Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Am ramas fara permis. Sfaturi

Tavi D.
 Share

Recommended Posts

Re: Am ramas fara permis. Sfaturi

De cand astept sa zici ceva...

Nu aveai voie :)

Faci o cerere:

Dom'le Presedinte,

Subsemnatul xxx, reclamant in cauza nr. xxx aflata pe rolul jud. xxx, solicit prin prezenta repunerea pe rol a cauze mai sus mentionate.

Arat faptul ca intrucat mi-am schimbat domiciliul nu s-a putut realiza comunicarea actelor de procedura, fapt pentru care solicit comunicarea acestora la urmatoarea adresa:

Atasez prezentei cereri copie de pe C.I. personala, conforma cu originalul.

Atentie mare ca nu vine nimeni sa te anunte sa depui permisul. Ai obligatia legala ca in termen de 15 zile (sper sa nu gresesc, mai intreaba si tu) de la ramanerea definitiva a hotararii sau constatarea perimarii cauzei sa il depui, sub sanctiunea suspendarii cu inca o luna a permisului de conducere.

Daca nu faci cererea de repunere pe rol in termen de 6 luni de la suspendare, cauza se perima si atunci nu mai ai ce face.

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Si mai trebuie sa fac o cerere pt vizionarea cd-ului in incinta judecatoriei in prezenta unei autoritati de acolo... In caz ca nu se vede clar depasirea ce fac? Oricum e o nebunie... trebuie sa imi schimb CI, permis si talonul masinii, ca in toate apare adresa veche... suspentarea cauzei a fost in 14nov2014, deci am timp pana in 14 aprilie sa fac toate astea...

Edited by Tavi D.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Si mai trebuie sa fac o cerere pt vizionarea cd-ului in incinta judecatoriei in prezenta unei autoritati de acolo... In caz ca nu se vede clar depasirea ce fac? Oricum e o nebunie... trebuie sa imi schimb CI, permis si talonul masinii, ca in toate apare adresa veche...

Ca sa vizionezi CD-ul, faci cerere catre presedintele completului. Si cu treaba asta, cred ca mai primesti un termen, ca de regula nu prea exista in salile de judecata posibilitatea asta. Calculatorul la care lucreaza grefierul se ocupa de inregistrarea sedintei de judecata si softul folosit e si asa de 2 lei...daca mai faci si altceva in timpul asta...ucizi de tot sistemul.... (iti zic din sursa super sigura).

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Pai ... in principiu cred ca e posibil sa vizionezi CD-ul si in sala de judecata. Pe de alta parte e posibil sa fie in unul din plicurile alea pe care nu le-ai deschis.

Daca nu se vede depasirea ... o tii pe-a ta! :)

Nu stiu ce ai cerut tu in actiune, cand ai contestat procesul verbal. In mare, de invocat decizii CEDO, faptul ca trebuie dovedita fapta savarsita de agentul constatator etc....

Sa nu te superi, ca nu sunt rautacios deloc, dar 200-300 de lei la un avocatel pe-acolo si nu mai faceai drumuri si chestii ... Plus ca omu' stia ce e de facut pe-acolo ...

Edit:

@Big.Ursu - nu-i chiar asa... da-i naibii, ca la cati bani au investit in instante, macar calculatoare sa aiba. Pe calculatorul ala se scriu declaratiile date in instanta, exista aplicatia dedicata ECRIS deschisa cu termene si alte porcarii, se inregistreaza sedinta, dar se pot viziona si CD-uri cu filmari. Si pe de alta parte, or fi asa cum spui tu la o instanta, dar nu la toate. Calculatoarele din severin nu sunt aceleasi si identice cu cele din craiova sau de ce nu targu jiu.

Edited by silviud.

Silviu, vazand ca esti "din zona", daca stii un avocat in Severin pune-ma te rog in contact cu el. Eu spre rusinea mea nu cunosc, chiar daca am crescut acolo, problema e ca sunt plecat de multi ani in Timisoara... sunt nascut in Motru si de la 6 ani pana la 19 am stat in Severin...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Eu lucrez in sistem si stiu ce spun. Ecrisul nu are treaba aici. Calculatoarele sunt identice la toate instantele din tara. Sunt DELL-uri, nu intram in detalii. La fel cu banii "bagati"...

Declaratiile se scriu in Word. Inregistrarea se face cu un soft prost conceput. Gata, nu mai tot editez... :)

Edited by Big.Ursu

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Din cate am inteles eu de la d-na de la arhiva, cu care am vorbit putin pt ca era ocupata dar oricum f amabila, cererea trebuie sa o fac catre presedinte, si filmul se vizioneaza in prezenta unui informatician sau asa ceva la un calculator intr-un birou, nu in sala.

[sIGPIC][/sIGPIC]

@Big.Ursu - asa o fi, imi cer scuze daca am sarit calul.

@Tavi - ... Imi pare sincer rau, nu te pot ajuta cu un avocat din severin. Chiar nu cunosc niciunul ...

Nu sunt ironic, dar Big.Ursu poate stie pe cineva de incredere, daca e in sistem?

Vorba lui Ursu, edit,edit,edit ...

Eu am prieteni care sustin ca si-au vazut CD-urile de la politie in sala de judecata. Deci daca ei mint, te mint si eu pe tine.

Lasand asta la o parte, Tavi, TOATE cererile adresate instantei se adreseaza Presedintelui pentru ca el conduce instanta (presedintele judecatoriei, presedintele tribunalului etc.)

Daca era un director, incepeau cu Domnule Director.

Cererea e simpla:

Domnule Presedinte,

Subsemnatul xx (domiciliu etc), in calitate de reclamant in cauza cu nr. xxx, inregistrata pe rolul jud. xxx, solicit prin prezenta sa aprobati vizionarea CD-ului cu inregistrarea probei video (mai are si alt nume dar zau ca imi scapa), din dosarul mai sus mentionat.

Data,Semnatura,

Domnului presedinte al judecatoriei xxx.

O depui la arhiva, se cheama grefiera de complet de la arhiva, te duce intr-o camera, vine Big.Ursu, iti pune CD-ul si cam atat:)))

Edited by silviud.
  • Like 1

Din cate am inteles eu de la d-na de la arhiva, cu care am vorbit putin pt ca era ocupata dar oricum f amabila, cererea trebuie sa o fac catre presedinte, si filmul se vizioneaza in prezenta unui informatician sau asa ceva la un calculator intr-un birou, nu in sala.

BINGO ! (Uneori si in sala de judecata, depinde daca instanta are laptop disponibil). Si ca sa-ti zic procedura cap-coada, e posibil sa nu poti vedea in ziua cu termenul stabilit, pentru ca nu...ai codecul :). Politia, Jandarmeria, DIICOT, DNA si altii cand trimit la instanta asemenea CD_uri nu trimit si codecurile aferente (de multe ori proprietare) si stai si sapi ca disperatul dupa ele. La unele ai video, nu ai audio (sau invers) - si faci adresa sa-ti trimita ce ai nevoie. Si asa mai trece un termen.

Nu stiu nici un avocat din pacate :(

PS. Nu e vorba de sarit calul, din afara se vede intr-un fel...din interior....total diferit. Lumea injura si blesteama ca a auzit ea ca "...."....realitatea trista este alta. 100% din instante au calculatoarele de acum 10 ani, serverele tot de atunci...asa banii bagati...sunt in altele :)

Edited by Big.Ursu

NADS Fitted

Sa speram ca el stie... daca nu, ma gandesc pe cine sa intreb... poate stiu ai mei pe cineva care stie pe cineva... si tot asa...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Fi antena:

Ti-am raspuns mai sus de avocat. Am tot editat ca mi-a dat Ursu microbul.

Cand mai ai drum la Severin, te duci la arhiva si ceri sa ti se comunice Intampinarea de la dosar si celelalte inscrisuri, sau le copiezi tu, in arhiva. In plicurile alea sunt al doilea exemplar de la toate documentele depuse de politie si eu cred ca e posibil sa fie si CD-ul.

Oricum, dupa ce iei la cunostinta de comunicarile astea nu iti mai ramane decat sa faci niste concluzii scrise si sa le depui. Apoi nici nu te mai prezinti. Si vezi rezultatul pe net. Faci apel, daca vrei s-o mai lungesti, daca nu ... depui permisul. :D

Este sigur CD-ul, intr-un plic inchis. Si mai sunt doua plicuri cu documentele care mi s-au trimis mie si s-au intors inapoi. In rest... contestatia mea si toate documentele depuse de politie, un document pe care scrie ca nu am fost gasit la adresa si ca a fost intrebat administratorul blocului care a spus ca m-am mutat... decizia de suspendare... si cam atat...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Salut,

recunosc ca nu am citit toate comenturile dar ma bag si eu un pic in discutie.

Cam prin iulie 2014 am ramas si eu fara permis in cluj pe linie dubla continua,

mai exact o strada era temporar facuta sens unic din cauza TIFF-ului si mam bagat eu in graba pe contrasens

cum ar veni dar din fata nu venea nimic din cauza drumului inchis si tablelor de interzis.

In capatul strazii era si un echipaj care veghea sa nu se bage careva pe strada inchisa, cand m-au vazut direct m-au

oprit eu agitat dupa o partida de fotbal si grabit un pic m-am luat in gura cu ei ca cum adica depasire pe o strada facuta sens unic.

Bun permis luat dovada 15 zile etc.

Dupa 2 zile acelasi politist acelasi drum, ce facea omul? dirija masinile de pe contrasens sa reintre inapoi pe banda normala ca

in capat la semafor se ingusta drumu. Normal ca il filmez cum adica mie cu 2 zile inainte imi ia permisul pentru aceasi chestie si acuma dirija bine mersi.

Ma duc la avocat si fac contestatie. In 09.10 primul termen normal ca pierd.

Fac in decembrie dupa comunicarea sentintei din nou contestatie dar nu cu speranta de castig ci doar sa aman permisul dupa sarbatori.

Deci aia mi se pare ca e stat la panda nu ghinionul ce l-ai avut tu ca veneau ei din sens opus.

Si eu am facut chestia de mai sus ca am vazut in alte zile si pe altii se pare ca legea e aplicata in functie de cat de lingau esti cu organul.

Chestia ca se mai adauga inca 30 de zile ca faci contestatie e o prostie se adauga 30 de zile daca dupa comunicarea sentintei (daca pierzi) in 15 zile parca nu predai permisul la politie.

Eu am facut contestatie doar pentru faptul ca m-am simtit discriminat ca altfel acceptam greseala.

A si acuma se scoate tot cazierul rutier si daca ai codite de tot felul o cam iei in barba.

S-a cam terminat cu smecheria.

Numai bine.

Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09

Transsylvania Offroad

http://www.offroadtranssylvania.ro

• 1 month later...

Vineri saptamana asta voi merge cu un avocat sa studiem dosarul si sa ma sfatuiasca ce sa fac pe viitor. Revin cu noutati.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 6 months later...

Am promis ca revin cu noutati: mi-am angajat avocat, fost jurist la Circulatie, care mi-a spus din start ca nu am sanse, deoarece am facut gresit plangerea. Am hotarat sa il angajez (pe onorariu minim, data fiind situatia) deoarece asa mi s-a parut corect fata de el cata vreme a venit cu mine sa vada dosarul, a platit taxa de repunere pe rol, adica a facut anumite lucruri pt care nu am vrut sa raman dator. Pe 11 sept a fost termen, s-a prezentat, a cerut amanare pt vizionarea CD-ului de la dosar si a cerut certificatul metrologic care se pare ca lipseste. In 15 oct merge sa vada CD-ul si in 16 este din nou termen. Nu sunt sperante de castig, dar mai amana si trage de timp cat se poate. Cel putin in felul asta aflu exact momentul in care trebuie sa merg sa predau permisul. Revin cu noutati.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 months later...

Am lungit-o pana... azi... s-ar mai putea prelungi agonia facand recurs, dar nu are rost, ce-i corect e corect. S-a vizionat CD-ul, se vede clar depasirea, (cum dracu' nu stiu, ca eu cand am inceput depasirea nu am vazut sa vina masina din fata...) au adus toata documentatia corecta si la zi, in fine... prin 10 ianuarie primesc hotararea si am 30 de zile sa decid ce fac, dar am decis deja, cand vine hotararea il predau, ca e mai bine in perioada ianuarie-februarie decat aprilie-mai...

''Tip solutie: Respinge plângerea

Solutia pe scurt: Respinge plângerea. Cu apel în 30 zile de la comunicare. Pronunţată azi 11.12.2015, în şedinţă publică.

Document: Hotarâre 3809/2015 11.12.2015''

Daca nu mai are nimeni nimic de adaugat din punctul meu de vedere se poate inchide topicul.

Va doresc drumuri bune, circulati prudent si respectati pe cat posibil regulile de circulatie!

[sIGPIC][/sIGPIC]

agentul nu te-a sfatuit, ci si-a facut datoria de a te instiinta in privinta drepturilor tale.Din stiinta mea, MWC-ul nu da posibilitatea de playback loco.

"MWC-ul" poate face un playback loco, dar nu poate sterge/edita asa cum se intampla in cazul celor de generatie mai veche ce se mai gasesc pe vreun Logan neinscriptionat sau alt cotet de genul. :wink:

... Pe 11 sept a fost termen, s-a prezentat, a cerut amanare pt vizionarea CD-ului de la dosar si a cerut certificatul metrologic care se pare ca lipseste.

Certificatele metrologice in general lipsesc sau politia "uita" sa le depuna la dosar si se rezuma la o fotografie sau un CD.

Pe langa asta, daca certificarea in mod miraculos ar exista la dosar, trebuie sa fie VALABILA la momentul constatarii contraventiei si totodata sa aiba trecuta SERIA si NUMARUL aparatului radar care a constatat contraventia dar si modelul acestuia !!! .

In trecut poate chiar si in zilele noastre, contra unor sume deloc neglijabile firmele de asigurari in goana dupa profit asigurau dupa incheierea contractului cu un parc auto, sa zicem MAI, un numar de...probabil 10-20 de polite Casco "in alb" pentru a se bucura de RCA-urile aferente celorlaltor masini din parc.

Practica din pacate este absolut aceeasi si la certificarea metrologica a aparatelor radar.

Iar despre radarele fixe de pe DN1...acolo e alta hiba majora...dar vorbim cu proxima ocazie :ha:

Una este sa iti recunosti vina si alta este sa accepti sincopele majore ale sistemului.

Daca nu ma inseala memoria, cam 2-3 % din totalul proceselor verbale de contraventie sunt contestate anual.

Restul sunt acceptate si platite indiferent de gradul de vinovatie al soferului, ceea ce spune multe.

Edited by pantzerrow

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

cat timp ai reusit sa amani pierdera permisului ?

Pai de cand s-a deschis topicul pana acum ... aproape un an si jumate ... daca mai face si apel si il repinge, inca o luna.

Se poate sterge ... dubla postare

Edited by stelea
4x4MANIA is where we are !!!

Din iulie 2014 pana acum, daca as face recurs ar fi aproape 2 ani cu totul...

bine ai dus-o :wink: , si la capitolul banii pierduti (acuma ca procesul e ca si pierdut ) cat a costat toata treaba cu procesul?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Nu m-as mandri cu intimplarea asta.....ca de asta sunt instantele din Romania blocate, si daca intr-adevar iti cauti dreptatea ti-o vei gasi eventual dupa ce se judeca toate nimicurile astea care intretin aerul balcanico-bizantin din tara asta.

Parere mea e ca in viata, daca faci o prostie ti-o asumi, platesti pentru ea si apoi mergi mai departe.

Edited by georgei23

bine ai dus-o :wink: , si la capitolul banii pierduti (acuma ca procesul e ca si pierdut ) cat a costat toata treaba cu procesul?

30 lei la Judecatorie si onorariul minim la avocat.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Nu m-as mandri cu intimplarea asta.....ca de asta sunt instantele din Romania blocate, si daca intr-adevar iti cauti dreptatea ti-o vei gasi eventual dupa ce se judeca toate nimicurile astea care intretin aerul balcanico-bizantin din tara asta.

Parere mea e ca in viata, daca faci o prostie ti-o asumi, platesti pentru ea si apoi mergi mai departe.

Nu se mandreste nimeni, si chiar de la inceput mi-am recunoscut greseala. Daca ai fi avut rabdare sa citesti tot topicul ti-ai fi dat seama. Dar fiind dreptul meu, cata vreme eu trebuie sa respect reguli, vreau sa ma asigur ca si ei le respecta, cata vreme EU ii platesc, ca si contribuabil. Ei le-au respectat, erau in regula cu documentatie, etc., eu am gresit, acum platesc. E simplu.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use