Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie

luciand

Postări Recomandate

Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie

Nici o problema, mie asa mi s-a parut. Cat am dat copiilor sa manance ma tot gandeam la ce am spus mai sus si am ajuns la concluzia ca am fost cam subiectiv. Intr-adevar cand am spus forestiere ma gandeam la drumurile pe care merg turistii cu msinile mici pentru a face gratare, a asculta manele si a insemna locul cu pet-uri si alte chestii sa stie retul lumii ca au fost si ei pe acolo. Daca ne referim la drumurile prin padure pe unde trec TAF-urile sau se trag lemne cu cai/tractoare si alte dracovenii, este o alta discutie. Pe un asemenea drum, intr-o iarna era sa-mi rup gatul deci pe genul asta de drumuri o ploaie, asa cum ai spu si tu, face diferenta intre "se poate" si "e cam riscat".

Oricum, indiferent de alegerea facuta, iti doresc sa cumperi masina potrivita, sa te bucuri de ea si sa ne arati si noua cateva fotografii spectaculoase.

:be

L.E. Multumesc Lucian pentru urari. Poti sa spui membrii cei noi (am doi baieti) si din cauza lor am luat o pauza la iesiri. Multa sanatate va doresc si numai bine!

Editat de wolfman

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 206
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nu prea :)

La inceput am fost si eu "setat" pe subaru. Daca dadeam de forumul asta poate iscam aceleasi discutii aprinse acum cativa ani. Din pacate nu prea aveam cui sa cer parerea. In cele din urma afinitatea pentru ARO ce o aveam din tinerete precum si unele informatii vis a vis de consumul unui subaru m-au facut sa-mi schimb optiunea. Nu am luat ARO ci una la fel de cocosata. Ma bucur pentru alegerea facuta si nu-mi va parea rau niciodata!!!

In ce priveste traducerea numelui de subaru, l-am gasit scornind dupa info pentru masina asta. Uita-te la sigla. Ce reprezinta? Constelatia Pleiade (daca mai tin minte).

p.s. Filmuletul pus de tine = zero. (adica nu se pune). Baietii (si fetitele) cred ca mergeau la picnic. Nici macar anvelope in regula nu aveau.

Link spre comentariu

La inceput am fost si eu "setat" pe subaru. Daca dadeam de forumul asta poate iscam aceleasi discutii aprinse acum cativa ani. Din pacate nu prea aveam cui sa cer parerea. In cele din urma afinitatea pentru ARO ce o aveam din tinerete precum si unele informatii vis a vis de consumul unui subaru m-au facut sa-mi schimb optiunea. Nu am luat ARO ci una la fel de cocosata. Ma bucur pentru alegerea facuta si nu-mi va parea rau niciodata!!!

In ce priveste traducerea numelui de subaru, l-am gasit scornind dupa info pentru masina asta. Uita-te la sigla. Ce reprezinta? Constelatia Pleiade (daca mai tin minte).

p.s. Filmuletul pus de tine = zero. (adica nu se pune). Baietii (si fetitele) cred ca mergeau la picnic. Nici macar anvelope in regula nu aveau.

Pai eu crezi ca sunt departe de ei? Editat de luciand
Link spre comentariu

Peste 100 de posturi pro si contra ...stiti ce ar fi tare? Sa vina de la BV sau de unde s-a dus sa vada bidonul ala ...calare pe motocicleta....

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Peste 100 de posturi pro si contra ...stiti ce ar fi tare? Sa vina de la BV sau de unde s-a dus sa vada bidonul ala ...calare pe motocicleta....

sau cu trenul :D apropo....m-am intors! de ....6 ore ca sa fim mai precisi!

Link spre comentariu

...cu trenul ...m-am intors!

Posibil ca biletul ala de tren sa fi fost cea mai buna achizitie a ta pe 2014 ...Nu te lua dupe mine, uite ce tampenii spun ...go forward!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Ma pregateam sa-ți recomand Vitara, Grand Vitara pana in 2005, sau Pajero Pinin. Este ceea ce cauți: capabilitati reale on/off road, fiabilitate, taxe, consum, spațiu.

Dar tu esti prea setat pe o masina facuta sa ramana pe sosea! Ti-au spus-o atatia oameni care stiu ce spun. O sa o scoti de 3 ori pe un forestier si dupa aia o sa te usuce la ficati reparațiile. Iar filmuletul postat de tine concureaza cu Stan si Bran, fara suparare. Esti gata sa treci prin circul ala , sa-ti nivelezi drumul la lopatica, pe cand oricare masina din ce-am enumerat eu ar trece pe acolo zâmbind?

Daca vrei sa parasesti asfaltul, indiferent unde mergi, fa-o cu un utilaj construit pentru asta. Forester are 4x4, da, dar pentru zapada sau un pietris, poate o mazga. Tu cauti masina special sa mergi pe coclauri. Asta trebuie sa cauti, atunci!

Ai cerut un sfat pe forumul asta, lumea te-a luat in serios și-ți recomanda solutii viabile. Ce, eu daca te intreb de un aparat foto si insist că și camera de pe telefon e excelenta, ia uite ifonu ce poze clare scoate, tu ai sa ma sustii, sau ma indrumi macar spre cel mai ieftin DSRL cu un 18/55 de baza?

Pe forum cineva a postat ceva de genul "invata din experienta altora, ca pana inveti din a ta, mori". Asta e natura noastră, pana nu le încercăm noi pe pielea noastra nu ne lasam. Asa ca eu te susțin, ia-ti Subaru, ca n-ai sa ai liniste altfel. Mai vezi tu dupa aia, cum spunea cineva mai devreme, e o masina, nu un capat de tara.

Link spre comentariu

Tot citesc topicul asta de cateva zile si acum de cand Lucian a zis ca are o surpriza pt noi, mor de nerabdare sa aflu cum se termina povestea... care de fapt e un nou inceput :ca [fulgu]:cort.

Ce ti-ai luat Luciane? :lr

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Tot citesc topicul asta de cateva zile si acum de cand Lucian a zis ca are o surpriza pt noi, mor de nerabdare sa aflu cum se termina povestea... care de fapt e un nou inceput :ca [fulgu]:cort.

Ce ti-ai luat Luciane? :lr

Momentan mi-am luat gandul! dupa ce m-au certat toti....mai caut.

mi-ar placea un link 2...pe privat, daca aveti ceva in minte...

Link spre comentariu

Prietene, uite-ti masina ideala.

Lasa-l deak de Subaru-un tomberon pt strada.la banii aia cauta ceva break mai inalt si gata. din exemplul de mai sus ala cu ales prost si pe urma vindut,ati pierdut din ecuatie cam 2000E si citeva luni ,asta ca sa minimizezi aia 2000E...

Uite link-ul promis, este de pe forum, este foarte Ok,cunosc masina, este super intretinuta si pe deasupra face fix ce vrei tu, momentan chiar ceva mai mult....iti ajunge 1-2 ani de experiente sigur....

Ca sa fac o gluma la moda,se vinde pt ca ...Toy 80 si Suzuki Samurai adica deja are ocupat tot ce-l intereseaza...asta este in plus si este exact situatia ta -de unde a plecat ca tine cu ani in urma,si unde a ajuns acum.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?79821-Suzuki-Grand-Vitara

Spor!

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

... daca aveti ceva in minte...

Pe a mea nu o mai vand, dar poti vorbi cu colegul asta http://forum.club4x4.ro/showthread.php?76697-Pajero-Sport

Ca buget se apropie, masina este echipata suficient incat sa faca fata la teren de orice fel, este foarte spatioasa, ieftin de intretinut, consum decent pentru clasa ei (mai ales ca nu circuli zilnic cu ea, chiar merita).

Eu doar pot sa-ti confirm ca un Pajero Sport cu modificarile astea face treaba in teren de orice fel, si cu ceva plusuri: se strecoara mai bine printre copaci si stanci decat un Patrol, fiind mai ingust si cu o forma a caroseriei usor ingustata spre top, consuma jumate cat consuma un Patrol in teren, are o tinuta onroad foarte buna, asta are si chip rallyart din cate observ, deci un plus de putere peste standard.

Este doar o parere... Dar din ce zici tu eu inteleg ca vrei o masina spatioasa, deci clar LWB, impozit decent, consum decent, confort onroad, alergatura pe forestiere usoare (aici bate masinile cu punte rigida pe fata), robusta si rezistenta, si sa faca fata la un offroad mediu. Aici se incadreaza si Pajero Sport echipat corespunzator, adica in genul cum este masina colegului.

Merita sa arunci un ochi si la ea.

Link spre comentariu

Prietene, uite-ti masina ideala.

Lasa-l deak de Subaru-un tomberon pt strada.la banii aia cauta ceva break mai inalt si gata. din exemplul de mai sus ala cu ales prost si pe urma vindut,ati pierdut din ecuatie cam 2000E si citeva luni ,asta ca sa minimizezi aia 2000E...

Uite link-ul promis, este de pe forum, este foarte Ok,cunosc masina, este super intretinuta si pe deasupra face fix ce vrei tu, momentan chiar ceva mai mult....iti ajunge 1-2 ani de experiente sigur....

Ca sa fac o gluma la moda,se vinde pt ca ...Toy 80 si Suzuki Samurai adica deja are ocupat tot ce-l intereseaza...asta este in plus si este exact situatia ta -de unde a plecat ca tine cu ani in urma,si unde a ajuns acum.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?79821-Suzuki-Grand-Vitara

Spor!

mie imi pare ca vrea multi bani pt varsa masinii. una din asta ca utilitara din 2005 e 7000

http://www.autovit.ro/suzuki-grand-vitara-C30957567.html

Link spre comentariu

Pe a mea nu o mai vand, dar poti vorbi cu colegul asta http://forum.club4x4.ro/showthread.php?76697-Pajero-Sport

Ca buget se apropie, masina este echipata suficient incat sa faca fata la teren de orice fel, este foarte spatioasa, ieftin de intretinut, consum decent pentru clasa ei (mai ales ca nu circuli zilnic cu ea, chiar merita).

e diesel, turbo diesel. motor 2.5 impozit minimi 1000 lei fata de 200 lei la 2.0 ;)

Link spre comentariu

... impozit minimi 1000 lei ...

Pe persoana fizica, daca platesti la inceputul anului, e doar vreo 760 lei. De "diferenta" de 560 lei, faci pe boierul in teren. Dar daca preferi sa-i dai cei 560 lei pe tractoare, cai si alte utilaje sa te scoata din teren, este alegerea ta. Sa nu mai zic de reparatii la SUV dupa fiecare iesire. :wink:

In fine, tu stii ce-ti trebuie... Am mai zis-o si o mai repet si acum: ia-ti ce masina vrei tu, pentru ca oricum abia la a 3-a masina vei ajunge la ceea ce-ti trebuie cu adevarat, primele 2 sunt "de incercare". :ha:

Link spre comentariu

mie imi pare ca vrea multi bani pt varsa masinii. una din asta ca utilitara din 2005 e 7000

http://www.autovit.ro/suzuki-grand-vitara-C30957567.html

Imi era frica de o comparatie din asta. Asta arata ca nu stii ce sa cumperi,sincer.AM impresia ca diferenta este si un buton pt 4x4 -electric la 2007 si o maneta -fara moarte cuplajul 4x4 la 1999 asta...lasind deoparte tehnica fara senzori si calculatoare noi sa strice bugetul si cheful de balaurit,adaug cu stiinta sigura:

Chit OME- peste 1000E, 200E diverse gen scuturi Asfir,gume BFG-jante inca 500E.... sunt valori adaugate.Masina costa 3500-4000E fara astea. pe tine daca le adaugi te costa minim 2500E toate chestiileastea...

Una din 2007 la + 2000 la cumparare nu vine cu istoric service si facturi.plus ca sa-i faci upgrade de bun simt si necesar la ce ai ti nevoie,ajungi sa-i adaugi + 3000E cu revizii ,manopera si tot,daca nu mai mult.

compari acum 5500E cu minim 10000E?

Mergi si plimba masina, omu-i mai mult decit serios,o sa intelegi la fata locului diferentele si mentalitatea.Si sa vezi cum merge o masina cu upgrade de bun simt.

imi cer scuze ca-i folosim masina lui Lichter ca exemplu, dar asa poate intelegi unde bat toti userii. Este foarte greu sa gasesti o masina buna in ziua de astazi.mai ales una cu carte sevice, km reali si facturi de service.

Mergi si plimb-o, merita fiecare banut.

Cine o cumpara pt fix scopul tau, poate sa aprinda o lumanare,la pomeni.

Adevarat ca nu stirneste gagicile din cluburi ca o masina dupa 2007,si nici rumoare pe autostrada, dar tine cu casa la banii pe care-i inghite pe intretinere si consumabile.

Bafta,sper ca intelegi unde bat cu toate chestiile.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

td-ul in teren e mai bun ca un benzinar...doar daca motorul pe benzina nu este mare(3,5 in sus) ...un td in mintile lui nici nu face galagie si nici nu miroase...

un 2,5 td ,autoutilitara ,are impozit mic , si taxa de inmatriculare mica...

dar nu inteleg de ce nu citesti acest forum ...tot ceea ce ti s-a spus aici gasesti pe forum mult mai detailiat.

Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000
Link spre comentariu

........

dar nu inteleg de ce nu citesti acest forum ...tot ceea ce ti s-a spus aici gasesti pe forum mult mai detailiat.

Pentru a vedea cat mai multe pareri, despre cat mai multe masini foloseste functia "Cautare avansata" cu cuvintele-cheie "sfat achizitie" :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56883-Tutorial-functii-forum&p=790963&viewfull=1#post790963

:h5

PS - @Luciand : Tu ce masina ai acuma ?

Link spre comentariu

nu am nici una. te-ai prins de ce imi place foresterul? momentan vreau doar una:banana

stiu sa folosesc un forum. multumesc pt indrumare. asta ma va face un utilizator pasiv. Voiam ceva la cald...

Editat de Astral
Link spre comentariu

Luciane , eu te felicit !

Intr-un interval extrem de scurt , ai devenit intelept .

In epistola catre Efeseni , Apostolul Pavel zice ca " intelepciunea incepe odata cu frica.... "

A inceput sa iti fie frica sa scoti banul din buzunar , cee ce este un lucru bun . Dar ,

,...veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi"(Ioan 8:32)

...pana la urma vei gasi tu ceva

:grin:

Link spre comentariu

momentan vreau doar una

Uite masina perfecta pentru tine: http://www.autovit.ro/honda-cr-v-C31843934.html

Super motor, de numai 2 L, are si GPL instalat deja, spatioasa, peste medie la offroad in categoria SUV, cutie automata, super dotari (clima automata, pilot automat, trapa, piele, scaune incalzite, computer de bord, etc).

In afara de buba aia de la bara fata, nu pare sa aiba alte probleme. Daca mai lucreaza fostul sef de service de la Asko (dealer Honda) iti pun si o pila pentru o verificare serioasa.

Daca nici masina asta nu-ti place si nu este "ce cauti tu", atunci :daisazacaji5:

Te rog nu ne face sa credem ca doar faci misto de noi... :cn

Link spre comentariu

Uite masina perfecta pentru tine: http://www.autovit.ro/honda-cr-v-C31843934.html

am vazut-o pe autovit...e buna recomandarea!

pai rezolvi cu pila? ca e suspect de buna la banii aia. trebuie vazut si de taxa... care e mare. ce calculeaza autovit....e f departe de ce face rarul

Link spre comentariu

Ca fost posesor de Honda, recomand marca asta cu incredere. Daca faceau si masini pentru offroad, sigur aveam acum pe grila fata un H frumos! :wink:

Intre timp am aflat ca omul se mai ocupa de service la dealerul respectiv, asa ca daca te hotarasti la CRV-ul ala, dau de el si apoi va pun in legatura.

Pretul ala este normal pentru anul de fabricatie si buba estetica. Pentru alte bube, faci verificare la reprezentanta. Din fericire, masina aia nu are carlig de remorcare, si sper sa nu fi facut remorcari "nesimtite", lucru care omoara tractiunea la CRV, aceasta fiind una hidraulica, nu electronica. Oricum, treburile astea se vad la verificare profi, fara probleme.

Tu hotaraste-te, ia pulsul de la vanzator, si vorbim. Bafta!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare