Tavi D. Posted July 15, 2014 Author Share Posted July 15, 2014 Re: Am ramas fara permis. Sfaturi Mi-am recunoscut greseala si accept consecintele, dar in tara asta exista legi pe care trebuie sa le respectam cu totii. Daca eu am gresit imi platesc greseala, dar am si dreptul de a ma asigura ca cel care ma trage la raspundere are baza legala sa o faca. Daca se dovedeste ca am fost penalizat pe o baza reala si nu printr-un abuz, ma duc si predau permisul. De multe ori ei sunt in neregula si mizeaza pe faptul ca nu le contesta nimeni autoritatea, mai ales daca invinuitul trebuie sa vina din alta localitate. Trebuiau sa-mi arate filmarea completa, adica sa respecte legea, ca si mine, corect? Nu sa vaneze castiguri ilegale. A fost un moment in care unul din ei a iesit din masina ca sa pot eu sa fac miscarea asteptata, inainte de a scrie procesul verbal, si eu m-am facut ca ploua. Si pana una alta contestatia o platesc eu! E dreptul meu! Voi ce-ati face dac ati merge pe un drum drept, cu linie continua nejustificata, cu vizibilitate perfecta, si in fata aveti o masina care merge cu viteza de caruta? Adica asa cum se intampla pe multe portiuni de drum in tarisoara noastra. Asteptati sa faceti depasirea regulamentara? Si mersul prea incet nejustificat se penalizeaza din cate stiu eu, nu? De ce pe mine ma penalizeaza ca depasesc si pe el ca mergea prea incet nejustificat nu-l intreaba nimeni de sanatate? Asta am contestat eu, baza legala si tehnica pe care au folosit-o ca sa ma penalizeze. Atat. Daca se demonstreaza ca au filmarea completa si din pdv tehnic erau in ordine, caz inchis. Am platit, am primit ce am cerut. E simplu. Va multumesc la toti pentru pareri, va asigur ca le consider si apreciez pe ABSOLUT toate. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosmin Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Re: Am ramas fara permis. Sfaturi Salut Tavi, ca un om care acum sta 3 luni pe bara, in urma unei contestatii pierdute, (si in total 3 suspendari in ultimii 2ani), dar si 2 procese castigate impotriva Pol. Rutiere te pot sfatui in directa cunostiinta de cauza: 1. cel mai simplu e sa gasesti un avocat acolo unde ai luat amenda, astfel nu mai trebuie sa te deplasezi tu pe acolo deloc. Cost aprox.500-800RON 2. cum s-a mai zis: 30 de zile de suspendare curg calendaristic de la data expirarii dovezii 3. si poate cel mai important: DACA AI PLATIT AMENDA nu prea mai ai ce sa contesti pentru ca practic ti-ai recunoscut fapta. In momentul cand ai dat banii ai fost de acord cu procesul verbal. Altfel nu plateai si mergeai in instanta. Scopul actiunii tale in instanta e CONTESTAREA PROCESULUI VERBAL de constatare, nu a pedepsei atasate. Adica nu esti de acord cu fapta constatata de agent. Asta iti cam anuleaza sansa de a plati amenda in 48 ore. Sorry pentru vestea proasta. Sfatul meu e sa o inghiti asa cum e si gata. Chiar daca contesti, ai sanse mici sa castigi. Ponta a schimbat recent procedura in defavoare a soferului tocmai pt ca erau foarte multe contestatii. Plus ca exista o directiva nescrisa sa nu se mai castige asa, pe tehnicalitati (era o groapa, am ocolit o pisica, aveam viteza ca batea vantul din spate etc). Repet: am castigat procese pe astfel de motive anii trecuti si am pierdut exact la fel anul asta. O||||||||O wrangler YJ Link to comment Share on other sites More sharing options...
quick Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Re: Am ramas fara permis. Sfaturi pai si vezi? pt ca, inainte, fiecare sofer la care-i era luat permisul a mers in instanta s-a ajuns ca cei care sunt pe nedrept pedepsiti sa nu aiba asa multe cai de atac... io nu pot sa inteleg, poate sunt eu mai prost, dar daca stiu ca am gresit platesc, stiu ca am gresit si tot eu sunt cu nasul pe sus...poate pt unii banii nu conteaza si vin din toate directile, fara numar, dar pt mine nu este deloc rentabil ca sa platesc un avocat, sa fac zecii de drumuri pe la judecatorii si nervi cu duiumu doar ca nu pot sa merg pe jos 30 zile.... daca urmariti vedeti ca tot cei care au multe amenzi/suspendari se simpt persecutati de sistem si niciodata nu-si pun problema, mai fratele meu, de ce am io ghinionu sa-mi fie luat carnetul de 3 ori in 2 ani?..oare nu este vina mea? oare nu sunt eu un pericol pe drumurile partiei? nu, ei se gandesc ca sunt persecutati de politia roaman....si dau statul in judecata... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big.Ursu Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 (edited) Re: Am ramas fara permis. Sfaturi @Cosmin - de unde pana unde plata amenzii echivaleaza cu recunoasterea faptei ? Nu inteleg. Intreaba un avocat si o sa-ti confirme. Si eu am 2 procese castigate cu Politia Rutiera (pentru 76km/h , respectiv 74km/h) in care am reusit sa dovedesc abuzul lor, prin modul de operare al aparatelor radar. Exista o intreaga teorie pe tema asta, pe care mi-am insusit-o la vremea respectiva, dar am preferat dupa aia un detector de calitate si o statie de emisie receptie. Si nu ai nevoie neaparat de un avocat sa-ti formulezi plangerea (daca stii sa-ti motivezi actiunea cat de cat, cu o lege in fata), poti solicita bine mersi judecata in lipsa (specifici in cerere) si se poate trimite prin posta (cu confirmare de primire). Aici ar fi de preferat sa conteste calitatea morala a initiatorului topicului, precum si a celor care sunt in asentiment cu acesta, cei fara de prihana...cei care fac sute sau mii de km pe saptamana, care respecta absolut orice limita de viteza, oricat de absurda ar fi (sau uitata acolo de Dorel, vezi drumuri cu indcator galben cu restrictie de 30km/h pentru vreo 20km, peste camp.....)...aici nu vorbesc de trecutul pe rosu, nu vorbesc de alcoolul la volan...strict la depasiri unde linia continua este pusa absurd si militianul sade la panda cu carnetelul cu felicitari...sau limite de viteza cretine. Edited July 15, 2014 by Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted July 15, 2014 Author Share Posted July 15, 2014 Re: Am ramas fara permis. Sfaturi In primul rand vreau sa va spun ca nu comentez parerile voastre, pentru ele am facut topicul asta, sunt binevenite orice critici si comentarii pertinente, nu o sa contrazic pe nimeni, va multumesc din nou pentru ele si apreciez faptul ca va pierdeti din timpul vostru pentru a ma sustine sau a ma combate. In al doilea rand, azi am depus contestatia, am luat deja documentul necesar pentru ridicarea permisului, care din pacate e inca in circuit, nu a ajuns la biroul de permise, dar am vorbit la ghiseu si las documentele in original tatalui meu care imi va lua permisul vineri. Spun "documentul" pentru ca nu vreau sa folosesc termeni tehnici, oricine poate afla despre ce e vorba printr-o simpla cautare pe net. Din pacate legea te obliga sa nu spui adevarul in momentul cand faci o contestatie, pentru ca nu mai are justificare. Motivul pentru care am facut-o este faptul ca nu mi-a fost aratata filmarea, asa cum ar fi fost legal, lucru pe care l-am mentionat. As fi vrut sa fac o contestatie in care sa-mi recunosc vina si sa cer dovada ca cei care mi-au suspendat permisul erau in regula si se bazau pe o filmare concludenta, dar din pacate nu are sens asa o forma de contestatie. Initial am vrut sa declar ca am depasit un autovehicul care se deplasa foarte incet nejustificat si care a parut ca are intentia sa se opreasca, dupa care s-a razgandit, dar nu am putut merge pe varianta asta deoarece declarasem deja pe procesul verbal, la nervii de pe moment, ca nu a fost o depasire, ci doar o incalcare a axului drumului. Deoarece legea imi permite sa aman suspendarea permisului pana la judecarea cazului, lucru care va dura minim 6 luni dupa ce se incheie vacanta judecatoreasca, am cerut judecare in lipsa, si am mai cerut ca la dosar sa fie anexate filmarea completa a depasirii, precum si suportul tehnic necesar agentului care m-a oprit: delegatie sau imputernicire pentru portiunea de drum respectiva in ziua aceea, raportul lui la sfarsitul activitatii din ziua respectiva, precum si documentele care atesta starea tehnica a aparaturii folosite de echipajul de politie (aici sunt mai multe detalii in care nu vreau sa intru). Cu 21 de lei taxe de timbru si costul deplasarii Timisoara-Severin, am prelungit agonia, probabil o sa pierd, probabil ca m-au filmat si nu au abuzat folosind o frantura de film, dar pana una alta e dreptul meu sa am permis in perioada urmatoare in care imi trebuie si ma pot pregati sufleteste pentru momentul in care probabil va trebui sa il predau la politie pentru 30 de zile. Amenda am platit-o la valoarea de 50%, dar atentie, am platit-o online, lucru care nu necesita trimiterea prin posta a dovezii platii, deoarece in momentul in care politia care a dat amenda trimite procesul verbal la politia de domiciliu, acolo se verifica automat situatia platii amenzii si se va vedea ca a fost deja platita. Cam asta e tot, daca imi aduc aminte ceva detalii revin, daca nu, la sfarsitul procesului completez topicul cu rezultatul. Va salut! 1 [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Re: Am ramas fara permis. Sfaturi Cea mai valoroasa experienta este cea personala. Sa ai noroc in demersurile tale ! Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosmin Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Re: Am ramas fara permis. Sfaturi daca urmariti vedeti ca tot cei care au multe amenzi/suspendari se simpt persecutati de sistem si niciodata nu-si pun problema, mai fratele meu, de ce am io ghinionu sa-mi fie luat carnetul de 3 ori in 2 ani?..oare nu este vina mea? oare nu sunt eu un pericol pe drumurile partiei? nu, ei se gandesc ca sunt persecutati de politia roaman....si dau statul in judecata... Te simt putin agresiv, desi nu ne cunoastem. Imi pare rau ca nu am fost mai clar: Referitor la persecutare: Am 3 suspendari in 2 ani pentru ca merg mai repede decat tine. Pentru ca sunt un pericol pe drumurile publice, pana la sfarsitul lunii august stau pe scaunul din dreapta. Apoi revin :bx Nu am spus nicaieri ca ma simt persecutat. Am contestat acele procese verbale care nu mi s-au parut corecte. Cand agentul constatator mi-a vorbit cu o nesimtire nejustificata si apoi (la proces am aflat) mi-a falsificat semnatura pe procesul verbal. Atunci am contestat. Si am castigat. Si nu i-am facut plangere PENALA pentru fals. Daca ma simteam persecutat contestam toate cele 20 de amenzi luate in ultimii 2 ani pentru ca am fost surprins pe drumurile publice margand mai repede decat tine Referitor la faptul ca sunt pe acest forum din ziua in care s-a infiintat in anul 2007 dar am doar 30 de postari: Atitudinea ta e motivul. @Big.Ursu Referitor la plata amenzii: Contesti faptele constatate in procesul verbal si soliciti anularea lui impreuna cu masurile adiacente (AMENDA, puncte de penalizare, eventual suspendare). Nu vad de ce sa contesti PV dar sa accepti sa platesti o amenda cu care apoi sustii ca nu esti de acord. Dar banuiesc ca OP poate solicita restituirea in instanta. Daca tie ti-a iesit asta, super, am invatat ceva azi si am sa dau o bere :x Referitor la judecata in lipsa: Cred ca esti de acord ca un avocat functioneaza mult mai repede si poate fi mai util decat o scrisoare le tribunal. Plus ca 3 infatisari la Lugoj ma costa mai mult decat un avocat. Mai ales ca atunci cand castigi, acopera statul cheltuieleile de judecata din impozitele pe care noi le platim (pentru ca nu avem numere de bulgaria) @OP Bafta, sper ca ti-au fost de folos parerile naostre pe subiect :grin: O||||||||O wrangler YJ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted July 15, 2014 Author Share Posted July 15, 2014 (edited) Re: Am ramas fara permis. Sfaturi Referitor la amenda, adaug ceva: in caz de castigare a procesului, amenda deja platita se recupereaza de la primarie prin taxe locale. Asa functioneaza dupa legile in vigoare in momentul asta. P.S. Ca sa evit pe viitor anumite comentarii si aprecieri nelalocul lor, si sigur nu din falsa modestie, mentionez ca ma consider un sofer normal, adica merg de obicei un pic mai tare decat limita de viteza pe drumurile normale, acolo unde asta se poate face fara riscuri, pe autostrada nu, ca imi ajunge cat este, nu incalc linia continua din obisnuinta, doar atunci cand sunt constrans de situatie, nu ma bag in fata la semafor, nu sunt "tupeist", etc. Nu stiu daca era neaparata nevoie de mentiunile astea dar poate ca sunt binevenite. Conduc foarte multi km singur in masina, si incerc sa am un stil de condus cat mai apropiat de cel folosit atunci cand am toti cei 3 copii cu mine, ca sa nu existe riscul sa le "incurc". Edited July 15, 2014 by Tavi D. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian Irimescu Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 (edited) Re: Am ramas fara permis. Sfaturi In general sunt cuminte, ma mai enervez, injur, dar cu geamul inchis si nu ma aude nimeni. Nu mai stiu date, cred ca in 2007 am ramas pieton pt 104 la Prunaru TR, inainte cu 50m de iesire din localitate sau chiar sub semn, nu conteaza... m-am luat cu vorba, si asta e.. am dat examen, am redus de la 3 la 1 luna. Din acel moment, am cautat sa nu fie viteza mai mare de amenda :-). La un an distanta, plus o zi, ma gasesc baietii undeva dupa Titu cu 105. Ma opresc dupa 15 km, si alte 3 localitati. Impresia mea a fost ca au fortat nota, m-au urmarit si unde am depasit 100 m-au inregistrat. Am consemnat in PV ca cele inscrise nu sunt reale, m-am oprit la judecatoria Gaesti si am depus asa zisa contestatie. Mi-am rezolvat treaba la Pitesti, la intoarcere am trecut prin Targoviste si mi-am luat mandretea de permis. Orrganul de la ghiseu nu s-a putut abtine sa-mi spuna... o sa vii sa-l aduci cand o sa pierzi.. Cum viata bate filmul, am castigat pe viciu de procedura, prietenii nu au intocmit corect procesul verbal. Precizez ca pozele nu erau facute la km x +500 cum scria in ordinul de serviciu, adica oricum castigam, dupa aspect erau in afara localitatii. Cu toate astea, tov jurist a facut recurs la Targoviste unde a pierdut deasemenea.. Sfat, Poti castiga si pe intocmirea incorecta a PV.. Incearca.. p.s. Din 2008 pana acum, am o singura amenda de fara centura la Aro... plouase in el si era uda.. :-) Edited July 15, 2014 by Cristian Irimescu Luaz 969, Aro 244, L200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddybear Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Re: Am ramas fara permis. Sfaturi Mi-am recunoscut greseala si accept consecintele, dar in tara asta exista legi pe care trebuie sa le respectam cu totii. Daca eu am gresit imi platesc greseala, dar am si dreptul de a ma asigura ca cel care ma trage la raspundere are baza legala sa o faca. Daca se dovedeste ca am fost penalizat pe o baza reala si nu printr-un abuz, ma duc si predau permisul. De multe ori ei sunt in neregula si mizeaza pe faptul ca nu le contesta nimeni autoritatea, mai ales daca invinuitul trebuie sa vina din alta localitate. Trebuiau sa-mi arate filmarea completa, adica sa respecte legea, ca si mine, corect? Nu sa vaneze castiguri ilegale. A fost un moment in care unul din ei a iesit din masina ca sa pot eu sa fac miscarea asteptata, inainte de a scrie procesul verbal, si eu m-am facut ca ploua. Si pana una alta contestatia o platesc eu! E dreptul meu! Voi ce-ati face dac ati merge pe un drum drept, cu linie continua nejustificata, cu vizibilitate perfecta, si in fata aveti o masina care merge cu viteza de caruta? Adica asa cum se intampla pe multe portiuni de drum in tarisoara noastra. Asteptati sa faceti depasirea regulamentara? Si mersul prea incet nejustificat se penalizeaza din cate stiu eu, nu? De ce pe mine ma penalizeaza ca depasesc si pe el ca mergea prea incet nejustificat nu-l intreaba nimeni de sanatate? Asta am contestat eu, baza legala si tehnica pe care au folosit-o ca sa ma penalizeze. Atat. Daca se demonstreaza ca au filmarea completa si din pdv tehnic erau in ordine, caz inchis. Am platit, am primit ce am cerut. E simplu. Va multumesc la toti pentru pareri, va asigur ca le consider si apreciez pe ABSOLUT toate. Am subliniat doua pasaje care mi-au atras atentia. Tare mi-e teama ca, la tribunal, va apare, ca martor al politiei, soferul care mergea excesiv de incet. Seamana tare mult cu una din tehnicile de "pescuiala" utilizate de Garcea inca de pe vremea impuscatului (s-au uitat si ei la filmele cu Luis De Funes :wink:) It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted July 15, 2014 Author Share Posted July 15, 2014 (edited) Re: Am ramas fara permis. Sfaturi Nu cred ca e cazul, dar sunt patit asa in Ungaria, unde noaptea, pe o restrictie de 40, se plimba o masina cu 20km/h, eu am depasit-o si brusc a aparut militianul... imparteau mita... In cazul meu erau doua microbuze care incetineau o coloana intreaga, eu am depasit unul si m-am bagat intre ele, stiam ca in prima localitate era MCV, pt ca auzisem prin statie, dar nu a anuntat nimeni ca intre timp a plecat... Edited July 15, 2014 by Tavi D. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big.Ursu Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 (edited) Re: Am ramas fara permis. Sfaturi @Big.Ursu Referitor la plata amenzii: Contesti faptele constatate in procesul verbal si soliciti anularea lui impreuna cu masurile adiacente (AMENDA, puncte de penalizare, eventual suspendare). Nu vad de ce sa contesti PV dar sa accepti sa platesti o amenda cu care apoi sustii ca nu esti de acord. Dar banuiesc ca OP poate solicita restituirea in instanta. Daca tie ti-a iesit asta, super, am invatat ceva azi si am sa dau o bere :x Referitor la judecata in lipsa: Cred ca esti de acord ca un avocat functioneaza mult mai repede si poate fi mai util decat o scrisoare le tribunal. Plus ca 3 infatisari la Lugoj ma costa mai mult decat un avocat. Mai ales ca atunci cand castigi, acopera statul cheltuieleile de judecata din impozitele pe care noi le platim (pentru ca nu avem numere de bulgaria) Daca amenda este de 500 lei sa zicem, platesc 250 lei la jumate in primele 48h de la eveniment. O platesc pentru ca risc sa nimeresc un judecator care se trezeste cu fata la cearseaf dimineata. (*) Poate reusesc sa fac copie dupa hotararile din dosare, si le voi atasa aici - desi e cu bataie lunga, dar fac tot posibilul. In privinta avocatului: am aceleasi retineri. (*) Stiu f. f. f. f. bine cum lucreaza sistemul judiciar, si stiu un anume (fara nume, fara functie) care la o discutie de genul acesteia pe care o avem acum, a zis ca nici macar nu se uita mai departe de procesul verbal al Politiei ... practica judiciara pe acest obiect ii intareste spusele...De avocati....nu mai vorbesc...90%+ ti-ar spune orice, ca sa mai castige un termen, o suplimentare de onorariu. Aici ma refer la ce am vazut in urbea mea...si am vazut destule. In privinta mea, nici banii si nici punctele nu mi-au pus in pericol ABECEDARUL, insa faptul ca i-am castigat in instanta a fost din punctul meu de vedere o palma data sistemului. Si ar fi fost un pumn de-a dreptul ...poate...daca nu-mi ascultam nevasta si faceam plangere penala impotriva militienilor din Dragasani. Si celor din Tg. Jiu (Solenza Albastra). Ambii operau necorespunzator aparatele, cei cu Solenza au poze facute (sunt si pe net, pe unde au mai ramas) cu aparatele matrasite cu fire (inserate artizanal intrerupatoare). Cand m-am dat jos cu aparatul la ei, au facut uitate toate abaterile mele. Cu toatea astea, sper sa nu mai am de-a face cu ei vreodata. Cred ca mai am dosite pe undeva vreo doua filmulete in care un militian marturiseste cu nonsalanta ca "daca avea pata pusa pe tine, te facea"...le-am salvat, caci de pe YT au disparut misterios...Daca le gasesc, o sa le postez. Edited July 15, 2014 by Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelea Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Re: Am ramas fara permis. Sfaturi Foarte bine ca a facut contestatie. Dupa ce ca nu avem infrastructura, cand in sfarsit ajungi pe unele sectoare de drum pe unde mai poti merge cat de cat, dai peste tot felul de vehicule care te incetinesc. Idiotii aia de militieni, in afara de viteza, centuri, linie continua, rosu la treceri de pietoni unde nu trece nimeni (caz particular) si prioritate la treceri de pietoni ciudate, nu stiu altceva. Acolo unde ar trebui sa actioneze, sa sanctioneze adevaratele contaventii si infractiuni care conduc la accidente, unele soldate cu decese, sa sesizeze anomaliile cu indicatoarele rutiere si problemele legate de infrastructura, nu o fac. Din pacate, unele instante nici nu se uita pe dosar, indiferent cate acte si dovezi trimiti, daca nu-ti sustii cauza in sala, n-ai nicio sansa de castig. Mai nou, asa cum au mentionat unii colegi, au dispozitii sa nu dea castig de cauza reclamantului (daca se intampla sa nimeresti si un complet de judecata stagiar, foarte greu sa castigi) Bafta Tavi. P.S. Mergi pe evitarea de urgenta ... a unui caine, copil etc) 4x4MANIA is where we are !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony montana Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Re: Am ramas fara permis. Sfaturi Politistul care te-a "ajutat" spunandu-ti sa scrii ca ai depasit axul drumului te-a pus de fapt sa recunosti fapta asa cum este litera legii. Nu se sanctioneaza depasirea unei masini, ci depasirea axului. Le sta in caracter genul asta de marlanie, se prefac de fapt ca te ajuta dar iti sapa groapa in realitate... Era mult mai bine daca scriai ca ai evitat o groapa sau o franare brusca a celui din fata... :old Cat despre faptul ca ai achitat deja amenda, din propria experienta iti spun ca cel mai probabil nu o sa te ajute... se considera oarecum ca iti accepti sanctiunea. Si nu uita sa le ceri in instanta documentele si autorizatiile aparatului care te-a filmat cat si ale operatorului, respectiv dom' militian (aici nu prea stau bine de obicei). Pe viitor gandeste de doua ori daca e bine sau nu sa faci ceea ce te indruma ei. Daca voia sa te ajute cu adevarat nu iti lua permisul, si erau destule posibilitati. Faza cu nu merge sters e vrajeala lor. Succes! :h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
quick Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Re: Am ramas fara permis. Sfaturi Te simt putin agresiv, desi nu ne cunoastem. Imi pare rau ca nu am fost mai clar: nu sunt agresiv, chiar deloc, incerc doar sa te fac constient de ceva si in mintea ta tot vina mea este ca tu ai doar 30 postari pe forum....adica daca io-ti atrag atentia ca mergi cu viteza(poate ti-au luat carnetul si pt altceva), si am o atitudine corecta fata de lege, fata de tine si fata de alti participanti la trafic este vina mea si atitudinea mea este de vina ca tu ai doar 30 postari? toate procesele le-ai castigat doar pt ca hartiile n-au fost complectate corect si nu pt ca tu ai fost corect in trafic, nu uita treaba asta....probabil ca toate accidentele asta pe sosele se datoreaza unor astfel de oameni, ca tine, care stiu ca nu patesc nimic, ca ei stiu tot timpul sa ocoleasca legea, iote ca legea se ocoleste dar pana la urma se pune pe picoare si contraataca....nu zic ca este un lucru rau sa mai existe si oameni ca tine pt ca din cei ca tine legea se perfectioneaza. nici eu nu conduc ca melcu si exact cum zice si tavi nu sunt un exemplu pe drumuri dar nu conduc cu mai mult de 50 km/h decat este viteza pe sectorul respectiv de drum, ultima amenda a fost in primavara pt vreo 79 in localitate, dar am stiu ca am avut peste 50 la ora si n-am comentat nimic am platit si gata.....duminca am depasit exact ca tavi pe linie contiuna, in panta, un camion care mergea incet, la fel am avut vizibilitate, dar norocul este ca n-a fost nici un militian pe drum, dar daca era poti sa fi sigur ca nu apaream pe forum sa vad cum pot da statul in judecata.....centura n-o pun aproape niciodata... nu stiu, poate sunt eu mai prost poate am idei invechite sau mai stiu eu ce, dar asa sunt si daca stiu ca-am gresit platesc.... tot ce zic multi in ultimele postari eu n-am intalnit, sunt deacord ca militieni nostri stau cam pititi pe dupa un gard, o tufa dar de la a pune pe cineva sa mearga incet pe un drum si de la a pune un pieton sa traverseze cand apare o masina eu unu n-am intalnit in trasfic astfel de probleme. este plina soseaua de oameni care nu judeca nici cat o gaina, mai de vreo luna vin de la tara si la o trecere peste cale ferata, si in panta, adica nu vezi traficul din partea opusa unu cu un suv depaseste la trecere de cale ferata vreo 5 masini si fara gram de vizibilitate, nu stiu oameni astia judeca? adica oameni astia au ceva in capatina lor ceva urme de constinta incat inainte sa faca o astfel de depasire se intreaba oare nu-i posibil sa vina o masina din fata? oare nu-i posibil sa omor un om si sa ajung in inchisoare? uite ca sunt unii care zic ca ei sunt mai presus de lege si legea nu ajunge la ei vad tot timpul soferi care depasesc indiferent daca au vizibilitate sau nu, depasesc masina dupa masina si in fata lor vine alta masina si merg linistit pt ca ei stiu ca cel ce vine din fata trage mai pe dreapta, un astfel de om nu pot sa-l cataloghez decat un om nesimptit si fara constinta.... bafta....ma retrag si sfatuiesc admini sa inchida topicul, sunt discuti ce n-au ce cauta pe un forum public. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted July 16, 2014 Author Share Posted July 16, 2014 Re: Am ramas fara permis. Sfaturi Politistul care te-a "ajutat" spunandu-ti sa scrii ca ai depasit axul drumului te-a pus de fapt sa recunosti fapta asa cum este litera legii. Nu se sanctioneaza depasirea unei masini, ci depasirea axului. Le sta in caracter genul asta de marlanie, se prefac de fapt ca te ajuta dar iti sapa groapa in realitate... Era mult mai bine daca scriai ca ai evitat o groapa sau o franare brusca a celui din fata... :old Cat despre faptul ca ai achitat deja amenda, din propria experienta iti spun ca cel mai probabil nu o sa te ajute... se considera oarecum ca iti accepti sanctiunea. Si nu uita sa le ceri in instanta documentele si autorizatiile aparatului care te-a filmat cat si ale operatorului, respectiv dom' militian (aici nu prea stau bine de obicei). Pe viitor gandeste de doua ori daca e bine sau nu sa faci ceea ce te indruma ei. Daca voia sa te ajute cu adevarat nu iti lua permisul, si erau destule posibilitati. Faza cu nu merge sters e vrajeala lor. Succes! :h5 Nu m-a sfatuit agentul sa scriu ca am depasit linia continua, a fost dorinta mea vazand poza de pe monitor, iar documentele de care zici le-am cerut. Legat de amenda, repet: nu are nimeni inca dovada ca s-a platit, doar eu pe extrasul de cont, la solutionarea cazului, cand documentete vor fi trimise in localitatea de domiciliu, abia atunci va rezulta ca e platita la primaria Timisoara. In rest, ce va rog eu este sa va spuneti parerea fara sa atacati parerile celorlalti, sa fie un topic cu pareri pro si contra, asa cum am intentionat eu initial, fara sa ne atacam si sa ne jignim intre noi, deoarece avem in comun faptul ca toti conducem si ne lovim de problemele astea in trafic. Mai vreau sa fac un apel la prudenta si la respectarea regulilor de circulatie, oricat de greu ar fi asta in anumite conditii. Deocamdata astept judecarea cazului, daca un moderator considera oportun poate inchide topicul momentan, pentru a evita ulterioare discutii mai putin prietenesti, si o sa cer redeschiderea lui cand va fi cazul pentru a scrie rezultatul. Va multumesc inca o data pentru pentru pareri si consider ca topicul si mesajele private primite mi-au fost de mare ajutor. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted November 14, 2014 Author Share Posted November 14, 2014 (edited) Re: Am ramas fara permis. Sfaturi Nu am mai zis nimic pentru ca nu s-a mai intamplat nimic... pana azi... iar azi... asta: Tip solutie: 242 c.pr.civ Solutia pe scurt: Suspendat în baza art. 242 C. proc. civ. Explicatie: Sectiunea a IV-a Suspendarea judecatii Art. 242. - Instanta va suspenda judecata: 1. cand amandoua partile o cer; 2. daca niciuna din parti nu se infatiseaza la strigarea pricinii. Cu toate acestea pricina se judeca daca reclamantul sau paratul au cerut in scris judecarea in lipsa. Adica se pare ca nu s-au prezentat si s-a suspendat judecata... nu stiu exact cat e termenul pana la perimare dar ideea e ca... reclamatul nu a fost interesat sa-si sustina cauza... mai bine de asa nici ca se putea! Multumesc tutror pentru ajutor si sustinere! ...se poate inchide... Edited November 14, 2014 by Tavi D. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviud. Posted November 14, 2014 Share Posted November 14, 2014 (edited) Re: Am ramas fara permis. Sfaturi Aaaaa, nu esti tu reclamantul???? Sau vorbim de apel??? Ca nu pricep. Daca esti tu reclamantul, atunci peste 6 luni, cand se perima, poti sa te duci sa dai permisul. In general, de la IPJ nu se prezinta nimeni sa sustina cauza si intotdeauna solicita judecata in lipsa. Iar, in plus, daca tu ai cerut judecata in lipsa si ei nu s-au prezentat, nu au prezentat probe sau inscrisuri, instanta se va pronunta pe ce are la dosar. Deci iar imi suna gresit. Intereseaza-te mai bine, ca perimarea din cauza ta nu e o solutie. Edited November 14, 2014 by silviud. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted November 14, 2014 Author Share Posted November 14, 2014 (edited) Re: Am ramas fara permis. Sfaturi Pai scrie exact cateva postari mai sus. Eu sunt reclamantul si eu am cerut judecare in lipsa. Eu am cerut ca ei sa prezinte o anumita documentatie, lucru care se pare ca nu s-a intamplat. Poate nu m-am exprimat prea bine mai sus si ai inteles ca reclamaNtul nu s-a prezentat sa-si sustina cauza, dar eu am scris reclamatul, adica politia. Edited November 14, 2014 by Tavi D. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviud. Posted November 14, 2014 Share Posted November 14, 2014 (edited) Re: Am ramas fara permis. Sfaturi Cred ca ne uitam in coduri diferite.... Art. 242 Cod procedura civila, spune asa: Art. 242: Suspendarea judecăţii cauzei (1)Când constată că desfăşurarea normală a procesului este împiedicată din vina reclamantului, prin neîndeplinirea obligaţiilor stabilite în cursul judecăţii, potrivit legii, judecătorul poate suspenda judecata, arătând în încheiere care anume obligaţii nu au fost respectate. Dispoziţiile art. 189 sunt aplicabile. (2)La cererea părţii, judecata va fi reluată dacă obligaţiile la care se referă alin. (1) au fost îndeplinite şi, potrivit legii, aceasta poate continua. Asa cum am stabilit impreuna, reclamant esti TU. Deci, tie ti s-a cerut, printr-o adresa, sa arati, indici, depui un inscris sau altceva. Daca a ajuns la tine sau nu cererea instantei, nu stiu, insa cazul indicat de suspendare te priveste doar pe tine si nu IPJ-ul. Urmatorul drum pe la Severin (sau unde ai depus plangerea) da o tura pe la arhiva judecatoriei, fa o cerere de studiu si uita-te in dosar. Pentru ca daca nu, in 6 luni de la suspendare, te duci si duci permisul... P.S. In ceea ce priveste chestiunea reclamat/reclamant, asa este, am citit pe diagonala si imi cer scuze. Dar tot am dreptate :grin: Edited November 14, 2014 by silviud. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted November 14, 2014 Author Share Posted November 14, 2014 (edited) Re: Am ramas fara permis. Sfaturi Eu asta am gasit la cautare, ceea ce imi zici tu nu gasesc. Dar o sa merg si o sa ma interesez. Pentru ca pe site nu apar deocamdata alte informatii. Nu vad in schimb de ce mi-ar fi cerut mie altceva cata vreme am cerut judecarea in lipsa. Si asta de azi a fost prima sedinta. Edited November 14, 2014 by Tavi D. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviud. Posted November 14, 2014 Share Posted November 14, 2014 Re: Am ramas fara permis. Sfaturi Sa nu crezi ca iti raspund doar de dragul argumentelor. Incerc sa te ajut si sa te lamuresc pe cat pot. Cauta pe google: codul de procedura civila actualizat. Apoi cauta art. 242. O sa vezi ca este diferit de ceea ce ai gasit tu. Pe portal.just.ro nu o sa mai apara nicio alta informatie cu privire la cauza ta, atata timp cat nu se repune pe rol. Nu apar solutii detaliate niciodata, deci nu te astepta la vreo lamurire via internet. Ca sa intelegi de ce nu conteaza faptul ca nu s-au prezentat militienii la termenul de judecata sau ca nu au depus probe, inscrisuri, video etc e simplu: Tu i-ai chemat in judecata. Prin cererea ta ai aratat ce s-a intamplat (parerea ta), ce probe intelegi sa aduci in dovedirea celor afirmate etc. Judecatorul inainteaza o copie dupa cererea ta de chemare in judecata la IPJ, care raspund prin intampinare. Intampinarea aia ti se comunica si tie si ti se da un termen de 10-15 zile sa raspunzi la ea. Nu este obligatoriu raspunsul si daca nu raspunzi in 10-15 zile nu e nicio sanctiune. DAR, dupa ce se scurge acest termen de 10-15 zile, se va stabili primul termen de judecata. La primul termen de judecata, judecatorul verifica daca instanta respectiva este competenta, stabileste perioada estimativa de solutionare a cauzei apoi trece la probe. Adica, tu in plangere ai solicitat sa se trimita actele care au stat la baza intocmirii procesului verbal si proba video. Astea sunt probe. IPJ-ul o sa solicite la randul lor, poate audierea unui martor asistent, daca este cazul, cat si proba cu inscrisuri etc. La tine probabil nu exista martor asistent pentru ca ai primit procesul verbal si l-ai contestat. Bun. Ce s-a intamplat in cazul tau Chiar daca ai solicitat judecata in lipsa, atunci cand s-a stabilit primul termen de judecata ai fost citat. Exista posibilitatea ca pe citatie sa fi fost vreo mentiune in sensul de a depune ceva. O copie dupa buletin, procesul verbal in original, orice alt inscris, nu stiu, trebuie sa te uiti pe citatie. Daca nu, faci un drum la judecatorie. Sau ... daca ai vreun prieten avocat prin zona, or pe cineva care are vreun prieten avocat, care se poate uita ... ii rogi sa arunce o privire. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted November 14, 2014 Author Share Posted November 14, 2014 Re: Am ramas fara permis. Sfaturi Eu nu pot decat sa iti multumesc pt ajutor, am gasit si eu ulterior art 242 asa cum l-ai postat tu. De luni intr-o saptamana merg sa vad. Mi-ai stricat bucuria de moment dar fara interventia ta as fi "murit prost". Inca o data multumesc mult. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviud. Posted November 15, 2014 Share Posted November 15, 2014 Re: Am ramas fara permis. Sfaturi Oricand, cu placere. Sa ne spui ce zice incheierea de suspendare si sa ne tii la curent cu mersul dosarului. Iti doresc succes! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted January 13, 2015 Author Share Posted January 13, 2015 Re: Am ramas fara permis. Sfaturi Imi cer scuze ca abia acum imi fac timp sa scriu... am fost, am cerut sa vad dosarul, asa e, a fost suspendat din cauza mea, deoarece mi-au fost trimise doua plicuri acasa, care erau la dosar, pe care nu le-am deschis ca nu am avut timp si nu stiam daca am voie, si care s-au intors inapoi deoarece de ceva vreme mi-am schimbat domiciliul si buletinul inca nu, si postasul nu m-a gasit, dar eu am stat linistit pt ca cerusem judecarea in lipsa si nu ma asteptam sa ma caute... mai era la dosar un plic cu un cd cu filmul politiei, precum si toate documentele pe care le-am cerut eu si pe care politia le-a depus la dosar dovedind astfel ca erau in regula. Am de gand sa imi schimb buletinul cat mai repede cu noua adresa, sa cer redeschiderea dosarului pt a putea depune o copie cu CI-ul nou, altfel nu o sa ma gaseasca nici cand vor veni sa ma anunte ca trebuie sa predau permisul. O sa cer cu ocazia asta sa vad si filmarea, poate-poate se poate contesta ceva, dar nu trag speranta, daca au demonstrat ca ei erau in regula pt mine e ok, pot preda permisul pt o luna cu sufletul impacat ca nu erau la vanatoare. Dar important e sa ma gaseasca atunci cand mi se va trimite instiintarea ca trebuie sa predau permisul dupa perimarea cauzei. Revin cu noutati cand o sa am. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts