Ignis Posted March 21, 2012 Share Posted March 21, 2012 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Zilele urmatoare ma voi duce si eu sa cumpar 5 L de Kelfos. Bineinteles, exista ambalat si la un litru insa importatorul nu aduce decat la 5 L. Daca vrei la 1L astepti 4-6 saptamani. Daca imi mai ramane va anunt si il impartim. :cl Ignis 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piratul Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Ignis daca ti-a mai ramas niste kelfos vreau si eu un litru sau 500 de mll cat mai ai. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignis Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Nu am mai luat ca nu au fost finante, au aparut niste lucruri de rezolvat mai urgente. Mi-a ramas insa o cantitate destul de mare dintr-o solutie neagra folosita la hidroizolatii pentru impermeabilizare betoane si mai scrie ca se poate da si pe structuri metalice poduri etc. Voi incerca sa dau pe sasiu cand permite vremea sa vad cum se comporta. Evident o sa dau pe zone curatate de rugina ca e doar de protectie nu si de eliminare rugina. :cl Ignis 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviuplaton Posted June 27, 2012 Share Posted June 27, 2012 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Daca cumperi kelfos as vre si eu 500 ml, daca se poate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pescarul Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina A mai folosit careva kelfos? Se pot pune ceva poze "inainte si dupa"? Sunt doar doua poze referitoare la aceste produse pe un subiect care se intinde pe foarte multe pagini. Multumesc anticipat! MA RAD DE MA STRIC:ypu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikkkhail Posted August 30, 2012 Share Posted August 30, 2012 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Salut prieteni! Din cauza ca cei de la MAER GRUP nu mai au KELFOS, azi am fost nevoit sa iau altceva: REDOX! A mai folosit cineva asa ceva? Sincer sa fiu, stiam ca este cam acelasi lucru ca si Kelfosu'.. dar un pic mai scump adica 80 RON/l. Asa ca am luat un litru de proba, si vreau sa va spun ca din ce am vazut, cred ca este mai bun. M-am apucat sa "scot" rugina din Patrocle al meu si am gasit ceva probleme la TRAGER in partea de jos unde sunt prinderile pe sasiu. Nenea tinichigiu mi-a reconstruit toata partea de jos si am protejat-o pe toata cu REDOX. Maine o sa pot sa va spun cum arata! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviuplaton Posted August 31, 2012 Share Posted August 31, 2012 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Deunde l-ai cumparat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviuplaton Posted March 19, 2013 Share Posted March 19, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Pt cei intersat de Kefos http://www.maertools.com/produse/kelfos/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted March 19, 2013 Share Posted March 19, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Eu folosesc Kelfos de ceva timp. Personal il dau nediluat iar ce-mi ramane arunc ...ptr ca daca l-as pune inapoi in bidon as compromite cealalta cantitate de kelfos. Sunt multumit de rezultate si zic eu ca mi-am perfectionat o buna tehnica ...si anume: 1.Curat bine suprafata cu peria de sarma 2.Degresez si spal asfel incat suprafata inainte de aplicat kelfos sa fie umeda/uda 3.Aplic kelfos fie cu pistolul de vopsit (debit mic / consum mic) fie cu pistolul de teroson (debit mare/consum mare) 4.Las suprafata sa "respire" cam 24h 5.Mai curat odata eventualele cruste lasate de kelfos 6.Aplic iar kelfos dupa ce am scris la punctul 3 7.Las suprafata sa "respire" alte 24h 8.Spal alementul dat cu kelfos si il pregatesc ptr urmatoarea operatiune: pregatit ptr vopsit, vopsit etc Consumul la o masina este de circa 1-2 kg in functie de cum/cat/unde se aplica! Am vazut si bidoanele de 1 litru ...dar, urmare a conversatiei mele cu mai multe persoane, se pare ca nu ar fi acelasi lucru cu cel din bidoanele de 5 litri. Se pare ca solutia din bidoanele de 1litru e ceva mai diluata. N-am probat, afirm asta doar din auzite din surse zic eu de incredere. Atentie la datul kelfosului cu pistolul de orice fel, PURTATI MASCA intrucat este foarte toxic. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviuplaton Posted March 19, 2013 Share Posted March 19, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina E prea mult 5 litri nu am ce face cu el, eventual daca se gasesc mai multi doritori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
staicucostel Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 (edited) Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina se gaseste si la bidoane de 1 litru am luat eu de pe net chiar ieri ( de la maer) http://www.maertools.com/produse/kelfos/ Edited March 20, 2013 by staicucostel Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctoru Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina se gaseste si la bidoane de 1 litru am luat eu de pe net chiar ieri ( de la maer) http://www.maertools.com/produse/kelfos/ Ai sunat sau ai dat comanda? Eu am dat comanda aseara, astept sa-mi dea un semn.... s-a nimerit la fix sa gasesc pt.ca mi-am spalat masina foooarte bine dedesubt, demontat scuturi si i-am facut si o clisma in sasiu.. O roaba de pamant am scos din el :ang2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
staicucostel Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina am comandat pe net si am si sunat sa verific comanda si in 2 zile mi la trimis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Daca Maerul se misca prost ...ma contactati (ca am atelierul aproape de Maer) ...si merg eu si vi le cumpar si le trimit prin curier. Dar nu ma duc ptr o sticla ... :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignis Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Suprafata trebuie sa fie uda cand se aplica acest Kelfos? :cl Ignis 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina DA! Suprafata trebuie sa fie uda sau umeda. De obicei se da cu kelfos dupa ce in prealabil suprafata a fost spalata. Asta ptr eficienta ...Se poate incerca si pe uscat ...dar am vazut ca in conditii de umezeala ...alta este reactia si rezultatul... :h5 Se pot face probe pe un fier ruginit ...ud si uscat ...sa vedeti ce si cum! :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviuplaton Posted March 21, 2013 Share Posted March 21, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina S-au miscat destul de repede deja a ajuns comanda. Adera bine grundul la suprafata tratata cu kelfos, sau trebuie slefuita suprafata, ce grund recomanzi, multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted March 21, 2013 Share Posted March 21, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina S-au miscat destul de repede deja a ajuns comanda. Adera bine grundul la suprafata tratata cu kelfos, sau trebuie slefuita suprafata, ce grund recomanzi, multumesc. Dupa kelfos poti sa dai direct cu vopsea. Eu dau cu Fuller Body980 inainte de vopsea...ptr aderenta maxima a vopselei. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
u2_2 Posted March 21, 2013 Share Posted March 21, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina DA! Suprafata trebuie sa fie uda sau umeda. De obicei se da cu kelfos dupa ce in prealabil suprafata a fost spalata. Asta ptr eficienta ...Se poate incerca si pe uscat ...dar am vazut ca in conditii de umezeala ...alta este reactia si rezultatul... :h5 Se pot face probe pe un fier ruginit ...ud si uscat ...sa vedeti ce si cum! :grin: Difuzeaza mai usor. Oricum, si Vactanul si Kelfosul sunt solubile in apa si se dilueaza cu apa. Aplicate pe suport umed acoperirea va fi mai buna. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted March 22, 2013 Share Posted March 22, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina pe mine ma distreaza faptul ca munciti mult la frecarea si acoperirea sasiului cu tot felul de smecherii mai mult sau mai putin scumpe.... partea buna e ca aveti activitate...partea proasta e ca sasiul rugineste din interior in exterior...rugina exterioara e mai mult superficiala...dar ...fiecare face ce vrea cu timpul lui...de bani nu mai vorbesc :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
staicucostel Posted March 22, 2013 Share Posted March 22, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Sasiul daca il speli bine la interior si dupa sufli cu pistolul de antifonat in el ceara sau ulei cu vaselina ai rezolvat si aceasta problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted March 22, 2013 Share Posted March 22, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina prefer ulei...ceara are prostul obicei sa crape...si pe acolo sa intre apa si sa-si faca de cap fiecare cu alegerea lui....eu prefer uleiul....e un pic de munca...dar merita Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marianw8 Posted March 22, 2013 Share Posted March 22, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Salutare , cum anume bagi uleiul , cum ajunge in parte a de sus a saiului ? astupi gaurile ,il umpli cu ulei/vaselina dupa care scurgi ,cu o diuza(un capat de teava astupat la capat cu multe gauri ) la capatul unui furtun , da-ne te rog cateva idei . Exista ceara de cavitati care crapa dupa cativa ani buni , e mai fluida si ramane apoasa nu se intareste sa crape , un ulei folosit de cutie automata e ok sau e si asta coroziv pentru ca este folosit ,cat anume este de coroziv cel folosit , decat deloc mai bine unul folosit sau neaparat un ulei nefolosit . merci Marian ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted March 22, 2013 Share Posted March 22, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Marius tu cred ca faci referire la masinile noi ...cand te referi la o masina care are 30 de ani ... aproape cat noi ... si mai e pe ici pe colo cate o pata de rugina (la unele mai mare iar la altele chiar cu "furt din caroserie") ...la alea tot cu ulei le dai? :grin: De ce rugineste un sasiu pe interior (parere personala): Prin orificiile sasiului se colecteaza praf (pamant) ...care absoarbe si mentine umezeala.Umezeala rupe ... Ganditi-va la tarile de langa apa ...cum vin masinile de acolo praf ...acole e vorba de solutie salina ...mult mai coroziva. Uleiul are desigur propietati de ungere si protectie a metalului DAR intr-un spatiu inchis ...intr-un spatiu expus intemperiilor si factorilor externi ... situatia nu e tocmai roza. Si mai e o faza ...fierul nu absoarbe uleiul ca lemnul. Ca si experienta: Toarna intr-o sticla cu apa un dop-doua de ulei de care vrei tu...Daca ti sticla nemiscata ...toate sunt bune si frumoase ...daca o agiti insa ...se schimba putin karma... Daca nu te-a convins testul cu sticla poti pune un dop-doua de apa ...in punte ...sau chiar in motor ...depinde de curaj ... :grin: Dupa aia vorbim cat vrei tu despre cum protejeaza uleiul ...si in ce conditii... :wink: Pana la urma suntem in anul 2013. Daca piata e "open" si exista solutii care dau rezultate (nu vorbesc de povesti d-alea de adormit copiii cu nu stiu ce solutie minune care te spala si te sterge doar daca te uiti la ea! :grin:), de ce sa nu le folosim? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
staicucostel Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 (edited) Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Nu a spus nimeni ca uleiul sau ceara face minuni dar sigur prelungeste viata metalului care sete uns. Cat despre cum il dau la intreiorul sasiului, exista un furtun cu o diuza care se pune la pistolul de antifonat si imprastie in toate directiile solutia. Acest furtin se poate baga prin toate gaurile sasiului. Daca stie Yonutz ce solutii ar fi mai bune decat uleiul sau ceara sa ne spuna si noua. Edited March 23, 2013 by staicucostel 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts