Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimbare motor si cutie FZJ80

cipri778

Postări Recomandate

• Răspunsuri 93
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Schimbare motor si cutie FZJ80

Chiar imi pare rau ca nu am facut poze. Am dat piesele si etrierul unui mecanic sa imi scoata celelalte 2 pistonase care sunt blocate in etrier. Ma gandesc ca nu le-a aruncat.

don't worry, be happy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intr-un final le-am primit inapoi. Cam asa arata orgia: placuta vs doua pistoane.

Am desfacut si restul etrierilor si evident ca ultimul surub de la ultimul etrier sa lasat cel mai greu de desfacut si apoi sa si rupt. Intrebarea e daca gasesc un astfel de surub pe la magazinele de piese auto sau doar la dezmembrari?

DSC_0101.thumb.JPG.21b9214f24b85db82c4133e19eb2b0c7.JPG

DSC_0102.thumb.JPG.0828cb2cf37162f2818323b666fbdf2d.JPG

DSC_0103.thumb.JPG.f72bbe4076846900b9a19ed2aeb7b4f0.JPG

DSC_0104.thumb.JPG.d76958b14c35e3a2df871fa89f89fbc5.JPG

don't worry, be happy
Link spre comentariu

Placuta aia a mers intr-un mare fel - la rosu ...

... poate te gandesti sa nu mai folosesti discul ala de frana .

Suruburile se gasesc ca piese de reparatie etrier . Sau , cel putin pana in prezent eu nu am avut probleme in procurarea lor pe caile obisnuite , oricare ar fi fost tipul etrierului .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Oau, mai rar asa ceva! In ce a agatat placuta aceea de s-a deformat in halul ala? Bine ca ai dat de ea mesterind! Referitor la ce recomanda Cos as spune discurile, in loc de discul...:wink:

Link spre comentariu

Intr-un final le-am primit inapoi. Cam asa arata orgia: placuta vs doua pistoane.

Am desfacut si restul etrierilor si evident ca ultimul surub de la ultimul etrier sa lasat cel mai greu de desfacut si apoi sa si rupt. Intrebarea e daca gasesc un astfel de surub pe la magazinele de piese auto sau doar la dezmembrari?

Toyota Romania iti poate aduce orice piesa pana la o simpla saiba pentru modelul '80. Au toata banca de date la zi. Ca preturi sunt OK dar depinde de piesa, spre exemplu radiatorul de la FZJ 80 il aduce pe subansamble ...nou, complet, la ei costa aproape dublu decat comandat in USA.

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Nu stiu ce sa zic de Toyota, am cautat la ei un rulment pentru Hilux care costa acolo 800 lei, pe care intr-adevar l-am gasit aftermarket foarte greu dar am platit 150 lei.

Probabil un surub nu poate face atat, dar nici nu as fi mirat daca mi-ar cere o palarie de bani.

Adevarul e ca nu as fi vrut sa mai investesc bani si in discurile de frana. Naiba stie, daca au avut parte de o franare asa brutala cu temperaturi f. ridicate si otelul si-a pierdut proprietatile, dupa 4 ani de repaus in aer liber nu ar fi trebuit sa fie praf? Arata chiar bine, singurul lucru ce nu l-am verificat e daca nu sunt ovale. "Ochiometric" nu vad nimic dar trebuie sa le verific planeitatea.

don't worry, be happy
Link spre comentariu

Uite aici setul complet , se poate comanda pe internet si le ai in cateva zile :

http://www.ebay.de/itm/BREMSEN-SET-KIT-VORDERACHSE-TOYOTA-LAND-CRUISER-80-J8-BELUFTET-/370962684640?pt=DE_Autoteile&hash=item565f195ae0

Succes !!

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Stie cineva cum se cheama chestia din poze? Face parte din sist. de franare, e situata in spate, ajung in el 2 furtune de frana din fata si pleaca una spre etrierii spate. M-am tot uitat la mag. online de piese si nu am vazut nimic asemanator.

Merci

DSC_0105.thumb.JPG.0d3677e2121e49bd1c7c59d9dbd2f74b.JPG

DSC_0106.thumb.JPG.da40850bde4b70ea2dc1a32f6437276f.JPG

don't worry, be happy
Link spre comentariu

cauta brake proportioning valve

spor. gasesti.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Stie cineva sa imi spuna daca potrivesc jantele pe 15" la masina asta?

Multumesc

Cred ca poti pune doar jante de 15' cu ET-ul foarte mare de -44. In rest iti vor freca in etrieri.

Link spre comentariu

Daca nu ai ABS pe masina vei putea pune jante pe 15 fara probleme. La cele cu ABS sunt alte discuri (mai mari) si nu vor intra jante pe 15 decit daca vei poliza putin din etrieri.

Alex, mie la 60 nu imi intra jante obisnuite pe 15 si nu am ABS.

Link spre comentariu

Alex, mie la 60 nu imi intra jante obisnuite pe 15 si nu am ABS.

La 80-ul actual cu open diff si semifloat pe spate ( frana pe tambur) intra fara probleme jante pe 15, j10, et-55

La 80-ul gri, benzinar, care avea diff lock fata spate de fabrica, nu intrau jante pe 15 nici cu distantiere. ulterior am aflat ca se puteau poliza etrierii pentru asta.

Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself.
Link spre comentariu

Deoarece nu am rezolvat problema electrica si fiind nevoit sa o duc la electrician, azi am facut si primul road test. Din pacate un pic nefericit. Sunt multumit ca am rezolvat franele iar cutia a fost ok pe drum (scurt, cam 3 km, cu o viteza mica), dar motorul mi-a dat batai de cap. Fata de alte dati cand mergea frumos la turatii mari, de aceasta data nu se accelera deloc si scotea mult fum, cu miros de benzina nearsa. De cateva ori a si murit in drum. Dupa ce a inceput sa se mai incalzeasca a inceput sa mearga mai bine. Cred ca e ceva la soc.

ps - e horror cu - cutia automata, nu am reusit sa iau piciorul stang de pe pedala de frana.

Editat de Astral
don't worry, be happy
Link spre comentariu

ps - e horror cu - cutia automata, nu am reusit sa iau piciorul stang de pe pedala de frana.

:grin: lasa ca te obisnuiesti. sa vezi dupa aia cum e sa treci la manuala :ang2 totusi, pentru a nu avea performante deosebite in trafic, incearca sa frinezi tot cu dreptul. sau anunta-ne si pe noi pe unde iesi si cind :ha:

verifica si furtunasele de vacuum si vezi ca e posibil sa ai probleme cu injectoarele infundate, daca a stat mult si a apucat rezervorul sa rugineasca :(

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Rezervorul e curat lacrima. A stat in tot acest timp plin cu benzina si era bec la interior. Treaba e ca initial se accelera frumos si fara fum, problema fiind relatiul care statea pe la 500 rpm. Acum nu sa mai accelerat si relantiul cadea intr-una. Dupa ce o i-au de la electrician voi incerca sa ii d-au de capat.

O fi posibil sa fie injectoarele infundate? Ca ma gandesc ca sunt cat teava de canalizare de groase :)). Le desfund cu "sarpele".

Editat de cipri778
don't worry, be happy
Link spre comentariu

Pana la urma i-a dat de capat electricianul. In parte am avut si eu dreptate, problema era la alarma. Cu tigania ce a facut-o celalalt puteam arde ceva la "computatorul" masinii si mi-a si stricat releul care nu avea nici pe naiba....

A zis ca si-a bagat nasul si pe la furtunele de vacuum si nu mai scoate fum. Sunt nerabdator sa vad luni cum merge.

don't worry, be happy
Link spre comentariu

Azi am luat masina de la electrician si am mai facut un test.

Problema fumului alb am depistat-o si rezolvat-o, am facut o prostie si din greseala am bagat in rezervor cam 3 litri de benzina de la drujba (cu ulei), asa ca am golit din nou rezervorul si dupa ce am alimentat, nu mai scoate fum.

Nu am fortat deloc masina deoarece inca nu am schimbat fluidele, dar cutia nu vad sa faca scandal, schimba ok si franele sunt chiar bune.

In schimb motorul nu a prins viata asa cum cred ca ar trebui sa fie. Am mai facut o diagnoza si a aparut eroare 25-26:

Air−fuel

Ratio Lean

Malfunction

Air−fuel

Ratio Rich

Malfunction

Am citit ca ar fi senzorul MAF si ar trebui curatat, dar se poate strica f. usor cand e desfacut.

Va rog un sfat cum ar trebuii sa procedez.

Merci!

don't worry, be happy
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare