ZULU Postat Iunie 19, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2014 (editat) Re: 44 Africa - Romanian Expedition Foarte frumos. unii inca viseaza . Dupa atita atatare ar prinde bine si un dus rece. Ia de arata-ne niste calcule financiare,la km si consumuri, cazari, vize,avioane si vapoare...chestii din astea mai omenesti, te rugam. Sa vedem cum si pe unde stam cu putirinta....ca dorinta... LE: am gasit o parte....restul asteptam. DATE STATISTICE Kilometri parcursi - 11.850 km Ore de conducere - 165 h Viteza medie - 71 km/h Total carburant - 1350 l Consum mediu - 11,39 l la 100 km Kilometri parcursi: On road - aproximativ 7703 (65%) Off road - aproximativ 4147 (35%) Datele statistice deja le-ai gasit. Am sa exemplific punctual urmatoarele cheltuieli. Transportul masinii. Constanta - Mombasa ; 5136$ Foarte scump dar transportatorul justifica prin taxele mari de incarcare/descarcare a containerului practicate de porturile prin care trece. Cape Town - Constanta ; 2500$ Paradoxal dar transportul masinii la intoarcere este la jumatate desi distanta este aproape dubla. CPD Noi a trebuit sa cumparam doua CPD pentru simplul fapt ca am trecut prin mai mult de 5 tari care solicita CPD iar dupa cum bine cunoastem un carnet are doar 5 pagini. Un carnet costa 500 EUR iar garantia platita de noi a fost de 16000. Transportul cu avionul Bucuresti - Mombasa Cape Town - Bucuresti Aproximatix 1000 Euro/persoana Vize Aproximativ 200 $/persoana Cazare/masa Aici problema este mai delicata, au fost locuri unde ne-am cazat cu 10 $ (camera) pe noapte si masa nu a depasit 10 $ dar au fost si zile de cazare cand am platit 100 $ pe noapte pentru o camera cu doua locuri (desigur unul din cele mai scumpe locuri a fost Cape Town). O tara mai instarita este mai scumpa iar preturile sunt pe masura serviciilor oferite. Din fericire pentru noi si bugetul nostru marea majoritate a locurilor in care am fost au fost rezonabile ca pret atat pentru cazare cat si pentru masa. Facand o medie a intregii expeditii pot spune ca 50-70 $/persoana/zi sunt suficienti. Parcurile nationale Intrarea in parcurile nationale difera de la tara la tara si in functie de importanta parcului respectiv. Exemplu: Ngorongoro - intrare cu masina 200 $, taxa/persoana 50 $ De preferat este sa intri in parcuri cu masini si soferi locali care stiu unde sunt locurile de interes unde pot fi vazute animalele si cunosc comportamentul acestora. In Ngorongoro am vazut lei (sunt doar 25 in tot craterul care are o suprafata de 26400 ha) numai datorita faptului ca tracker-ul cunostea locurile pe unde stau leii si orele cand acestia devin activi. O intrare pe cont propriu cu masina proprie este frumoasa dar necunoscand traseele si locurile animalelor risti sa alergi o zi intreaga sa faci sute de kilometri si sa nu vezi nimic. Editat Iunie 19, 2014 de ZULU ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iunie 19, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Am citit si m-am abtinut pina acum. ........................................................................... Ceva fara asfalt sub roti cand ne arati? Salut! Banuiesc ca ce am postat in ultima perioada multumeste cititorul? :no1 Oricum, vor urma si alte clipuri cu pamant rosu sub roti. ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Salut, cititorul este cu ochiul incintat de imagini si plans de costuri....Aveau dreptate baietii aia de care povesteam inainte sa plecati ,cei cu Africa de Sud plus vecinii....este muuuult mai ieftin si mai simplu sa inchiriezi rabla de acolo....au scos daca nu ma insel un 4000-5000$ pe doua persoane/familie cu avion si masina super dotata pentru 18 zile. Plus ca ei au luat masini complet echipate cu cort,bucatarie si chestii total autonome,deci daca vroiau puteau sa mai sunteze din cheltuielei cu cazarea macar..... La voi transport dus-intors pt masina si doua persoane ajunge la 10000$.... Si marele Plus 16000E garantie la CDP....din start. Ati luat CDP din Germania sau nu, via ACR? Auzisem la gusteru ca via Germania a fost 5000....poate ca a luat doar unul si masina mult mai veche ca ani?!?! Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iunie 19, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Salut, cititorul este cu ochiul incintat de imagini si plans de costuri....Aveau dreptate baietii aia de care povesteam inainte sa plecati ,cei cu Africa de Sud plus vecinii....este muuuult mai ieftin si mai simplu sa inchiriezi rabla de acolo....au scos daca nu ma insel un 4000-5000$ pe doua persoane/familie cu avion si masina super dotata pentru 18 zile. Plus ca ei au luat masini complet echipate cu cort,bucatarie si chestii total autonome,deci daca vroiau puteau sa mai sunteze din cheltuielei cu cazarea macar..... La voi transport dus-intors pt masina si doua persoane ajunge la 10000$.... Si marele Plus 16000E garantie la CDP....din start. Ati luat CDP din Germania sau nu, via ACR? Auzisem la gusteru ca via Germania a fost 5000....poate ca a luat doar unul si masina mult mai veche ca ani?!?! Intr-o oarecare masura ce spuneau baietii care au inchiriat masini din Africa de Sud este adevarat dar trebuie spus ca au inchiriat masini pe care le-au folosit doar in Africa de Sud, Namibia si probabil Botswana timp de 18 zile. Un alt aspect pe care l-am sesizat la fata locului este ca in Botswana nu prea am vazut masini inchiriate pentru trasee iar in Zambia, Tanzania, Rwanda, Uganda si Kenya....nici vorba de asa ceva (desigur ma refer la masini pe care sa le inchiriezi si sa traversezi Africa cu ele de pe o coasta pe alta). In Africa de Sud, Namibia si Botswana se pot inchiria masini.... cu o conditie esentiala......sa le si aduci inapoi de unde le-ai luat sau sa le lasi la un partener agreat, in cazul nostru neputand aplica o astfel de strategie care poate parea ceva mai ieftina la prima vedere. De conditiile de inchiriere si asigurare nici nu vreau sa discut. In concluzie varianta mai de familie cu femeile dupa ei a fost varianta perfecta pentru baietii sus amintiti dar nu si pentru noi. Legat de CPD, am apelat la ACR dupa o discutie facuta cu cei din Germania (ADAC daca nu ma insel) care ne-au calculat aceiasi garantie ca si in Romania, garantie care in fapt este calculata dupa anul de fabricatie al masinii. ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Iunie 20, 2014 Partajează Postat Iunie 20, 2014 (editat) Re: 44 Africa - Romanian Expedition Salut, cititorul este cu ochiul incintat de imagini si plans de costuri....Aveau dreptate baietii aia de care povesteam inainte sa plecati ,cei cu Africa de Sud plus vecinii....este muuuult mai ieftin si mai simplu sa inchiriezi rabla de acolo....au scos daca nu ma insel un 4000-5000$ pe doua persoane/familie cu avion si masina super dotata pentru 18 zile. Plus ca ei au luat masini complet echipate cu cort,bucatarie si chestii total autonome,deci daca vroiau puteau sa mai sunteze din cheltuielei cu cazarea macar..... La voi transport dus-intors pt masina si doua persoane ajunge la 10000$.... Si marele Plus 16000E garantie la CDP....din start. Ati luat CDP din Germania sau nu, via ACR? Auzisem la gusteru ca via Germania a fost 5000....poate ca a luat doar unul si masina mult mai veche ca ani?!?! Noi ne gandeam la tura din sud sa cumparam o rabla locala ( in SA am gasit discovery in jur de 4500 euro) si sa o revindem chiar si in pierdere, transport rotterdam namibia fiind 2600 doar la dus din care 1600 sint taxele. Carnetul de pasaj a fost 195 euro + 3 trimisul si garantia a fost de 1500 la valoarea noastra declarata de 10 000 de masina. nu i-a interesat anul de fabricatie - ar putea sa fie noua si sa fie o rabla . partea buna a fost ca noi am avut 25 de pagini la carnet. Data viitoare nici nu ma mai complic cu carnetul, l-am scanat pe asta, doar trebuie sa schimb data - long live phtoshop. Am intalnit in Senegal multi care lucrau asa, era un tip pe un forum care se ocupa de carnete de astea. Din cate am inteles se accepta si scrisoare de garantie de la banca sau garantie imobiliara "Facand o medie a intregii expeditii pot spune ca 50-70 $/persoana/zi sunt suficienti." In banii astia intra si costul combustibilului, parcuri, sau doar mancare/cazare? Editat Iunie 20, 2014 de gusteru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iunie 20, 2014 Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Multumesc de lamuriri ,Gusterul. Stiam eu ceva dar nu vroiam sa vorbesc din povesti. "Intr-o oarecare masura ce spuneau baietii care au inchiriat masini din Africa de Sud este adevarat dar trebuie spus ca au inchiriat masini pe care le-au folosit doar in Africa de Sud, Namibia si probabil Botswana timp de 18 zile"--este foarte adrevarat,nu au mers mai departe de atat.Si binenteles au revenit cu masinile la punctul de plecare-aveau si biletele de avion dus intors.... Trebuie sa intelegeti ca nu contest nimic aici,doar fac conversatie si incerc sa pregatesc culesul unor struguri altoiti....ca unii sunt citeva etaje mai sus si nu am cum sa ajung inca acolo,asta este alta treaba,dar concluzionez ca la nivelul meu pot sa ma aleg cu ceva productie destul de lesne,.......:grin: intelegeti ? Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Iunie 20, 2014 Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition In afara subiectului : "Constanta - Mombasa ; 5136$ Foarte scump dar transportatorul justifica prin taxele mari de incarcare/descarcare a containerului practicate de porturile prin care trece." :grin: Fara a ridica pretentii, oricand si pentru oricine, pot consilia pe aceasta tema. Innebunesc cand vad ca pentru multi banul reprezinta un target si nu o consecinta a muncii bine facute..... La subiect : Felicitari! AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iunie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2014 (editat) Re: 44 Africa - Romanian Expedition Noi ne gandeam la tura din sud sa cumparam o rabla locala ( in SA am gasit discovery in jur de 4500 euro) si sa o revindem chiar si in pierdere, transport rotterdam namibia fiind 2600 doar la dus din care 1600 sint taxele. Carnetul de pasaj a fost 195 euro + 3 trimisul si garantia a fost de 1500 la valoarea noastra declarata de 10 000 de masina. nu i-a interesat anul de fabricatie - ar putea sa fie noua si sa fie o rabla . partea buna a fost ca noi am avut 25 de pagini la carnet. Data viitoare nici nu ma mai complic cu carnetul, l-am scanat pe asta, doar trebuie sa schimb data - long live phtoshop. Am intalnit in Senegal multi care lucrau asa, era un tip pe un forum care se ocupa de carnete de astea. Din cate am inteles se accepta si scrisoare de garantie de la banca sau garantie imobiliara "Facand o medie a intregii expeditii pot spune ca 50-70 $/persoana/zi sunt suficienti." In banii astia intra si costul combustibilului, parcuri, sau doar mancare/cazare? Salut! In principal ma bucur ca a reinviat discutia constructiva din care se pot trage concluzii benefice pentru cei ce au in plan pe viitor un traseu pe continentul African. Trebuie spus ca pentru noi a fost prima experienta de acest gen in Africa si in prima faza traseul a avut o alta configuratie cu plecare pe roti din Romania....traversat Mediterana cu feribot-ul in Egipt si traseu pana in Africa de Sud cu punct final Cape Agulhas. Din pacate situatia politica din Egipt nu a mai permis acest lucru dar nici nu ne-a determinat sa renuntam, motiv pentru care am cautat o varianta iar aceasta a fost cu transportul masinii in Kenya la Mombasa. Categoric acesta solutie a fost una costisitoare dar .... visul si dorinta de aventura au invins in detrimentul costurilor. Daca ar fi sa judec din punct de vedere financiar, costul transportului masinii plus costul avionului pana la Mombasa acoperea cu brio drumul din Egipt pana in Kenya dar nu a fost posibil din pacate. Un alt aspect deloc de neglijat este timpul alocat deplasarii iar in prima varianta timpul trebuia sa fie o idee mai mare datorita distantei foarte mari si a punctelor obligatorii de trecere (ma refer in special la Asuan unde trecerea se face cu feribot-ul si procedurile locale iau aproximativ o saptamana). Legat de masina. Da, am avut in calcul si o varianta asemanatoare cu cea spusa de tine de achizitionarea unei masini pe care sa o donam in Africa de Sud dar am renuntat datorita proiectelor viitoare ( vezi www.44africa.ro ) si datorita coplicatiilor legate de vama, CPD, donatia in sine, etc. "Facand o medie a intregii expeditii pot spune ca 50-70 $/persoana/zi sunt suficienti." In banii astia intra si costul combustibilului, parcuri, sau doar mancare/cazare? Cu exceptia parcurilor si atractiilor turistice media este de 50-70 $/persoana/zi, desigur fara a avea pretentii foarte mari in ce priveste cazare. In privinta combustibilului sa nu uitam .... noi am fost patru intr-o masina iar costurile s-au impartit ca atare. De aici poate veni o alta discutie ,,doar o masina?" , da doar atat ne-am permis desi poate se mai gaseau doritori care sa ni se alature pentru a evita situatiile neplacute ce puteau aparea in teren, din fericire pentru noi astfel de situatii nu au fost. Cu respect, ZULU Editat Iunie 20, 2014 de ZULU ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iunie 20, 2014 Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition De curiozitate: ce preturi au carburantii pe acolo? Gasesti si motorina si benzina? Nu mai intreb de GPL... :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Iunie 20, 2014 Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Desi mi se pare riscant sa pleci doar cu o masina, mai bine iau acest risc decit sa plec cu o trupa de necunoscuti. Oricum voi ati fost in partea civilizata a africii, nu era asa o problema mare in caz de necazuri cu masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iunie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Multumesc de lamuriri ,Gusterul. Stiam eu ceva dar nu vroiam sa vorbesc din povesti. "Intr-o oarecare masura ce spuneau baietii care au inchiriat masini din Africa de Sud este adevarat dar trebuie spus ca au inchiriat masini pe care le-au folosit doar in Africa de Sud, Namibia si probabil Botswana timp de 18 zile"--este foarte adrevarat,nu au mers mai departe de atat.Si binenteles au revenit cu masinile la punctul de plecare-aveau si biletele de avion dus intors.... Trebuie sa intelegeti ca nu contest nimic aici,doar fac conversatie si incerc sa pregatesc culesul unor struguri altoiti....ca unii sunt citeva etaje mai sus si nu am cum sa ajung inca acolo,asta este alta treaba,dar concluzionez ca la nivelul meu pot sa ma aleg cu ceva productie destul de lesne,.......:grin: intelegeti ? Salut! Am inteles perfect ca nu se pune problema de contestat ceva si desigur incercam sa facem o conversatie ce poate fi utila tuturor iar in final vom putea trage cele mai bune concluzii. Cu respect, ZULU ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iunie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2014 (editat) Re: 44 Africa - Romanian Expedition In afara subiectului : "Constanta - Mombasa ; 5136$ Foarte scump dar transportatorul justifica prin taxele mari de incarcare/descarcare a containerului practicate de porturile prin care trece." :grin: Fara a ridica pretentii, oricand si pentru oricine, pot consilia pe aceasta tema. Innebunesc cand vad ca pentru multi banul reprezinta un target si nu o consecinta a muncii bine facute..... La subiect : Felicitari! Salut! Ma bucur sa ne reintalnim pe acest topic. Pot spune ca am beneficiat de consilierea lui @pmstancu, caruia ii multumesc pentru acest lucru. Multumesc! Cu respect, ZULU P.S. Oricum raman invidios pe tine pentru BJ-uri Editat Iunie 20, 2014 de ZULU ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iunie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition De curiozitate: ce preturi au carburantii pe acolo? Gasesti si motorina si benzina? Nu mai intreb de GPL... :) Salut! Sa incep cu GPL .... probabil exista dar nu am vazut asa ceva Motorina si benzina gasesti peste tot iar preturi sunt diferite de la o tara la alta Motorina Kenya - 1,26 $ Tanzania - 1,27 $ Uganda - 1,35 $ Rwanda - 1,73 $ Zambia - 1,48 $ Botswana - 1,25 $ Namibia - 1,31 $ South Africa -1,42 $ Am avut dupa noi patru canistre a cate 20 l pe care le-am umplut in Kenya si nu le-am folosit deloc. Pur si simplu nu a fost nevoie, am gasit statii de realimentare cu carburant in fiecare loc prin care am trecut. Cu respect, ZULU ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iunie 20, 2014 Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Cu GPL-ul am glumit. :) Preturile pe acolo sunt bune, adica e mai ieftin ca pe la noi. Pacat ca e prea "greu" de ajuns pana acolo, si prea multe formalitati... ca pe acolo se pare ca treaba e simpla. Cred ca a fost "aventura vietii voastre"... :) E o chestie sa strabati atata drum pe sol, intr-o zona necunoscuta si complet diferita de ce stim noi pe aici, chiar daca ati dispus de scule moderne (gps) si informatii culese. Bravo voua! Referitor la costuri, avand in vedere ca s-au impartit la 4 persoane, eu zic ca ati iesit bine, si ati avut parte de o aventura mult mai bogata decat sa va invartiti intr-un cerc mai restrans. Apreciez ca ati impartasit cu noi experienta voastra, chiar cu atat de multe detalii. Am pus si eu track-urile voastre la pastrare, cine stie, poate intr-o zi... :old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iunie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Desi mi se pare riscant sa pleci doar cu o masina, mai bine iau acest risc decit sa plec cu o trupa de necunoscuti. Oricum voi ati fost in partea civilizata a africii, nu era asa o problema mare in caz de necazuri cu masina. Sunt in totalitate de acord cu ce spui. Legat de partea civilizata a Africii mai trebuie precizat ceva, cu cat cobori catre sud se simte si se vad influentele ce au dus la civilizatie iar pe noi ne-au marcat in mod placut orasele din vestul Namibiei, Swakopmund si Walvis Bay si desigur Cape Town in Africa de Sud. Un alt aspect legat de masina (Toyota) este ca gasesti reprezentante foarte bine puse la punct in mai toate orasele mari cu oameni priceputi care rezolva rapid o problema. Exemplul este destul de concludent si simtit pe propria piele. ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iunie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Cu GPL-ul am glumit. :) Preturile pe acolo sunt bune, adica e mai ieftin ca pe la noi. Pacat ca e prea "greu" de ajuns pana acolo, si prea multe formalitati... ca pe acolo se pare ca treaba e simpla. Cred ca a fost "aventura vietii voastre"... :) E o chestie sa strabati atata drum pe sol, intr-o zona necunoscuta si complet diferita de ce stim noi pe aici, chiar daca ati dispus de scule moderne (gps) si informatii culese. Bravo voua! Referitor la costuri, avand in vedere ca s-au impartit la 4 persoane, eu zic ca ati iesit bine, si ati avut parte de o aventura mult mai bogata decat sa va invartiti intr-un cerc mai restrans. Apreciez ca ati impartasit cu noi experienta voastra, chiar cu atat de multe detalii. Am pus si eu track-urile voastre la pastrare, cine stie, poate intr-o zi... :old Preturile sunt bune si pe deasupra ne-a ajutat si consumul nesperat de bun al masinii in conditiile date: patru handralai cu bagaje, scule, consumabile, ceva piese de schimb si 80 l de motorina....in total aproximativ 800 kg. De formalitati ce pot spune....greu, costisitor....dar merita iar in grupul nostru cel care s-a ocupat de aceasta problema este Edi iar noi ceilalti ii multumim pentru efortul depus. Da cu certitudine a fost ,,aventura vietii noastre", ne-am dorit-o, ideea a plecat de la o masa tovaraseasca unde fiecare a achesat din prima strigare la propunerea facuta. La acel moment nici unul dintre noi nu stia cu ce se mananca o astfel de plecare iar mai mult decat atat nici macar nu aveam masina. Restul este o poveste frumoasa pe care am reusit sa o punem in practica. ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Iunie 20, 2014 Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition asta e marele avantaj la toyota si lr, problema e mai la nord ca nu gasesti alea " marile orase" asa usor. asta iarna am facut 700 km pina la un oras cu piese sa schimb un semering la motor - m-a costat uleiul mai mult decit reparatia - in sud orasele sint mai dese. vorbesc de orase, nu de satele de chirpici care sint trecute pe harti ca orase. totusi, cind m-a lasat furca de la ambreiaj am fost foarte fericit ca am fost in doua masini. 80 km de remorcat m-ar fi dus o avere daca aveam noroc sa gasesc asa repede. noroc ca rablele noastre permit improvizari cu caracter definitiv pe baza de ciocan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iunie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition asta e marele avantaj la toyota si lr, problema e mai la nord ca nu gasesti alea " marile orase" asa usor. asta iarna am facut 700 km pina la un oras cu piese sa schimb un semering la motor - m-a costat uleiul mai mult decit reparatia - in sud orasele sint mai dese. vorbesc de orase, nu de satele de chirpici care sint trecute pe harti ca orase. totusi, cind m-a lasat furca de la ambreiaj am fost foarte fericit ca am fost in doua masini. 80 km de remorcat m-ar fi dus o avere daca aveam noroc sa gasesc asa repede. noroc ca rablele noastre permit improvizari cu caracter definitiv pe baza de ciocan Incontestabil de aici si marele avantaj pentru cei care fac trasee cu Toyota sau Land Rover, posibilitatea de a efectua o reparatie mult mai rapid si mai ieftin decat alte marci consacrate. Un alt avantaj pe care l-am avut a fost starea masinii care la momentul plecarii in tura avea in jur de 42.000 km. ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Iunie 20, 2014 Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition fericitilor, noi am avut un 110 din 85 cu ceva peste 400 000km si un serie 2 88 din 1966 la care i-am pierdut sirul kilometrilor. de remarcat ca 88-ul nu a avut decit o bucsa de cauciuc rupta la un amortizor. ca de obicei, simplicity rules. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mm Postat Iunie 20, 2014 Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Salut si felicitari pentru ce ati reusit, v-am urmarit cu mare interes traseul. As avea o intrebare legata de CPD: pana la urma, el poate fi eliberat si de ADAC pentru miasnile neinmatriculate in Germania? Eu am intrebat ultima data acum cateva luni si mi-au zis ca este obligatoriu sa il fac la autoritatea rutiera din tara unde e inmatriculata masina, adica ACR. Multumesc de raspuns, Alex Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iunie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition fericitilor, noi am avut un 110 din 85 cu ceva peste 400 000km si un serie 2 88 din 1966 la care i-am pierdut sirul kilometrilor. de remarcat ca 88-ul nu a avut decit o bucsa de cauciuc rupta la un amortizor. ca de obicei, simplicity rules. Regula este foarte clara - cu cat mai simplu cu atat mai bine. ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iunie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Salut si felicitari pentru ce ati reusit, v-am urmarit cu mare interes traseul. As avea o intrebare legata de CPD: pana la urma, el poate fi eliberat si de ADAC pentru miasnile neinmatriculate in Germania? Eu am intrebat ultima data acum cateva luni si mi-au zis ca este obligatoriu sa il fac la autoritatea rutiera din tara unde e inmatriculata masina, adica ACR. Multumesc de raspuns, Alex Salut Alex Din discutia noastra avuta cu cei de la ADAC am tras concluzia ca se putea lua CPD si de la ei dar pana la urma conditiile erau asemanatoare, motiv pentru care in final am optat la varianta apropiata ACR. Si in Germania ne cereau tot 16000 Euro garantie. Probabil ca aceasta garantie se calculeaza si in functie de vechimea/valoarea masinii. ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Iunie 20, 2014 Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition As avea o intrebare legata de CPD: pana la urma, el poate fi eliberat si de ADAC pentru miasnile neinmatriculate in Germania? Eu am intrebat ultima data acum cateva luni si mi-au zis ca este obligatoriu sa il fac la autoritatea rutiera din tara unde e inmatriculata masina, adica ACR. Multumesc de raspuns, Alex eu l-am facut la adac si am masina imatriculata/locuiesc in olanda. am folosit pasaportul romanesc. anwb - echivalentul olandez al adac acr - nu ne-a facut decit carnetul international si certificatul international al masinii, pe care nu a interesat pe nimeni pe drum. probabil e o chestie de intelegere intre agentii, trebuie sa mai intrebi. poti incerca si in elvetia, ei au un echivalent al cdp numit carnet aa acceptat peste tot. sau sa recurgi la unul masluit cum fac nenumarati. pe forumul sahara overland era cineva care se ocupa cu asta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZULU Postat Iunie 20, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition Drumul de la Kigoma la Parcul National Katavi (Tanzania) ZULU 44 Africa TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mm Postat Iunie 20, 2014 Partajează Postat Iunie 20, 2014 Re: 44 Africa - Romanian Expedition @Zulu: din cate am mai citit, garnatia la ADAC se calculeaza, intr-adevar, in functie de valoarea si vechimea masinii. ACR-ul are garantie fixa, indiferent de acesti factori. De-aceea m-ar interesa pe mine varianta ADAC, eu avand un 80 vechi de 20 de ani :) Zulu si gusteru: imi puteti da, va rog, mail-urile celor cu care ati vorbit voi la ADAC si care v-au confirmat ca se poate face si la ei? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate