Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Am ramas fara permis. Sfaturi

Tavi D.

Postări Recomandate

Salutare. Tocmai am ramas fara permis, depasire pe linia continua, din fata venea MCV-ul filmand, se pare ca pe filmare apar doar cand reintru pe banda mea, nu e filmata depasirea completa, iar pe procesul verbal am adaugat ca nu am efectuat depasire, ci doar am depasit axul drumului. Chiar avand "cunostinte" in zona, mi s-a spus ca ei nu pot sterge filmarea si ca trebuie justificata. Dar, tot politistul, m-a sfatuit sa contest procesul verbal la Judecatorie si sa imi iau permisul inapoi. Dupa care, procedura va continua conform legii. Este vorba de suspendare pe 30 de zile (prima data dupa 21 de ani de condus) si amenda de 360 lei (180 lei in 48h).

Evenimentul nu a avut loc in judetul de resedinta, dar asta nu e o problema pentru a merge si a depune contestatia.

Intrebarea mea este: merita? Sau fac un efort o luna (practic 15 zile, pt ca 15 am dovada)? Singura mea problema e ca lucrez 2 saptamani pe luna in Bulgaria, drumul il fac in fiecare luna cu masina, iar acum ma intorceam, deci ar trebui sa plec din nou fix cand imi expira dovada... Plec cu avionul sau merita sa fac contestatie?

Multumesc.

P.S. Daca mai este o astfel de discutie rog frumos un coleg moderator sa le lipeasca. Saru' mana!

P.P.S. Amenda o platesc oricum, adica si daca fac contestatie si daca nu?

Editat de Tavi D.
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Am ramas fara permis. Sfaturi

Plateste amenda in 24h...dupa care faci contestatia....certificat grefa...daca castigi bani se recupereaza prin taxe(la primarie) daca nu dai permisul si stai o luna in concediu....mult succes !

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Ce alte abateri mai avem la raboj, in ultimele 6 luni?

Daca esti curat ca lacrima, poti face contestatie, dar nu cred ca obtii mare lucru.

Daca pedeapsa initiala ar fi fost 3 luni sa zicem, prin contestatie ai fi putut sa o reduci la 1 luna sa zicem.

Dar asa, de la 1 luna, la cat sa o reduci? Nu cred ca o poti sterge de tot, daca domnii cu camera nu au cooperat.

Daca mai ai bube (depasire de viteza etc.) mai bine stai cuminte. Altfel mai primesti 1 luna:grin:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Sunt curat ca lacrima. Am mai avut acum un an chiar doi o amenda de viteza cu 2 puncte de penalizare, plus alte 2-3 amenzi tot de viteza acum muuuulti ani! Tocmai am platit amenda on-line, la Timisoara se poate si asa se pare, cu toate ca amenda e in alt judet.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Ce alte abateri mai avem la raboj, in ultimele 6 luni?

Daca esti curat ca lacrima, poti face contestatie, dar nu cred ca obtii mare lucru.

Daca pedeapsa initiala ar fi fost 3 luni sa zicem, prin contestatie ai fi putut sa o reduci la 1 luna sa zicem.

Dar asa, de la 1 luna, la cat sa o reduci? Nu cred ca o poti sterge de tot, daca domnii cu camera nu au cooperat.

Daca mai ai bube (depasire de viteza etc.) mai bine stai cuminte. Altfel mai primesti 1 luna:grin:

Pana una alta, daca fac contestatie imi recapat permisul, pana o lalaie ei cu

decizia definitiva eu am permis, si mai vedem. Daca agentul asa m-a sfatuit, eu zic ca stie el ceva... Sau?

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

dacă faci contestație, ai dovadă cu care să circuli, nu permisul

dar asigură-te că filmarea e doar ce ai văzut, nu mai mult!

aparatul filmează tot timpul, nu doar bucățele de revenire pe bandă...

Link spre comentariu

Dovada am deja. In cazul contestatiei primesc permisul inapoi de la politie cand le duc dovada depunerii contestatiei. Daca pierd trebuie sa il duc personal politiei din zona de domiciliu unde ramane pt 30 zile. Nu cred ca au mai mult filmat pt ca mi-ar fi aratat, si era curba la dreapta in sensul meu de mers, de acolo au aparut ei, cand eu aproape revenisem. Nu a fost nici macar o depasire riscanta. Eu practic am depasit un microbus foarte lent, vorbim de viteza (a mea) de maxim 50-60km/h, eram in treapta a3a, mult mai tare veneau ei din fata!

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Plateste amenda si stai cuminte 30 de zile. Poti face contestatie si ti se da inapoi permisul pana la judecarea cazului , dar daca e filmata chestia si MCV-ul era in misiune , nu scapi. Prelungesti agonia si pierzi si timp prin judecatorii.

Data viitoare trebuie sa ai mai multa rabdare.

Mi se intampla si mie cateodata sa am zile nasoale rau . Acum vreo luna am incalcat trei reguli de circulatie in 15 minute ( traversam Brasovul ) .

Prima : stateam la stop , pietonii treceau , eu eram cu gandul in alta parte si cand am vazut ca nu mai am pietoni in fata si nici pe trecere , am plecat. Singura problema, era inca rosu :grin:

A doua : am depasit pe linie continua , desi erau doua benzi pe sens si m-a vazut si Politia . Unul din MCV mi-a batut obrazul si m-a lastat in pace. Cred ca m-a confundat cu vreun mare sef .

A treia : am intrat cam agresiv intr-un sens giratoriu. Este drept ca nu a fost nimeni nevoit sa incetineasca sau sa opreasca din cei inscrisi deja in sens , dar se putea interpreta usor ca neacordare de prioritate.

Cand am ajuns acasa , am baut o bere rece , m-am calmat si mi-a promis ca nu ma las gandurie si problemele sa conduca in locul meu in trafic.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

agentul nu te-a sfatuit, ci si-a facut datoria de a te instiinta in privinta drepturilor tale.Din stiinta mea, MWC-ul nu da posibilitatea de playback loco. In alta ordine de idei, daca pe bucatica de filmare se vede semnalizare de revenire pe banda...e dovada lor ca tu ai depasit pe linie continua...daca nu se vede semnalizare, tu evitai o groapa din asfalt....

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Daca ai nevoie de permis ii da in judecata si gata. Ce atata tevatura. Sa hotarasca judecatorul daca ai gresit sau nu. Oricum el e muuuuult mai abilitat decat meletianul.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Cele 30 de zile trec repede. Daca muncesti doar doua saptamani pe luna in Bulgaria eu zic ca este mult mai bine sa platesti o data avionul.

Te intinzi foarte mult cu un proces. Bani la avocat...nervi de otel...plus ca nu sti sigur rezultatul.

Cred ca nu merita. Pierzi mult mai putin la o calatorie cu avionul decat la stresul provocat de asteptarea deciziei finale.

Link spre comentariu

O sa vorbesc luni cu un avocat sa vad daca merita deranjul. Permisul mi-a fost suspendat in jud. Mehedinti, iau eu am domiciliul in Timisoara. Deci m-ar costa si un drum de Severin saptamana viitoare pt. contestatie. Amenda am platit-o deja on-line aseara, iar luni le pot trimite deja dovada, cu toate ca la plata on-line nu e nevoie.

Nu am semnalizat revenirea pe banda, cred ca nici macar depasirea :grin: , iar pe procesul verbal la mentiuni am declarat ca nu a fost depasire, ci doar incalcarea axului drumului, fara sa adaug si un motiv. Este cazul tipic de teapa, de ghinion, pt. ca numai cine nu conduce nu incalca linia continua. Era o zona ca multe altele, cu vizibilitate si linie continua fara motiv, unde se putea depasi un vehicul foarte lent in conditii de risc zero, asa cum am facut eu de fapt.

In functie de sfaturile voastre si de ce o sa imi spuna avocatul hotarasc ce fac in continuare, nu am nici macar problema platii avionului, pentru ca imi este asigurat transportul la locul de munca in baza contractului. Ar insemna ca o sa stau fara permis practic toata luna august aproape, adica prind 2 saptamani in Bulgaria la lucru (unde nu am nevoie sa conduc neaparat) si doua acasa... mai vedem, multumesc mult pentru sfaturile de pana acum.

P.S. Mai am o intrebare, de fapt doua: zilele de suspendare sunt zile calendaristice? Dupa expirarea termenului de 15 zile in care se poate depune contestatie, permisul e trimis la politia din localitatea de domiciliu?

Editat de Tavi D.
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Vad ca deja colegii ti-au zis. Plateste amenda si stai cuminte 30 de zile. Daca faci contestatie risti sa iti mai adaugi la pedeapsa inca 30 de zile si in plus cheltui niste bani aiurea.

LE- da, zilele de suspendare sunt calendaristice si se contorizeaza de la data incetarii dovezii.

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

"Fii barbata" si asuma-ti greseala....ca oricum tribunalele tarii sunt sufocate de procesomani, astfel ca oamenii cu cauze importante ajung sa astepte nejustificat de mult. Altfel o sa pierzi timp/nervi/bani si vei cistiga doar aminarea sanctiunii.

Link spre comentariu

agentul nu te-a sfatuit, ci si-a facut datoria de a te instiinta in privinta drepturilor tale.Din stiinta mea, MWC-ul nu da posibilitatea de playback loco. In alta ordine de idei, daca pe bucatica de filmare se vede semnalizare de revenire pe banda...e dovada lor ca tu ai depasit pe linie continua...daca nu se vede semnalizare, tu evitai o groapa din asfalt....

Se poate vedea filmarea pe loc.Asta ca nu se poate e gargra ca sa nu te bage in masina si sa comentati pe marginea filmarii.Pe mine m-au oprit, m-am contrazis cu ei si mi-au aratat filmarea.Deci se poate.

Link spre comentariu

Zilele de suspendare sunt calendaristice, si incep din ziua/ora la care expira dovada.

Daca treci cu pedeapsa dintr-o luna intr-alta, conteaza daca e luna cu 31.

Permisul tau va fi trimis, de catre cei care ti l-au "saltat", la politia unde ai domiciliul.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Aproape ca m-am dus la culcare convins aseara... eu nu stiu sa mint, efectiv nu reusesc, si sinceritatea mea mi-a adus mult de pierdut in viata din pacate. Nu sunt de acord nici macar cu parintii care isi mint copiii doar pt faptul ca sunt mici si nu pricep... asa ca... ce sa contest? Ce sa demonstrez? Am depasit pe linie continua si gata... Deja ma simt vinovat ca am scris pe procesul verbal ca am depasit doar axul drumului, ci nu o masina... singurul motiv pt care as face-o ar fi pentru ca nu sunt de acord cu vanatoarea asta nesimtita, pentru ca sa fim seriosi, la infrastructura din Romania e absolut imposibil sa respecti regulile, oricat de mult tii la asta, si ei profita de orice linie continua sau indicator de circulatie pus aiurea ca sa ne taxeze, in timp ce noi platim taxe peste taxe... mi-e ciuda pt ca e prima data dupa 21 de ani de permis... asta e... o luna fara griji, trebuie sa-mi fac provizii de alcool... :grin:

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Parchezi masina pe o margine de munte si in fiecare zi faci cate o tura.

Ursache nu te asteapta dupa brad sa vada daca ai incalcat vreun marcaj :banana

Si pui si berile intr-un izvor.

Link spre comentariu

Numai tu sti daca e sau nu rentabil sa faci contestatie. Poate se prelungeste procesul si te trezesti ca trebui sa predai permisul cand ai si mai mare nevoie de el. Taxa e de 20 de lei, dar sa nu ai surprize neplacute cu cheltuieli de judecata. Daca faci contestatie, spui ca ai evitat un caine, motiv pentru care nici n-ai avut timp sa semnalizezi.

Am avut un caz care a avut circa 10 infatisari si s-a intins pe 4 ani si la 600 km de casa ... e clar ca nu a meritat sa ma duc, cauza care a dus la 4 luni de suspendare.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Am toate actele necesare pregatite si toate taxele platite. Maine merg si depun contestatie. Am studiat un pic legislatia in ceea ce priveste conditiile care trebuiesc respectate de catre agenti pentru a putea filma si da amenzi, lucru care ma face sa procedez astfel, adica daca eu am gresit si va trebui sa platesc pentru asta, macar sa stiu ca cine ma trage la raspundere e in regula si nu era doar la vanatoare... daca ei sustin ca am depasit, trebuie sa o demonstreze! Ca sa ma poata filma, ca sa poata filma toata depasirea, trebuiau sa ma vada, deci, implicit, si eu pe ei, ceea ce nu s-a intamplat, pentru ca ei au aparut de dupa curba cand eu aproape revenisem complet pe banda mea, si cand le-am cerut sa-mi arate tot filmul mi-au aratat o poza in care masina mea era cu doua roti dincolo de linia continua. Imi sustin in contestatie afirmatia initiala pe care am scris-o in procesul verbal, aceea ca nu a fost o depasire, si doar o incalcare a axului drumului.

Revin cu noutati, probabil o sa dureze, deoarece pana in septembrie e vacanta judecatoreasca, iar apoi va dura cel putin 6 luni judecarea cazului, fara avocati, in lipsa. Nu ma costa nimic, nu am nimic de pierdut, iar daca pierd la sfarsit predau permisul o luna si gata.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

si in principiu ia-ti concediu repede ca sa conduci in perioada de valabilitate... dupa care iti angajezi sofer :D ... cred ca e cea mai simpla rezolvare...

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Pentru ce sa isi ia sofer? Doar are permis. Odata inceputa actiunea in instanta politia e obligata sa dea permisul napoi. Tavi eu cred ca ai luat o decizie inteleapta. Tine-ne la curent.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Nu mi-o luati in nume de rau, in special tu Tavi, dar acuma, nu ca tipa in mine constinta, dar daca tu n-ai putut sa o dai la pace pe loc cu militienii, poate e mai bine sa ne si asumam greselile facute si sa incercam sa suportam si consecintele....Cu atat mai mult cu cat tu recunosti ca ai gresit :

............depasire pe linia continua, din fata venea MCV-ul filmand, se pare ca pe filmare apar doar cand reintru pe banda mea, nu e filmata depasirea completa, .........
Editat de Astral
Link spre comentariu

Ai spus mai sus ca nu poti sa minti. Este un comportament adecvat unui barbat adevarat.

Dar dupa aceea ai inceput cu proces, ca de fapt militienii nu au pozele necesare, ca te-ai documentat in privinta legislatiei, etc...

Ai depasit pe linie continua sau nu? Ca nu mai inteleg nimic.

Eu sunt genul de tip care daca greseste, se da cu capul de pereti, isi spune ca este un mare prost, injura prostia din capul lui, plateste si merge mai departe.

Asta-i viata! Din greseli invatam si pana murim tot invatam! Iar in circulatie nu cred ca exista vreunul dintre noi care nu a gresit.

Editat de mac01
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare