Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare.

alin75

Postări Recomandate

va salut dragi colegi! revin după o absență destul de mare...cauza fiind lipsa timpului...

în momentul în care scriu...astept platforma pentru a fi adus acasa din ungaria... aici a decis mașinuța sa ma lase balta....

costuri...pana acum 185€ ridicarea de pe autostrada si ducerea la un service al lor...aici încă 30€ constatare, răspuns "kaput cutia viteze"...alți 30€ sa ma lase intr-o parcare până soseste platforma...pentru care dau alți 350€...deci un drum austria -românia...m-a scuturat de peste 700€ (taxe si combustibil incluse)...

dacă mai adaug reparația în tara...ma pun cu parul pe ea!

va cer ajutorul pentru un centru unde pot gasi c.v. cat de cat ok!

numai bine!

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 412
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...
în final cutia de transfer distrusă...luată alta sh (lipsa timp pentru reconditionare), dar vibrația persista undeva intre 60 si 80km/h....explicația primită...planetară pe dreapta..incepe sa ceara schimbarea. Pentru apropiatul ITP...am incercat achiziționarea unor faruri pentru europa... si am intrat in mare ceata...multe fiind la vanzare de pe masini cu volan pe dreapta si reglate...iar cand puneam problema ITP-ului unii erau seriosi si imi spuneau din start...NU...alți... Deci cum pot face diferența dintre cele din Anglia si cele din Europa?...merci!

Link spre comentariu

în final m-am lămurit în ce constă deosebirea între faruri... Pe "sticla" farului se gaseste un pătrat...poziția acestuia spune ce fel de far este... EU sau GB!

Link spre comentariu

Nu are nici o treaba sticla, diferenta o face oglinda are alta configuratie unghiul striatiilor este indreptat opus, iti spun caci am luat si eu de Europa si le-am studiat.

EDIT: acum am vazut ca ai nonfacelift, scuze:al

Editat de l@u
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

va salut dragi colegi de forum. pentru ca în seara asta am avut ceva timp, continui cu povestea mea...

după schimbarea IRD-ului cu unul sh, masina se comporta la fel...adică vibra doar in sarcina...iar la scurt timp am început să pierd ulei pe la semeringul unde intra planetara in IRD. Am luat si inlocuit planetara (noua) plus semering, plus manoperă...undeva la 950 lei. Comportamentul s-a modificat mult in bine, dar tot nu era ok... La revenirea în țară am trecut la schimbarea ambelor capete de planetara pe partea stângă (nu am gasit o planetara pe stanga ...la pret decent...iar singura care mi-a sosit era mai scurtă cu 3 cm....asa ca am apelat la varianta de compromis)...inca 700lei...

Acum masina este ok..parca a revenit complet la viata...

Editat de alin75
  • Like 1

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
Salut. Stii tu sigur ca de acolo huruie? daca vrei sa faci treaba serioasa folosesti kitul complet e rulmenti, de aia se si vand la pachet

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Da, sunt sigur. Am ridicat masina pe elevator, in viteza se aude exact in pinion. Am scos pinionul de atac, am pus flanșa pentru anulare transmisia catre spate si nu se mai aude nimic, plus ca pinionul dat jos, se invarte putin greu si se simte la mana.

Nu l-am desfacut pentru ca doresc sa am mai intai rulmentii si semeringul.

Multumesc pentru raspuns.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Buna ziua. In primul rand imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie problema mea dar nu stiu unde ar trebui plasata.

Am probleme cu motorul (Freelander 1, td4, 82 kW, noiembrie 2005) - imi taie puterea la motor , nu se mai accelereaza decat foarte greu in sarcina si se aude din cand in cand un "cloncanit" parca metalic:- Imi afiseaza pe tester erorile P0190 "Fuel rail pressure senzor malfunction (0x0190)" si P1640 "Internal control module checksum error (0x1640".

Am schimbat senzorul de joasa presiune si pompa de motorina de langa roata spate dreapta, la indicatia mecanicilor. Pot sa merg cu masina dar nu are putere. 

Ce ar trebui sa mai verific? Ce probleme indica codul P1640 LA Freelander?

Va multumesc. O zi buna

Link spre comentariu

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare