Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie

luciand

Postări Recomandate

Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie

si eu sunt pasionat de foto si fac ceea ce vrei tu sa faci...si din experienta mea pot sa-ti spun ca dupa cateva luni de iesit cu masina pe coclauri ai sa vrei mult mai mult...iar alegera ta de pana acum nu-ti va putea satisface dorintele nici cu micile transformari pe care le supoprta ...

eu nu pot decat sa te sfatuiesc (mai ales ca nu o vei folosi tot timpul) sa te uiti si la Land Rover Discovery 1 anii 1995-1998...de preferinta turbo diesel .daca cauti pe internet ai sa gasesti unele care sunt aduse recent si sunt autoutilitare in acte iar inmatricularea si impozitul sunt mici.masina e capabila de mai mult decat ati doresti momentan fara sa-i faci mare lucru...dispune de un confort sporit si un consum mai mult decat decent.iar cand te vor apuca pandaliile si vei dori sa te cateri pe varful dealului ca sa prinz un rasarit cetos ,cu mici modificari vei putea sa o faci fara mari dificultati.

si inca un sfat din experienta....nu cumpara nimic fara a te sfatui cu un mecanic

cunoscator de marca pe care vrei sa o iei...preferabil sa-ti fie apropiat si corect.

sper sa gasesti ceea ce vrei si sa te ajute acolo unde e cazul.lumina buna si cat mai multe cadre spectaculoase.

Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 206
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

eu nu pot decat sa te sfatuiesc (mai ales ca nu o vei folosi tot timpul) sa te uiti si la Land Rover Discovery 1 anii 1995-1998...de preferinta turbo diesel

Nu ma pricep eu prea bine la masini de teren, dar clar nu vreau diesel. Insa am cautat...sunt foarte interesante.

Una mi-a atras atentia :D

http://www.autovit.ro/land-rover-discovery-C28750194.html

Echipata bine...dar nu vreau diesel, si am pretentia ca masina sa stie sa si calatoreasca, nu ca melcul... Ideea e ca de unde nu mai pot urca cu masina...iau sculel si cortu si o iau la pas...

Da stiu, o sa zica multi ca nu merge si cu sufletul in rai...dar cat mai aproape de rai :D daca se poate!

Link spre comentariu

deci tu vrei si offroad...si masina prietenoasa la taxe si impozite.....cand o gasesti musai sa pui pe ea o statie CB care prinde si posturile din FM :grin:

ps asa ceva nu se gaseste :grin:

ca si sfat de la unul care a mers pe forestiere....cand vei gasi un forestier inundat...sau spalat de apa...s-ar putea ca Subaru sa-ti spuna pas

e bine sa te gandesti ca pe viitor asa cum spunea cineva pe aici....sa vrei mai mult decat un forestier...si atunci,,,,ce faci...deschizi un nou topic.....ajutor...ce masina sa-mi cumpar?

daca tot vrei benzina....si cat de cat prietenoasa la taxe ...impozite ...consum...si musai sa fie pe benzina alege un Jeep Cherokee cu motor de 2,5......am avut asa ceva ...nici pe asfalt nu se tara...si nici in teren nu prea se face de ras

Link spre comentariu

Da, dar Jeep-ul Cherokee e cu caroserie autoportantă ... și omul spunea că vrea cu șasiu. Back to square 1!:)

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

deci tu vrei si offroad...si masina prietenoasa la taxe si impozite.....cand o gasesti musai sa pui pe ea o statie CB care prinde si posturile din FM :grin:

ps asa ceva nu se gaseste :grin:

ca si sfat de la unul care a mers pe forestiere....cand vei gasi un forestier inundat...sau spalat de apa...s-ar putea ca Subaru sa-ti spuna pas

e bine sa te gandesti ca pe viitor asa cum spunea cineva pe aici....sa vrei mai mult decat un forestier...si atunci,,,,ce faci...deschizi un nou topic.....ajutor...ce masina sa-mi cumpar?

daca tot vrei benzina....si cat de cat prietenoasa la taxe ...impozite ...consum...si musai sa fie pe benzina alege un Jeep Cherokee cu motor de 2,5......am avut asa ceva ...nici pe asfalt nu se tara...si nici in teren nu prea se face de ras

Pai nu am spus ca vreau offroad, ci ca vreau sa se descurce bine pe forestiere si drumuri neasfaltate. Mai mult si confortabil decat poate un logan.

Nu inteleg ce ai vrut sa spui cu

....cand vei gasi un forestier inundat...sau spalat de apa...s-ar putea ca Subaru sa-ti spuna pas

Daca nu gasesc nimic sa imi placa...Cherokee e varianta!

Link spre comentariu

Nu ma pricep eu prea bine la masini de teren, dar clar nu vreau diesel. Insa am cautat...sunt foarte interesante.

Una mi-a atras atentia :D

http://www.autovit.ro/land-rover-discovery-C28750194.html

Echipata bine...dar nu vreau diesel, si am pretentia ca masina sa stie sa si calatoreasca, nu ca melcul... Ideea e ca de unde nu mai pot urca cu masina...iau sculel si cortu si o iau la pas...

Da stiu, o sa zica multi ca nu merge si cu sufletul in rai...dar cat mai aproape de rai :D daca se poate!

td-lul e chiar destul de sprinten...mult mai rapid ca melcul:wink:... din pacate Discovery cu motor pe benzina sun 2 variante unul e foarte mic (2000cmc, iar celalalt prea mare (3500 cmc ...si mai mare).eu cu al meu,care era stock,motor 2500 td ,fara modificari ,cu cauciucuri normale mergeam usor 110-120 km/h...amu daca vrei mai multa viteza...nu cred ca aici vei gasi ceea ce vrei....

si cu mersul pe jos a ok pana la un punct...cand pa langa rucsac mai ai si echipament foto care pe deasupra ca e costisitor mai si cantareste ceva...s-ar putea sa regreti ca nu te-ai gandit mai bine...

ceea ce vreau sa spun e ca (ca si la foto:nu exista obiectiv bun la toate) undeva trebuie sa faci un compromis...iar in cazul tau trebuie sa te gandesti la acele zile urate si cu ploaie care te-au prins undeva pe coclauri si e musai nevoie sa cobori jos in civilizatie....atunci s--ar putea s-ti para rau ca nu ai luat ceva mai capabil.la ceea ce vrei tu ,trebuie sa fii pregatiti cat de bine posibil.la peisaje trebuie sa fi la momentul potrivit si la locul potrivit...daca pierzi acel moment,altu s-ar putea sa nu mai apara curand.libertatea de a te misca pe coclauri cu o masina poate sa ti-o dea doar una de rasa...(land cruiser,patrol ,pajero,g classe,discovery)

incearca in Disco ...poate o sa-ti placa pana la urma...

Editat de dragoslav
  • Like 1
Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000
Link spre comentariu

forestier spalat de apa= acel drum in care apa a sapat un sant de vreo jumatate de metru adancime...si unul sau mai multi metrii latime.....

Mita...am citit ff bine ce vrea omul...eu am oferit o solutie de compromis...ofera si tu una...mai la obiect decat a mea

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

Marius, eu chiar m-am gândit mult și nu găseam. Sugestia ta e una foarte bună, a spus-o chiar inițiatorul discuției.

Cele spațioase nu au motoare mici, cele cu motoare mici (≤ 2500 cm³) nu sunt spațioase, iar cele care sunt și spațioase sunt diesel și au motoarele pe benzină de la 3000 cm³ în sus. Și tot așa. Aș avea totuși o sugestie: http://www.autovit.ro/ford-maverick-C31845195.html

Este un Ford Maverick ... care este aceeași mașină cu Nissan Terrano II sugerată de panzerrow, parcă. Asta s-ar încadra cât de cât în cerințe, nu are motor mare, e pe benzină, e spațioasă, e decentă și în off-road mediu, dar și pe stradă, are șasiu, are și ceva dotări și se încadrează și în buget.

@Luciand - zicea un coleg mai înainte de pick-up-uri și l-ai întrebat la ce se referă ... era vorba, probabil, de Toyota Hilux, Mitsubishi L200, Nissan Navara, Mazda B2500 - dar ăstea nu prea îndeplinesc criteriul cu motor pe benzină. Deși sunt și cu motoare decente, sunt și spațioase și ieftine la taxe (autoutilitare!) și întreținere. Dar aș vrea să știu și eu cine/ce te-a făcut să fii așa de anti diesel-uri? :h5

Toate cele bune!

Editat de mita31
Link spre comentariu

Dar aș vrea să știu și eu cine/ce te-a făcut să fii așa de anti diesel-uri?

Pai nimeni, nimic. Mi se par mai costisitoare la intretinere, fac galagie si peste toate...nu imi place cum miroase motorina arsa, sunt si f poluante, au vibratii...poate o mai fi ceva, dar nu mai stiu :D

eheee daca face dinastea...mi-e prea suficient :D cred...

Editat de Astral
Link spre comentariu

:grin::grin::grin:

...paradoxal ...cand vei aunge in aceeasi situatie cu o masina stock ...vei ramane iMpotmolit si vei avea nevoie de un tractor serios .

Luciane ...nu crede tot ce vezi in filme !

Editat de Astral
iMpotmolit......
Link spre comentariu

Pai ia-ti odata sa te vedem si noi in noroi pana in gat ...si deasupra noroiului , o mana care tine un DSLR care face cat masina scufundata .

Sa iesi de acolo injurand si spumegand ...sa intri si tu in randul lumii bune a off-roadului :ha:!

• Like 1
Link spre comentariu

Pai ia-ti odata sa te vedem si noi in noroi pana in gat ...si deasupra noroiului , o mana care tine un DSLR care face cat masina scufundata .

Sa iesi de acolo injurand si spumegand ...sa intri si tu in randul lumii bune a off-roadului :ha:!

Mda! Pai nu stii ca omul pana nu se frige...nu sufla. (sau orice alta zicala pe tema)

Maine merg la Brasov adic ain 5 ore plec :)

Mai stati pe aici... pe la 9 9.30 sa va mai intreb cate ceva :))

Oricum mi-am convins si prietenul cu Cherokee (despre care va ziceam mai sus ca poseda ciurucul cu care m-am mai dat prin afara drumurilor) sa vina cu mine maine...cu greu, cu eforturi mari, si-a luat si liber... Deci un adevarat efort :)

Sper sa merite!

Link spre comentariu

Păi și ce mașină mergeți să vedeți, Subaru Forester?

Multă baftă!:h5

Editat de mita31
Link spre comentariu

Dupa numar pare sa nu fie bisnitar. Pot sa iti confirm ca nu am vazut masina in nici unul din cele doua targuri auto ( Tarlungeni si Bartolomeu ) in ultimele doua luni .

Omul sta pe strada Hortensiei numarul 24 si are masina de ceva timp . Cel putin din august 2012 .

Ca sa nu ma intrebi tu daca sunt paranormal , o sa te invat putina meserie :

1 ) bagi numarul pe " google "

2 ) vezi ca omul are o firma cu adresa pe strada Hortenziei numarul 24

3 ) intri pe google earth si cauti strada

4 ) treci pe street view

5 ) constati ca are masina fotografiata in fata casei in luna august 2012

Te'hend !

In plus ...are si celalalt Subaru pe care l-a scos la vanzare tot in fata cashii :grin:

Editat de JurasikMan
Link spre comentariu

Dupa numar pare sa nu fie bisnitar. Pot sa iti confirm ca nu am vazut masina in nici unul din cele doua targuri auto ( Tarlungeni si Bartolomeu ) in ultimele doua luni .

Omul sta pe strada Hortensiei numarul 24 si are masina de ceva timp . Cel putin din august 2012 .

Esti dus! Merci de pont!

Am facut ce ai spus, am vazut ce are si unde...insa la faza cu gogu nu m-am gandit! :)

Si mie mi-a parut ok omul la tel. si mai are inca un subaru...sau avea ca il vindea.

Mi-a zis la tel ca e fan subaru si ca nu se ocupa cu vanzari de masini...dar nu mai are ce face cu asta.

Link spre comentariu

Subaru este o masina buna, doar ca trebuie sa ai in vedere urmatorul aspect: este foarte complicata atunci cand vine vorba de piese si scumpa cand vine vorba de intretinere. De asemenea este o masina gurmanda ...adica e consumatoare sefa de carburant.

Daca ti-o permiti (nu ma gandesc la pretul de achizitie aici ci si la intretinerea ulterioara) si ti-ai facut bine socotelile, ia-o ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Stiu masina, il stiu si pe nenea care o are. Ne-am intalnit in service la Sese, la revizii. Era un nene ok.

Te poti duce la service la Subaru, este pe Calea Bucuresti peste drum de Selgros. Sese Zarian e un tip super ok, sunt convins ca ti-o testeaza pe loc. Mai ales ca si stie masina.

Editat de u2_2
Link spre comentariu

Subaru este o masina buna, doar ca trebuie sa ai in vedere urmatorul aspect: este foarte complicata atunci cand vine vorba de piese si scumpa cand vine vorba de intretinere. De asemenea este o masina gurmanda ...adica e consumatoare sefa de carburant.

Daca ti-o permiti (nu ma gandesc la pretul de achizitie aici ci si la intretinerea ulterioara) si ti-ai facut bine socotelile, ia-o ...

ARE GPL, si imi pun opritor la talpa :)

Cat despre intretinere...nu stiu inca nu sunt 100% sigur ca o si iau. Nu am vazut-o inca...

Dupa ce o vad, am sa mai analizez, eventual plec si ma intorc cand e gata adeverinta ca a platit si nu a recuperat taxa(parca dureaza pana la 5 zile)

Link spre comentariu

modelul ala de subaru nu este chiar cel mai reusit. transmisia costa circa 27.000 de lei daca te lasa.

ce sa zic... bafta.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

modelul ala de subaru nu este chiar cel mai reusit. transmisia costa circa 27.000 de lei daca te lasa.

ce sa zic... bafta.

proprietarrul a zis ca modelul dupa 2007 2008 e nereusit...asta e ok. eu nu stiu.…voi vedea

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare