Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie lada niva

RudyV

Postări Recomandate

• Răspunsuri 370
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Sfat achizitie lada niva

mai ieftin poate vei gasi pe magazinele on line dar mai buni... nu stiu

aia de 45 de la tibgal pe mine m-au dezamagit total,erau mai buni aia originali din 2005 de cand era masina

nu reiau discutia dar ca rezumat pivotul din 2005 avea putin joc si burduful intreg dupa 7 ani iar asta de la tibgal dupa 3 luni erau cu joc si burdufele sparte de cadeau bucati din ele.

Am vazut doua modele la tibgal unul "Master-Sport cu rezistenta de rupere la 8 tone"

si "Lemforder mult mai performante decat cele originale nu scartie!!!" ambele la 45... Pe care sa-l aleg? Bineinteles daca au ei pe stoc (au ceva pe site si cand faci comanda iti spun ca nu au momentan din ala dar au altul...asa am patit-o cu capetele de bara)

Pentru colet multumiri inca o data!!! Acuma astept cu nerabdare :banana

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cauta Lemforder, sunt buni.

Tot Lemforder am luat si capetele de bara. Asta cu "Master Sport" si rezistenta de rupere la 8T suna palpitant...

Dar daca voi spuneti ca Lemforder e bun ma bazez pe experienta voastra :tk

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Si ca sa nu moara acest topic :)

Am schimbat ulei,filtre,capete de bara,cap planetara fata,pivoti,amortizoare spate si:

Am iesit un pic sa admir peisajul,si bineinteles sa vad cum se comporta masina de care sunt foarte multumit

IMG_0245.JPG.c5141b40678d0665ce2313fa0ba70a3d.JPG

IMG_0248.JPG.8719af23c039958d6aec8c47d7539eb1.JPG

IMG_0249.JPG.766ff992f1cffb6150776b6f0ece49f1.JPGIMG_0253.JPG.e3bf27d536c6ca83ad8a50c4685d9b92.JPG

Link spre comentariu

asta nu moare veci,tinde sa fie un nou topic a la Karol.da ceva gume sunt?

"Un nou topic a la Karol" :grin: este un compliment pentru mine... Karol m-a ajutat foarte mult cu sfaturile,ideile lui

si nu in ultimul rand cu piese pe care nu a cerut nici un ban,tin sa-i multumesc si pe aceasta cale. Foarte rar intalnesti

oameni ca El! Tot respectul!

"da ceva gume nu sunt?" Nu prea inteleg intrebarea dar daca te referi la ce am pe masina:

IMG_0184.JPG.8ee9c89998631ad4ef31c28626bb7a42.JPG

Cam astea sunt deocamdata,pe zapada se descurca binisor,in noroi cred ca nu prea imi vor fi de folos...

Link spre comentariu

Da am avut niste lebenite :ha:

Dupa doua saptamani de cautari am gasit 5 cauciucuri (vezi poza de mai sus) din poza la un pret foarte bun.

Cauciucurile sunt aproape noi,foarte bune dar din pacate mi-am dat seama ca nu vor fi bune pentru

ce vreau eu sa folosesc masina :no

Link spre comentariu

Si un pic de noroi cu zapada :wink:

Sa nu radeti de mine sunt incepator in offroad :op

Daca asta se poate numi offroad :ha:

Insa eu m-am simtit extraordinar de bine :banana

Link spre comentariu

E clar ... ai luat microbu' ... :wink:

Sa-ti fie de bine si la mai mare !

Daca-ti puneai lanturi si pe fata, treceai din prima.

"Terorismul nu ma ingrijoreaza.

Sint casatorit de doi ani."

Sam Kinison

Link spre comentariu

E clar ... ai luat microbu' ... :wink:

Sa-ti fie de bine si la mai mare !

Daca-ti puneai lanturi si pe fata, treceai din prima.

Tot asa cred si eu ca am luat microbul :ha:

Da,simt lipsa lanturilor din fata... Mai am 2 perechi de lanturi dar sunt mici pentru rotile mele :((

Link spre comentariu

Tot asa cred si eu ca am luat microbul :ha:

Da,simt lipsa lanturilor din fata... Mai am 2 perechi de lanturi dar sunt mici pentru rotile mele :((

Bravo

nu te stresa ai trecut foarte bine tinand cont de conditiile meteo si de teren :)

legat de lanturi pe fata sa fii fericit ca nu le ai ca daca le aveai,aveai si un risc mare sa faca poc vreo planetara sau chiar grupul fata.

tone minte tot timpul ca lada e 4x4 permanent,nu iti permite sa mergi doar cu spatele si sa cuplezi tu fata cand vrei,asa ca tu daca ai o roata spate care patineaza,urmatorul pas este sa blochezi diferentialul central,in cazul asta daca patineaza si o roata fata,de obicei pe diagonal :) atunci intradevar lantul te ajuta ca iti creste aderenta,DAR asta doar daca mergi frumos fara salturi si incrucisari de punti,ca daca faci asta cand pui roata jos faci poc:):):)

cei patiti pot confirma:):):)

Link spre comentariu

Bravo

nu te stresa ai trecut foarte bine tinand cont de conditiile meteo si de teren :)

legat de lanturi pe fata sa fii fericit ca nu le ai ca daca le aveai,aveai si un risc mare sa faca poc vreo planetara sau chiar grupul fata.

tone minte tot timpul ca lada e 4x4 permanent,nu iti permite sa mergi doar cu spatele si sa cuplezi tu fata cand vrei,asa ca tu daca ai o roata spate care patineaza,urmatorul pas este sa blochezi diferentialul central,in cazul asta daca patineaza si o roata fata,de obicei pe diagonal :) atunci intradevar lantul te ajuta ca iti creste aderenta,DAR asta doar daca mergi frumos fara salturi si incrucisari de punti,ca daca faci asta cand pui roata jos faci poc:):):)

cei patiti pot confirma:):):)

Deci in concluzie am sa evit lanturile pe fata :))

Apropos "poc" ... Bataile de care ti-am spus ca le aud mi-am dat seama ca nu vin de la motor ci de undeva dinspre cutie:er:

Daca apas ambreiajul nu se aude asa de tare. O fi placa sau rulment de presiune? Ambreiajul nu patineaza,chiar l-am forjat destul de tare in weekend si nici nu se simte miros de ferodo...

Link spre comentariu

Daca faci salturi (mai greu cu Niva, iar la tine a nu a fost cazul) rupi ceva chiar daca nu ai lanturi, atit pe puntea fata cit si pe puntea spate ... :wink:

Oricum e interesant sa ai o masina cu tractiune integrale si sa folosesti lanturile ca si cind masina ar avea tractiune doar pe o punte. :-P

Daca totusi vrei un sfat util, trebuia sa abordezi urcarea pe reductor, cu diff-ul central blocat, cu viteza mai mare si in treapta a doua, caz in care ai fi urcat din prima fara probleme. :banana

"Terorismul nu ma ingrijoreaza.

Sint casatorit de doi ani."

Sam Kinison

Link spre comentariu

Daca faci salturi (mai greu cu Niva, iar la tine a nu a fost cazul) rupi ceva chiar daca nu ai lanturi, atit pe puntea fata cit si pe puntea spate ... :wink:

Oricum e interesant sa ai o masina cu tractiune integrale si sa folosesti lanturile ca si cind masina ar avea tractiune doar pe o punte. :-P

Daca totusi vrei un sfat util, trebuia sa abordezi urcarea pe reductor, cu diff-ul central blocat, cu viteza mai mare si in treapta a doua, caz in care ai fi urcat din prima fara probleme. :banana

Am incercat cu lanturile pe fata,am avut directie mai buna dar la coborari spatele a vrut "sa ma depaseasca" :ha:

Cu lanturile pe spate parca urca mai bine si la coborare nu mai pleaca spatele(daca tinde sa plece se redreseaza mai usor)

Din prima (nu se vede pe filmare) chiar asa am incercat insa dupa mijlocul pantei in viteza a doua nu a mai avut putere motorul,

zapada fiind destul de mare si afanata nu am putut sa prind viteza inainte de urcare.

Oricum merci de sfaturi si chiar astept pareri,sugestii.

Si apropo de pareri : A vazut cineva filmuletul la volum mare? Aproape cand sa ajung in varful pantei se aude un tic-tic-tic metalic care vine de la puntea din spate. Aveti vreo idee ce poate fi?

Link spre comentariu

Iti moare motorul pe treapta 2 pentru ca raportul din grup nu e ceea ce trebuie :) adic ain cel mai bun caz ai 4,3 iar mai real cred ca ai 4,1

apoi demultiplicarea la niva nu e ce amai bine gandita si pentru ca datorita unghiului pe planul inclinat si raporta la ce dezvolta motorul nu vei avea niciodata acceleratii de racheta d ela niva,s anu iti imaginezi vreodata ca intri cu 20 la or ain rampa si iesi sus cu 50...:):):)

legat de tacanit nu am sesizat nimic da nici nu am ascultat la volum maxim.

informal parca din amintiri treapta 2 normala la cutie are 2,5 raportul,la care mai adaugi 1,8 cat scoate reductorul si tii cont si de raportul din punte 4,3 sa spunem si toate astea te vor lamuri ca dinamic masina nu sta extraordinar,si nici dantura nu e cine stie ce studiata pentru optimizare frecari si transmisie in ansamblu.

in rest parere personala,asculta ce iti spun altii dar fa ca tine,ca offroad din spatele tastaturii stim sa facem toti,asta sa citez pe un coleg forumist :)

Link spre comentariu

:g

Iti moare motorul pe treapta 2 pentru ca raportul din grup nu e ceea ce trebuie :) adic ain cel mai bun caz ai 4,3 iar mai real cred ca ai 4,1

apoi demultiplicarea la niva nu e ce amai bine gandita si pentru ca datorita unghiului pe planul inclinat si raporta la ce dezvolta motorul nu vei avea niciodata acceleratii de racheta d ela niva,s anu iti imaginezi vreodata ca intri cu 20 la or ain rampa si iesi sus cu 50...:):):)

legat de tacanit nu am sesizat nimic da nici nu am ascultat la volum maxim.

informal parca din amintiri treapta 2 normala la cutie are 2,5 raportul,la care mai adaugi 1,8 cat scoate reductorul si tii cont si de raportul din punte 4,3 sa spunem si toate astea te vor lamuri ca dinamic masina nu sta extraordinar,si nici dantura nu e cine stie ce studiata pentru optimizare frecari si transmisie in ansamblu.

in rest parere personala,asculta ce iti spun altii dar fa ca tine,ca offroad din spatele tastaturii stim sa facem toti,asta sa citez pe un coleg forumist :)

:g

Cum pot afla ce rapoarte am? Numai daca desfac grupul? Pe la primavara(daca nu cedeaza pana atunci) oricum vreau sa arunc o privire ca vine un zgomot ciudat de acolo :er

Editat de RudyV
Link spre comentariu

cea mai sigura variant e sa desfaci grupul,nu e mare lucru daca stii ce ai de facut.

in primul rand faci semen pe flanse sa le pui in acelasi loc,cu vopsea.cu flex...etc

apoi scoti cele 4 suruburi de la flansa cu cheia de 13,apoi dai rotile jos dupa ce inainte ai pus masina pe doi butuci sub punte sau sub amortizoare acolo in asa fel incat sa iti permita sa desfaci cele 4 piulite care tin planetara fixa de punte,defapt acea table ambutisata care tine rulmentul si simeringul si ce mai e pe acolo,ca planetara se invarte .

dupa care scoti planetara,planetarele afara,vezi ca trebui trase nu rotite sau altceva,

la asta iti e util daca ai cum zic americanii "sling hummer" dar poti folosi cu incredere tamburul de la masina prins invers cu 3 piulite in care bati cu un ciocan de cauciuc sau cu un lemn...te descurci tu :) doar ca atentia mare!!! tamburii sunt dintr-un fel de aliaj de aluminiu si care au un cerc de otel acolo unde freaca sabotii,exista marele risc sa ciobesti acea buza de aluminiu,eu am patit asta odata sau de doua ori nu mai stiu exact,cert e ca am avut un tambur de schimb si nu a fost problema ca l-am inlocuit.

dupa ce ai scos planetarele,atentie ca iti curge si uleiul cand le desfaci,desfaci cele 8 sau 10 nu imi amintesc suruburi de la grupul spate parca sunt cu cheia de 11.dar neaparat lasa surubul de sus ultimul,sau un surub nu il desface complet ca risti sa iti cada grupul in cap si e greu crede-ma:) am schimbat cateva la randul meu,unele le0am desfacut si de 2-3 -ori ca uitam ba un simering ba o garnitura :)

tot cu ocazia asta e bine sa schimbi si simeringurile de planetara,costa 10 lei la cluj asa ca nu e mare lucru,

dupa cureti interiorul cum vrei tu numai sa il cureti bine,eu am folosit alcol izopropilic ca aveam 4 sticle in garaj,da merge si cu motorina sau ce vrei tu :) e un fier in esenta asa ca suporta orice inclusive acid :)

dar neaparat dupa ce speli sulfa sau sterge bine s anu ramana pe acolo sa contaminezi uleiul.

deaia eu am folosit alcol ca ala se evapora

operatiunea de curatare am facut-o ca la tunuri pe unde se putea,adica cu o carpa infasurata pe o coada de matura. in rest cu mana si stropitoarea in cealalta iar la final suflat cu aer comprimat.

spor la treaba:0:):)

Link spre comentariu

fara a da grupul jos, ce implica munca de rigoare.... se suspenda puntea spate , si se invarte o roata spate (in acelasi timp cineva tine blocat cardanul), la 11 rotatii complete de roata, ar trebui sa ai 43 rotatii(tinand cardanul cu mana, vei avea niste socuri), pentru raport 3:9 respective 10 rotatii cu 43 pentru raport 4:3:wink:

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

Asta cu numaratul e o idee excelenta pe moment.:tk

Dar totusi vreau sa desfac grupul cand se mai incalzeste vremea(daca nu cedeaza pana atunci) ca aud niste zgomote care nu prea imi plac.

Karol multumesc ca ai avut rabdare sa descrii asa detaliat cum se face:tk:g

Pe moment am o problema cu relantiul care ma enerveaza rau de tot,am curatat filtrul ala mic de la carburator,diuza...si nu mai stiu ce sa fac :(

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Si ceva noutati :banana

In sfarsit rusoaica a primit niste anvelope mai decente :grin:

IMG_0388.JPG.2bcc30561f7ef2e43a344256da4f324a.JPG

Cred ca am mari sanse sa rup vreo planetara sau grup:roll:

Sunt foarte curios cum se va comporta fiindca cele anteroiare

[ATTACH=CONFIG]239464[/ATTACH]

Nu s-au descurcat deloc in noroi...(sau problema a venit de la piesa dintre volan si scaun:ha:)

771_-35545695.jpg.67a657f2147e6a21da0f07183575c17b.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare