avolocaru Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Fier care nu rugineste nu exista! putina experienta in tinichigerie imi spune ca oricat te straduesti tablaria necesita intretinere constanta sau/si depozitarea acaretului in conditii speciale. Cu cat pui mai mult antifon si mai multa ceara risti sa se formeze zone cu spatii capilare in care umezeala actioneaza chiar mai puternic decat daca tabla ar fi neacoperita. Solutiile gen Kelfos au avantajul de a tine caroseria aerisita, dar nu sunt vesnice, probabil mai trebuie umblat din cand in cand. De aceea erau bune niste opinii dupa atata timp de la deschiderea subiectului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiucro Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 (editat) Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina ... cel mai probabil nu ... :ang2 :cr1 @avocolaru: Ai dreptate cu întreținerea și sunt de acord ca asta. Problema este că așa am cumpărat mașina și, ca orice nou proprietar, doresc „s-o ameliorez la situație” :) Așa că mă gândisem la niște Kelfos, grund și ceară de cavități pentru interiorul aripii spate. Dar cum nu sunt în domeniu am zis că-i mai potrivit să cer părerea celor care se pricep, nu? Editat Septembrie 15, 2015 de ovidiucro Ești deștept dacă nu crezi decât jumătate din ce auzi. Ești înțelept dacă știi care jumătate... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Din cate vad, ambele sunt destul de slabe. Prin alte tari oamenii folosesc diverse variante: - http://www.evapo-rust.com/product-info/ - https://www.rustoleum.com/en/product-catalog/consumer-brands/krud-kutter/rust-remedies/the-must-for-rust-rust-remover-and-inhibitor - http://www.ospho.com/directions.htm Rust Oleum am folosit mai demult la un Y60, cu rezultate foarte bune, atat pe caroserie cat si pe sasiu. E adevarat ca si masina era in stare foarte buna cand i-am aplicat tratamentul preventiv. Din pacate nu am mai avut acces mai tarziu la aceleasi vopsele / grunduri / substante. la momentul respectiv am avut o "intrare" la o firma care comercializa aceste vopsele pentru domeniul industrial. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 (editat) Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Din pacate , nu s-a inventat insa substanta care sa rezolve problema ruginei. In functie de cat de bine este facuta lucrarea , tine mai mult sau mai putin , dar odata ce ai taiat , ai incalzit , ai acoperit , rugina va ramane si , culmea , roade mai abitir cand o acoperi decat cand o lasi la vedere :grin: . Poti incerca o lucrare cat mai corect executata si poti sa utilizezi cele mai scumpe solutii de inhibare dar imediat ce acoperi suprafata tratata sau lucul unde ai sudat si implicit incalzit tabla schimbata , rugina incepe sa roada. Tinichigiul poate sa indeparteze rugina pana luceste tabla , dar microscopic , in porii materialului exista intotdeauna restul de rugina. Cum acoperi cu grund sau orice altceva , incepe sa lucreze . Acelasi lucru se intampla si la lucrarile de sasiu. Poti sa il dezbraci , sa il cureti pe interior , sa il sablezi si sa il tratezi , cum l-ai vopsit incepe si rugina sa lucreze . :grin: Edit : Aveam in Saguna o profesoara la "Rezistenta materialelor " care era celebra pentru o scurta propozitie : " coroziunea continua " :ha: Editat Septembrie 17, 2015 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina O sursa de Kelfos stie cineva, am sunat la vreo doua numere dar nu au pe stoc. Mi-ar cam trebui saptamana viitore. Merci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiucro Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina AICI spune că s-a epuizat la 0,5 litri dar au pe stoc la 1 litru. Ești deștept dacă nu crezi decât jumătate din ce auzi. Ești înțelept dacă știi care jumătate... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Acolo, am sunat dar nu mai au produsul in portofoliu, ca nu se prea vindea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina http://www.maergroup.com/contact/ Aici aveau ,dar numai la 5 litri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina E bine! incerc maine. Merci! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Le-am folosit pe amandoua si nu sunt multumit , a aparut iar rugina. Pai ai urmat instructiunile... Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina ... nu are la Maer , caut sa cumpar 10 litri si toti ma trimit peste minim o saptamana ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina ... nu are la Maer , caut sa cumpar 10 litri si toti ma trimit peste minim o saptamana ... Daca e urgent iti pot da eu 2,5 L si imi trimiti inapoi dupa ce iti achizitionezi tu de la Maer. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Salut, in urma cu un an am observat ceva pete se rugina la bratele fata a unui Mitsubishi Outlander. Am dat cu Kelfos in 2 straturi si l-am lasat asa. Cu masina am circulat putin, deloc peste iarna si este parcata sub o copertina. Prin iulie, mi-am aruncat un ochi pe dedesupt si....rugina este la loc ... Deci vorba profesoarei: " coroziunea continua " ..... Oricum, cel putin pentru exterior folositi grund epoxidic si pe dedesupt vopsea poliuretanica. Sunt net superioare produselor din magazine (eu am folosit la un sasiu Kober, dar mai sunt si Emex, Madazi, etc - vezi google). Dar si asa ... " coroziunea continua " dar ceva mai incet :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Va impartasesc si eu din experienta mea. Inainte sa dau jos caroseria, sasiul chiar mi se parea ca e intr-o stare buna. Dupa aceea, avand posibilitatea sa-l studiez mai cu atentie am observat ca erau portiuni pe unde iesea rugina de sub teroson in special pe la imbinarile sasiului, si chiar ma hotarasem sa incerc o solutie minune. Apoi am vazut ca daca insistam cu o surubelnita se cojea usor terosonul dedesubt fiind rugina. Parerea mea e ca nu are cum sa existe vreo solutie care, in cazul meu cel putin,sa intre pe sub stratul de vopsea sau teroson si sa transforme rugina in metal. 1 An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina O sursa de Kelfos stie cineva, am sunat la vreo doua numere dar nu au pe stoc. Mi-ar cam trebui saptamana viitore. Merci. Eu stiu ca sursa numai de MAER http://www.maertools.com/produse/kelfos/ vad insa ca e la vanzare si pe dacia shop Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savagex Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Deci....experienta mea suna cam asa...am spalat sasiul cu pompa de inalta presiune cu un jet in forma de punct foarte puternic, mi-au zburat toate rugozitatile si o mare parte din rugina, am dat cu peria pe flex pana cand suprafata parea curata apoi am degresat cu diluant....am umezit suprafata cu o carpa umeda iar pe urma am dat kelfos, a avut reactia descrisa, s-a invinetit frumos, am dat 3 straturi apoi vopsea hammerite...bineinteles rugina a reaparut dar e adevart ca sasiul a fost expus pe timp de iarna la multa sare fiind la un utilaj pentru deszapezire...problema este ca acuma daca spal cu acelasi jet in forma de punct kelfos-ul se desprinde ca si cum ar fi o folie...eu nu sunt foarte incantat de acest produs. Subaru justy 1,3 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Problema acestor solutii consta in faptul ca au eficacitate cat timp sunt in stare lichida :grin:. Adica , aplici solutia lichida , ea face treaba pana se usuca si devine solida. Daca a reusit in acest interval sa inhibe toata rugina ( imposibil dealtfel ) , atunci ai rezolvat problema. Daca apuca sa se intareasca si nu a omorat tot ce era de omorat , rugina de dedesupt incepe sa lucreze sau cum ziceam in postul precedent : " coroziunea continua " :ha:. De aceea au eficacitate limitata , pentru ca rugina odata instalata in adancime , in porii materialului , nu poate fi inhibata integral iar acoperirea ii multiplica eficienta de coroziune. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Am gasit ceva similar Kelfos-ului, produs de Loctite, dar muuuult mai scump. O sa cumpar un tub mic (au si la 50 ml sau asa ceva) si o sa fac un test. Macar de curiozitate ... Si putin offtopic, dar legat tot de coroziune: in urma cu 4-5 ani am cumparat o masina de spalat rufe Electrolux. Se laudau ca are tabla galvanizata si vopsita cu nu stiu ce vopsele ultra si super speciale. Am dat o groaza de bani pe ea si acum....este ruginita toata. E drept ca si eu si fiu-meu, cand facem dus stropin si pe tavan, dat totusi ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Clar , cand faceti dus sunteti Supermani . Alin , multumesc frumos dar am nevoie de mai mult si cam tot odata . O sa astept pana am cel putin 5 litri , trebuie sa bag si in lonjeroane si traverse , e singura posibilitate pentru ca oricum nu s-ar putea sabla , pot doar sa curat si atat . E la mintea cocosului ca daca nu a reusit sa reactioneze cu toata rugina va mai ramane rugina sub pelicula de inhibitor , oricare ar fi el . Caz in care se mai curata odata si se reaplica si se repeta de oricate ori e necesar . Sau ... dezechiparea totala si fuguta la sablare cu piesele in sacosa ... Asta face convertorul - te scuteste de sablare . Si inca ceva , pelicula rezultata nu e suficient de rezistenta ca sa tina expusa liber la agresiunile care au provocat ruginirea . Daca a reactionat cu toata rugina si s-a vopsit responsabil peste pelicula rezultata e mai mult decat suficient . Unde nu mai e rugina si e protejata suprafata nu mai poate aparea alta rugina . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Iulie 25, 2016 Partajează Postat Iulie 25, 2016 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Rostisol a folosit cineva? Mersi. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 25, 2016 Partajează Postat Iulie 25, 2016 (editat) Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina ... n-am avut onoarea , nu stiu ... Dar ... io ... Fertan nu mai cumpar ... Editat Iulie 25, 2016 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Iulie 25, 2016 Partajează Postat Iulie 25, 2016 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Am comandat eu Rostisol acum sa vad daca il si primesc, cum pun mana pe el dau pe niste fiare si va anunt. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 25, 2016 Partajează Postat Iulie 25, 2016 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Sunt curios , maxim ... Cat despre Fertan , fu cam asa : am sablat o cutie de cazarmament , doar pentru ca era cu vopseaua cam necajita si arata rau , altfel , fiind in buna stare . Dupa o saptamana am observat ceva puncte rosii , in varf de ac , explicabil prin faptul ca a fost o atmosfera ceva mai umeda cateva zile , si am pulverizat-o in exces cu Fertan . A ramas asa , neagra , tot amanand revopsirea si asa s-a amanat cam zece luni de zile . In tot acesr timp cutia a stat in atelier , si surpriza , cand am deschis-o recent e ruginita la interior , desi prospectul zice ca dupa terminarea reactiei tine si loc de grund . Comparativ cu Kelfos si Chelade e slab rau ( am pe caroserie unele zone expuse si tratate si e total altceva ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 1, 2016 Partajează Postat August 1, 2016 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Mda am comandat Rostiso dar nu s-a deranjat nimeni sa ma sune sa confirme comanda asa ca am luat un produs de la Nigrin Germania.Au mai multe produse eu am luat Nigrin Rost-Stopp 200 ml 60 ron cu transport.Am aplicat acum pe o bucata de teava ruginita la prima vedere puterea de acoperire este mare, maine o sa vad rezultatul si va spun. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat August 2, 2016 Partajează Postat August 2, 2016 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Deci....experienta mea suna cam asa...problema este ca acuma daca spal cu acelasi jet in forma de punct kelfos-ul se desprinde ca si cum ar fi o folie... Cam asa se intampla si la mine, la cca doi ani dupa tratament, a inceput sa se desprinda ca o folie :( Eu cred, insa, ca problema e cauzata de pregatirea insuficienta a suprafetei - in cazul meu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate