Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cel mai nou Jimny de pe forum!

mita31

Postări Recomandate

Re: Cel mai nou Jimny de pe forum!

Uite, am facut acum niste poze, scuze pentru calitatea slaba, e noapte afara dar se distinge esentialul important :grin: Sunt A/T nu H/T, profilul e ok?

Sint AT... ma rog... ce a mai ramas din ele. NU ai nici urma de vreun sip, deci poti sa le consideri anvelope de vara. Ia-ti un set de jenti + anvelope de iarna, ca sa te doara capul cu schimbarea lor si o sa fii uimit de ce poate masina incaltata cu ceva corespunzator :wink:

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 144
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca pot sa fac bani in timp util, e prima prioritate. Dupa inmatriculare, asigurare, itp. Deocamdata am facut identificarea si am certificatul de autenticitate valabil pana pe 29 ianuarie. Itp-ul imi expira tot in ianuarie. Multe cheltuieli si cu casa, asa ca trebuie sa ma limitez si sa prioritizez.

Numai bine!

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Pai teoretic pina iti expira ITP-ul, trebuie sa gasesti si bani pentru gumele de iarna :wink:

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Pai teoretic pina iti expira ITP-ul, trebuie sa gasesti si bani pentru gumele de iarna :wink:

Teoretic, dar cum o sa-l fac la o statie ITP unde il cunosc pe inginer, nu e musai. Doar poze se fac la masina, noxe si frane numai la RAR am facut.:uameni Asa ca nu ma ingrijorez pentru anvelope deocamdata.

Astazi, daca tot a iesit soarele, m-am gandit sa nu stau degeaba si in timpul liber, mi-am montat o priza pe capota. Este o priza de aer de capota pentru intercooler-ul de Mitsubishi L200, o aveam de vreo saptamana prin masina. Am facut poze. Rezultatul final este f. misto, zic eu, dar deocamdata doar atat. Mai incolo, cand i-o veni timpul, o sa si decupez capota sa intre si aerul in compartimentul motor. Am montat-o central pentru ca s-a incadrat perfect intre intarituri. Cum arata?

Numai bine!

IMG_20121212_152737.thumb.jpg.58b5ccfd8d4708f14e939f288911a5a7.jpg

IMG_20121212_153054.thumb.jpg.25ff6d768f524b031b3c66412df3c55c.jpg

IMG_20121212_153107.thumb.jpg.14052b64facd49e6d47f75898903aa5e.jpg

IMG_20121212_154633.thumb.jpg.7ed81fbcaba575aa894edfcadb82b172.jpg

IMG_20121212_160102.thumb.jpg.33677a7f98cd85f698f95ba80972691a.jpg

IMG_20121212_160135.thumb.jpg.19cebc9f76afd6134b7bbbb40b8d9e6e.jpg

Link spre comentariu

ca un jimny diesel. vezi sa nu incurci pompa cind alimentezi. :wink:

:ha::ha::ha:

Nu intra pistolul NEGRU in gura rezervorului, ca altfel poate as avea sanse, de obicei se baga benzina in masini diesel nu invers. Eu ma uit la culoarea pistolului ca e european valabil, poate chiar universal :wink:

Hai dom'ne, pe bune chiar asa arata? Pai mie imi place SJ/Samuraiele ca ie patratoase parca ie copiii lu' G klasse! :grin:

Link spre comentariu

Astazi, daca tot a iesit soarele, m-am gandit sa nu stau degeaba si in timpul liber, mi-am montat o priza pe capota. Este o priza de aer de capota pentru intercooler-ul de Mitsubishi L200, o aveam de vreo saptamana prin masina. Am facut poze. Rezultatul final este f. misto, zic eu, dar deocamdata doar atat. Mai incolo, cand i-o veni timpul, o sa si decupez capota sa intre si aerul in compartimentul motor. Am montat-o central pentru ca s-a incadrat perfect intre intarituri. Cum arata?

Ca un diesel, tot asa zic si eu. Daca esti pus pe taiat, poti sa ii faci o gaura mare in partea din fata a capotei (la grila), aia chiar ajuta.

PS: vezi ca tabla la Jimny e destul de slaba, asa ca nu i-ar strica niste grund pe unde ai dat gauri.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

PS: vezi ca tabla la Jimny e destul de slaba, asa ca nu i-ar strica niste grund pe unde ai dat gauri.

in ce sens? Eu m-am chinuit sa indrept o portiune juma de zi, ca sa bag cat mai putin chit....

Link spre comentariu

In sensul ca nu e galvanizata si nu rezista la intemperii (de-aia am zis de grund). Si cum vorbim de tabla de la capota...

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Zgomot de clopotei la Jimny

O sa dau maine cu grund si apoi cu niste insonorizant pensulabil din ala gri de caroserii, ca si eu m-am gandit ieri dar era tarziu, se intuneca. Si trebuie sa gasesc si un cheder sa bag intre priza si capota pentru ca a ramas un spatiu de 0,5-1 cm intre priza si capota din cauza faptului ca la L200 capota are o figura de stil acolo unde vine priza, dar se rezolva elegant.

Aseara, alta carcota: dintr-o data, cand am iesit mai tare si mai de-a doua dintr-o benzinarie, unde alimentasem, a inceput sa mi se auda un clinchet metalic, ca un clopotel undeva sub masina, am lasat-o pe liber, tot se auzea, numai in mers am oprit nu vedeam nimic nici cu lanterna doar cu spatele cuplat fiind, stiam ca nu poate fi decat pe la cardan dar nu intelegeam ce poate fi. Azi am fost cu ea la un canal si in timp ce eu dadeam incet fata-spate un nene pe sub masina asculta si se uita. Este o teava mica un suport din spate al cutiei care e prins cu tampon de cutie si care era sudat de caroserie. S-a rupt din sudura si atarna pe cardanul dintre CV si CT exact pe tablita care e sudata pe cardan pentru echilibrare. Acum nu stiu ce sa fac, s-o las asa ca tot vin sarbatorile :id si se poarta clopoteii sau sa ma duc maine cu ea s-o sudez la loc? :ha::grin::ha:

Glumesc, bineinteles, o sa ma duc s-o sudez, ma si speriasem ca ma gandeam sa nu fie ceva mai grav...

Numai bine,

Link spre comentariu

Re: cred ca am gasit ceva

cele 12 bucse nu sunt toate la fel

la prinderea pe sasiu sunt 4buc x 46213-65D01

la prinderea pe puntea fata 4buc x 46282-81A30

la prinderea pe puntea spate 4buc x 46282-81A00

desi difera dpv al codurilor, bucsele la prinderea pe punte sunt identice dimensional.

se gasesc aftermarket de pe la 17 ron/buc. la bucuresti cel putin.

46282-81A30 si 46282-81A00 sunt echivalente cu 09319-12039

46213-65D01 sunt echivalente cu 09319-12047

eu am cumparat 12 buc de 09319-12039 pentru conversia la elicoidale a samuraiului si arata binisor pentru o chinezarie.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

46282-81A30 si 46282-81A00 sunt echivalente cu 09319-12039

46213-65D01 sunt echivalente cu 09319-12047

eu am cumparat 12 buc de 09319-12039 pentru conversia la elicoidale a samuraiului si arata binisor pentru o chinezarie.

De unde le-ai cumparat si cat au costat, daca mai tii minte. Multumim pentru pont.

Numai bine!

Link spre comentariu

De unde le-ai cumparat si cat au costat, daca mai tii minte.

200 de ron toate 12, de la king auto. dar am impresia ca sunt venite la ei pe filiera bardi. mai sunt folosite la matiz si tico, la suzuki wagon, ignis, alto si inca multe alte suzukiuri, pe la opel, etc.

alea de la prinderea pe sasiu mai sunt folosite la suspensia spate de la vitara si grand vitara.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Foarte utile informatii:g, deci de retinut codurile si eventual de cautat pe la Bardi pentru cei din provincie ... Nu stiu cine sunt King Auto spre rusinea mea, desi am ars-o prin Bucuresti cativa ani buni, si abia de un aproape un an m-am relocat :-)

Numai bine,

Link spre comentariu

In sfarsit, am reusit!

Am reusit si eu, in sfarsit sa-mi rezolv o problema stresanta si anume transferul de proprietate al masinii. Acum dupa ce am facut programare pe net la RAR pe 05.11 si termenul a fost pe 29.11, am obtinut certificatul de autenticitate. Apoi am facut asigurarea in vederea inmatricularii, am impus-o la taxe si impozite locale si am mai lalait-o putin, ieri am platit ultimele taxe si am finalizat dosarul. Astazi am stat la coada la inmatriculari 3 ore, (08.00-11.00) am cerut numere preferentiale (va plac?) si tot azi la ora 15.00 am ridicat numerele definitive si dovada care tine loc de certificat de inmatriculare pana la redactarea si trimiterea acestuia prin posta. Bine ca am scapat si de problema asta, ca nu aveam liniste:banana. Cum arata?

Numai bine,

20121219_175706.thumb.jpg.0493a060fe4fb4afbfc9bce751adea0b.jpg

20121219_172034.thumb.jpg.da04a48336b28abb2b60cb6873fff794.jpg

Editat de mita31
Link spre comentariu

Arata foarte bine, sa o stapinesti sanatos! :h5

Dar la primavara, muta numarul ala mai jos ca iti obtureaza din fluxul de aer.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Arata foarte bine, sa o stapinesti sanatos! :h5

Dar la primavara, muta numarul ala mai jos ca iti obtureaza din fluxul de aer.

Merci.:h5 Da, stiu, ca de asta l-am si pus asa, ca sa nu pun carton. Desi nu stiu cat de mult afecteaza negativ, gandeste-te ca acolo o sa vina troliul si nici prin tambur nu prea trece aerul. Avem coolant temperature gauge in bord si vedem cum sta acul, cum a trecut de 90 grade stim ca nu e in regula.

Dar place ochiului numarul de inmatriculare care citit mai atent sugereaza "JIMNY" dupa regula 7=J si 1=I? Sau nu se intelege ce am vrut eu:grin:?

Numai bine,

IMG_20121220_114414.thumb.jpg.2d0aec8bbb06cf904c0095753522f509.jpg

IMG_20121220_114403.thumb.jpg.0e9a0df1f6e7cd56fff44f582400e042.jpg

Link spre comentariu

Faina treaba cu priza de aer! Am si eu o nelamurire, cum a ajuns acea priza de aer la tine prin masina?! :ang3 , glumesc, desigur! :h5 Ai cumparat priza de aer de pe undeva, cat ai dat pe ea, vreau si eu asa ceva, de unde pot face rost!? Multumesc.

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

Faina treaba cu priza de aer! Am si eu o nelamurire, cum a ajuns acea priza de aer la tine prin masina?! :ang3 , glumesc, desigur! :h5 Ai cumparat priza de aer de pe undeva, cat ai dat pe ea, vreau si eu asa ceva, de unde pot face rost!? Multumesc.

Nu mi se inchide bine soft-top-ul si cred ca cineva mi-a strecurat-o pe gaura in masina. :ha::ha::ha: O am de la un prieten moca, i-a ramas de cand a facut un l200 al unui prieten de-al lui, care era lovit, cu parbrizul spart etc. La indreptare, proprietarul si-a cumparat o capota nou-nouta de la dezmebrari :grin: si apoi a vopsit masina. Asa a ramas o capota stramba cu o priza buna pe ea la prietenul meu la garaj. Capota s-a aruncat, dar priza s-a pastrat pentru orice eventualitate. Si una din eventualitati am fost eu cu Jimny-ul meu. Si mie imi place de mor, felul in care arata. Cred ca poti gasi pe la dezmembrari si nu cred ca este f. scumpa ca doar e o bucata de plastic cu 6 suruburi. Multumesc de aprecieri.

Numai bine,

Link spre comentariu

Dar place ochiului numarul de inmatriculare care citit mai atent sugereaza "JIMNY" dupa regula 7=J si 1=I? Sau nu se intelege ce am vrut eu:grin:?

Se intelege perfect. Nu e chiar atit de subtil :wink:

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Merci.:h5 Da, stiu, ca de asta l-am si pus asa, ca sa nu pun carton. Desi nu stiu cat de mult afecteaza negativ, gandeste-te ca acolo o sa vina troliul si nici prin tambur nu prea trece aerul. Avem coolant temperature gauge in bord si vedem cum sta acul, cum a trecut de 90 grade stim ca nu e in regula.

Numai bine,

Arata bine. Bravo!

Te-ai linistit cu ea sau mai ai de trebaluit :grin:?

Jimny 2002 - RinoCerbul
Link spre comentariu

@satiriadis... E ca si cum ai intreba un nou nascut daca de maine va mai bea laptic sau nu :ha::ha::ha: Intr-adevar, sunt mai linistit acum, dar stii si tu ca niciodata nu e gata. Trebuie mult, dar le facem pe rand ca nu putem altfel. Bani sa fie, ca nevoie este, trebuie facuta directia (unghiul de fuga), montat un amortizor de directie, anvelope A/T probabil BFG, troliu, montat alte praguri, montat niste proiectoare, niste lupe si xenon in faruri si cam atat imi aduc aminte acum.

Numai bine,

Link spre comentariu

@satiriadis :tk

Si eu la fel iti doresc si tie si tuturor colegilor de pe forum, la multi ani, sarbatori fericite sanatate si tot ce va doriti!

Si sa fiti cuminti sa vina Mos Craciun pe la voi, apoi povestim fiecare ce a primit:grin:.

Numai bine!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare