Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie

luciand

Postări Recomandate

Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie

Daca erai brasovean , te ajutam cu placere si gratis .

Intrucat esti din Bucuresti ... mai greu .

Strict legat de masina , daca bagi pe "gogu" numarul de telefon vei constata ca omul incearca sa o vanda de ceva vreme. Exista anunturi mai vechi la aceeasi masina.

Rulajul ... cine stie ??? ...poate fi real .

Daca chiar lucreaza la Subaru , este de bine , ca o fi servisat-o regulat , sau macar i-a reparat din eventualele defectiuni aparute , la niste preturi mai omenesti .

Pot sa iti garantez ca la tractiune integrala permanenta , motorisca pe benzina , cutie automata si interior de Bucuresti....i-o fi mancat ficatii cu consumul .

La genul asta de masina , pana iesi din Bucuresti consumi un sfert de rezervor .

Acum si mare si fitzoasa si consum mic si rupta din soare si la banii aia , daca gasesti ceva , anunta-ma si pe mine ca-s sincer interesat . Din experienta mea , imi pun veniturile pe un an la bataie ...ca nu exista minunea cautata de tine.

Intai mai intreaba si tu prin stanga , prin dreapta , pe "gogu ' " ( ca asta le stie pe toate ) , cam ce consum are pe bune .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 206
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Hai sa vorbim... garda la sol la un Forester este de 19 cm... atata are parca si Jeep in standard, si LR, si Nissan chiar. In standard, repet.

Despre consum, eu la motor de 2,5 am consum combinat de 8 si cutia automata. E drept ca nu in Bucuresti, dar daca imi amintesc bine in Bucuresti consumul era de pana in 11. Mers normal, fara liniute si alte prostii. Nu stiu cat ia motorul de 2, dar judecand dupa capota nu este XT si cred ca nu depaseste la consum masina mea.

Drept e ca Vitara e mult mai ieftina, dar si diferenta intre masini este enorma, desi Foresterul nu e nici pe departe o masina prea comoda... Oare de ce nu avem toti Vitara?

Link spre comentariu

Hai sa vorbim... garda la sol la un Forester este de 19 cm... atata are parca si Jeep in standard, si LR, si Nissan chiar. In standard, repet.

La Jeep e vorba de distanta pana la 'burta' diferentialelor , dar pana la praguri sau cutie mai e cale lunga, ceea ce te ajuta enorm cand traversexzi cocoase sau pietre. Pe cand la Subaru te cam asezi pe burta cu cei 19cm sau cat o fi, pt ca e chiar caroseria. Iar de unghiul de atac .. no comment

hai ca ala nu are cauciucuri...

hai ca nu e asta problema acolo, daca te uiti chiar au aderenta caci sapa.

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

no...bun! atunci faceti o recomandare, ori care aveti de vanzare...sariti! Sunt dispus sa dau bani pe masina, fara prea multe comentarii daca e ok.

Ma gandesc din ce in ce mai des la Vitara cu 4 usi, pare inalta. Ca dotari probabil ca nu multe bat subaru, dar pana la urma pilotul automat nu stie sa treaca peste bolovani...

Link spre comentariu

La Jeep e vorba de distanta pana la 'burta' diferentialelor , dar pana la praguri sau cutie mai e cale lunga, ceea ce te ajuta enorm cand traversexzi cocoase sau pietre. Pe cand la Subaru te cam asezi pe burta cu cei 19cm sau cat o fi, pt ca e chiar caroseria. Iar de unghiul de atac .. no comment

hai ca nu e asta problema acolo, daca te uiti chiar au aderenta caci sapa.

Omul a spus clar ca nu vrea sa faca cascadorii d-astea cu bolovani si noroaie pana la genunchi.

Link spre comentariu

no...bun! atunci faceti o recomandare, ori care aveti de vanzare...sariti! Sunt dispus sa dau bani pe masina, fara prea multe comentarii daca e ok.

Ma gandesc din ce in ce mai des la Vitara cu 4 usi, pare inalta. Ca dotari probabil ca nu multe bat subaru, dar pana la urma pilotul automat nu stie sa treaca peste bolovani...

Pai daca-ti pace Vitara, ia-ti Vitara! Simpla, fiabila, ieftina! Noi nu putem alege pentru tine, doar sa chibitam :ha:

Dute-n targ, suie-te in ele, vezi care ti se lipeste de suflet.

Link spre comentariu

da, nu vreau dar ce a prezentat colegu in clipu cu subaru care se chinuia la bolovanul ala...cam fac. Imagineaza-ti ca mergi de exemplu in cheile nerei...daca ati fost si stiti, e un forestier nu usor...dar a trecut loganul. Dar pe crestele apusenilor... cam sunt bolovani, eu pe acolo vreau...insa nu vreau sa merg cu 70 pe autostrada :D de aceea ma cramponasem in padurar. Dar...daca nu prea poate fi inaltat putin...cred ca voi face rabat la comfort deci si la padurar si incerc sa vad ceva vitare. maine mai vad un padurar mai decent...si credibil, 2007 cu 130k si are si trapa (ceea ce imi place f tareeeee)

Link spre comentariu

Pai daca-ti pace Vitara, ia-ti Vitara! Simpla, fiabila, ieftina! Noi nu putem alege pentru tine, doar sa chibitam :ha:

Dute-n targ, suie-te in ele, vezi care ti se lipeste de suflet.

AM FOST AZI! Una nu era. am vazut un padurar si ceva tucsoane...restu x5-uri si cocalaresti gri metalizat cacalau (exprimare faina :D )

Link spre comentariu

Acum si mare si fitzoasa si consum mic si rupta din soare si la banii aia , daca gasesti ceva , anunta-ma si pe mine ca-s sincer interesat . Din experienta mea , imi pun veniturile pe un an la bataie ...ca nu exista minunea cautata de tine.

Subscriu. Mai ales daca face si cartofi prajiti ... sunt primul pe lista:ha1

Link spre comentariu

Luciand , stai putin sa lamurim niste lucruri .

Garda la sol se masoara de la sol si pana la cel mai coborat punct al caroseriei masinii ( evident , de pe burta :grin: ).

SUV-urile , nu au de obicei punte fixa pe spate. Din acest motiv , desi au o garda teoretic comparativa cu a unei masini off-road , in realitate , toata burta masinii este la ...sa zicem 19 cm . Un coleg a sesizat corect acest aspect intr-un post precedent si eu incerc sa completez cu informatie.

La un Patrol ( de exemplu ) , garda standard de 225 mm se masoara la carterele diferentialelor ( Patrolul avand punte fixa si fata si spate ) . Restul masinii este mult mai sus . De aceea , cand vezi un 4x4 dedicat , percepi o garda mare la sol ...iar la un SUV care nu are punte fixa nicaieri , percepi o garda mai mica.

Oricum , eu nu iti recomand un 4x4 pe benzina daca esti rezident in Bucuresti. In acest oras si diesel-urile consuma enorm.

Daca doresti sa iti cumperi un 4x4 de capul tau , daca nu ai nici un fel de informatie despre ce inseamna asta si daca nu te pricepi la mecanica , va fi greu sa iei o masina care sa corespunda criteriilor tale.

Mai studiaza putin problema si dupa aceea , vino cu niste intrebari punctuale despre un anume tip de masina si un anume tip de tractiune , pentru a incerca sa te ajutam . Pui problema mult prea general pentru a primi niste raspunsuri folositoare din partea noastra .

Editat de JurasikMan
Link spre comentariu

am pus problema la nivelul meu...nu vreau deat sa merg relativ usor pe forestiere sau asfalt. Nu folosesc in oras zi de zi doar ocazional.(cumparaturi ori vizite al 3 dimineata) nu stiu sa te intreb despre anumita transmisie pt ca nu ma pricep...mecanica nu e punctul meu forte. intreaba-ma de electronica si iti povestesc 3 luni. Cer sfaturi de cunoscatori cu exemple si aleg eu. dupa cum observi sunt f deschis la schimbari si nu agreez un anumit brand. deja ma uit dupa vitara, dupa ce o zi intreaga am sapat la padurar. STIU ca nu exista masina si femeia perfecta, deci compromisuri inevitabile. Vreau sa ma informez si sa cer pareri ale posesorilor ori fostilo posesori sinceri :)

Si pentru asta va raman recunoscator si stiu ca nu va lasa sufletul sa "ma bagati in gard"!

Link spre comentariu

Luciand,

ce ti-ar trebui tie trebuie sa treaca Dunarea sa ia papeles de acolo :) pentru ca apoi, trecand inapoi catre Apuseni, te vei bucura mult mai mult de natura impreuna cu prietenii pe care vrei sa ii iei cu tine...parerea mea.

Eu am mers ( si merg ) foarte bine in continuare cu 100 la ora ( pe gps ) , 90 ( pe ceas ) cu gumele de la colegul U2_2 , rusoaicele.

Editat de danciucu
XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

Hai sa incerc sa iti spun ...ce nu este bine sa cumperi :grin:

- nu este bine sa cumperi o masina de la intermediari . De ce ? ...pentru ca putini se pricep la masini 4x4 si pentru ca ei iti vand orice mizerie de fier cu pretentia ca este imaculata ca Fecioara Maria .

- nu este bine sa cumperi o masina cu un rulaj foarte mare , decat daca servisarea ei s-a facut corect si fostul proprietar cunoaste bine modul de exploatare a sistemului 4x4 de pe masina lui . Ca si exemplu , un grup diferential fata , costa de nou peste 5000 euro .

- masinile 4x4 se impart in "4x4 full time" si "4x4 part time" . Daca esti un pilot atent si destul de experimentat , merge si un 4x4 part time . LA acestea , trage in mod normal spatele si la nevoie cuplezi fata. Atentie ! acestea nu au diferential central ( sau cutie de transfer cu diferential ...cum spun unii colegi ) . Solutiile constructive pentru 4x4 part time , sunt clasice si mult mai fiabile in timp , dar necesita o atentia marita in exploatare . la 4x4 full time , msina te cam scuteste de batai de cap. Ea trage in legea ei , avand o tractiune optima pe orice fel de carosabil fara ca tu sa intervii cumva. De obicei , acestea au o fiabilitate mai scazuta in timp si consumurile ( de anvelope, rulmenti si carburant ) sunt ai mari .

- masinile 4x4 pe benzina , in special cele cu tractiune integrala permanenta ( sau 4x4 full time ) sunt mari consumatoare de carburant. Sa nu crezi povesti cu 10-12 in oras . Posibil ca in multe situatii sa treci de 20 de litri / 100 km . Benzinarele din gama 4x4 e adreseaza oamenilor cu foarte multi bani sau celor care sunt aproape profesionisti si au nevoie de putere mare pentru ca participa la competitii . Nu este cazul tau .

- o masina incapatoare este mare. O masina mare este grea . O masina 4x4 este deja mai grea decat un turism obisnuit , pentru ca are in plus cutie de transfer , cardane , inca un grup diferential ...si unele au si sasiu . Majoritatea SUV-urilor , nu au sasiu ci acea caroserie autoportanta. . Orice greutate suplimentara se traduce intr-un consum marit .

- exista variante multe de SUV-uri coreene sau japoneze , insa la banii pe care esti discus sa ii dai , nu cred ca gasesti o masina cinstita. O masina buna iei de la 10.000 euro in sus . Poti sa ai bafta sa gasesti si mai jos , insa musai de la un vanzator care a servisat-o corect.

- majoritatea pieselor sunt mai scumpe decat la turisme normale. In primul rand din cauza ca masinile au fost proiectate pentru solicitari mai intense si sunt din materiale mai speciale . De aceea este posibil sa te ia lesinul daca vei lua o masina prost servisata si iti va reveni tie cinstea sa faci asta. S-ar putea sa o tii in curte o perioada , chiar daca o cumperi .

Link spre comentariu

Subscriu. Mai ales daca face si cartofi prajiti ... sunt primul pe lista:ha1

uite o masina care face si cartofi prajiti, si s-a descurcat onorabil la dakar-ul de anul acesta (locul 80) :) :

401-CT3E3033.thumb.jpg.ff28c17abdce064d5494513b4cacd202.jpg

e vorba de un hzj79 cu un 'modul de facut cartofi prajiti' :).

Chti-Friterie-12-2.thumb.jpg.777f8d64e498f1b7385fe8ae98b45313.jpg

detalii:

http://2014.chtifriterie.com/?page_id=16

http://www.dakar.com/dakar/2014/us/rider/401.html

a, si sa nu uitam, sta bine si cu consumul, mergand cu ulei vegetal :)

AAA_4789-21.jpg.9d4577efb08624d9aeb8d775750d99ab.jpg

exista 10 tipuri de oameni: cei care inteleg binar si ceilalti.
Link spre comentariu

Land Rover Freelander - daca vrei sa ai timp de pozat, si bani pentru scule de pozat, renunta la ideea cu Freelanderul. In afara de cei pasionati de modelul asta, nu am vazut pe nimeni altcineva multumit de el.

Sa nu exageram, mai sunt si oameni multumiti de el. Un Td4 cu cv automata, un lift kit de 5 cm si niste gume mai de ogor ar fi suficient. Cel mai bine ar fi sa probeze unul in mintile lui, nu ceva fatuit pentru samsareala.

Freelander : 4x4 permanent cu raport 90% fata/10% spate, onroad comportament de FWD, soft-offroad se descurca onorabil spre bine. Garda la sol 19 cm in partea din fata, pe spate are aproximativ 23 cm, motorizarea diesel post 2000 (BMW M47 R) este una destul de echilibrata pentru Freelander, 1951 cc, 112 hp/260 Nm, media de consum 8,5% cutie manuala si 9,5% cutie automata.

Unul in plina actiune, fara modificari:

jump.thumb.jpg.8b17cc753276bba8259a088e2fd73212.jpg

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

uite o masina care face si cartofi prajiti, si s-a descurcat onorabil la dakar-ul de anul acesta (locul 80) :) :

Arata beton. Am pus modelul pe lista inaintea deffender-ului.

Ne oprim aici ca suntem off si ne urecheste admin:rules

Link spre comentariu

Cu cativa ani in urma, un domn celebru a emis postulatul conform caruia, cu cat o masina este mai potenta si mai pregatita, cu atat mai mare va trebui sa fie utilajul care va veni sa o scoata din rahat.

Eu am bagat la cap asta si masina mea nu e pregatita in niciun fel, doar cauciucuri are MT. Si nu am regretat niciodata, si niciodata nu a fost nevoie sa ma scoata nimeni de nicaieri. Pur si simplu am mers de asa natura ca nu am avut nevoie. Drept e ca nu am Forester, dar pe ce drumuri am mers eu mergea si Foresterul. De multe ori intre ce vrea omul si ce crede ca vrea e o diferenta mare.

Ideea de mai sus nu e expusa in sprijinul achizitiei de Subaru, ci doar spre aducere aminte.

Link spre comentariu

Dca cineva e interesat de padurarul din lincul meu de sus, mare grija!

Omul desi pare de treaba, nu vrea sa determine el emisiile de CO2.

I-am spus ca eu platesc taxa de determinare, iar daca masina e euro 4 asa cum sustine el, le platesc eu altfel imi da banii inapoi si nu ii iau masina. E posibil sa fie euro 3 si rupe la taxa :D

Link spre comentariu

In 2006 sigur era euro 4.

Poate are ceva defect si nu-i ies gazele. Vezi daca, atunci cand bagi cheia in contact si pui contactul (fara demaror) se aprind toate becurile din bord si acele indicatoare fac cursa completa maxima si revin la minim in timp de maxim 1 secunda.

Link spre comentariu

am testat asta ieri. toti martorii se aprind apoi se sting, dar nu cred ca acele fac cursa completa si revin. asta nu am observat...dar parca nu, ca imi atragea atentia.

O alta dilema...are distributie pe lant ori pe curea?

Link spre comentariu

In 2006 sigur era euro 4.

Poate are ceva defect si nu-i ies gazele. Vezi daca, atunci cand bagi cheia in contact si pui contactul (fara demaror) se aprind toate becurile din bord si acele indicatoare fac cursa completa maxima si revin la minim in timp de maxim 1 secunda.

http://cararac.com/emissions/subaru/forester.html

in perioada 2002-2008 s-a produs si cu euro3

Da dubioase masini...trebuie sa ma mai documentez!

Link spre comentariu

Dca cineva e interesat de padurarul din lincul meu de sus, mare grija!

Omul desi pare de treaba, nu vrea sa determine el emisiile de CO2.

I-am spus ca eu platesc taxa de determinare, iar daca masina e euro 4 asa cum sustine el, le platesc eu altfel imi da banii inapoi si nu ii iau masina. E posibil sa fie euro 3 si rupe la taxa :D

Eu nu bag mana in foc nici pentru o masina noua ca ar iesi gazele in norma!

Si faptul ca intr-un interval de 6 ani s-au produs mai multe variante ale unui model de baza nu e nimic dubios. In ce priveste distributia, am avut si eu aceeasi dilema. Pana nu am dat capacul motorului jos (la o revizie bineinteles nu la momentul cumpararii ca vanzatorul habar nu avea de detaliul asta) nu am fost convins de nici una din variantele oficiale.

Dupa parerea mea, daca intr-adevar vrei sa faci trasee ca cele din link-ul de pe youtube de mai sus, eu ca si novice zic ca deja e ceva serios, adica spre offroad adevarat. O masina de serie va fi chinuita rau pe un asemenea traseu si nu va fi vina ei daca va ceda. Eu zic ca padurarul din film s-a descurcat onorabil in situatia data. O masina de serie nu vine dotata cu scuturi, reductoare, etc.

Editat de Radu-N
Link spre comentariu

Atentie !

La RAR nu se determina valoarea efectiva a noxelor prin masurare . Identificarea si trecerea noxelor in carte se face in baza omologarii tipului de motorizare . Poate sa scoata masina si Euro 10 ...daca motorisca a fost omologata la inmatriculare ca si Euro 3 ...in carte se va trece Euro 3 .

Ia seria de motor si mergi la orice dealer Subaru ca iti va spune cum este omologata .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare