SOGO Posted August 27, 2013 Author Share Posted August 27, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban Azi am montat inca o flansa distantier pe stanga spate. Din pacate iar n-am poze ca incepuse ploaia si m-am grabit sa termin. Dar pe bune ca am lucrat constiincios ca si data trecuta ....curatat tot, pasta anti-desurubare, etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 (edited) Re: Jurnal de bord - Jimny Urban o fi benzinara, o fi rezervorul de 50L doar... dar cu aia 50L faci macar 300km in regim de offroad greu.... Si a mea e benzinara, dar rezervorul are doar 40 de litri :wink: Eu in off-road (maxim mediu) am scos cel mai mult 12 la suta, mai putin decit "scot" in Bucuresti la ore de virf (15 la suta record personal). Edited August 30, 2013 by Astral Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOGO Posted September 29, 2013 Author Share Posted September 29, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban Montaj distantiere 3.2 cm de pe jimnybites+pasta antidesurubare ...urmeaza mici imbunatatiri si pe verticala - maxim 5 cm pentru a nu afecta comportamentul pe asfalt si consumul. Al meu Jimny trebuie sa ramana inainte de toate o citadina, desi de cand o am imi vine sa stau numai pe coclauri... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOGO Posted October 13, 2013 Author Share Posted October 13, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban Jimny a primit un SL de 4 cm de la Roly. Mai multe detalii aveti aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?80256-Caut-inaltatoare-de-4-cm-pt-amortizoare-de-Jimny/page2 Precizez ca orice modificare adusa unui vehicol este un risc pe care propietarul si-l asuma. O masina obtine acordul de fabricatie/comercializare dupa sute de ore calcule, teste si incercari ale sub-ansamblelor si ale vehicolului complet. Toate acestea se realizeaza in configuratia stock a masinii si orice atingere adusa acestei configuratii poate crea un dezechilibru in functionarea ansamblului. Deci in cazul lui Jimny dar si al oricarei alte masini prima recomandare este sa nu fie modificata. Dar evident, toti cei de aici, incalcam constient sau nu aceasta recomandare. Deci inainte de a incepe modificarile (care sunt un fel de reactie in lant) puneti pe hartie argumentele pro si contra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOGO Posted October 13, 2013 Author Share Posted October 13, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban Am adaugat si un amortizor de directie. Sunt foarte multumit de montura si de calitatea amortizorului. Celor interesati pot sa il recomand pe autorul lucrarii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adammoga80 Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban Am adaugat si un amortizor de directie. Sunt foarte multumit de montura si de calitatea amortizorului. Celor interesati pot sa il recomand pe autorul lucrarii. ce amortizor de directie ai folosit? sper ca nu ceva amortizor de masina de strada suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihaiK Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban Jimny tau are servo? Se pune amortizor la directie la masina cu servo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOGO Posted October 14, 2013 Author Share Posted October 14, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban ce amortizor de directie ai folosit? sper ca nu ceva amortizor de masina de strada Nu stiu marca, este un amortizor nemtesc. Pot sa il recomand pe cel care l-a cumparat/montat. Cred ca este un amortizor "de strada" dar si masina mea este tot de strada. De asemenea, amortizorul este pus pt mai multa siguranta tocmai la mersul pe strada (auto-strada), in teren ma descurcam si fara el ;). De ce speri? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOGO Posted October 14, 2013 Author Share Posted October 14, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban Jimny tau are servo? Se pune amortizor la directie la masina cu servo? Da am servo. Dar servo nu este capabil sa atenueze feed-backul din teren/strada cu gropi - cam asta ar fi treaba amortizorului. Daca te gandesti ca servo lucreaza mai "din greu" cand e amortizorul montat - sunt de acord. Dar toata viata e un compromis ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban De asemenea, amortizorul este pus pt mai multa siguranta tocmai la mersul pe strada (auto-strada), in teren ma descurcam si fara el ;) Pai tocmai, ca amortizorul se pune pentru mersul in teren. Pe strada, cum spuneai te descurci si fara. Amortizor de directie la masina fara servo cred ca e foarte challenge la manevre in spatii inguste. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sabau Gigel Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban Nu stiu marca, este un amortizor nemtesc. Pot sa il recomand pe cel care l-a cumparat/montat. Cred ca este un amortizor "de strada" dar si masina mea este tot de strada. De asemenea, amortizorul este pus pt mai multa siguranta tocmai la mersul pe strada (auto-strada), in teren ma descurcam si fara el ;). De ce speri? Ce intelegi prin amortizor de strada? Este un amortizor de suspensie normala sau un amortizor de directie? Membru club GTC Motosport: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mita31 Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban Ce intelegi prin amortizor de strada? Este un amortizor de suspensie normala sau un amortizor de directie? Probabil este un amortizor de direcție de Mercedes W116, cunoscut pe la noi drept Mercedes cobra. Este amortizorul care vine montat pe această mașină ca amortizor de direcție, deși e o mașină de stradă cu servodirecție. Amortizorul este pe ulei și merge bine, se adaptează ușor la Jimny. Mulți (inclusiv eu) și-au pus din ăstea și e ok. Meyle e unul din producătorii acestui reper și îl găsești la UNIX (nu știu codul de produs) dacă ceri amortizor de direcție de Mercedes Benz 116, costă în jur de 100 lei.:h5 Asta dacă nu vrei Trail Master ... la 4-500 lei ... care vine cu tot cu sistemul de prindere ... și e negru sau alb cu scrisul roșu și protecție de plastic (burduf/acordeon) roșie - CASĂ MOARĂ FETILI ... :ha: Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOGO Posted October 15, 2013 Author Share Posted October 15, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban Probabil este un amortizor de direcție de Mercedes W116, cunoscut pe la noi drept Mercedes cobra. Este amortizorul care vine montat pe această mașină ca amortizor de direcție, deși e o mașină de stradă cu servodirecție. Amortizorul este pe ulei și merge bine, se adaptează ușor la Jimny. Mulți (inclusiv eu) și-au pus din ăstea și e ok. Meyle e unul din producătorii acestui reper și îl găsești la UNIX (nu știu codul de produs) dacă ceri amortizor de direcție de Mercedes Benz 116, costă în jur de 100 lei.:h5 Asta dacă nu vrei Trail Master ... la 4-500 lei ... care vine cu tot cu sistemul de prindere ... și e negru sau alb cu scrisul roșu și protecție de plastic (burduf/acordeon) roșie - CASĂ MOARĂ FETILI ... :ha: Numai bine! Asa e - merci de clarificari. Intradevar e un amortizor de directie - dedicat. Nu stiu exact de la ce masina - probabil Mercedes W116. Sunt multumit de treaba pe care o face. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adammoga80 Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban si eu la inceput am avut de mercedes din acesta dar pot zice ca este frectie la piciorul de lemn,am stricat 2 fara sa le lovesc sau alte abuzuri,doar off road,anvelope mai maricele(32")acum am old man emu care nici nu se compara cuy cele amintite suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LorDeko Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban Cel de mertz e bun la gume stock. ATAT.... eu acum am BFG MT km2 si nici nu se mai simte amortizorul de directie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban Confirm: eu am anvelope marimea stock si se simte diferenta fata de cum era inainte. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOGO Posted December 6, 2013 Author Share Posted December 6, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban De mos Nicolae Jimny a primit o statie midland alan 42. Recomand si statia si magazinul. http://www.magic-mall.ro/0,263,-bf-oferta-pachet-promotional-statie-cb-midland-alan-42-multi-antena--raza-de-actiune-de-pana-la-15-25-km.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOGO Posted December 7, 2013 Author Share Posted December 7, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban Huse noi de la huse.ro Au venit in vreo 20 de zile de la comanda dar m-au anuntat ca o sa dureze. Materialele folosite sunt de o calitate foarte buna - similare cu cele originale. Sunt bine lucrate si se potrivesc foarte bine pe scaune. Nu au nici o legatura cu husele universale pe care le gasim la supermarket. Dupa montare, scaunele par retapisate. Eu am ales o combinatie de imitatie de piele cu plus dar diversitatea de materiale si culori e f mare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mita31 Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban Foarte mișto au ieșit! Știam că le fac super bine ăștia de la huse.ro. Și-a făcut un prieten la un bmw e46 și zici că e tapiseria de fabrică. Cu decupaje exacte pentru airbag-uri, dar cu mașina dusă și lăsată la ei. Probabil că a durat atât de mult pentru că nu e o mașină uzuală și nu aveau șabloane, pe dimensiuni. La mașinile uzuale, gen golf 4, 5,6, audia3, a4, a6, passat, opel astra și vectra, etc. le fac mai repede. Dacă le duci și mașina, le și montează. Cât te-au costat? :h5 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOGO Posted December 7, 2013 Author Share Posted December 7, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban Foarte mișto au ieșit! Știam că le fac super bine ăștia de la huse.ro. Și-a făcut un prieten la un bmw e46 și zici că e tapiseria de fabrică. Cu decupaje exacte pentru airbag-uri, dar cu mașina dusă și lăsată la ei. Probabil că a durat atât de mult pentru că nu e o mașină uzuală și nu aveau șabloane, pe dimensiuni. La mașinile uzuale, gen golf 4, 5,6, audia3, a4, a6, passat, opel astra și vectra, etc. le fac mai repede. Dacă le duci și mașina, le și montează. Cât te-au costat? :h5 310ron Doar din textil costau vreo 220 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOGO Posted December 27, 2013 Author Share Posted December 27, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban De Mos Craciun, Jimny a primit un roof box de micut, de 240 l, tocmai bun pentru el. Cutia nu e facuta de vreo firma cunoscuta(parca Kronos) dar e fabricata in Italia si pare destul de solida. Oferta de la Norauto - 399Ron. Mie imi place ca e mica si nu ocupa chiar tot plafonul - deci mai ramane loc pentru tubul cu umbrarul, proiectoare, antena CB si eventual caiac, schiuri sau alte acareturi in functie de sezon. Ramane de vazut cum se comporta la primul drum lung. Atentie: daca respectam specificatiile Suzuki - max 30Kg. pe barile longitudinale atunci putem sa mai incarcam in cutie doar vreo 20 Kg. Deci o cutie mai mare chiar nu se justifica... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawa Posted December 29, 2013 Share Posted December 29, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban Este super cutiuta, parca facuta pentru Jimny. Astazi, inainte sa vad postul tau am cumparat si eu o cutiuta identica pentru nou nascuta broscuta. Intentionam sa ne inghesuim in ea (mama, tata si copilul) pe parcursul unui drum in Alpi. Avem curaj, nu? :) . Poze mai detaliate cu cutia mai jos (nu este montata definitiv in poze, pt ca trebuiau facute gauri si nu aveam nici o surubelnita la indemana) P.S. sper sa nu se considere ca poluez topicul lui SOGO, promit ca deschid topic separat cu nou nascutul familiei :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOGO Posted December 29, 2013 Author Share Posted December 29, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban Ce coincidenta ... Eu deja am testat-o prin alpii romanesti ;). Se comporta bine dar iti recomand sa nu o incarci peste 25Kg pt ca soliciti prea tare prinderile barilor longitudinale. Masina ta arata f bine, sa o stapanesti sanatos. Ce bare transversale ai? Cu viteza lui Jimny o sa va cam plictisiti pana in Alpi...in rest, have fun si cat mai mult off road pt ca acolo face diferenta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawa Posted December 29, 2013 Share Posted December 29, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban Da, m-a frapat si pe mine coincidenta. De cand a sosit masina (cca 3 sapt) tot caut o cutie ok si care sa nu coste toti banii, avand in vedere ca va fi folosita doar ocazional. La Thule, cutia de dimensiuni mici, pe langa pretul astronomic, avea si deschidere prin spate, total incomod in cazul masinilor noastre. Noi plecam la drum cu 1 geanta d'aia de panza dreptunghilara(nu in carouri, ci uni :) ) , are max 15 kg. Adevarat ca ne intoarcem cu vreo 3 genti, dar tot umplute cu haine. Asa ca greutatea e safe cu mine. Barile sunt comandate odata cu masina, tot ce am cerut dealerului in plus au fost bari, husa pe roata de rezerva, set complet presuri inclusiv portbagaj , cotiera si antifurturi roti. Conform inscrusurilor de pe suporti, barile sunt facute de MontBlanc. Sunt foarte incantat de masinuta, si asta o spune un detinator de Pajero pentru iarna si Passat pentru vara. Este foarte relaxant sa simti ca tu conduci masina si nu vreun microcip ascuns pe sub bord, este un plus sa fi constient de starea drumului pe care mergi, nu sa te pacaleasca o suspensie ultra absorbanta. Cunosc si performantele de viteza ale micutei aventuriere, si sunt arhi-suficiente. 90 pe drumuri nationale si 120 pe autostrazi ii prinde fara efort si fara sa dea senzatia ca nu ai fi in siguranta. Nici cu masina de "vara" nu depasesc limitele legale, sunt dintre aceeia care incearca sa ajunga la destinatie relaxati si "in one piece" . Deja am facut cu Jimny un drum Oradea-Bucuresti (am comandat-o la delerul din Oradea). Am ajuns cat se poate de odihnit si cu un mare zambet pe fata. La urma urmei asta conteaza, si nu cat de color este display-ul sau cat de detaliat se vede "camera de dat cu spatele". La passat am o gramada de gadgeturi care abia acum imi dau seama cat de inutile sunt : park pilot, climatizare indirecta (whatever this means), lane assist, keyless go, ACC (asta cred ca tine de ceva cu pilotul automat), trapa cu baterie solara (nu am deschis-o decat cand am plecat cu masina de la dealer), dar deh, mintea vine incet, odata cu varsta, alteori nu vine deloc - in orice caz mai bine mai tarziu decat niciodata. Nici nu mi-am imaginat cat de mult te pot distrage prostioarele astea de gadgeturi si cat pierzi din placerea de a te da cu masina pentru ca tu de fapt te concentrezi pe niste luminite colorate pe care le astepti sa se aprinda prin bord. Poate sunt eu depasit moral si trebuie sa ma retrag, dar asta mi-e parerea :) . Deaceea Jimny inseamna pt mine o evadare din cotidian, si indiferent cat de mult m-am plimbat cu el, abia astept a doua zi sa ma mai dau o data. Singurele dotari care cred ca ar fi fost totusi necesare sunt volanul reglabil macar pe inaltime si termometru de temperatura exterioara. Pe modelul JLX din 2013 au bagat in standard scaunele fata incalzite ceea ce in diminetile reci face viata la bord extrem de agreabila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOGO Posted December 31, 2013 Author Share Posted December 31, 2013 Re: Jurnal de bord - Jimny Urban Se pare ca roof box ul nu e singura coincidenta... Si eu am avut cam acelasi parcurs psiho-automobilistic, de la complex inapoi la simplu (jimny e a 13 pea mea masina). Si eu simt nevoia cel putin a termometrului si poate a unui scaun mai comod. Si in cazul meu Jimny pune un zambet pe fata de fiecare data cand il conduc(aproape zilnic). Cealalta masina a mea are inclusiv padele pt schimbarea vitezelor la volan si nu mai insir celelalte dotari, dar cu toate astea nu m-am mai suit in ea de vreo 6 luni ;). Si eu am facut o pasiune din ce in ce mai costisitoare pt Jimny si in cazul meu vor urma ca dotari niste anvelope AT si poate un troliu deoarece am inceput sa merg destul de des pe coclauri. Poate ne vedem la vreo iesire. Copilotul meu se numeste Darius si are 6 ani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts