Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie

luciand

Postări Recomandate

• Răspunsuri 206
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie

si poate o sa vedem si noi solutia aleasa de el

O sa vedem o "laie". In 99,9% din cei care au cerut sfaturi si ajutor nimeni nu a mai postat cum au rezolvat solicitarile.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O sa vedem o "laie". In 99,9% din cei care au cerut sfaturi si ajutor nimeni nu a mai postat cum au rezolvat solicitarile.

Inca nu am cumparat nimic! Va voi anunta ;) Si nu am de gand sa parasesc "pestera" decat daca sunt dat afara! Incercam sa nu mai spun nimic sa nu mai starnesc apele...pentru ca unii dintre noi am inceput sa devenim rautaciosi!

Ca idee, ca sa nu mai stati "pe ace" cea mai buna variant apentru mine este un Subaru Forester. Raport calitate pret/necesitati.

decizie luata pe baza unor "cercetari" diverse pe tipuri de masini si costuri ale pieselor care pica cel mai des...(consumabile)

Preturi luate de pe unix.

Voi posta fotografii la sectiunea prezentare imediat ce intru in posesia lui. In acest moment astept adeverinta taxei de mediu(sau ce o fi) dureaza pana la 2 saptamani.

Nu imi urati sa il stapanesc sanatos, pt ca nu am intrat in posesia lui inca!

Multumesc pentru considerare!

Editat de luciand
Link spre comentariu

Laurențiu, uite, o altă sugestie ar fi Opel Antara ... am găsit unul 2,0 diesel, 2008, km puțini, taxe mici, preț bun, încă în garanție. Mai ieftină la întreținere și mai capabilă decât Subaru Forester, pt. ce-ți trebuie ție, în opinia mea.

http://www.autovit.ro/opel-antara-C31903763.html

Toate cele bune!

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Laurențiu, uite, o altă sugestie ar fi Opel Antara ... am găsit unul 2,0 diesel, 2008, km puțini, taxe mici, preț bun, încă în garanție. Mai ieftină la întreținere și mai capabilă decât Subaru Forester, pt. ce-ți trebuie ție, în opinia mea.

http://www.autovit.ro/opel-antara-C31903763.html

Toate cele bune!

buna asta! nici nu stiam ca exista asa ceva...insa e deja peste buget. Si subaru e cam cu o mie mia mult de cat voiam sa dau...dar asta e...

Nu stiu nimic desprea ea...dar chiar m-am saturat sa citesc despre posibilitati. Cu cat vad mai multe cu atat nu imi mai convine niciuna.

E urata cu spume si e si diesel :))

Merci!

Link spre comentariu

Sau, dacă vrei neapărat pe benzină și eventual japoneză, uită-te la Mitsubishi Outlander 2,0L, benzină. Uite unul din 2006 cu 75.000 km, multe opțiuni:

http://www.autovit.ro/mitsubishi-outlander-C31847131.html

Toate cele bune!

P.S.: Există și mai ieftine ...

Editat de mita31
Link spre comentariu

... E urata cu spume si e si diesel :))

Merci!

Hai că asta-i cea mai tare propoziție din întregul topic. Păi vrei să spui că Subaru Forester e o mașină frumoasă? Acum vrei să ne spui că pentru tine contează și criteriul ăsta ”frumusețea“? Păi marea majoritate a sugestiilor primite de la noi, pe lângă Forester, sunt zâne. :ha::ha::ha:

Numai bine!

Editare ulterioară:

P.S.: Generația a III-a, ăla de după 2008 e frumușel - dar de ăla nu te atingi la bani, cât despre cel din generația a II-a ... (2002-2008) modelul pe care-l are jandarmeria în dotare, parcă-i un dric. E părerea mea. Și probabil nu doar a mea.

Editat de mita31
Link spre comentariu

@ luciand;

La varsta ta vroiam si eu o masina frumoasa, da frumoasa sa fie....restul nu mai conta...sau conta foarte putin.

Masina nu trebuie sa fie frumoasa, trebuie sa fie buna la capitolul fiabilitate si potenta. Degeaba este frumoasa daca tot timpul repari la ea.

Te indrum spre un X-trail T30 (primul model). Este adevarat ca nu este aspectuoasa (mai ales bordul acela pe mijloc), dar este un 4x4 destul de fiabil, iar asta conteaza cel ma mult.

Link spre comentariu

:ha:

deci am avut dreptate......alegrea este Subaru....ai intrat s tu in gasca celor care cred ca au masini de teren :grin:

da sigur ca asa cred. e o masina de teren putin accidentat.

iar incepeti cu teoriile masinilor suparate de offroad si uitati ca nu vreau asta...

de aceea nu mai scriam nimic!

PS. sigur ca arata ca un dric...dar nu e o cocosata lucioasa cu piele. si mai e vazuta si rar pe drumuri

Link spre comentariu

16 pagini scise asa de dragul scrisului...

aia e masina ptr venit iarna la ski in Poiana sau la Cota 1400......dupa trei forestiere de-ale noastre....devizul de la service va fi destul de stufos....

dar sa o folosesti cu placere si sa te duca si sa te aduca fara probleme

Link spre comentariu

...dupa trei forestiere de-ale noastre....devizul de la service va fi destul de stufos....

Marius, n-ar strica sa fii un pic mai precis: trei drumuri sau 3km de drum forestier "de-al vostru"?

(eu inclin pentru a doua varianta:grin:)

:h5

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Ptiu drace,ptiu.....

Imi stricasi incercarea saptamanala de a face un bine.....acu trebuie sa ma reorientez.Te-am asteptat doua zile sa ma suni.

Sincer,asa cum spun baietii,ai ales cea mai proasta varianta.Nu exista 4x4 pentru teren putin accidentat.Este masina de strada cu 4x4 pentru iarna.pentru asta cu teren putin accidentat o dacie 1300 maxim un logan 1,4 i era suficient.si mult mai usor si ieftin de intretinut.

Pacat.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

@Tedubear....forestier de-al nostru ...romanesc ...nu forestiere din Scandinavia :grin:

drum ...putin accidentat e ca treaba aia cu...putin gravida :ha:

oricum...pariurile sunt inchise....zarurile aruncate...sa-i dorim omului cat mai multe bucurii in alegerea facuta....pana la urma e masina lui si el stie cat si cum...si pe unde merge cu ea

ps...pe forestier,,de-al nostru"...nici o sansa

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

pina la urma e alegerea lui. e cel mai prost model de forester pe care il putea alege (costuri de intretinere mari, consum mare, capacitate de trecere mica) dar na, nu poti sa te caci in gusturile omului. parca nici reductor nu mai are, dar nu stiu sigur.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

are reductor, 1.44 daca imi amintesc bine din specificatii

Conusumul pe GPL e undeva pana la 15 deci echivalent la 7 de benzina... ceea ce e bine

Costuri de intretinere? Pai pe ce baza faci afirmatia? Crede-ma ca am cercetat cat costa piesele...si sunt chiar ieftine. NOI! Nu caut SH-uri pe forumuri ;)

Cat despre"cea mai proasta forester" pai mai cauta despre model si vezi buletinele de service pe model si zi-mi si mie ce probleme au avut! zic si eu asa...

important e sa nu ii depasesti limitele. Si pe unde vreau eu sa merg e perfect.

Cand am nevoie de mai mult, imprumut cherokee-ul de la un prieten si rezolv! :))

Editat de luciand
Link spre comentariu

ai sa fi uimit unde te poate duce Cherokee-ul ...cam la acelasi consum....si care in mod clar are o intretinere mai ieftina decat masina ta

Cherokee stock....nu modificat :grin:

Link spre comentariu

Forester-ul este foarte bun si fiabil cu conditia sa fie max 2008 fabricatie, dupa acest an e deja ceva gen Hover. Am lucrat 3 ani cu jandarmeria si am avut ocazia sa ma interesez si sa vad cum se folosesc masinile avand intentia sa achizitionez asa ceva doar ca dorinta de spatiu mi-a spus "halt". Niciodata nu au avut probleme la acest model, doar amortizoarele spate au reprezentat problema lor continua (cu echipamente si 3 insi pe bancheta spate in permanenta...) si aici singura varianta este anortizor oem cu height sensor si care cam costa dar nu foarte mult, tinand cont ca doar asta e buba generala la acest model.

S-o drive-uiesti cu placere!!!!

''Viata trebuie savurata, nu suportata''
Link spre comentariu

Hmmm,

Nu trebuie sa ne convingi pe noi ca alegerea DEJA FACUTA de tine e buna!

Postand intr-o comunitate 4x4 unde cam toata lumea intelege si constientizeaza ca masina fara electronica e ideala ptr mers in afara drumului nu te astepta ca sa te aplaude cineva cand spui ca Subaru este masina ideala ptr offroad.

Aici se prefera masinile sanatoase cu punti rigide, pompa mecanica de injectie CAT MAI SIMPLE dpdv constructiv...samd

Cu fiabilitatea nu prea o nimerisi ...cat despre costul pieselor ... ce sa zic ... tu stii mai bine ...

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?81720-Subaru-Forester-2009-14-200-euro-negociabil

Mai stiu doua cazuri care au patit cam acelasi lucru.

Nu doresc sa te conving ca Subaru nu e o masina buna. Cred ca in cazul tau este masina ideala, adica este exact masina pe care o meriti.

Personal iti doresc succes in cautarile tale ... si nu te chinui sa ne convingi pe noi ...ca suntem invechiti ca gandire ...stim asta deja!

In rest, sunt in asentimentul colegilor din comunitate ...inca un topic inutil ...

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

are reductor, 1.44 daca imi amintesc bine din specificatii

Conusumul pe GPL e undeva pana la 15 deci echivalent la 7 de benzina... ceea ce e bine

Costuri de intretinere? Pai pe ce baza faci afirmatia? Crede-ma ca am cercetat cat costa piesele...si sunt chiar ieftine. NOI! Nu caut SH-uri pe forumuri ;)

Cat despre"cea mai proasta forester" pai mai cauta despre model si vezi buletinele de service pe model si zi-mi si mie ce probleme au avut! zic si eu asa...

important e sa nu ii depasesti limitele. Si pe unde vreau eu sa merg e perfect.

Cand am nevoie de mai mult, imprumut cherokee-ul de la un prieten si rezolv! :))

sa-ti explic: acum circa 4 ani, un prieten, cu forester, cel mai bun din gama + tuning motor. un cherokee (ploiesti parca). un LC60 (al meu). iarna, zapada mare, trebuia sa ajungem undeva. am ajuns, cherokee-ul a ajuns chiar aproape de locul unde trebuia. foresterul s-a oprit si eu am ramas cu el... ca trebuia scos. la intoarcere, trece cherokee greu, trec eu si mai greu, forester ramine... si a lasat masina acolo vreo 2-3 zile. a luat-o cu transmisia in punga, cum se spune. si la deviz a fost ceva HUUUGE, in jur de 4000 eur doar piesele, circa 27.000 cu totul. george e si el aici si poate confirma, in caz ca citeste. e posibil sa fie mai putin decit imi aduc aminte, dar tot mult se cheama. la banii aia isi cumpara cherokee-ul si mai raminea si cu bani de benzina.

piesele originale sint scumpe, cam la orice masina. aftermarket sint ieftine si sint aftermarket, au tolerante mari, etc, si toate problemele care deriva de aici.

toate masinile au probleme. dara daca iei una care nici nu face ceea ce trebuie...

Editat de air_wolf

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Cu fiabilitatea nu prea o nimerisi ...cat despre costul pieselor ... ce sa zic ... tu stii mai bine ...

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?81720-Subaru-Forester-2009-14-200-euro-negociabil

nu e asta modelul, gresesti.dezinformezi.

Daca e inutil, nu e mai bine sa fie sters?

Inutil pt c anu tineti cont ca am cerut un sfat nu pt offroad pe bolovani.

Oricum am sa incetez sa mai scriu in acest topic.

Ca si deschizator al sau as vrea sa il declar inchis!

Va multumesc pentru ideeile pro si contra cat si pt timpul si nervii pierduti!

Link spre comentariu

Offtopic: Este doar problema motoarelor de 2.5 turbo benzen, fie ca e Forester fie ca e Impreza dupa 2008. Crapa in primele cateva zeci de mii de km. Care are garantie scapa.

''Viata trebuie savurata, nu suportata''
Link spre comentariu

Hai sa nu privim lucrurile chiar asa de radical......

Daca cineva intreaba ceva si daca dupa raspunsurile primite ramane la propria parere inseamna ca discutia a fost inutila ?!?? Serios ?!??

Omul avea cat de cat o parere si a vrut sa stie daca exista si alte variante decat a lui si tocmai de aceea a intrebat pe un forum 4x4 pentru a asculta si parerile unor cunoscatori......

Mie acest topic mi se pare util, o data pentru ca l-a ajutat pe intiator sa-si definitiveze alegerea, chiar daca a ramas la alegerea lui initiala si in al doilea rand pentru ca discutia pana in acest moment a fost civilizata, n-a denaturat, foarte multi si-au spus parerea, altii poate erau si ei interesati de subiect si poate si acestia si-au mai definitivat parerea despre Subaru vs altceva........

Laurentiu, mult succes in achizitionarea unui Subaru in toate mintile ! :h5

Link spre comentariu

Laurentiu, mult succes in achizitionarea unui Subaru in toate mintile ! :h5

Iti multumesc pentru sustinere si aprecieri.

Pentru nevoile mele mi se pare cea mai buna alegere, si asta bazata pe multe dintre sfaturile unora dintre voi!

Cu toata stima va spun ca pe cei "Agresivi" si impatimiti de 4x4 hard i-am ignorat, dar nu inainte sa ii urmaresc si in alte locuri, sa vad daca asa sunt ei :) si da, asa sunt unii dintre noi. Asta e...toti le avem pe ale noastre, dar e bine uneori sa fim intelegatori si sa ascultam si la nevoile altora deconectandu-ne de la pasiunile noastre.

Putem da sfaturi bune atunci cand vrem si cand luam in calcul toate ipotezele.

Discutiile pe un alt forum de afara, au fost asemanatoare. Doar ca oamenii la un moment dat nu au mai discutat despre altceva decat bunele si relele la modelul ales de solicitant...ceva asemanator cu cazul meu. Din pacate noi mai avem mult pana ajungem acolo, dar scanteia incepe sa se vada...

Editat de luciand
Link spre comentariu

Daca tu ai inteles ca offroadul se rezuma doar la mers pe bolovani sau la catarat pe stanci ... nu mai e nimic de zis.

Sau poate ca ar mai fi ceva de adaugat ...cand o sa ramai cu "masina ta ideala" intepenit sau defecta din cauza a nu stiu ce cacat de senzor pe nu stiu ce cacat de forestier ...o sa-ti aduci aminte de fiecare post din acest topic ... si o sa incepi sa intelegi una-alta.

Mersul in offroad ...e ca fumatul ... te apuci dintr-o joaca si devii dependent. Toata treaba e sa nu ramai fara bani de tigari la un moment dat ... si nici sa nu ai camarazi care sa nu fie dispusi sa-ti imprumute o tigare... cand iti arde buza.

Pana atunci, ce sa zic ...mai ai multe paini de mancat sa te inveti macar cu gustul ...:wink:

@Astral ...discutie este "inutila" din acest punct de vedere: deschide omu topic ...intreaba: care masina?? primeste raspunsuri: x, y, z ...el spune: eu vreau subaru ...alte raspunsuri: nu, nu, nu ...el continua: eu vreau subaru ...Atunci? Ce rost are sa ceri un sfat asupra unei marci/tip de masini daca tu esti deja setat pe ea?

Stii la fel de bine ca si mine ca oameni ca gigel sunt destui ...apar se informeaza, deschid sute de topicuri, versusuri, mersusuri, comparatii, isi ia ce isi ia, nu mai conteaza si dupa aia dispar din peisaj ...ne readucem aminte de ei cand ne suna telefonul ...alo, sunt gigel de pe forum, stii ala cu masina x, am probleme, am ramas pe nu stiu unde, poti veni dupa mine, poti sa ma ajuti te rog? In virtutea spiritului 4x4, te urci in masina si te duci dupa gigel ...Dupa aia, urmarea e destul de previzibila ...istoria se repeta ...iar si iar ...

Ca tot iti placea tie o expresie ..si n-ai mai auzit-o de multisor na, ia de serveste: Subaru rulz! :ha:

• Like 1

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare