Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja

soimu

Postări Recomandate

Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja

Chiar daca omul e proprietar pe acel teren ?!??

intrebarea este buna, dar daca indreapta arma spre tine nu cred ca te mai intereseaza ce statut are persoana respectiva

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 359
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Proprietatiile private trebuie sa fie semnalizate sau ingradite ...cel putin dupa lege.Bineinteles nu voi trece peste un gard sau peste o proprietate semnalizata adecvat numai ca asa vrea muschii mei.Vorbesc aici de fonduri de vanatoare sau alte tereneuri extravilane . Totodata trebuie sa mentionez si faptul ca acest lucru evit in zone populate des cu vanat sau in perioada de prohibitie, dar nu trebuie uitat nici de administratori de fonduri ca sunt chiriasi pe vanat si nu proprietari de teren...

"If you think adventure is dangerous, try routine; it is lethal."
Link spre comentariu

Eu nu stiu pe ce fond de vanatoare mi-am facut casa, dar cert este ca nu ma mai pot duce acasa cu Toyota :ha:

http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/661/PSvdku.jpg

zi si tu ca nu stii romana :ha:

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Proprietatiile private trebuie sa fie semnalizate sau ingradite ...cel putin dupa lege.Bineinteles nu voi trece peste un gard sau peste o proprietate semnalizata adecvat numai ca asa vrea muschii mei.Vorbesc aici de fonduri de vanatoare sau alte tereneuri extravilane . Totodata trebuie sa mentionez si faptul ca acest lucru evit in zone populate des cu vanat sau in perioada de prohibitie, dar nu trebuie uitat nici de administratori de fonduri ca sunt chiriasi pe vanat si nu proprietari de teren...

Nu intaleg ce tot o dati inainte cu chestia asta cu ingraditul, ba mai si afirmati ca asa zice legea. FALS! Ingradirea este un drept nu o obligatie conform codului civil.

Mercedes G Wolf 461 300GD

Nissan Terrano II R20 2.7 TDi

Link spre comentariu

Nu intaleg ce tot o dati inainte cu chestia asta cu ingraditul, ba mai si afirmati ca asa zice legea. FALS! Ingradirea este un drept nu o obligatie conform codului civil.

Si atunci de unde stiu eu ca sunt pe proprietatea lui sau de unde stie el unde este limita propietatii? Dupa musuroaiele de cartita sau muschiul de pe copaci?

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Si eu care sunt din alta zona cum pot sti ca am calcat sau nu pe pamantul tau, in lipsa unor marcaje sau ....ingradirii ? Fix ca si cum ai merge pe o sosea, fara marcaje sau indicatoare si te opreste militianul ca ai depasit 50km/h, ba ca ai trecut pe culoarea rosie a unui semafor inexistent sau ai depasit pe linie continua.....

Nu m-ar deranja ca prin padure sa ma intalnesc cu jandarmi sau politisti, care sa verifice daca am capcane sau arma la mine. Poate asa braconajul n-ar mai fi la cote asa barbare, poate ca si defrisarile nu ar mai fi asa radicale....si lista continua.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Nu vei sti si propietarul nu va putea acuza incalcarea propietatii, dar nu esti obligat sa ingradesti nimic, nu mai inventati legi.

Link spre comentariu

Art. 561 zice ca:

"Dreptul de îngrădire

Orice proprietar poate să îşi îngrădească proprietatea, suportând, în condiţiile legii, cheltuielile ocazionate."

Si cand intalnesti 2 proprietari....zice asa...

"Art. 560

Obligaţia de grăniţuire

Proprietarii terenurilor învecinate sunt obligaţi să contribuie la grăniţuire prin reconstituirea hotarului şi fixarea semnelor corespunzătoare, suportând, în mod egal, cheltuielile ocazionate de aceasta."

Pot sa ma gandesc ca pe un munte pot fi 1 sau mai multi proprietari (si muntele ala unde se termina o proprietate si incepe alta ?!)....si parca tot cu un fel de obligatie o vad...ma rog...nu-s de specialitate....

Poti avea 200 de ha in camp, nu ai nevoie de imprejmuire sau sa fixezi semne...dar cand alea 200ha se termina, dai de alt proprietar / proprietari ... si parca apare obligatia de delimitare.....zic si eu

Editat de Big.Ursu

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Prin muntii Fagaras...si nu este vorba de circulatia auto pentru ca pe acolo nu ai cum sa mergi cu masina, este vorba de circulatie pietonala, turisti, plimbareti, muntomani.....

vidraru.thumb.jpg.9378cbfc797c5f7125e648c3aa6f45ad.jpg

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Topicul asta suna ca aia cu piatra aruncata in lac pe care douajda' mii de oameni se chinuie dupa aia sa o scoata si sa-i faca buson la buson sa o resusciteze.

Atata timp cat exista bun simt, prin folosirea drumurilor de servitute si a oricaror cai existente de acces pe care orice propietar de teren este obligat sa le aiba ptr a asigura tranzitul de la o propietate la alta si acestea devin automat PUBLICE chiar daca sunt parte din terenul sau, nu se calca pasuni, nu se taie copaci, poarta inchisa o deschizi si o inchizi in urma ta, nu se lasa mizerie pe traseu, focul se face controlat si nu in padure, chestia asta cu plimbarea in padure nu va fi o problema ptr nimeni, indiferent de legi, de cine e propietar samd.

In cazul in care vreun propietar de teren scoate ganul sa se dea mai rotund ca para atunci aceasta chestie automat va putea fi incadrata in niste legi ce tin de penal. Cu o simpla camera onbord te poti duce sa-l reclami ulterior ca te-a amenintat cu arma (vezi regimul detinerii si folosirii armelor letale si neletale) si cu siguranta nu ii va fi prea bine...chiar daca nenea sustine ca "isi apara" propietatea.

Nu are sens sa facem discutii care nu isi au rostul pe marginea unor zvonuri, unor presupuse legi care se presupune ca ne vor ingradi in viitor intr-o forma sau alta accesul in padure. Aceasta discutie este de asemenea sinonima cu drobul de sare de pe soba care cade sau nu si ne face buba.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

@Yonutz :g

@Big Ursu granituirea e limita intre doua propietati, ca sa stie si unul si altul pana unde se intinde, de cele mai multe ori e un razor, un drum, cativa tarusi sau chiar o brazda facuta cu plugul, deci nimic foarte vizibil pentru ochii "profanilor"

Editat de bogus

Link spre comentariu

pai tot vanatorii stiu cel mai bine :ha:

http://www.emaramures.ro/stiri/58530/ABUZ-PROPRIETATI-INCALCATE-Vanatorii-mai-presus-de-Constitutie

Vanatorii sustin ca legea lor le da dreptul sa intre pentru a vana cand vor pe terenurile care nu sunt ingradite, indiferent ca sunt in intravilan sau extravilan, daca acestea sunt incluse intr-un fond de vanatoare.

„Sambata, 12 noiembrie, pe la ora 14, am vazut in spatele casei, urcand dealul, un cetatean imbracat in costum de camuflaj, c-un rucsac in spate. Eu povesteam cu un cioban care era aici cu oile. N-am apucat sa reactionez, cand am auzit doua focuri de arma. Astea doua focuri au fost trase de la aproximativ 80 de metri de casa, deci in intravilan. Am urcat dealul si am vazut patru vanatori, aliniati in stand, pregatiti de vanatoare. I-am intrebat ce cauta pe terenul meu, la care ei mi-au raspuns: “Ne permite legea, bai, mosule, noi am platit 600 de milioane (n.r., de lei vechi) pentru fondul asta de vanatoare”

„Terenul este situat pe strada Mocanitei, in Sighetu Marmatiei, la iesirea spre Rona de Jos, pe valea Ronisoarei. In perioada comunista, toate terenurile din zona au fost confiscate de stat si introduse in cadrul CAP Sighet si in Fondul de vanatoare 27 Ronisoara. Introducerea terenului in fondul de vanatoare a fost abuziva, pentru ca pe strada aceasta s-au aflat dintotdeauna case, la distanta foarte mica de padure, si in perioada comunista legea spunea ca focul de arma nu poate fi executat la distanta mai mica de 200 de metri de prima casa. Dupa Revolutie s-a retrocedat terenul vechilor proprietari, dar terenul nu a fost scos din fondul de vanatoare. Am cumparat terenul in 2005 fara ca vreo autoritate sa-mi spuna ca o bucata din teren, care nu e in intravilan, se afla in fondul de vanatoare. Ultimul extras de carte funciara e din urma cu doua saptamani si pe el scrie „liber de sarcini”

“Daca era ingradit, n-ar fi sarit nimeni gardul. Nefiind ingradit, era o livada cu pomi, si la o distanta de peste 500 de metri de la casa se poate face vanatoare. Deci nu vad niciun fel de motiv, nu s-au produs pagube, chiar din contra, o impuscat o vulpe. Poate omul n-are gaini si de aia-i suparat. Sau i le-o dus si in loc sa-i para bine...”, spune, ironic, Doru Hotea, seful vanatorilor sigheteni

lasand gluma la o parte (deh, nu m-am putut abtine :grin:), e ironic cum in posturile anterioare se facea apararea terenurilor private neingradite sau marcate corespunzator cu pusca in mana iar acum e liniste si pace. :wink:

noi sa fim sanatosi.

Link spre comentariu

Cand e liniste si pace, ne place, place, place ... :wink:

Nu are nici un sens sa exersam punerea cenusii in cap si lovirea cu capul de pereti ca nu e cazul...

Eu am zis mai sus ...daca apare vreun Gigel dasta stil Robin Hood modern cu pusca, intai il calc cu masina si dupa aia il reclam la militia ca a vrut sa ma omoare ...sa fie bine...sa nu fie rau ...zic ...

Link spre comentariu

Nu am apucat s-a caut sau s-o citesc si nici n-am citit tot topicul, e f.f. lung, vad, dar am inteles exista o lege care interzice intrarile in fondul forestier cu auto fara aprobare.

Doar anul asta am avut de-a face cu mai multi padurari si paznici de vanatoare cu care m-am intalnit in padure si care mi-au spus treaba asta dar nu s-a lasat cu amenzi. Pe ei ii doare de braconieri. Daca le arati ce ai in masina si oamenii vad ca nu esti la impuscat sau defrisat, le explici ce-i cu tine, nu ai probleme. E posibil sa mai dai si peste cate un nebun dar aia e exceptia, nu regula.

Cata vreme padurea nu e imprejmuita sau nu am bariera pusa la intrare, ma plimb pe oriunde.

Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu

N-ai inteles o astfel de lege a fost data sa nu-i mai deranjeze nimeni nici pe braconieri cu acte sau fara si nici pe taietorii de lemn.

Ma uit la unii vanatori si la armele cu superlunete etalate de ei prin diverse medii, unul dintre ei fiind chiar initiatorul acestui topic. Pai da, n-au coaie sa vaneze folosind arma fara luneta (luneta spune totul despre curajul vostru!!!), de la o distanta rezonabila ptr ca tremura cacatul in ei cand vad vanatul indiferent ca e iepure, capra, porc sau urs. Sper ca intr-o buna zi sa fie ei insisi vanati de animale si sa aiba fix sansele pe care le da animalului vanat. Adica zero.

Inteleg vanatoarea ca si hobby sau ca orice altceva dar nu voi intelege niciodata ipocrizia unora...

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Si ti se va raspunde ca luneta tocmai de-aia e folosita : sa tinteasca bine, sa-i dea o lovitura precisa si fatala animalului si, deci, sa nu se chinuie, ranit fiind.....Cum s-ar zice, ii fac un favor animalului, il ajuta sa moara usor.....:uameni

Link spre comentariu

N-ai inteles o astfel de lege a fost data sa nu-i mai deranjeze nimeni nici pe braconieri cu acte sau fara si nici pe taietorii de lemn.

Ma uit la unii vanatori si la armele cu superlunete etalate de ei prin diverse medii, unul dintre ei fiind chiar initiatorul acestui topic. Pai da, n-au coaie sa vaneze folosind arma fara luneta (luneta spune totul despre curajul vostru!!!), de la o distanta rezonabila ptr ca tremura cacatul in ei cand vad vanatul indiferent ca e iepure, capra, porc sau urs. Sper ca intr-o buna zi sa fie ei insisi vanati de animale si sa aiba fix sansele pe care le da animalului vanat. Adica zero.

Inteleg vanatoarea ca si hobby sau ca orice altceva dar nu voi intelege niciodata ipocrizia unora...

Maestre al batzului prin gard...e bun mistretul...mult mai bun decat shaorma cu de toate...lasa ideile preconcepute despre vanatoare si vanatori deoparte si gusta...daca te ia Razvan la o iesire cu noi o sa vezi cat e de bun,mai ales ca sunt "recoltati" fara luneta!:ha::ha:

1955275919_IMG_20150910_225340(Copy).thumb.jpg.57e63d0ad94f839e2c27213744b43212.jpg

PS

Sunt dispus chiar sa te las sa-mi strici cateva cartuse in poligon la o tinta de carton...ai sa te convingi ca are multe sanse sa scape desi sta pe loc...pentru tine montez si luneta...:ha::ha:

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Pai atunci de ce se foloseste....?

Pentru ca nu avem ochi de vultur si nici reticul gravat pe retina...:ha::ha:

Cine a tras cu o arma cu glont pe catare si inaltator stie cat de aproximativ este rezultatul in tinta...filmele cu Rambo si Chuck Norris nu reflecta realitatea dura...:al:ha1

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Sunt la fel de multe rateuri cu luneta la fel ca si fara luneta, se foloseste deoarece peste o anumita distanta este absolut inutil sa tragi fara,

Este o chestie de fizica sau ma rog de optica, daca atragi la 50m fara luneta e la fel ca si cum ai trage la 200m cu luneta cu magnificatia x4 sau la 300m cu magnificatia x6, luneta mareste doar tinta si o face mai vizibila la distante mari, mai mult decat atat luneta amplifica si mai mult micile balansuri sau "tremuraturi" ale mainii asa ca la distante mari ai mult mai multe sanse sa ratezi o tinta miscatoare decat daca ai trage fara luneta de la o distanta sub 100m

PS

nu intaleg totusi ce dracu are luneta cu circulatia offroad prin padure si de ce incercati sa reaprindeti o cearta care parea ca in ultimele zile s-a stins.... da probabil ca aveti prea mult timp liber

Editat de Astral

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare