adrian_c Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 (editat) Re: Y60 swb rd28t 1993 Referitor la cloncanit la plecare si franare am avut si eu aceiasi problema. Am avut un tampon motor rupt, l-am inlocuit si degeaba. Am mai gasit un tampon la cutie slabit, l-am fixat la loc si degeaba. De prima oara am banuit si bucsele de la tendoanele fata dinspre sasiu. Zgomotul se auzea cumva in podea in dreptul sezutului. Initial am crezut ca se poate transmite prin sasiu din alta parte. Bucsele pe care le aveam la tendoane erau din poliuretan. Aparent aratau destul de bine. Dupa mai bine de 2 ani de zgomot, timp in care ma obisnuisem cu el, am schimbat ieri bucsele de la tendoane si surpriza, zgomotul a disparut. In decursul timpului am constatat ca vara cloncanea (batea) mai putin si iarna ziceai ca se rupe ceva. Bucsele de poliuretan cred ca se cam tasasera si la temperaturi scazute se intareau si deveneau aproape casante. Am inlocuit cu unele din cauciuc normal. Exact ca si cele originale ale masinii. Incearca sa le schimbi si tu. Nu se schimba foarte greu. Sper sa te ajute. Eu pe timpul zilei sunt prin zona Popesti Leordeni- Frumusani. Daca vrei da-mi un semn si poate te ajut cu o constatare sau cu o parere. Cred ca avem masini aproape identice. (acelasi model, aceeasi culoare, aprox aceleasi dotari si din cate am vazut pana acum si aceleasi probleme) Editat Ianuarie 15, 2015 de adrian_c Nissan Patrol Y60 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 15, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 salut Adrian si multumesc pentru ce mi-ai spus mai sus. eu la tendoane partea d ela sasiu sunt cele de cauciuc originale ,o caruta de bani,au costat cat jumate din suspensie :) in fata am custer kit ala galben,probabil ca e poliuretan ca pare mai tare :) biletele si silent blocurile de la bara antiruliu sunt schimbate,la panhard deasemenea,rulmenti,placute,discuri...etc schimbate, singura neschimbata e bara de conexiune si nu sunt foarte convins aia de directie desi nu au pic de joc sau altceva...in rest suspensie OME noua cu tot ce trebuie...chiar nu inteleg acum si eu am sesizat cand a inceput frigul dar probabil ca din cauza faptului ca stateam cu geamul deschis vara ca am scos aerul d ela mine :) si eu am banuit suportii d emotor sau cutie dar i-am schimbat pe toti cu unii noi si ..:) lafel tot bocane:) ma voi obisnui probabil si eu cu zgomotul si cand vor ceda le voi schimba,acum in nici un caz nu voi schimba bucsile ca au costat si astea destul,macar sa crape sa fie defecte cu ceva sa le schimb ca altfel ma cam enervez si oftic:):):) eu sunt un pic diametral opus ca zona:) pipera,otopeni,buftea :) cam asta e aria de actiune la mine :) stiu ca e cineva un Nissan-ist :) de-al nostru prin zona otopeni corbeanca buftea dar e Y61 e mare(lung) si e bej auriu cu 35-uri si are numarul GRU parca:) il salut pe aceasta cale:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 (editat) Re: Y60 swb rd28t 1993 Apropo de problema cu antena, eu vad 2 rezolvari elegante din care una si foarte usoara. 1. - aia usoara si eleganta: "se gaseste pe la baietii" cu CB-uri un "splitter/filtru" care se monteaza pe cablul antenei de CD si in care te poti infige si cu antena de la casetofon. Cred ca mai am si eu unul pe acasa pe care l-am folosit cu mult succes la vechea toyota. - parca ii zice diplexor, daca nu ma insel domnu` radioamator :) 2. - aia doar eleganta: o antena care se monteaza in aripa (o sti pe a mea) Editat Ianuarie 19, 2015 de iwa GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 19, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 varianta 1 e naspa nu imi place:) varianta 2 o am si eu in caz de nevoie :) am antena electrica de la ZJ-ul dezmembrat trebuie doar montata:) dar eu am varianta 3 :) cea mai simpla si practica:) am pus la loc antena originala cu prinderile ei cu tot dar careia i-am jumulit protectia de plastic de la suport,si merge acum muzica fara probleme :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 19, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 update :) vorbit tocmai cu un prieten care mi-a spus ca tocmai are acelasi comportament si clantanit la franare si plecare de pe loc...dar a gasit problema ...PE SPATE a schimbat se pare bucsile alea si pare sa fi disparut. e posibil? daca da cum de eu simt pe sub pedale ca si cum ar lovi ceva? daca treaba e in spate? care sunt codurile pentru bucsile astea ca din cate stiu sunt 4 brate,2 scurte doua lungi? sunt aceleasi bucsi? sau sunt diferite? si niste preturi daca stiti ar fi util :) merita schimbate aceste bucsi doar ele sau e mai simplu de schimbat cu brate cu tot? desigur depinde de pret spre exemplu la niva un brat mic ma costa 80 de lei dar doua bucsi erau45 de lei deci merita mai degraba sa le schimb cu tot cu brat era si mai rapid :) in 20 de minute nu aveam ce face:) daca tot desfac pe acolo ce ar mai trebui sa schimb? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 update :) vorbit tocmai cu un prieten care mi-a spus ca tocmai are acelasi comportament si clantanit la franare si plecare de pe loc...dar a gasit problema ...PE SPATE Are logica. Chiar, pe spate nu ai aruncat un ochi deloc? Bucsele de la tirantii spate sunt aceleasi ca la bratele fata, daca nu ma insel. Vine @cos si-mi da una peste bot imediat daca nu-i asa:ha:. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Nu-i asa . Botu' ti-l las pentru dentist , aia da durere ( si ) in portofel . Bucsa brat inf + sup spate : 55045-06 J 00 . Orice fabricant ar fi , alege bucsele biconice ( hi-flex ) - baga un ochi si cerceteaza ca nu mai am pozele cu obectu' , acum 8 ore le-am dilit in timpul meditatiei matinale de dileala . Nu sunt aceleasi cu bucsele pentru tendoane fata . Daca sunt defecte se observa usor , dar nu urla singure ca sunt politicoase si indura in tacere , tace si merge ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 19, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 :) multumesc :) mi-ar fi fost utila o poza da caut poate gasesc pe net :) deci imi trebuie 8 bucati se pare :) legat de verificat am verificat si pe spate dar...vizual nu parea nimic in neregula,voi vedea ce si cum :) oricum daca desfac cred ca schimb si bieletele de la antiruliu :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Ele stau p-acolo dar miezul central se poate separa de mantaua de cauciuc si desi arata tot asa au oarece joc . Poze are Gogu pe alese , dar ce faci cu poozili ? ca doar nu le alegi ca pe rosii la piata ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TractoRila Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 :) multumesc :) mi-ar fi fost utila o poza da caut poate gasesc pe net :) deci imi trebuie 8 bucati se pare :) legat de verificat am verificat si pe spate dar...vizual nu parea nimic in neregula,voi vedea ce si cum :) oricum daca desfac cred ca schimb si bieletele de la antiruliu :) Gasesti la alpadrino codul indicat de cos doar ca mai aveau vreo 6 pe stoc si in 7 zile le ai pe toate la 83 ron bucata si sunt oem ''Viata trebuie savurata, nu suportata'' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 19, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Gasesti la alpadrino codul indicat de cos doar ca mai aveau vreo 6 pe stoc si in 7 zile le ai pe toate la 83 ron bucata si sunt oem ce imi spui tu acolo suna bine desi suna costisitor suna aproape cu ce stiu eu :) doar ca de la altcineva am primit preturi intre 63 lei niste chinezarii si 320 asa zis originale japan... mi s epare enorm ,nici daca erau de aur cred c anu costau atat :) maine sun sa verific ce au ,la cat si toate cele si apoi dac atotul e ok dau comanda:) verific si la reprezentanta asa de curiozitate:D:D:D sa vedem ce aberatii vin si aia la apel :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TractoRila Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 (editat) Re: Y60 swb rd28t 1993 Eu am verificat si in alte doua parti si gasit la 86 ron dar si 135 ron pe oem. La ei am cerut pret pe aftermarket dar si pe original sa pot face diferenta si nu aveau decat oem 14 bucati pe stoc din care am luat eu 8 :grin: asa ca baga tare si ia-le pe toate 8 Editat Ianuarie 19, 2015 de TractoRila ''Viata trebuie savurata, nu suportata'' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 20, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 am verificat astazi la reprezentanta :) costa 185 lei bucata:) livrabile in acceasi zi :) am vorbit si prin alte doua -tri parti si comanda...etc...lalala preturi in jur de 120 pe bucata am vorbit si la al padrino si le au doar pe alea 6 pe care le-am rezervat :) ma anunta cand ajung la ei sa le ridic asa ca acum caut 2 bucsi OEM :) are careva de vanzare?:D:D:D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TractoRila Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Ti-am dat pm ieri :h5 ''Viata trebuie savurata, nu suportata'' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 20, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Ti-am dat pm ieri :h5 Am primit da nu are nici un link atasat nimic pe care sa ma uit.:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 20, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 am si eu 6 bucsi :) pentru ca am vorbit cu multa lume si multi au spus ca pot fi contrafacute,pun aici imaginile cu bucsile,eventual daca are cineva unele de care e convins ca sunt originale sa le comparam :) eu sper doar ca si ale mele sa fie originale sa nu fi platit aiurea pe ceva pretul care nu merita:) asa ca acum ramane sa caut inca 2 :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Asa arata si originalele mele , deci e posibil sa fim amundoi 'genuini' sau amundoi 'fazani genuini' . La cat m-au costat ar fi bine sa fie 'genuine' ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 22, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 am verificat bucsile bratelor spate si.....sunt bune :) asa ca le mai las eventual daca cedeaza intre timp le schimb, :) dar am cosntatat ca am un inceput de cedare pe la crucea spate de la cardan aia dinspre diferential. asa ca acum daca are cineva :) cos :) codul de la crucile cardanice ar fi o treaba :) si inca ceva,mergand ieri si azi cu masina mi se pare ca se aude de pe dreapta din fata un zgomot ca o tabla care zdrangane invartindu-se pe un ax :) am suspectat ceva adunat pe sub masina da nu e nimic :) am suspectat ca imi joaca un colier d ela evacuare,,,dar nu e :) ramane MRL-ul ...dar poate face el in halul asta? ideea e ca nu face mereu doar uneori iar de mentionat ca face si in 4x2 si in 4x4...iar eu mrl-uri am dealea originale cu lock si auto :) eu le tin pe auto. cum pot sa verific daca e d ela mrl? ca nu pot sa stau cu capul pe geam si sa si conduc :) ca am volanul pe stanga:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 (editat) Re: Y60 swb rd28t 1993 Am doar somon in frigider si o conserva de ton , cod n-am ...cod de cruce iar n-am ca pot fi unele variatii in functie de producatorul crucilor . A se tine in rezerva ideea ca n-am Y60 , ci un fel de Y61 inghesuit sub un fost 260 caruta lunga ( si cine mai stie ce naiba o mai fi dupa ce trece vara ... sper ca nu iese toyota sau ...amarok.. daca ar fi trabant wagon nu m-ar deranja ....) . Deci , coduri , coade si cosite ... doar ce am adunat in timp ... dar daca pot ajuta undeva cat timp sunt cu mintea treaza , pun tot ce am pe tava ... ( ... desi am nenorocit pi unii uamini ca am scos sticla cu aia galbena si am pus in loc o butelcuta cu oolei de masline si astfel s-a secat tava de udatura , jale mare la timp de restriste ... am si lacrimarii pentru emotivi ... ) ... Cel mai sigur e sa demontezi , masori sau intr-un caz fericit ai codul de Koyo ( de ex. ) inca vizibil si mergi la sigur . Crucea cu joc sau culisanta cu joc e o sursa sigura de clampaneala , asemenea si diferentialul cu joc de angrenare . La MRL prima miscare ar fi curatarea lor temeinica de vaselina , in multe cazuri ajuta sau daca nu era necesar oricum nu strica . Se ung minimal cu ulei de transmisie - eu le ung relativ generos adica prea mult la remontare dar le las la scurs cat mai mult timp , de obicei peste noapte si a doua zi le remontez in 5 minute cat imi ia sa strang cele 12 surube . Zgomotul ala de tabla care zdrangane nu e neaparat de la MRL , poate fi si o tabla de protectie care se freaca de disc , e iarna si cam e sezonul lor la indoit . La MRL se aude ca un zornait-bazait agresiv , ca o viespe psihedelica , usor de depistat pe ce parte e daca se merge cu geamurile coborate pe langa un gard ( sunetul se reflecta si se aude surprinzator de bine ) , sau cu ajutorul unui alt sofer in timp ce scoti capul pe jeam la pasager ca un cutu cu limba in vant ( partea cu limba e obligatorie ca e un important organ senzorial ) . La partea soferului se poate merge si fara al doilea sofer dar e nasol ca nu are cine sa se ascunda sub sapca in timp ce scoti capul pe geam cu limba scoasa ( foarte important ca e un important organ senzorial si nu numai ) . Testul se face la 30-40 kmh in 2 HI , e indicat sa se faca cateva viraje stg-dr pentru a roti diferit rotile . Daca cumva in 4x4 da semne clare de pierderea angrenarii - clantanit , tractiune cu socuri sau intermitenta - poti regreta de pe acum AVMurile ... oarecum , nu prea tare dar ... O alta posibilitate de zdranganeala poate fi o protectie termica de la galeria de evacuare , se pot ( si se intampla mai devreme sau mai tarziu ) fisura si vibreaza liber , de aici si un zdranganit aparent inexplicabil . Editat Ianuarie 22, 2015 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Salut, Incearca aici pentru coduri: http://nissan4u.com Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 22, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Salut, Incearca aici pentru coduri: http://nissan4u.com Sorin EXCELENT link da ma bagat in ceata :) e prea vast si ma incurcat in tipuri de piese:) pai cand am dat la cruce cardanica am gasit doua pozitii 11 si 12 si cand am dat pe un tip de cod sa deschis o pagina cu vreo 50 de referinte :):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 22, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 intr-un final am gasit si eu o roata de rezerva lafel cu ale mele :):):) Multumesc Ovidiu(Nessum) pe aceasta cale :) iar tot astfel pentru ca acum eu nu mai am ce face cu rezerva actuala un AT o donez cui doreste singura conditie este sa imi spuna pana maine la pranz daca o vrea ca daca nu o las gramada service-ului:) pun si poze , initial am vrut s ao folosesc la un leagan deala c ape vremuri in padure dar am constatat ca nu incap in el :) asa ca o sa caut una de camion ceva mai mare in diametru :) guma e un AT 31 10,5 R15 buna eu am umflat-o in aprilie si de atunci s acopt pe usa spate :) a se intelege c anu e vanzare cumparare sau alte prostii doar daca face cineva ceva cu el unii le foloseau la un ponton pentru pescuit dar costa mai mult transportul :):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alfredlna Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Referitor la disparitia antigelului din vas am patit si eu la fel. Verificarile si banuielile sunt identice cu ale tale. Nu am descoperit nici o scurgere. Care sa fie cauza?? Daca descoperi ceva da de stire care a fost cauza. La mine caldura este si temperatura motorului in sarcina nu a urcat peste normal. Y 60-2,8-1991 Si mie imi dispare antigel din vas, banuiesc si sunt sigur ca asa este ca dispare pe la radiatorul ala mic de sub cotiera sau pe undeva pe traseu. De ce spun asta ? Pt ca mocheta e vesnic uda pe lateral pe langa usi si sigur pe la radiator curge. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 23, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 legat de lichidul din vas :) eu am eliminat acel calorifer sa spun asa :) deci am eliminat si eventuala posibilitate de a curge pe acolo, e drept ca fiind tot traseul respectiv pe sub picioarele pasagerului din dreapta poate se fisureaza vreo conducta,sau poate sa curga pe la vreun colier slabit... la mine curgea pe la o veche problema,imbinarea stutului de iesire din chiulasa cu furtunul,din cauza furtunului imbatranit crapa si fisura si se prelingea apa pe motor si nu vedeam pe unde dispare poti face un test,pui un robinet pe conducta care duce la radiatorul din cotiera sau strangi cu 2 cleme furtunele,sau macar turul si vezi ce se intampla daca iti mai dispare lichidul daca va continua sa dispara atunci nu e de acolo,daca nu mai dispare :) stii ce ai de facut :) da iti recomand sa lucrezi la zona respectiva cu scaunul scos ca e mai usor :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 EXCELENT link da ma bagat in ceata :) e prea vast si ma incurcat in tipuri de piese:) pai cand am dat la cruce cardanica am gasit doua pozitii 11 si 12 si cand am dat pe un tip de cod sa deschis o pagina cu vreo 50 de referinte :):):) Eeei, pai ai mers prea departe. Cand dai click pe cod obtii o lista cu alte modele de masini (nissan) la care s-au mai folosit piesele respective (alea 50 de referinte :) ). Nu e neaparat necesar. Dupa ce gasesti codul poti sa il cauti pe al-padrino.ro, pt. ca situl lor e destul de bun in privinta codurilor. In felul asta iti faci o idee de pret. Nu e musai sa cumperi de la ei. Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate