Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara

Yonutz

Postări Recomandate

Asa cum am scris intr-un topic, exista posibilitatea de a face un mic presing la nivel national ptr obtinerea unor facilitati contra unor servicii de tip recovery sau de cautare.

UISU: Utilitara (Unitate) Interventie Situatii de Urgenta

E doar o sugestie ...numele se poate schimba ...fara probleme.

Intra in acest proiect cei care indeplinesc urmatoarele conditii:

-masina 4x4 de peste un an

-minim 3 locuri neincuzandul pe cel al soferului

-troliu functional

-anvelope AT sau MT

-kit de recuperare

-kit "de padure" - drujba sau topor

-trusa de scule

-extinctor

-trusa medicala largita

-exista disponibilitatea deplasarii in zona de unde sunteti o zi sau doua

-sistem de navigatie sau o tableta cu GPS unde se pot incarca harti

-sistem de comunicatie CB

-cunostinte minime de navigatie (optional)

-cunostinte minime de prim ajutor (optional)

Nu se accepta masini ultramodificate, fara acte, care nu au sistem de iluminare, semnalizare, ineficacitate frana etc adica masini cu care nu se pot inmatricula in circulatie.

In prima faza, trebuie sa ne adunam virtual asfel incat anul acesta sa putem acoperi fiecare judet din tara.

Pe masura ce reteaua se formeaza, vom face cu totii prin amabilitatea celor care stiu niste intalniri la nivel national gen tabere de vara in sistem weekend ptr a aprofunda atat folosirea masinii in recuperare cat si cunostinte ce tin de prim ajutor sau navigatie. Sunt in discutii cu cineva ptr a ne putea preda in sistem "ambulatoriu" prim ajutor ... si exista posibilitatea de a primi in urma absolvirii cursului a unei diplome ce ne dreptul sa acordam primul ajutor.

Fiecare organizatie la nivel de judet (zona geografica) va avea autonomie zonala. Adica fiecare se organizeaza cum doreste in zona lui. Fie printr-un club sportiv, fie printr-o asociatie. Toate legate la un soi de uniune de asociatii ...uniune unde fiecare entitate va avea atat drepturi cat si obligatii egale cu ale celorlalti.

Consituirea unei divizii canine. Am vorbit cu un dresor profesionist care mi-a spus ca se pot dresa cainii in asa fel incat acestia sa poata cauta omul dupa miros si urme. Categoriile care intra in categorie sunt cainii de vanatoare, ciobanestii, terierii, spitzii si ogarii. Contra unei sume hai sa-i zicem modice (va face parte si el din acest proiect), domnul respectiv este dispus sa ne dreseze cainii in acest sens (cei care doresc).

In masura in care organizatia se incheaga (preconizez 2 ani de acum incolo), toata lumea stie ce are de facut, adica vom functiona dupa reguli bine definite facute de noi toti si evident vor apare si ceva rezultate, o sa fie gata si proiectul care il vom propune cel mai probabil in 2016 prin parghiile necesare.

Avantajele pe care le urmarim prin aceasta organizatie:

-facilitati la inmatriculare

-taxe la nivel local ptr autoutilitarele intrate in acest program diminuate

-rovigneta preferentiala

-asigurare preferentiala (se poate face la nivel de grup)

-posibilitatea de a face un ITP prefential cu acceptiunea unor modificari constructive ale masinii

Momentan tot proiectul se va autofinanta la nivel local. Adica fiecare participant la acest proiect isi va finanta atat actiunile cat si toate dotarile necesare intrarii in acest proiect.

Poate proiectul meu o sa vi se para o nebunie, probabil ca este, nu zic nu dar va spun ca sanse de reusita exista. Exista ceva parteneriate si acorduri principiale sa ne apucam de acest proiect. Trebuie sa ne inarmam insa cu multa rabdare ptr ca lucrurile in tara romanesca au doar doua viteze ...lent si foarte lent.

Intentionez sa organizez o intalnire in Bucuresti in luna aprilie, in care sa va prezint "la tabla" atat ideile mele si planul meu cat si sa punem la cap toate sugestiile voastre spre perfectionarea acestui proiect (ale celor care evident participa la acest proiect).

Sunt foarte multe de spus, am ceva documentie facuta, un inceput de proiect ... dar mai multe pe masura ce reusim ...sa aprofundam subiectul.

NU URMARESC NICI UN FEL DE INTERES MATERIAL ASCUNS SAU DECLARAT, nu doresc sa inving sistemul ci doresc sa colaborez cu el si urmaresc sa-mi alimentez hobby-ul cu pasiune si demnitate.

Principul de baza al acestui proiect este ca nimeni nu s-a nascut invatat si toata lumea poate invata din experientele celorlalti!!

Caut de asemenea jurist care sa puna dpdv legal pe hartie, in colaborare cu noi, toate aceste idei.

Editat de Yonutz
  • Like 2

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Caut voluntari ptr proiect de tip "UISU" in toata tara

Daca imi permiti , as sugera trei lucruri ( pentru inceput ...ca daca am succes , nu o sa mai ai loc de mine si sugestiile mele :ha: ) :

- cauta sa imparti zonal activitatea. Va fi greu sa se gaseasca atatia doritori ( care sa corespunda criteriilor ) si sa se alcatuiasca un nucleu la nivel judetean . Pe principiul pe care au vrut guvernantii sa imparta tara , 3, maxim 4 judete grupate , pentru maximul de eficienta in acoperirea distantelor pana la "situatia de urgenta " .

- Incearca sa gasesti documentatie sau sa faci o "asociere " cu Smurd sau ISU pentru pregatirea paramedicala ... eventual incearca sa motivezi radioamatorii de pe forum ( avem doi sau trei ....parca ) , pentru niste cursuri on-line despre comunicatii radio la mare si medie distanta .

- incearca sa gasesti documentatie cu privire la interpretarea corecta a coordonatelor GPS , precum si suprapunerea diferitelor coordonate GPS mobile pe harti gen Google Earth .

Poate ca si cei cativa salvamontisti care activeaza ( mai mult ca cititori ) pe forum , ar trebui sa se implice in aeasta initiativa.

Link spre comentariu

Ideea sper sa prinda contur,orice inceput este greoi, suntem constienti ca trebuie sa avem rabdare ptr.a perfecta un nucleu legal din toate punctele de vedere .de aici din centru , noi suntem PRO.

amintirile cele mai frumoase le am din........vise.
Link spre comentariu

De permis iti permit ...Ideile, "planul", sunt pe hartie ...insumeaza cam 200 de pagini, ptr ca "lucrez" la acest proiect de aproximativ doi ani (dupa expeditia umanitara din Insula Brailei) ...in care este inclusiv definita "situatia de urgenta", posibilitatea purtarii unor insemne, posibilitatea de a utiliza semnale luminoase speciale, un plan de organizare la nivel national pe baza unor indicative foarte simplu...samd...

1."Fiecare organizatie la nivel de judet (zona geografica) va avea autonomie zonala!" :wink:

2. Exista acorduri de colaborare cu Smurd, ISU si alte autoritati pe raza a catorva judete din jurul Bucurestiului. Si nu de acum, ci de mai multi ani.

3. Si cu pregatirea paramedicala stam bine, am promisiuni ca se pot face niste cursuri de asa ceva.

4. Exista cunostinte de radiotelegrafie ...am facut armata la transmisiuni ...doar ca diploma e pe undeva printr-un sertar ...si n-am mai "profesat" de atunci.

5. Exista un "kit de harti" offline destul de bine pus la punct.

Nu ma astept ca oamenii sa reactioneze megapozitiv la aceasta initiativa. Si nici sa realizam peste noapte ce n-au realizat altii in 25 de ani. Usor, usor ...pas cu pas ...se vor pune lucrurile la punct.

Scopul meu este doar de a face cunoscuta aceasta initiativa, dorinta de a impartasi cunostinte celor care vor sa invete si anuntarea disponibilitatii de a invata lucruri noi de la cei care stiu.

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

eu sunt dispus

cu patrolul din dotare....are detoate

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Sugestie :

UISU...parca nu suna in nici un fel, dar daca s-ar numi VISU ar avea inclus si esenta initiativei, respectiv voluntariatul :

Voluntari pentru Interventii in Situatii de Urgenta

:h5

Link spre comentariu

Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara

Mi se pare laudabila initiativa. Chiar si lasand de o parte eventuale facilitati. Puteti conta pe mine. Masina e echipata corespunzator. Partea de navigatie e OK, ar mail fi nevoie doar de ceva exercitiu. Pot acorda si prim ajutor chiar daca nu mai practic medicina de o vreme.

Link spre comentariu

De remarcat ca aceasta initiativa are lipici la intervalul 35 - 45 de ani . Oare de ce ?

poate ca pe la varsta aia incepi sa ai o familie si sa te gandesti ca altele sunt lucrurile importante :)

uite ma bag si eu si mai scadem media de varsta :)

adevarul e ca si eu simpatizez cu aceata initiativa si singurul lucru care ma impiedica momentan este ca nu am masina de 4 persoane :) doar de 2 dar cum spunea cineva mai sus cu detoate :) doar ca in 2 scaune ca pe celelalte le-am aruncat ca erau grele :):):)

acum revenind la partea serioasa

si eu sunt disponibil cu o lada in 2 locuri cu toate cerintele d emai sus si unele in plus :)

radioamator cu atestat si ceva cunostinte de prim ajutor dar atestate doar in internul firmei eu ocupandu-ma cu acest aspect in caz de nevoie

ca zona de acoperire ilfov partea de nord intre stefanesti-pipera,saftica-snagov,buftea-mogosoaia

ar fi bine ca o sugestie ca daca tot facem asta sa ne si cunoasem macar cei care suntem in zone apropiate pentru o colaborare mult mai buna.

Link spre comentariu

@bogdan_g

ISO22320 se refera la managementul situatiilor de urgenta. E de studiat documentatia dar nu stiu cu ce ne-ar putea ajuta.

Am vorbit saptamana trecuta cu un reprezentant al unui ONG care e dispus intr-o zi sa ne predea gratuit tehnici de prim ajutor. Cui vrea sa si le insuseasca, evident.

Toate actiunile de acest tip vor fi autofinantate, adica fiecare isi va aduce aportul material, fizic si intelectual in ceea ce il priveste.

In conditiile in care vom fi destui si cred ca vom fi in prima faza o sa initiem o intalnire in Bucuresti (luna martie sau aprilie), unde sa ne punem cap la cap toate ideile bune si sa ne punem de comun acord cu un plan de bataie.

La o a doua intalnire, pana cand probabil ideea se va inchega, cel mai probabil prin vara, vom invita oameni din cadrul Smurd, MAI si ISU sau alte autoritati cu care e posibil o sa interactionam in astfel de situatii.

Astfel in iarna urmatoare, vom fi cat de cat pregatiti ...sa actionam organizat.

Anual cred ca ar fi benefic sa se faca o intalnire la nivel national, undeva in centrul tarii de doua-trei zile (un fel de tabara de vara) unde putem sa ne invatam unii pe altii ceea ce am asimilat pana atunci.

Deabia dupa doi-trei ani de lucru in echipa cu rezultate, putem initia proiectul de mai sus. E un proiect de lunga durata, asa ca sa nu va asteptati ca peste noapte ca vom beneficia de cine stie ce avantaje.

Sansa de reusita, o vad eu acum 50-50 ...asa ca sa stie fiecare in ce se baga.

Ce este demonstrat este ca lucrurile facute din pasiune ...intotdeauna rezista. :wink:

Link spre comentariu

Salutam! suna bine , ma bag si eu (cu un LRDiscovery) si inca doi prieteni cu doua masini(Toyota) din Club4x4 Cugir , pe zona Alba - Hunedoara respectiv cam tot ce inseamna munti Sureanu cu acces dinspre nord si vest.

Editat de a DY 1
  • Like 1
Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

O initiativa de om cu suflet, care prin simpla lui binevointa si prin buget propriu doreste sa faca lucruri marete.

Tot respectul !

P.S. : Cu toata consideratia si suportul meu limitat doresc sa sprijin.

Sprijin din partea mea.

Multumesc!!!

Link spre comentariu

Ideea este excelenta.

As mai adauga in plus un sistem online de afisare si management atat pentru evenimente cat si pentru factorii de raspuns. Am lucrat in mai multe randuri cu API-ul Google Maps pentru diverse proiecte si afisarea unei locatii direct pe harta Google impreuna cu informatiile aferente este de multe ori extrem de utila.

In plus, am vazut cum se prezinta de multe ori la stiri informatii importante dar inutilizabile - ex: sunt inchise DNxxx de la localitatea A pana la B si Eyyy de la C la D. Cati dintre noi stiu exact la un drum oarecare pe ce DN sau E se deplaseaza? De multe ori stii exact drumul, localitatile pe unde treci si cam atat. Un astfel de centralizator online, pe harta, ar fi extrem de folositor.

Nimeni nu mai bajbaie dupa coordonate, nu se mai dau sute de telefoane, cine poate interveni, unde, cine e mai aproape, etc. Vezi un punct pe harta si ai evaluat imediat zona evenimentului. Stii cat esti de departe, stii cand pot interveni si cine ar putea inverveni acolo mai repede/mai lent decat tine. In plus, in cazul unei situatii de urgenta locale (zapada sau inundatii) vezi pe acceasi harta ce drumuri de acces sunt disponibile, ca sa nu te impotmolesti si tu ca salvator.

Harta trebuie actualizata in timp real, atat cu evenimentele cat si cu fortele de interventie, unde se afla, cine, etc.

Un astfel de sistem ofera o viziune de ansamblu asupra tuturor locatiilor din tara si reprezinta un instrument extraordinar pentru managementul situatiilor de urgenta.

Problema cea mai mare este insa mentinerea unui echilibru intre accesibilitate si cantitatea de informatii pe de o parte si abuz/incompetenta pe de alta parte. Sa ne aducem aminte de aplicatia Colegu. Daca toti utilizatorii ei ar fi de buna credinta si priceputi, rezutatul ar fi unul genial.

Asadar ar mai fi nevoie de implementarea unui sistem de dispecerat care sa centralizeze evenimentele pe acest sistem online. Un fel de 112 alternativ (113 :wink:) la care suni, explici urgenta si in cateva secunde pe harta online dispeceratul introduce locatia impreuna cu detaliile evenimentului. Apoi mai trebuie doar instiintate echipele de interventie, printr-o informare generica (email, sms, push, etc) fara alte detalii. Oamenii se uita pe harta si hotarasc daca e de competenta lor. Echipele care intervin anunta preluarea urgentei tot prin dispecerat si apoi fac update-uri periodice: cum e zone, ce mai apare pe parcurs, etc. Totul este "urcat" din nou pe harta online de dispecerat. Astfel, urmatoarele echipe care intervin (daca e cazul) au date fresh de la fata locului, ajung acolo deja avizati, fara telefoane si intrebari inutile, fara sa stie stanga ce face dreapta. Eficienta si rapiditate.

Apoi, pe masura ce sistemul avanseaza, se poate imbunatati. Se pot face foarte usor WebApps Ios/Android/Windows care sa ruleze chiar pe masinile de interventie (toti avem smartphones, nu?) si sa transmita permanent atat locatia cat si alte informatii la un click distanta. Imaginati-va ca treci cu masina printr-o zona inundata, innacesibila unui autoturism. Cand ai intrat dai un singur click pe interfata aparatului iar cand ai iesit inca un click. Instantaneu pe harta online apare exact zona inundata, cu toate informatiile, cine a marcat-o, in ce moment, etc. Dupa cum spuneam, eficienta si rapiditate. Informatii online valide.

Un astfel de sistem nu este greu de pus la punct insa e greu de mentinut 100% functional. Trebuie responsabilitate si meticulozitate dar e realizabil. Odata functional, devine inestimabil...

Link spre comentariu

Toate ideile sunt bune, doar ca va propun sa facem lucrurile in ordinea logica ...

1.Identificarea tuturor voluntarilor care vor lua parte la acest proiect

2.Stabilirea unui plan de bataie la nivel local (judet)

3.Instruirea tuturor voluntarilor in tot ce am scris mai sus

4.Stabilirea conexiunilor cu autoritatile

5.Stabilirea modalitatilor de interventie

6.Consemnarea prin PV a tuturor interventiilor facute

7.Conexiunea intre organizatiile locale la nivel national

Cam asta e ordinea care o vad eu. Pe masura ce vor aparea voluntari noi, acestia vor urma etapele celor mai vechi ...diferenta fiind ca experienta celor mai vechi ii vor invata pe cei noi sa se integreze in sistem.

De baza ptr comunicare ar putea ramane internetul sau poate orice alta varianta viabila.

Ca sa reusim sa ne punem rapid la punct trebuie sa eliminam cauzele din care sistemul actual nu functioneaza ...anume birocratia, proasta colaborare intre insistitutii si mai ales transmisia defectuasa a datelor. Ca sa putem face lucrul asta, trebuie create legaturi peste tot cu fiecare insitutie in parte.

Ca si individ e greu de facut lucrul asta, ptr ca nimeni sau ma rog aproape nimeni nu m-ar baga in seama. Ca grup insa lucrurile se vor schimba, usile se vor deschide mai usor iar in momentul in care mediatizam acest grup, autoritatile ne vor lua in calcul ptr ca intr-un caz similar "avionului din alba" nu le-ar conveni sa-si asume vina ptr ca nu au apelat si la noi. Totodata, nu ne vom mai intalni cu situatii de genul "NOI am facut totul" fara a se preciza aportul decisiv, cred eu, al baietilor de la Cluj!

Odata puse in miscare aceste rotite, se va misca si roata mare ...si evident atunci poate ca vom avea macar sansa sa deschidem gura in fata autoritatilor sa spunem ce "ne doare" si de ce stam cu masinile pe BG.

Partea interesanta este ca atata timp cat nu sunt interese materiale in joc, fiecare se finanteaza pe banii sai, cu siguranta fiecare participant la aceasta initiativa isi va da silinta ca totul sa se faca impecabil, ptr ca nimeni nu vrea sa-si piarda timpul si banii aiurea furnizand date sau informatii eronate celorlalti.

Poate ca suna a SF ce am scris aici ... dar eu cred in ideea asta si voi incerca sa o dezvolt, daca e cazul chiar si solitar, cel putin ptr. zona in care stau.

Link spre comentariu

O iniţiativă lăudabilă dar fooarte greu de o implementat. Greu, dar nu imposibil. O variantă simplă pentru a demara lucrurile ar fi infiintarea de asociaţii la nivel de judeţ cu acest "domeniu" de activitate şi semnat un protocol cu Salvamonul. Să nu uităm că şi salvamontul este tot pe baza de voluntariat şi nu toţi salvamontiştii au masini 4x4 pregătite. Salvamontul are infrastructura gata creată şi pana s-ar realiza VISU sau UISU se poate (probabil) apela la structurile lor sau ei la noi. Mai greu este cu zona de campie unde nu este salvamont. În altă ordine de idei masina mea e cam mica pentru recuperari dar în măsura posibilităţilor nu ezit în a ajuta un om la nevoie. Stimă!

Link spre comentariu

Curajoasa, laudabila si provocatoare initiativa. Am citit doar in dunga propunerea, am fost interesat de esenta. Din nou, laudabila.

Sunt gata, cel putin, sa ma pregatesc a ma alatura.

Dotarea actuala ma poate califica, in scurt timp voi putea fi mai mult decat suficient. Ceea ce-mi lipseste este pregatirea teoretica si practica privind anume aspecte din actiunile de prim ajutor, insa am notat intentia de colaborare cu profesionisti pentru pregatire.

Doar ca mi-a sarit in ochi: daca CB-ul este folositor nu este suficient. Frecventele alocate pentru situatii de urgenta, numarul de repetoare existente (si nu-s putine), numarul de radioamatori ce stau pe sarma zilnic, statii in VHF si/sau UHF sunt mai mult decat binevenite. Ca exemplu, repetorul de pe Muntele Mare din Apuseni, cu o putere de numai 5W, are un radius de acoperire de vreo 200 de km si, mai important, "bate" acolo unde semnalul gsm este inexistent. Dar da, este nevoie de licenta.

Am sa incerc sa-mi aduc propriul input, dupa aprofundarea propunerii.

Nu stiu daca esti gata sa impartasesti ceea ce ai elaborat, pentru analiza/comentarii "pe text", asa ca ceea ce-ti va parveni, din parte-mi, sa nu plictiseasca daca dubleaza lucruri deja gandite.

• Like 1

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Link spre comentariu

Felicitari Yonutz:g,o idee extraordinara! Bafta si la cat mai multi voluntari! Nefiind in tara nu avem cum sa ajutam fizic,insa daca crezi/credeti ca putem contribui si noi ,cei de afara,cu ceva spune si facem tot posibilul !

Editat de Cleo
  • Like 1
Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Sint total de partea ta. Intrebare financiara : daca tot esti in discutii cu diverse ONG-uri te-ai gindit ca aceasta idee s-ar putea concretiza intr-un proiect comun cu vreuna dintre ele pe fonduri structurale ? Ar prinde extraordinar de bine niste parale pentru sustinerea materiala...

Link spre comentariu

Mi se pare o idee buna,nu vad de ce sa nu fac parte(si eu cu utilajul meu) din "intreprinderea"asta.

Inca nu fac fata de chiar toate cerintele,dar ma voi conforma.

Hai sa facem o treaba buna:cl

Link spre comentariu

colegu dacuBurebista, voluntary suntem noi cu masinile, timpul si persoanele noastre. Pentru ca initiativa sa se transforme in ceva real,sustinut de unele institutii ale statului, un proiect finantat cu fonduri europene care sa acopere celelalte cheltuieli de organizare, comunicatii, logistica, etc, ar fi binevenit... la asta ma refeream nu sa incasam noi paralele...

Link spre comentariu

@dacuBurebista

Evident daca e treaba legata de voluntariat ... e ...fara parale ... sau daca e de DAT parale, noi vom da acele parale, voluntarii...

@miniger

Dupa cum scriam mai sus, fiecare, la nivel de judet se organizeaza cum doreste. Cu fonduri sau fara fonduri.

Sunt slabe sanse ca un organism de genul CE sa finanteze asa ceva. Eu ma gandeam la altfel de finantare, un fel de facilitati fiscale...

@all

Pana una alta inainte sa ne gandim DEJA la avantaje, trebuie sa ne identificam, sa ne scolarizam, sa intervenim si deabia dupa aia ...poate ne putem ridica oarece pretentii ...

Nu e deloc SF ce vreau eu, trebuie sa credem intai de toate in aceasta idee... :wink:

Ma gandesc la o intalnire undeva in luna aprilie atat cu cei care doresc sa participe la acest proiect cat si cu cei care doresc doar sa se informeze.

A ...si ca sa nu stam in loc de doua-trei "saibe" ... toata lumea e invitata sa participe la acest proiect, fara exceptii, vine cine vrea! :grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare