Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Victime colaterale sau povestea celor care sunt chiar buni dar ignorati!

zolameister

Postări Recomandate

Re: Victime colaterale sau povestea celor care sunt chiar buni dar ignorati!

si...a hotarat careva ca ei sunt vinovati...cu acte in regula gen sentinta definitiva?

nu uitati ca roate se invarte.....ca-i rotunda....maine poimaine puteti voi sau eu sa fim arestati preventiv

frumos nu? :grin:

eu spun ca abia dupa o sentinta definitiva ne putem da cu parerea

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Asta ma enerveaza si pe mine: intai te aresteaza (cu tot circul aferent) si apoi trebuie sa dovedesti tu ca nu esti vinovat. Si de ce sa-i aresteze, ca doar nu erau pericole publice. Pe aia acuzati de malpraxis (deces sau mutilare) nu i-a mai arestat nimeni, au lucrat mai departe pana la solutionarea cazului ...

Il arestezi cand nu se prezinta la citatii, nu-l scoti din sala de operatie cu mascatii ... ma intreb, daca era un accident colectiv si veneau vreo 10 arsi la spital in momentul ala cand vitejii arestau intreg personalul ... cine ii opera?

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Cand se da cu parul asa, fara informatii, intotdeauna imi vine in minte asistenta aia de la spitalul de copii, cel cu incendiul. Si pe aia a condamnat-o opinia publica, la justitie a ajuns deja cu verdictul pus.

Rolul unui sistem este sa prevada si sa elimine fraudele si abuzurile. Daca sistemul medical romanesc e atat de distrus, sistemul e de cacat, altfel abuzurile nu ar fi devenit fenomen de masa. Ce mi se pare amuzant ca uneori chiar ne convine, suntem mai putin scandalizati cand sistemul lucreaza pentru noi. Spaguim pentru o foaie de boala sau un dosar de pensie de boala si e bine ca se poate. Fentam niste testari medicale si suntem fericiti ca avem loc de intors. Cand dam de dracu', intai incercam sa gasim portita care sa ne ajute, abia dupa aceea ne scandalizam.

• Like 1
Samurai incepator
Link spre comentariu

Scuzati ca ma bag, dar daca tot discutam de vina si de bani...va readuc in memorie vestitul caz Ciomu.

Cred ca il mai stiti cazul destul de mediatizat, dar poate ce nu stiti, nu mai stiti sau poate ati uitat e ca pana la urma bucuresteni de la bugetul local au trebuit sa plateasca pt repararea si daune morale la un instrument taiat.

500.000 euro virati de la visteria primariei, adica din banii comunitatii pt un instrument(adica stiti ce).

Omul a ramas fara instrument?. Da

Trebuia sa primeasca despagubiri? Da

A fost judecat cazul? Da

Si e ce fiecare bucurestean a trebuit sa plateasca aprox 1 leu pt instrumentul omului?(impartim suma la populatia buc si da cam 25 eurocenti per bucurestean) Adica de ce sa nu dam un leu pt ateneu si am dat un leu pt o scula?

De ce? Pt ca spitalul a trebuit sa plateasca si normal ca nu avea de unde....

http://www.mediafax.ro/social/pacientul-lui-ciomu-a-primit-prima-parte-din-despagubirile-cuvenite-4720791

Nu am vazut prea multa lume revoltata de acest caz....

Nu e bine sa avem idei preconcepute si sa inghitim prima pastila facila oferita de presa, alimentand credintele noastre, ci sa si cercetam putin sau macar sa lasam legea sa-si parcurga toti pasii.

e ceva ce pute in relatarile de presa de pana acum (referitor la cazul cu spitalul de arsi) fiind facute publice doar amanunte picante si senzationale, fara sa fie neaparat si adevarate.

O ipoteza(neplauzibila, dar ipoteza). Se spune in presa ca la o doctorita au fost gasiti 700.000 euro in casa. Automat banuim ca din spaga.Si acuzam public asta. Dar daca femeia avea stransi banii din vanzarea a unei mosteiri si nu avea incredere in banci? Bine, e tras de par, dar daca?. Ea va justifica banii daca e asa dar opinia bublica deja a judecat-o.

Editat de aztec
  • Like 1
... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

Presa de asemenea este manipulata politic.

In 25 de ani postrevolutie jurnalistii au devenit profesionisti in a musamaliza scandaluri, a induce opiniei publice diferite stari, pot cobori sau urca anumite persoane in ochii oamenilor la comanda celor ce detin fraiele politice... samd. Totul se face dupa reguli bine determinate ...si nimic nu este intamplator.

Stirile de acest gen sunt preluate, prelucrate si aruncate pe masa opiniei publice ptr a scoate in/din lumina anumite persoane. Daca aveti curiozitatea sa cautati pe net anumite stiri despre un anumit subiect (vezi Rosia Montana) o sa vedeti ca toate o dau la un moment dat intr-o autosugestie indusa cititorilor/ascultatorilor/privitorilor. Si toate sunt fabricate cam dupa aceeasi reteta de stimulare...a simturilor (imagini socante, sange, fapte revoltatoare). Stirile de acest gen contin foarte putina informatie si foarte multe elemente stimulatoare de simturi.

Nu spun ca in cazul medicilor astora informatia este 100% trunchiata ... dar cu siguranta stirile prezentate nu reprezinta nici 20% din adevarata situatie. In general cand se scoate in fata un astfel de scandal "la sacrificiu" cu mare insistenta ...cu siguranta se musamalizeaza altul mult mai revoltator.

Indignarea opiniei publice e controlata din "potentiometrul" mediatizarii ... Cu cat stirea e mai difuzata mai insistent cu atat creste indignarea populatiei si/sau pregatirea ei ptr asimilarea unor alte informatii ...esentiale ptr cei care sunt la pupitrul din spatele acestor stiri.

Si ce e mai important - ptr a tine opinia publica intr-o "transa indusa permanenta" care creeaza dependenta stirile de acest gen sunt "fabricate" periodic indiferent ca exista subiecte sau nu.

Scopul e unul singur: manipularea.

Experiment:

Incercati sa nu deschideti televizorul o luna, sa nu cititi nimic in presa, internet o luna, intrerupand acest ciclu ...Dupa aia ...o sa ramaneti socati de reactia care o sa o aveti la stiri de acest gen.

Poate ca multi dintre voi ma veti considera paranoic, constructor profesionist de conspiratii ...dar sa stiti ca aceasta paranoia ma tine cu picioarele pe pamant.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Presa de asemenea este manipulata politic.

In 25 de ani postrevolutie jurnalistii au devenit profesionisti in a musamaliza scandaluri, a induce opiniei publice diferite stari, pot cobori sau urca anumite persoane in ochii oamenilor la comanda celor ce detin fraiele politice... samd. Totul se face dupa reguli bine determinate ...si nimic nu este intamplator.

Stirile de acest gen sunt preluate, prelucrate si aruncate pe masa opiniei publice ptr a scoate in/din lumina anumite persoane. Daca aveti curiozitatea sa cautati pe net anumite stiri despre un anumit subiect (vezi Rosia Montana) o sa vedeti ca toate o dau la un moment dat intr-o autosugestie indusa cititorilor/ascultatorilor/privitorilor. Si toate sunt fabricate cam dupa aceeasi reteta de stimulare...a simturilor (imagini socante, sange, fapte revoltatoare). Stirile de acest gen contin foarte putina informatie si foarte multe elemente stimulatoare de simturi.

Nu spun ca in cazul medicilor astora informatia este 100% trunchiata ... dar cu siguranta stirile prezentate nu reprezinta nici 20% din adevarata situatie. In general cand se scoate in fata un astfel de scandal "la sacrificiu" cu mare insistenta ...cu siguranta se musamalizeaza altul mult mai revoltator.

Indignarea opiniei publice e controlata din "potentiometrul" mediatizarii ... Cu cat stirea e mai difuzata mai insistent cu atat creste indignarea populatiei si/sau pregatirea ei ptr asimilarea unor alte informatii ...esentiale ptr cei care sunt la pupitrul din spatele acestor stiri.

Si ce e mai important - ptr a tine opinia publica intr-o "transa indusa permanenta" care creeaza dependenta stirile de acest gen sunt "fabricate" periodic indiferent ca exista subiecte sau nu.

Scopul e unul singur: manipularea.

Experiment:

Incercati sa nu deschideti televizorul o luna, sa nu cititi nimic in presa, internet o luna, intrerupand acest ciclu ...Dupa aia ...o sa ramaneti socati de reactia care o sa o aveti la stiri de acest gen.

Poate ca multi dintre voi ma veti considera paranoic, constructor profesionist de conspiratii ...dar sa stiti ca aceasta paranoia ma tine cu picioarele pe pamant.

ai perfecta dreptate...presa este instrumentul puterii si are menirea de a manipula masele in in interesul lor...de cand e lumea si pamantul existau metode de a manipul masele in detrimentul puterii...presa independenta este doar un mit

eu am inteles ca in acest topic este vb si se doreste a comenta conduita morala a unor medici.aceasta conduita nu are nici o legatura cu presa si nici nu se poate masura in procente. chiar daca sunt vinovati doar 20% din cat se mediatizeaza, ei sunt cercetati de furt din pusculita noastra.

si corect ...ei nu sunt singurii...majoritatea fac la fel....dar pe astia i-au prins acum. de ce pe ei si nu pe altii...e mai putin important.daca dorim sa avem o viata cat de cat normala,ar fi cazul sa incepem sa facem curat in ograda...inclusiv in a noastra personala.

cum zicea un coleg mai sus...roata se invarte pt toti.

pt cei ce nu cunosc, mai jos pot citi Juramantul lui Hipocrate.

“Odata admis printre membrii profesiunii de medic:Ma angajez solemn sa-mi consacru viata in slujba umanitatii;

Voi pastra profesorilor mei respectul si recunostinta care le sunt datorate;

Voi exercita profesiunea cu constiinta si demnitate;

Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra;

Voi pastra secretele incredintate de pacienti chiar si dupa decesul acestora;

Voi mentine prin toate mijloacele onoarea si nobila traditie a profesiunii de medic;

Colegii mei vor fi fratii mei;

Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala;

Voi pastra respectul deplin pentru viata umana de la inceputurile sale chiar sub amenintare si nu voi utiliza cunostintele mele medicale contrar legilor umanitatii.

Fac acest juramant in mod solemn, liber, pe onoare!”

Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000
Link spre comentariu

Arestarea preventiva nu inseamna numai ca esti sau nu pericol public, ci si sa nu impiedici / distrugi alte dovezi incriminatorii ( vezi telefoanele ulterioare ce si cum siliconatele sa declare la politie , sau 'aranjarea' unor documente ).

Oare vocile din telefoanele ( interceptari )alea sunt hack-uite sau e reale ? Ma intreb...

Si da, crima are efect imediat pe cand furtul poate avea unul similar dar intarziat - vezi lipsa de bani din sistem care poate duce la moartea unor pacienti.

gigi facea si el bine la oameni , binefaceri , etc si multi il sanctificau , la fel si mazare, la fel si altii . E un model de urmat !?

Problema pe care o vad eu nu e furtul ci ipocrizia , asta ma doare mai mult.

• Like 2
XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

"Jur, Jur pe rosu Foca! Sa mi se arda sursa!" - cam asta este in momentul actual, juramintul. noi ne agatam de asa ceva, in schimb, in tara la care ne place sa tragem cu ochiul, adica USA, daca n-ai asigurare esti ca si mort. oare... ei n-au depus acelasi juramint?

ca deobicei, romanii sint mai catolici decit papa. cum mortii ma-tii de justitie (a se citi: cei care s-au jertfit pentru dreptate) sa lasi pedofilii liberi dar oamenii care salveaza oameni sa-i bagi la zdup?

ca sa vedeti cit de proaste sint putorile (adica cei de la putere): nu era mai simplu sa presteze in folosul comunitatii? arest la domiciliu? va dati seama cit de cretini sint unii dintre aia care, nu ca ne conduc, mai rau, ne impart dreptatea?

in rest, pina se pronunta oarba aia cu cintar, eu ii consider nevinovati, pentru ca asa scrie si la constitutie...

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

...

ca deobicei, romanii sint mai catolici decit papa. ...

...

... pina se pronunta oarba aia cu cintar, eu ii consider nevinovati, pentru ca asa scrie si la constitutie...

pai cum altfel:wink:

Link spre comentariu

“Odata admis printre membrii profesiunii de medic:Ma angajez solemn sa-mi consacru viata in slujba umanitatii;

Voi pastra profesorilor mei respectul si recunostinta care le sunt datorate;

Voi exercita profesiunea cu constiinta si demnitate;

Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra;

Voi pastra secretele incredintate de pacienti chiar si dupa decesul acestora;

Voi mentine prin toate mijloacele onoarea si nobila traditie a profesiunii de medic;

Colegii mei vor fi fratii mei;

Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala;

Voi pastra respectul deplin pentru viata umana de la inceputurile sale chiar sub amenintare si nu voi utiliza cunostintele mele medicale contrar legilor umanitatii.

Trebuie sa recunosc ca aici sunt putin confuz . M-ai cam facut :B. Nu se specifica nicaieri ca nu au voie sa opereze pitipoance cu nasul stramb si tzatze mici pe CAS-ul meu. Juramantul l-au respectat. Sa-i iertam , dara ...

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Trebuie sa recunosc ca aici sunt putin confuz . M-ai cam facut :B. Nu se specifica nicaieri ca nu au voie sa opereze pitipoance cu nasul stramb si tzatze mici pe CAS-ul meu. Juramantul l-au respectat. Sa-i iertam , dara ...

:ha:........sa-i iertam....in fond si la urma urmei au facut ceva frumos...o tata mai mare , un fund mai bombat...o buza mai apetisanta....

si vb. aceea : ce-i frumos si la Doamne Doamne-i place...poate le va oferi el clementa la momentul potrivit....ca "pa acii" nu prea merita...

Editat de dragoslav
Link spre comentariu

Hai bre ca juramantul asta nu are nimic in comun cu ugerele de vaca, buzele de maimuta si nici cu bucile de foca ...mai taie dan ele, dale reaqu! :ha:

Pe de alta parte ...cati medici din Romania nu primesc "atentii" (sa nu zic spaga ca suna urat)? Exista asa ceva? Si acum ce sa facem? Ii arestam pe toti?

Desi legea prevede ca datul si luatul spagii se pedepseste ...cati au platit ptr asta?

Nu spune nimeni ca aia care fura nu merita pedepsiti sau ar trebui pedepsiti...dar pana a se da un verdict final ...pe care probabil noi il vom afla peste tz ani ...hai sa fim putin mai rezervati!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Sa va mai dau un posibil indiciu sau cheie, necesara pt a fi citit acest scandal.

La cat timp de la investirea noului ministru a iesit scandalul?

Similar, ce s-a intamplat cu vamesii cand trebuia sa intram in schengen, cu nasii de tren cand trebuia privatizat CFR-ul etc etc.

Ma repet, nu discut daca e adevarat sau nu ce a aparut in presa pana acum, poate fi doar o mica parte(senzationala) si e bine, daca suntem interesati sa judecam si cercetam mai mult avand mintea limpede si deschisa.

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

pai daca pt. furt nu-i bagam de ce dracu sa-i bagam pt spaga....

in spaga ne regasim si noi ....la furt doar unii....

si cum traditionala capra a vecinului e mai cu mot....eu zic sa-i eliberam si sa le oferim si despagubiri morale...poate si cate o medalie de merit...

Link spre comentariu

(...)....eu zic sa-i eliberam si sa le oferim si despagubiri morale...poate si cate o medalie de merit...

De ce nu?

Cine isi mai aduce aminte de judecatoarea Turcu de la Targoviste ...

http://www.evz.ro/revoltator-judecatoarea-elena-turcu-prinsa-beata-la-volan-si-achitata-de-instanta-va-ave-1.html

Link spre comentariu

ai perfecta dreptate...presa este instrumentul puterii si are menirea de a manipula masele in in interesul lor...de cand e lumea si pamantul existau metode de a manipul masele in detrimentul puterii...presa independenta este doar un mit

Inainte de a te infoca asa cu juramantul lui Hipocrate ...expresia " in detrimentul puterii " se traduce cam asa "in defavoarea puterii" cred ca nu prea se potriveste cu textul tau ...zic eu..

Iar inainte de a arata cu degetul exista prezumtia de nevinovatie...cum a spus un coleg pe aici ..dar daca nu e asa...

Ca sugestie pt toti acuzatorii vizionari emancipati-va va rog un pic cu filmul "Viata lui David Gale " cu Kevin Spacey ..un film foarte bun facut pentru cei care militeaza impotriva pedepsei cu moartea ...este foarte reusit filmul.

Vizavi de medici care au reconstruit o buca pe CAS -ul nostru sa nu uitam totusi si de salariile mizerii din spitalele romanesti in conditiile in care fac cam spre 30 DE ANI DE SCOALA ...si putini ajung sa fie pe un post bine platit .

SA nu uitam ca in circa 70-80 % din cazuri noi sarim pe ei cu spaga ..cu atat mai mult cand avem o problema minora...

Sa nu uitam ca medicii foarte bine pregatiti zboara cu avioane vechi de 45 de ani si isi risca efectiv viata pt a salva un pacient de varsta a treia ..care nu cred ca putea sa remunereze vreodata cumva pe acesti medici la adevarata valoare sau la cat ar fi vrut el sa-i cinsteasca ...

Sa nu uitam totusi ca nu este o munca foarte placuta sa stai cu nasul in toate bolile si grozaviile ..poata cu multa satisfactie personala

Sa nu uitam medici precum colegul @vitalies care au reconstruit membre cu diagnostic de amputare..cu multe ore de munca gratis ..pt un prieten (coleg de forum)

Sunt multe lucruri frumoase de spus despre medici ..sunt si lucruri urate bineinteles...dar sa recunoastem intr-o masura mai mica..

Intr-un final o sa ajungem ca in occident sa fim tratati fara sa dam plicuri dar atunci cred ca o sa primim noi plicuri ...cu factura cu taxe etc ..si sa te tii .O sa fim reci si indiferenti ca medicii din strainate care se uita in ochii tatalui roman aflat cu copilul la tratament si ii spune senin ca il costa 100 000 de euro tratamentul in conditiile in care stie ca in Romania salariul mediu este de 300 de euro...unde-i UE ...

Sper sa nu fim asa ...

• Like 1
Link spre comentariu

"...

Inainte de a te infoca asa cu juramantul lui Hipocrate ...expresia " in detrimentul puterii " se traduce cam asa "in defavoarea puterii" cred ca nu prea se potriveste cu textul tau ...zic eu.. "

ai dreptate...multumesc pt atentionare...

legat de dr. nu prea mai e ce sa spunem...toleranta este o virtute ,dara daca treci de un anumit prag , devine nepasare...

mie imi pasa de ce se intampla in tara mea . si-mi doresc o viata mai buna si mai normala, cu cat mai putini hoti.

acesti dr. , cel putin o parte din ei, decontand operatii fiictive ,au furat si din buzunarul meu.

"sebasd", tot respectul meu pt colegul Vitalis care a operat pe alt coleg, tot respectul pt. tine si pt toti cei care tin la Vitalis si cred in nevinovatia lui...eu nu-l cunosc personal dar avind pasiune comuna deja imi este drag si sper sa iasa din calvarul asta cat mai repede....dar in acel spital s-au intamplat unele nereguli....si eu nu am de gand sa trec asa simplu cu vederea( teoretic vorbind, fiindca practic nu am ce face)

cat de placut e sa fii dr sau neplacut...nu are relevanta pt ce s-a intamplat la spitalul de arsi....nu cred ca au devenit dr. fiindca au fost pedepsiti sau fortati...ei singuri si-au ales aceasta meserie cu partile ei bune si cu partile ei rele.si daca au ales asa,atunci eu cred ca e perfect normal sa-si faca treaba...daca au ales sa salveze vieti,si au invatat asta sa faca,pai sa o faca cat mai bine ...fiindca asta e treaba lor.si da, 30 de ani de scoala e mult...si nu se termina niciodata ..tot timpul invata...dar , ma repet, a fost alegerea lor.eu nu i-am fortat si nici tu nu cred ca i-ai fortat..

si ...da ..scoala lor a fost platita si din buzunarul meu si al tau...

iar drept multumire ca am contribuit la educatia lor profesionala, ei mai baga si mana in buzunarul meu... spagile care le primesc nu sunt suficiente pt mertanele, cayenele,su vacantele in Monte Carlo...intr-o tara in care copii mor in spitale fiindca nu au conditii de spitalizare sau nu au medicamente din lipsa de fonduri...

iertati-i voi ...ca eu nu pot.

Link spre comentariu

Dragoslav, nu vrea nimeni sa "ii ierti". Doar sa nu ii condamni fara sa stii despre ce e vorba. As zice sa lasi justitia sa isi faca treaba, dar am o retinere provocata de ceea ce vad ca e justitia pe la noi.

Crezi ca genul asta de furt organizat se face fara stirea casei de sanatate? Dar cu siguranta nimeni de acolo nu va intra la apa, desi am banuiala ca sumele s-au impartit cel putin egal intre cele 2 parti implicate. Daca ma intrebi pe mine, cred ca majoritatea schemelor de devalizare a fondurilor publice sunt inventate de cei care le administreaza, atat ca ei scot castanele cu mana altora, cointeresandu-i financiar. Cand e sa cada, smecherii merg inainte si inventeaza alta schema, fraierii cad.

Problema noastra ca societate este ca nu cunoastem "legea degetului mare": Cand bagi mana in buzunarul altuia, niciodata sa nu te bagi prea adanc, ai grija ca intotdeauna sa iti lasi degetul mare afara.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Dragoslav, nu vrea nimeni sa "ii ierti". Doar sa nu ii condamni fara sa stii despre ce e vorba. As zice sa lasi justitia sa isi faca treaba, dar am o retinere provocata de ceea ce vad ca e justitia pe la noi.

Crezi ca genul asta de furt organizat se face fara stirea casei de sanatate? Dar cu siguranta nimeni de acolo nu va intra la apa, desi am banuiala ca sumele s-au impartit cel putin egal intre cele 2 parti implicate. Daca ma intrebi pe mine, cred ca majoritatea schemelor de devalizare a fondurilor publice sunt inventate de cei care le administreaza, atat ca ei scot castanele cu mana altora, cointeresandu-i financiar. Cand e sa cada, smecherii merg inainte si inventeaza alta schema, fraierii cad.

Problema noastra ca societate este ca nu cunoastem "legea degetului mare": Cand bagi mana in buzunarul altuia, niciodata sa nu te bagi prea adanc, ai grija ca intotdeauna sa iti lasi degetul mare afara.

pt noi legea degetului mare inseamna sa o bage pana la gat!

iar cand al prind,da vina pe sistem ca nu-i ofera salariu decent si un trai normal ...

Link spre comentariu

Salut! subscriu la referendum , la exterminarea " naturala" cu glontu' a tuturor celor care secatuiesc tara asta in detrimentul contribuabililor de buna credinta !!!!!!!!!!!!!!!

Am numai o luna de la operatia de ligamentoplastie la genunchiul drept si mai am de recuperate pana la sase luni . In ceea ce priveste spital-doctori -bani nu am ce comenta!

DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !!
Link spre comentariu

Cred ca "f_zoltan" a sintetizat foarte bine ceea ce se intimpla in societatea noastra.

Sunt foarte multe cazuri in care suntem manipulati si invrajbiti dupa diverse interese.Priviti istoria post-decembrie1989 si o sa vedeti o multime de astfel de exemple ,ajungindu-se aproape de perfectiune cu ajutorul presei plina de lichele si de incapabili.

Ajungem sa fim sa fim reticienti si fata de umbra noastra,sa nu mai avem incredere in absolut nimeni( toti ati vazut MASH si dupa operatii ati vazut cum se semnau actele si la americani..."ca primarul") sa fim dezbinati si plini de ura si de invidie.Acesta este rolul spectacolelor mediatice,a comentatorilor,"tocsoistilor", sa dam verdictul "VINOVAT" fara nici macar sa cunoastem informatii elementare.

Un link cu trailer-ul de la un film care demonstraza cit de mult se pot manipula chiar in cadrul justitiei probe si marturii pentru a scoate pe cineva vinovat.

12 Angry Man.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

nu pot sa cred ca amestecati fictiunea cu situatia reala...

din cei 70 de presupusi martori este suficient ca doar 2 sa spuna adevarul.

o fi o parte, din cei 70, fabricati de "fortele malefice" dar nu cred ca sunt toti martori mincinosi...

informatia elementara exist...trebuie doar sa o vedeti cu ochi obiectivi fara a amesteca sentimentele de prietenie sau respect...

Link spre comentariu

Dragoslav, eu incerc sa iti zic doar ca presa nu da informatii ci imprastie prejudecati.

Acum juma' de an, cred, il crucifica pe unul Berbeceanu, sef peste combaterea crimei organizate din zona mea de multi ani. Nu stiam mare lucru de el, dar Hunedoara-Alba a fost singura zona in care s-a tot auzit de ani de zile ca se fac arestari de zeci de persoane per lot pentru trafic de droguri. A fost facut varza in presa, a fost bagat la preventiv o perioada consistenta, nu trecea zi sa nu apara dezvaluiri marete. Acum e liber (desi probabil ca are proces in curs, habar nu am) iar cel care i-a instrumentat dosarul e cercetat pentru abuz si inscenare (nu sunt termeni juridici, atat inteleg eu din limbajul lor). In plus sindicatul politistilor l-a facut "omul anului", cum daduse de veste cu ironie si Petre Bullbaru' :D . Nu sunt naiv, sigur nu este fecioara din Orleans si isi are pacatele lui, dar cine a jubilat cand a cazut s-ar putea sa nu mai fie asa de incantat acum, pentru ca adevarul se prefigureaza a fi nitel mai la mijloc.

Eu treaba o vad simpla: nu lovi intr-un om deja cazut, mai ales cand l-au doborat altii. Daca e vinovat, e treaba justitiei. Daca nu, sau vina este mai mica decat ce s-a aerisit in presa, s-ar putea ca peste o vreme sa dai fata in fata cu acest om (si ma refer la Vitalie, ca de la el am plecat) si sa fii nevoit sa te uiti in ochii lui. Lasa loc de buna ziua, nu te costa nimic. Nu fii unul dintr-un "Lynch Mob", oricum nu castigi nimic din asta.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

Am înțeles în mare parte, cam tot ce s-a scris pe aici. Avem 3 tabere:

1. - Unii care susțin cu tărie nevinovăția colegului de off-road și de forum (apreciez colegialitatea lor) - și sunt de acord!

2. - Alții care susțin ideea de ”sssst, liniște!“, măcar până la terminarea anchetei/cercetărilor. - și sunt de acord!

3. - Ceilalți, care deși nu au acuzat în mod direct pe colegul nostru Vitalies, se simt furați (de către acest sistem bolnav care ne înconjoară pe toți) și și-ar dori dreptate ... ”cei ce vor fi găsiți vinovați, să răspundă pentru faptele lor!” - sunt de acord!

Puncte comune: nimeni nu are încredere în presa/mass media sau în justiția din România. - nici eu!

Părerea mea e că spiritele s-au încins ... degeaba. În sistemul ăsta corupt, totul devine relativ, atât vinovăția (atâta timp cât există martori mincinoși, declarații mincinoase, magistrați corupți ș.a.m.d.) cât și nevinovăția. Așa că nu vom schimba noi nimic, niciodată!

Dar titlul, fraților ... nu are nicio legătură cu nimic. Ori discuția nu e pe titlu, ori titlul nu e pe discuție și ar trebui schimbat.

”Victime colaterale“? Cine e victima cui? ”povestea celor care sunt chiar buni?“ Toți sunt buni și niciunul nu e rău? Cine a stabilit că erau buni toți cei care au fost arestați? Dacă printre ei există și unii cu doctorate luate ca cel al primului ministru, cu copy-paste? ”sunt ignorați“ Hai să fim serioși, mi se pare că deja li s-a acordat mult mai multă atenție decât meritau. Ignorați?Ăia sunt cei ce plătesc taxe și impozite și cas-uri ... și n-au bani de șpagă, atunci când li se pretinde!

Atenție, nu am spus că toți medicii pretind, nu am spus că întotdeauna actul medical se face pe șpagă. Dar dacă e să fim corecți și realiști, toți cunoaștem astfel de cazuri.

Eu nu acuz pe nimeni, deja sunt resemnat, asta e viața în țara noastră, ăștia sunt oamenii, ASTA-I ROMÂNIA!

Dar schimbați vă rog, titlul acestei discuții ... cel puțin până se finalizează cercetările!:no

Toate cele bune!

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare