Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

reconditionare VCU

alin75

Postări Recomandate

Re: reconditionare VCU

Mecanica fluidelor.....

O explicatie asa .... ca la o bere.... gaura este data sub nivelul maxim (adica marginea VCU), astfel datorita fortei gravitationale si diferentei de presiune (sunt convins ca in fabrica, siliconul este introdus sub presiune), uleiul poate sa "curga" pana ajunge la nivelul gaurii.

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mecanica fluidelor.....

O explicatie asa .... ca la o bere.... gaura este data sub nivelul maxim (adica marginea VCU), astfel datorita fortei gravitationale si diferentei de presiune (sunt convins ca in fabrica, siliconul este introdus sub presiune), uleiul poate sa "curga" pana ajunge la nivelul gaurii.

Tot asa, ca la o bere: imi explica si mie cineva cum si cat se modifica volumul unui fluid sub efectul presiunii?:old

• Like 1

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

am scris, apoi am sters.....fizic fenomenul este destul de ....... amplu.

incerc sa explic foarte simplu, fara a ne lega de formule/reguli/legi/principii. Ma leg doar de principiul conservarii masei de fluid in miscare, adica diferenta de fluid care intra (aerul in exterior) este egala cu masa de luid care iese (siliconul).

Link spre comentariu

am scris, apoi am sters.....fizic fenomenul este destul de ....... amplu.

incerc sa explic foarte simplu, fara a ne lega de formule/reguli/legi/principii. Ma leg doar de principiul conservarii masei de fluid in miscare, adica diferenta de fluid care intra (aerul in exterior) este egala cu masa de luid care iese (siliconul).

Din fizica de a 6-a, mai tin minte o chestie: un lichid nu poate fi comprimat!

Iar din explicatia ta, pot deduce o chestie: daca siliconul iese afara sub presiunea aerului din mediul inconjurator, rezulta ca presiunea din interior este mai mica decat presiunea atmosferica. Ceva imi da cu virgula, nu crezi?

• Like 1

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

acolo se vd. de un fluid ideal, care este incompresibil si lipsit de vascozitate.

Siliconul are o masa, implicit actioneaza cu o presiune asupra peretilor VCU. Atunci cand peretele este perforat (este gaurit) siliconul gaseste "loc" unde se face "schimbul" de presiune.

L.E.1. V=m/ƍ (a se citi densitate, ca nu am simbolul pe tastatura), m=p*S/g; deci V=p*S/ƍ*g

2. Legat de modul de "curgere" lenta, sa nu uitam ca viteza de curgere a unui fluid prin sectiuni este invers proportionala cu marimea sectiunii. Daca la aceasta observatie adaugam faptul ca vorbim la VCU de silicon destul de vascos 80-100000, atunci este normal sa fie o astfel de curgere....

3. eu am incercat sa explic cat se poate de simplu fara sa ne "prindem urechile".

Editat de alin75

Link spre comentariu

Mecanica fluidelor.....

Bun am inteles, sub nievlul maxim, forta gravitationala, sub presiune, etc

1. Daca VCU este "plin ochi" , cum ar sugera filmuletul deoarece vcu este in pozitie verticala si daca a fost introdus sub presiune avem urmatoarea intrebare

Cum au reusit englezii chestia asta tinand seama ca dupa ce l-au umplut sub presiune, a fost nevoie sa-l inchida etans ?

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Bun am inteles, sub nievlul maxim, forta gravitationala, sub presiune, etc

1. Daca VCU este "plin ochi" , cum ar sugera filmuletul deoarece vcu este in pozitie verticala si daca a fost introdus sub presiune avem urmatoarea intrebare

Cum au reusit englezii chestia asta tinand seama ca dupa ce l-au umplut sub presiune, a fost nevoie sa-l inchida etans ?

Prin bilutza? :grin::ha: Scuze de off-topic, dar n-am putut sa ma abtin.:op

Link spre comentariu

M-am lamurit, merita incercat, cred ca ultimul lucru de incercat este scoaterea bilelor din canalul conic. Sunt fixate prin presare .

Cred ca cele reconditionate de a ashcroft si bell asa sunt golite/umpluteavo

Bravo Asderian pentru straduinta.

Am citit ca alti useri au cumparat ddin strainatate. Ce pret au platit ? Asa putem face o comparatie privind calitatea cu cel oferit in ro de diferiti comercianti

http://www.sigmaaldrich.com/catalog/product/aldrich/378437?lang=en&region=RO

asta costa 250 euro/250 ml

Editat de bratu romeo
  • Like 1
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

M-am lamurit, merita incercat, cred ca ultimul lucru de incercat este scoaterea bilelor din canalul conic. Sunt fixate prin presare .

Cred ca cele reconditionate de a ashcroft si bell asa sunt golite/umpluteavo

Bravo Asderian pentru straduinta.

Am citit ca alti useri au cumparat ddin strainatate. Ce pret au platit ? Asa putem face o comparatie privind calitatea cu cel oferit in ro de diferiti comercianti

http://www.sigmaaldrich.com/catalog/product/aldrich/378437?lang=en&region=RO

asta costa 250 euro/250 ml

salut. eu am luat si din Anglia, mi l-a adus cineva si din Romania(am facut un vcu si pt un prieten) pretul a fost cam la fel si nici o diferenta intre cel din Anglia(made in ENG) si cel cumparat din Romania(made in Germany) pretul a fost undeva la 30-40 lei sticluta de 60 mg( au trebuit cam 2 si jumatate). Silicon 100000 cst. deci ala cu 250 de euro 250 ml e cam scump dat finnd ca e acelasi lucru.

• Thanks 1
Land rover freelander diesel an 1999
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Azi am comandat si eu 3 flacoane de silicon (din RO), urmeaza foarte curand sa trec la reconditionarea VCU.

P.S. Merci @ambrusianas!

Editat de alin75

Link spre comentariu

Am început și eu recondiționarea vcu, am dat gauri după descrierea anterioara, spălat cu diluant si uscat apoi cu aer cald.Am totuși o problemă cu introducerea siliconului. Intră foarte greu, cu seringa nu se poate. Am introdus aprox.60 ml printr-o valva de semicursiera direct cu sticluta.

Cine îmi pare spune cum a introdus tot siliconul ?

Link spre comentariu

Salut , la mine a functionat cu seringa dar destul de greu si cu multa rabdare , daca imi amintesc bine am avut o seringa mare de minim 20 ml si cu ceva tare de tinut in palma ca sa poti impinge fara sa te ranesti.

PS cealalta gaura sa fie deschisa macar pana cand esti aproape gata sa iasa si aerul pe undeva

• Like 1
Link spre comentariu

Am început și eu recondiționarea vcu, am dat gauri după descrierea anterioara, spălat cu diluant si uscat apoi cu aer cald.Am totuși o problemă cu introducerea siliconului. Intră foarte greu, cu seringa nu se poate. Am introdus aprox.60 ml printr-o valva de semicursiera direct cu sticluta.

Cine îmi pare spune cum a introdus tot siliconul ?

Eu inca nu m-am apucat de "operatie", dar imi planificasem introducerea siliconului direct prin gaura, iar gaura a doua clar trebuie sa fie libera.

Link spre comentariu

Salut , la mine a functionat cu seringa dar destul de greu si cu multa rabdare , daca imi amintesc bine am avut o seringa mare de minim 20 ml si cu ceva tare de tinut in palma ca sa poti impinge fara sa te ranesti.

PS cealalta gaura sa fie deschisa macar pana cand esti aproape gata sa iasa si aerul pe undeva

un feedback al interventiei, daca se poate..... (valabil si pentru alti colegi!)

• Like 1

Link spre comentariu

Eu am terminat reconditionarea si sunt foarte mulțumit de rezultat.

Trebuie sa menționez ca totul a fost făcut fara sa demontez cardanul , direct sub mașină. Desi m- am speriat la umplerea cu silicon până la urmă a fost mai ușor si rapid decât curățarea. Siliconul l-am pus in două ore iar curățarea a durat trei zile.

Eu pus 160 ml de silicon si mai intra. Tot a intrat având a doua gaura libera si nu a curs deloc.Mai intra dar eu nu am mai pus deoarece când l- am spălat am introdus ultima dată 190- 195 ml diluant. Cu seringa nu intra siliconul găurile fiind perpendiculare pe orificiile bilelor. Am dat gauri de 6 cu filet , la una am pus o valva de bicicleta cu un furtun prin care am introdus si diluantul si siliconul direct cu sticluță.

De uscat vcu am folosit compresorul de la masina care se încălzește si da aer cald. Ca sa curat vcu dupa fiecare umplere cu diluant, început cu 30 ml am plecat cu mașină si fiind in concediu la tara pe uliță mai multe plecări de pe loc cu demaraj. Când am terminat de curățat patinau rotile ca la auto cu tracțiune fata. Acum nu mai reușesc dar masina ia virajele strânse fara sa se mai oprească când o las pe liber.

Editat de sandusandu
  • Like 1
Link spre comentariu

Vin si eu cu o intrebare si anume: cati ml de silicon are VCU origial de fabrica si ce cifra are? In opinia mea,daca la aceasta manopera nu se respecta intocmai specificatile producatorului in ceea ce priveste cantitatea de silicon si cifra exacta,VCU nu va functiona la parametrii testati de fabrica.:cn

Link spre comentariu

Am deja o saptamana de cand am deschis VCU. Cantitatea de silicon care a curs este mica. Am folosit in tot acest timp doar diluant. Am reusit sa crap un bidon de pompa de genul http://gradina.meetmenow.ro/produs-gradina/16/301/Pompa-De-Stropit-Tip-2-1-5-Litri/

Link spre un diluant folosit. Tare imi este sa nu se faca mai pasta siliconul din interior......

Link spre comentariu

Daca ai lăsat vcu pe mașină găsește o suprafața nisipoasă si încearcă sa pleci cu demaraj de mai multe ori apoi il mai lași 1-2 ore si îi dai drumul. O sa vezi ca o sa intre apoi diluant mai mult. Mie de la 30 ml mi-a intrat 90 diluant nitro. Cu pompa gardenia am încercat si eu dar s-au ars garniturile de la diluant si nu mai ținea presiune. Diluantul l-am introdus printr-un furt transparent prins pe valva, cu seringa. Ști cat diluant intra exact si vezi si viteza de curgere. Prima data cele două gauri la orizontal, când începe sa curgă pe la cealaltă o astupi. Întorci apoi găurile sa fie pe verticală si pe la cea de sus mai intruduci diluant. Umpli furtunul care sa aibă vreo20-30 cm si îl apeși.acum o sa vezi cum ies bule de aer si mai intra diluant. Dupa umplere scos la drum si demaraj la plecările de pe loc. Eu făceam 7-8 si câteva întoarceri.la final au intrat 200ml diluant.

Editat de sandusandu
Link spre comentariu

Vin si eu cu o intrebare si anume: cati ml de silicon are VCU origial de fabrica si ce cifra are? In opinia mea,daca la aceasta manopera nu se respecta intocmai specificatile producatorului in ceea ce priveste cantitatea de silicon si cifra exacta,VCU nu va functiona la parametrii testati de fabrica.:cn

Salut , cred ca raspunsul pt dumneavoastra il are numai fabricantul care nu are nici un interes sa il publice , noi incercam numai sa ne apropiem cat putem de mult de ceea ce era original , cu un pret mai mic si cu o siguranta care o ai cand o faci cu manutele din dotare.

• Like 1
Link spre comentariu

Daca ai lăsat vcu pe mașină găsește o suprafața nisipoasă si încearcă sa pleci cu demaraj de mai multe ori apoi il mai lași 1-2 ore si îi dai drumul. O sa vezi ca o sa intre apoi diluant mai mult. Mie de la 30 ml mi-a intrat 90 diluant nitro. Cu pompa gardenia am încercat si eu dar s-au ars garniturile de la diluant si nu mai ținea presiune. Diluantul l-am introdus printr-un furt transparent prins pe valva, cu seringa. Ști cat diluant intra exact si vezi si viteza de curgere. Prima data cele două gauri la orizontal, când începe sa curgă pe la cealaltă o astupi. Întorci apoi găurile sa fie pe verticală si pe la cea de sus mai intruduci diluant. Umpli furtunul care sa aibă vreo20-30 cm si îl apeși.acum o sa vezi cum ies bule de aer si mai intra diluant. Dupa umplere scos la drum si demaraj la plecările de pe loc. Eu făceam 7-8 si câteva întoarceri.la final au intrat 200ml diluant.

VCU-ul este dat jos de pe masina. Am "reusit" sa-l invart de cateva ori, cu foarte mare efort. Imi mananca multe zile pana il fac sa se invarta la mana..... Am incercat sa las diluant de pe o zi pe alta, dupa fiecare interventie...... Azi stupoare, cand am gasit bidonul crapat.... imaginati-va ca era in interior diluant recirculat.... Am incercat si cu solutie pentru aragaz (triumf), am abandonat idea de teama sa nu atace semeringurile de la rulmenti.... Deja am bagat bani in diluanti (fara rezultat), cat am dat pe silicon....

Diluantul asta nistro este din dede....man (sau un link daca se poate)?

Editat de alin75

Link spre comentariu

Da ,din dedeman. Daca nu învârti repede sau mult o să fie greu. Trebuie ca un capăt al vcu sa fie blocat ca plăcuțele din interior sa aibă rotații diferite. Si eu m- am chinuit la început pt ca am avut mașină ridicată cu totul. Când am scos- o pe drum s-a curățat imediat.

Eu aș recomanda sa-l montezi așa si sa -l cureți cum am spus mai sus. Siliconul il pui imediat in 2-3 ore. La fel fiecare umplere cu diluant durează max. 1ora.

Succes!

Editat de sandusandu
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Am citit topicul cu reconditionarea VCU pentru Freelander si doresc sa va intreb daca ati incercat sau stiti, daca pentru RRC se poate reconditiona dracia asta de vcu? Se foloseste aceeasi cantitate de ulei siliconic ca si la Freelander si aceeasi tehnica?:cn

Masina am luat-o de curand si cred ca are VCU blocat. I-am facut testul pentru roata fata si aceasta nu poate fi miscata. Cu rotile virate la maximum masina se misca greu, cu dificultate. Pe strada, fara virare maxima, nu pare sa aiba vreo problema sau tensiune in transmisie.

PS O sa-i fac si o prezentare cat de curand.

Don't believe everything you think!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare