FordRanger Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 Re: Supravietuire Referitor la ciuperci , va indic o modalitate de a identifica corect ciupercile comestibile in detrimentul celor otravitoare. Mirosul . Mirosul unei ciuperci bune este un miros comestibil, moale , placut . Mirosul unei ciuperci necomestibile , este unul chimic , ascutit . Cand mai aveti cioperci in mana , mirositi-le si va veti forma niste repere . Deasemenea , puteti verifica daca sunt urme ca ar fi fost mancate de melci sau gandaci. Daca gasiti din acelasi soi , in imprejurimi , una care este plina de gandaci , cu siguranta este comestibila. Sigur ca asta nu inseamna ca puteti sa o mancati nepreparata. In general , orice ciuperca trebuie supusa unui tratament termic serios ( fierbere sau prajire la temparatura mare pe gratar ) inainte de a fi mancata. Este o idee proasta totusi sa mancati in padure o ciuperca despre care nu stiti nimic , pe care nu ati mai mancat-o alta data chiar daca corespunde si se incadreaza la "ciuperca comestibila " . Si ciupercile comestibile fierte temeinic , pot contine substante care provoaca alergii anumitor persoane. De aceea , mancati doar soiurile pe care le-ati mai consumat si care nu v-au dat reactii alergice. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 1, 2014 Partajează Postat August 1, 2014 (editat) Re: Supravietuire Referitor la ciuperci - gandacii si melcii se hranesc fara probleme din ciupercile otravitoare , iar mirosul difera foarte mult in functie de unde cresc . Deci , total contraindicat sa-ti incerci norocul , mai ales ca unele seamna bine cu celelalte ( forma , culoare , miros , mucilagiu etc ... ) . Eu aproape am mierlit-o ( cand m-am intors deja erau cumparate galeti , servete alea .. ) pentru ca nu stiam ca in zona in care am copilarit cipercile suferisera o mutatie si nu mai erau comestibile - aceleasi pe care le frigeam pe tabla , aceasi poiana , aceasi rapa , acelasi loc , acelasi gust aceasi forma, culoare ... Din cate imi aduc aminte , e posibil sa ma fi capatat cu ceva leziuni pe ficat , probabil se va observa la autopsie ... Sunt gata sa mananc fara probleme broaste , jir si rame , dar nu ma risc cu ciupercile . Fara asistenta medicala ( chiar si cu asistenta e riscant ) e o ruleta ruseasca cu prea multe gauri pline . Editat August 1, 2014 de cos 1 ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
icXu Postat August 1, 2014 Partajează Postat August 1, 2014 Radio Un must have pentru kitul de supravetiure este si o statie radio, de multe ori informatia face diferenta. http://survivalcache.com/emergency-communications-survival-radio/ http://youtu.be/iKWanu0kQTI?t=14s Eu am cumparat de curand un Baofeng GT-3 cu 50 euro de pe amazon.de si mai am un scanner Alinco DjX7 + CB-uri :wr http://i1106.photobucket.com/albums/h367/icXu/Pe%20net/10246540_841619385865937_8950202197558074033_n_zps9275f67d.jpg My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat August 1, 2014 Partajează Postat August 1, 2014 Re: Supravietuire ai și autorizație de radioamator, indicativ... nu? :wink: http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
icXu Postat August 1, 2014 Partajează Postat August 1, 2014 Re: Supravietuire Nu este ilegal sa deții un astfel de aparat, doar ca nu ai voie sa emiti (exceptand fregventele de PMR ~Walkie-Talkie). Aici vb despre supravieturie, nu de hobby.:h5 My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Doco Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Re: Supravietuire Mm, ma gandeam sa-mi iau o statie de prin ceva magazin, pare o idee buna pentru capitolul supravietuire, daca, sa zicem, nu te-ai departat prea tare de sosea, dar la ce bun, in final? La cine mai poti trimite o vorba, daca nu catre soferii de camion, care de cele mai multe ori au asa ceva in dotare, sau altor cativa soferi aflati in trecere? Inteleg ca poate-poate... Dar cine altcineva mai asculta deobicei? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Re: Supravietuire Ma baieti, dupa 8-10-12h o statie de asta poti sa ti-o bati de poola daca n-ai o priza langa..... vorbim de supravietuire, curent gasiti doar intre 2 geamuri deschise.. da' e curent de aer..... "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Doco Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Re: Supravietuire Ma baieti, dupa 8-10-12h o statie de asta poti sa ti-o bati de poola daca n-ai o priza langa..... vorbim de supravietuire, curent gasiti doar intre 2 geamuri deschise.. da' e curent de aer..... Corect, nu m-am gandit prea mult la aspectul asta. Insa, revenind la acoperire, nu e de neglijat faptul ca, atata vreme cat poti auzi vreo frecventa folosita pentru orice fel de comunicatii, statia poate fi salvatoare. Daca te-ai aventurat prea departe in munti, cele 8-10 ore petrecute cautand ajutor prin statie pot fi o mare pierdere de vreme si de resurse vitale. In ochii mei, ramane o unealta buna pentru comunicare, si chiar o resursa cu potential salvator in unele situatii nedorite, dar asta numai in cazul in care ai un drum circulat in zona. In functie de circumstantele in care te regasesti, merita sa te gandesti foarte bine daca ai sa-ti petreci urmatoarele ore cautand o frecventa, sau cautand un drum sau o asezare. TL;DR In fine, intr-adevar, statia nu e o unealta de supravietuire, ci una de comunicare; revenind la subiect, ziceam acum cateva posturi, pentru cutia ingropata, niste walkie-talkie, daca esti cu familia, strict pentru a comunica in momentele in care cineva se indeparteaza de grup pentru orice motiv. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Re: Supravietuire exista la midland o statie cu manivela care este f apreciata pe forumurile de survival Ma baieti, dupa 8-10-12h o statie de asta poti sa ti-o bati de poola daca n-ai o priza langa..... vorbim de supravietuire, curent gasiti doar intre 2 geamuri deschise.. da' e curent de aer..... 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat August 4, 2014 Autor Partajează Postat August 4, 2014 Re: Supravietuire exista la midland o statie cu manivela care este f apreciata pe forumurile de survival [ATTACH=CONFIG]221284[/ATTACH] Are si lanterna? :grin: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Re: Supravietuire Unele da . Le-am avut in mana ... lanterna , un mic captator solar pentru a incarca ( cine stie in cat timp ... dar radioul si receptia functiona doar cu captatorul solar ) , posibilitatea de a receptiona o larga gama de frecvente radio . Ca o paranteza , erau si unele modele asemanatoare dar destinate utilizarii de catre analfabeti in anume timpuri si anume locuri ( ma refer direct la vremurile actuale , nu secolul trecut ) ... povestea e lunga ... ideea e ca erau extrem de ieftine ( muncea si chinezu' la ceva cu dedicatie pentru sora ei vorbitoare de limba americana ) si se imparteau gratis la unii ( multi ) cu turbane . Mergeau ele ceva timp si pe urma cam o luau pe langa si trebuiau butonite din minut in minut , acumulatorii erau de tot rasul , insa aveau posibilitatea de alimentare externa 6-24V si 110/220V... dar la cativa dolari bucata , erau ( si probabil inca sunt ) ceva ce ocupa spatiul in mod util si ceva ce ar putea fi inclus in inventarul de supravietuire . Va finctiona putin , cateva ore dar pana atunci deja si-au implinit destinul . In mod normal ar trebui sa inclinam spre ceva care ar fi varful de gama in fiabilitate , insa uneori nu e cazul , e posibil sa fie mai logica ideea de disponibilitate imediata si simplitatea in utilizare . Ideea e extrem de veche si mult pusa in pratica , fiind nepotica directa si logica a telefonului cu inductor . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Doco Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Re: Supravietuire exista la midland o statie cu manivela care este f apreciata pe forumurile de survival [ATTACH=CONFIG]221284[/ATTACH] :Gr S-a rezolvat problema curentului :) OK merge in cazul unei calamitati naturale, sau in cazul unei epidemii de zombie, adica in cazul in care majoritatea luptam sa ne gasim unii pe altii spre a ne reorganiza, dar daca vin rusii, sau, sa fim mai corecti, orice alta amenintare imaginara ce ne-ar impinge spre un viitor distopic, dupa cum descrie OP-ul, pe cine ati mai vrea sa cautati prin statie sa va ajute? :P Mai in serios, si poate off-topic, ce raza acopera scula asta? Si la ce sa o folosesti? Ca sa fiu sincer, cel putin prin tara noastra, sau chiar pe continent, nu-i vad o intrebuintare realista, in afara cazului in care cauti sa ajuti victimele unor calamitati naturale, oameni care sunt izolati de restul lumii. In pur mod preventiv, probabil ca trebuie sa fii destul de interesat (sau extrem de interesat) de subiectul pregatirilor in caz de apocalipsa, ca sa achizitionezi asa ceva. Asa ca spuneti-mi, ca sunt curios (ma intereseaza si pe mine scule de toate felurile), de ce ati achizitiona asa ceva, in afara de faptul ca e o scula "interesanta" si absolut autonoma (atata timp cat functioneaza)? Mai vad si eu tot felul de scule interesante prin Lidl, dar, in final, parca nu vad o intrebuintare realista pentru chiar orice, de asta intreb, sper sa fiu inteles :P... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Octombrie 26, 2014 Partajează Postat Octombrie 26, 2014 Re: Supravietuire s-ar putea să constatați că aveți nevoie de ceva produse de aici: http://www.personaldefenseworld.com/2014/04/top-20-new-high-tech-survival-products-2/#altusproears :) http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dizzy Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 (editat) Re: Supravietuire Unelte un topor, o sapaliga din aia cu capete amovibile, un briceag profi, 2-3 pietre de ascutit, cheie reglabila corzi de alpinist, sfoara, piolet-ciocan, busola, chibrituri din alea profi, ori o surubelnita clichet cu capete amovibile ori 2 plus 2 minus, un pumn de cuie, unul de holsuruburi, si suruburi, cativa metri (2-3) de piele, binoclu, 2-3 lupe, atlas botanic, atlas zoologic, harti, 8 bare de fier cornier de 1.8 metri lungime ac si ata, sarma groasa si subtire, lita o bormasina manuala cu un set complet de spirale Adeziv, prenadez, Arme arc + sageti, 3 cutite de vanatoare, o sabie scurta, pusca si gloante Imbracaminte De iarna, de vara, 2 randuri Incaltaminte 3-4 perechi Adapost foaie de cort, panza buna, amnar, iasca, oala/ibric, pansament, mibazon, alcool, garderoba completa de iarna, medicamente uzuale, 4 pui de-o zi (ii iei cu tine) 10 litrii apa conserve fier cornier miere palarie, ochelari de vedere Editat August 16, 2015 de dizzy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 Re: Supravietuire o fi chiar atat de simplu? https://www.youtube.com/watch?v=yXjnb55aAwM forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 Re: Supravietuire Parerea mea e ca asta insotita de vreo 4-500 de cartuse e cea mai buna unealta de supravieturire, dupa ce o ai restul vin de la sine :grin: Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 Re: Supravietuire Şi când ţi se vor termina cele "4-500 de cartușe" ce vei mai face? Vei începe să dai "2-3 perechi de palme"?! Medicamente!!! :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 Re: Supravietuire Pana pana se termina cartusele se rupe si manerul de la statia cu dinam si se sparg si celulele solare :ha: daca le folosesti cumpatat iti ajung linistit 5 ani In fine din pacate legea in Romania nu te lasa sa stochezi mai mult de 300 de cartuse dintr-un calibru dar acum serios vorbind in USA sau alte state unde se poate, unii care "se pregatesc" serios si fac depozite de zeci de mii de cartuse desigur pe langa provizii si multe altele Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vortex Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 Re: Supravietuire cred ca este mai mult decat suficient. :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 (editat) Re: Supravietuire Mie mi-a placut aia cu "opt bucati de cornier de 1,8 metri"... La ce sunt bune,ca inca nu m-am prins?:ha: O arma cred ca e ce trebuie...poti cere ce-ti lipseste de la altii mai pregatiti...chiar si cornierul!:ha::ha: Editat August 16, 2015 de sean70 1 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 Re: Supravietuire Cre-ca si papiru' ala poate ajunge bun ca si hartie ijienica in caz de... Totusi hauru' e mai indicat sa il ai in preajma. Cred ca in loc de arma de foc as folosi o arbaleta, este silentioasa, mai precisa ca un arc. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 Re: Supravietuire Sa nu uitati de cutitul de lemn... :ha: 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 Re: Supravietuire Mie mi-a placut aia cu "opt bucati de cornier de 1,8 metri"... La ce sunt bune,ca inca nu m-am prins?:ha: ........ Sa-si faca acvariu....? Scapa de grija pescuitului ! :ha: 1 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 Re: Supravietuire Sa-si faca acvariu....? Scapa de grija pescuitului ! :ha: La asta nu m-am gandit dar ai dreptate...credeam ca este pentru armarea unui cavou...ma rog,tipul cred ca era chinez...mai micutz,asa...:ha: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian_popescu Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 Re: Supravietuire Am ras cu lacrimi frate. Am avut senzatia ca pana aici mi-a fost . Nu pot sa cred . M ai trebuia berea si o femeie . Aia de pe Discoveri sunt la cucu gol si tot traiesc . s-au frate ...poate vrea omu la CINCUE STELE , de luxe . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate