timberland0910 Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 pentru zincat si sablat mi-am facut un calcul estimativ separat, imi trebuie numa pt manopera de mai sus , deci numai demontare / montare . Am fost la niste baietii si mi-au cerut 1200 de euro pt montaj / demontaj , vroiam sa mai aud si alte pareri :) suna si unde ti-am zis pe PM sa auzi o parere pertinenta ( omul cu asa ceva se ocupa si are preturi decente , nu jecmaneste oamenii ) Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vargoneti Postat Martie 11, 2015 Autor Partajează Postat Martie 11, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 Azi am trecut pe la RAR (a 2-a oara) , maine e gata CIV-ul . Stiti cumva daca gumele pe 33" apar la ei in calculator pt aceasta masina ? Cand i-am zis la tipu de acolo sa treaca si gume de 33" in CIV s-a uitat cam mirat la mine si a zis ca nu crede ca se poate trece in carte asa marime. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 Azi am trecut pe la RAR (a 2-a oara) , maine e gata CIV-ul . Stiti cumva daca gumele pe 33" apar la ei in calculator pt aceasta masina ? Cand i-am zis la tipu de acolo sa treaca si gume de 33" in CIV s-a uitat cam mirat la mine si a zis ca nu crede ca se poate trece in carte asa marime. de obicei ei trec in carte ce e in calculator si cu ce e echipata masina cand vine de afara , a mea de ex are trecute dimensiunea de fabrica si 31x10.5x15 ....eu o sa incerc saptamana viitoare sa trec 33" la mine si daca reusesc iti explic ce si cum tre facut ;) Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
covaciusorin Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 Aici ai o poza din cartea mea de identitate, unde se poate vedea ce dimensiuni am trecute de către cei de la RAR. Eu doar l-am rugat pe inginerul care s-a ocupat de Patrolul meu si el și-a notat dimensiunea ceruta in raportul pe care l-a făcut si astfel am dimensiunile cerute in carte. Am fost si eu azi pe la RAR, mi-au făcut o corecție in carte, deoarece anul trecut l-au văzut verde, acum cînd am fost sa fac inspecția tehnica, tipul de la itp a zis ca e neagra si nu a vrut să-mi facă inspecția.Azi la RAR l-au văzut negru si au făcut corecția pe gratis. Spor la înmatriculare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vargoneti Postat Martie 16, 2015 Autor Partajează Postat Martie 16, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 masina a trecut de RAR , fara spaga sau alte cele . A iesit utilitara cu 2 locuri . Vineri am dus-o la doctor pentru o operatie completa ( curatare , sablare , zincare sasiu , refacut cam totul pe sub ea si la motor + altele ). Revin cu poze pe parcurs. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danynissanhd Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 salut. pentru rotii mai mari sa le treaca in carte trebuie sa duci o hartie de la reprezentanta nissann ,zanganitul care dispare chand calci ambreiajul este de la bucsa din volanta pe care se sprijina priza din cutie si nu are legatura cu ambreiajul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vargoneti Postat Martie 23, 2015 Autor Partajează Postat Martie 23, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 Intrebare : ce arcuri sa aleg pentru suspensie avand in vedere ca pana la final pe masina se vor pune urmatoarele : bara fata + spate , praguri HD , troliu , roof rack , roata de rezerva , hi-lift , compresor si ce mai trebe pentru iesiri. Ajung daca pun pe spate 0-200 kg si pe fata 50-110 kg sau ar trebui sa merg pe varianta urmatoare , adica mai mare , 2-400 kg spate Mersi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 HD pe fata si mediu pe spate , altfel topaie de spate si nu e acceptabil ( in special la SWB ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 subscriu la ce spune Cos doar ca vei vedea ca pe spate e posibil sa ai nevoie de full load ,pentru ca ala lung din ce stiu e mai greu cu vreo 200kg fata de SWB si daca pui roof si cauciuc si canistra si alte cele plus oameni mediu va devein cam moale:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vargoneti Postat Aprilie 13, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 Am nevoie de ajutor in alegerea jantelor. Vreau sa pun anvelope de 33" x 12.5 x R15. Din ce am cautat am gasit pe la magazine jante cu ET-ul undeva intre -20 si -30 si latimea de 8j sau de 10j. Masina a primit suspensie de +5 cm. Care jante s-ar potrivi cel mai bine pentru datele de mai sus ? Am nevoie de mai mult de ET -30 ? Latimea de 8j ajunge ? Mersi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Aprilie 13, 2015 Partajează Postat Aprilie 13, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 Am nevoie de ajutor in alegerea jantelor. Vreau sa pun anvelope de 33" x 12.5 x R15. Din ce am cautat am gasit pe la magazine jante cu ET-ul undeva intre -20 si -30 si latimea de 8j sau de 10j. Masina a primit suspensie de +5 cm. Care jante s-ar potrivi cel mai bine pentru datele de mai sus ? Am nevoie de mai mult de ET -30 ? Latimea de 8j ajunge ? Mersi ajunge...uita-te la a mea ca are 33" cu 8 j :) Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vargoneti Postat Septembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 Dupa 6 luni si nenumarate probleme cu masina care a fost dusa initial la Hotel4x4 , am loat masina ca si un Lego si am dus-o la Baia Mare. Acolo , au inceput din nou lucrarile pe masina , urmeaza acuma operatiunea Patrol Reloaded. Sablarea componentelor : Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 Doamne,prin multe ai trecut cu masina asta!Bafta! Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 (editat) Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 Dupa 6 luni si nenumarate probleme cu masina care a fost dusa initial la Hotel4x4 , am loat masina ca si un Lego si am dus-o la Baia Mare. Acolo , au inceput din nou lucrarile pe masina , urmeaza acuma operatiunea Patrol Reloaded. Sablarea componentelor : [ATTACH=CONFIG]248023[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]248024[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]248025[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]248026[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]248027[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]248028[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]248029[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]248030[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]248031[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]248032[/ATTACH] "DECI TE ROG SA MA INTELEGI CA E MAI BINE VOPSIT DECAT ZINCAT " ...dumnezeii mami lui de shobolan oligofren Editat Septembrie 11, 2015 de timberland0910 Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vargoneti Postat Septembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 "DECEI TE ROG SA MA INTELEGI CA E MAI BINE VOPSIT DECAT ZINCAT " ...dumnezeii mami lui de shobolan oligofren asa e :ha: nu am stiut eu sa apreciez decizia lui de a vopsi sasiul peste rugina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vargoneti Postat Septembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 Cotetzul va primi si un ambreiaj nou , am decis sa fac acest lucru acuma daca tot e desfacuta toata masina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 Va dati seama ca zincarea termica e peste orice vopsea inventata?! Din pacate anul acesta nu am buget si timp sa desfac tot sasiul si sa il duc la noi in Bihor la firma de galvanizare. Dar la anul in primavara deja am vorbit cu chirurgul sa nu cumva sa fuga din tara (a se citi emigreze) de gura mea, ca urmeaza desfacuta masina (caroseria de pe sasiu) si trimis sasiul la o firma de galvanizare termica. Dupa ce o baga in baie de acid cald se curata tot de pe metal, unde e rugina sau e gaura se decupeaza si se inlocuieste o bucata mare din sasiu pentru ca la operatiunea finala de zincare termica (care patrunde si in interior nu numai pe exterior) sa acopere tot Dupa ce e zincat voi putea sa optez sa dau un grund special peste zinc si sa o terosonez (dar asta e la latitudinea fiecarui utilizator de caruta ) Cu privire la sablarea sasiului mi s-a recomandat sa NU cumva sa il sablez cu nisip. Deoarece pe langa ca e vechi sasiul si ruginit , sablarea slabeste si mai tare sasiul (lovirea repetata a tablei cu grauntele de nisip sub presiune). Da acuma ca e curat al tau nu mai conteaza - intareste tot ce e slabit - si la zincat cu el. Bafta :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 Va dati seama ca zincarea termica e peste orice vopsea inventata?! Din pacate anul acesta nu am buget si timp sa desfac tot sasiul si sa il duc la noi in Bihor la firma de galvanizare. Dar la anul in primavara deja am vorbit cu chirurgul sa nu cumva sa fuga din tara (a se citi emigreze) de gura mea, ca urmeaza desfacuta masina (caroseria de pe sasiu) si trimis sasiul la o firma de galvanizare termica. Dupa ce o baga in baie de acid cald se curata tot de pe metal, unde e rugina sau e gaura se decupeaza si se inlocuieste o bucata mare din sasiu pentru ca la operatiunea finala de zincare termica (care patrunde si in interior nu numai pe exterior) sa acopere tot Dupa ce e zincat voi putea sa optez sa dau un grund special peste zinc si sa o terosonez (dar asta e la latitudinea fiecarui utilizator de caruta ) Cu privire la sablarea sasiului mi s-a recomandat sa NU cumva sa il sablez cu nisip. Deoarece pe langa ca e vechi sasiul si ruginit , sablarea slabeste si mai tare sasiul (lovirea repetata a tablei cu grauntele de nisip sub presiune). Da acuma ca e curat al tau nu mai conteaza - intareste tot ce e slabit - si la zincat cu el. Bafta noi glumeam pe seama celui care i-a dat cu vopsea peste rugina si insista ca e mai bine vopsit decat zincat ,desi vlad platise zincare :)) Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 (editat) Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 Sa-i *** in aripa pe astia "destepti" care pe banii nostri fac misto de noi. Eu am noroc chior ca unul din colegii de forum si coleg din Asociatia Descopera Romania 4x4 stie pe de rost Nissan-ul y60 si el ne repara la toti colegii din asociatie "carutele" El mi-a recomandat clar sa nu sablez ci doar baie de decapare dupa care zincare termica Editat Septembrie 11, 2015 de Astral :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 Sa-i fut in aripa pe astia "destepti" care pe banii nostri fac misto de noi. Eu am noroc chior ca unul din colegii de forum si coleg din Asociatia Descopera Romania 4x4 stie pe de rost Nissan-ul y60 si el ne repara la toti colegii din asociatie "carutele" El mi-a recomandat clar sa nu sablez ci doar baie de decapare dupa care zincare termica dar macar curatare la "flex" necesita nu? sau doar decapare? Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 (editat) Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 Sa-i *** in aripa pe astia "destepti" care pe banii nostri fac misto de noi. Eu am noroc chior ca unul din colegii de forum si coleg din Asociatia Descopera Romania 4x4 stie pe de rost Nissan-ul y60 si el ne repara la toti colegii din asociatie "carutele" El mi-a recomandat clar sa nu sablez ci doar baie de decapare dupa care zincare termica Si la un sasiu la care ai de sudat si reconstruit segmente ce faci? Doar dupa sablare vezi efectiv care ramane metalul solid si sanatos si poti sa te apuci de taiat si sudat. Cei de la zincare mi-au spus de dacaparea mai agresiva pe care pot sa o aplice inainte de zincare astfel incat sa nu mai fie necesara sablarea dar repet, ce facem cu zonele care trebuiesc sudate? Sa duc sasiul la curatare chimica, il aduc inapoi ca sa il sudez, dupa care din nou la zincare? As vrea si eu o solutie ca sa nu mai cheltuiesc aiurea pe sablat. :) Editat Septembrie 11, 2015 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 pana si carcasele de tancuri inainte de reconditionare se rableaza in camere speciale automat cu bile de otel ;) or fi fraieri americanii aia de fac asa da oricum sablarea nu slabeste sasiul,el cel mult era deja slabit iar sablarea inlatura mizeria, un pic de adevar e dar numai pentru ca e nisip si nisipul ca si roca fiind e abraziv,dar asta e alta discutie,ca deaia il folosesti sa fie abraziv sa curete jegul. apropo se face sablare pe anumite componente ca forma de tratament fizic superficial al suprafetei adica un fel de ecruisare superficiala. dar intradevar cel mai bine ar fi sa il sablezi ,tai sudezi,refaci si cand ai terminat cu flez si suduri il duci la zincat :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 Nu ai . Adica ai dar sigur nu vrei ... nici macar la o janta ... Ai nevoie de spatii special amenajate , vase de lucru si alte recipiente , scule specifice si metode de protectie . Si poti gresi usor , nu mai zic de o posibila vizita la spital ... poate nu neaparat pe loc dar te poate ajunge si dupa un an ... Dupa decapare trebuie facuta neutralizarea decapantului , altfel apare o nedorita supradecapare ( atacarea metalului , o coroziune indusa , inutila si daunatoare ) . Nu e simplu s-o faci corect la piese mari si mai ales la interioare . cal putin la zincarea termica se inlatura orice urma de decapant in baia calda de zinc . Deci , nu ai . Cel putin la sablare maturi de pe jos si ai cam scapat cu treaba . Nu e adevarat ca sablarea cu nisip slabeste materialul . Un sambure de adevar exista , in sensul ca s-ar putea eroda si din materialul sablat dar e mai mult o greseala de lucru , daca tii duza pe loc sigur faci si o gaura ... dar de slabit metalul nu se pune problema . Ce-i bun ramane , daca n-ai bun n-are ce ramane . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 Ma bag si eu ca si musca . Eu ce sablez se face cu alice, nu cu nisip. Max face la fel si poate confirma acest lucru. Desigur ca totul se face in spatiu special amenajat (este precum o cabina de vopsire), se inchid usile si da-i sa puta :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Septembrie 12, 2015 Partajează Postat Septembrie 12, 2015 Re: Patrol Y60 LWB 2.8TB 1997 Salutare tuturor Intr-adevar sablarea se poate face cu nisip , alice si....coiji de nuca. Nu spun ca nu e o metoda buna, din contra o sustin foarte tare ...dar nu la sasiu. De exemplu jantele mele au fost sablate si ulterior revopsite. La sasiu insa, din motive pur tehnice prefer sa procedez ca si colegii mei din asociatie, respectiv se decapeaza, se neutralizeaza decapantul , se duce la chirurg care taie si inlocuieste tot ce e bolnav. Dupa intarirea si schimbarea a tot ce e cu rugina, se duce sasiul inapoi la firma de galvanizare si se zincheaza termic. In acest fel nu intervine in nici un moment forta ce se lasa substantele care in acest fel curata si la interior sasiul nu numai la exterior. Ceea ce am enumerat mai sus (ordinea operatiunilor ) chiar au fost efectuate deja de doi colegi de-ai mei din asociatie (un pajero swb si un vitara ) Nu contest faptul ca sablarea ar fi sau nu ok - eu am decis sa nu supun sasiul la un efort (loviturile repetate cu particulele folosite ) Clar nu intra sasiul la galvanizare inainte de a se schimba tot ce e stricat si in unele locuri poate chiar intarit. Pentru informatii suplimentare daca vreun coleg doreste - pot sa il solicit pe unul dintre colegi (cel cu Mitsu swb) lucreaza la firma de galvanizare si e profesionist in asa ceva , evident ei galvanizeaza acolo incusiv stalpii de telefonie mobila deci au tot ce le trebuie pentru ca operatiunea sa fie facuta la cel mai inalt grad profesional. :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate