Irod Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Re: Supravietuire pana acum am stat pe margine, nu s-a spus daca e voie cu arme de foc, in mod normal astea ar trebui sa nu intre in discutie, daca momentul procurarii este inainte de dezastru :ha:. In mod firesc (zic) si eu mi-am pus problema asta a supravietuirii de cateva ori. Pe ce m-as baza eu ar fi sa nu am tare multe asupra mea incat sa ma pot deplasa repede -repejor. As folosi masina ca sa ma duca cel mult aproape de adapost. Nu as folosi sub nici o forma vreo groapa. 1.Locatia: ar fi o pestera , care sa aiba obligator si sector activ si sector fosil. Stramosii nostrii le-au folosit cu succes mii de ani. Sectorul fosil l-as folosi pentru adapost , tabara si odihna , iar activul in caz de nevoie de refugiere (ascunzatoare)in fata cotropitorilor. Pe activ avantajul este galagia mare care o face apa, impreuna cu frigul ,umezeala si intunericul profund sunt cam demoralizante si prevestitoare de moarte pentru oricine care nu umbla prin lumea speleala. In acelas timp activul este buna sursa de apa. Nici fumul fiind in pestera nu te da de gol de la distante. 2. Haine: tot ce tine de echipament speo plus bocanci buni , ceva goretexuri ,polare , cort , sac de dormit 3.mancare: conserve strictul necesar cat as putea sa car, ceva tuica sau spirtoase. In prima faza ,pana la finalizarea stocului de conserve as incerca o hranire mixta : din cutie si cu plante. Apoi in prima faza a supravietuirii as merge cateva luni, 1-2 ani numai pe plante si radacini. 4.scule : echipament individual de speo, corzi, carbiniere, multe spituri etc, un cutit, un primus, harta busola , hartie , pix, si multe baterii (aci ar fi o problema pe termen lung, ar trebui sa am in vedere eventual acces spre hornuri ce duc la exterior si fac luminatoare naturale sau anumite perioade de timp sa le petrec in apropierea portalului pentru a scadea la max utilizarea bateriilor),un topor , un piolet, o lopata de infanterie, o prelata mica si FOARTE IMPORTANT ceva atlas cu plante complex, ceva oale de gatit. 5.medicamente: ceva antibiotice si antiinflamatorii cu termen de valabilitate mare, ceva vitamine si mult magneziu , nu trebuie uitate antialgicele. Astea toate estimez ca ar intra intr-un rucsac 80L plus extensia 20. Si un sac speologic de 50-60L. Si astia 2 rucsaci sunt maxim cu cat m-as putea deplasa in teren cu ceva dificultate totusi. Cred ca s-ar putea tenta SUPRAVIETUIREA cu echipamentele ce le-am enumerate pentru o vreme. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 (editat) Re: Supravietuire Arme arc + sageti, 3 cutite de vanatoare, o sabie scurta, pusca si gloante Imbracaminte Mad Max ce faci frate cu 3 cutite de vanatoare si o sabie scurta?Serios unde le atarni pe toate daca punem la socoteala si pusca? Faceti niste ''necesaruri de materiale'' de iti trebuie un Hylux cu remorca. Vorbim, de chestii care le caram cu masina sau le caram in spinare? Editat August 17, 2015 de Caphonne 1 Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Re: Supravietuire 4 pui de-o zi (ii iei cu tine)....+cornierul :happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Re: Supravietuire :happy 2 purcelusi de lapte, 3 capre care mananca orice chiar si maracini plus una bucata cel mai tare 4x4 adica Magar :). Am facut varza topicul asta... Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Re: Supravietuire @Irod, am pus problema pustii deoarece sunt vanator si am deja armele si munitia in casa, in caz de forta majora principalele prioritati cred ca sunt hrana si siguranta familiei iar o arma de foc cu munitia aferenta le poate procura pe ambele, sigur urmeaza imbracaminte, medicamente, iluminare etc dar alea se presupune ca de bine de rau le are oricine Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Re: Supravietuire Primul este cutitul si piatra de ascutit pe urma arma de foc care poate fi inlocuita usor cu un caine antrenat.Avea cineva o vorba ''cainele se duce si dupa colt, glontul nu'' :) Ca vanator mi se pare normal sa pui pusca pe primul loc dar fara cutit posibil sa musti cu dintii din carne. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Re: Supravietuire In caz de necesitate majora, care implica "supravietuirea prin orice mijloace", nu este vorba despre situatia in care ti-au plecat parintii de acasa si au uitat sa-ti lase cheia de la apartament si astfel ca ai ramas singur in fata blocului, si trebuie sa te descurci. Posibila amenintare si "ipotetic reala" ar fi niste explozii solare pe partea "cu noi", si care ar produce efecte devastatoare asupra Pamantului. Prin 2005 parca (nu mai retin exact anul) a fost o astfel de explozie care din fericire pentru noi s-a produs pe partea opusa a Soarelui astfel ca unda respectiva nu a avut treaba cu noi, insa daca era indreptata asupra Pamantului, la ora actuala nu mai aveam aceasta discutie aici. Si nu mai conta nici o lista cu nimic, probabil acum eram un moloz spatial... In astfel de situatii extreme, chiar nu mai conteaza obiectele pe care le-ai putea avea la tine. Iar daca o astfel de situatie ar dura ani de zile, sau zeci de ani, e clar ca nici o provizie alimentara nu ar ajuta cu mai nimic, doar ar prelungi agonia. Personal, cred ca cel mai important este in primul rand cum gestionezi "intern" vestea si cat de inteligent si adaptabil esti (rezistenta fizica o poti dobandi in timp). Abia dupa aia urmeaza "lista cu obiecte". Din cate vad eu, in cazuri de dezastre mult mai mici si chiar insignifiante comparativ cu situatiile astea "de supravietuire", lumea incepe sa se isterizeze, urla dupa ajutoare, devine de necontrolat si se instaleaza un haos general foarte rapid. Din ce am inteles eu, pe afara exista chiar un curent destul de puternic referitor la necesitatea asigurarii unor masuri de supravietuire in urma unui dezastru de proportii uriase, sunt ceva seminarii, tabere de pregatire, lumea isi pregateste locuri speciale de retragere, etc... Cat e paranoia si cat e realitate bazata pe niste informatii "pe surse", nu se stie, cert este ca au aparut niste informatii despre posibile cataclisme de proportii uriase, si nu ar fi fost mare problema, daca autoritatile nu ar fi incercat musamalizarea acestor informatii. Un alt lucru cert este ca diferite institutii printre care chiar si Vaticanul (apropo, cica ei ar avea cele mai bazate observatoare solare de pe planeta, si cam controleaza toata informatia cu privire la activitatea Solara) sunt foarte interesate de ce mai face Soarele nostru, si nu doar dpdv strict stiintific. Revenind la topicul nostru, cred ca un echipament bazat pe criterii mai aproape de pericolele reale (ipotetice si ele) ar fi mai de folos, decat "o caruta de chestii" pe care oricum nu le vei putea folosi - ori nu le poti transporta, ori in cateva ore de la dezastru ti le vor fura altii care au mai multe sute de cartuse decat tine... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 (editat) Re: Supravietuire Chestile gen cutit, bocanci, haine impermeabile, lanterna sunt subintalese ca doar nu vei iIESI pe usa in mijlocul invaziei extraterestre in curul gol :ha: nici nu trebuie sa-ti faci trusa de supravietuire din sosete, cutit, geaca, bocanci, lanterna etc deoarece astea fac parte din echipamentul uzual ca vanator sau ca orice om care iese in natura mai des Editat August 17, 2015 de Astral IESI......NU SE SCRIE NCIODATA CU DOI "I" !! Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Re: Supravietuire dupa ce am citit 16 pagini de idei, unele bune altele nebune, am si eu o intrebare la colegii (foarte multi) care au spus caau nevoie de arc , pusca (de foc sau aer comprimat) si va invit la un exercitiu de imaginative. Nu ati lua in considerare si traiul cu fructe , Frunze si radacini? Eu la asta m-am gandit per primam si numai daca situatia nu s-ar rezolva in timp as incerca sa ma specializez si pe carnarii. De ce intreb asta? omul e o vita de prada , CORECT, dar vanatul este greu, consuma energie, care intr-o situatie de supravietuire e de pastrat nu de spart. Si atunci nu e mult mai convenabila postura de culegator? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Re: Supravietuire Pai si daca dai peste un carnivor care vrea sa guste din grasimea pe care ai acumulat-o din radacini,ciuperci si scoarta de copac? Lupta pentru supravietuire se da in primul rand cu semenii flamanzi...abia atunci vei aprecia la justa valoare o pusca!:ha::ha: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Re: Supravietuire e o ideea si asta dar sunt curios cum faci din noiembrie pana in aprilie cu fructele si funzele, doar daca nu ne apucam sa hibernam si noi... Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vortex Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Re: Supravietuire frunzele si radacinile nu asigura necesarul energetic unei fiinte active. vara poate, dar ce te faci cand vine iarna ? si sa nu uitam de vremea cea mai urata, toamna. in caz de cataclism, eu planuiesc sa ma duc spre locuri mai calde. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Re: Supravietuire In caz de cataclism eu nu ies din curte...:grin: Acum vreo trei-patru ani mi-am facut un beci-adapost de 6x4 metri,cu usa blindata,pereti si placa nesimtit armate si aberant de groase...am acolo conservaraie,compoturi,dulceturi,malai,faina,sare,carne la garnita,afumaturi,vreo 250 de litri de tuica ,vreo 4-500 de litri de vin (dupa septembrie),muraturi,varza,apa plata si minerala,etc...tot acolo am baterii,invertor,,doua butelii pline cu gpl,arzator,cutite,topoare,armele...am gaini,curcani,iepuri...unde sa plec de nebun...acasa rezist cateva luni! Mai bine imi iau Remingtonul la spinare si fac de paza...daca e un cataclism major oricum sansele sunt inexistente...:ha: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Re: Supravietuire Irod organismul nostru nu este pregatit sa digere iarba, anumite seminte si radacini iar fructele nu ofera un aport caloric suficient.O mare parte din seminte intra pe gura si ies pe c....cam la fel.De proba asa mancati napi, alune crude sau porumb nefiert si vedeti rezultatele.Am vazut pe fb un cuplu de la noi au facut o tura lunga prin munti cu bicla si la picior.Au halit vreo 2 zile fructe de padure si nu erau chiar ok. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Re: Supravietuire Armele de foc ofera niste avantaje indiscutabile in cazuri de forta majora insa au si unele neajunsuri. Primul este acela ca ai tendinta de a apara o pozitie daca te consideri bine inarmat. Un alt dezavantaj este acela al zgomotului . La simpla utilizare te marchezi ca tinta . Supravietuirea inseamna in primul rand abilitati si "know how " , in randul secund inseamna mobilitate si atitudine si abia dupa aceea inseamna echipament . Ducand rationamentul la extrem , un nepriceput bine echipat ( si inarmat ) o va sfarsi repede cu supravietuirea , pe cand un priceput in ale improvizarii , va reusi sa reziste destul de mult incat sa beneficieze de resursele altora . Un bosiman sau un aborigen cu un bat , vor supravietui indiscutabil mai mutl decat un vanator de oras , echipat bine si inarmat pana in dinti . Aparatul conservelor din buncarul aflat in mijlocul curtii , cu pusca , poate fi numit in multe feluri dar cu siguranta nu este supravietuire. Oricum , nu pe termen indelungat . Abilitatea de a construi capcane simple pentru animale de talie mica si de a citi urmele acestor animale si a le anticipa traseele , sunt mult mai importante si mai practice decat pusca cu doua tevi ( retin expresia dintr-un teatru radiofonic :ha:) care este grea , face zgomot cat un tun , este dorita si de altii . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Re: Supravietuire Mai dragilor, noi nu prea stim sa VIETUIM si sa CONVIETUIM, cum mama dracului am putea sti sa supravietuim. Am citit mai demult ca in China a fost gasit unul intr-o mina surpata in urma cu vreo treizeci si ceva de ani... viu. Ala a supravietuit, fara pregatiri prealabile. Credeti ca voi, pregatiti fiind, ati fi putut? Nu stiu ce scenarii aveti in cap, dar oricum nu s-au facut filme si nu s-au scris carti chiar cu toate. Cred ca v-ati descurca greu si daca n-ar mai functiona GSM-ul si Internetul. Nu vreau sa ma gandesc... Doamne fereste... sa nu mai fie nici curent electric. Daca as fi mai in bani, as deschide un lant de magazine cu obiecte pentru supravietuire in caz de cataclisme. In America se traieste foarte bine din afacerea asta. :ha: 1 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grigsilviu Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Re: Supravietuire Dupa citirea acestor pagini despre si cum sa supravietuiesti care din punctul meu de vedere, sau vazut prea multe filme :ha: cu agentul 007 si altele. Dupa cum bine stiti vorba azi esti maine nu mai esti, pana la cataclisme si alte nebunii nu cred ca cei de toate varstele dupa acest forum vor apuca vreo asemenea nenorocire asupra pamantului dar nu se stie. Asa ca va propun sa facem ceva instructie aici http://arsenalpark.ro/activitati/ Daca sunteti de acord deschidem un topic nou si incepem inscrierile pentru un sejur de 5-7 zile in zona de pregatire pentru instructie si supravieturire ca tot va bate gandu :h5 Astept daca sunt doritori pentru o instructie de genul. :jp1 Silviu Grigore Tel.: 0760.654.468 / Gratis nu exista, ieftin nu rezista :wink: E-mail: grigsilviu@gmail.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Re: Supravietuire sa nu uit, una din cele mai utile chestii universal valabile pentru supravietuire... cel putin o icoana cu Arsenie Boca :ha::ha::ha: forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Re: Supravietuire In caz de cataclism eu nu ies din curte...:grin: Acum vreo trei-patru ani mi-am facut un beci-adapost de 6x4 metri,cu usa blindata,pereti si placa nesimtit armate si aberant de groase...am acolo conservaraie,compoturi,dulceturi,malai,faina,sare,carne la garnita,afumaturi,vreo 250 de litri de tuica ,vreo 4-500 de litri de vin (dupa septembrie),muraturi,varza,apa plata si minerala,etc...tot acolo am baterii,invertor,,doua butelii pline cu gpl,arzator,cutite,topoare,armele...am gaini,curcani,iepuri...unde sa plec de nebun...acasa rezist cateva luni! Mai bine imi iau Remingtonul la spinare si fac de paza...daca e un cataclism major oricum sansele sunt inexistente...:ha: parerea mea e ca orasele ar deveni locuri ale pierzaniei. prea multi eventuali supravietuitori care ar devenii potentiali agresori. Si nu uita o chestie, intr-o zona urbana ar fi multa lume care ar avea arme. Voi ca voi vanatorii , dar ar mai fi si armata sa nu uitam in plina dezagregare cu arme de foc si munitie pe langa care armele de vanatoare sunt o gluma. Si in spatele lor oameni care nu au tras in viata lor 1 glont dupa un animal...... . Deci ramasul intr-un oras imi pare extrem de riscant intr-o astfel de perspectiva. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 Re: Supravietuire Acum fara nici un fel de misto dar cred ca cel mai bine este ca fiecare din noi sa cunoasca bine niste reguli de prim ajutor, resuscitare, imobilizare oase rupte, oprire hemoragii si alte chestii de care ne putem lovi zilnic pe strada sau la plimbare cu masinuta de offroad.Degeaba am 7 cutite si 2 pusti la mine daca trusa medicala este expirata sau incompleta sau nu stiu ce sa fac daca imi rup piciorul. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 Re: Supravietuire parerea mea e ca orasele ar deveni locuri ale pierzaniei. prea multi eventuali supravietuitori care ar devenii potentiali agresori. Si nu uita o chestie, intr-o zona urbana ar fi multa lume care ar avea arme. Voi ca voi vanatorii , dar ar mai fi si armata sa nu uitam in plina dezagregare cu arme de foc si munitie pe langa care armele de vanatoare sunt o gluma. Si in spatele lor oameni care nu au tras in viata lor 1 glont dupa un animal...... . Deci ramasul intr-un oras imi pare extrem de riscant intr-o astfel de perspectiva. Ba din contra, lasand acum la o parte, tunuri, tancuri, mitraliere si Mig 21 majoritatea armele de foc usoare militare sunt inferioare carabinelor noi de vanatoare, iar la munitie nici nu exista termen de comparatie, sigur exceptand fortele speciale si unitatile antitero ale SRI. E foarte greu sa compari de exemplu un STEYR Mannlicher, Blaser R93, Merkel Helix, Benelli Argo, Browning Bar etc in calibre de 300WM sau 243WM sau 8x68S cu PM-uril tip Kalaşnikov cu munitie FMJ de 5.45 si 7.62. Munitia militara este mica si complet imbracata in metal, conceputa fiind pentru a ranii si scoate din lupta combatantul (pe cat posibil) nu pentru a-l omori pe loc, munitia de vanatoare este conceputa sa aiba asa zisul "efect omorator", ea fragmenteaza sau expandeaza si raneste cat mai multe organe vitale tocmai pentru ca vanatul si aici vorbim uneori de namile de 300kg de "muschi" sa pice in foc, o munitie mica si slaba in energie ar face ca vanatul ranit sa mai poate face zeci de km fara ca sa-l gaseti si ar murii chinuit prin cine stie ce tufisuri PS in spatele armelor militare se afla in proportie de 95% oameni care nu au tras in viata lor la o tinta vie in miscare Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 Re: Supravietuire intradevar, armele militare sunt construite pe alte principii decat armele de vanatoare daca la capitolul "luntisti" regasim arme folosite si la vanatoare (si lunete), la capitolul arme de asalt filozofia este radical diferita putere de foc mare (cadenta mare si recul mic) calibre cu energie relativ mica datorita distantelor mici la care se vor folosi. Efectul omorator nu este urmarit, este dorita ranirea (caz in care practic inamicul consuma mult mai multe resurse). Conform conventiei de la Geneva, gloantele sunt toate tip FMJ (full metal jacket), caz in care glontul rar se fragmenteaza, el de cele mai multe ori trece prin corp netransferand intreaga energie si lasand o rana curata. Pentru cei care se gandesc ca pentru o lupta de aproape militarii sunt mai bine pregatiti cu arme automate... sa nu uitam ca trupele seals, pentru jungla si spatii urbane au ca si arma principala un shotgun cal 12GA cu "buckshot" adica cu munitie numita la noi generic "poste" sau "trei la fund"... respectiv arma de vanatoare clasica ( la ei se folosesc tip pompa) de cel mai raspandit calibru si cartusele au in ele ca si proiectile 9 bile de 8,5 mm dispuse pe 3 randuri. La noi este interzis a se utiliza acest proiectil ( nefiind permisa nici o alica mai mare de 5 mm) datorita faptului ca este ucigatoare la distante mici (30 m maxim) iar la distanta mai mare provoca doar ranirea, animalul murind mai tarziu si se pierde... dar asta pentru ca "romanul" trage la distante mai mari decat e normal pentru acest proiectil de nehalit si lacom. Oricum, orice cartus de vanatare la nevoie poate fi incarcat cu aceste proiectile extrem de usor, adica se desertizeaza tubul de plasic, se scot alicele de pasari sau de iepure si se pun cele 9 bile de plumb...care pot fi confectionate foarte usor turnate ca si plumbii de pescuit sferici. Dar asta la nevoie, pentru ca este strict interzis la noi sa utilizezi acest priectil cat si sa modifici in orice fel munitia. Sa nu uitam ca cea mai eficienta arma a mafiei italiene era "lupara", o arma de vanatoare cu tevile scurtate la 30 cm si patul taiat cu care se tragea cu acest tip de proiectil de aproape. Despre interventii mediacale... cum ai noroc, paote nu ai nevoie, sau poate nu te tratezi corect, in asemenea imprejurari se aplica tratamente de tip vechi iar selectia naturala este la mare cautare forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 Re: Supravietuire Te asigur ca asta facea stop cardiac daca nu se oprea sa respire in urmatorii 200 de metri :grin: Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 Re: Supravietuire Ai mare dreptate Cristi, cu gandul la carabine puternice eu uitasem complet de lise Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 Re: Supravietuire Domnilor, am citit de la inceput tot ce a fost scris din pasiune, sa spun asa.pasiune de aer curat, liniste si relax la creier. Nu uitati in amalgamul de pusti si cartuse de factorul greutate.este nimicitor.Cati au incercat o plimbare de 5 zile pe munte sau oriunde, cu echipamnetul in spate?Mancare aferenta,haine,sac dormit?cortul este deja un lux si daca nu ai bani da-i dai pe unul de 1kg cari de la trei kg in sus....am vazut mamut de Bucuresti de 90kg-amic- care dupa o zi,a golit 1/3 din rucsac de disperare....si avea doar 12-13 kg.... Sa nu uitati ca supravietuirea intr-un loc/salas lasa urme.si pe urma urmele se vad, citesc,si la marea nevoie, mirosul de papa atrage pradatori cu doua picioare......si atunci cand dormi,ca trebuie sa dormi dupa primele 3 zile de paza, poti sa ai cu tine un arsenal intreg ca tot o mierlesti . Si sa nu uitam ca oamenii sunt consumatori.si papa tot ce se poate, deci dupa o perioada,animalele te vor coli,ierburile si buretii se vor consuma,si tot trebuie sa pleci mahnit ca nu poti supravietui. Armele de foc fac zgomot, atrag atentia si fac prezenta simtita. Ramane varinata cu miscarea ca-i sanatoasa si atunci sa te vad cum muti 3 pusti,500 de cartuse si un rucsac de 25 kg.... rapid si fara urme.eventual maisi culegi niste fragi si mure, plus impusti un mistret ca nu poti rata ocazia.... Sa fim seriosi,in caz de asa problema din cei 5% din populatie care se considera cat de cat pregatiti si apti pt asa ceva,nu cred ca vor reusi 10% adica 0,05%.si asta din cauza de incapatanare si blocaj mental si alte chestii ce-ti trec prin cap cand dormi singur in varful muntelui.(in pestera nu am incercat) adica doar din cauza de PSIHIC . Incercati un exercitiu- mergeti undeva mare-munte-cu ia-ma nene,neplanificat si fara autonomia oferita de masina.tren la plici,bilete la ghseu, fara planificare sau stai pe marginea drumului cu o foaie pe care scrie destinatia. (eu pana aici deja in gara de nord eram cu nervii intinsi ca perdusem trenul si stateam o ora si jumatate sa astept.)condimentati totul cu soare si 40 C- ( ca paranteza deja stii ca ai uitat ochelearii si mai grav , nu ai palarie buna la multe altele :grin: Dupa inceputul asta promitator dormiti in natura SINGURI macar doua nopti. face bine la psihic.nu vorbiti cu nimeni si evitati intalnirea cele 3 zile.sentimentul de dupa intoarcerea la civilizatie este unic si trebuie trait de fiecare.asta doar ca singuratate ca nu v-am propus si sa va infometati,sa cautati fragi sau sa prindeti animale,puteti cara 2-3 kg de mancare indestulator pt 3 persoane nu doar pentru fiecare......in timp, veti descopri singuri ce a fost inutil in rucsac...de obicei 40% din volum. Si ca bonus, cei viciosi-fumatorii- aveti grija sa ramaneti fara tigari sau ceva comparativ -.....doar asa poti trai experienta supravietuirii si adapatarii pe pielea ta. Dupa 2-3 exercitii din astea, intelegi altfel lumea si prioritatile. Personal, acumuland un pic de experienta in timp, reusesc sa ies din casa pregatit pentriu 3-5 zile in maxim 10 minute imbracat si echipat complet cu autonomie ce poate duce lejer la o saptamana. In timpul asta selectia naturala te va ajuta daca intelegi fenomenul sau nu vei mai avea nevoie daca nu-l intelegi. :grin: ideea este ca psihicul este primul.Armele sunt ok dar sunt grele,voluminoase si pe termen lung nu ai ce face cu 4 pusti diferite....3 identice , ascunse in locuri diferite fac mult mai multa treaba.....nu credeti? Alta idee de studiat/inteles.... 1 Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate