Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Supravietuire

Recommended Posts

Re: Supravietuire

dar de ce ar trebui îngropate toate astea?

:)

nu trebuie ingropate daca exista varianta ascunderii acestui depozit sub o alta forma. poate fi o pestera sau un alt loc secret :grin:

Va salut !

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

păi asta însemnă să ascunzi cam tot ce ai prin casa, prin garaj...

oare bear grils ăla, cum te învață să te descurci cu un cuțit și cu un amnar?

altfel, pot să ascund niște butoaie cu benzină sau țuică, pe cade să la dau la schimb pe altele :)

păi asta însemnă să ascunzi cam tot ce ai prin casa, prin garaj...

oare bear grils ăla, cum te învață să te descurci cu un cuțit și cu un amnar?

altfel, pot să ascund niște butoaie cu benzină sau țuică, pe cade să la dau la schimb pe altele :)

bear grils face un show tv si, oricum, la el supravietuirea se rezuma la o perioada limitata de timp, adica cateva zile

Va salut !

O femeie frumoasa si un prieten.

Circula un banc cu Bula care naufragiaza pe o insula paradisiaca cu Claudia Scheiffer . Dupa o anumita perioada , fotomodelul cedeaza poftelor trupesti si si-o pune cu Bula. Bula fericit o saptamana , doua , trei ...dupa care cade in depresie. Claudita nu mai stia ce sa ii faca. Se supunea de buna voie la toate perversiunile posibile , doar - doar , lui Bula i s-o aprinde interesul pentru ea. La un moment dat il intreba iritata :

- Ma Bula. eu sunt cea mai dorita femeie din lume ( la vremea bancului cica si era ). Toti printii arabi si petrolistii americani ar da milioane sa ma aiba . Tu ma ai gratis numai pentru tine si nu esti interesat. Care este problema ?

- Ma Clauditzo , uite ..iti propun un joc. Hai sa te cheme pentru cateva momente Itzic . Hai sa ne prefacem ca esti Itzic .

ASta in disperare de cauza accepta.

Bula ..deodata mai relaxat ii pune o mana pe umar :

- Auzi ba labagiule ...tu ai idee cu cine mi-o pun eu de trei saptamani incoace ?

Morala ar fi :

Degeaba supravietuim , daca nu este nimeni sa remarce ce treaba buna facem.

O femeie frumoasa si un prieten.

Circula un banc cu Bula care naufragiaza pe o insula paradisiaca cu Claudia Scheiffer . Dupa o anumita perioada , fotomodelul cedeaza poftelor trupesti si si-o pune cu Bula. Bula fericit o saptamana , doua , trei ...dupa care cade in depresie. Claudita nu mai stia ce sa ii faca. Se supunea de buna voie la toate perversiunile posibile , doar - doar , lui Bula i s-o aprinde interesul pentru ea. La un moment dat il intreba iritata :

- Ma Bula. eu sunt cea mai dorita femeie din lume ( la vremea bancului cica si era ). Toti printii arabi si petrolistii americani ar da milioane sa ma aiba . Tu ma ai gratis numai pentru tine si nu esti interesat. Care este problema ?

- Ma Clauditzo , uite ..iti propun un joc. Hai sa te cheme pentru cateva momente Itzic . Hai sa ne prefacem ca esti Itzic .

ASta in disperare de cauza accepta.

Bula ..deodata mai relaxat ii pune o mana pe umar :

- Auzi ba labagiule ...tu ai idee cu cine mi-o pun eu de trei saptamani incoace ?

Morala ar fi :

Degeaba supravietuim , daca nu este nimeni sa remarce ce treaba buna facem.

pai de-aia trebuie sa avem harie si creioane, ca sa scriem altora ce treaba buna am facut. bun bancul :wink:

Va salut !

Eu am vazut povestea asta cu supravietuirea aplicata in realitate, intr-un buncar antiatomic, construit sub o cladire moderna intr-o zona relativ slab populata, dar nu chiar izolata.

Scenariul era o criza mult mai mica, nu neaparat "doomsday".

De exemplu: se prajesc toate instalatiile de produs electricitate, cutremur catastrofal, hiperinflatie, razboi, uragan, inundatii catastrofale, revolte sociale, molima...astea mi se par mult mai probabile decit apocalipsa.

Daca vine "doomsday" viata cred ca nu prea mai are rost.

Edited by georgei23

Eu as pune un generator un flex un aparat de sudura o bormasina si teava si tabla.

Iti mai trebuie si o cisterna de benzina/motorina apoi. Si in locul ramas liber din cei 2 mc mai poti pune si niste scandura, tigle, parchet, niste faianta... si neaparat un bideu ;)

va recomand cartea "Malevil" - de Robert Merle - o poveste sf care trateaza exact subiectul propus - supravietuirea fara avantajele tehnologiei moderne dupa un cataclism nuclear. din pacate, nu se termina prea bine - eroul e rapus de o banala apendicita...

nu va dezvalui mai mult, stric farmecul cartii :).

a "must read", in opinia mea. enjoy !

exista 10 tipuri de oameni: cei care inteleg binar si ceilalti.

@Duke

Cartea cu pricina este una foarte buna si o recomand si eu ...:h5 Am impresia ca la un moment dat am si vazut un film exprimat din acea carte.

As completa in acest topic ca inainte de a "stoca" toate elementele necesare supravietuirii ar trebui si un bun exercitiu mental de autonegare a tuturor tehnologiilor care din pacate ne conditioneaza existanta in viata de zi cu zi precum si un autocontrol personal.

Cel mai important element al supravietuirii mai important decat cele 3 enumerate de mine mai sus ar fi ...vointa! :wink:

• Like 1

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Ptr supravietuire zici ...:oc

Cel mai important element in supravietuire este ...apa (rezerva de apa) si tot ce se leaga de asta ...elemente de colectare, filtrare, etc

Al doilea element vital este ... hrana (rezerva de hrana) si tot ce se leaga de asta ... adica ustensile necesare vanatorii, prepararii hranei (vesela)

Al treilea element fara de care hrana nu s-ar putea consuma si de ce nu s-ar putea folosi si in alte scopuri, incalzire de exemplu...focul ...adica ustensilele de facut focul gen cremene, amnar sau de ce nu cele moderne ...cribit, bricheata samd

Cu astea 3 poti supravietui o perioada relativ mare de timp ...

Restul sunt mai putin importante si pot deveni dispensabile. De la ustensilele necesare confortului personal pana la ustensilele dedicate entertaimentului ...Ar putea urma o lista lunga ...dar e vorba de supravietuire aici ... nu de un holiday in Maldive. :wink:

Total de acprd cu Yonutz.In plus as recomanda cursuri de prim ajutor si cateva exercitii Reiki(concentratie,meditatie) care va ajuta la eliminarea panicii sau a gandurilor negative,adica la mentinerea unei minti limpede .Pana la urma supravietuirea ce inseamna? Aptitudinea de a supraviețui se referă la tehnici pe care o persoană le poate folosi pentru a ajuta alte persoane sau o persoană aflată într-o situație primejdioasă. În general, aceste tehnici au scopul de a asigura necesitățile de baza pentru a susține viața omului: apă, hrană, adăpost, habitat, și nevoia de a gândi clar, de a semnala pentru ajutor, de a călători în siguranță, pentru a ocoli interacțiuni neplăcute cu animale și plante, și de a oferi prim-ajutor. În plus, aptitudinea de a supraviețui este un mod prin care omul se poate simți bine perioade lungi de timp în locuri nepopulate. Unii oameni folosesc această aptitudine pentru a aprecia mai bine natura și pentru recreație, nu doar supraviețuire.

Un concept pentru a stabili prioritățile este "Regula lui 3":

Omul nu poate supraviețui mai mult de 3 ore expus la temperaturi scăzute extreme.

Omul nu poate supraviețui mai mult de 3 zile fără apă.

Omul nu poate supraviețui mai mult de 3 săptămâni fără hrană.-citat din Wikipedia

Cu toata lista pusa impreuna de noi,forumistii, o sa te simti ca acasa :wink:

Edited by Cleo
Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.

"Supravietuirea" poate fi inteleasa/perceputa/experimentata in atat de multe feluri! Este unul dintre subiectele despre care nu se poate vorbi in linii simple; poate varia de la a "supravietui" o zi (sau mai mult) fara un telefon mobil, televizor, calculator, internet, tigari, alcool, etc., pana la acea limita extrema in care te vezi nevoit sa renunti la o persoana apropiata tie, ptr. a-ti salva propria viata, sau la situatia in care a fost pus acel alpinist (din cate imi aduc eu aminte) care a fost blocat in urma unei caderi de pe stanca, iar ptr. a se elibera a fost nevoit sa isi amputeze singur mana..., sau cazul in urma caruia s-a lansat acest topic (cu acea familie de rusi care s-au retras in Taigaua Siberiana ptr. a scapa de presiunile/schimbarile impuse de cei de la conducere si au ajuns sa locuiasca acolo ptr. mai multi ani)

Supravietuirea este parte din fiecare fiinta, la unele se manifesta mai pregnant, altele apeleaza la ea doar in anumite situatii, iar la altele este blocata complet. Au fost lansate tot felul de "competitii" (ex." Survivor") prin toate partile lumii, tocmai din dorinta de a experimenta/urmari aceasta capacitate de supravietuire a omului.

Ca si concluzie, pana nu ajungi in acea situatie care sa defineasca adevaratul sens al cuvintului, indiferent de lucrurile materiale cu care te-ai dotat, cartile pe care le-ai citit, cursurile pe care le-ai urmat, nu vei putea sa te consideri pregatit ptr. supravietuire.

• Like 1
:club: :j [fulgu]

Am vazut ca ai "construit" o groapa ca sa pui totul in ea. Te asigur ca n-ai sa ajungi s-o ai plina in cazul in care ti se va intampla sa traiesti vreo situatie de supravietuire:grin: Ai putea insa incerca urmatoarea chestie: urca te in masina de teren, du-te-n munti pana nu unde nu mai poti merge cu masina, coboara si mergi pe jos pana simti ca esti epuizat. In acel loc ramai si petrece noaptea. A doua zi vei avea o mica perspectiva a ceea ce inseamna corpul si mintea umana. Incearca!

P.S. Nu lua cu tine nimic. Nu trebuie sa o faci iarna, vara fiind mai bine pt un experiment de genul asta

Edited by Petre Niteanu a.k.a. bullbar

Au fost lansate tot felul de "competitii" (ex." Survivor") prin toate partile lumii, tocmai din dorinta de a experimenta/urmari aceasta capacitate de supravietuire a omului.

Am vaut si eu ceva de genul asta la TV dar nu am rezistat mai mult de 5 minute niciodata, pt ca sunt niste porcarii fantastice!

De ce? Pai acolo erau niste pusti care dadeau imediat in depresie din motive imbecile, plangeau si se isterizau ca niste imbecili ce erau, daca ii intrebai rapid si la prima ora cum ii cheama nu ar fi stiut sa-ti raspunda fara sa se uite pe feisbuc, samd. Nu stiu cum se chemau "emisiunile" alea, vreo doua, pe care le-am prins eu, dar erau "tot pe acolo". Convingerea mea este ca scopul unor astfel de show-uri TV este tocmai de a "demonstra" ca omul modern nu poate supravietui in afara sistemului social artifical creat in jurul lui.

Un argument in plus si care poate fi lesne observat de catre oricine este si cel a ceea ce au devenit si copiii din Romania, care nu se mai joaca afara, macar chiar si in fata blocului, ci se joaca "in retea", nu mai stau la "povesti" in fata blocului ci vorbesc pe mess sau feisbuc. Nu mai vorbesc de aia din orasele mri, gen Bucuresti sau marile "metropole" ale lumii. Astia mor in 2-3 zile daca parasesc asfaltul de pe trotuar. Ganditi-va ca occidentul este mai avansat cu cativa zeci de ani fata de noi, si nu e o gluma, aia si-au pierdut capacitatea de a trai normal, natural, cu mult inaintea noastra a esticilor. Aia daca nu au cuptor cu microunde si mancare ambalata la pachet pe care sa o bage in cuptor, mor de foame. Aia cred ca acea carne din tipla a aparut si a fost bagata in ambalaj de Harry Potter... imi amintesc acum un text genial cu romanul din Canada care le povestea colegilor de munca despre cum se taie porcul pe la noi...

Vad femei tinere in zilele noastre, care in afara de cartofi prajiti nu sunt in stare sa gateasca nimic, si nici pe aia nu-i nimeresc de fiecare data...

In copilaria mea umblam pe Tarnava si prindeam pesti mici (nush ce rasa erau...) si ii puneam in jar, apoi le rupeam doar capul si ii mancam cu paine, furata din casa, nu ceruta, pt ca noi "trebuia sa supravietuim" si sa fim discreti... deh, vazusem si noi prin filme... Umblam prin paduri, prindeam tot ce misca, ne urcam prin copaci, ne construiam colibe, calaream, aruncam cu cutitul la tinta, ne faceam arcuri care unele chiar erau periculoase, prastii, undite din mai nimic, etc... ne mai raneam usor, dadeam cu scuipat si trecea. Pana ajungeam tarziu in casa si descoperea mama ca m-am taiat usor la picior, deja era inchisa rana. Nu suna nimeni la SMURD ca "i-a ramas pisica in copac"...

Pana la urma, nu faceam nimic extraordinar, ne jucam si ne foloseam inteligenta si creativitatea, experimentam, traiam senzatii de nedescris in cuvinte.

Asa ca treaba asta cu "supravietuirea" nu e asa mare smecherie, exceptand situatii extreme gen zona polara sau desert, unde daca nu stii sa te orientezi si nu ai deloc resurse devine cam naspa. Sau cataclisme majore, care rad totul pe o suprafata extrem de intinsa si nu mai apuci sa iesi din zona aia.

Cu alte cuvinte, principala resursa esti tu, apoi una alta ce poti avea la indemana.

Din fericire, omul este cea mai inzestrata fiinta de pe Terra, si cea mai capabila de orice, dar, din pacate, este si cea mai prostita fiinta de pe Terra, si tot capabila de orice! :grin:

Edited by Optimus

Cand trebuie sa supravietuiesti , conteaza cele mai mici lucruri. Conteaza adaptarea echipamentului la locatie, anotimp, concurenta si multe altele. Conteaza starea de sanatate cu care intri in aceasta situatie in care trebuie sa te lipsesti de avnatajele unei societati complexe.

Supravietuirea inseamna in primul rand ideea ca poti depasi orice obstacol. O gandire pozitiva. O minte deschisa si multa experienta practica. Reclamele TV arata tineri care pot sari 20 de metri printr-o cascada ...de jos in sus ..numai dupa ce iau un gat dintr-o apa minerala miraculoasa. Credeti sau nu , o mare parte din tinerii imbecili cred ca acest lucru posibil. Va dati seama ca aia vad un documentar despre supravietuire si sunt deja experti. Dupa care pleaca in Bucegi ,incurca cararea si ii cauta 7 echipe de salvamontisti platiti din banii mei de contribuabil platitor de taxe si impozite. Cum spunea mai sus un coleg de forum ...ia incercati sa dormiti o noapte in padure echipati doar intr-un trening de firma si dimineata .. veti intelege ce inseamna supravietuirea. Contrar impresiei de bogatie a muntilor nostri ...zona este cam saracuta in surse de hrana. Legat de vanat cu arcul , cu siguranta ca ideea a fost lansata de o persoana care nu a prea tinut arc in mana . Stie cineva care este distanta la care un arc poate fi precis? Precizia vine numai insotita de o practica asidua . Ca sa am ce vana , trebuie sa identific un vanat destul de mare cat sa il pot nimeri . Destul de surd ca sa nu ma auda cand ma apropiu de el ...si destul prapadit cat sa nu riposteze ...ca daca e urs sau mistret si nu ii nimeresc direct inima , printre crengi , de la distanta destul de mare cat sa fiu in siguranta dar si destul de mica incat sageata sa mai aiba putere sa il strapunga ...aventura mea cu supravietuirea se termina brusc si violent.

Un lucru important este mobilitatea. REsursele sunt rare , deci trebuie sa fiu mobil pentru a le gasi. Motorina nu face doi bani , nici benzina , nici flexul si scandurile pe care nu le pot cara dupa mine. Este nevoie de multi saci negri de nailon. Sunt usori si asigura o cantitate decenta de apa prin condensare. Niste pahare de plastic sunt ideale pentru ca sunt usoare si pot recupera apa care se scurge de pe sacii de nailon. Acest tip de apa nu necesita purificare, deci scap de pastile sau necesitatea de a fierbe apa. tot nailonul ma fereste de umezeala. Foc trebuie doar pentru incalzit. suntem urmasii unor primate care am mancat crud si proaspat totul ...si au supravietuit. Un cutit cu amnar este ieftin si nu ar trebui sa lipseasca din nici un buzunar. Tot aceste cutite au in maner si ata de undita si ac, o mica lanterna cu dinam ( scap de baterii care nu se mai gasesc ).

Important este sa te misti silentios. Asta vine din practica. SA nu lasi urme si sa citesti urmele altora. Cand resursele sunt limitate, orice bun pe care il ai devine o atractie irezistibila pentru concurenta. In caz de "apocalipsa" regulile nu mai exista. Nici pentru tine si nici pentru altii. Este o prostie sa te mai increzi in coduri morale care guvernau societatea civilizata cand aceasta a disparut. O astfel de gandire te poate duce la pierzanie urgent. Orice contact cu alte persoane trebuie realizat numai dupa ce ai urmarit de departe comportamentul acestora. Orice loc bun ( adica aparat si cu resurse apropiate ) este bun si pentru altii , nu numai pentru tine. Asa cum un pradator profita de o adapatoare pentru a vana , tot asa un izvor curat poate fi locul ideal pentru a fi prins in ambuscada si deposedat de bunuri.

Supravietuirea este mult mai complicata si personal inclin sa cred ca prima data clacheaza intelectul si nu complexitatea echipamentului pe care il duc cu mine.

La un spectacol Vacanta MAre , retin ca o poveste se referea la unii care

s-au imbracat , s-au inarmat , s-au blindat, si in final au incalecat

Si ...nicaieri n-au mai plecat ca erau asa de grei de-au cazut caii sub ei .

• Like 2

Daca vreti sa va xxx pe voi, vizionati filmul asta: http://www.imdb.com/title/tt0898367/

Eu am avut un gol in stomac vreo 2 aptamani dupa ce l-am vazut...

Partea buna este ca nu vom fi confruntati cu asa ceva, ca situatie, cel putin eu asa cred, sunt mai optimist din fire. Dar situatia prezentata in film e chiar crunta. Si poate fi posibila in cazul ciocnirii unui asteroid barosan cu Terra. Ceea ce este putin probabil vreodata.

Si supravietuirile astea un grade diferite, e ca in vorba aia cu offroadul, extremul tau nu este egal cu extremul lui...

Mai probabil in perioada imediat urmatoare poate fi izbucnirea unui razboi civil, sau mondial, sau si/si, la cum se prezinta situatia pe harta lumii dar si la noi in tara. Iar cine nu are chef sa participe la un astfel de carnagiu, poate alege sa se retraga. Unde, cum... vede fiecare. Faza cu groapa in care iti ascunzi provizii si scule este unul extrem de fericit.

Apropo, vreti sa trecem "exercitiul" la next level? Adica: ai 30 minute (asta ca sunt indulgent) sa iesi din casa si sa dispari! Unde? Cum? Cu ce? :grin:

Edited by Optimus

Am vazut ca ai "construit" o groapa ca sa pui totul in ea. Te asigur ca n-ai sa ajungi s-o ai plina in cazul in care ti se va intampla sa traiesti vreo situatie de supravietuire:grin: Ai putea insa incerca urmatoarea chestie: urca te in masina de teren, du-te-n munti pana nu unde nu mai poti merge cu masina, coboara si mergi pe jos pana simti ca esti epuizat. In acel loc ramai si petrece noaptea. A doua zi vei avea o mica perspectiva a ceea ce inseamna corpul si mintea umana. Incearca!

P.S. Nu lua cu tine nimic. Nu trebuie sa o faci iarna, vara fiind mai bine pt un experiment de genul asta

Petre ce-mi recomanzi tu eu am experimentat deja fara sa vreau in cateva randuri, cea mai extrema patanie fiind o noapte petrecuta in caldarea Podragelului la -13 grade fara echipament de bivuac, fara mancare, lumina si fara apa (lacul era bocna), doar cu imbracaminte sumara. Dar mi-ai dat o idee buna pentru a deschide un topic nou in care sa povestim efectiv cum am supravietuit unor situatii extreme in natura. Sunt sigur ca multi dintre noi au trait astfel experiente. :h5

Va salut !

Daca vreti sa va xxx pe voi, vizionati filmul asta: http://www.imdb.com/title/tt0898367/

Eu am avut un gol in stomac vreo 2 aptamani dupa ce l-am vazut...

Partea buna este ca nu vom fi confruntati cu asa ceva, ca situatie, cel putin eu asa cred, sunt mai optimist din fire. Dar situatia prezentata in film e chiar crunta. Si poate fi posibila in cazul ciocnirii unui asteroid barosan cu Terra. Ceea ce este putin probabil vreodata.

Si supravietuirile astea un grade diferite, e ca in vorba aia cu offroadul, extremul tau nu este egal cu extremul lui...

Mai probabil in perioada imediat urmatoare poate fi izbucnirea unui razboi civil, sau mondial, sau si/si, la cum se prezinta situatia pe harta lumii dar si la noi in tara. Iar cine nu are chef sa participe la un astfel de carnagiu, poate alege sa se retraga. Unde, cum... vede fiecare. Faza cu groapa in care iti ascunzi provizii si scule este unul extrem de fericit.

Apropo, vreti sa trecem "exercitiul" la next level? Adica: ai 30 minute (asta ca sunt indulgent) sa iesi din casa si sa dispari! Unde? Cum? Cu ce? :grin:

e bun filmul intradevar :wink:

Va salut !

...

interesanta idee de "prieteneasca", sau chiar team building... :grin:

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

mai aruncați un ochi pe aici și veți mai avea cu ce umple groapa

:)

nu te supara...99.99% din alea is fitze de camping...

cel mai tare: liliac de material textil cu magnet (randul 5, coloana 2).... WTF ?!?!? :uameni

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

la teorie si dat din gura...vad ca ne pricepem......da...ia incercati sa ramaneti o saptamana undeva fara feisbuc fara curent electric...fara apa curenta in apropiere....fara semnal la mobil....fara chibrite....si mai stam de vorba

mai intreb ceva...cati dintre voi stiu sa puna o capcana...sa ia urma salbaticinilor...si sa le fure blana fara pusca...doar cu mainile goale...si o brisca...nu prea bine ascutita?

reportaje gen Bear Grylls....nu ma impresioneaza absolut deloc...tot ce e reprezentat acolo a fost facut in relativa siguranta...iar in caz de probleme in spatele camerelor era o armata de ajutoare

treaba asta e ca privitul din fotoliu la F1....asa fain se vede tot...dar se schimba la enspemii de grade cand esti in locul lui Massa sau oricare altul din F1

si mai intreb ceva....cati dintre noi stiu sa acorde primul ajutor corect....practic...nu teoretic?

sa mai intreb.... cati dintre noi stiu ce sa manance din padure...fara sai fure cutia de lemn?

Edited by Marius C alias Turagmes

Corect ce spui tu. Din pacate mai stim prea putine despre natura, si foarte multe despre sisteme de operare, hardware, motoare, clasamente, si altele...

Totusi, daca admitem posibilitatea ca la un moment dat sa fim pusi in situatia de a ne descurca intr-o zona izolata, fie singuri fie cu familia, ce facem? Clacam pur si simplu din start doar pt ca nu avem experienta necesara? Ne taiem venele imediat ca sa scapam de calvarul zilelor grele care vor urma?

Eu cred totusi ca omul se poate adapta la orice conditii, cu conditia sa fie inteligent. Dar daca chiar nu stii nici sa rupi un lemn fara sa-ti scoti ochii, infuleci primele "boabe" gasite in drum, si altele, clar ca esti victima sigura.

E drept ca aici discutam discutii, si eu chiar sper sa nu fim niciodata pusi intr-o astfel de situatie extrema, prefer sa ma plimb in natura de placere, nu sa scormonesc dupa vietati. :wink:

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use