, Jrojbuk, Jgipies, samd ... :grin: Lista reactualizata: 11. Team 11: Yonutz + ............................... / Toyota Landcruiser HDJ80 + ........................... Max please edit ...Team 11 = "Team J" :tk Nu primesc coechipier decat cu "J" spaga ... :x:av Editat Ianuarie 9, 2012 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Tot Academic vorbind si in umbra creatiei fiind,cred ca am sa pasesc inspre sfintele porti ale Maramuresului ancestral in acele zile sfintite de voi cei de acolo si de Vinul Domnului. Ultima data cand am purces catre acele meleaguri ma procopsit Max si echipa lui din Nord,, prin tragere la sorti,,, sfintita,,,cu jinars!(sanatate maxima la totzi) cu un generator de curent!!! Realmente!! Cred ca si in acest sfant an(poate ultimul dupa mayashi) am sa ma intorc cu fatza inspre nordul stramosesc cu radacinile sale ne-stramutate! Da!,, asa am sa fac! Promit! Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Astrale daca vine nea pepsi,pepi am dat de necuratul !!!! Nu de alta dar vom avea viata grea seara spre dimineata . Promit sa nu beau ......................................APA. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 (editat) Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august @pepsi - eu sunt tare curios cum iei tu cu busola un azimut de 5grade si 1,5km. Daca la mine te raportezi!! Foarte simplu, 5 grade si 1500 metri inainte. Am avut undeva in ceva concurs(cred ca Bucur i vinovatul) azimut 0 cu 3000 m. I spectacol! Din pacate nu prea e asa... distanta de 1500m este una aeriana, chiar sunt curios cum masori tu distanta asta peste 2 vai si un lac... @neafane - din cate stiu eu am zis "ultima pozitie este" Eu unul ma retrag din discutia asta, il las pe Yonutz sa explice cum e cu navigatia ca stie mai bine ca mine, mai ales pe tastatura :wink: Editat Ianuarie 9, 2012 de iwa GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Acum multi ani cand nu existau "borcanatii" si computerele cum crezi ca masurau astia distantele peste vai si mari? Dupa tine asa ... prin telepatie?? Daca te uiti inapoi in timp o sa vezi ca in navigatia de orice fel, de multi ani ...a fost de baza BUSOLA! :wink: Ca tot veni vorba de bagat in seama: Vrei sa explici una alta despre gipies ...ok ...ai rubrica de specialitate ...DAR NU AICI ... ia ceteste sus ... :wink: Cat despre ...gusturile mele privind "J"-urile ma privesc personal numai pe mine ... :grin: asa cum si pe altii ii privesc intr-un mod tot atat de personal preferintele bahice/nonbahice ...citez "ma duc la etape ca se bea gratis!" :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 (editat) Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Din pacate nu prea e asa... distanta de 1500m este una aeriana, chiar sunt curios cum masori tu distanta asta peste 2 vai si un lac... BINGO! Exact asta-i "fenta" (farmecul). Stiinta e sa "creezi" punctul pe harta :oc si aventura sa ajungi cu masina acolo:j. Una fara alta nu merg; ori ajungi in locul fals, ori nu ajungi in locul bun.:ha: Pt. teoreticieni experimentati, creearea punctului se poate face cu formula urmatoare: Exemplu: Coordonate actuale:N51°10.568' ,E9°57.314' CP la dist. d = 250m azimut http://www.cachewiki.de/w/images/math/7/3/0/730321e6871c57c401a43eead075e4a9.png: http://www.cachewiki.de/w/images/math/3/c/7/3c7e88306413ff9fbb4a6f4b18aa1c44.png http://www.cachewiki.de/w/images/math/b/a/8/ba8ccc5dfb3412c8db7a0ade34ae9861.png Noile coordonate sint: N51°10.694 E9°57.392 Eu personal n-am reusit niciodata:ha: @Max: Cu "balizele" m-am prins. E vorba de monitorizarea in timp real a concurentilor. RAT-RACE :grin: . Wau.:rsp Asta da provocare pt. om si tehnica. Presupunind ca pe cineva intereseaza unde se afla exact in clipa aia, fiecare dintre cele 40-50 de masini, "TIP"-ul meu e pe imposibilitatea practica de realizare (chiar daca exista "semnal" pe tot parcursul). Asta-i din filmul cu centrul de coordonare a zborului. Dar acolo-i cu RADAR. Si nici nu aduce nimic faptul ca-l vezi pe concurent in gradina omului; de penalizat il penalizezi oricum cind il intilnesti, adica la finish (exceptind cazul in care se monteaza pe masini incarcaturi explozive telecomandate:ha:), si atunci poti tot asa bine sa-i citesti track-ul inregistrat de el insusi. Editat Ianuarie 10, 2012 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 (editat) Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august iwa apropo de balizele minune: la etapa de la iasi am intrebat la un moment dat unde este nasu mare, tu din receptie monitorizind concurentii ai raspuns ca este la 2,3 km de finish. am sunat si surprise!!!!! nasu mare era la hotel de mult timp. poate dai tu o explicatie de it. ca eu nu le am cu asta. Pai daca merge cu GSM se poate intimpla. Am fost in W-E la varu-meu (locuieste la 150Km de mine), si cind am plecat (la 8 AM) i-am trimis un SMS ca m-am pus in miscare. Jucam cu el a doua partida de carti (pe la 19 PM), cind l-a primit. Si vorbim aici de Nemtzia (zona urbana):ha::ha::ha: Nu stiu din ce cauza a intirziat, si nici pe unde a ratacit SMS-ul meu in tot acest timp, dar fapt e ca i-au trebuit 11 ore. Adevarat ca s-a inimplat o singura data, dar s-a inimplat. Am auzit si de la altii despre asemenea anomalii. Poate este vreun coleg care "se stie" cu retelele astea si ne explica si noua ce si cum. Editat Ianuarie 10, 2012 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lszabi Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Consultati pe organizatorii "Super Carpata Trophy" despre modul de monitorizare a concurentilor in competitii de acest gen. Au multi ani de experienta cu toate ca e ilegal. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Din pacate nu prea e asa... distanta de 1500m este una aeriana, chiar sunt curios cum masori tu distanta asta peste 2 vai si un lac... @neafane - din cate stiu eu am zis "ultima pozitie este" Eu unul ma retrag din discutia asta, il las pe Yonutz sa explice cum e cu navigatia ca stie mai bine ca mine, mai ales pe tastatura :wink: OK, eterna lupta intre generatii,,,busola contra GPS. GPS-ul are rol de busola,dar busola nu are rol de GPS. Dar busola merge in padureeee!! GPS-ul ba! Busola nu pierde semnalu' lu' satelitu' in veci Despre 1500 m , daca ne intalnim am sa iti explic cum se poate merge 1500 m peste vai si lacuri. Cu busola in mana! O zi buna! Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Duke Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 (editat) Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Nu stiu din ce cauza a intirziat, si nici pe unde a ratacit SMS-ul meu in tot acest timp, dar fapt e ca i-au trebuit 11 ore. Adevarat ca s-a inimplat o singura data, dar s-a inimplat. Am auzit si de la altii despre asemenea anomalii. Poate este vreun coleg care "se stie" cu retelele astea si ne explica si noua ce si cum. (desi deja e usor offtopic) principiul de functionare al unui SMSC (Short Message Center - hardughia care primeste si trimite sms-urile) este 'store and forward', adica primeste mesajul, il stocheaza, dupa care incearca sa il livreze. nu intodeauna livrarea mesajului se face imediat (din varii motive - numar de destinatar incorect, probleme in retea, etc) si atunci mesajul este stocat si intra intr-o schema de retry (de ex prima tentativa de livrare este la 30 min, apoi urmatoarea la 1 ora, urmatoarea la 4 ore, etc - ideea e ca aceasta schema este configurabila de catre operatorul gsm, el are niste calcule legate de eficienta retelei, etc). Asa ca mesajul tau nu a fost livrat din prima, si a intrat intr-o coada de asteptare, de unde s-a incercat livrarea lui conform schemei de retry. Stiu ca te vei intreba 'de ce 11 ore', dar se mai intampla (rar) ca telefoanele sa 'piarda' legatura cu reteaua (desi tie iti apare pe telefon ca ai semnal, esti conectat, etc) si atunci mesajul este livrat abia cand telefonul se 'reconecteaza' la retea (asta este o explicatie mai simplista, in realitate lucrurile sunt un pic mai complicate). inca o chestie - sms-ul este un serviciu de tip 'best effort' (ca si emailul, de exemplu), adica nimeni nu garanteaza ca mesajul tau va fi livrat, doar ca va incerca sa il livreze... Nu stiu din ce cauza a intirziat, si nici pe unde a ratacit SMS-ul meu in tot acest timp...Mesajul nu a 'ratacit' pe nicaieri, in acest timp era pe SMSC, de unde ar fi disparut definitiv dupa 1 saptamana, daca nu ar fi fost livrat catre mobil (si acest termen de 1 saptamana este un parametru setat de catre operator, care s-ar putea sa nu fie la fel in toate retelele. de exemplu, se mai practica mai demult, de revelion, craciun, etc, cand era numar mare de mesaje, sa se scada aceasta 'durata de viata' a sms-ului, pentru a nu incarca inutil reteaua cu numarul mare de reincercari de livrare). sper ca am fost suficient de explicit, si nu foarte offtopic :). Editat Ianuarie 10, 2012 de Duke exista 10 tipuri de oameni: cei care inteleg binar si ceilalti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august :h5 Am inteles. Bine de stiut.:tk. Acum prea :offnu cred ca am fost. Imi imaginez ca si balizele alea isi transmit datele cam in acelasi fel, si de acolo, pot aparea situatii de genul celei explicate de colegul @neafane mai sus. Adica cu toate ca esti deja la dush, conform ultimului "semnal" receptionat al balizei, esti inca in teren, semnalele mai "recente" fiind pe undeva in asteptare. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august :h5 Adica cu toate ca esti deja la dush, conform ultimului "semnal" receptionat al balizei, esti inca in teren, semnalele mai "recente" fiind pe undeva in asteptare. sau hotelul se afla la 2,3 km de finish, foarte aproape de traseu, concurentul nu a predat baliza iar la centrul de comanda nu se stie ca acesta a luat finish-ul:ha: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august In completare la ceea ce a spus @Duke: orice retea foloseste o esalonare a datelor (mesajelor) pe nivele de prioritate. Astfel intotdeauna un SMS va avea cel mai scazut nivel de prioritate. In cazul balizelor, in functie de contractul incheiat de beneficiar, se poate alege nivelul de prioritate al datelor emise de balize, astfel incat monitorizarea sa fie efectiv in timp real. Evident, un nivel de prioritate mai ridicat implica si niste costuri mai mari. O zi buna! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august balizele nu folosesc SMS-uri pentru a transmite pozitia, ci fluxuri TCP/IP, care au avantaje si dezavantaje. In general SMS-uri sunt folosite doar pentru configurare. Oricum cred totusi ca ar trebui revenit la subiectul topicului. @pepsi - oricand, eu vin cu berea. GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 (editat) Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august In completare la ceea ce a spus @Duke: orice retea foloseste o esalonare a datelor (mesajelor) pe nivele de prioritate. Astfel intotdeauna un SMS va avea cel mai scazut nivel de prioritate. In cazul balizelor, in functie de contractul incheiat de beneficiar, se poate alege nivelul de prioritate al datelor emise de balize, astfel incat monitorizarea sa fie efectiv in timp real. Evident, un nivel de prioritate mai ridicat implica si niste costuri mai mari. O zi buna! Ok. Si-acum revenim la MM Trophy si la cele 40-50 de masini, fiecare cu baliza proprie, care transmit concomitent si neintrerupt date, la intervale de 1 -2 secunde, date care in functie de retea, au mai mult sau mai putin prioritate... . Suna ca reteta de succes a unui mare haos. Max, respectele mele sincere pt. curaj si daruire. Jos palaria. Ne vedem la locatie:h5. Editat Ianuarie 10, 2012 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Buna ziua domnilor. Particip de 4 ani la MMOF numai cu harta. Ideea acestui trophy este super. De fapt eu (impreuna cu prietenii) am aplicat-o in ultimii ani prin faptul ca plecam dimineata de la start si ne mai cauta Max in jur de ora 22-23 sa vada daca mai aparem la masa. Nu stiu de ce va agitati atat cu GPS, GSM, TT, trackuri, busola, etc. Parca ati fi pe un continent necunoscut si prima persoana pe care o intilnesti este la distanta de 1 zi de mers. Fratilor suntem in Romania! Nu cred ca va veti rataci vreodata. Si cred ca ati uitat "scopul" acestui trophy. Astrale mai muta si tu din offtopicurile astea in sectiunile corespunzatoare. Multumesc. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 (editat) Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Sper sa nu fiu oftopic, dar am o mica propunere. Portia de palinca a fiecarui participant sa se regaseasca intr-un CP. Astfel vom putea testa si caracterul participantilor, neravnind la bunul altora. Editat Ianuarie 10, 2012 de pitonul Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Sper sa nu fiu oftopic, dar am o mica propunere. Portia de palinca a fiecarui participant sa se regaseasca intr-un CP. Astfel vom putea testa si caracterul participantilor, neravnind la bunul altora. Iar portia sa fie, evident, crescatoare din 50 in 50mg........:ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august daca Max are 10 CP-uri ,cu tratamentul asta sigur vom ajunge la RUSI; ezact ce va povesteam ..........avem nevoie de pasapoarte !!!!!!.............MI PLACA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Scuze de Off-topic, dar ma intereseaza mai de aproape chestia cu balizele GPRS si nu vreau sa mai poluez pe aici. Am deschis pe tema asta un topic nou in sectiunea GPS: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68926-Balize-GPRS-track-ere-logger-e-si-alte-jucarele... Rog si invit pe cei interesati si pe cei in tema sa discutam tema acolo. :tk Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Iar portia sa fie, evident, crescatoare din 50 in 50mg........:ha: Esti sigur ca nu ai gresit unitatea de masura? Daca e corect, stiu cativa care ar vrea sa fie macar 2000CP-uri pe zi:ha::ha::ha::x:h5 It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Esti sigur ca nu ai gresit unitatea de masura? Daca e corect, stiu cativa care ar vrea sa fie macar 2000CP-uri pe zi:ha::ha::ha::x:h5 Lanternele vor fi la mare cautare ! Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 10, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Ok. Si-acum revenim la MM Trophy si la cele 40-50 de masini, fiecare cu baliza proprie, care transmit concomitent si neintrerupt date, la intervale de 1 -2 secunde, date care in functie de retea, au mai mult sau mai putin prioritate... . Suna ca reteta de succes a unui mare haos. . Vio, ar fi fost de bun simt ca sa faci o asemenea afirmatia daca ai fi participat macar odata la vreunul dintre evenimentele organizate de noi. In lipsa acestei conditii, consider ca afirmatiile tale sunt rauvoitoare sau cel putin deplasate. Daca ai fi participat, ai fi vazut ca nu prea lasam nimic la voia intamplarii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Vio, ar fi fost de bun simt ca sa faci o asemenea afirmatia daca ai fi participat macar odata la vreunul dintre evenimentele organizate de noi. In lipsa acestei conditii, consider ca afirmatiile tale sunt rauvoitoare sau cel putin deplasate. Daca ai fi participat, ai fi vazut ca nu prea lasam nimic la voia intamplarii. Max, imi cer scuze daca ceea ce am spus ti se pare rauvoitor.:sr Nu am avut insa intentia de a jigni pe nimeni. Intr-adevar MARE RESPECT pt. cineva care se inhama la o asemenea munca titanica (din punctul meu personal de vedere). Imi imaginam numai cit de greu e ca cineva ca cineva sa tina sub control (sau evidenta) unor evenimente, a caror desfasurare depind de date (semnale), transmise prin reteaua de telefonie mobila, care stim cu totii cum functioneaza in padure. Adica pe scurt, sa faci ceva perfect, cu mijloace imperfecte. Iar cind am folosit cuvintul haos, nu la concurs sau organizarea lui ma refeream, pt. ca asa cum bine spui, nu am eu ce sa-mi dau cu presupusul despre ceva ce n-am habar, ci la cum imi mimaginez ca arata in "centrala", cu lap-top-uri peste lap-topuri, primind (sau nu) "esemesuri" cu coordonate si timpi, care trebuie cataloghizate, sortate si stocate. Se pare insa ca luat de val, am facut exact ceea ce nici mie nu-mi place. Sa-mi bag nasul unde nu-mi fierbe oala. Si pt. asta te rog sa ma ierti. Treaba mea ca si potential participant, e sa citesc conditiile (regulile), si daca sint de acord cu ele, sa-mi achit taxa de participare si sa ma dau, sau sa stau deoparte si sa tac, lasindu-l pe organizator sa-si faca treaba. :tk pt. intelegere. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierra213 Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Re: Maramures Trophy 2012 - 7-12 august Buna Ziua! Va rog sa treceti pe lista de participanti si echipa Kremsmueller Rally Team: Botez Sorin + ......................./Pajero Mk1 3000 V6 Szene Raul + Vermesan Miri/ Pajero Mk1 3000 V6 Stanescu Sebastian + Lavinia / Jeep Grand Cherokee Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate