shushy Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara salut yonutz ma numesc rotaru ionut ,sunt din bucuresti si as dori sa particip :cort:fh:id:x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted March 5, 2014 Author Share Posted March 5, 2014 (edited) Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara salut yonutz ma numesc rotaru ionut ,sunt din bucuresti si as dori sa particip Fara nici un fel de problema. @all NEWS Inainte de toate vreau sa va atrag atentia asupra unui aspect: va exista un lung si anevoios drum de strabatut ptr a pune la punct acest proiect. Trebuie sa stiti ca sansele de a realiza asa ceva sunt mici dar nu va avea nimeni ceva de pierdut. Exista posibilitatea ca acest proiect sa nu se materializeze DAR sunt sigur ca vom ramane cu totii "pe plus", la final. In prima faza se va face o intalnire preliminara in Bucuresti ptr prezentarea conceputului, adoptarea de noi idei si ptr a se hotari de comun acord un plan de actiune. Cel mai probabil in luna mai. Caut totodata un jurist care sa puna baza acestei asociatii dpdv juridic. Sunt in tratative cu mai multe ONG ptr un curs de prim ajutor. Vreau ca acest curs sa se faca in 3 locatii din Romania (Bucuresti, Sibiu si Bacau) , ptr a putea participa cat mai multi voluntari. Cursul va fi gratuit si se va desfasura pe perioada unui weekend pe perioada verii (iunie-august). Vor exista costuri doar cu cazarea si masa si astea incercam sa le facem cat mai domestice. Ar mai exista posibilitatea unei tabere de vara sistem weekend unde costurile ar fi reduse la maxim. Incerc sa identific mai multi radioamatori care pot sa predea in doua zile telecomunicatii (notiuni de baza). De asemenea cu titlu gratuit. Si tot in 3 locatii din Romania. Cel mai probabil in lunile de toamna-iarna (octombrie-decembrie) Edited March 5, 2014 by Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_stoian79 Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 (edited) Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara in prima faza ptr discutii, anunturi "oficiale" se poate face un grup Yahoo unde voluntarii se pot inscrie. Orice mesaj postat de un membru al grupului va fi primit de catre toti membrii, astfel ar fi simpla si eficienta distribuirea "anunturilor oficiale" precum si discutiile. Din cate stiu, cel putin in TM, exista un grup de voluntari care colaboreaza cu ISU si SMURD, "Salvo" parca se numeste. Nu stiu in ce masura se pot coopta aceste organizatii mici intr-o miscare mai mare la nivel nationat, sau daca ar fi OK o astfel de asociere. Ca forma juridica, daca se va concretiza sub forma unui ONG, se vor putea dona cei 2% impozit catre acest ONG, de asemenea e mai usor sa primesti donatii in felul acesta de la firme sau alte institutii...veniturile din donatii ar trebui sa acopere de exemplu o parte din cheltuielile cu tabara aceea anuala propusa de Yonutz, sau producerea si distribuirea d emateriale informative catre membri, sau chiar achizitionarea si distribuirea de echipamente (de exemplu truse de prim ajutor standardizate/la fel ptr toti membrii, sau alte chestii de genul acesta)... zic si eu.. +1 :h5 LE: uite aci cum sunt "organizati" cei de la Salvo: http://www.salvo.ro/formatiunea-voluntara-salvo de fapt organizarea e sub "harapa" Primariei, doar ca membrii sunt voluntari... ceva de genul... Edited March 5, 2014 by l_stoian79 1 "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviub Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara Scuzati ca ma bag in discutie, dar un astfel de parteneriat exista deja de 2 ani semnat de cluburile din CNOR cu cei de la IGSU. Parteneriat care tocmai a fost prelungit si care a transformat cluburile din CNOR (Comisia Nationala de Off Road, pentru cei ce nu sunt familiarizati cu prescurtarea) in membrii ai Comitetelor Judetene pentru Situatii de Urgenta. Initiativele de acest gen sunt laudabile, dar se lovesc de o aceeasi problema juridica: nu se pot semna/parafa intelegeri cu persoane private, ci numai cu entitati juridice (ong-uri, fundatii, cluburi, firme)... Asta pentru ca se pune problema asumarii unor raspunderi. Asocierea intr-o structura si respectarea impunerilor acesteia sunt se pare un lucru mult prea greu de acceptat sau digerat de noi, romanii. Asa ca daca sunt doritori si nu vor sa treaca prin "chinurile facerii" unei noi structuri, se pot alatura unuia din cele 21 de cluburi semnatare a Protocolului de Colaborare IGSU/CNOR. Pentru detalii suplimentare va stau oricand la dispozitie la telefon sau PM. :bravo tuturor celor care doresc sa se implice in proiecte umanitare most sports require only one ball, real sports require two.... www.corb44.ro [www.corb44.ro/challenge Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted March 5, 2014 Author Share Posted March 5, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara Pai nenea Silviu, avand in vedere ca CNOR are de doi ani protocol cu ISU ...la nivel de CNOR s-a intamplat vreo actiune in baza acelui protocol? In afara strategicului fapt ca toate aceaste protocoale sunt incheiate ptr buna desfasurare a concursurilor de masini in padure. :grin: Poti sa-mi dai UN SINGUR EXEMPLU CONCRET in care frazele alea de pe acea bucata de hartie au avut acoperire si in realitate? Asta ca sa-mi dea motivatia necesara sa nu mai iau adlabam "cai batatorite de altii'. La nivel de club (ACS 4x4 Bucuresti) exista parteneriat cu ISU de 4 ani. Vrei sa iti spun la ce mi-a folosit chestia asta? Fix la nimic. Si pe langa protocolul ala mai sunt si altele ... Nu vorbesc de cluburi ptr ca este stiut faptul ca fiecare club are la randul lui parteneriat cu ISU ...si au mai fost cateva actiuni hai sa le zicem personalizate. Nu lua acest post drept un afront sau o contra. Incerc sa adun informatii despre ceea ce exista ...in sensul in care cautam sa facem lucrurile totusi sa "se miste"! Cu respect, Ionut consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horace Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara Silviu, Yonutz.....hai ca ne bulversati. Silviu - stim ca exista un protocol cu ISU....insa se mai stie si ca ISU cam uita sa sune cand are probleme. Daca ne gandim la faza cu avionul cazut, intelegem cat sunt de isteti cei de acolo. Oricum, este f bine ca exista protocolul si cu siguranta odata deschisa aceasta colaborare, cei de la ISU vor intelege ca in anumite situatii in care ei nu mai pot actiona.....intervenim noi, aia cu masinile taiate si urate. Yonutz - tu ce vrei sa faci ? Vrei ceva in paralel, un fel de protocol in care sa interveniti voi cei care nu faceti parte din cluburi ? Adicatelea, mai pe romaneste 2 miscari paralele, una a celor de la CNOR si una a celor care au un 4x4 si nu sunt afiliati la cluburi ??? Today. Tomorrow. Land Rover. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted March 6, 2014 Author Share Posted March 6, 2014 (edited) Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara Horatiu, Una e una si alta e alta ...nu sunt chestii in paralel. Si nici chestii concurente. Poate ...complementare. Nu am scris nicaieri ca aia care trebuie sa intervina sunt sau nu in cluburi, au numar de concurs de la CNOR sau nu, trebuie masini taiate si neaparat tubulare ...ca sa poata ajuta pe cineva. Nu zice nimeni ca trebuie sa fi musai sportiv licentiat FRAS ca sa poti acorda primul ajutor sau sa rezolvi intr-un fel sau altul o situatie de criza. Sau sa faci parte dintr-un club. Chiar daca la un moment dat am simtit putina adversitate prin posturile voastre ...nu-i bai. Si chiar daca la final, voi trage linie si eu ca individ probabil ca o sa ies cu un usor castig. Despre ce fel de "castig" este vorba: -sa stiu sa acord primul ajutor corect unui ranit -sa stiu sa folosesc corect cateva echipamente specifice gen GPS, statie radio samd -sa stiu sa ma orientez in timp si spatiu procesand si optimizand toate datele problemei rapid, ghidandu-ma dupa un anumit sablon -chiar daca "serviciile" mele voluntare nu vor fi dorite sau folosite de autoritati, iar nu va fi bai ptr ca vor avea la un anumit moment si reciproca ptr ca probabil nu voi fi singurul. Si culmea ...fara a ma da vreo secunda la o competitie...oare s-ar putea realiza acest lucru? Dar gata cu vorbele ...:wink: Edited March 7, 2014 by Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara Bai fratilo, in astfel de situatiii nu exista concurs sau competitie. E cumva vreun monopol si in protocoalele de genul asta? Lasati sa fie 100 de protocoale paralele daca e cazul. Ideea e ca sa se atiga scopul acestor protocoale. PS. La ISU Maramures, habar n-au de protocolul cu CNOR-ul :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
piede Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara Bai fratilo, in astfel de situatiii nu exista concurs sau competitie. E cumva vreun monopol si in protocoalele de genul asta? Lasati sa fie 100 de protocoale paralele daca e cazul. Ideea e ca sa se atiga scopul acestor protocoale. PS. La ISU Maramures, habar n-au de protocolul cu CNOR-ul :grin: Foarte rau ca nu aveti. Cand a fost viscolul in Sud sa vezi ce suna ISU Buzau la Razvan-GTC sa ajungem la ei. Si am ajuns dupa vreo 6 ore. Deci protocol exista, cluburile, care sunt entitati juridice, trebuie sa se implice si sa ia legatura cu ISU din judetele pe langa care ......alearga! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara Foarte rau ca nu aveti. Cand a fost viscolul in Sud sa vezi ce suna ISU Buzau la Razvan-GTC sa ajungem la ei. Si am ajuns dupa vreo 6 ore. Deci protocol exista, cluburile, care sunt entitati juridice, trebuie sa se implice si sa ia legatura cu ISU din judetele pe langa care ......alearga! Ce anume nu avem? Avem protocoale aici si colaboram cu ISU si cu prefectura de ani de zile. Am fost chemati si la incendii de padure si la inundati. Protocoalele de aici sunt semnate intre cluburi si ISU. SI Club4x4 Baia Mare si Xtreme Adventure. Cei de la ISU nu stiu de vreun protocol intre ISU si CNOR la nivel national, asta ziceam eu. Mai mult decat atat, am ridicat o problema care chiar acum se discuta in cadrul prefecturii si anume ca cei care sunt inscrisi ca voluntari la ISU si prefectura sa fie scutiti de impozitele auto pe masinile cu care se intervine. Cei de la ISU Maramures ne sprijina in aceasta actiune facand recomandarile de rigoare autoritatilor de decizie. Aceasta propunere este cunoscuta si de un domn colonel ISU din Bucuresti care a fost la verificari la ISU Maramures chiar dupa accidentul din Apuseni. Am discutat personal cu el si cand i-am spus ca platim 5800 de lei impozit pe masinile cu care mergem la interventii a ramas blocat si a spus ca propunerea mea este pertinenta. I-am explicat ca nu se poate merge la o interventie cu un Suzuki Samurai de 1300 de cc ci trebuie masini mari si puternice care sa faca fata solicitarilor. Nu stiu ce va iesi de aici dar ma bucur ca am reusit deocamdata sa expun problemele cu care ne confruntam. Nu pot sa ma pronunt in legatura cu protocolul semnat intre CNOR si ISU pt ca nu il cunosc, nu l-am citit. Nici nu stiu unde e disponibil. Cluburile isi fac treaba pe plan local si stiu ce au de facut. Va spun eu ce ar trebui sa faca CNOR-ul: Sa se implice mai adanc atat in problema inmatricularii masinilor folosite in offroad si a taxelor aferente. Sa gaseasca o solutie agreeata de RAR ca sa se poate inmatricula masinile de offroad fara sa fie necesare omologarile FIA si fara sa se plateasca multe j de mii de euro pentru tot felul de omologari. Aici trebuie fortata nota. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nenea1973 Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara MA BAG ... !!!! GIURGIU . O PARTE DIN ILFOV ( SW ). L200:wink: DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted March 7, 2014 Author Share Posted March 7, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara Deci protocol exista, cluburile, care sunt entitati juridice, trebuie sa se implice si sa ia legatura cu ISU din judetele pe langa care ......alearga! Hartia sau mai bine spus hartiile exista ... Foarte bine. Dar nu ajunge ... Ar exista insa o mica dilema sau cel putin asa vad eu: care este procedura? Cum se deruleaza lucrurile? Max, CNOR-ul nu se va ocupa niciodata de aceasta problema ... dintr-un motiv foarte simplu: nu exista interes. Mai mult, poate unii dintre voi va amintiti urmatorul aspect: la MTS cand depui dosarul ptr CIS nenea ala de la birou cand primeste actele iti spune imperativ ca nu iti da acel cerfificat daca ai la obiectul de activitate si altceva decat "activitati sportive" respectiv automobilism sportiv. Pe de alta parte FRASul se comporta exact ca o societate comerciala. Desi normal ar fi, ca in toate tarile civilizate, o federatie sa promoveze si in acelasi timp sa stimuleze practicarea acelui sport. Cum face FRAS-ul treaba asta? Solicitand anual mii de euro cluburilor? Acum sa revenim la discutia noastra. Din discutie s-ar intelege ca in Romania la ora actuala ca sa fi "voluntar autorizat", un termen plastic de altfel dar altul nu am avut la indemana, trebuie sa platesti mii de euro? Problema impozitului, a taxelor si omologarii unor modificari aduse masinilor de teren, eu am discutat-o cu mai multi oameni de la mai multe autoritati! Stiti ce mi-au spus? Ca daca vreodata va exista vreo organizatie de acest gen vom avea tot sprijinul. Asta au spus cand le-a ars buza. Acum insa nu stiu daca si-ar tine cuvantul. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
nenea1973 Posted August 8, 2014 Share Posted August 8, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara Salut! Cum stai cu proiectul ? Nu a mai subscris nimeni de 4 luni ! DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted August 9, 2014 Author Share Posted August 9, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara N-am lasat balta acest proiect. Probabil dupa alegeri dupa ce isi vor lua zborul labagii care isi lafaie acum bucile pe scaunele de la minister voi avea mai mult succes. Viitorul suna ...intr-un fel sau altul ... Am deja o lista cu cei care doresc a se implica in acest proiect. Ce ar mai fi de spus ... decat ceva...tipic Romaniei...ca sa razbesti ...trebuie sa ai rabdare. :wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horace Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara Max, Yonutz, ideea cu protocolul intre cineva cu 4x4 si ISU, + reducerea de impozit pt masinile noastre cu motoare mari este minunata. Nu stiu cum se va intampla insa trebuie insistat. In acelasi timp ....deja sunt sigur ca CNOR nu o sa se implice caci CNOR este asa un fel de nimic cu ifose, nu ne ajuta cu nimic, doar promisiuni si mari proiecte de viitor. Uite situatie simpatica - am fost la concursul de la Shumen de cateva ori si cea mai neplacuta faza a fost ultima data cand vamesul mi-a cerut actele pt masina de concurs. Culmea, aveam acte la masina aia....insa ce-i zic eu anul asta cand vreau sa ma duc cu o masina tubulara ??? Today. Tomorrow. Land Rover. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelea Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara (...) Uite situatie simpatica - am fost la concursul de la Shumen de cateva ori si cea mai neplacuta faza a fost ultima data cand vamesul mi-a cerut actele pt masina de concurs. Culmea, aveam acte la masina aia....insa ce-i zic eu anul asta cand vreau sa ma duc cu o masina tubulara ??? Ii arati si tu facturile de la teava, tabla, electrozi etc. :ha: Lasand gluma, ai perfecta dreptate ... au trecut ceva ani de cand concursurile se tin sub C.N.O.R. si F.R.A.S. ... ar fi trebuit sa se miste ceva in sensul asta ... 4x4MANIA is where we are !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara vise taica,....vise dupa ce vor pleca astia...vor veni alti hapsani......iar interes nu exista asa ca...rabdare...tutun...palinca....gulas......si iar tutun Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_wolf Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara vise taica,....vise dupa ce vor pleca astia...vor veni alti hapsani......iar interes nu exista asa ca...rabdare...tutun...palinca....gulas......si iar tutun sa plece cine sa vina cine? de unde? treaba e simpla: nu ne dati, nu va mai dam. :no dar pentru asta trebuie sa existe unitate. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horace Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara air_wolf - asta cu UNITATEA la romani e o gluma bune de tot:))). Asadar nu o sa avem acte sau ceva de la CNOR si vom face ca si pana acum...o sa ne descurcam cum putem:))). Today. Tomorrow. Land Rover. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nessum Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara Pana la urma FRAS si CNOR sunt entitati private...:fk Banu' ii intereseaza si nu problemele :-P membrilor. Daca era o asociatie guvernamentala cu putere de legiferare poate stateau altfel lucruril. Asa ca vb.lui @Horace " ne descuram cum putem" dar in ultima vreme cam...greu. :no Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_wolf Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara nu e chiar asa. se poate face un ONG, se poate face de utilitate publica, se pot lua bani de la buget, din fonduri ue. se pot face multe, dar repet, fara unitate nu poti face nimic. am trecut e acolo, am vazut cit de uniti sint romanii. in plus, multi romani nu gindesc in viitor si n-au nici o perspectiva - cu astia n-ai ce treaba sa faci. sint buni doar sa consume si sa execute. ori aici ai nevoie de oameni care sa gindeasca la ce pot fi folosite cascarabetele din dotare, nu doar la zapada si la inundatii, dar poti interveni si la actiuni anti braconaj, despaduriri ilegale, actiuni la frontiera, incendii si probabil in multe altele. si degeaba ne gindim noi si se fac propuneri, daca statul e obtuz si aia au ochelari de cal. singurul "repros" ar putea fi legat de faptul ca nu trebuie sa ne lasam batuti. @nessum: Retromobil taie si spinzura si face ce vrea el in materie de masini clasice, este organism privat, ei iti dau certificatul. deci se poate. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara Va rugam sa va rezumati la a va exprima adeziunea sau nu sau sa cereti detalii referitoare la proiectul lui Yonutz si sa nu mai divagati ! Va multumesc pentru intelegere ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horace Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara Astral....ce cald e afara, ce sa mai enerveaza unii ...... Am recitit primul post al lui Yonutz....si nu am vazut vreun formular pt adeziuni:banana......asadar de ce ne certi ? El a prezentat o idee, vorbeste de proiectul UISU....si cam atat. Ce te deranjeaza ? Today. Tomorrow. Land Rover. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara Ma deranjeaza ca nu vad legatura intre situatia masinii tale de concurs si acest proiect ! Tu o vezi cumva ??? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horace Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 Re: Caut VOLUNTARI ptr proiect de tip "UISU" in toata tara Hai bai Astrale .....ce pui intrebari de astea ? Vorbeam de UISU lui Y si uite am cotit catre nemultumi care sunt intr-un fel comune. PS:uite Astral, am si eu o propunere - in fiecare masina 4x4 care o sa intervina in cazuri de urgenta.....copilot sa fie si o asistenta medicala. Normal, sa fie cu ceva experiente, 90-60-90, vorbitoare de mai multe limbi...etc. Today. Tomorrow. Land Rover. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts