MIHAI DAN Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! Problemele pe care le-ați avut pot avea multe cauze. Toate uzurile se accentuează în timp. Eu, cred că și et-ul negativ sau flanșele distanțiere la roți, scurtează viața rulmenților kingpin. Și eu am avut probleme, trepidații - mai exact death wobble - de săream de pe stradă la 50-60 km/h, dar la mine erau din cauza unei bucșe care era varză - de la bara Panhard. Pentru asta, am schimbat și bucșele de la tendoanele de față, care s-au rupt din cauza trepidațiilor laterale ale punții de față.:grin: Poate jantele de 7 inci lățime și 15 inci diametru, pe care le-ați montat, erau descentrate (mă refer la janta metalică - nu la anvelopa neechilibrată). Chiar și o jantă stock (una singură e suficient!), dar care are montată pe ea o anvelopă neechilibrată sau prost echilibrată și montată pe puntea față, poate declanșa vibrațiile nedorite. Eu am înălțat mașina 7-8 cm (SL) și trebuia să o și lățesc, cel puțin, tot cu atât. De asta am apelat la aceste jante cu lățime de 8 inci și offset negativ. Ar mai fi o observație de făcut. Gândiți-vă că marea majoritate a posesorilor de autoturisme destinate off-road-ului, la un moment dat se decid să facă aceste transformări: SL, BL unii fac SL+BL, lățire cu flanșe distanțiere sau jante ”întoarse“, anvelope mai mari etc. Nu toți care pun anvelope mai mari și uneori și jante mai late/grele au această problemă. De unde rezultă, că una e discuția la modul general și alta este cazul particular. Așa că, îmi mențin părerea că o diferență de câteva kg în plus la greutatea ansamblului jantă-anvelopă nu are o prea mare influență, iar efectul pozitiv obținut (creșterea performanțelor), justifică chiar și remedierea micilor probleme apărute după modificări. Pot spune că am încercat diferite configurații, jante - anvelope, mărturie stă această discuție, de la începuturile ei, și nu am observat nici măcar la consumul de benzină creșteri semnificative. Și am avut și anvelope 265/70/15 puse pe jante de 7 inci, care cred că aveau 20-25 kg bucata, doar anvelopa. Nu le-am cântărit, dar de-abia le ridicam de jos:ha: Prin toate aceste operațiuni, părerea mea e că se îmbunătățesc performanțele mașinii, chiar dacă pe parcurs, apar unele probleme (majoritatea remediabile), sau se accentuează unele uzuri, deja existente. Condiția esențială ca acaretul să meargă, e să fie mereu pus la punct, gresat, verificat și paraverificat periodic și înlocuite la timp toate piesele care necesită înlocuire. Numai bine! cred ca ai dreptate oricum esti mai la curent cu aceste probleme ca te-ai lovit de ele si probabil ai avut si mai mult timp sa te ocupi de acaret eu anul asta mi-am propus sa rezolv o data ca m-am cam saturat de cate manevre am facut cu rotile sucite si invirtite de n -ori nu mai spun de echilibrat cu flansa /fara flansa eu ma insistat pe cele de 15x7 fiindca sta masina altfel pe drum cu ele e mult ma stabila dar trepideaza la 75km /h cu cele stock(5,5x15) chiar intoarse (de amicul JIGHI de aici de pe forum) dispar vibratiile la acea viteza probabil ca au probleme desi cel care mi le-a dat ma asigurat ca sunt noi (model DOTZ) si intradevar par noi poate dupa revizia puntii fata o sa incerc sa le mai pun o data desi nu-mi prea mai suride ideea ca o paranteza cu banii dati pe ele si cei cheltuiti pe echilibrari /schimbari mai puneam putin si imi luam jante noi originale in concluzie astept sa o bag in lucru si mai vedem dupa aia toate bune! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! multumesc ptr informatii! te-am intrebat fiindca la mine problemele (adica trepidatii la o anumita viteza )au inceput de cand am inlocuit jantele stock cu altele mai late (de 7inch)dar tot de tabla si care erau mai grele cu 3kg fiecare practic nu puteam sa merg cu ele din cauza trepidatiilor S-ar putea ca problema sa nu vina de la latimea jantelor, ci de la gaurile pentru prinderea pe masina (cele 5). Mai exact, la masinile astea centrarea rotii nu se face pe butuc, ci pe gaurile de prindere. Pasul filetului e destul de nefericit ales, dupa parerea mea: 1.25, in conditiile in care sint turisme care au pas 1. Asadar orice slabire a piulitelor, combinata eventual cu niste jante mai grele, face ca orificiile respective sa devina din rotunde ovale. Din pacate, odata ajuns in situatia asta, nu mai poti echilibra janta in veci. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! Eu, cred că și et-ul negativ sau flanșele distanțiere la roți, scurtează viața rulmenților kingpin. Cu siguranta ET-ul negativ scurteaza viata rulmentilor kingpin, comparat cu originalul, care nu intimplator este 0. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! Salut legat de greutate cantarite cu cantar electronic profi una bucata janta tabla de 5.5 J/15'' are fix 10 kg.Cele de aliaj pe care le-am dat jos pe 7J aveau fix 8.8 kg. 1 Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Mai 10, 2013 Autor Partajează Postat Mai 10, 2013 (editat) Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! cred ca ai dreptate oricum esti mai la curent cu aceste probleme ca te-ai lovit de ele si probabil ai avut si mai mult timp sa te ocupi de acaret eu anul asta mi-am propus sa rezolv o data ca m-am cam saturat de cate manevre am facut cu rotile sucite si invirtite de n -ori nu mai spun de echilibrat cu flansa /fara flansa eu ma insistat pe cele de 15x7 fiindca sta masina altfel pe drum cu ele e mult ma stabila dar trepideaza la 75km /h cu cele stock(5,5x15) chiar intoarse (de amicul JIGHI de aici de pe forum) dispar vibratiile la acea viteza probabil ca au probleme desi cel care mi le-a dat ma asigurat ca sunt noi (model DOTZ) si intradevar par noi poate dupa revizia puntii fata o sa incerc sa le mai pun o data desi nu-mi prea mai suride ideea ca o paranteza cu banii dati pe ele si cei cheltuiti pe echilibrari /schimbari mai puneam putin si imi luam jante noi originale in concluzie astept sa o bag in lucru si mai vedem dupa aia toate bune! De ce nu mergeți cu Dotz-urile la colegul Jighi să le ”citească“?!? Dacă e să fie dezechilibrate, vă va spune. Vorbesc de verificarea jantei goale, să nu aibă bătaie radială. Are dreptate și colegul UNDE, am pățit și eu cu niște jante, dar mie la viteză mică, mi se părea că am roată/roți pătrate. Ăsta era simptomul. Și era exact din cauza amintită de colegul UNDE, jantele necentrându-se pe un butuc central, ca la alte mașini, singura lor centrare se face pe găurile de prindere. La viteză mai mare nu se mai simțea nimic, vorbesc de viteză peste 60 km/h, dar nu am mers peste 80-90 km/h să văd, poate ar fi vibrat la 100 km/h, sau poate nu.:grin: Aveți mare grijă, la jantele de tablă, stock, sunt un tip de piulițe la prezoane, iar la cele de aliaj sunt, de obicei piulițe speciale, mai lungi și eventual cu alt con, la bază! Toată treaba poate fi din conurile piulițelor. Practic, ca să montezi perfect o jantă cu gaurile lărgite, cum erau cele de tablă de care am amintit mai sus, trebuie să ai piulițe cu conul foarte larg și trebuie să așezi janta pe poziție, apoi să pui o singură piuliță și s-o apropii, până se lipește janta, dar nu o strângi definitiv, apoi treci la următoarea și faci la fel și tot așa, până la ultima. Daca la ultima, conul piuliței nu e se așează fix pe tot diametrul, nu e bine, trebuie reașezată ... e o operațiune greoaie și enervantă, dar se poate face. Eu numai așa am putut să scap de feelingul de jantă/jante pătrate. Ce am scris mai sus, trebuie făcut exact așa la toate cele 4 roți. Dacă una singură e pusă aiurea, e posibil să se simtă, mai ales dacă e pe puntea față. Am pățit și așa ...:h5 Numai bine! Editat Mai 10, 2013 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MIHAI DAN Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! De ce nu mergeți cu Dotz-urile la colegul Jighi să le ”citească“?!? Dacă e să fie dezechilibrate, vă va spune. Vorbesc de verificarea jantei goale, să nu aibă bătaie radială. Are dreptate și colegul UNDE, am pățit și eu cu niște jante, dar mie la viteză mică, mi se părea că am roată/roți pătrate. Ăsta era simptomul. Și era exact din cauza amintită de colegul UNDE, jantele necentrându-se pe un butuc central, ca la alte mașini, singura lor centrare se face pe găurile de prindere. La viteză mai mare nu se mai simțea nimic, vorbesc de viteză peste 60 km/h, dar nu am mers peste 80-90 km/h să văd, poate ar fi vibrat la 100 km/h, sau poate nu.:grin: Aveți mare grijă, la jantele de tablă, stock, sunt un tip de piulițe la prezoane, iar la cele de aliaj sunt, de obicei piulițe speciale, mai lungi și eventual cu alt con, la bază! Toată treaba poate fi din conurile piulițelor. Practic, ca să montezi perfect o jantă cu gaurile lărgite, cum erau cele de tablă de care am amintit mai sus, trebuie să ai piulițe cu conul foarte larg și trebuie să așezi janta pe poziție, apoi să pui o singură piuliță și s-o apropii, până se lipește janta, dar nu o strângi definitiv, apoi treci la următoarea și faci la fel și tot așa, până la ultima. Daca la ultima, conul piuliței nu e se așează fix pe tot diametrul, nu e bine, trebuie reașezată ... e o operațiune greoaie și enervantă, dar se poate face. Eu numai așa am putut să scap de feelingul de jantă/jante pătrate. Ce am scris mai sus, trebuie făcut exact așa la toate cele 4 roți. Dacă una singură e pusă aiurea, e posibil să se simtă, mai ales dacă e pe puntea față. Am pățit și așa ...:h5 Numai bine! revin ! am observat la jantele DOTZ ca gaurile de prindere sunt un pic mai mari si nu sunt deloc ovalizate si am fost atent cum spuneai la prinderea pe butuc sa se centreze bine ,piulitele sunt noi si se aseaza destul de bine pe conicitatea gaurii eu totusi cred ca acele jante s-ar preta mai bine pe Vitara decat pe Jimny oricum eu le-am pus la vanzare mai demult poate merg mai bine la altul le-am pus fara anvelope pe masina de echilibrat si nu par sa aiba joc radial (am pus decat doua la nimereala) si le-am prins de mai multe ori ca sa fiu sigur (am un amic cu vulcanizarepe care l-am "obosit" cu problemele mele) cam asta e n-as mai vrea sa plictisesc cu aceasta discutie vad eu ce fac si trec dela una la alta si te intreb daca inalti cu 4 cm cu distantiere la arcuri si prelungitoare la amorizoare mai trebuie facut si altceva astfel incat sa nu se modifice mersul masinii si sens negativ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! intreb daca inalti cu 4 cm cu distantiere la arcuri si prelungitoare la amorizoare mai trebuie facut si altceva astfel incat sa nu se modifice mersul masinii si sens negativ? Nu se intampla nimic. e ok. Eu am +5cm. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MIHAI DAN Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! Nu se intampla nimic. e ok. Eu am +5cm. salut LorD'eko! mersi de raspuns auzisem tot pe aici ca ar trebui modificata si bara stabilizatoare ca altfel sta masina stramb? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Mai 11, 2013 Autor Partajează Postat Mai 11, 2013 Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! revin ! am observat la jantele DOTZ ca gaurile de prindere sunt un pic mai mari si nu sunt deloc ovalizate si am fost atent cum spuneai la prinderea pe butuc sa se centreze bine ,piulitele sunt noi si se aseaza destul de bine pe conicitatea gaurii eu totusi cred ca acele jante s-ar preta mai bine pe Vitara decat pe Jimny oricum eu le-am pus la vanzare mai demult poate merg mai bine la altul le-am pus fara anvelope pe masina de echilibrat si nu par sa aiba joc radial (am pus decat doua la nimereala) si le-am prins de mai multe ori ca sa fiu sigur (am un amic cu vulcanizarepe care l-am "obosit" cu problemele mele) cam asta e n-as mai vrea sa plictisesc cu aceasta discutie vad eu ce fac si trec dela una la alta si te intreb daca inalti cu 4 cm cu distantiere la arcuri si prelungitoare la amorizoare mai trebuie facut si altceva astfel incat sa nu se modifice mersul masinii si sens negativ? Nu spuneam de găuri ovalizate, doar mai largi, dar tot rotunde, exact cum le aveți dvs la Dotz-uri, așa le aveam și eu la jantele de tablă. Intr-adevăr merg mai bine pe Vitara, că acum ale mele au ajuns pe un Vitara și proprietarul e foarte încântat de ele.:grin: Referitor la înălțare, nu are nimic, bara stabilizatoare se poate da jos, eu am renunțat de tot la ea, că limitează flexarea punților în teren. La 4 cm suspension lift, cred că se poate păstra bara stabi, dar asta dacă mașina merge mai mult pe stradă. De ce vreți s-o înălțați? Scopul meu a fost să pun anvelope mai mari. Am 215/75/15. Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MIHAI DAN Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! Nu spuneam de găuri ovalizate, doar mai largi, dar tot rotunde, exact cum le aveți dvs la Dotz-uri, așa le aveam și eu la jantele de tablă. Intr-adevăr merg mai bine pe Vitara, că acum ale mele au ajuns pe un Vitara și proprietarul e foarte încântat de ele.:grin: Referitor la înălțare, nu are nimic, bara stabilizatoare se poate da jos, eu am renunțat de tot la ea, că limitează flexarea punților în teren. La 4 cm suspension lift, cred că se poate păstra bara stabi, dar asta dacă mașina merge mai mult pe stradă. De ce vreți s-o înălțați? Scopul meu a fost să pun anvelope mai mari. Am 215/75/15. Numai bine! ok am inteles pai vreau sa o inalt tot in ideea de a pune niste anvelope mai mari niste at -uri ma gandeam nu vreau sa fac of-road dar am simtit nevoia de aderenta mai mare cand am mai fost pe la pescuit acum am niste anvelope cu profil de strada (stock) si care nu prea ma ajuta in teren iar pe dimensiuni stock nu prea am vazut ce caut eu(nu vreau resapate Insa) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! Pe dimensiunea stock, ar fi AT-urile astea de la Goodyear: http://www.anvelope-rusia.ro/205/70/r15/205-70-r15-goodyear-wrangler-at-sa-anvelopa-4x4.html , nu au profilul f. agresiv, insa, sunt cele mai apropiate de AT-urile de la BfGoodrich, General sau Insa Turbo, si scapi de modificari si alte batai de cap (verificari tehnice, etc.). 1 :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Mai 11, 2013 Autor Partajează Postat Mai 11, 2013 (editat) Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! Ieri am terminat și eu revizia punții spate,am schimbat rulmenții, simeringurile și saboții de frână care erau varză. Poze: Piesele au costat 311 lei cu tot cu transport. Au fost 2 seturi rulment roată spate Japan Parts pentru Jimny - fără ABS la 94 lei bucata și un set de saboți frână Ashika 4 bucăți care a costat tot 94 lei. Restul a fost transportul. Toate au fost luate de la un magazin online din Oradea, pentru detalii PM. Am fost foarte plăcut surprins de prețurile foarte mici, de obicei un set rulment spate care conține distanțier, rulment, blocator rulment, plic vaselină și simering, costă între 250-350 lei, pe unde am cautat, inclusiv la Unix. Pe lângă astea a mai fost uleiul (1,5L, eu am cumpărat 2 L) 80w90 pentru grupul de spate si benzina pentru spălarea interiorului punții. Dat fiind faptul că aveam un simering deteriorat și pierdeam ulei, saptămâna trecută când am trecut printr-un râu, de două ori, uleiul meu s-a transformat în ceva foarte asemănător la culoare cu un cafeaua cu lapte. Doar mirosul de ulei de transmisie se păstrase. Și un flacon de lichid de frână 500 ml DOT4 Ferodo - 14 lei. Urmează revizia punții față. Numai bine! Editat Mai 13, 2013 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MIHAI DAN Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! Pe dimensiunea stock, ar fi AT-urile astea de la Goodyear: http://www.anvelope-rusia.ro/205/70/r15/205-70-r15-goodyear-wrangler-at-sa-anvelopa-4x4.html , nu au profilul f. agresiv, insa, sunt cele mai apropiate de AT-urile de la BfGoodrich, General sau Insa Turbo, si scapi de modificari si alte batai de cap (verificari tehnice, etc.). da arata bine anvelopele cred ca ai dreptate ma gandisem si eu mai demult la goodyear wrangler ATR 205x70x15 mai ma gandesc dar e o varianta buna si asta multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MIHAI DAN Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! Ieri am terminat și eu revizia punții spate,am schimbat rulmenții, simeringurile și saboții de frână care erau varză. Poze: [ATTACH=CONFIG]178577[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]178578[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]178579[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]178580[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]178581[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]178582[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]178583[/ATTACH] Piesele au costat 311 lei cu tot cu transport. Au fost 2 seturi rulment roată spate Japan Parts pentru Jimny - fără ABS la 94 lei bucata și un set de saboți frână Ashika 4 bucăți care a costat tot 94 lei. Restul a fost transportul. Au fost luate dela un magazin online din Oradea, pentru detalii PM. Am fost foarte plăcut surprins de prețurile foarte ok, de obicei un set rulment spate care conține distanțier, rulment, blocator rulment, plic vaselină și simering, costă între 250-350 lei, pe unde am cautat, inclusiv la Unix. Pe lângă astea a mai fost uleiul (1,5L, eu am cumpărat 2 L) 75w90 pentru grupul de spate si benzina pentru spălarea interiorului punții. Dat fiind faptul că aveam un simering deteriorat și pierdeam ulei, saptămâna trecută când am trecut printr-un râu, de două ori, uleiul meu s-a transformat în ceva foarte asemănător la culoare cu un cafeaua cu lapte. Doar mirosul de ulei de transmisie se păstrase. Și un flacon de lichid de frână 500 ml DOT4 Ferodo - 14 lei. Urmează revizia punții față. Numai bine! bravo! esti tare! si te invidiez ptr. pasiunea pe care o ai eu nici nu am conditii adica un spatiu unde sa lucrez in liniste si nici timp suficient iar la service nu prea se baga nimeni la astfel de lucrari dar mi-a promis un amic ca ma ajuta spre sfirsitul lunii! astept cu nerabdare sa rezolvi si puntea fata si sa ne dai vesti! bafta in continuare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Mai 11, 2013 Autor Partajează Postat Mai 11, 2013 Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! bravo! esti tare! si te invidiez ptr. pasiunea pe care o ai eu nici nu am conditii adica un spatiu unde sa lucrez in liniste si nici timp suficient iar la service nu prea se baga nimeni la astfel de lucrari dar mi-a promis un amic ca ma ajuta spre sfirsitul lunii! astept cu nerabdare sa rezolvi si puntea fata si sa ne dai vesti! bafta in continuare! Nici eu nu fac totul singur. Am prieteni, care au scule, se pricep și mă mai ajută și pe mine. Se bagă și la service, dar trebuie stat lângă ei să facă treaba bine, nu cârpeli și să fie oameni, să nu te ardă la bani. Destul de greu de găsit, ce-i drept. Operațiunile pe care le facem noi sunt ușoare, simple, dar îți trebuie răbdare, nu trebuie să te grăbești ca să iasă lucru de calitate la final. Și îți trebuie destul de mult timp liber, pentru orice lucru de genul ăsta. Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! bravo! esti tare! si te invidiez ptr. pasiunea pe care o ai eu nici nu am conditii adica un spatiu unde sa lucrez in liniste si nici timp suficient iar la service nu prea se baga nimeni la astfel de lucrari dar mi-a promis un amic ca ma ajuta spre sfirsitul lunii! astept cu nerabdare sa rezolvi si puntea fata si sa ne dai vesti! bafta in continuare! Prin iunie ajung si eu acasa.Va ajut si eu daca e. Poate ne vedem la o berica in jurul veveritei si mesterim una alta. :h5 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MIHAI DAN Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! Prin iunie ajung si eu acasa.Va ajut si eu daca e. Poate ne vedem la o berica in jurul veveritei si mesterim una alta. :h5 ok ! LorD'eko astept nu mai e mult pina in iunie oricum nu ma grabesc mai trebuie sa strang ceva piese.Multumesc anticipat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! salut LorD'eko! auzisem tot pe aici ca ar trebui modificata si bara stabilizatoare ca altfel sta masina stramb? Trebuie lungita bara Pandard :wink: Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! Pe lângă astea a mai fost uleiul (1,5L, eu am cumpărat 2 L) 75w90 pentru grupul de spate si benzina pentru spălarea interiorului punții. Dat fiind faptul că aveam un simering deteriorat și pierdeam ulei, saptămâna trecută când am trecut printr-un râu, de două ori, uleiul meu s-a transformat în ceva foarte asemănător la culoare cu un cafeaua cu lapte. Doar mirosul de ulei de transmisie se păstrase. Și un flacon de lichid de frână 500 ml DOT4 Ferodo - 14 lei. Vezi ca in grupuri se pune 80w90 :wink: Daca ti-a intrat apa in grup, ce ai gasit tu se cheama emulsie, bine ca ai dat afara zeama aia. Culoarea era de la rugina. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Mai 13, 2013 Autor Partajează Postat Mai 13, 2013 (editat) Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! Vezi ca in grupuri se pune 80w90 :wink: Daca ti-a intrat apa in grup, ce ai gasit tu se cheama emulsie, bine ca ai dat afara zeama aia. Culoarea era de la rugina. Da așa e, am scris greșit mai sus. 80W90 am și pus. Cantitățile și tipurile de uleiuri pentru grupuri, cv și ct le știu din Autodata. Am editat și am ”reparat“ greșeala.:h5 Numai bine! Editat Mai 13, 2013 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Noiembrie 6, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Re: Cel mai nou Jimny de pe forum! Și ultimele poze cu Jimny al meu ... care s-a dus. ... S-a dus în sensul că l-am dat pe un Jeep Wrangler YJ din 1992, motor de 2,5L benzină, injecție multipunct, 121 cp, hardtop + soft top, de care sunt foarte încântat. La fel de încântat cum am fost și de Jimny, care nu m-a dezamăgit niciodată. Povestea o găsiți aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?81235-Un-nou-Jeep-Wrangler-(vechi)-YJ-2-5-injec%26%23539%3Bie-multipunct Toate cele bune!:h5 1 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate