ZULU Postat Iunie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition @Zulu: din cate am mai citit, garnatia la ADAC se calculeaza, intr-adevar, in functie de valoarea si vechimea masinii. ACR-ul are garantie fixa, indiferent de acesti factori. De-aceea m-ar interesa pe mine varianta ADAC, eu avand un 80 vechi de 20 de ani :) Zulu si gusteru: imi puteti da, va rog, mail-urile celor cu care ati vorbit voi la ADAC si care v-au confirmat ca se poate face si la ei? Ti-am trimis pe PM corespondenta cu ADAC ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Iunie 20, 2014 Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Karina.Stephani@adac.de tel. 089 76766331 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mm Postat Iunie 21, 2014 Partajează Postat Iunie 21, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Multumesc :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iunie 23, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Drumul de la Kigoma la Parcul National Katavi (Tanzania) ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radui Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Intr-o oarecare masura ce spuneau baietii care au inchiriat masini din Africa de Sud este adevarat dar trebuie spus ca au inchiriat masini pe care le-au folosit doar in Africa de Sud, Namibia si probabil Botswana timp de 18 zile. Un alt aspect pe care l-am sesizat la fata locului este ca in Botswana nu prea am vazut masini inchiriate pentru trasee iar in Zambia, Tanzania, Rwanda, Uganda si Kenya....nici vorba de asa ceva (desigur ma refer la masini pe care sa le inchiriezi si sa traversezi Africa cu ele de pe o coasta pe alta). In Africa de Sud, Namibia si Botswana se pot inchiria masini.... cu o conditie esentiala......sa le si aduci inapoi de unde le-ai luat sau sa le lasi la un partener agreat, in cazul nostru neputand aplica o astfel de strategie care poate parea ceva mai ieftina la prima vedere. De conditiile de inchiriere si asigurare nici nu vreau sa discut. In concluzie varianta mai de familie cu femeile dupa ei a fost varianta perfecta pentru baietii sus amintiti dar nu si pentru noi. Legat de CPD, am apelat la ACR dupa o discutie facuta cu cei din Germania (ADAC daca nu ma insel) care ne-au calculat aceiasi garantie ca si in Romania, garantie care in fapt este calculata dupa anul de fabricatie al masinii. Vreau sa fac o precizare pentru a nu ramane scris gresit. In Africa de Sud gasesti masini pe care sa le inchiriezi in toate tarile din sudul africii si Tanzania. Masinile pot fi luate si one way cu costuri aditionale. Spre exemplu one way Cape Town - Linvingstone costa in plus 1300Euro. Despre conditii pot sa zic numai de bine. Noi (baietii care au fost cu familiile) am luat masinile de aici - http://www.africangetaway.net TLC KDJ120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iunie 24, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Vreau sa fac o precizare pentru a nu ramane scris gresit. In Africa de Sud gasesti masini pe care sa le inchiriezi in toate tarile din sudul africii si Tanzania. Masinile pot fi luate si one way cu costuri aditionale. Spre exemplu one way Cape Town - Linvingstone costa in plus 1300Euro. Despre conditii pot sa zic numai de bine. Noi (baietii care au fost cu familiile) am luat masinile de aici - http://www.africangetaway.net Multumesc pentru informatie. Personal o gasesc foarte utila deoarece vreau sa mai fac o tura in familie prin Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zambia si Zimbabwe. ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iunie 24, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Drumul de la Kigoma la Parcul National Katavi (Tanzania) ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iunie 25, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Drumul de la Kigoma la Parcul National Katavi (Tanzania) ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
the_mav Postat Iunie 26, 2014 Partajează Postat Iunie 26, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition frumos, foarte fain :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iunie 26, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Foto - Parcul National Katavi (Tanzania), probabil unul din cele mai frumoase si mai atractive locuri pe care le-am vazut. ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iunie 28, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Parcul National Katavi (Tanzania) ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iunie 30, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Parcul National Katavi (Tanzania) ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radui Postat Iulie 1, 2014 Partajează Postat Iulie 1, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Ceva impresii despre masina si pregatirea ei, se poate? Ce a-ti pune alta data pe ea, ce nu a-ti mai pune. Cum v-ati descurcat cu motorina, a-ti filtra? 120 are injectoarele destul de sensibile? Autonomia a fost ok, a fost nevoie des de canistre? TLC KDJ120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iulie 1, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2014 (editat) Re: 44 Africa - Romanian Expedition Ceva impresii despre masina si pregatirea ei, se poate? Ce a-ti pune alta data pe ea, ce nu a-ti mai pune. Cum v-ati descurcat cu motorina, a-ti filtra? 120 are injectoarele destul de sensibile? Autonomia a fost ok, a fost nevoie des de canistre? Salut! In ce priveste pregatirea masinii sunt multe de spus si de altfel o serie intreaga de idei care pot imbunatatii confortul deplasarii. Am sa incep cu suspensia care in cazul nostru a fost cea din echiparea standard, facand fata cu brio traseului dar cred ca o suspensie bine aleasa ar fi facut drumul mult mai bun iar confortul oferit de masina ar fi fost net superior. Inaltarea masinii - cu siguranta ar fi venit odata cu suspensia de care vorbeam, masina s-a comportat bine desi 5 cm in plus la inaltime nu ar fi stricat. Au fost portiuni unde am fi avut nevoie de o masina mai inalta dar am avut noroc cu scuturile care au protejat tot ce este sub masina. Un alt aspect este legat de lungimea traseului, dificultatea lui si ponderea drumurilor de parcurs in cazul nostru fiind de Off road - aproximativ 4147 (35%) si On road - aproximativ 7703 (65%). In concluzie la alegerea suspensiei trebuie facut un compromis in functie de traseu propus si gradul de dificultate. Trebuie sa spus ca daca am fi ales o alta suspensie decat cea standard probabil timpul nostru de deplasare crestea considerabil pe portiunile in care drumurile sunt foarte bune, Namibia si Africa de Sud, locuri unde se circula constant in afara localitatilor cu viteze intre 140-160 Km/h (a nu se intelege ca este viteza legala). Invertor. Pentru electronicele pe care le-am carat dupa noi si care ne-au fost indispensabile deplasarii. Am rezolvat problema cu priza de bricheta dar nu ar fi stricat sa avem montat pe masina un invertor ce ar fi incarcat laptopul si celelalte device-uri ce nu puteau fi incarcate in masina. Frigider. Nu am avut dar cred ca daca aveam racea numai Jack'.....ca de..... baieti ce nu conduc au sete mare. Cort de plafon. Nu am avut desi poate ca nu strica. Motorina. Nu am avut probleme de nici un fel cu ea, am alimentat de la statii si nu am filtrat nimic. Este drept ca la plecarea din tara toate consumabilele au fost schimbate si s-a acordat o atentie deosebita filtrelor. Am avut 4 canistre a 20 de litri dar nu am fost niciodata in situatia de a ramane fara motorina in rezervor. In concluzie puteam face deplasarea si fara canistre. Legat de autonomie ce pot spune ca la un consum mediu de 11,39 l la 100 km cu un rezervor de 90 l am reusit sa parcurgem aproximativ 800 Km, suficient pentru a nu apela la rezerva din canistre. Editat Iulie 1, 2014 de ZULU ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iulie 3, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Parcul National Katavi (Tanzania) ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iulie 5, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Drumul din Parcul National Katavi la Mbala (Zambia) ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iulie 6, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Lusaka ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iulie 7, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Drumul din Lusaka la Livingstone. ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iulie 8, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2014 (editat) Re: 44 Africa - Romanian Expedition Cascada Victoria ( Mosi-oa-Tunya ). Un loc superb ce nu putea sa lipseasca din calatoria noastra. Editat Iulie 8, 2014 de ZULU ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iulie 9, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Cascada Victoria ( Mosi-oa-Tunya ). ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iulie 10, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Cascada Victoria ( Mosi-oa-Tunya ). ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iulie 11, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Cascada Victoria ( Mosi-oa-Tunya ). [video=youtube_share;h-Dcsl9Z4Ws] ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iulie 12, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Livingstone ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iulie 13, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Apus de soare pe Zambezi. ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iulie 14, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Kazungula Traversarea fluviului Zambezi cu feribotul. ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate